Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 16:29   #3121
Pipi180
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez ioannah Pokaż wiadomość
dołączam do grupy 'zadrutowanych' jestem posiadaczka aparatu stalego z zamkami szafirowymi od grudnia 2008 i mam nadzieje, ze przestane nia byc przed wakacjami/w wakacje niestety jestem pacjentka wybitnie 'kontuzyjna' i wyjatkowo czesto odpadaja mi zamki tudziez inne dziwne awarie maja miejsce, wiec leczenie sie przedluza... na domiar zlego moja ortodontka jest w Gdansku, a ja obecnie w Wawie, wiec jesli cos mi sie urywa, to zamiast leciec nastepnego dnia do ortodonty musze czekac na odwiedziny Trojmiasta
jak masz to wrzuć foty i pochwal się zmianami;p
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:42   #3122
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Alice in Wonderland-> P(początek) -> góra 18.02.2010 -> minimum rok-> bezligaturowy kosmetyczny (na zasadzie Damona znowu zapomnialam sie zapytać)*-> Słupsk

*wiem, wiem jak mozna nie wiedziec, ale na prawde wypadlo mi z glowy, nie jest to Damon, bo mówila mi przy pierwszej wizycie kiedys dawno, iż pracuje na innym systemie, a moze to In-Ovation? - jutro do nich normalnie zadzwonie
-------------------------------------------

Mam, mam, mam jest

powiem tak -śmiesznie przyzwyczajam się, na razie czuje, że jest jakis taki "ucisk" ale ogołnie jest spokojnie, bez żadnego bólu-nie zapeszajac- bo ponoc ma go nie byc, ale znajac mnie- nie wierze

dostałam prezenty, szczoteczki, pasty, lusterko, wosk
pokazano mi jak myć, troszke się boję, aby nie naruszyć aparatu, ale pewnie jest to kwestia przyzwyczajenia, przeciez te zamki maja sie trzymac, a nie przy pierwszym lepszym razie odpasc! no nie??? - wazne for me! bez stresu szczotkowac????? pierwsze mycie bylo delikatne
ale czlowiek potrafi smieszne pytania zadawac nie smiac sie

aktualnie manualnie bede sie bawic w czyszczenie, ale czym predzej chce zakupic koncowki do elektrycznej szczoteczki- stosuje ktoraś z was?? bo normalnymi nie moge, musza byc te do ortodoncji

jadłam już pierwszy posilek - obiadek - nie wiedziałam jak gryźć aaaa dziiiiwnie!!!
pocieszcie mnie iz to kwestia przyzwyczajenia!
tak samo nasuwa sie mysl jak z calowaniem, ale to tez pewnie kwestia techniki eeehs tyle "nowego" przede mna

hehs teraz troszke odechciewa mi sie podjadac jak pomysle iz non stop po kazdym posilku myc zabki, w torebce na najblizszy dłuuugi czas szczoteczka zagosci

jedno tylko, 7 mam jakies takie dziwne i zamki ciezko bylo zalozyc, mam uwazac przy jedzeniu, one stykaja sie z dolem, tak ze w sumie nie moge tak jak wczesniej zakmknac szczeki, tzn nie ze mam jakas szpare, ale dotykaja mi dolnych 7, albo juz jakies mam dziwne uczucie iz to nienormalne to mnie troszke stresuje i obserwuje... jednak starac sie jesc przewaznie srodkiem i jak juz to bardziej lewa strona niz prawa yhs, zobaczymy jak to bedzie dalej wygladac

alez sie rozpisalam ale to z radosci

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2010-02-19 o 22:19
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 17:05   #3123
milutek
Wtajemniczenie

Alice - fajne masz ząbki - takie małe. będziesz miała proste w kilka miesięcy, czuję to po kościach a co do szczoteczki elektr to Ci nie pomogę, bo nie używam.

i obiecana relacja z wizyty:
- góra: okazało się, że wychodzi mi korzeń z trójeczki, więc orto zrobila zdjęcie rentgenowskie, na którym miala obraz całej sytuacji i okazało się, że nie jest źle, ale wymieniła mi drut na słabszy - założyła drut damon 18/25, żeby postawić tego ząbka do pionu i żeby korzeń sie schowal. z jednej strony nie mam już łańcuszka, bo szparka po usuniętej 5 zamknięta i to w 4 miesiące jak mi się doprostują ząbki to będziemy szaleć z zamkami i je przeklejac, zeby powyciągac, poustawiać ząbki.

- dół - orto powiedziała że jest "rewelacyjny" przesuwamy ząbki w prawą stronę, mam lańcuszek. będę miala nie symetryczną linię środkową czy jakoś tak, ale nie przeszkadza mi to.

generalnie tylko opuściłam gabinet i już bolało! sQuara, rudo-zielona, jak ja wam zazdroszczę,że was nie boli a i tak się prostuje
Stary 2010-02-18, 17:09   #3124
sQuaara
Zakorzenienie

ja wiem ze moze to dziwne ale ja narzekałam ze mnie nie boli
tzn tu wszyscy ze boli ze sie przesuwa..a moje niby sie przesuwaja ale to widze jak patrze na efekty teraz od maja. bo tak to mialam wrazenie ze nic sie nie dzieje... eh
i raz poprosiłam o cos co bedzie bolalo i z drutów 18 dostałam 22...bolało. wiem co to znaczy podziekowałam nastepnym razem xD
Stary 2010-02-18, 17:16   #3125
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość

on spłaca mieszkanie nasze ktore kupilismy i placi rachunki ze mna do tego robi zakupy czesto tylko ze oboje jemy jak pol wojska do tego oboje leczymy zeby a biale plomby kosztuja 50 za jedna a ja sama mialam kilka zebow do leczenia on zreszta tez

tyle jesz a jesteś taka szczupła

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość

jedno tylko, 7 mam jakies takie dziwne i zamki ciezko bylo zalozyc, mam uwazac przy jedzeniu, one stykaja sie z dolem, tak ze w sumie nie moge tak jak wczesniej zakmknac szczeki, tzn nie ze mam jakas szpare, ale dotykaja mi dolnych 7, albo juz jakies mam dziwne uczucie iz to nienormalne to mnie troszke stresuje i obserwuje... jednak starac sie jesc przewaznie srodkiem i jak juz to bardziej lewa strona niz prawa yhs, zobaczymy jak to bedzie dalej wygladac

alez sie rozpisalam ale to z radosci
nie miałaś wcale takich krzywych tych zębów... tylko 1 takie troche

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 17:33   #3126
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
nie miałaś wcale takich krzywych tych zębów... tylko 1 takie troche[/COLOR]
meeeeeega krzywulcow nie mam, ale jednak moim marzeniem jest ladny prosty usmiech bo nie potrafie usmiechac sie aktualnie typowo ząbkami...
jedynki to raz, korzenie maja dziwne, dzis mi orto pokazywala, ciekawa jestem jak bedzie je leczyc bo sa 2 opcje, dwa ze 2jka schowana, kieł wyrosl mi w dziecinstwie krzywulcowo po mleczaku- to przez niego przestalam sie od dluzszego czasu usmiechac!- no i dalsze jak widac ze zdjecia od dolu nie jest to rowny łuk są rowniez bardzo stloczone

milutek pożyjemy zobaczymy, nie mówmy HOP, mnie zastanawiaja po dzisiejszej wizcie i po zalozeniu te jedynki-ich dziwne korzenie, jak beda prostowane, ale nie bede stresowac sie na zapas

aaaaa mam takie pytanie, bo teraz te mycie mi ciagle w glowie po jogurtach do picia naturalych/smakowych, albo typowo plynnych sprawach, herbatach - tez odrazu musze myc? po stalych produktach okay wiem, wiem resztki itd, a po plynach?

Czas edycji: 2010-02-18 o 20:21
Stary 2010-02-18, 17:43   #3127
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
.....

aaaaa mam takie pytanie, bo teraz te mycie mi ciagle w glowie po jogurtach do picia naturalych/smakowych, albo typowo plynnych sprawach, herbatach - tez odrazu musze myc? po stalych produktach okay wiem, wiem resztki itd, a po plynach?
eh nie stresuj się tak tym myciem, może nie jestem dobrym przykładem do nasladowania, ale myję zęby 2 razy - rano i wieczorem, wieczorem tak porządnie z wyciorkami, nitkowaniem itp. czasem umyję jeszcze w dzień, ale przeważnie nie mam na to czasu. wiem że nie tylko ja tak mam inne dinozaury i kalosze tez myją tylko 2 razy dziennie ale na początku mylam częsciej, z 5 razy, ale na szczęscie mi minęlo
Stary 2010-02-18, 17:48   #3128
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ja wiem ze moze to dziwne ale ja narzekałam ze mnie nie boli
tzn tu wszyscy ze boli ze sie przesuwa..a moje niby sie przesuwaja ale to widze jak patrze na efekty teraz od maja. bo tak to mialam wrazenie ze nic sie nie dzieje... eh
i raz poprosiłam o cos co bedzie bolalo i z drutów 18 dostałam 22...bolało. wiem co to znaczy podziekowałam nastepnym razem xD
ja aktualnie czuje ucisk, bolu nie mam, ale co ja moge pisac jak jestem dopiero pare godz po zalozeniu, niby ma nie bolec, ale tak jak pisalam znajac mnie - bede tym wyjatkiem 1 na 100 co to poboli eh
tzn nie boje sie tego, wiadomo ze dziala- jak cos

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
eh nie stresuj się tak tym myciem, może nie jestem dobrym przykładem do nasladowania, ale myję zęby 2 razy - rano i wieczorem, wieczorem tak porządnie z wyciorkami, nitkowaniem itp. czasem umyję jeszcze w dzień, ale przeważnie nie mam na to czasu. wiem że nie tylko ja tak mam inne dinozaury i kalosze tez myją tylko 2 razy dziennie ale na początku mylam częsciej, z 5 razy, ale na szczęscie mi minęlo
tak jak myślałam, ale dobrze wiedzieć hehehe
no wlasnie czas, czas, czas... -brak, ale aktualnie na bank bede myc non stop hehhee
wiesz jak to jest być świezą aparatką nagle setki dziwnych pytan i mysli

faq cztalam jak cos

Czas edycji: 2010-02-18 o 17:50
Stary 2010-02-18, 18:27   #3129
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tak samo jak milutek myję rano i wieczorem... i czasami w dzień jak zdejm coś bardzo barwiącego albo jak gdzieś wychodzę

Stary 2010-02-18, 18:42   #3130
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Wenja - jak szukałam pracy, to też zastanawiałam się nad jakimś skręcaniem długopisów, itp. ale z tego co słyszłam nie mają takie firmy dobrych opinii. natknęłam się też na coś typu "praca jako tajemniczy klient" - jako forma dorobienia do pensji. poczytaj o tym w necie, może akurat coś dla Ciebie. no i jeszcze tak zastanawiam się nad tym, skąd tu wyrwać kasę - skoro nie rodzice, może jacyś dziadkowie, teściowie, ciotki, wujki, itp? może masz niedługo urodziny i wprost możesz zażyczyć sobię kasę...?

a jeśli chodzi o dzidzie - wcale nie są to tak duże wydatki - tak naprawdę rosną wraz z wiekiem dziecka. na początek wózek i łóżeczko możecie kupić używane (łóżeczko zasponsorowali nam rodzice, ale wózek kupiłam od koleżanki w b. dobrym stanie za 100 zł), ubranka dla dzidzi takich małych są super w lumpeksach, w ogóle nie zniszczone, no i mam wypróbowane pampersy - z lidla, dużo tańsze a jakość super. no i mleko na początku dajesz z cyca, także na początku koszty są znikome.

przepraszam za offtop, obiecuję że następny post będzie na temat, bo bylam dziś u orto i zdam relację.

na pomoc rodziny niestety liczyc nie moge no wiem ze na poczatku wydatki nie sa duze ale bede miala tez inne wydatki wieksze... i jak juz mowilam wazniejsze dla zycia niz moj aparat

betti_888 no jestm duzo dzis zjazdlam juz 8 tys kalorii zazwyczaj mieszcze sie w 5 tys ale dzis mi TZ na sniadanko paczusie kupil i zjadlam 3 paczki suszonych bananow a nie 1 jak zawsze

no urodziny niestety daleko jeszcze ile was kosztowaly wyciski? zdjecia? i te pierwsze wizyty przed zalozeniem razem?? to musze zaplacic na bierząco wiec to musze odlożyć na bank ... pozniej licze na ta dobra wole orto ze raty bede placic albo np w 2 ratach kazdy łuk po wakacjach i np na swieta jakos albo po urodzinach... i pozniej cos wymysle...

a ja myje zeby srednio 6 -7 razy dziennie i jeszcze aparatu nie mam
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:28   #3131
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
no urodziny niestety daleko jeszcze ile was kosztowaly wyciski? zdjecia? i te pierwsze wizyty przed zalozeniem razem?? to musze zaplacic na bierząco wiec to musze odlożyć na bank ... pozniej licze na ta dobra wole orto ze raty bede placic albo np w 2 ratach kazdy łuk po wakacjach i np na swieta jakos albo po urodzinach... i pozniej cos wymysle...

no w koncu zaczynasz gadać jak człowiek
ja za pierwszą wizytę konsultację, na której zrobiłam zdjęcie panoramiczne zapłaciłam 120 zł, na kolejnej miałam wyciski i zakładanie aparatu i nic nie płaciłam - tylko za sam aparat. potem kontrole co 5-6 tyg niezależnie od ilości łuków i od tego co mi robi, czy zdjęcia rentgenowskie, czy nowe zamki, czy nowe druty - 70 zł. także znajdź orto który ma tak dobre ceny, a nie będzie cie kosił np. 70 zł od 1 łuku a od dwóch 150. bo to zdzierstwo jest!
Stary 2010-02-18, 19:34   #3132
Nusia_15
Zakorzenienie

a ja tak: za pierwszą wizyte zapłaciłam 50zł potem pojechałam do Wrocławia na zdjęcie panoramiczne i tam zaplacilam 40zł, za drugą wizyte zapłaciłam 100zł ponieważ miałam robione DWA wyciski na gore i na dol, a nie tylko na gore. No i koniec

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:41   #3133
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
betti_888 no jestm duzo dzis zjazdlam juz 8 tys kalorii zazwyczaj mieszcze sie w 5 tys ale dzis mi TZ na sniadanko paczusie kupil i zjadlam 3 paczki suszonych bananow a nie 1 jak zawsze

8 tys? wow... to 4 razy więcej niż przeciętna miara

ja za 1 wizyte zapłaciłam 50 zł
wyciski: 70
zdjęcia: 145
plan leczenia: 100 zł
wizyta z 1 aparatem: 100 zł
z dwoma: 150 zł
... tyle że ja mam wizyty przeciętnie co 7 tygodni

Stary 2010-02-18, 20:53   #3134
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

U mnie cenowo wygląda to tak:
- pierwsza wizyta + odciski 50 zł
- 2 zdjęcia 120 zł
- plan leczenia 50zł
- usunięcie 2 górnych czwórek 300 zł
- separacje 00
- założenie aparatu górny łuk, aparat bezligatur. 1000 zł
następna wizyta 12 .04 wtedy wpłacam pozostałe 900 za aparat
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:14   #3135
milutek
Wtajemniczenie

dziewczyny i chłopakiiiii
NIC DZIWNEGO ŻE MNIE TAK ZĘBY NAPIER...
jeszcze dziś rano miałam szparkę u góry z lewej str, że mogłam język włożyć, to samo na dole z prawej strony, orto zapodała mi dziś nowe łańcuszki i teraz chcę sobie jęzorem podłubać i nici ;P jeju jak mi się sszybko te zęby przesuwają!
Stary 2010-02-18, 21:29   #3136
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

milutek super , normalnie zazdroszcze ,ja sie nie mogę doczekać kiedy u mnie coś się zacznie zmieniać w tych krzywulcach
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:34   #3137
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Specjalnie dla CatchyKathy kombinacje moich wyciągów zdołałam narysować tylko 3, a to dlatego, że tutaj na fotce zamki na dolnym łuku są na szynie przyklejone i nie są ona tak przyklejone jak powinny czyli za środku zeba tylko tak jak nam było potrzeba na danym etapie leczenia I dlatego trochę krzywo, ale mniej więcej tak miałam. Fiolet - trójkąty na całej paszczy, czerwone podczas tego aparatu, żółte na początku pierwszego i drugiego leczenia więcej kombinacji nie dało się tutaj namalować

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:44   #3138
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny i chłopakiiiii
NIC DZIWNEGO ŻE MNIE TAK ZĘBY NAPIER...
jeszcze dziś rano miałam szparkę u góry z lewej str, że mogłam język włożyć, to samo na dole z prawej strony, orto zapodała mi dziś nowe łańcuszki i teraz chcę sobie jęzorem podłubać i nici ;P jeju jak mi się sszybko te zęby przesuwają!
ja też mam szparę pomiędzy 2 a 3... ale jak na razie nie nosiłam żadnego łańcuszka... i czuję że obi mi się między jedynkami... kiedyś tak ściśle przylegały (nawet za ściśle) a teraz nitka tak luźno wchodzi... aż za luźno...

i aparat na dole 8 dni a żadnych efektów nie widać... o u góry było po 3 dniach... niby jak gryzę to czuję jeszcze takie "ciągnięcie" w 1 i 2 ale nic się nie chce ruszyć przynajmniej przestało mi kaleczyć język...

dobra pomarudziłam trochę... mogę iść spać

Stary 2010-02-18, 22:00   #3139
dwi071
Doncia

Wiecie może czy są w ogóle dostępne ortodontyczne koncówki do szczoteczek elektrycznych oral-b??
Stary 2010-02-18, 22:59   #3140
ewka_876
Raczkowanie

Mialyscie tak ze nie bolalo Was to rozszerzanie luku?? Bo ja juz nosze to tydzien i nic kurcze nie czuje, tylko troche mnie bola 6 na ktorych mam pierscienie, to tak ma byc???
Jak juz pisalam wczesniej, mam przesuwanego jednego zabka i tez nic nie czuje, kompletnie nic, jakby nic sie nie dzialo, mam nadzieje ze nie nosze tego na darmo hehe, bo wizyte u orto mam dopiero w kwietniu jakos.
ewka_876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 00:31   #3141
sQuaara
Zakorzenienie

milutek dodaj jak mozesz jakies zdjecia bo my zakladalysmy jakos w tym samym czasie i jestem ciekawa jak tam u Ciebie ;-))
Stary 2010-02-19, 01:39   #3142
krzysiekdjvc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
Wiecie może czy są w ogóle dostępne ortodontyczne koncówki do szczoteczek elektrycznych oral-b??
Skopiowałem to co napisałaś, wkleiłem w google i znalazłem Oto link: http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...OD17-1szt.html

"Oral-B Ortho końcówki wymienne do szczoteczek elektrycznych do aparatów ortodontycznych zaprojektowana specjalnie dla osób używających aparatów ortodontycznych. Pasuje do wszystkich szczoteczek elektrycznych Oral-B."

Co prawda pod względem stylistyczny te zdania są źle napisane, ale wiadomo o co chodzi
A tak na marginesie.. Nie interesowałem się tym wcześniej i machałem swoją szczoteczką manualną zamiast pomyśleć o końcówce do elektrycznej :P thx

Edytowane przez krzysiekdjvc
Czas edycji: 2010-02-19 o 01:41
krzysiekdjvc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 06:44   #3143
Wenja
Zadomowienie

czyli w 400 zl sie zakmnie mam nadzieje bo 1 zdjecie juz mam...
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:09   #3144
przyczajka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusiaa81 Pokaż wiadomość
- usunięcie 2 górnych czwórek 300 zł
anusiaa a te zęby były normalnie wyrwane czy jakoś chirurgicznie?
Mam do wyrwania jedną czwórkę i cena mnie zaskoczyła, zwłaszcza, że byłam pewna, że za wyrwanie zęba nic się nie płaci, tylko znieczulenie...:P
przyczajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:13   #3145
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Specjalnie dla CatchyKathy kombinacje moich wyciągów zdołałam narysować tylko 3, a to dlatego, że tutaj na fotce zamki na dolnym łuku są na szynie przyklejone i nie są ona tak przyklejone jak powinny czyli za środku zeba tylko tak jak nam było potrzeba na danym etapie leczenia I dlatego trochę krzywo, ale mniej więcej tak miałam. Fiolet - trójkąty na całej paszczy, czerwone podczas tego aparatu, żółte na początku pierwszego i drugiego leczenia więcej kombinacji nie dało się tutaj namalować
Dzięki EKatka Ale miałaś hardkor! I tak codziennie to zakładać.. Przy mojej niesystematyczności to do 2012 nie skończymy tego leczenia Na następnej wizycie zapytam się o to jakie to będę mieć, ile, ile nosić itd.
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:45   #3146
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

milutek - super

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
TAK, TAK - tak jak krzysiekdjvc pisze

Ja używam elektrycznej szczoteczki i już chciałam dokupic owe orto końcówki, ale jakos takoś mi się zapomniało,
wczoraj jak asystentka mi pokazywala, jak czyscic zabki szczoteczka manulna, na moje ptanie, czy bez problemu moge stosowac dalej elektryczna, odp. tak ale tylko i wylacznie ze specjalna końcówka a do tego czasu tymi co dostałam

Cytat:
Napisane przez krzysiekdjvc Pokaż wiadomość
Nie interesowałem się tym wcześniej i machałem swoją szczoteczką manualną zamiast pomyśleć o końcówce do elektrycznej :P thx
no wiesz? doobre

na allegro już poluję bo pewnego razu widzialam ze byly 2 w komlecie! teraz znowu pojednczo

albo w aptece internetowej doz --> http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p649-Oral-B...ontyczne_1_szt zamawiasz i odbiora sie w aptece
- sprawdzic tylko czy jest w miescie

uuuuj wczoraj pod wieczór już się na razie skończyło jedzenie typowych spraw, ząbki bolą, szczegolnie jedynki, dobrze, ze chociaz udalo mi sie zjesc jeszcze wczoraj normalny obiadek

Czas edycji: 2010-02-19 o 10:56
Stary 2010-02-19, 10:50   #3147
beatataeb
Raczkowanie

GG do beatataeb

Cytat:
Napisane przez przyczajka Pokaż wiadomość
anusiaa a te zęby były normalnie wyrwane czy jakoś chirurgicznie?
Mam do wyrwania jedną czwórkę i cena mnie zaskoczyła, zwłaszcza, że byłam pewna, że za wyrwanie zęba nic się nie płaci, tylko znieczulenie...:P
ja tydzień temu jak wyrywałam obie czwórki to płaciłam 160zł za obie... (w cenniku moja orto ma ekstrakcję zwykłą od 80-150zł,a chrurgiczne usuwanie od 150-250zł)
Ja płaciłam za konsultację 50zł
za zdjęcia cefalometryczne i pantomograficzne 70zł
separacja przed założeniem pierścieni (raz na górze do podniebiennego i raz na dole do normalnego) za darmo
wyciski 50zł
zakładanie luku podniebiennego i normalnego aparatu za darmo
łuk podniebienny 200zł
metal na dole(założony za kilka godzin) 1390zł,ale nie ma rat,trzeba płacic wszystko przy zakladaniu

PS.gdzie do jasnej ciasnej jest ladowarka do akumulatorów?Muszę sobie zrobić sesyjkę w buzi...

Edytowane przez beatataeb
Czas edycji: 2010-02-19 o 10:52
beatataeb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:52   #3148
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Dzięki EKatka Ale miałaś hardkor! I tak codziennie to zakładać.. Przy mojej niesystematyczności to do 2012 nie skończymy tego leczenia Na następnej wizycie zapytam się o to jakie to będę mieć, ile, ile nosić itd.
Powiem ci że idzie sie do tego przyzywyczaić. Jak teraz nosiłam te maciupkie najgrubsze gumeczki to wieczorem do snu je ubierałam i czasami jak zapomniałam ubrać to wstawałam w nocy i ubierałam bo czegoś mi brakowało jak nocowałam u tż, to też ubierałam Najlepsze toże jak sie budziłam o 6 rano to szybko wywalałam gumki z buzi a potem walały się po podłodze A jak ją zmywałam to same gumki Dobrze wspominam te czasy I to że jak rano ściągłam gumki to zęby górne były tak idealnie z przodu jak chciałyśmy z orto, a wieczorem już w tyle, ale później zaczeły już coraz to mniej wracać aż w końcu je odstawiłam i powiedziałam, że mają same już wiedziec gdzie ich miejsce i stoją do dziś

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-02-19, 10:59   #3149
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Powiem ci że idzie sie do tego przyzywyczaić. Jak teraz nosiłam te maciupkie najgrubsze gumeczki to wieczorem do snu je ubierałam i czasami jak zapomniałam ubrać to wstawałam w nocy i ubierałam bo czegoś mi brakowało jak nocowałam u tż, to też ubierałam Najlepsze toże jak sie budziłam o 6 rano to szybko wywalałam gumki z buzi a potem walały się po podłodze A jak ją zmywałam to same gumki Dobrze wspominam te czasy I to że jak rano ściągłam gumki to zęby górne były tak idealnie z przodu jak chciałyśmy z orto, a wieczorem już w tyle, ale później zaczeły już coraz to mniej wracać aż w końcu je odstawiłam i powiedziałam, że mają same już wiedziec gdzie ich miejsce i stoją do dziś
Ja niestety nie wytrzymam i napiszę zaraz maila do mojego orto
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:00   #3150
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Ja niestety nie wytrzymam i napiszę zaraz maila do mojego orto
widze że narobiłam ci ochoty na wyciągi

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości