Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 12:27   #781
karolla90
Raczkowanie

Cool Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Przecież ktoś Ci odpowiedział, żebyś sobie sama zobaczyła na katalogowym gdzie są skany katalogów. Przeczytałaś chociaż odpowiedzi, że wiesz, że żadna nie była do Ciebie?
Dobrze, widocznie przeoczyłam. Po co zaraz się tak denerwować. Luuuz

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2185 Pokaż wiadomość
Jak patrzyłam w katalogu 4 i 5 to cena nie ulega zmianie, w 6 jej wcale nie ma. Ale też chciałabym, żeby była tańsza, bo czaje się na nią od jakiegoś czasu. W ogóle to chyba jestem uzależniona od Avonu
Dzięki za odpowiedz.
karolla90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:43   #782
andziat
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez malbar Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki, mam prośbę. Jako, że bardzo często dziewczyny pytają o perełki, nawet ja zaczęłam się nad nimi zastanawiać. Znaczy mam te rozświetlające i brązujące, ale trafiłam na taką felerną partię, która prawie nie maluje (temat był wtedy poruszany na forum, stąd wiem, że nie tylko ja tak trafiłam). Więc zastanawiam się które wybrać, złociste, czy brązujące. Byłoby super i pomogłoby pewno nie tylko mi, gdyby któraś z Was, która ma i te i te mogła pomazać nimi po np. ręce, żeby szło porównać efekt. Z góry dzięki.
temat perełek już był tyle razy wałkowany (w tym wątku i w poprzednich), nawet 3 lub 4 strony wcześniej o nich wspominałyśmy i dokładnie opisywałyśmy jaki dają efekt i jakie mają kolory. Nawet na stronie kilka postów powyżej twojego sheryl wypowiadała się na ich temat. Na wątku katalogowym dawno temu wstawiałam zdjęcia wszystkich perełek i można je sobie porównać. Co jeszcze można o nich napisać, w skrócie: złote ozłacają (dają kolor złoty, muśnięty słońcem i mają duuużo błyszczących drobinek) a brązujące brązują To zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Jak się nimi pomaże rękę to zdjęcie i tak pewnie nie odda ich rzeczywistego koloru bo złociste są jasne i mogą być niewidoczne lub słabo widoczne.

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
dziewczyny,czy przy zwrocie koniecznie trzeba wysylac jako przesylka polecona,z zadeklarowana zawartoscia?
nie musisz deklarować zawartości, chyba że jest większa niż 100 zł, na pewno musi to być przesyłka lub list polecony, bo za polecone zwracają w razie zagubienia właśnie w okolicach 100 zł.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-02-22 o 12:47
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:54   #783
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Witajcie w nowym tygodniu

Są już karteczki memo?

Nie ma. Dzisiaj dostałam paczkę z I terminu
Stary 2010-02-22, 13:18   #784
Agnieszka2185
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolla90 Pokaż wiadomość
Dobrze, widocznie przeoczyłam. Po co zaraz się tak denerwować. Luuuz

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Dzięki za odpowiedz.
Prosze Trzeba sobie w końcu pomagać
Agnieszka2185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:28   #785
kali765
Zakorzenienie

Cześć
Dziewczyny chce po raz pierwszy złożyć zamówienie z Avon przez internet.
No i jeszcze nie mam nic na liście a nad listą pisze mi coś takiego :

Katalog: 03/2010 Liczba zamówionych pozycji: 9 Ogólna wartość zamówienia po cenach katalogowych: 587,60

A ja mam zamówienie na 300zł
Stary 2010-02-22, 13:29   #786
skimos
Zakorzenienie

Może twoja liderka złożyła na twoje konto?
Zobacz w historii zamówień co jest, a jak coś to dzwoń do Wawy

a jeśli możesz jeszcze, to może po prostu skasuj tamto zamówienie? I złóż swoje.
Ew. jeśli już je złożyłaś (bo nie wiem czy złożyłaś, czy też dopiero zamierzasz na te 300zł) to mogły Ci się nie policzyć wszystkie promocje (jak np. maseczki są 1 po 19,90zł bodajże a 3 za 29,90zł czy coś w ten deseń, i chcesz trzy, to możesz widzieć zamawiając że są liczone każda po 19,90zł i to podbija mocno kwotę zamówienia - a oczywiście na fakturze już jest prawidłowa kwota ).

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:31
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:34   #787
kali765
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Może twoja liderka złożyła na twoje konto?
Zobacz w historii zamówień co jest, a jak coś to dzwoń do Wawy

a jeśli możesz jeszcze, to może po prostu skasuj tamto zamówienie? I złóż swoje.
Ew. jeśli już je złożyłaś (bo nie wiem czy złożyłaś, czy też dopiero zamierzasz na te 300zł) to mogły Ci się nie policzyć wszystkie promocje (jak np. maseczki są 1 po 19,90zł bodajże a 3 za 29,90zł czy coś w ten deseń, i chcesz trzy, to możesz widzieć zamawiając że są liczone każda po 19,90zł i to podbija mocno kwotę zamówienia - a oczywiście na fakturze już jest prawidłowa kwota ).
Weszłam do historii zamówień i jestem tam jakieś zamówienie a ja nic nie składałam Tylko co najdziwniejsze te zamówienie jest złożone na te rzeczy co ja chcę zamówić tylko że po 2 szt ze wszystkiego

Katalog Data zamów. Data przetw. Ilość kartonów Data dostawy Rodzaj dost. Status zamów. Podgląd zamów. Numer faktury 3/2010 Brak daty Pokaż zamówienie

coś takiego tam mam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 13:35   #788
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

ja też wziełam zestaw maseczek Planet Spa tzn 2 błotne i 1 z białą herbatą, mama lubi te błotne do siebie wybrałam z białą herbatą ogólnie nie lubie kosmetyków do twarzy z avonu bo bardzo uczulają mnie ale moze to mnie nie uczuli, na ten zestaw 3 sztuk jest wypracowany opust ??

Edytowane przez pycia17
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:37
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:37   #789
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
kurcze nie mogę się doczekac katalogu 05, żeby kupić sobie te dwa opakowaia nowych odcienie poczwórnych cieni
ja właśnie wczoraj pierwszy raz się pomalowałam tymi nowymi cieniami electric purple i jestem trochę zawiedziona ten zielonkawy kolorek jest strasznie jasny i na powiece wygląda na perłowo i ciężko dopatrzyc się tam odcienia zieleni natomiast ten fiolet i złoty są śliczne

a u nas w Irlandii nie ma perełek złocistych a z chęcią bym je spróbowała... używam już od kilku lat brązujących i jestem zadowolona

na katalogowy wrzuciłam fotkę poczwórnych cieni denim blues na życzenie Malbar
Stary 2010-02-22, 13:38   #790
asiuchna
Zadomowienie

Czekam i czekam a fakturki ani widu ani słychu

Dziewczyny, czy płaci któraś z Was za avon przez internet z konta? Niby zwykły przelew ale jakoś tak miałam problem, z tytułem, z tym czy tam gdzieś nr personalny nie powinien być, no i dalej się stresuje, bo jeszcze wpłata nie zaksięgowana w strefie...
Stary 2010-02-22, 13:40   #791
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Weszłam do historii zamówień i jestem tam jakieś zamówienie a ja nic nie składałam Tylko co najdziwniejsze te zamówienie jest złożone na te rzeczy co ja chcę zamówić tylko że po 2 szt ze wszystkiego

Katalog Data zamów. Data przetw. Ilość kartonów Data dostawy Rodzaj dost. Status zamów. Podgląd zamów. Numer faktury 3/2010 Brak daty Pokaż zamówienie

coś takiego tam mam
zadzwoń do liderki, żeby ci wyjaśniła, czy czasem nie złożyła na ciebie zamówienia, jeśli nie, to edytuj to które jest już złożone i we wszystkich pozycjach zamiast 2 szt. wpisz 1 szt.
Możesz też zadzwonić do avonu 22 878 28 00 i zapytać kto złożył to zamówienie na ciebie i wyjaśnić całą sprawę.

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
ja też wziełam zestaw maseczek Planet Spa tzn 2 błotne i 1 z białą herbatą, mama lubi te błotne do siebie wybrałam z białą herbatą ogólnie nie lubie kosmetyków do twarzy z avonu bo bardzo uczulają mnie ale moze to mnie nie uczuli, na ten zestaw 3 sztuk jest wypracowany opust ??
Tak.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:41
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 13:42   #792
kali765
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
zadzwoń do liderki, żeby ci wyjaśniła, czy czasem nie złożyła na ciebie zamówienia, jeśli nie, to edytuj to które jest już złożone i we wszystkich pozycjach zamiast 2 szt. wpisz 1 szt.
Możesz też zadzwonić do avonu 22 878 28 00 i zapytać kto złożył to zamówienie na ciebie i wyjaśnić całą sprawę.
Dziękuję za rade .
Pierwsze spróbuje go edytować tylko jak
Stary 2010-02-22, 13:46   #793
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hypnotized28 Pokaż wiadomość
niestety z mojej faktury czwartkowej wynika, że zakończono produkcję kopertówki Alison i proszą żeby już nie zamawiać
No to mam za swoje... Czaiłam się na nią cały czas, bo mi się podobała, ale niezdecydowana byłam... To teraz już nie mogę się nawet zdecydować

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Chyba w katalogu 5 lub 6 jest zestaw czerwony (na dzień i na noc) w bardzo dobrej cenie i już się na niego czai
W 5 za 79,00zł Zestawy podlegają wypracowanemu opustowi, tak?

Cytat:
Napisane przez asiuchna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy płaci któraś z Was za avon przez internet z konta? Niby zwykły przelew ale jakoś tak miałam problem, z tytułem, z tym czy tam gdzieś nr personalny nie powinien być, no i dalej się stresuje, bo jeszcze wpłata nie zaksięgowana w strefie...
Ja płacę w ten sposób W tytule numer faktury, numeru personalnego nie trzeba U mnie księgowanie wpłaty zawsze trwa kilka dni, więc się nie przejmuj.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:49   #794
asiuchna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Ja płacę w ten sposób W tytule numer faktury, numeru personalnego nie trzeba U mnie księgowanie wpłaty zawsze trwa kilka dni, więc się nie przejmuj.
Ok dzięki! Tylko ja miałam dziś termin, boję się żeby mi paczki nie wstrzymali
Stary 2010-02-22, 13:53   #795
karolla90
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:

Tak. Ja za każdym razem płacę przez Internet.
Ja to wpisuję w ten sposób
Nazwa odbiorcy AVON COSMETICS POLSKA SP Z O.O
Adres odbiorcy UL. SŁOWICZA 32, 02-170 WARSZAWA
Tytuł przelewu: PŁATNOŚĆ ZA FAKTURĘ ( i tu wpisuje jeszcze numer tej faktury)
I dodaję jeszcze moje imię i nazwisko i adres.
Zawsze dochodzi bez problemu.

Edytowane przez karolla90
Czas edycji: 2010-02-22 o 13:55
karolla90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:53   #796
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się zdarzało przekraczać termin i nie miałam z tego powodu problemów. Ale nie miałam w tym czasie złożonego zamówienia, więc niestety z tym Ci nie pomogę...
Stary 2010-02-22, 13:54   #797
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
ALE i tak masz 4 dni po terminie płatnosci wydrukowanej na dowodzie wpłaty.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:56   #798
asiuchna
Zadomowienie

Dzięki wielkie dziewczyny za pomoc!
Stary 2010-02-22, 13:58   #799
kali765
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli zamawiam przez internet tzn że muszę im wcześniej zapłacić? Czy dopiero po odbiorze paczki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 14:05   #800
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli zamawiam przez internet tzn że muszę im wcześniej zapłacić? Czy dopiero po odbiorze paczki?
wydrukują ci dowód wpłaty. ktory wpłacasz w banku po 21 dniach

dziewczyny oświećcie mnie!!!!

czy jeśli w I terminie mam zamówioną 1 szminkę potęga koloru to w II mogę zamowic 7 i dostanę prezent, czy musze zamowic 8?

bo mi w BOKU panienka powiedziala ze musze miec 8 zamowionych w 1 zamoweiniu
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:06   #801
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Australia Pokaż wiadomość
Mam taki problem, dlatego nie sprzedaje kosmetyków avonu, a raczej sprzedaje gdy ktoś do mnie przyjdzie bo jest pewny że coś konkretnego chce kupić. Dobrze wiemy ze kosmetyki avonu nie są super, byłoby mi wstyd gdybym swoim znajomym sprzedawała z uśmiechem i przekonaniem coś co jest bublem, w końcu klientki darzą mnie zaufaniem i są przekonane o wysokiej jakości kosmetyków gdy również ja to potwierdzam. To przecież głupie zajmować się avonem i jednocześnie odradzać niejednych zakupów bo są słabe jakościowo......
Ja dobrze tego nie wiem
Każda firma ma swoje buble i perełki więc mówię o tym prosto z mostu. Z uśmiechem na ustach polecam tylko to, co sama sprawdziłam i z czego jestem zadowolona, lub co chwalą inni choć zaznaczam, ze niekoniecznie sprawdzi się też u zainteresowanej klientki.
Często też zdarza się, że coś odradzam, mowię wprost że to bubel. Klientka albo mi zaufa albo nie i sama zaryzykuje - ja mam wtedy czyste sumienie, bo ostrzegałam

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Może popiszmy troszkę-jak trafiłyście do AVONu?
Zgłosiłyście się przez formularz na "avonowskiej" stronce czy w inny sposób?

Ja zostałam konsultantką przez nk...heh... Tam dostałam wiadomość od mojej, jak się później okazało-liderki, odpowiedziałam na nią i zapisałam się... A jak było z Wami?
Koleżanka w szkole przynosiła katalogi, aż w koncu sama się zapisałam w biurze. Z tego co kojarze, nie było jeszcze strony internetowej, a jeśli była to bardzo uboga (możliwość składania zamówien jest od stosunkowo niedawna).

Cytat:

Ja tak placę.
Nr personalny jest już w numerze konta więc nie ma możliwości żeby wpłata poszła nie tam gdzie powinna.
Nie ma więc tez konieczności wpisywania imienia i nazwiska, adresu.

W "tytułem" wpisuje krótko: kosmetyki.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:07   #802
kali765
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17366826]wydrukują ci dowód wpłaty. ktory wpłacasz w banku po 21 dniach[/QUOTE]

Dziękuję czyli nie muszę - ulga
Stary 2010-02-22, 14:14   #803
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za rade .
Pierwsze spróbuje go edytować tylko jak
Na stronie głównej strefy konsultantki pod tymi obrazkami na środku powinna być informacja o nie-złożonym zamówieniu z opcją edytowania.

Cytat:
W ogóle w avonie płacisz jak już dziewczyny napisały w ciągu 21 dni od wystawienia faktury (jutro/pojutrze powinna się pojawić przy historii zamówień).

BTW co do twojego pierwszego problemu - może jakimś cudem 2x weszłaś w zamówienie i zamówiłaś te same kosmetyki, a potem one się zaksięgowały podwójnie?
Mam nadzieję że sprawa już wyjaśniona
BTW witaj w Avonie

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 14:29   #804
red rose
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17366826]
dziewczyny oświećcie mnie!!!!

czy jeśli w I terminie mam zamówioną 1 szminkę potęga koloru to w II mogę zamowic 7 i dostanę prezent, czy musze zamowic 8?

bo mi w BOKU panienka powiedziala ze musze miec 8 zamowionych w 1 zamoweiniu[/QUOTE]

wystarczy ze 7 zamówisz i tak wszystkie prezenty dostaniesz

te panie są często niedoinformowane
red rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:30   #805
Iza1801
Raczkowanie

A ja ostatnio zakupiłam kremowe cienie do powiek z Color Trend. I jestem zawiedziona. O ile kolorki mi sie bardzo podobaly (intensywne tak jak chcialam) to z trwałością jakaś kompletna porażka... pójdą do zwrotu
Iza1801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:41   #806
Chiquita 150
Raczkowanie

GG do Chiquita 150

Bardzo proszę dziewczyny trendujące o opinię na temat nowości z katalogu 4:
- Advance Techniques, Wzmacniająca maseczka do włosów blond
- Advance Techniques, Ochronny spray do włosów blond.

Na KWC nie ma ŻADNYCH opinii, jedynie o jakiś zapomnianych kosmetykach tj. żelach, szamponach do włosów blond i tych na lato.

Klientka chce zamówić maseczkę lub spray i prosiła mnie o jakieś opinie, a ja nie potrafię jej doradzić (nie chce, żeby włosy były szorstkie jak po balsamie dodającym objętości). Myślicie, że któryś z tych specyfików jest w stanie choć minimalnie rozświetlić/rozjaśnić włosy?

Będę wdzięczna za wszelkie opinie (może miałyście doświadczenie z tą linią True Blond, była kiedyś w innych opakowaniach).
Chiquita 150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:46   #807
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chiquita 150 Pokaż wiadomość

balsamie dodającym objętości). Myślicie, że któryś z tych specyfików jest w stanie choć minimalnie rozświetlić/rozjaśnić włosy?
.
szampon super, wylewasz na rękę a tu ciemnofioletowy płyn /jak płukanka fioletowa do wlosow rozjasnionych/
ja mam włosy blond wiec na mnie dfziala super-likwiduje zółtawy odcien.
ale raczej nie rozjasni.
co do sprayu-nie wiem jeszcze nie probowalam.
Stary 2010-02-22, 14:49   #808
83evelinka
Zadomowienie

Dziewczyny,a któras wypowie się na temat okularów Milly?
Stary 2010-02-22, 14:51   #809
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chiquita 150 Pokaż wiadomość

Na KWC nie ma ŻADNYCH opinii, jedynie o jakiś zapomnianych kosmetykach tj. żelach, szamponach do włosów blond i tych na lato.

Klientka chce zamówić maseczkę lub spray i prosiła mnie o jakieś opinie, a ja nie potrafię jej doradzić (nie chce, żeby włosy były szorstkie jak po balsamie dodającym objętości). Myślicie, że któryś z tych specyfików jest w stanie choć minimalnie rozświetlić/rozjaśnić włosy?

Będę wdzięczna za wszelkie opinie (może miałyście doświadczenie z tą linią True Blond, była kiedyś w innych opakowaniach).
Dołączam się do prośby Od codziennego używania suszarki i prostownicy mam przesuszone włosy, a w katalogu jest napisane, że maseczka "regeneruje przesuszone, zniszczone włosy". Na tym mi głównie zależy...
Stary 2010-02-22, 14:55   #810
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Yorki Pokaż wiadomość
Ale nas będą rozpieszczać w tym katalogu 06 TTA 45% taniej (min.2 szt.) i jeszcze nas obdarują biżuterią Prosimy więcej takich ofert . To to można nazwać super-ofertą!
no dokladnie naprawde fajna ta oferta a nowy zapach tta diamond tez moim zdaniem podobny do percive jak nic troche sie rozczarowalam bo liczylam na calkiem nowa linie zapachowa a tu nic ciagle to samo
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości