Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 20:32   #2341
asienka240
Rozeznanie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

MARTUKO pasek włozyc do pochwy razem z palcem, tzn tak na palcu, jesli zabarwi się na granatowo tzn ze to sa wody płodowe... i zaraz mam sie udac do szpitala, a jesli na zołto brazowo badz zielono to wszystko ok
Stary 2010-02-19, 20:35   #2342
NaTaLaLa
BAN stały

Oliwka, ja mam na 12 marca i tez mam cicha nadzieje ze moze jeszcze w tym miesiacu jeszcze sie uda.... zobaczymy ktora z Nas bedzie pierwsza
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 20:43   #2343
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
A po odejsciu wod mozna normalnie isc jeszcze do toalety? wiekszosc z mam pisala ze wstawaly na siku i bum... czy to tylko takie uczucie ze chcesz siku a to wody... LOL
z tego co mi siostra mówiła, to chciało jej się siku, poszła wysikała się, czuła, że skończyła sikać ale jak wstała to nie przestało lecieć jej akurat się sączyły wody, pojechała do szpitala i wysłali ją do domu, powiedzieli, że jak akcja porodowa nie rokręci się w ciągu 24 h od odejścia wód to na wywołanie, wody dalej jej się sączyły, w sumie od 7 rano do ok 12 w nocy, wtedy już miała takie skurcze, że pojechali do szpitala, Mała urodziła się o 7:40 rano mówiła, że czujesz, że nie sikasz, ale czujesz, że coś ci leci
Stary 2010-02-19, 20:51   #2344
NaTaLaLa
BAN stały

Nie sikasz a leci..hehe to dopiero musi byc uczucie... ciekawa jestem bardzo.....w sumie juz sie nie moge doczekac mam tylko nadzieje ze to sie stanie w domu a nie poza domem bo bedzie nie fajnie :P
Wogole juz zaczynam sie meczyc tym wyczekiwaniem mysleniem czy moze dzis a moze jutro itp...znajac moje szczescie przydarzy sie w najmniej oczekiwanym momencie...mam tylko nadzieje ze nie u fryzjera z farba na glowie hehe
A tak jeszcze zauwazylam...ze z opowiesci mam dosc czesto zdarza sie w nocy....
Stary 2010-02-19, 20:55   #2345
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie sikasz a leci..hehe to dopiero musi byc uczucie... ciekawa jestem bardzo.....w sumie juz sie nie moge doczekac mam tylko nadzieje ze to sie stanie w domu a nie poza domem bo bedzie nie fajnie :P
Wogole juz zaczynam sie meczyc tym wyczekiwaniem mysleniem czy moze dzis a moze jutro itp...znajac moje szczescie przydarzy sie w najmniej oczekiwanym momencie...mam tylko nadzieje ze nie u fryzjera z farba na glowie hehe
A tak jeszcze zauwazylam...ze z opowiesci mam dosc czesto zdarza sie w nocy....
heh podobno w najmniej oczekiwanym momencie to tylko w filmach ale u fryzjera z farbą na głowie mogłoby być nieźle ale myślę, że można poczekać 15 min żeby chociaż farbę zmyć, bo tak siedzieć z nią do końca porodu albo jeszcze ze 2 dni mogłoby skończyć się łysiną
Stary 2010-02-19, 20:56   #2346
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja kompletnie nie kapuję jak Ty liczysz sobie te tygodnie mi nawet położne w szpitalu liczyły i nie nikt nie patrzył na to, że z usg miałam tydzień do przodu, bo liczą co do dnia od pierwszego dnia ostatniej @ i to że dziecko rozwojem jest np na 35 tydzień, bo jest duże i dobrze rozwinięte, a faktycznie jest się np w 33 tygdniu to nie oznacza, że jest się w 35 tygodniu ciąży bo usg tak pokazuje tylko w 33, bo to jest faktyczny wiek dziecka...nie wiem czy wiesz o co mi chodzi... moje dziecko z usg w szpitalu wychodziło na 27 t, a byłam wg OM 25t4dz i nikt z położnych ani lekarz nie mówił że jestem w 27 tygodniu.... no chyba że ja głupia jestem
ja mam to samo jestem teraz w 33 tygodniu i kilka dni na usg wyszlo ze dziecie wymiarowo jest 37 tydzien i kilka dni to co ja niby mam za kilka dni rodzic ?? chyba ich pogielo do 21 marca nigdzie nie wypuszczam mojego malucha niech ona nawet sobie nie wyobraza ze wyjdzie ze mnie zanim wykladzine w jej pokoju wyszoruje a zamierzam to robic kolo 20 marca wiec niech grzecznie tam siedzi termin mam na 4 kwietnia ale moj gin powiedzial ze jelsi mamy zaplanowac to on by widzial kolo 28-30 marca zeby nas rozwiazac ale ja cos mam czuja ze 21 juz wyladuje w szpitalu tak jak mojej siostrze powtarzalam ze ona urodzi 19 i co wykrakalam jej wlasnie rodzi

ja pojechalam do mojej mamci odstresowac sie bylam tak wsciekla na meza ze wchodzac do gory zamknelam mu dzrwi przed nosem i zwalilam to na przeciag hehe i on stal na korytarzu na dole bo nie wiedzial ktory przycisk domofonu nacisnac bo u mamci mojej nie widac nazwisk a ja sie pod nosem smialam hehe
moja mamusia zrobila kolejny prezent dla naszej niuni malusiej i kupila jej w lidlu krzeselko tylko kurcza troszke duze ale jest przeslodkie takie rozowe okragle mam nadzieje ze 6 miesiecy szybko zleci i ze bede mogla tam niunie nasza sadzac bo krzeselko jest przeslodkie sama bym takie chciala

czy jak wasze maluszki w brzuszku sie kreca to tez macie takie uczucie jak by kopaly was po pecherzu ?? taki nagly ucisk i za sekunde spokoj ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 20:59   #2347
asienka240
Rozeznanie

kopanie po pecherzu....
skad ja to znam...
i wcale nie odczuwam tego jako ucisk
w sekundzie jak by chcialo mi sie siusiu i zaraz przechodiz
jest to nieprzyjemne i czasem nawet bolesne
a ze moje dziecie ulozone jest posladkowo to kopy w pecherz mam wiele razy dziennie... nie idzie sie do tego niestety przyzywczaic...
Stary 2010-02-19, 21:00   #2348
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale spanikowałam :P
Byłam dziś na wizycie u lekarza mojego... w sumie już miałam nie iść ale chciałam o pare spraw zapytać...

Mała w dalszym ciągu ułożona pośladkowo więc bez zmian cesarka, rozwarcie się powiększyło... ale to nic.

Dostałam takie paseczki, żeby co jakiś czas sprawdzać czy nie wyciekają mi wody płodowe.

Miałam robione usg i normalne badanie na samolocie...

Przychodzę do domu... jem obiadek, śpie...
A teraz szłam siu siu...
Sciągam majtki, siadam na kibelek, patrzę na wkładkę i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! : eeek:

sluz z krwia...
za telefon do lekarza, myślałam, że może rodzę....
a on że to najprawdopodobniej po badaniu, że jeśli nie mam skurczów to na wszelki wypadek mam wziąść nospe, położyć się i obserwować....
A miałam nadzieje, że to juz....
Zobaczę do będzie dalej...
mineły dwie godziny, nowa wkładka, a dalej mam ten krwawy śluz... tzn wiecie... tak jak na koniec okresu zamiast krwi to taki już brązowawy śluz... no to siedze w domu jeszcze... jak cos to bede dzwonic do niego jeszcze raz...
Zobaczymy jak będzie jutro rano.
Asieńka chyba muszę Cię rozczarować, że jeszcze się nie doczekasz - ja też tak miałam po poprzedniej wizycie. I też myślałam, że na zawał zejdę, a jeszcze u teściów byliśmy i oczami przekazywałam mężowi, że musimy się szybko ewakuować
u mnie dopiero po jakimś czasie przeszło (parę godzin) i też się zmieniała barwa z krwistej w brunatną

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:07   #2349
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Asieńka chyba muszę Cię rozczarować, że jeszcze się nie doczekasz - ja też tak miałam po poprzedniej wizycie. I też myślałam, że na zawał zejdę, a jeszcze u teściów byliśmy i oczami przekazywałam mężowi, że musimy się szybko ewakuować
u mnie dopiero po jakimś czasie przeszło (parę godzin) i też się zmieniała barwa z krwistej w brunatną
tak czy siak 2 marca ide do szpitala
juz sie nie moge doczekac kiedy wreszcie tam pojde i wyciagna mi ta moja małpeczke kochaniutka maluska... ahhh
sni mi sie ta dziecina po nocach i umieram z tesknoty do niej.
jestem strasznie zniecierpliwiona... zostalo pare dni a ja juz tak jęcze, że wszędzie szukam jakiś oznak akcji porodowej i za kazdym razem sie rozczarowuje
Stary 2010-02-19, 21:08   #2350
NaTaLaLa
BAN stały

catro, to rozczarowalas nas wszystkie za jednym razem ajjj
Stary 2010-02-19, 21:13   #2351
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
catro, to rozczarowalas nas wszystkie za jednym razem ajjj

Tobie zostały jeszcze chyba z 3 tygodnie prawda??
To jeszcze troszkę poczekasz
Stary 2010-02-19, 21:15   #2352
mloda1989
Zakorzenienie

odkad jestem u rodzicow moje ciele(amstaffka) zacowuje sie jak niemowle...jak mnie nie ma przy niej to skomli....sama w pokoju nie zostanie... a teraz zachowuje sie jak maly piesek tak sie tuli do mnie...najchetnije to by sie na mnie polozyla.... jak najblizej mnie chce lezec.... masakra jakas
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:17   #2353
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
odkad jestem u rodzicow moje ciele(amstaffka) zacowuje sie jak niemowle...jak mnie nie ma przy niej to skomli....sama w pokoju nie zostanie... a teraz zachowuje sie jak maly piesek tak sie tuli do mnie...najchetnije to by sie na mnie polozyla.... jak najblizej mnie chce lezec.... masakra jakas
psy czują zwłaszcza suki
to normalne nie zdziw się jak teraz nie będzie cię odstępywała na krok, może być nawet trochę agresywna w stosunku do osob które będą chciały sie do ciebie bardzo zbliżyc... ale też niekoniecznie
Stary 2010-02-19, 21:18   #2354
NaTaLaLa
BAN stały

3 w najgorszym wypadku 4 (wg terminu).... ale w srode wybieram sie do gin i bede rozmawiac na temat cc, moze uda mi sie cos zalatwic i troche to przyspiesze....
Mam przeczucie jednak ze samo sie przyspieszy, mialam juz skurcze przepowiadajace :/ a podobno od tego to juz calkiem nie dlugo......
Stary 2010-02-19, 21:21   #2355
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
3 w najgorszym wypadku 4 (wg terminu).... ale w srode wybieram sie do gin i bede rozmawiac na temat cc, moze uda mi sie cos zalatwic i troche to przyspiesze....
Mam przeczucie jednak ze samo sie przyspieszy, mialam juz skurcze przepowiadajace :/ a podobno od tego to juz calkiem nie dlugo......
ja je mam od jakiś 3 tygodni... więc chyba niekoniecznie
ale kto wie to zalezy chyba od ogranizmu kobiety a juz napewno od dzieciątka w koncu to ono decyduje kiedy wychodzi
Stary 2010-02-19, 21:23   #2356
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Z tym paszportem to tak jak pisaa tajgabajga. Musisz wypełnic wniosek, zgodę obojga rodziców i zdjecie, ale nie wydaje mi sie żeby można było mnieć jakiekolwiek. Jak Kubie wyrabiałam to byłam u fotografa i robił mu chyba takie co ucho musi być widac. U nas nie trezba tak czesto zmieniac. Kuba na nim latał do 4 rż. I chyba nadal by mógł. Wszystko zalezy jak sie dziecko zmienia. Aha i akt urodzenia o ile pamietam.
Nie wiem jak jest teraz bo weszły te biometryczne ale w tamtym roku kolezanka robiła paszport dla pół rocznej córki , zdjęcie może źle się wyraziłam nie jakiekolwiek ale nie musiało być takie od fotografa . Miało być na jednolitym tle , mała miała nie spac mieć zamkniętą buźkę i otwarte oczka , a ona foto zrobiła sama .

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość

ania p - partner podczas cc może siedzieć pod salą, jak wynoszą dziecko, to może z nim iść. Po 8 godz. położne pionizują, bóle głowy po znieczuleniu u nich się raczej nie zdarzają - głową można ruszać na boki, ale nie wolno brody przyciągać do klatki piersiowej - czyli od tej strony OK.
U mnie planują całą starą bliznę wyciąć, po wszystkim dają recepty na leki na bliznę.

Z okazji 38-go tygodnia spakowałam wczoraj torbę do szpitala. Te wszystkie podkłady, ręczniki, szlafroki zapełniły całą średnią torbę.

Ostatnio też zaczynam mieć koszmarne noce - bóle brzucha, do tego TŻ jest przeziębiony, ma zatkany nos i chrapie, aż łóżko wibruje. Dziś po kolejnym skopaniu przeniósł się na kanapę. A rano powitał mnie z nożem rzeźnickim w łapie, czułym uśmiechem i stwierdzeniem, że czas na cesarkę... No jeszcze 1,5 tygodnia musi się przemęczyć. Na 1 lub 2 marca mam zaplanowaną cesarkę, więc byle wytrwać do terminu i nie zacząć rodzić wcześniej. Bo niestety - pomimo skierowania na cc w konkretnym szpitalu (od lekarza z tegoż szpitala) jeśli trafię na zmianę innego lekarza lub brak ordynatora na oddziale - decyzja należy do lekarza dyżurującego i może nie wyrazić zgody na cc. Także leżę i wstaję jedynie do kibelka. A w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam, co to skurcz czy ból brzucha - totalnie nic, na cc pojechałam jak na normalną wizytę, tylko lekko wkurzona, bo musiałam wcześnie rano wstać.
Dzieki za cynka .. wiesz jak coś mam koma do ordynatora będziemy go budzić he he .. Głupio tak jak już masz decyzje o CC to już powinno tak być a nie jakieś kombinacje .

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy kupujecie wałeczki do łóżeczka?
Ja nie kupuje.

Cytat:
no zgadza sie ja nie krytykuje ani nic ale ja rowniez nie mialabym objekcji zostawic dziecka z moim mężem, ktory nota bede jest jego ojcem Facet jest takim samym rodzicem jak kobieta wedlug mnie, tylko trzeba mu na to pozwolic. Nie denerwowac sie jak robi cos wolniej od nas, oni maja wieksze"goryle" ręce i mniejsza wprawe bo pracuja a my zostajemy z dziecmi wiec trzeba tez dac facetowi dostep do dziecka, nie ograniczac kontaktow, jesli chce wziasc malego prosze bardzo, ja tez bym nie miala z tym raczej problemu i to tez tylko moje zdanie.

.
Ja ze swoim tez bym zostawiła to jest ojciec i ma sobie tak samo radzić z dzieckiem jak ja.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja kompletnie nie kapuję jak Ty liczysz sobie te tygodnie mi nawet położne w szpitalu liczyły i nie nikt nie patrzył na to, że z usg miałam tydzień do przodu, bo liczą co do dnia od pierwszego dnia ostatniej @ i to że dziecko rozwojem jest np na 35 tydzień, bo jest duże i dobrze rozwinięte, a faktycznie jest się np w 33 tygdniu to nie oznacza, że jest się w 35 tygodniu ciąży bo usg tak pokazuje tylko w 33, bo to jest faktyczny wiek dziecka...nie wiem czy wiesz o co mi chodzi... moje dziecko z usg w szpitalu wychodziło na 27 t, a byłam wg OM 25t4dz i nikt z położnych ani lekarz nie mówił że jestem w 27 tygodniu.... no chyba że ja głupia jestem
Wymiar dziecka z USG jest miarodajny na poczatku ale pod koniec już absolutnie nie bo dzieci rózne są , do któregos tam tygodnia rozwijają się mniej wiecej tak samo.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item918824409_...5_rzeszow.html
przepraszam ze z innej beczki ale czy ktoras z Was posiada moze taki nawilacz??bo mam problem,wode sie nalewa poprzez wykreceni filtru i jest w tym gornym pojemniku,ale jak go podniose to woda tez jest w tej podstawie bialej,nie wiem czy tak powinno byc bo cos mi przecieka jak nim porusze,reklamowac czy nie-nie wiem
Nie reklamuj mam tej formy inny model i tak w nich jest w tym korku jest taka blokadka jak zakładasz pojemnik woda wlewa się w podstawe nawilżacza i z tamtąd jest podawana do góry i nawilża. Wsio jest ok a wiadomo że jak tym mocniej ruszysz coś tam się bokiem może przelać . jest ok.

Cytat:
ale u mnie sie nie da wyliczyc od dnia ostatniej miesiaczki wiec to co innego.
?
patrz bardziej na termin z poczatkowych USG ten jest najbardziej miarodajny.

Cytat:
Marze o takiej rozrzutnosci TZ...no ale niestety to ja mam hopla na tym punkcie nie on...moze sie zmieni pozniej, ale tez szczerze watpie

Dokladnie, Darusiaaa jak napisalas....TZ to rodzic, tak samo jak ja...nie zostawilabym malej z nikim obcym na pewno na taki okres czasu...
Jesli on czuje sie na silach, wie ze da rade (a nie bedzie mial wyjscia+ nie bedzie sam, cala jego rodzina) to dlaczego nie? Czy zadna z Was nie wyjezdzala nigdzie tylko ze swoim tata?Ja np bardzo czesto...Mysle ze jesli bylaby sytuacja zebym to ja wyjezdzala z mala (bez TZ) byloby ok, a jesli tylko z TZ to nie do wyobrazenia moim zdaniem wszytsko jest do przejscia i przezycia....ale jak juz ktos wczesniej wspomnial sa rodzice i rodzice kazdy ma swoje zdanie, swoja opinie i ok
Ja uważam że tata tak samo ma się zająć dzieckiem jak ja . Bo różnie bywa w życiu mogę być chora iśc do szpitala cokolwiek i będę spokojna że mały ma wszystko z tatą co ma ze mną .

Cytat:
a u nas polozna mowila o nawilzaczach zeby nie kupwac zadneg zbednego badziewia, mowila cos o jakims zawieszanym plastiku czy cos takiego, ze koszt tego jest niewielki bo ok 20 zł kupuje sie w sklepach gospodarstwa domowego ale nie za bardzo wiem o co jej chodzilo bo chyba nigdy sie nie spotkalam z czyms takim.
taki na kaloryfer to jest własnie badziew . nawilżacz elektryczny rozpyla na całe pomieszczenia można dać olejki solankę itp. dwa daje zimną pare i nie ogrzany kaloryferem syf z masą roztoczy .

Cytat:
dziewczyny ale spanikowałam :P
Byłam dziś na wizycie u lekarza mojego... w sumie już miałam nie iść ale chciałam o pare spraw zapytać...

Mała w dalszym ciągu ułożona pośladkowo więc bez zmian cesarka, rozwarcie się powiększyło... ale to nic.

Dostałam takie paseczki, żeby co jakiś czas sprawdzać czy nie wyciekają mi wody płodowe.

Miałam robione usg i normalne badanie na samolocie...

Przychodzę do domu... jem obiadek, śpie...
A teraz szłam siu siu...
Sciągam majtki, siadam na kibelek, patrzę na wkładkę i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! : eeek:

sluz z krwia...
za telefon do lekarza, myślałam, że może rodzę....
a on że to najprawdopodobniej po badaniu, że jeśli nie mam skurczów to na wszelki wypadek mam wziąść nospe, położyć się i obserwować....
A miałam nadzieje, że to juz....
Zobaczę do będzie dalej...
mineły dwie godziny, nowa wkładka, a dalej mam ten krwawy śluz... tzn wiecie... tak jak na koniec okresu zamiast krwi to taki już brązowawy śluz... no to siedze w domu jeszcze... jak cos to bede dzwonic do niego jeszcze raz...
Zobaczymy jak będzie jutro rano.
Jak miałam badanie kiedyś w szpitalu to po tym badaniu miałam tak właśnie że miałam takie upławy z krwią . Jeśli to jest stara krew że są one brązowe to raczej nic się nie dzieje . Powód do paniki to jasno czerwona krew.
Stary 2010-02-19, 21:23   #2357
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nie wywolasz burzy ale juz pisalam ze wedlug om u mnie sie nie da policzyc, wiec niby jak to inaczej liczyc?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 21:26   #2358
ania p
Zakorzenienie

mam pytanko może ktoś bęszie wiedział bo bardzo nietypowe .
A więc u mnie masa się pęta bezpańskich kotów i one włażą nam na parapet na parterze i szczą na szyby do tego mamy taką sień jakby i tam to samo . Czy wiecie może czy sa jakieś śrdoku które by je odstraszyły . nie chce robić krzywdy czy kota zatruć ale żeby poprostu zmienił lokal
Stary 2010-02-19, 21:26   #2359
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Mi z usg wychodzi tydzien do przodu czyli bylabym 37/38 tydz...ale termin ciagle utrzymuja na 12 marzec czyli jak wspominalam jestem 36/37.... powiedziano mi ze prawidlowy wiek jest z @ a nie z maszyny... a dzidzi poprostu dobrze i szybciutko sie rozwija...
Nie wiem jak to jest w przypadku kiedy nie zna sie dokladnej daty ostatniej @... ja tez pewnie bym nie wiedziala, zeby nie sklepowy PARAGON...nigdy tego nie notowalam, wiedzialam mniej wiecej kiedy i czekalam.... i zupelnie bym nie wiedziala dnia ostatniej @, ale przyszla niespodziewanie wiec w panice szukalam apteki...no i jak sie okazalo pozniej, byl to moj ostatni...a paragon z data za tamponki z tego dnia mnie uratowal
wedlug usg mozna termin porodu okreslic ale tylko do 12 tygodnia bo potem dziecie w roznym tepie rosnie

Martuko mi gin tlumaczyl ze bialko w moczu moze sie pokazac jak z samego rana pierwszy mocz oddajesz to jest tak zwany wczesny bialko mocz ale jak pojawia sie w pozniejszym siusku to trzeb abadanie powtorzyc jesli jest go sporo jelsi sa sladowe ilosci to nie tzreba

Stary 2010-02-19, 21:27   #2360
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
nie wywolasz burzy ale juz pisalam ze wedlug om u mnie sie nie da policzyc, wiec niby jak to inaczej liczyc?

A jaki masz termin wg USG tego w 12 tyg ?
Stary 2010-02-19, 21:28   #2361
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
przezroczysto zołta galaretke mialam juz pare dni temu...
dzisiaj ten sluz taki wiecie no jak na koniec okresu... brazowo czerwony...

nie wiem...
wolałabym do tego 2 marca wytrzymac zeby mała przybrała jeszcze bo drobniutka jest 2550 wazy... ale to ponoc po mamusi bo ja jestem filigranowa a moj maz tez wysoki i szczupły...

a bolec nic mnie nie boli...
ewentualnie troszke po bokach brzuch...
to ja mam taka galaretke teraz taka zolto kremowa i brzusio mi twardnieje ale to ze stresow dzisiejszych pewnie i boli tak jak na miesiaczke

Stary 2010-02-19, 21:30   #2362
asienka240
Rozeznanie

dziewczyny o jakie wałeczki do łożeczka chodzi??

do mnie dzis przyszla przyjaciołka i przyniosła mi śliczną pościel dla Emilki... taką kremową ... a gdzieniegdzie są misie słodka
Stary 2010-02-19, 21:33   #2363
NaTaLaLa
BAN stały

No wlasnie tez tak myslalam.... kazde dziecko jest inne, kazde rozwija sie inaczej w swoim wlasnym tempie, troche do tego ma tez genetyka itp...jest wiele czynnikow wiec ja raczej nie ufam temu terminowi z usg...no ale w przypadku Darussssi, niestety nie ma innego wyjscia...oby sie sprzecicho duzo nie mylilo
Stary 2010-02-19, 21:35   #2364
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jesli z poczatkowego usg to mialam 2 pierwsze wizyty 4 kwietnia a pozniej 20 marzec wiec nic to nie zmienia.
A.Camus
Stary 2010-02-19, 21:36   #2365
NaTaLaLa
BAN stały

Darusiaaa miesiaczkowalas jeszcze po zrobieniu testu?czy sa jakies inne przyczyny ze nie da rady okreslic z @...
Stary 2010-02-19, 21:36   #2366
asienka240
Rozeznanie

Wiecie... wcinam sobie właśnie drugi kawałek sernika wiedeńskiego...
mmmmm pychota.... a dupa rośnie
Stary 2010-02-19, 21:39   #2367
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wedlug tego w 12 juz na marzec
A.Camus
Stary 2010-02-19, 21:47   #2368
NaTaLaLa
BAN stały

Mnie dodatkowo martwi/cieszybrzuch twardy jak skala, od czasu skurczy....jakby za chwile skora miala peknac...:/
A trobiszon dalej jak lezy tak lezy niespakowany....czeka...;/
Stary 2010-02-19, 21:48   #2369
Darusiaaaa
Zakorzenienie

strasznie rozlegulowane cykle mialam, raz moglam miec miesiaczke w polowie miesiaca raz pierwszego dnia miesiaca raz przedostatnego i wchodzila na kolejny, a po wizycie u gina wlasnie mialam nieregularnie(zgonilam na narkoze i wyrostek ze znowu cos nie tak) a sie okazalo ze jestem w ciazy i nie wiem dokladnie kiedy mialam miesiaczke bo jakies tam takie ostatnie plamienie mialam 1 lipca z tego co pamietam ale trwalo 2 dni czy 3 a miesiaczka zawsze 5 i byla dosc obfita.
A.Camus
Stary 2010-02-19, 21:56   #2370
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam skurcze od 21 tygodnia ciazy wczesniej byly zadsze dzisiaj od rana naliczylam 16 ale jeszcze nie panikuje :P tylko zaciskam nogi maz sie ze mnie z mama smiali ze moja siostra rodzi a ja przezywam i mam skurcze pamietam jak byla w ciazy ze synkiem tym srednim to ja strasznie sie czulam mialam mdlosci wymiotowalam a jak rodzila to strasznie mnie plecy bolaly az na pogotowiu wyladowalam hehe smieszne to ale jestem z nia bardzo emocjonalnie zwiazana i ponoc tak to moze druga osoba odczuwac z druga siostra jestem mniej zwiazana

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
mam pytanko może ktoś bęszie wiedział bo bardzo nietypowe .
A więc u mnie masa się pęta bezpańskich kotów i one włażą nam na parapet na parterze i szczą na szyby do tego mamy taką sień jakby i tam to samo . Czy wiecie może czy sa jakieś śrdoku które by je odstraszyły . nie chce robić krzywdy czy kota zatruć ale żeby poprostu zmienił lokal
jest taki srodek w sprayu ponoc zapachem odstrasza kotki ale nie robi im krzywdy kolezanka uzywala na firanki bo jej kicia wdrapywala sie po nich i je zrywala u niej zadzialal ale nie mam pojecia jak sie nazywa w zoologicznym powinien byc dostepny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości