|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
| Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
| Tak |
|
28 | 51,85% |
| Nie |
|
5 | 9,26% |
| nie myślałam o tym |
|
21 | 38,89% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Pewnie że przyjmiemy ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Dasz rade twój cel jest do osiągnięcia . A co powiesz na przysiady ???Mnie też plecy bolą i ostatnio same przysiady robie ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
A ja się batów nie boje Trzymam kciuki za te soczewki ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Tak mi przykro Współczuje ci
|
|||||||
|
|
|
#1082 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje za przywitanie
Moja waga spada jest ok,bardzo sie z tego ciesze i to mnie mobilizuje....
|
|
#1083 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sp dzięki za miły komentarz na NK ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Nie no to widze ze nie jestem sama z tą@ . Też się zastanawiać zaczynam dla czego nie mam . Ale poczekam jaszcze tydzień Na pewno spadła ci waga ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Ja ubrania kupuje na targowicy u nas . Jast duży wybór |
||||
|
|
|
#1084 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje za cieplutkie przywitanie
|
|
#1085 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1086 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie że przyjmiemy . A jaką diete stosujesz , że juz tyle schudłaś ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- od 4.02do14 bylam na 1200 cal a od poniedzialku na onz ale na tej turbo
![]() 81,80 ,79,78,76,75,74,73,72 72(19.07)... ...Edytowane przez Justyska1709 Czas edycji: 2010-02-18 o 11:45 |
|
|
|
#1087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mąz też tak jak twój mówił że kocha mnie takom jaka jestem . A teraz mi pomaga w ciwiczeniach bo widzi ze to dla mnie bardzo ważne . A zjedzeniem wychodzi zeby mnie nie kusić |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Milenkar20 dziękuję Chciałabym kiedyś w przyszłości zrobić takie zdjęcia, że ludziom szczeny opadnąDieta dzień IV. Jakaś osłabiona wstałam. Wzięłam się za pseudotwarożek, może siły wstąpią we mnie Pisałyście o ciąży. Szczerze powiedziawszy właśnie ciąża jest powodem, dla którego się odchudzam. Nie, nie byłam w ciąży. Właśnie staramy się z mężem o dzidziuśka Ale ginki ( a było ich wielu ) rozkazali schudnąć... Bo to jest powodem kłopotów z zapłodnieniem. Więc dla mnie akurat obawy o to, że schudnę i potem zajdę w ciążę i znów przytyję są nieważne... Najważniejsze dla mnie teraz to schudnąć i mieć dziecko. A co będzie potem, wiadomoFiolka122!!!! Ja patrzę na Twój podpis. I czy Ty już schudłaś do 75 kg ?? Czy się mylę?? |
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
jak tam dziewczynki dietetyczne szaleństwo?? mi koledzy z pracy przynieśli wielki talerz pączków i postawili przed moim nosem ale odstawiłam go na talerz dyrektora
zjadłam dziś jeden mały jogurt naturalny 1% 1 banana i pól pomelo i jestem głodna jak wrócę do domu to zrobię sałatkę z pekinki konserwowej papryki i odtłuszczonej fety i bedę ją jadła do wieczora jak zgłodnieję. nie chcę żeby to była znowu dieta cud: będzie cud jak schudnę <lol> miłego dnia
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
fofforek nie, nie schudłam jeszcze do tej upragnionej 75kg, jest zaznaczony kolorem zielonym, bo to kolor nadziei, aktualna waga na czerwono.Przez 3 tyg zrzuciłam dopiero 4,5 kg, a dalej się przebijam...jeszcze długa droga przede mna. Mi tak jak tobie lekarze karzą zrzucić kilogramy, ze względu na przyszłą ciązę. Od roku próbujemy i nic, a ja tylko przybierałam przez ten czas na wadze:-( wieć teraz postanowiłam sie za siebie zabrać. No w końcu trzeba jak się już przekroczyło tą magiczną 100tkę. MAtko nawet jak to czytam to strasznie wygląda. No i ze względu na moją chorobę krwi zalecają schudnąć, bo to zwiększa ryzyko zachorowania, tym bardziej, ze juz raz miałam poważne problemy.
luferek, tak dalej trzymaj, nie daj się skusić smakołykom. Milenkar widzę, ze nadrabiasz wątki, no i częsciej się pokazujesz no już zaczynaliśmy tęsknić za Tobą.************************* ******** Pamiętajcie pilnujcie się 28 luty dzień sądu! IIItydz. 108,7....106,1....105,3....104,2.. .8 2...77....75
|
|
|
|
#1091 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A potem kilogramy stracone wróciły do 115 choć 5 już zrzuciłam Mam nadzieje że ci się uda , ja się starałam o Fifiego 3 m. Dam ci rade szybciej zajdziesz w ciąże jak twój mąż będzie po urlopie wypoczęty, wtedy jest s****a silniejsza ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Że nie dałaś się tym pączkom---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
A dziękuje staram się nadrabiać Też tęskniłam za wami i nie pisz że 4,5 kg to mało . To bardzo dużo
|
|||
|
|
|
#1092 |
|
Rozeznanie
|
Powróciłam do diety Ducana i już 2 dzień wzorowo się trzymam właśnie byłam odebrać spodnie narciarskie i zaliczyłam 4 godzinny spacer po centrum handlowym
Jak byłam 2 tygodnie temu to nie mogłam się zmieścić w 44 a 46 musieli zamówić dlatego czekalam a dziś okazało się że 46 z tyłka mi zjeżdżają a 44 sa idealne dobrze że jeszcze były a jutro ide na pierwszą w życiu jazde na nartach
|
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Milenkar20;17275332]Ja kiedy zaszłam w ciąże to ważyłam 115 kg i balam sie co będzie .Po porodzie . Ale w ciazy schudłam 20 kg . Bo okazało się ze mam cukrzyce ciażową .I nie mogłam prawie nic jeść . Po5 mieśącu okazało się że mam cholestaze ciązowa nie spałam przez 5 mieśęcy bo mnie tak skura swędziała . I leżałam 4 mieśace w szpitalu . Nie za bardzo dobrze mi sie kojarzy okres chodzenia w ciaży . A i jeszcze wysokie ciśnienie .
A potem kilogramy stracone wróciły do 115 choć 5 już zrzuciłam Mam nadzieje że ci się uda , ja się starałam o Fifiego 3 m. Dam ci rade szybciej zajdziesz w ciąże jak twój mąż będzie po urlopie wypoczęty, wtedy jest s****a silniejsza Widzisz Milenkar, ja jak zaszłam w ciąże to okazało się , ze mam zakrzepice, a poniewaz lekarze źle mnie na początku zdiagnozowali zrobiło się bardzo źle, ciąże utrzymałam przez to tylko 4 miechy. Poźniej okazało się , ze genetyka winna. Lezałam ok 4 miesięcy zanim zaczełam chodzić, faktycznie to było jak nauka chodzenia dziecka. Od tego czasu przybyło mi jakies 30 kg .Wiem, ze dla zmniejszenia ryzyka komplikacji musze zrzucić te zbędne kilogramy,(u mnie każda następna ciąża jest wysokiego ryzyka)mam nadzije, że to ułatwi też zajście w ciąże. A później to masz racje...mój TŻ bedzie mysiał wziąść długi urlop...hehe. 3 m.prób to nie długo, ja za pierwszysm razem 2 miechy, zaraz po ślubie się udało, a teraz po roku nic. ale teraz daliśmy sobie na luz. Ile Twój maluszek już teraz ma?Filip ładne imię-zawsze mi sie podobało.To widze, ze startujemy z podobną wagą, a ile obecnie masz? |
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
misialinana - będę musiała iść do jakiejś przychodni, bo tu, gdzie studiuję, nie mam żadnej rodziny, u której mogłabym się zważyć. Chyba że jest któraś z Was z Opola i przyjmie mnie na ważenie
A zdjęcia na naszej klasie nie są aktualne - tzn. "grubość" twarzy może tak, ale raczej od pasa w dół dużo przytyłam..Nie poddaję się, ale wpadłam w zwyczajny dołek. Jestem gruba i brzydka ;/. Mam 170 cm wzrostu, wg dowodu 169, ale podobno potem urosłam jeden centymetr, wg pani doktor . A schudnąć chcę z 78 kg do 58 kg.Wrrrr. Dzisiaj zrobiłam sobie rybkę, ale stwierdziłam, że zdecydowanie nie odpowiada mi zapach i smak "rybny". Ostatnio wyszła mi o niebo lepsza, ale może to dlatego, bo robiłam pangę, a dzisiaj coś innego - nawet nie pamiętam co .Wczoraj mnie brzuch okropnie bolał i myślałam, że padnę, ale zajęłam się nauką na poprawkę, więc jakoś zapomniałam o bolącym brzuchu ![]() Pewnie ważę więcej, o wiele więcej, pewnie nic nie schudłam Edytowane przez tak Czas edycji: 2010-02-18 o 15:51 |
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jestem ciekawa ile jeszcze wytrzymam
narazie mam wystarczająco dużo samozaparcia w sobie, żeby nie jeść słodyczy i innych bomb, ale ciekawe co będzie dalej jak moja waga nie ruszy w dół...Narazie jestem cierpliwa, wiem, że ten stan może trwać i trwać ale w końcu ruszy, prawda? ![]() Jestem już po obiadku, strasznie zmęczona dzisiejszym dniem na uczelni chyba się prześpię trochę a potem nauuka |
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
czesc Laleczki
![]() ja niestety nic nie pisze,bo kompletnie nie mam czasu,kompletnie.Na studiach plan ma tak zje***y,ze po prostu zal-wychodze rano,wracam wieczorem,albo w ciagu dnia na 2 godzinki i siedze z moja Potworą,(tak mi sie serce kraja jak wychodze na caly dzien i jej nie widze..),z pracy mnie nie zwolnili,wiec w kazdy weekend teraz pracuje,jedyny moj wolny dzien to piatek-niby,bo koncze o 9.30,potem praca,a reszta to TŻ i Młoda.. ech..bede Was czytac,ale watpie zebym mogla pisac,strasznie zaluje ![]() ![]() bo z Wami ma lepsza motywacje.napisze tylko tyle,ze z dieta swietnie sie trzymam,nie jem w ogole zadnych macznych produktow i codziennie robie 8 minut brzuszkow(nie wiem jakim cudem znajduje na to czas).. waga poleciala mi 4 kg,chyba przez ten stres i to cale zamieszanie,jestem wykonczona. caluje Was cieplo ![]()
|
#1097 | |
|
Wtajemniczenie
|
wiem,wiem że ci się schudło,a lanie było za kebaba i alkohol
![]() czarownica2010,Lufer ja z ubraniami nie mam problemu najczęściej je kupuje na targu pod nova,na ruskiej i giełdzie przy "dworku grafa", a rzadziej w butikach na krakowskim. Cytat:
dzięki w środę się wszystko okaże co z tymi soczewkami mam wizyte na popołudnieten dzień od walentynek właśnie mnie motywuje i myśl,żę to dzień sądu.Kicha by była gdyby wyszło po spowiedzi,że ja Matka Chrzestna i Przełożona nic nie schudłam.Wstyd totalna. Pracę dziś skończyłam o 13 ale jeszcze pojechałam do mamy do pracy i się urwała na chwilę żeby siostrze kupić bilet na 3 miech,sobie ciapy i zobaczyć piżamy oraz szlafroki do szpitali,a mi tunikę.Jak zrobie foto to wstawię.Jestem po długiej kąpieli i siedzę z odżywką na włosach zaraz idę ją spłukać, potem się wysuszę,pomaluje,wyprostu je włosy i ubiorę w nową rzecz. Nigdzie się nie ubieram ale jak każda miewam dni,że chce wyglądać sexi. To ja lecę robić co mam zrobić.dodam jeszcze,że z dietka oki,a ćwiczenia jak już mówiłam zaliczam w formie lataniny po kwiaciarni oraz domu,a konkretne od niedzieli/poniedziałku. Trzymać się słodyczami i alkoholami się nie zapychać i nie zalewać robaczka. hehe
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2010-02-20 o 20:02 |
|
|
|
|
#1098 |
|
Przyczajenie
|
apropo listy to bardzo bym prosila o poprawke,bo ja tam zamiast schudnac to jeszcze te pol kg mam wiecej :-(plisss
|
|
#1099 |
|
Przyczajenie
|
Co to ten 28 luty Kochane?? Dzień sądu??
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1102 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To i mnie motywuje ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Tak to jest nasz dzień sądu ostatecznego Po tym dniu wszystkie sie przyznamy do naszych grzechów A pysia nam baty da Edytowane przez Milenkar20 Czas edycji: 2010-02-18 o 18:54 |
|||||
|
|
|
#1103 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie czy ja mogę się dołączyć ...niestety +37 dokładnie....
|
|
|
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
Tak się tak nie przejmuj, my wierzymy w Ciebie i wierzymy, ze na pewno schudłaś.
Ameda no ładny spadek, gratuluje i życzę więcej wolnego czasu.majcia no to super, ze jednak numerek mniejsze te spodenki i życzę jak najmniej upadków na nartach.Jak się powinno powiedzieć?połamania kijków? Milenkar to można powiedzieć, że jedziemy na jednym wózku.Ale damy rade, mocno w to wierze. mykam teraz, wroce pozniej |
|
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
![]() Bosz, gdybym Wasnie miala, w zyciu bym nie uwiezyla, ze dam rade przejsc koljna diete! hehe. Gratuluje Wam wytrwalosci!! i kolejnych spadkow wagi!! to ja sie dzis grzecznie melduje z diety 1 - musli na mleku 2 - pol kromki pelnoziarnistego z chuda wedlinka 3 - pol serka wiejskiego 4 - kubek pomidorowej (babcia moja robi taka gesta z przecieru) zjadlam bez dodatkow, alee i tak byla bardzo sycaca : I to wszystko, bo dopiero wrocilam do domu. mam nadzieje, ze nie bedzie mnie zbytnio meczyc dzis uczycie glodu, bo te upe o 16 gdzies jadlam. A i bylam na kawce u kolezanki. Podala tez ciasto czekoladwe z bita smietana. Ale nie dalam sie skusic ani na gryza nie jest mi specjalnie ciezko odmowic (nawet jak cos lezy przede mna) problem mam jedynie kiedy juz sie skusze na gryza... wtedy najczesciej konczy sie na calym kawalku, dwoch... a czasem nawet na zawaleniu calej diety. Tak, napewno nie masz az takich powodow do rozpaczy! czytalam posty dziewczyn, ktore zalily sie, ze na poczatku dukana wydawalo im sie, ze bardziej tyja, niz chudna. u niektorych sam nabial bez warzyw moze powodowac nawet zatwardzenie. wtedy 2 kilo wiecej na wadze to zwyczajnie pelne kiszki,a nie tluszcz ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- A! I bede miala wage! Babcia m pozyczy ![]() wiec w koncu bede mogla sie wazyc rano, na czczo i nago Tylko nie wiem, czy zdaze to zalatwic do tego 28... ale napewno w pierwszych dniach marca mam nadzieje, ze M.CH bic nie bedzie za mocno, jesli spoznie sie ze spowiedzia te 3 dni w razie czego.
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Miałam dzis okropny dzień w pracy Najgorzej jak ma sie humorzastego szefa.Po pracy pobiegłam z siostrą na miasto i nak się nabiegałam, ze już na nic siły nie mam. Kupiłam buty, ale są tak wysokie, że nie wiem jak w nich będę chodziła ![]() W pracy zjadłam mussli z jogurtem truskawkowym i kilka słonych paluszków ( puste kalorie, wiem), i wypiłam 2 kawy z mlekiem. Po powrocie do domu ryba pieczona na grillu (kawałek), pół torebki brązowego ryżu i surówka z kapusty kiszonej. Niestety skusiłam się jeszcze na kawałek czekolady, ale to wszystko to i tak o niebo mniej niż zjadałam przed dietą. W sobotę pewnie będą jakieś małe grzeszki, bo jadę na wystawę motocykli i trzeba będzie coś na mieście zjeśc, ale będę się pilnowała, a poza tym wszystko tam wybiegam ![]() Od poniedziałku chcę rozpocząc Dunkana, to co piszą w książce przekonuje mnie, nie wiem jednak czy dam radę wytrwac tą pierwszą fazę. Jeśli nie będę mogła patrzec już na kurczaka czy inne białko to nie mam zamiaru sie męczyc i wrócę do swojego spsobu odchudzania.' No i oczywiście nie opuszczę Was
|
#1107 |
|
Rozeznanie
|
Witam Magdawska
a 37 z ilu? i przy jakim wzroscie? ![]() z Nami dasz rade napewno!!
unless we have the courage to lose sight of the shore... Edytowane przez misialinana Czas edycji: 2010-02-18 o 21:09 |
|
|
|
#1108 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ostro coś się wziełyście za dzień sądu,nawet nie chce myśleć o tym jaką panikę będziecie siać od poniedziałku gdy tydzień zostanie. pisze teraz z kamilkiem i mamy sie zobaczyć w sobote jutro ma mi potwierdzić zamierzamy lepić bałwana i pójść do mnie na film a reszta wyjdzie w trakcie oczywiście nie będziemy szaleć,bo za ścianą mama będzie ale jakieś tam całusy przytulasy macasy pewnie będa hehe zmykam do łóżka dalej z nim pisać.Trzymać się po pracy wpadne dopiero na kontrole. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- bym zapomniała nie mogłam wytrzymać i na noc się zważyłam pokazało kilo mniej czyli 85,5 ale na pewno więcej zgubiłam,bo przecież się ważyłam na noc na pełno na dodatek wcześniej wypiłam duża szklanicę wody,a wcześniej kolacje no to ja zmykam do dniu sądu nie staje na wagę specjalnie kazałam ją schować i wyjąć dopiero 28
|
|
#1109 |
|
Przyczajenie
|
Haha, ja nie mam u siebie wagi, ale 28 będę u Taty. I u niego się ważyłam przed dietą i było 95
Buziaki |
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Pysia co do alkoholu to bym tak do konca sie nie zgodzila, dzisiaj wyczytalam pewne badania na postawie ktorych udowodniono,ze lampka (120 ml) czerwonego wina do kolacji ( tak 5 razy w tygodniu) redukuje wage nawet do 2 kilo na miesiac, wypicie powyzej tej normy dziala w 2 strone- niestety
Aha a czerwona herbata pita codziennie redukuje nawet 5 kilo na miesiac![]() Co do waznia to ja mam w piatki ,ale obiecalam sobie,ze do 28 zapomne o wadze dlatego nowa kupuje 27 Ja uciekam tez spac takze DOBRANOC LASKI |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

ciekawe na ile starczy mi motywacji
a mam do zwalenia ponad 30 kg 

SUPER 

A zdjęcia na naszej klasie nie są aktualne - tzn. "grubość" twarzy może tak, ale raczej od pasa w dół dużo przytyłam..
. A schudnąć chcę z 78 kg do 58 kg.