|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Kurcze te kosmetyki co mi Tz wczoraj kupil do dooopy
kurde dac im szanse jeszcze??? ale jestem zła |
|
|
|
#2612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
witajcie w sobotnie popołudnie
![]() dziewczyny niewiem czy dobrze oddaje głosy na was wciskam te wasze napisy z konkursem wyskakuje oddaj głos a potem udało się i co to wszystko?? i moja kruszynka niedała mi rano pospać od 6nad ranem oczy jak 5złotych i koniec spania musze iść zrobić jakis obiad a mam smaka na takiego porządnego kotleta z piersi bo dawno niejadłam a przyprawie se go masakra i wiecie co moja mama powiedziała do Agusi? rośnij rośnij babcia za niedługo bedzie uczyć cie wierszyków fajnych i piosenek a szczególnie: poszedł żuczek za chałupke .... a reszte napewno znacie a ja na to no pięknie babciu pięknie ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- i skusiłam się jednak na tą sukienusię ![]() http://www.allegro.pl/item921039085_...dka_z_usa.html ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- aha i powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki pierdzą bardzo dużo? bo moja niunia jakos duzo i niewiem czy to normalne ![]() ale ubaw czasami przy tym mamy niezły ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
moja mama ma cere bardzo wrażliwą i nawet kiedyś użyła kremu z ireny eris do cery bardzo wrażliwej na drugi dzień jak wstała to buzie miała niedość że czerwoną to tak spuchła że ledwo oczy otwierała masakra ona sie tak wystraszyła że hej i dziś używa kremów dość drogich a i tak co jakiś czas musi je zmieniać bo do końca nieumi ich wysmarować bo po czasie i tak sie na nie uczula ale zmieni i po 2miesiącach może znów wrócić do poprzedniego co niezużyła i tak wkółko |
|
|
|
|
#2613 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Jak to niewiele mamie wystarczy do szczęścia. Kamila jak czytałam o tej Waszej akcji to normalnie masakra. Ja bym pewnie dzwoniła po straż pożarną żeby przez okno weszli. Koszmar Cytat:
Cytat:
Ja mam taki wózek obczajony http://www.allegro.pl/item925293455_...es_gratis.html Nie chce takiej zwykłem parasolki bo my będziemy na niego przechodzić od razu z gondoli bo my mamy gondolę pożyczoną i nie jest za bardzo wyjściowa Cytat:
a właśnie co do spacerków to dziewczyny jak jest taka plucha i bardzo wilgotno to chodzicie z maluszkami na dwór![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna zaraz policzę 19 maskotek więc tżt by mnie chyba zamordował za kolejnąCytat:
Cytat:
Nie dość że to trwa godzinę ( szampony, maski na wypadanie, sera i inne pierdoły) to jeszcze jak widzę te lecące włosy to mam dość. Kiedy t się skończy![]() Cytat:
![]() A co do balsamów to dziewczyny polecam ATOPIN dla dzieci z AZS jest bardzo delikatny i super nawilża. Aniulka Wiki też strasznie pruka. Czasem to nie wiem kto pruknął czy Wiki czy tżt Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-02-20 o 14:40 |
||||||||
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Domi o masakra ale Cie uczuliło
Jakby mnie coś zjarało twarz juz bym tego nie tkneła. Aniulka mój Piotruś sporo pierdziocha i widze, że odczuwa ulge więc to chyba dobrze ![]() Katekatee gratuluję udanego posiłku i stolca ![]() ![]() Trzymam kciuki za morfologię Za jakiś czas też będę się tego obawiała... Echhh ale dopiero tydzien niecały bierzemy hemofer więc napewno nie zleci od razu morfologi.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-20 o 14:43 |
|
|
|
#2615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie znam tego wierszyka ![]() Sukieneczka - bomba Moja prawie wcale bączków nie puszcza ale za to robi kupki tak często jak noworodek ![]() Cytat:
![]() My też sie zastanawiamy gdzie by nad to morze... Co do wychodzenia w pluchę to nie zawsze - czasami kładę ja do wózka w wiatrołapie (spory mamy) i otwieram drzwi na dwór albo wystawiam do ogrodu - pod okno - tak żeby ją widzieć...
|
|||
|
|
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie mogę jeszcze zacząć mieszania, bo 1 istotny składnik nie przyszedł, pewnie będzie dopiero w poniedziałek ![]() Cytat:
|
|
#2617 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cos jeszcze poradził? Skierowanie na badanie moczu dostałaś? Podobno zapalenie układu moczowego to najczęstsza przyczyna słabego przybierania na wadze. My też sie z tym borykamy... i na razie przyczyny nie znam. Od tygodnia karmię Zosię max co 2,5 h w dzień (zwykle częściej), a w nocy mam ustawony 2 razy budzik bo ona to by całą przespała najchętniej Cytat:
![]() fajowa ta sukienka a pierdzioszki u nas też są ![]() Włoski ja myję tak jak zawsze czyli codziennie mam nadzieję, że to im nie szkodzi...
|
|
#2618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakoś tak to leciało albo siostrzenica nieumiała mówić F bo mówiła H jak była maluśka no i babcia zawsze Natalko powiedz fuj no i wiadomo co mówiła a teraz ma 10lat jak babcia wspomina to Natalka do babci: babciu co ty mówisz! tak samo kiedyś powiedziała królewna Fiona a my zrozumieliśmy ją: jestem wkur...na ![]() moja mama jest niestety dowcipnisią kawały trzymią się jej bardzo mocno a wierszyków jeszcze ze swojej szkoły i swoich lat zna bardzo dużo i to dowciapnych ale ja niestety takiej pamięci do tego niemam |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za słowa otuchy Cytat:
Bravurka witaj, mogłabyś napisac coś więcej niż tylko "melduję się"
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie uczulil wlasnie jakis skladnik i to w kremie
bo dzis potem rano poszlam zmyc twarz samym zelem i nei dalam kremu, tylko bambino i juz bylo spokojniej no nic....żelowi dam szanse a krem bedzie uzywal moj Tz- bedzie mi ladnie pachnial![]() Mi wlosy wypadaly w ciazy normalnie i teraz tak samo jak w ciazy- nie nasililo sie wypadania. Ale tak jak Guci baaardzo mi sie przetluszczaja a tak jak Simpatica polecam Radical do wypadajacych wlosow. No i olejek rycynowy, WAX Ja dzis Polusie powerandowalam. Taka ciapa lapa, ze nie chcialo mi sie wychodzic nawet ![]() Ja sie nie moge doczekac jak Malutka troche pdoorsnie i zrobi sie cieplej. Bede mogla jej te moje hamerykanskie ciuszki zakladac ![]() |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a ten olejek to w aptece się kupuje?
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
tak,kosztuje jakies 2 zł
![]() Wax rowniez |
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
o szał. to chyba mnie nie stac
i chciałam Ci jeszcze tylko napisac --- jeśli masz ochotę obiąc włosy to ścinaj ale przygotuj się na to iż najprawdopodobniej będziesz później tego żałowała
|
|
|
|
#2624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nie znam, znam za to inne, np. Slimak, ślimak pokaż rogi dam ci sera na pierogi Jak nie sera to kapusty po kapuściee będziesz tłusty ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.. melduje ze zyjemy i jestesmy zdrowi..
Domi mnie uczulil zel do mycia twarzy olay odstaw te krem na jakis czas a za jakis miesiac sprobuj znow.. Simpatica ty sie tak nie ciesz ze 2zl ja w swojej aptece 5 zyli zaplacilam drozyzna
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurde to mnie pocieszyłaś... |
|
|
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
kochane w poniedziałek mamy 2 szczepienie i chciałam was zapytać czy stosujecie jakieś maści przeciwbólowe dla dzieciaczków przed szczepieniem?jeśli tak to jakie?
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja tylko przelotem, bo maly pobil dzisiaj w nocy rekord i budzil sie cos z 11 razy...czyli ani razu nie przysnelam na dluzej niz 40 min...Chodze dzisiaj wiec taka i wole nawet nie myslec o nastepnej nocy...
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Domi mam 100g
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
http://nasza-klasa.pl/profile/291651...ery/album/3/27
pokażę wam córkę
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie ja tylko na sekunde pozniej postaram sie was nadrobic ale widze nie ma duzo dzis
Chcialam sie wam tylko pochwalic ze wylicytowalam mate edukacyjna dla mojej perelki za 15 zl
|
#2634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niczym nie smaruję zdaniem lekarza: "można zastosować emlę jest to jedyny krem znieczulający miejscowo który zakłada się pod specjalny plaster w miejsce wkłucia 30 min przed szczepieniem. Daje on znieczulenie jednak dziecko i tak będzie krzyczeć z uwagi na trzymanie i wymuszona pozycję. Jesli Pani i dziecko maja się czuć lepiej to można zastosować." Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2635 |
|
Rozeznanie
|
kurcze jak mnie nie ma dwa dni to potem mam a mam do nadrobienia.
wpadlam sie przywitac i zaczynam przelatywac od str77
|
|
#2636 |
|
Zadomowienie
|
Aniu śliczna ta sukieneczka
![]() Pietrusia to masz mate prawie że za darmo ![]()
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czyn ten przyczynił się niejako do naszego zerwania, czego absolutnie nie żałuję, bo facet okazał się niezłym ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję dziś w sumie zrobiłam taką małą próbę mieszania emulsji i jestem dość zadowolnona, jedyne co to okazało się, że moja waga kuchenna nie jest wystarczająco dokładna i będę musiała jeszcze jakiś tydzień poczekać na nową ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-20 o 20:27 |
|||
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
pietrusia super mata!
a moja mama tez wierszyk o zuczku bardzo lubi tylko ona to mowi: poszedl zuczek za chalupke, zdjal porteczki, zrobil kupke. ładnieś, ładnieś zuczku zrobil,żeś chalupke przyozdobił ![]() ja nie uzywalam masci, ale slyszalam duzo dobrego o tej masci EMLA. tylko on jest na recepte. kurde nie wiem za bardzo jak sobie poradzic z budzeniem sie mojej malutkiej w nocy. budzi sie roznie: przewaznie miedzy 3cią a 5tą po kilka razy. nie jest glodna, bo jak daje smoka to usypia.z tym, ze budzi sie znowu za 10-15 minut, jak dam smoka to znow usypia. i wlasciwie nie placze tylko marudzi i "popłakuje". dopiero miedzy 5tą a 6tą zaczyna sie "prawdziwy" placz z glodu i wtedy ją karmie. w dzien smoka uzywa tylko do zasypiania, nigdy podczas aktywnosci go nie chce-pluje nim. i nie przejmuje sie zbytnio, gdy jej wypanie podczas snu. w dzien w drzemke zapada dosc latwo- daje smoka, gdy tylko widze, ze jest spiaca, przykrywam ją pieluszka, czasem musze kilka minut robic "ćććśśś",ale czesto zasypia zanim wyjde z pokoju i nie budzi sie ponownie. dodam, ze nie robie nic dodatkowo, gdy przebudza sie w nocy- nie nosze, nie lulam, nie odzywam sie.moze jest za mala jeszcze, zeby umiala sama zasypiac w srodku nocy? przewertowalam "zaklinaczke",ale nie widze za bardzo rozwiazania. bo jesli zrezygnuje ze smoka to bede musiala stosowac "cicho-sza" w nocy tak? a jak sie uzalezni od takiego sposobu usypiania i nie bedzie mogla sama usnac (bez mojej pomocy)? nie wiem kurde co robic. a moze sprobowac zageszczac mleczko? mozna juz? Maja skonczyla 18ego 3 miesiace.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-02-20 o 20:33 |
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

więc tżt by mnie chyba zamordował za kolejną
Nie dość że to trwa godzinę ( szampony, maski na wypadanie, sera i inne pierdoły) to jeszcze jak widzę te lecące włosy to mam dość. Kiedy t się skończy

Za jakiś czas też będę się tego obawiała... Echhh ale dopiero tydzien niecały bierzemy hemofer więc napewno nie zleci od razu morfologi.

Muszę go obserwować i jak coś, trzeba będzie dokarmiać, ale ja nie chce!!

:przytul :

o kurde to mnie pocieszyłaś...
i wole nawet nie myslec o nastepnej nocy...