Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 06:56   #2431
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

zebra biedna jestes z tym swoim maluchem.. na pocieszenie powiem ze wkrotce pewnie z tego wyrosnie. wydorosleje i bedzie spac jak czlowiek

ja zaraz ide do ortopedy. mam nadzieje ze juz dzis nic nie wypadnie i bede sie mogla zobaczyc z lekarzem.
jutro dentystka.
ale powiedzialam sobie ze przed slubem musze miec pelny serwis zrobiony

u nas nocka srednia.. Tomek dzies od 5:00 u nas w lozku urzeduje. wiercil sie i stekal do 7:00 jak wstalismy z tz to rozlozyl sie na srodku i spi jak zabity

cale lozko ma tylko dla siebie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 07:06   #2432
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

My bylismy wczoraj na szczepieniu i mały matrudził pozniej - koszmar jakiś i do tego byłam sama bo TZ musiał młodemy tzn swojemu bratu sprawdzic hamulce w jego aucie bo sie zblokowały, a on tez ma dojazd do pracy zły własciwie nie ma - wiec bez auta nie nada
ja do pracy wracam po wielkanocy lub w polowie kwietnia - zalezy czy szef mi pozwoli wybrac zaległy urlop na raty czy karze wszystko
w nastepnym tygodniu jade do firmy i zobaczymy
ja małemu probowałam dac jabłko ale nie chce pluje

nie pamietam co miałam napisac i komu ale:

Katerina nie powiem ze nie zazdroszcze nowego auta - nowka fajnieale, no merce nie sa moja ulubiona marka, choc te nowe sa juz fajne, ale za noewgo wcale bym sie nie obraziła
choc ciesze sie z mojego forda - staruszka ale bede niezalezna od TZ, pewnie czasem da mi meganke do pracy
Mała jest piękna Katerinko tylko nie sadzaj jej jeszcze tak, wiem, ze silna bo i Grzes juz potrafi sam siąść ale to dla naszych latorośli to za wcześnie
ja tez go sadzam na kolanach ale staram się obciążenie przenieść na moją rękę - szkoda kregosłupa - tak jeszcze z miesiąc musimy poczekać, no mnie się tak wydaje

generalnie to dzieciaczki piękne

Kareninka a ja myślałam, ze Ty wszystkie zabawki, które tu wklejasz kupujesz - spryciara nas nakrecasz a sama

my nie planowaliśmy wakacji - autka troche nadszrpneły nasz budżet - no raczej uszczupliły oszczędności - więc zobaczymy jak rozegramy letnie wypady
choc chciałabym gdzieś wyjechać - mnie się marzy polskie morze we wrześniu z uwagi na jod - tak dwa tygodnie - nie jesteśmy z TŻ plazowiczmi raczej ruch, ale gor nie lubie, zle się tam czuje - zbyt wysoko i powietrze nie to, a jechac w gory i nie łazic po nich to profanacja
podziwiam wszystkie, które planuja wypady za granice z maluszkami bo to dla mnie wyczyn
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 07:48   #2433
gucia6
Zakorzenienie

dzień dobry z rana My od 7 już nie spimy, bo i po co? Trzeba gadać

I chyba zacznę jej zagęszczać mleko do karmienia w nocy, bo coraz krócej ją trzyma. Wczoraj podałam jej 200ml, w butelce zostawiła ok 10 a potem obudziła sie o 4, spała do 5.30 potem do 7 i teraz padła o 8.30.

I dziś obchodzimy 3 miesiące Ale biedulka na prezent dostanie szczepienie

Magdziu, Grześ już sam siada brawa dla tego pana

Ależ dzieciaczki nam dorastają

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-18 o 07:50
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 08:02   #2434
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

STO LAT DLA SANDRUSI MOZEMY RAZEM ROBIC IMPREZKI NASZYCH POCIECH

Madzia to z Grzesia juz duzy mezczyzna jest

A ja dzis do zastrzyka zastowowalam ta masc co mowilyscie ta EMLA i ona dziala w ten sposob ze Kamlka nie czula uklucia igly ale jak juz pani wstrzyknela zastrzyk to sie krzyk zaczął ale przynajmniej uklucia nie czuje dobre i to

A jesli chodzi o wakacje to my w tym roku raczej nigdzie sie nie wybierzemy bo w lipcu planujemy przeprowadzke do swojego domu i kasy na wakacje bedzie brak

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2010-02-18 o 08:04
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 08:04   #2435
domi7ks
Zakorzenienie

Gucia gratki z okazji 3ech miesiecy ale to zlecialo

Konspi własnie tak mysle, zeby ze scieciem poczekac do slubu choc kusi mnie, zeby juz teraz

Pamietacie ta laske, ktore ciagle mi pisala zanim urodzilam: byc czy rodzic?
Teraz nawet sie nie spyta co u nas

Laseczki prosimy o głosy
nie wiem czy z tego nie zrezygnuje, bo to glosowanie ma trwac do 21ego marca

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 08:08   #2436
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Laseczki prosimy o głosy
gotowe

ani mi się waż rezygnować... co to niby oddaję głosy na próżno?
Stary 2010-02-18, 08:12   #2437
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry z rana My od 7 już nie spimy, bo i po co? Trzeba gadać

I chyba zacznę jej zagęszczać mleko do karmienia w nocy, bo coraz krócej ją trzyma. Wczoraj podałam jej 200ml, w butelce zostawiła ok 10 a potem obudziła sie o 4, spała do 5.30 potem do 7 i teraz padła o 8.30.

Ależ dzieciaczki nam dorastają
klask i:Brawa dla trzymiesięczniaka. Za szczepienie trzymamy z Madzią kciuki
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 08:19   #2438
elalank
Zadomowienie

witam

OMG od rana walą nad nami młotem,coś tam wyburzają i mnie szlag trafia! chyba znów będę musiała wybrać sie na dłuższy spacer, choc mi to nie na rękę, bo jutro robimy parapetówkę to i trzeba troche ogarnąć ten syfik

jeszcze do fryzjera chciałam zajrzeć, bo rady sobie nie daję z moimi włosami.

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno mam pytanko.... co myslicie o solarium?
I na koniec - myyy Jestem nieumalowana, więc brzydal straszny, ale mój cukiereczek tak słodko tu wyszedł
dla mnie solarium jest okropne, byłam w swoim zyciu kulka razy: przed studniówką i przed ślubem, a teraz po tych badaniach to by mnie tam koniami nie zaciągnęli

ale laski

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Jutro prosze o wielkie kciuki... jedziemy na kontrolę do szpitala, czy ostatecznie się z naszą żółtą przeszłościa rozprawiliśmy. Troche się boję... jest ok, i mały ładniutki, ale po tamtej historii mam schizę przed kazdym badaniem...
już sie robi

ja też jeszcze nie wprowadzam nowego jedzonka, może jak Olka będzie miała 5 miesięcy to wtedy zacznę.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
u nas nocka srednia.. Tomek dzies od 5:00 u nas w lozku urzeduje. wiercil sie i stekal do 7:00 jak wstalismy z tz to rozlozyl sie na srodku i spi jak zabity

mały wygodnicki!

Cytat:

STO LAT

Katarina- hotel super my byliśmy na Krecie w podróży poślubnej, Kreta mi się baaaaaaaaaaaardzo podobała! No i zazdroszczę nowego autka, choć też nie bardzo lubie mercedesy, wolałabym np jakieś rodzinne autko, wysokie, zeby fotelik bez schylania się montować może kiedyś też TZ mi sprezentuje

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-02-18 o 08:21
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 08:52   #2439
asioczka
Zadomowienie

Cytat:

Magdziu, Grześ już sam siada brawa dla tego pana Ależ dzieciaczki nam dorastają
GRATULaCjE z okazji 3 miesiecy! a, ze Maja z tego samego dnia to impreza!!!

Madziu, ale masz ZUCHA

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
STO LAT DLA SANDRUSI MOZEMY RAZEM ROBIC IMPREZKI NASZYCH POCIECH

Madzia to z Grzesia juz duzy mezczyzna jest

A ja dzis do zastrzyka zastowowalam ta masc co mowilyscie ta EMLA i ona dziala w ten sposob ze Kamlka nie czula uklucia igly ale jak juz pani wstrzyknela zastrzyk to sie krzyk zaczął ale przynajmniej uklucia nie czuje dobre i to

A jesli chodzi o wakacje to my w tym roku raczej nigdzie sie nie wybierzemy bo w lipcu planujemy przeprowadzke do swojego domu i kasy na wakacje bedzie brak
no to dolączamy sie z Mają do imprezy ))
to fajnie, ze masc pomogla

my w poprzednim roku sie przeprowadzilismy do wlasnego mieszkania, wiec nie bylo wakacji.
a w tym roku planujemy morze, ale nie mam pojecia gdzie. i jak to logistycznie rozwiazac, bo od nas to kawal drogi niestety. ale mam siostrzyczke w bydgoszczy, to chyba o nia zahaczymy))

Domi zadnego rezygnowania! my tu klikamy!
a jak Cie wloski bardzo kusza to moze fajnie podetnij, zeby sie lepiej ukladaly, albo jakis zmywalny kolorek?
a laska dziwna moze zapomniala, hihi?

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
witam

OMG od rana walą nad nami młotem,coś tam wyburzają i mnie szlag trafia! chyba znów będę musiała wybrać sie na dłuższy spacer, choc mi to nie na rękę, bo jutro robimy parapetówkę to i trzeba troche ogarnąć ten syfik
udanej parapetowki!

Maja mi dzis wstala o 4:50 na jedzonko a potem o 8 sie obudzila, jak sie zaczelam krzatac, ale wypila tylko 70;/ i za nic nie chciala dopic. teraz spi od 9:30, ciekawe kiedy sie obudzi i ile zje tym razem. stosujemy "patent pieluszkowy"i zasypia moment

a co do prezencikow to zazdroszcze
ale moj TZ w tym roku sie postaral- na Walentynki polecial do pizzerii i namowil babke, zeby zrobila pizze w ksztalcie serca. twierdzi, ze sie troche opierala, ale ją przekonal. ciekawe jak ;]

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-02-18 o 08:56
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 08:59   #2440
domi7ks
Zakorzenienie

Asioczka w styczniu bylam u fryzjerki i mi podciela jakies 8 cm i zrobila grzywke na bok, ale marza mi sie jeszcze krótsze

super serce z pizzy! <3

Zaczelam cwiczyc dzis posladki z tamelee webb...pierwsza serie. Jedna seria trwa 15 min a ja wytrzymalam 6 i juz nie moglam
No i lece dzis do sklepu po hula hop

Stary 2010-02-18, 09:05   #2441
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Dlaczego tylko 1/4 chcemy więcej!
No jak wiecej skoro juz dziewczyny narzekaja, ze je taaaak kusze...

Kciuki za badanie zacisniete

Cytat:
ach zapomnialam wam powiedziec..
widac dolna prawa jedynke. tzn biale i twarde pod dziaslem.. nie przebita jeszcze ale sie cisnie

narazie mamy tylko teo jednego zabeczka i dodatkowo ta jedynke i czworke do przebicia.. dziwnie to idzie..
za zabki!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Grzes juz potrafi sam siąść ale to dla naszych latorośli to za wcześnie
ja tez go sadzam na kolanach ale staram się obciążenie przenieść na moją rękę - szkoda kregosłupa - tak jeszcze z miesiąc musimy poczekać, no mnie się tak wydaje

Kareninka a ja myślałam, ze Ty wszystkie zabawki, które tu wklejasz kupujesz - spryciara nas nakrecasz a sama

To dla Grzesia za sile

Pewne jestescie, ze mam wszystkie wklejac..?

Cytat:

Dla Sandruni!!!!!!

Cytat:
Laseczki prosimy o głosy

Coooooo? Ja ci dam zrezygnuje, teraz jak ja klikam i klikam codziennie

Dzien doberek

My bylismy dzisiaj na szczepieniu moj malutki zniosl wszystko bardzo dzielnie a najlepsze jest to, ze kolejne szczepienie dopiero na jesien

André pokazal lekarzowi co potrafi i przewrocil sie z plackow na brzuszek i z brzuszka na plecki jak lekarz patrzyl

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:14   #2442
asioczka
Zadomowienie

karenina19 dzielny synus! brawa dla tego Pana!
Maja tez sie lubi popisywac- nie tak dawno byla u nas pielegniarka z przychodni na patronażu. nie mialam pojecia, ze przyjdzie. zebrala dane na temat naszej rodzinki i wypytala o Majusie. Maja akurat lezala na brzuszku, glowe caly czas w gorze miala i gruchala i usmiechala sie do niej babka galy wybaluszyla, ze przeciez ona nie ma jeszcze 3 miesiecy a tak pieknie glowka w gorze i rozmawia i usmiecha sie)) a co;]
tylko babka wyszla, córa w ryk i przez reszte dnia byla marudna jak nie wiem

aa co do allegro- nazamawiam, a potem TZ sie ze mnie smieje, bo mam mobilizacje, zeby sie ubrac i ogarnac przed poludniem. bo pan z poczty roznosi paczki po 10ej, wiec musze jakos wygladac, zeby odebrac moje zakupy

aha Mamusie, czy u Was tez tak jest, ze jesli przychodnia jest publiczna, to kazdy mieszkaniec miasta i gminy moze sobie zamowic pielegniarke do domu? bo ja o tym nie wiedzialam. ona przyszla i zostawila swoj numer, powiedziala, ze mozna dzwonic do 18ej jakby byla potrzebna to przyjdzie.

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-02-18 o 09:20
Stary 2010-02-18, 09:15   #2443
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość

Madziu, ale masz ZUCHA
a no siada ale nie siedzi - wiadomo zbyt chwiejny jest - zwłaszcza w lezaczku, jak - według jego mniemania pewnie - zbyt płasko ma to siada, na łózku jak leży i probuje się podnieść to przewraca się na boki troche mnie to smieszy bo ostro probuje, generalnie woli pozycję w pionie a ja go kładę a to do leżaczka a to na mate i do brzuszka go zmuszam - no ma chłopak przerypane u mnie ale jak pisałam - nawet w leżaczku zbyt siedzaca pozycja to za wcześnie, jeszcze mu brak 4 dni do 4 miesięcy, Iza siadła sama i siedziała ładnie w wieku 6,5 miesiąca - no to mały jest szybszy z siadaniem, ale czy bedzie wcześniej samodzielnie siedział to zobaczymy
ma napuchnięte jedynki dolne - trze te dziąsłą, ze szok, ale żel na razie pomaga, ciekawi mnie kiedy wyjdą bo zanosi się ale ani widu ani słychu - choć małego słychac

gratki dla następnej 3 mięsięczniaczki

głosowałam - mam nadzieję, ze na wszystkie, choć nie wiem czy kilka razy nie na jedną bo chaotycznie to robię, a można więcej niż jeden raz na te samą osobę? bo nie w temacie jestem
Stary 2010-02-18, 09:15   #2444
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
zebra biedna jestes z tym swoim maluchem.. na pocieszenie powiem ze wkrotce pewnie z tego wyrosnie. wydorosleje i bedzie spac jak czlowiek

ja zaraz ide do ortopedy. mam nadzieje ze juz dzis nic nie wypadnie i bede sie mogla zobaczyc z lekarzem.
jutro dentystka.
ale powiedzialam sobie ze przed slubem musze miec pelny serwis zrobiony

Dobry mały jest Chciał Wam delikatnie dac do zrozumienia przez te 2 godziny, że mu z Wami niewygodnie hahaha

Maluchy są cwane mój też taki urwis... nie dał mi poleżakowac rano, bo co chwile coś chciał, jęczał albo zaczynał się złościć. W końcu wsta lam, ubrałam sie to on śpi jak aniołek

Asioczka patent pieluszkowy tzn. jaki Na moim jestem gotowa wypróbowac wszystko

Konspi trzymam kciuki, pewnie sama niedługo będę tak drżała na myśl o jakiś badaniach kontrolnych....

Domi a to taki normalny hula hop zmaleje mi tyłek od tego? Bo może bym też popróbowała coś ukręcić Wiosna coraz bliżej a ja nie we wszystkie dżinsy się dopinam... Aczkolwiek postęp jest, że wogóle w jakieś już lajtowo właże... Ale ten flaczek brzuszek.... musze zacząć robić jakieś brzuszki, bo ile tak można

Gucia najlepszego z okazji 3 miesięcy i powodzenia na szczepieniu... my we wtorek zaczynamy

Co to za maść EMLA? droga? Jak mój ma mieć szczepionke pierwszą skojarzoną plus rotawirusy to co bym musiałą posmarować i ile wczęsniej itd.?

A właśnie keidy można niemowle sadzać już w leżaczku? Bo generalnie mój Piotruś ma już głęboko leżenie na plecach czy brzuszku i chce wszytsko widzieć z pozycji siedzącej. Raz go dałam do leżaczka i był cały hepi ale schizuje mnie, że może za wcześnie i ta główka, że w leżaczku jest taka pochylona

A to pozycja małego, która nie tylko do spania mu bardzo pasuje, bo do karmienia też idelana się okazuje też próbowałam zrobić focie jak śmiał się do taty ale oczywiście jak ja sie zebrałam aparat w telefonie załapał to Piotrusiowi się już znudziło. Nie ma się co dziwić jak ma taką nierozgarnięta matkę

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-02-18 o 09:19
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:21   #2445
elalank
Zadomowienie

Kropka- za ząbki!!! prawie codziennie wkładam Olce palcet do buzi i szukam zębów ale na razie nic jej rośnie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

My bylismy dzisiaj na szczepieniu moj malutki zniosl wszystko bardzo dzielnie a najlepsze jest to, ze kolejne szczepienie dopiero na jesien

André pokazal lekarzowi co potrafi i przewrocil sie z plackow na brzuszek i z brzuszka na plecki jak lekarz patrzyl
dla dzielnego Andre
ale fajnie ze sie juz tak obraca

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
aa co do allegro- nazamawiam, a potem TZ sie ze mnie smieje, bo mam mobilizacje, zeby sie ubrac i ogarnac przed poludniem. bo pan z poczty roznosi paczki po 10ej, wiec musze jakos wygladac, zeby odebrac moje zakupy
dobre!!! dobra motywacja! mi też by sie taka przydała

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:22   #2446
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
.

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A właśnie keidy można niemowle sadzać już w leżaczku? Bo generalnie mój Piotruś ma już głęboko leżenie na plecach czy brzuszku i chce wszytsko widzieć z pozycji siedzącej. Raz go dałam do leżaczka i był cały hepi ale schizuje mnie, że może za wcześnie i ta główka, że w leżaczku jest taka pochylona

Ja mojego wlozylam jak skonczyl 3 miesiace, bo wczesniej to dla kregoslupa niedobrze...

Cytat:
dla dzielnego Andre
ale fajnie ze sie juz tak obraca

I zapomnialam napisac, ze moj synio wazy 6800 g

Stary 2010-02-18, 09:26   #2447
asioczka
Zadomowienie

Zeberka, dziewczyny pisaly, zeby sprobowac przykryc delikatnie dziecku buzie pieluszka i latwiej zasypia. u nas sie sprawdza widocznie mała potrzebuje "odciąć" sie od bodźców. i teraz to sama juz kombinuje z ta pielucha- lapie w obie raczki i naciaga sobie na buzie;] oczywiscie wychodzi to roznie, bo skoordynowanych ruchow łapek to jeszcze nie ma za bardzo. ale usypia ladnie tfu tfu hehe

Stary 2010-02-18, 09:28   #2448
zebra666
Zakorzenienie

[QUOTE=karenina19;17269312]Ja mojego wlozylam jak skonczyl 3 miesiace, bo wczesniej to dla kregoslupa niedobrze... [/QUOTE]
No to musimy jeszcze zaczekać... Ciężkie czasy przed nami, ciągle będzie na kolanach chciał wisiećA to jeszcze z miesiąc w takim razie

Asioczka aż spróbuję a nuż polubi peluszke na oczkach:F

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-02-18 o 09:31
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:29   #2449
magdawikp
Wtajemniczenie

o Kareninko to według wczorajszego ważenia w przechodni Grześ tez tyle waży, według mojej wagi to wazy 7 kg
no Andre wie kiedy prezentować swoje umiejetności

miałąm wstawic fotke z chrztu, nie mam jeszcze dużo ale te jedną mogę wkleić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 09:34   #2450
malina81
Zadomowienie

Cytat:
no ale ja juz mam swojego Tomeczka Malinki
Mamuśka a podróż poślubną juz zaplanowałaś??pe wnie pojedziesz z nimi

Cytat:
co do karmienia to ja duzo Malutka przystawialam od poczatku no i w ciazy juz ze mnie cieklo, ale nie wiem czy to ma znaczenie
Ja tylko raz podalam mleko modyfikowane. Drugiej nocy jak jeszcze z Tz nie wiedzielismy czy Malutka sie najada i czemu placze.
Ja sie ciesze, ze karmie piersi o dzieki temu zaoszczedzamy

a ile Wam tak srednio idzie na mleko w ciagu tygodnia?
ok 40 zł na tydzień

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
domi, ja mam 165cm i waze 52kg teraz.. I brzuszka jak stoje to tez w ogole nie mam, nawet miesnie ładnie widać, ale jak usiade to sie troche marszczy...
Przecież ty świetnie wyglądasz!!! Niewiem czemu stresujesz sie jakimis kg przy takiej figurze. Ja mam 173 cm i waże 51-52 kg- i chciałabym troche przytyć a nic nie robie, jem i jem (zwłaszcza słodyche) i chudne. Ja mysle że o dlatego ze jestem dośc nerwową osobą-tzn wszystko przeżywam i to mnie "spala"

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
o Kareninko to według wczorajszego ważenia w przechodni Grześ tez tyle waży, według mojej wagi to wazy 7 kg

Madzia ale ten twój mąz dużżżży- zazdroszcze
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:45   #2451
truskawa17
Przyczajenie

dziewczyny ktore maja problem z wypadajacymi smoczkami u swoich dzieci, sluchajcie kolezanka ktora mieszka w Belgii polecila mi:
taka przytulanke, do ktorej wklada sie smoczek i dzieki temu dziecko z latwoscia go znajduje i wklada do buzi nawet w nocy! mowie Wam rewelacja, wreszcie moge pospac w nocy....a i w dzien nie musze juz tak smoka szukac bo Anulka sama go znajduje
mnie ta przytulanke pomagajaca znalezc smoczek kolezanka przyslala, ale mysle ze w Polsce tez juz to jestgdzies na necie, moze allegro czy cos takiego.
polecam w kazdtym razie jak ktos ma z tym problem

pozdrowienia dla wszystkich mam
truskawa17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:03   #2452
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Dobry mały jest Chciał Wam delikatnie dac do zrozumienia przez te 2 godziny, że mu z Wami niewygodnie hahaha

Maluchy są cwane mój też taki urwis... nie dał mi poleżakowac rano, bo co chwile coś chciał, jęczał albo zaczynał się złościć. W końcu wsta lam, ubrałam sie to on śpi jak aniołek

Asioczka patent pieluszkowy tzn. jaki Na moim jestem gotowa wypróbowac wszystko

Konspi trzymam kciuki, pewnie sama niedługo będę tak drżała na myśl o jakiś badaniach kontrolnych....

Domi a to taki normalny hula hop zmaleje mi tyłek od tego? Bo może bym też popróbowała coś ukręcić Wiosna coraz bliżej a ja nie we wszystkie dżinsy się dopinam... Aczkolwiek postęp jest, że wogóle w jakieś już lajtowo właże... Ale ten flaczek brzuszek.... musze zacząć robić jakieś brzuszki, bo ile tak można

Gucia najlepszego z okazji 3 miesięcy i powodzenia na szczepieniu... my we wtorek zaczynamy

Co to za maść EMLA? droga? Jak mój ma mieć szczepionke pierwszą skojarzoną plus rotawirusy to co bym musiałą posmarować i ile wczęsniej itd.?

A to pozycja małego, która nie tylko do spania mu bardzo pasuje, bo do karmienia też idelana się okazuje też próbowałam zrobić focie jak śmiał się do taty ale oczywiście jak ja sie zebrałam aparat w telefonie załapał to Piotrusiowi się już znudziło. Nie ma się co dziwić jak ma taką nierozgarnięta matkę
Zebra mały śliczny - ale bardzo cie proszę nie karm go w tej pozycji!!! Gdyby mu jedzenie poleciało nie tak jak trzeba to by się udusił. Lekarze w szpitalu zawsze opierdzielali matki które na leżąco karmiły swoje dzieci (bo główka musi być troszkę wyżej) a tu jeszcze to odgięcie główki do tyłu... To najbardziej niebezpieczna pozycja do karmienia!!!
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:30   #2453
kachula27
Zakorzenienie

My wlasnie na spacerek sie szykujemy wiec zajrze pozniej co tutaj naprodukowałyscie

Poradzcie co zrobic na obiad bo dzis nie mam zupelnie pomysłu

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:36   #2454
domi7ks
Zakorzenienie

Malinka ale Ty tez pewnie pojedziesz i bedziesz chciala z Kuba zamieszkac z nimi w pokoju a Polcia i Tomus jak Patrysia i Mirek beda spaly w osobnych lozkach

Zebra ja taki zwykly hula hop za 5 zyli w sklepie zabawkowym obok. Ja chce se talie wyrobic a cwiczenia mozesz sciagnac z neta ("Ja chce takie posladki" Tamelee Webb)-mam nadzieje, ze nazwy nie przekrecilam podobno efekty sa super i posladki ladnie uniesione i jedrne. Tylko ciezkie sa te cwiczenia. Po pietrwszym razie przez tydzien nie mozna chodzic

truskawa17 a na allegro nie widzialas tych zabawek?

dziekuje za głosy

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

My wlasnie na spacerek sie szykujemy wiec zajrze pozniej co tutaj naprodukowałyscie

Poradzcie co zrobic na obiad bo dzis nie mam zupelnie pomysłu

my robimy gulasz z poledwicy z sosem pieczeniowym

Stary 2010-02-18, 10:36   #2455
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Maja tez sie lubi popisywac- nie tak dawno byla u nas pielegniarka z przychodni na patronażu. nie mialam pojecia, ze przyjdzie. zebrala dane na temat naszej rodzinki i wypytala o Majusie. Maja akurat lezala na brzuszku, glowe caly czas w gorze miala i gruchala i usmiechala sie do niej babka galy wybaluszyla, ze przeciez ona nie ma jeszcze 3 miesiecy a tak pieknie glowka w gorze i rozmawia i usmiecha sie)) a co;]
tylko babka wyszla, córa w ryk i przez reszte dnia byla marudna jak nie wiem
no bo te nasze dzieci listopadowo grudniowe to przecież zdolne są

I wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesięcy.
I btw, czy ty w ogóle jesteś na liście?

Cytat:
ale masz wysokiego tzta
ładnie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez truskawa17 Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore maja problem z wypadajacymi smoczkami u swoich dzieci, sluchajcie kolezanka ktora mieszka w Belgii polecila mi:
taka przytulanke, do ktorej wklada sie smoczek i dzieki temu dziecko z latwoscia go znajduje i wklada do buzi nawet w nocy! mowie Wam rewelacja, wreszcie moge pospac w nocy....a i w dzien nie musze juz tak smoka szukac bo Anulka sama go znajduje
mnie ta przytulanke pomagajaca znalezc smoczek kolezanka przyslala, ale mysle ze w Polsce tez juz to jestgdzies na necie, moze allegro czy cos takiego.
polecam w kazdtym razie jak ktos ma z tym problem

pozdrowienia dla wszystkich mam
wklej może zdjęcie jak ta przytulanka wygląda, albo chociaż z jakiej jest firmy
Stary 2010-02-18, 10:43   #2456
konspiracja
Zakorzenienie

My juz jestesmy z powrotem. porobili nam badania - wyniki jutro. trzymałam mojego skarbeńka za raczkę, a pani mu krew z główki pobierala................ .. a potem jeszcze z paluszka... kazala mi wyjsc bo myślala chyba ze j azemdleję taką mialam minę, ale nie dalam się i maluszka nie zostawiłam.
dziękuję za kciuki ale wyniki jutro dopiero więc na razie prosze nie puszczać.
No i mały waży 6880 - aż sie lekarka dwa razy pytala czy WYŁĄCZNIE piersią karmię
No i Staś podczas badania zaprezentował taką stojke na brzuszku że myślam że padnę
odwoluję wszystko co pisalam o tym ze nie chce sie podnosić na brzuszku - teraz podnosi sie i dzis tak wysoko prawie na wyprostowanych łokciach. Pomogło nam lezenie na przewijaku i raz mu Tz pokazal z gory go podnosząc jak ma ukladac rączki. Zakumał

Cytat:

jeszcze do fryzjera chciałam zajrzeć, bo rady sobie nie daję z moimi włosami.
A co do jezonka robisz na parapetowę?

Cytat:
Zaczelam cwiczyc dzis posladki z tamelee webb...pierwsza serie. Jedna seria trwa 15 min a ja wytrzymalam 6 i juz nie moglam
No i lece dzis do sklepu po hula hop

Cytat:

i dla Asioczkowej Majusi

Dla Sandruni - wszystkiego naj!
I dla Madzi
I za ząbki Kropka

Lęcę podgotowac obiad a potem na spacerek. Prawie wiosenny?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:45   #2457
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

ale spioszek slodziutki
a Tz wysoki

Stary 2010-02-18, 10:47   #2458
karenina19
Zakorzenienie

[QUOTE=zebra666;17269447]
Cytat:
Ja mojego wlozylam jak skonczyl 3 miesiace, bo wczesniej to dla kregoslupa niedobrze... [/QUOTE]
No to musimy jeszcze zaczekać... Ciężkie czasy przed nami, ciągle będzie na kolanach chciał wisiećA to jeszcze z miesiąc w takim razie

Dziewczyny cos pisaly o podkladaniu recznika tak, zeby dzidzia lezala prosto na lezaczku tez...ja tego nie robilam, bo maly grzecznie lezal sobie to na macie albo w lozeczku...

Cytat:

Oj umie umie...

Ale wy oboje eleganccy... a Grzes taki malutki sie wydaje

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Przecież ty świetnie wyglądasz!!! Niewiem czemu stresujesz sie jakimis kg przy takiej figurze. Ja mam 173 cm i waże 51-52 kg- i chciałabym troche przytyć a nic nie robie, jem i jem (zwłaszcza słodyche) i chudne. Ja mysle że o dlatego ze jestem dośc nerwową osobą-tzn wszystko przeżywam i to mnie "spala"
Tez tak mam...

Stary 2010-02-18, 10:56   #2459
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
My juz jestesmy z powrotem. porobili nam badania - wyniki jutro. trzymałam mojego skarbeńka za raczkę, a pani mu krew z główki pobierala................ .. a potem jeszcze z paluszka... kazala mi wyjsc bo myślala chyba ze j azemdleję taką mialam minę, ale nie dalam się i maluszka nie zostawiłam.
dziękuję za kciuki ale wyniki jutro dopiero więc na razie prosze nie puszczać.
No i mały waży 6880 - aż sie lekarka dwa razy pytala czy WYŁĄCZNIE piersią karmię
No i Staś podczas badania zaprezentował taką stojke na brzuszku że myślam że padnę
odwoluję wszystko co pisalam o tym ze nie chce sie podnosić na brzuszku - teraz podnosi sie i dzis tak wysoko prawie na wyprostowanych łokciach. Pomogło nam lezenie na przewijaku i raz mu Tz pokazal z gory go podnosząc jak ma ukladac rączki. Zakumał

Dzielna jestes mamusia, ze zostalas przy synku Kciuki caly czas trzymane

No widzisz jak cie synek zaskoczyl zdolny chlopak

Kobitki, zamawiam sukienki na lato i tak sie zastanawiam jaki kolor...wiecie jak wygladam wiec moze pomozecie - ktora lepiej mi pasuje..?

Stary 2010-02-18, 11:10   #2460
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dzielna jestes mamusia, ze zostalas przy synku Kciuki caly czas trzymane

No widzisz jak cie synek zaskoczyl zdolny chlopak

Kobitki, zamawiam sukienki na lato i tak sie zastanawiam jaki kolor...wiecie jak wygladam wiec moze pomozecie - ktora lepiej mi pasuje..?

ta druga

ja tez moja Niunke klade na przewijaku i dzieki temu chetniej podnosi glowke, bo jest bardzo twardy

Konspi trzymam kciuki za Stasia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości