Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 08:57   #751
karolla90
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Ponawiam swoje pytanie, bo niestety nie mam żadnych odpowiedzi. Czy orientujecie się, czy Torebka Heidi w kilku następnych katalogach będzie choć trochę tańsza?
karolla90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:12   #752
malka
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Witajcie w nowym tygodniu

Są już karteczki memo?
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:20   #753
Agnieszka2185
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kati81 Pokaż wiadomość
Umówiłyśmy się w COK'u

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Daj znać czy uznali Ci ten zwrot, bo też bym chętnie je zwróciła
Ja podpisałam umowę (jakieś 5 lat temu) przy stoisku, gdzie moja jeszcze wtedy koordynatorka sprzedawała kosmetyki.

Mam nadzieję, że jednak mi uznają zwrot, bo szczerze to nie wiedziałabym co zrobić z tymi felernymi szmineczkami. Sama ich niestety nie mogę używać A wkopać w to klientkę też mi się nie uśmiecha, bo mogę zrazić ją i wogóle przestanie zamawiać.
Agnieszka2185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:28   #754
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez K-H Pokaż wiadomość
A jak oceniacie tusz do rzęs super full? Warto? Korci mnie przez ten gratisowy płyn do demakijażu...
Ja bardzo ten tusz lubię Jak dla mnie to najlepszy tusz w Avonie.
A mleczko jak mleczko, mnie nie szkodzi, zmywam nim tylko twarz, do oczu i tak używam czegoś innego.
Cytat:
Napisane przez Dziewczyna822 Pokaż wiadomość
Ale mam tez problem np z klientkami, nie dosc ze mieszkam w miejscu gdzie na kazdym rogu jest duza drogeria i dziewczyny wola isc tam i kupic cos co moga obejrzec, to jeszcze do tego pracuje w takim srodowisku ze kazdego stac na duzo drozsze kosmetyki niz avon, ktory jakby to powiedziec jest obciachem (a juz w szczegolnosci akcesoria typu torebki), dlatego np w pracy nie mam klientek, a ja mimo ze moglabym stosowac duzo drozsze kosmetyki, to lubie niektore z avonu i mam ich calkiem sporo, bo uwazam ze glupota jest wydawanie kasy na cos markowego jak mozna kupic taniej cos co dorownuje jakoscia. Żadna z Was nie ma takiego problemu, ze avon kojarzy sie z niska jakoscia (takze oszukanstwem jesli chodzi o porownanie tego co w katalogu z tym co na zywo) wsrod potencjalnych klientek?
Dokładnie, u mnie to samo W pracy dziewczyny, które mają pieniądze kupują kosmetyki z najwyższej półki. A jak kogoś nowego poznaję, to też, okazuje się, ze kupuje kosmetyki markowe, a avon nie, nie... kojarzy się z gorszą jakością. Sama tez używam markowych kosmetyków, wiec rozumiem, avon to nie jest wyższa półka, ale wiem, że można i tu znaleźć fajne kosmetyki (zazwyczaj też nie są tanie).
Kurcze, jak ja bym chciała, tak jak niektóre z was znać takie osoby zafascynowane avonem. W środowisku, w którym się obracam takich nie ma. Kiedyś zaniosłam katalogi na uniwerek, pomyślałam o studentkach - ale zero odzewu. Na klatkach też.
Tylko grono najbliższych koleżanek zostało.

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Może popiszmy troszkę-jak trafiłyście do AVONu?
Zgłosiłyście się przez formularz na "avonowskiej" stronce czy w inny sposób?
Ja zadzwoniłam i zostawiłam swój numer i adres. Kiedyś było coś takiego na okładce: chcesz zostać konsultantką? zadzwoń:....
No i zadzwoniła do mnie sympatyczna OMS.

Cytat:
Napisane przez hana991 Pokaż wiadomość
p.s proszę o opinie jeszcze tej serii sss spowalniające odrastanie włosków po depilacji kusi mnie w 5 zestaw balsamu i żelu za 17,90 i nie wiem czy się opłaca ;p
kiedyś miałam ten balsam rolował mi się na skórze a z tym powolnym odrastaniem to moim zdaniem pic na wodę....

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
A czy któraś wizażanka mogłaby się wypowiedzieć na temat perełek...
Pewnie to już było ale się zapytam
Które lepiej wybrać, brązujące czy złociste??
Złociste.
Wolę złociste. Złociste ładnie ozłacają i są delikatniejsze, brązujące za mocne, za ciemne dla mnie, ceglaste.

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
te pomadki potega koloru to pomyłka, w katalogu intensywne kolory a w rzeczywistości ledwo coś widać na ustach, bałam sie że wziełam za ciemny odcień a on jest jasny jak błyszczyk;/
a nazwa POTĘGA KOLORU co za ironia

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2010-02-22 o 09:53
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:31   #755
Agnieszka2185
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolla90 Pokaż wiadomość
Ponawiam swoje pytanie, bo niestety nie mam żadnych odpowiedzi. Czy orientujecie się, czy Torebka Heidi w kilku następnych katalogach będzie choć trochę tańsza?
Jak patrzyłam w katalogu 4 i 5 to cena nie ulega zmianie, w 6 jej wcale nie ma. Ale też chciałabym, żeby była tańsza, bo czaje się na nią od jakiegoś czasu. W ogóle to chyba jestem uzależniona od Avonu
Stary 2010-02-22, 09:33   #756
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2185 Pokaż wiadomość
Jak patrzyłam w katalogu 4 i 5 to cena nie ulega zmianie, w 6 jej wcale nie ma. Ale też chciałabym, żeby była tańsza, bo czaje się na nią od jakiegoś czasu. W ogóle to chyba jestem uzależniona od Avonu
skąd ja to znam..tez jestem uzależniona..ciągle tylko Avon,Avon...
Czasami mój TŻ ma mnie dość jak ględzę mu o Avonie
Stary 2010-02-22, 09:36   #757
farmamozg
Zadomowienie

Czytam Wasze opinie o nowych pomadkach i jestem zaskoczona - zarówno ja jak i moja mama jesteśmy nimi zachwycone Kolory jaśniejsze i błyszczące - inne niż w katalogu ale akurat dla mnie to duży plus. Bardzo podoba mi sie zapach i konsystencja i że nie znikają z ust zbyt szybko. Położenie dwóch warstw daje mocniejszy kolor dobry na wieczór. Obecnie mam 2 kolory i chyba trafi mi się jeszcze jeden ( klientka nie mogła sie zdecydować więc zamówiłam jej dwie i jedna z nich trafi do mnie ) A objawów uczulenia nie zauważyłam - zraziło mnie tylko to że jest na niektórych produkcja w chinach :| Ale jedna z Wizażanek mi juz to wytłumaczyła wcześniej
farmamozg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:42   #758
Agnieszka2185
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
skąd ja to znam..tez jestem uzależniona..ciągle tylko Avon,Avon...
Czasami mój TŻ ma mnie dość jak ględzę mu o Avonie
Powinnam iść na jakiś odwyk, tylko czy to coś da Jak nieraz patrze ile tego mam, to zaczynam się zastanawiać po co mi tyle tych rzeczy? Ale promocje kuszą, a i nowości też

Ja osobiście też uwielbiam tusz super full
Stary 2010-02-22, 09:43   #759
hypnotized28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linkier Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim. Mam taki mały problem i potrzebuję pomocy. W katalogu 03/2010 jest torebka-kopertówka Alison. Prezentuje sie całkiem dobrze, znalazłam juz w poprzednich częściach na forum jakieś informacje o niej - ale chciałabym wiedzieć jak ona wygląda w środku. Co z jej pojemnością i czy ma jakąś kieszonkę w środku? No i jakie jest jej zapięcie? W katalogu nic o tym nie wspominają. Może któraś z Was mi podpowie Jeśli wydziałyście ją "a żywo" bardzo proszę o informacje Pozdrawiam Formumowiczki!
niestety z mojej faktury czwartkowej wynika, że zakończono produkcję kopertówki Alison i proszą żeby już nie zamawiać

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Są już karteczki memo?
Ja mam nadal w brakach. Produkcja opóźniona
hypnotized28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:44   #760
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Juleczka88 Pokaż wiadomość
mi brakuję antyperspirantów w sztyfcie dla kobiet i faktycznie, farby do włosów myślę zeby zdały egzamin już wogóle żadnych rossmannów ani nic bym nie odwiedzała
Farby do włosów w Avonie były. Ponad 11 lat temu produkowane w Argentynie, ale były bezadziejne i z nich zrezygnowano.
Stary 2010-02-22, 10:03   #761
Agnieszka2185
Raczkowanie

kati81 włanie dzwoniłam do Avonu w sprawie tych zwrotów i miły pan powiedział mi, że demo można jak najbardziej zwracać, natomiast produktów z oferty netto nie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 10:06   #762
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

jeszcze nie wzieli mojego zamówienia do realizacji też tak macie?:/
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:09   #763
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Farby do włosów w Avonie były. Ponad 11 lat temu produkowane w Argentynie, ale były bezadziejne i z nich zrezygnowano.
Pamiętam te farby,jak dla mnie było mało odcieni,i tak wogóle to bardziej ufam tym firmom które na codzień zajmują się tą dziedziną,a ja sama farbuje włosy tylko u fryzjera.
Stary 2010-02-22, 10:26   #764
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
O Pur Blance blush. Własnie moja konsultantka przynosi towar tylko na jeden termin, na ostatni. A kiedy upływa I termin?
Cytat:
W ciemno boję się brać, z aktualnego katalogu z perfumowanych stron żaden zapach mnie nie urzekł szczególnie To może jednak zamowie z tego allegro, zobaczy się dziekuję za odp.
to zależy jaki twoja konsultantka ma harmonogram składania zamówień, może dziewczyny z twojej okolicy będą coś na ten temat wiedziały, bo konsultantki przypisane są do regionów i regiony różnią się terminami składania zamówień.
Tak jak a_nnuszka napisała w katalogu 3/2010 na stronie 105 jest strona zapachowa z Pur Blancą Blush. Ale skoro napisałaś, że żaden zapach cię nie urzekł ze stron zapachowych to próbka też nic nie pomoże bo akurat w przypadku tej wody zapach kartki bardzo dobrze oddaje rzeczywisty zapach. Jest to zdecydowanie zapach kwiatowy.

Cytat:
Napisane przez Linkier Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim. Mam taki mały problem i potrzebuję pomocy. W katalogu 03/2010 jest torebka-kopertówka Alison. Prezentuje sie całkiem dobrze, znalazłam juz w poprzednich częściach na forum jakieś informacje o niej - ale chciałabym wiedzieć jak ona wygląda w środku. Co z jej pojemnością i czy ma jakąś kieszonkę w środku? No i jakie jest jej zapięcie? W katalogu nic o tym nie wspominają. Może któraś z Was mi podpowie Jeśli wydziałyście ją "a żywo" bardzo proszę o informacje Pozdrawiam Formumowiczki!
W katalogu są podane wymiary torebki Alison: 16 cm x 30 cm, długość rączki 57 cm. Jeśli dobrze pamiętam to nie ma żadnych kieszonek w środku, ale nie jestem pewna (z reguły we wszystkich dają przynajmniej kieszonkę na telefon), zapinana jest na zatrzask. Mi się bardzo podobała, ale mam już jedną podobną więc odpuściłam

Cytat:
Napisane przez hypnotized28 Pokaż wiadomość
niestety z mojej faktury czwartkowej wynika, że zakończono produkcję kopertówki Alison i proszą żeby już nie zamawiać
może jeszcze w COKach będą albo za jakiś czas zobaczymy je w netto

Cytat:
Witajcie!
Od rana mam dobry humor,gdyż otrzymałam kolejne zamówionko , w tym na serum naprawcze Anew (te w czerwonym opakowaniu). Klientki bardzo je chwalą,odkąd pojawiło się te serum sprzedałam go już 7 sztuk.
Pozdrawiam i miłego dznia życzę!
Moja mama bardzo polubiła tą czerwoną serię, a kremem pod oczy jest zachwycona. Teraz wzięła sobie na noc. Chyba w katalogu 5 lub 6 jest zestaw czerwony (na dzień i na noc) w bardzo dobrej cenie i już się na niego czai

Cytat:
a ja po raz kolejny piszę, że na wątku katalogowym są wstawione linki lub zdjęcia kilku katalogów naprzód więc możesz je obejrzeć i sprawdzić
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:33   #765
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

właśnie przyszła paczuszka - mam wodę Diamond z biżuterią zapach nawet nawet
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 10:34   #766
kati81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2185 Pokaż wiadomość
kati81 włanie dzwoniłam do Avonu w sprawie tych zwrotów i miły pan powiedział mi, że demo można jak najbardziej zwracać, natomiast produktów z oferty netto nie.
O, to fajnie Dzięki za info
Stary 2010-02-22, 10:38   #767
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
Pewnie, z tych delikatnych zapachów?

Ale Tobie dobrze,pewnie masz juz nowszy katalog..
Stary 2010-02-22, 10:56   #768
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Pewnie, z tych delikatnych zapachów?

Ale Tobie dobrze,pewnie masz juz nowszy katalog..

nowszy?? mam 6 no delikatny - wydaje się wręcz trochę chłodny...jak ja to mówię taki "stalowy"
Stary 2010-02-22, 10:59   #769
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
ktoś pisał że podobna do Perceive, a jak na Twój nos?
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 11:02   #770
Agnieszka2185
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kati81 Pokaż wiadomość
O, to fajnie Dzięki za info
Proszę bardzo
Stary 2010-02-22, 11:06   #771
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież ktoś Ci odpowiedział, żebyś sobie sama zobaczyła na katalogowym gdzie są skany katalogów. Przeczytałaś chociaż odpowiedzi, że wiesz, że żadna nie była do Ciebie?
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:07   #772
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
ktoś pisał że podobna do Perceive, a jak na Twój nos?
to prawda podobna trochę
Stary 2010-02-22, 11:18   #773
renia0809
Wtajemniczenie

ok, dzięki, to dobrze że podobna bo akurat Perceive ma spore powodzenie wśród moich klientek
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:37   #774
teroslawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farmamozg Pokaż wiadomość
Czytam Wasze opinie o nowych pomadkach i jestem zaskoczona - zarówno ja jak i moja mama jesteśmy nimi zachwycone Kolory jaśniejsze i błyszczące - inne niż w katalogu ale akurat dla mnie to duży plus. Bardzo podoba mi sie zapach i konsystencja i że nie znikają z ust zbyt szybko. Położenie dwóch warstw daje mocniejszy kolor dobry na wieczór. Obecnie mam 2 kolory i chyba trafi mi się jeszcze jeden ( klientka nie mogła sie zdecydować więc zamówiłam jej dwie i jedna z nich trafi do mnie ) A objawów uczulenia nie zauważyłam
Też nie mam żadnego uczulenia po tych nowych szminkach, a akurat po avonowskich kosmetykach często dostaję jakiejś alergii. Mam 3 odcienie - Pink Pop, Cherry Glisten i Really Rosy, ta pierwsza najbardziej mi pasuje na co dzień, druga i trzecia ciut za ciemne, bo ja bladolica jestem, ale na wieczorne wypady się nadadzą.;] Ogólnie bardzo ładne kolory, a zapach jak na kosmetyki kolorowe naprawdę fajny.

Wzięłam sobie z tego katalogu zestaw maseczek Plane Spa i tak jak się spodziewałam - będę ich wierną fanką. Maseczka błotna jest świetna, mam suchą i wrażliwą cerę, robiłam sobie maseczkę dwa dni temu, a buzia jeszcze gładka i mięciutka. Dziś spróbuję tej śródziemnomorskiej, a następnym razem z białą herbatą. Coraz dłużej siedzę wieczorami w łazience...
Stary 2010-02-22, 11:57   #775
malbar
Raczkowanie

Drogie Wizażanki, mam prośbę. Jako, że bardzo często dziewczyny pytają o perełki, nawet ja zaczęłam się nad nimi zastanawiać. Znaczy mam te rozświetlające i brązujące, ale trafiłam na taką felerną partię, która prawie nie maluje (temat był wtedy poruszany na forum, stąd wiem, że nie tylko ja tak trafiłam). Więc zastanawiam się które wybrać, złociste, czy brązujące. Byłoby super i pomogłoby pewno nie tylko mi, gdyby któraś z Was, która ma i te i te mogła pomazać nimi po np. ręce, żeby szło porównać efekt. Z góry dzięki.
malbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 11:58   #776
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
nowszy?? mam 6 no delikatny - wydaje się wręcz trochę chłodny...jak ja to mówię taki "stalowy"
no tak o 6 mi chodziło,możesz pooglądac na żywo,ja tylko z kompa .
Dzięki za okreslenie zapachu
Stary 2010-02-22, 12:09   #777
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

dziewczyny,czy przy zwrocie koniecznie trzeba wysylac jako przesylka polecona,z zadeklarowana zawartoscia?
Stary 2010-02-22, 12:14   #778
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
jeszcze nie wzieli mojego zamówienia do realizacji też tak macie?:/
Moje pobrali

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
dziewczyny,czy przy zwrocie koniecznie trzeba wysylac jako przesylka polecona,z zadeklarowana zawartoscia?
Nie, ja wysyłam paczką ekonomiczną, a małe listem priorytetowym. Jeszcze nigdy nie deklarowałam wartości

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
to prawda podobna trochę
Ja pisałam, że podobna do Perceive. Obie z mamą tak stwierdziłyśmy, a ona jest ogromną fanka Perceivka
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:20   #779
Yorki
Rozeznanie

Ale nas będą rozpieszczać w tym katalogu 06 TTA 45% taniej (min.2 szt.) i jeszcze nas obdarują biżuterią Prosimy więcej takich ofert . To to można nazwać super-ofertą!

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:20   #780
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
No ja muszę odsyłać na własny koszt, a do COK mam ponad 100 km
Ja mam tak samo :-(
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości