|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
zebra biedna jestes z tym swoim maluchem.. na pocieszenie powiem ze wkrotce pewnie z tego wyrosnie. wydorosleje i bedzie spac jak czlowiek
![]() ja zaraz ide do ortopedy. mam nadzieje ze juz dzis nic nie wypadnie i bede sie mogla zobaczyc z lekarzem. jutro dentystka. ale powiedzialam sobie ze przed slubem musze miec pelny serwis zrobiony ![]() u nas nocka srednia.. Tomek dzies od 5:00 u nas w lozku urzeduje. wiercil sie i stekal do 7:00 jak wstalismy z tz to rozlozyl sie na srodku i spi jak zabity ![]() cale lozko ma tylko dla siebie ![]()
#2432 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
My bylismy wczoraj na szczepieniu i mały matrudził pozniej - koszmar jakiś i do tego byłam sama bo TZ musiał młodemy tzn swojemu bratu sprawdzic hamulce w jego aucie bo sie zblokowały, a on tez ma dojazd do pracy zły własciwie nie ma - wiec bez auta nie nada
ja do pracy wracam po wielkanocy lub w polowie kwietnia - zalezy czy szef mi pozwoli wybrac zaległy urlop na raty czy karze wszystko w nastepnym tygodniu jade do firmy i zobaczymy ja małemu probowałam dac jabłko ale nie chce pluje nie pamietam co miałam napisac i komu ale: Katerina nie powiem ze nie zazdroszcze nowego auta - nowka fajnieale, no merce nie sa moja ulubiona marka, choc te nowe sa juz fajne, ale za noewgo wcale bym sie nie obraziła choc ciesze sie z mojego forda - staruszka ale bede niezalezna od TZ, pewnie czasem da mi meganke do pracy ![]() Mała jest piękna Katerinko tylko nie sadzaj jej jeszcze tak, wiem, ze silna bo i Grzes juz potrafi sam siąść ale to dla naszych latorośli to za wcześnie ja tez go sadzam na kolanach ale staram się obciążenie przenieść na moją rękę - szkoda kregosłupa - tak jeszcze z miesiąc musimy poczekać, no mnie się tak wydaje generalnie to dzieciaczki piękne Kareninka a ja myślałam, ze Ty wszystkie zabawki, które tu wklejasz kupujesz - spryciara nas nakrecasz a sama ![]() my nie planowaliśmy wakacji - autka troche nadszrpneły nasz budżet - no raczej uszczupliły oszczędności - więc zobaczymy jak rozegramy letnie wypady choc chciałabym gdzieś wyjechać - mnie się marzy polskie morze we wrześniu z uwagi na jod - tak dwa tygodnie - nie jesteśmy z TŻ plazowiczmi raczej ruch, ale gor nie lubie, zle się tam czuje - zbyt wysoko i powietrze nie to, a jechac w gory i nie łazic po nich to profanacja podziwiam wszystkie, które planuja wypady za granice z maluszkami bo to dla mnie wyczyn |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry z rana
![]() ![]() I chyba zacznę jej zagęszczać mleko do karmienia w nocy, bo coraz krócej ją trzyma. Wczoraj podałam jej 200ml, w butelce zostawiła ok 10 ![]() I dziś obchodzimy 3 miesiące ![]() ![]() ![]() Magdziu, Grześ już sam siada ![]() ![]() Ależ dzieciaczki nam dorastają ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-18 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madzia to z Grzesia juz duzy mezczyzna jest ![]() A ja dzis do zastrzyka zastowowalam ta masc co mowilyscie ta EMLA i ona dziala w ten sposob ze Kamlka nie czula uklucia igly ale jak juz pani wstrzyknela zastrzyk to sie krzyk zaczął ![]() ![]() A jesli chodzi o wakacje to my w tym roku raczej nigdzie sie nie wybierzemy bo w lipcu planujemy przeprowadzke do swojego domu i kasy na wakacje bedzie brak ![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-02-18 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Gucia gratki z okazji 3ech miesiecy
![]() ![]() ![]() Konspi własnie tak mysle, zeby ze scieciem poczekac do slubu ![]() ![]() Pamietacie ta laske, ktore ciagle mi pisala zanim urodzilam: byc czy rodzic? Teraz nawet sie nie spyta co u nas ![]() ![]() Laseczki prosimy o głosy ![]() nie wiem czy z tego nie zrezygnuje, bo to glosowanie ma trwac do 21ego marca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ani mi się waż rezygnować... co to niby oddaję głosy na próżno? ![]()
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | ||||
Zadomowienie
|
witam
![]() OMG od rana walą nad nami młotem,coś tam wyburzają i mnie szlag trafia! chyba znów będę musiała wybrać sie na dłuższy spacer, choc mi to nie na rękę, bo jutro robimy parapetówkę ![]() ![]() jeszcze do fryzjera chciałam zajrzeć, bo rady sobie nie daję z moimi włosami. Cytat:
![]() ale laski ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też jeszcze nie wprowadzam nowego jedzonka, może jak Olka będzie miała 5 miesięcy to wtedy zacznę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Katarina- hotel super ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-02-18 o 08:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Madziu, ale masz ZUCHA ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to fajnie, ze masc pomogla ![]() my w poprzednim roku sie przeprowadzilismy do wlasnego mieszkania, wiec nie bylo wakacji. a w tym roku planujemy morze, ale nie mam pojecia gdzie. i jak to logistycznie rozwiazac, bo od nas to kawal drogi niestety. ale mam siostrzyczke w bydgoszczy, to chyba o nia zahaczymy ![]() Domi zadnego rezygnowania! my tu klikamy! ![]() a jak Cie wloski bardzo kusza to moze fajnie podetnij, zeby sie lepiej ukladaly, albo jakis zmywalny kolorek? ![]() ![]() a laska dziwna ![]() Cytat:
![]() Maja mi dzis wstala o 4:50 na jedzonko a potem o 8 sie obudzila, jak sie zaczelam krzatac, ale wypila tylko 70;/ i za nic nie chciala dopic. teraz spi od 9:30, ciekawe kiedy sie obudzi i ile zje tym razem. stosujemy "patent pieluszkowy"i zasypia moment ![]() a co do prezencikow to zazdroszcze ![]() ale moj TZ w tym roku sie postaral- na Walentynki polecial do pizzerii i namowil babke, zeby zrobila pizze w ksztalcie serca. twierdzi, ze sie troche opierala, ale ją przekonal. ciekawe jak ;] ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-02-18 o 08:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Asioczka w styczniu bylam u fryzjerki i mi podciela jakies 8 cm i zrobila grzywke na bok, ale marza mi sie jeszcze krótsze
![]() super serce z pizzy! <3 Zaczelam cwiczyc dzis posladki z tamelee webb...pierwsza serie. Jedna seria trwa 15 min a ja wytrzymalam 6 i juz nie moglam ![]() No i lece dzis do sklepu po hula hop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |||||
Zakorzenienie
|
No jak wiecej skoro juz dziewczyny narzekaja, ze je taaaak kusze...
![]() Kciuki za badanie zacisniete ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To dla Grzesia ![]() ![]() Pewne jestescie, ze mam wszystkie wklejac..? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Coooooo? Ja ci dam zrezygnuje, teraz jak ja klikam i klikam codziennie ![]() Dzien doberek ![]() My bylismy dzisiaj na szczepieniu ![]() ![]() ![]() André pokazal lekarzowi co potrafi i przewrocil sie z plackow na brzuszek i z brzuszka na plecki jak lekarz patrzyl ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Zadomowienie
|
karenina19 dzielny synus! brawa dla tego Pana!
Maja tez sie lubi popisywac- nie tak dawno byla u nas pielegniarka z przychodni na patronażu. nie mialam pojecia, ze przyjdzie. zebrala dane na temat naszej rodzinki i wypytala o Majusie. Maja akurat lezala na brzuszku, glowe caly czas w gorze miala i gruchala i usmiechala sie do niej ![]() ![]() tylko babka wyszla, córa w ryk i przez reszte dnia byla marudna jak nie wiem ![]() aa co do allegro- nazamawiam, a potem TZ sie ze mnie smieje, bo mam mobilizacje, zeby sie ubrac i ogarnac przed poludniem. bo pan z poczty roznosi paczki po 10ej, wiec musze jakos wygladac, zeby odebrac moje zakupy ![]() aha Mamusie, czy u Was tez tak jest, ze jesli przychodnia jest publiczna, to kazdy mieszkaniec miasta i gminy moze sobie zamowic pielegniarke do domu? bo ja o tym nie wiedzialam. ona przyszla i zostawila swoj numer, powiedziala, ze mozna dzwonic do 18ej jakby byla potrzebna to przyjdzie.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-02-18 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Wtajemniczenie
|
a no siada ale nie siedzi - wiadomo zbyt chwiejny jest - zwłaszcza w lezaczku, jak - według jego mniemania pewnie - zbyt płasko ma to siada, na łózku jak leży i probuje się podnieść to przewraca się na boki
![]() ![]() ma napuchnięte jedynki dolne - trze te dziąsłą, ze szok, ale żel na razie pomaga, ciekawi mnie kiedy wyjdą bo zanosi się ale ani widu ani słychu - choć małego słychac ![]() gratki dla następnej 3 mięsięczniaczki ![]() głosowałam - mam nadzieję, ze na wszystkie, choć nie wiem czy kilka razy nie na jedną bo chaotycznie to robię, a można więcej niż jeden raz na te samą osobę? bo nie w temacie jestem |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maluchy są cwane mój też taki urwis... nie dał mi poleżakowac rano, bo co chwile coś chciał, jęczał albo zaczynał się złościć. W końcu wsta lam, ubrałam sie to on śpi jak aniołek ![]() Asioczka patent pieluszkowy tzn. jaki ![]() ![]() Konspi trzymam kciuki, pewnie sama niedługo będę tak drżała na myśl o jakiś badaniach kontrolnych.... Domi a to taki normalny hula hop ![]() ![]() ![]() Gucia najlepszego z okazji 3 miesięcy ![]() ![]() Co to za maść EMLA? droga ![]() ![]() ![]() A właśnie keidy można niemowle sadzać już w leżaczku? Bo generalnie mój Piotruś ma już głęboko leżenie na plecach czy brzuszku i chce wszytsko widzieć z pozycji siedzącej. Raz go dałam do leżaczka i był cały hepi ale schizuje mnie, że może za wcześnie i ta główka, że w leżaczku jest taka pochylona A to pozycja małego, która nie tylko do spania mu bardzo pasuje, bo do karmienia też idelana się okazuje ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-18 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | ||
Zadomowienie
|
Kropka-
![]() ![]() Cytat:
![]() ale fajnie ze sie juz tak obraca ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mojego wlozylam jak skonczyl 3 miesiace, bo wczesniej to dla kregoslupa niedobrze... ![]() ![]() I zapomnialam napisac, ze moj synio wazy 6800 g ![]()
![]() |
#2447 |
Zadomowienie
|
Zeberka, dziewczyny pisaly, zeby sprobowac przykryc delikatnie dziecku buzie pieluszka i latwiej zasypia. u nas sie sprawdza
![]() ![]()
#2448 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karenina19;17269312]Ja mojego wlozylam jak skonczyl 3 miesiace, bo wczesniej to dla kregoslupa niedobrze...
![]() No to musimy jeszcze zaczekać... Ciężkie czasy przed nami, ciągle będzie na kolanach chciał wisieć ![]() Asioczka aż spróbuję a nuż polubi peluszke na oczkach:F Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-18 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Wtajemniczenie
|
o Kareninko to według wczorajszego ważenia w przechodni Grześ tez tyle waży, według mojej wagi to wazy 7 kg
no Andre wie kiedy prezentować swoje umiejetności ![]() miałąm wstawic fotke z chrztu, nie mam jeszcze dużo ale te jedną mogę wkleić |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |||
Zadomowienie
|
Mamuśka a podróż poślubną juz zaplanowałaś??
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Przyczajenie
|
dziewczyny ktore maja problem z wypadajacymi smoczkami u swoich dzieci, sluchajcie kolezanka ktora mieszka w Belgii polecila mi:
taka przytulanke, do ktorej wklada sie smoczek i dzieki temu dziecko z latwoscia go znajduje i wklada do buzi nawet w nocy! mowie Wam rewelacja, wreszcie moge pospac w nocy....a i w dzien nie musze juz tak smoka szukac bo Anulka sama go znajduje ![]() mnie ta przytulanke pomagajaca znalezc smoczek kolezanka przyslala, ale mysle ze w Polsce tez juz to jestgdzies na necie, moze allegro czy cos takiego. polecam w kazdtym razie jak ktos ma z tym problem pozdrowienia dla wszystkich mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My wlasnie na spacerek sie szykujemy wiec zajrze pozniej co tutaj naprodukowałyscie Poradzcie ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Malinka ale Ty tez pewnie pojedziesz
![]() ![]() ![]() Zebra ja taki zwykly hula hop za 5 zyli w sklepie zabawkowym obok. Ja chce se talie wyrobic ![]() ![]() ![]() truskawa17 a na allegro nie widzialas tych zabawek? ![]() dziekuje za głosy ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
my robimy gulasz z poledwicy z sosem pieczeniowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesięcy. I btw, czy ty w ogóle jesteś na liście? Cytat:
ładnie wyglądacie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2456 | |||
Zakorzenienie
|
My juz jestesmy z powrotem. porobili nam badania - wyniki jutro. trzymałam mojego skarbeńka za raczkę, a pani mu krew z główki pobierala................ .. a potem jeszcze z paluszka... kazala mi wyjsc bo myślala chyba ze j azemdleję taką mialam minę, ale nie dalam się i maluszka nie zostawiłam.
dziękuję za kciuki ![]() No i mały waży 6880 - aż sie lekarka dwa razy pytala czy WYŁĄCZNIE piersią karmię ![]() No i Staś podczas badania zaprezentował taką stojke na brzuszku że myślam że padnę ![]() odwoluję wszystko co pisalam o tym ze nie chce sie podnosić na brzuszku - teraz podnosi sie i dzis tak wysoko prawie na wyprostowanych łokciach. Pomogło nam lezenie na przewijaku i raz mu Tz pokazal z gory go podnosząc jak ma ukladac rączki. Zakumał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i dla Asioczkowej Majusi ![]() Dla Sandruni - wszystkiego naj! ![]() I dla Madzi I za ząbki Kropka ![]() Lęcę podgotowac obiad a potem na spacerek. Prawie wiosenny?
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Tz wysoki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zebra666;17269447]
Cytat:
Dziewczyny cos pisaly o podkladaniu recznika tak, zeby dzidzia lezala prosto na lezaczku tez...ja tego nie robilam, bo maly grzecznie lezal sobie to na macie albo w lozeczku... ![]() Cytat:
Oj umie umie... ![]() Ale wy oboje eleganccy... ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzielna jestes mamusia, ze zostalas przy synku ![]() ![]() No widzisz jak cie synek zaskoczyl ![]() ![]() Kobitki, zamawiam sukienki na lato i tak sie zastanawiam jaki kolor...wiecie jak wygladam wiec moze pomozecie - ktora lepiej mi pasuje..? ![]() ![]()
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta druga ![]() ja tez moja Niunke klade na przewijaku i dzieki temu chetniej podnosi glowke, bo jest bardzo twardy ![]() Konspi trzymam kciuki za Stasia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.