Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 15:10   #361
malka
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Dziewczyny czy bransoletka do charmsów jest taka sama jak ta EL, która dostawałysmy w prezencie?

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez eleonorka Pokaż wiadomość
Myślę, że można. Ja zwracałam pojedyncze rzeczy z zestawów i mi wymieniali a niby jest zapis że trzeba wysyłać cały zestaw.
Mysle tak samo, ze ze zwrotem nie bedzie problemu
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:17   #362
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Próbki są rozbite na kolory po 57gr...
Reklamówki też zapewne są na dole faktury
Nie ma nic za darmo
Myślisz hmm Tak masz racje, że kolory szmineczek są rozbite pojedyńczo na fakturce, ale normalnie na liście produktów. A drugi raz pisze w produktach darmowych (tam, gdzie literatura Nova Ty, Oferta Netto etc.) dlatego dziwne to dla mnie.

ciekawa jestem i już się doczekać tych paczuch nie mogę
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:20   #363
nocandy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Mam pytanko
Dlaczego jak składam zamówienie na 20 katalogów to mi się wyświetla 18zł??? A na formularzu (cenniku) jest wyraźnie napisane że za 20 katalogów jest 15zł... Co jest do licha
Na fakturze będziesz miała 15zł.
Ja póki co mam też 18zł ale przy składniu zamówień zawsze wychodzą jakieś inne kwoty a później na fakturze jest już wszystko ok

nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:27   #364
kashka
Rozeznanie

Wczoraj testowałam te nowe szminki i niestety też jestem na nie uczulona . Zamówiłam zestaw próbek, żeby pokazywać klientkom i załapać się na prezenty ale daruję sobie i w ogóle nie będę ich pokazywać. Nie jestem absolutnie na nic uczulona, więc skoro mnie ta szminka uczuliła to myślę, że jest duża szansa że klientki też mogłyby na nią podobnie zareagować .
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:28   #365
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy bransoletka do charmsów jest taka sama jak ta EL, która dostawałysmy w prezencie?
Tak podobna, tylko ta do charmsów jest mniejsza - sama o to samo kiedyś pytałam
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Stary 2010-02-18, 15:29   #366
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Wczoraj testowałam te nowe szminki i niestety też jestem na nie uczulona . Zamówiłam zestaw próbek, żeby pokazywać klientkom i załapać się na prezenty ale daruję sobie i w ogóle nie będę ich pokazywać. Nie jestem absolutnie na nic uczulona, więc skoro mnie ta szminka uczuliła to myślę, że jest duża szansa że klientki też mogłyby na nią podobnie zareagować .

nie strasz ;/ ja zamówiłam 4 w czym 3 dla klientek jak będzie tak jak mówisz to kicha jak nic
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:31   #367
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Oj nawet nie strasz Tak polecałam te szminki i zebrałam zamówienie na 4, że wyjde na idiotkę jak uczulą którąś z klientek

Dodam jeszcze, że zrobiłam z mamy królika doświadczalnego i dałam jej do wypróbowania próbkę jednej z nich (dostałam od swojej OMS na spotkaniu) z ciekawości, czy wystąpi u niej jakaś reakcja alergiczna. Nie skarżyła się jednak różnie bywa, u każdego inaczej eh!

Edytowane przez Agatheska
Czas edycji: 2010-02-18 o 15:34
Stary 2010-02-18, 15:36   #368
Australia
Rozeznanie

Proszę wytłumaczcie mi dlaczego np. portfel gabriella wciąż jest w ofercie specjalnej pomimo tego ze już go nie ma i proszą aby go nie zamawiać, bo produkcja zakończona.
Jeśli proszą nie zamawiać to dlaczego on wciąż jest w tej ofercie? To jakieś oszustwo Przecież ktoś niezorientowany mógłby zrobić duże zamówienie z którego praktycznie nic by nie przyszło

Nauki korzenie są gorzkie, ale owoce smaczne
Australia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:46   #369
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
Tak podobna, tylko ta do charmsów jest mniejsza - sama o to samo kiedyś pytałam
To bardzo się cieszę, bo mam na nią chętną.
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:52   #370
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
a ten tusz to nie jest czasem na netto?? za ok. 10 zł
Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
W K5/2009 był po raz pierwszy w cenie 19,90 zł.

Masz rację, w netto do K4/2010 są oba odcienie tego tuszu, w cenie 12,90 zł.
Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
tak to ten tusz! za 12,90 z netto 04 Pełnia Rzęs Ed.Specjalna MIDNIGHT

Kochana, kupiłam go z 17/2009 w zestawie: tusz, magix, błyszczyk mochcha latte, konturówka i torebka na prezent za 49,90 (str13)
bardzo dobry, cala moja rodzinka go używa. Do tego polecam szybko działający żel na wypryski - na prawdę działa
Rzeczywiscie jest :P W katalogach nawet starszych nie mogłam go odszukać. Znalazłam zwykły Super Full za 19,90 i sprzedałam juz Midnight za 15zł Miałam go taniej z jakiegos zestawu też.

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość

od strony użytkowej niestety nie wiem, ale z powyższych informacji wynika, że różnią się przede wszystkim tym, że ten pierwszy ma filtry, pozostałe niewielkie różnice to inne nazwy odcieni, mniej odcieni do wyboru (w pierwszym są 4 w drugiem jest 6), inna nazwa i to wszystko. Myślę, że głównie chodzi właśnie o filtry bo zbliża się wiosna i mocniejsze słońce
Dzięki W katalogu własnie jakies takie podobne się wydają.
Zamówiłam ten z filtrami. Zobczymy, czy klientka będzie zadowolona

Cytat:
Zdenerwował mnie natomiast dalszy brak karteczek memo od świąt czekam ... i sie nie doczekam
U mnie też nadal ich nie ma
Nie wiem, czy nie lepiej zrezygnować...
Stary 2010-02-18, 16:00   #371
Juleczka88
Raczkowanie

Mam fakturkę z dzisiaj - braków 0 i jako alternatywny krem do rąk z przebarwieniami . Widziała z Was któraś torebkę Hannah?
Juleczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:02   #372
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Australia Pokaż wiadomość
Proszę wytłumaczcie mi dlaczego np. portfel gabriella wciąż jest w ofercie specjalnej pomimo tego ze już go nie ma i proszą aby go nie zamawiać, bo produkcja zakończona.
Jeśli proszą nie zamawiać to dlaczego on wciąż jest w tej ofercie? To jakieś oszustwo Przecież ktoś niezorientowany mógłby zrobić duże zamówienie z którego praktycznie nic by nie przyszło
Bo te oferty są przygotowywane kilka miesięcy wcześniej i nie są w stanie przewidzieć, kiedy coś się skończy.
Stary 2010-02-18, 16:14   #373
LadyBird6
Wtajemniczenie

Na katalogowym umieściłam foty kosmetyków z mojej dzisiejszej paczki.
Biżuteria Fenella naprawdę ładna, jest na takim jakby rzemyczku, nie łańcuszku, co jest plusem, bo nie będzie czerniało.
Lakiery SpeedDry szybciutko schną, kolor Ballerina taki średni, średnio kryjący, Red wine świetnie kryjący, piękny, dojrzały kolor wiśni.
Pur Blanca Blossom różni się od pozostałych Pur Blanek, jest delikatna, taka "miłosna" , ale po 3 godzinach od psiknięcia zapach słabo wyczuwalny.
Tusz superexpend naprawdę fajniuśki Szczoteczka prawie taka sama jak w Superfullu , ilość tuszu na szczoteczce jest idealna, tusz sam w sobie mokry, tylko trzeba uważać przy nakładaniu 2 warstwy tuszy, ponieważ rzęsy się sklejają i mogą powstać grudki. Ogólnie to dobrze wydłuża, na obecną chwilę mój faworyt wśród Avonowskich tuszy
Dla siebie wzięłam pomadkę Potęga koloru kolor personified plum, w opakowaniu wygląda na strasznie ciemną, ale na ustach wygląda akurat, nie za ciemno, ani nie za jasno, naprawdę idealny kolor, z trwałością ok, szybko nie schodzi.
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:15   #374
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Ja kiedyś wysyłałam do nich maila z tym pytaniem, to ich odpowiedz:
"Informujemy, że bransoletka z charmsami jest inną bransoletką niż Eternal Love.
Bransoletka z charmsami jest wykonana z mosiądzu i jest posrebrzana, ma długość 20 cm."

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:22   #375
201702060926
Konto usunięte

Dziewczyny proszę o pomoc. Byłam wczoraj w COKu pooglądać błyszczyki i oczywiście znowu nie było tych testerów, na których mi zależało. Chodzi mi najbardziej o iskrzący błyszczyk Coral Reef. Na Kwc opisany jest jako mandarynkowy..hmm.. w katalogu wygląda jak odcień lakieru o tej samej nazwie.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Nieśmiało proszę o zdjęcie, ale zadowolę się każdą informacją na jego temat
201702060926 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:34   #376
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko odnośnie zwrotów. Mianowicie, w katalogu 1 kolezanka kupiła torebkę Edita. Byla ona na stronach wyprzedazowych w katalogu. I teraz chcialaby ją zwrócić, dopiero dzis mi powiedziala ze jej sie nie podoba ona w ogole. Wiec zaproponowalam zwrot. No i nie wiem czy te wyprzedazowe z katalogu mozna zwracac czy nie?
Jasne, że można.
Zwracałam torebkę Tigresse ponieważ kolor wyblakł i zrobiła się brzydka, bałam sie ją w ogóle uprać ponieważ cętki by zniknęły i by pozostał brudny brąz ,
a także zwracałam torebkę Ewelina, na całe szczęście, że nie upłyneły 3 miesiace, poszły rączki w zgięciu
Stary 2010-02-18, 16:38   #377
Bla_watek
Raczkowanie

Witam! jak dobrze, że wreszcie mam za sobą sesję... We wtorek stwierdziłam,że nie znajdę czasu na wysłanie zamówienia więc poprosiłam o to siostry. Ponadto poprosiłam aby wybrały najpotrzebniejsze rzeczy na sumę co najmniej 80 zł aby dobić do upustu 35%. Tyle brakowało więc to nie problem. Wczoraj miałam mega niespodziankę.... Na fakturze kwota do zapłacenia prawie 1000.... Jak się okazało moje kochane siostry zamówienie wysłały za ponad 1300 zł... Oczywiście pomysłkowo. Owszem numerki dobrze wpisały ale ilości już nie.... i co ja zrobie z taką nadwyżką produktów... ??? Wątpię abym sprzedała, z resztą nie wiem co do tych "dodatkowych" kosmetyków należy.... Zaraz zanalizuję fakturę. Jednak warto liczyć na siebie ... heh... ale szczerze jeszcze nigdy w żadnym katalogu od ponad 4 lat nie zamówiłam dla siebie rzeczy za prawie 400 zł. Szkoda, że to nie rzeczy, które chciałam ale stwierdziłam ze odpuszcze sobie... A moze pomyslec o zwrocie? ale takim dużym...
A jak u Was z zamówieniami?
U mnie paczki raczej szybciej nie przyjdą bo od wczoraj są na etapie rozliczeniowym, a niekiedy zadarzało się, że Ups był już w czwartek ale może jeszcze jutro się pojawi pan kurier (termin mam na poniedziałek) Pozdrowiam dziewczyny
Bla_watek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:46   #378
Yorki
Rozeznanie

LadyBird6 może cykniesz fotkę personified plum na ustach w wolnej chwili ? Ta czerwień lakieru Red wine na prawdę jest piękna... jeszcze jak mówisz, że ładnie kryje, to może się skuszę Lubię w takim kolorze paznokcie u stóp mieć pomalowane latem

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:53   #379
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
LadyBird6 może cykniesz fotkę personified plum na ustach w wolnej chwili ? Ta czerwień lakieru Red wine na prawdę jest piękna... jeszcze jak mówisz, że ładnie kryje, to może się skuszę Lubię w takim kolorze paznokcie u stóp mieć pomalowane latem

ja te lakiery będe mieć jutro już nie mogę sie doczekać
Stary 2010-02-18, 17:06   #380
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Foty ust dodane
Stary 2010-02-18, 17:14   #381
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
U mnie też nadal ich nie ma
Nie wiem, czy nie lepiej zrezygnować...
Wiesz, że ja sama się nad tym zastanawiałam, bo przecież przesada, żeby tyle zwlekać z produkcją tych karteczek! Nie uważasz? ja nie mam już cierpliwości, a z drugiej strony mi szkoda
Stary 2010-02-18, 17:15   #382
Yorki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
Foty ust dodane
O dziękować Faktycznie nie jest taka ciemna, jak się wydaje! Zaskoczyła mnie ta fotka, nie powiem, na+. Pasuje Ci do lakieru

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
szczęściara

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 17:19   #383
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
Ja kiedyś wysyłałam do nich maila z tym pytaniem, to ich odpowiedz:
"Informujemy, że bransoletka z charmsami jest inną bransoletką niż Eternal Love.
Bransoletka z charmsami jest wykonana z mosiądzu i jest posrebrzana, ma długość 20 cm."
Tzn tutaj Avon Ci odpisał mając na względzie tworzywo z jakiego jest wykonana bransoletka, a myślę, że malka chciała się dowiedzieć czy jest podobna jedynie z wyglądu chyba Tak więc jest niemalże identyczna, tyle, że mniejsza i delikatniejsza jakby
Stary 2010-02-18, 17:21   #384
karolla90
Raczkowanie

Wink Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Hej!
Dostałam dziś paczuszkę. Wrzucili mi dziesięć katalogów 03... (ach.. oddam je mojej 10letniej siostrzenicy, lubi się nimi bawić
karolla90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 17:22   #385
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
ja też no chyba, że u kl wystąpi uczulenie po szminkach i trzeba będzie odesłać z powrotem ---> sruuu i po radości z lakierów
Stary 2010-02-18, 17:27   #386
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
ja też no chyba, że u kl wystąpi uczulenie po szminkach i trzeba będzie odesłać z powrotem ---> sruuu i po radości z lakierów

nie kracz
Stary 2010-02-18, 17:28   #387
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brownsugar13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o pomoc. Byłam wczoraj w COKu pooglądać błyszczyki i oczywiście znowu nie było tych testerów, na których mi zależało. Chodzi mi najbardziej o iskrzący błyszczyk Coral Reef. Na Kwc opisany jest jako mandarynkowy..hmm.. w katalogu wygląda jak odcień lakieru o tej samej nazwie.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Nieśmiało proszę o zdjęcie, ale zadowolę się każdą informacją na jego temat
Ja zamawiałam już kilka sztuk błyszczyków z tego koloru i jeśli Ci to pomoże, mogę spróbować opisać ten kolor, choć jest to trudne Nie jest to ani kolor czerwony, ani różowy, bliżej nieokreślony To taki delikatny kolor brzoskwini, albo jak nazwa wskazuje koralowy odcień, czyli lekko wpadający w róż, złamany pomarańczowym
chyba Ci jednak nie pomogłam uważam, że najbardziej zbliżonym i trafnym sformułowaniem jest koralowy kolor

pycia17 kraaa kraaa

Edytowane przez Agatheska
Czas edycji: 2010-02-18 o 17:30
Stary 2010-02-18, 17:36   #388
Douce24
Zadomowienie

[QUOTE=malka;17276601]Dziewczyny czy bransoletka do charmsów jest taka sama jak ta EL, która dostawałysmy w prezencie?

tak to ta sama

Z każdym dniem coraz bardziej
K.
supercziroł

Douce24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 17:38   #389
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
Szkoda że nie ma już kremu ujędrniajacego z masażerem z zielonej serii SSS,zamawiałam juz wczesniej 4 sztuki i nie przyszły,to i pewnie w kat 04 będzie go brak.się spóźniłam.
ja mam ten krem i ten masażer mnie wkurza smaruję się nim ale ręcznie
a u nas od przyszłego katalogu będzie solution cellu-sculpt też z masażerem wolę bez...

powtierdzam, że lakier red wine jest śliczny
Stary 2010-02-18, 17:38   #390
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
myślę, że wszystkie dziewczyny cię tak zrozumiały

właśnie dzwoniłam do avonu i to dwukrotnie i w obu przypadkach Panie powiedziały mi, że jest to ta stara wersja tyle tylko, że w buteleczce 30 ml bo zawsze była 50 ml. Nie jest to żaden nowy zapach z tej serii. Specjalnie pytałam się o całą nazwę i nie ma żadnej nowej końcówki.
no co ty jesli tak to zrobili to normalnie tez jestem w szoku i sie zdenerwuje facet mi powiedzial ze to nowosc i nawet nie umial sie dokladnie wyslowic jak sie nazywa a poza tym przeciez na tym polega ten program lojalnosciowy ze mozemu kupic nowosc a nie ''stary'' produkt no zobaczymy nie lubie byc robiona w jajo.....
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości