|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
ja ma w sumie 3w1, ale też się zastanawiam czy nie kupić czegoś lekkiego i nie zostawić u rodziców w Polsce
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A koper kupuję w aptece, albo też herbatki ekspresowe Fenchel-Anis-Kummel. Najbardziej mi podchodzi z Teekane i Teehaus Ewentualni kupuję też ziółka na tej stronce http://www.kraeuterhaus.net/index.ph...6f4002b&klog=0 Cytat:
![]() Sandra czasami tak robi jakby językiem tarła dolne dziąsła, ale wystawiać to raczej nie. Cytat:
![]() Magdziu, oby z Grzesiem było lepiej i żeby to był tylko pojedynczy przypadek ![]()
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Raczkowanie
|
Tarasiu, mój wystawia czasami, nie mocno - ale niby co to ma znaczyć? że to coś złego? Większość dzieci tak robi! Ja słyszałam o przypadkach, kiedy "diagnozowano" na tej podstawie np. zespół Downa - i znam taką trzyletnią dziewczynkę, której tak powiedzieli, a jest na poziomie rozwoju 6-latki.
Moniam po co w ogóle dopajasz glukozą? To jest bardzo niedobre, jeśli nie ma uzasadnienia medycznego! Zebra, suonko ma rację - nie może twój maluch pic w takiej pozycji, nieważne że głowa wyżej niż dupka - chodzi o odgięcie i to, że może mu polecieć do krtanii!!! Malinka, a który quinny wózek masz? i co, jesteś zadowolona? bo ja w sumie tak (mam z drugiej ręki od rodziny) ale np w takich śniegach to małe koło nie jest super straszne tylko jak są koleiny to główka maluszka jest niżej.. A ja znowu u lekarki byłam, maluch dostał wysypki czerwonej na pleckach i prawdopodobnie to znowu potówki - i chyba rzczywiscie, bo wczoraj po spacerze spał 2h w takim polarkowym ubranku (cienkie, ale zawsze) i chyba się zapocił bidny... Ale gorzej, że przez 2 tygodnie tylko 30 dkg przybrał... a tyle je!!! ![]()
#2555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym Maclaren ma super rozkładaną budkę 3 stopniowo http://www.90n.pl/sklep/product/p/14...echno,xlr.html po złożeniu ma : 105x31x34cm znowu Loola składa się max i mało miejsca zajmuje np w samochodzie... po złożeniu ma : 92x30x26cm http://www.90n.pl/sklep/product/p/54...ola,full.html# Gucia, włąsnie miałam pytać co malutka miała za ksiażeczkę na zdjeciach ? ? ? bo mi wpadła w oko ! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-02-19 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny o jakiej książeczce piszecie
![]() ![]() Zastanawiam się też nad tym konikiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez malina81 Czas edycji: 2010-02-19 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że mały w nocy leżał na mnie(ja też leżałam) i podniósł głowę z łatwością, wysoko i kręcił nią na boki(rozglądał się) z dobre kilka minut
![]() Właśnie mi całe ramie obślinił ![]() Karenina19 ja zawsze daje rade powizazować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Dzisiaj znowu miałam gości, przyjechała kuzynka ze swoim synkiem 4letnim, boski jest, na aikido chodzi i pokazywał mi jakieś figury i przewrotki ![]() ![]() Cytat:
![]() A jakie ma gustowne nakrycie głowy ![]() Mamy taki sam przewijak, tylko juz się ceratka przerwała w jednym rogu ![]() Wieczorem ![]() Co do spacerówek, to maclaren i ta druga są prześliczne ![]() Tylko trochę nie na moją kieszeń ![]() Ale też myślałam o jakiejś lekkiej, bo jak moją bryke załadujemy do autka, to wiele miejsca na bagaże nie zostanie ![]() Gucia, ja też się czaję na książeczkę z babydream ![]() Żeby nie było, klikam Was codziennie, Domi, Kropkę, Kachulę, DiTu i Tarasię ![]()
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki,
nie mam natchnienia na długie posty więc tylko się melduję. byłam w śr u ginki. Po porodzie zagoiłam się ładnie ale mam nadżerkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
Brombi miala spac z ta pieluszka i byla nia nakryta, wlasciwie jakos tak do zdjecia wyszlo
![]() Simpatica ja mialam przd porodrm nadzerke a teraz nie wiem bo mnie mojlekarz nie zbadal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DOMI dzidzia świetnie dzwiga główke wysoko że hej ![]() a ja wstawie Agusie z nowym pluszaczkiem hihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
A my nie dostalismy dzis konikaaaaaa ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Rozeznanie
|
Hej laski!
Co was nadrobię to nie mogę odpisać i tak w kółko.......a zostawić was na dwa dni to juz masakra ![]() Melduję się tylko że u nas raczej ok, problemy brzuszkowe na szczęście coraz rzadsze ![]() Też nie mam weny do pisania a z tego co czytałam kilka di temu to juz raczej nie będę odpisywać bo nie pamiętam co dokładnie komu. Widzę tylko nowy avatar Domi i jestem pod wrażeniem ![]() ![]() ![]() Buziaki!
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Rozeznanie
|
O troszke doczytałam a raczej zgapiłam.....Kropeczko cudna ta Twoja sukienka, naprawdę śliczna! Pięknie wyglądasz, figurka boska!
Domi Twoja suknia też piękna, chyba taka dość odważna przez ten prześwitujący gorsecik.Ale figurę masz jak modelka więc nie ma się czym martwić! Tarasia widzę, że masz te same pianki na ścianie. Ja potem dokupiłam jeszcze i zawiesiłam taką biedronę przy przewijaku. Teraz ilekroć małą przewijam to Lenka śmieje się do tej biedrony w niebogłosy! cudnie się na to patrzy!
#2570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkam w Rydułtowach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Gucia może uda mi się ja jeszcze kupić ![]() Dziewczyny jaki polecacie termometr do mierzenia temperatury dzieciom? Byliśmy u lekarza kazała nam kupić calcium i syropek na kaszel i nosek czyścić wodą morską. Kazała nam tez chodzić codziennie na spacery i kąpać też mamy hmm... sama nie wiem kiedyś jak było się przeziebionym to trzeba było w domu siedzieć....
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2010-02-19 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a AGUSIA pięknie się prezentuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zadomowienie
|
Aniu córcia śliczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
BAN stały
|
to ja sie melduje na odchowalni troche pozno no ale zawsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Witaj kochana
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Ślicznie wyglata ta Twoja czarnulka z misiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodka ![]() A jak fajnie ściska tego konika. Nabieram coraz większej ochoty na tego konika ![]() Cytat:
![]() Co do tych spacerków, to podobno dobrze wychodzić nawet jak dziecko ma katarek, jeśli oczywiście nie ma gorączki. Ja znowu na all siedzę i oglądam spacerówki. Właściwie mogłabym się obejść bez drugiej, ale mój wóziol ciężki jest i tak sobie wymyśliłam, że na lato, gdzieś w czerwcu kupię taką lekką parasolkę, a potem w zimę znowu będę jeździć roanem, bo on stabilny jest i cieplutki. Ta mi się podoba ( żółta albo zielona), ale nie wiem czy byłaby dobra, bo się dopiero wgryzam w temat. http://www.allegro.pl/item914731008_...sun_candy.html Kolanosiu ![]() Ravenne a masz jakieś sprawdzone noclegi w tym Sarbinowie? Mogłabyś dać jakieś namiary na PW? ![]()
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem, ale nie mam sily pisac...wiecie, co mi sie dzisiaj przydarzylo?
![]() Otoz mialam pokazac nasz domek na dole do wynajecia zainteresowanym osobom. No wiec maly spi to ja schodze do nich, biore moje klucze i zatrzaskuje drzwi jak zawsze...wszystko pokazane i wracam do domu i...nie moge otworzyc drzwi!! No nic a nic...klucz sie nie przekreca... ![]() Lece do tego goscia, ktory ogladal dom, zeby szukal numeru do tych, co otwieraja drzwi itp. dzwonie do nich a oni, ze moga byc za najwczesniej 45 minut! Aaaaaaaaaaaa...!!!! W koncu wymolestowalam jednego goscia i przyjechal za ok. 20 minut...ale co ja sie nadenerwowalam...normalni e prawie sie trzeslam cala.... ![]() To byla tez pora na mleczko malego wiec mial prawo sie obudzic i plakac wiec caly czas tylko nasluchiwalam...ale kiedy w koncu weszlismy do domu to caly czas spal... ![]() Jeszcze nie doszlam do siebie... ![]()
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj ![]() Jak tam Patryczek? ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Oj, kochanie ![]() Wcale Ci się nie dziwię, sama aż dostałam gęsiej skórki jak to przeczytałam. Na szczęście Mały się nawet nie obudził, uff ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bravurko co u Was?Jak Pacio?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Mam pytanko odnoscnie tego konkursu bo ja tu glosuje na was wszystkie a tu nic w rankingu punktow nie przybywa............
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.