|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
No, kochana,mów mi tak jeszcze....ja od 3 dni nie daję rady bez jednej drzemki w dzień. A wczoraj to myśleliśmy z TZ że coś się zaczyna dziać. Co prawda czop nie odszedł, wody też nie, ale wieczorem młoda wierciła się chyba ponad pół godziny non stop, a brzuch robił mi się tak nabity jak nigdy. Poza tym TZ stwierdził, że skóra na brzuchu zrobiła mi się cieńsza, jak pergamin i wygładzona. Gdzieś spotkałam się z opinią, że tak się właśnie dzieje jak jest blisko dzień 0. Że skóra staje się cieniutka, aż ma się wrażenie, że jest przezroczysta.
Nic się jednak nie wydarzyło, przespałam noc nawet nieźle, w przeciwieństwie do TZta biedaka. PRzy tych wszystkich atrakcjach wczorajszych wewnętrznie czułam, że nie chcę akurat wczoraj/dziś rodzić. Jeszcze chwilka. Ania, fajnie brzmią te wakacje Drcon, chyba masz 7 dni na dostarczenie zwolnienia- tak mi się wydaje. Ja też dziś zawiozłam. Na pewno nie trzeba tego dnia, gdy się je dostanie, bo ja zawsze dostaję późno po południu w piątki, a zawożę w poniedziałki bo niby jak inaczej mam im dostarczyć... Ja oczywiście jako rasowy byk uparłam się i zrobiłam dziś WR i HBS- niech mi tylko gin coś bąknie, że niepotrzebnie to pogryzę. Zresztą po ostatniej wizycie zarówno on jak i położna mogą się spodziewać myszy- nie pamiętam już o co chodziło, ale takiego chichrania się na wizycie to jeszcze nie miałam. Ja i babka wpisująca wyniki z USG w kartę płakałyśmy ze śmiechu, a lekarz nie mógł robić pomiarów, bo mu ze śmiechu ręka latała i nic nie było widać ![]() Baobabek, nie pomyślałaś kiedyś, że ta Twoja blokada z WC to też psychiczny wynik waszej relacji z teściami?? Coś się mi tak bardzo wydaje. Ja rozumiem w lokalu, w gościach itd, ale w domu gdzie się mieszka ![]() Izaizula, jak Ty na siedząco śpisz ![]() Widzę, że standardowo: większość ciężarówek niewyspana, a ja ODWROTNIE jak zwykle, czyli wszystko w normie Cytat:
Tylkooliwka, ooooooooooooooo kurcze!!!! Ja już od jakiegoś tygodnia nie lubię jeździć dalej sama samochodem i nie lubię jak TZta nie ma w domu albo przynajmniej w naszym mieście, bo pracuje w 2 różnych i dziś właśnie jest "na wygnaniu" więc ja grzecznie siedzę w domku. A tu coś do przeczytania... ja już nic nie wiem, przerasta mnie to troszkę http://michalinka.blog.onet.pl/Szcze...,ID387428971,n
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
JEJQQQQQQQQQQQQQQQQQ
Ale fajnie, bedziemy miec kolejnego maluszka Trzymamy kciuki!!! ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Danielek sie pospieszyl
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia chyba tak szybko w aucie nie urodzisz na wszelki wypadek wpakuj torbe do samochodu ![]() ja sie smieje do meza zeby moja torbe juz zniosl na dol i postawil na ganku bedzie blizej do drzwi albo w garazu kolo auta ale to prawda kazda z nas moze to spotkac i to na dniach a ja jeszcze pampkow z allegro nie dostalam
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz tesciowej zeby taka madra nie byla bo skas sie twoj tż wzial....
a ty sie nie przejmuj głupim gadaniem!!! ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- mi nikt tak nie wkreca( moze niektore kolezanki, ze one nie bylyby gotowe ze dziecko sra je wrzeszczy i tak dalej) to wiecie co mowie? Moze masz racje ale ja ze swoim pojade na wakacje jak twoje bedzie "srało". I zawsze sie zamykają. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- ja takich artykułów nie czytam, uważam ze to robi wode z mozgu "niedoswiadczonym" mamusiom... co ma byc to bedzie, takie moje zdanie...
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
a sms od ASIULEK_23
" nic narazie nie wiem, tu czegios sie dowiedziec to cud. Na obchodzie doktor stwierdził że wyniki mam dobre więc cjociaz tyle. brzuch juz mi tak nie twardnieje, Czasem jak pochodze tylko. Muszę sie dowiedziec co z tym wynikiem USg ale nie było lekarza który mi to robił. więc jedna wielka niewiadoma.Bedę pisac jak czegos sie dowiem nowego. buziaczki dla Was wszystkich. Jakies nowe rozpakowane? może megi? " tyle..... dziewczyny tzrymamy kciuki!!!
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tą ochydna glukoze piłam i mimo,że słodycze uwielbiam to chyba wolałabym wypic roztwór solny,a nie to paskudztwo.
|
|
#2617 |
|
Rozeznanie
|
No w koncu zaczyna sie coś dziać. Super jak teraz beda do nas dołaczac nowe kruszynki.
Tylkooliwka trzymaj sie cieplutko i nie poddawaj sie. Juz sie nie moge doczekac zdjecia bobaska. A co do spania na siedząca to podkładam taką podusze od kanapy na to poduszka do spania tak prawie pionowo i bokiem się na tym opieram. Nie uciskam wtedy brzucha. Bo jak mam na płasko to czy na lewym czy prawym poku czuje jak dzidziole mi pod żebra sie dostają i strasznie boli. Także widzisz chciał czy nie chciał tylko pozycja siedząca pozostaje. Powoli sie przyzwyczajam hehe. |
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mrowak trochę na pewno teściowie mają na to wpływ, ale ja zawsze tak miałam, że w obcym miejscu to baaaardzo trudno, a że tu w ich domu to dla mnie obce miejsce to wszystko jasne ![]() Asiulek, wracaj szybko cała i nierozdwojona
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciocia mojego meza opowiadala ze ona tak od 5 miesiaca spala bo nawet na siedzaco nie dawala rady
|
|
#2621 |
|
BAN stały
|
Dziewczynyyyyy Oliwka miala termin na 15.o3 prawda??? kurcze ja mam na 12.03...... o szok szok szok!!!!boje sie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
drcron to zdjecie fotograf ci robil??
daj znac co i jak zeby zdazyla zanim sie rozpakujesz hehe bo jeszcze ci we wrocku przyjdzie rodzic
|
|
|
|
#2623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty weź mnie nie załamuj, juz na siedzącą cieżko znosze hehe. I mąż sie ze mnie śmieje, a tu jeszcze na klęczka i nic tylko zdrowaśki odmawiać. |
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli Cię to pocieszy to ja mam na 9.03
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż już wrócił,ale fajnie,że tak wcześnie i niedługo mamy gości-pewnie będą się licytowac kto nam będzie pomagał w sprzątaniu,gotowaniu itp eh jak ja nienawidze nie móc robic wszystkiego sama..
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawa jestem co u naszej tylkooliwki - oby tylko wszystko bylo w porzadku.....
Kurcze kurcze - w poniedzialek 1 marca........a ja dalej nie moge sobie uswiadomic ze niedlugo taki maly czlowieczek pojawi sie na swiecie i wszystko sie zmieni - tzn wiem ze tak bedzie ale w ogole tego nie czuje.......
|
#2627 |
|
BAN stały
|
Zobaczycie, od 1 marca powoli zaczniemy sie rozpakowywac...ja sie modle zeby tylko ten tydzien przetrzymac, tyle mam na glowie, tyle planow ze poprostu MUSZE a pozniej niech sie dzieje co chce!!!
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
ita to tak samo jak ja
wy prawie wszystkie spakowane, ja nie kupilam sobie jeszcze nawet podkladow ani nic oprucz szlafroka kapci i koszuli , dla malego nie zamowilam jeszcze zadnych kosmetykow a u mnie w miescie sie tak kupic nie da( musialabym wszystkie sklepy po kolei obejsc bo w jednym jest to w drugim to) pampersow dla mlodego tez nie mam ani nic... wozek w swoim czasie ..... nie jest teraz potrzebny, a na zakupy zamierzam sie wybrac po 8 marca ( jak mi kaska z zusu wplynie)
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
o wow dziewczyny zaczynają szaleć
Aż mnie otrzepało Ja też nie mogę w to uwierzyć ze już nie długo będę miała swojego szkraba przy sobie Już troszkę lepiej się czuje ale nocka była okropna teraz mały odsypia nocne swawole
|
|
#2630 |
|
BAN stały
|
Nic nie mowcie o sprzataniu....ja nie sprzatalam tydzien czasu :/ i do srody nic nie ruszam....dopiero po wizycie u gin moze cos ogarne...TZ sie rwal w sobote, ale podziekowalam....wiem ze posprzata dobrze, ale ja zawsze mam wrazenie ze ja zrobie to lepiej...wiec wole porozkladac to 'na raty' ale zrobic samej...
A mnie dopadlo przeziebienie, leci z nooooocha :/ katuje sie herbata z miodem i cytryna ale narazie marny efekt...moze w srode cos mi gim poradz, zaradzi ;/ ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Darusia spokojnie, heh dziewczyny z terminem po mnie sie rozpakowywuja a ja dalej z pusta torba.... jakos nie mam natchnienia, nie potrafie sie do tego zabrac :/ wiem ze musze ale z drugiej strony cos mnie jakby blokuje.... Ok TZ wyprawiony do pracy, czas na KAWEEEEEE ![]() a musze sie pochwalic ze chyba wczoraj mial jakis przyplyw uczuc jak bylismy na zakupach i dostala mi sie zgrzewa PEPSI |
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
dziś złożyliśmy łóżeczko
małż musiał oczwiście zrobić przemeblowanie hihi biedak on ma ze mną urwanie głowy Teraz siedzę i myśle co zrobić na obiad... dziś mam super mega zgagę !
|
#2632 |
|
Wtajemniczenie
|
tylkooliwka trzymamy kciuki za szybki i pomyślny przebieg porodu
Asiulek trzymaj się dzielnie i nie wypuszczaj jeszcze Werci!! Niech kruszynka jeszcze podrośnie
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz chodzi o to ze ja nadal nie wiem co mam kupic
jak ostatnio pytalam na sr to laska stwierdzila ze jak jeszcze ponad miesiac mam to zdazymy o tym pogadac....i ja nic dla siebie praktycznie nie mam...
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj trochę
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheja wczoraj wrocilam ze szkoly a u mnie w pokoju meble poprzestawiane znow, lozeczko rozlozone, postawione slicznie ahhhh... kochany tż
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze mam wyrzuty sumienia,ciężko mi siedziec i nic nie robic,a mąż wraca z pracy i łapie za szczotki,odkurzacze,mopy, gąbki i wszystko robi-eh szkoda mi go strasznie,tym bardziej że,pracuje fizycznie po tyle godzin;/
Dziewczynki zobaczcie jakaś nowośc chyba-ja pierwszy raz widzę http://www.allegro.pl/item908639276_...oce_lesne.html jeszcze są inne zapachy-mam ochote wziąc jedno opakowanie na "spróbowanie" i w ogóle ten sprzedawca ma wszystkie kosmetyki niemieckie i teraz się zastanawiam czy nie wziąc tej serii bubchen dla malutkiej ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- O nie!pepsi<ślina>!cały pobyt w szpitalu walczyłam ze soba,żeby nie poleciec do automatu,ale dzisiaj już nie dam rady i wyprawie po nią męża
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez pijam pepsi i wlasnie mamie napisalam zeby nie zapomniala mi kupic
![]() dziewczynki prosze ktoras z was ktora jest juz w pelni gotowa do szpitalnej wyprawy o opisanie swojej torby co sie w niej dokladnie znajduje bo ja nawet nie wiem za co sie zabrac...
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokumenty do szpitala:- dowód - ksiązeczka ubezpieczeniowa - karta ciaży - grupa krwi - badania USG, HBS inne badania wazne dla ciązy i porodu Rzeczy do porodu: - koszulka T-shirt lub krótka koszula nocna (jesli nie chce się korzystać ze szpitalnej) - szlafrok - kapcie - klapki pod prysznic - skarpety - gumka do włosów - woda niegazowana - picie, kanapki, batoniki itp. - aparat/kamera Połóg/pobyt w szpitalu: - podpaski duże np bella - przybory toaletowe, kosmetyki do podmywania krocza (np. tantum rosa, kora dębu) - szare mydło - ręczniki duży i mały - 3 koszule rozpinane do karmienia - biustonosz do karmienia - wkładki laktacyjne - laktator - majtki siateczkowe lub jednorazowe - ręczniki papierowe (podobno dobrze służa do wycierania krocza - czytałam że pepier toaletowy nie spełnia swojej roli!) - chusteczki higieniczne do nosa (na wypadek zmiennych nastrojów - sztućce, talerzyk, kubeczek no i coś dla dziecka u nas karzą przynieść pieluchy jednorazowe i chusteczki nawilżające musisz też spakowac torbę dla dziecka i ciuchyba na wyjście ze szpitala mi brakuje jeszcze białego stanika do karmienia (czarny kupiłam a białego nie hehe nie wiem czemu ? a do szpitala muszę wziąść raczej biały ) i zamiast szlafroka biorę taką fajna długą bluzę rozcinana pod biustem
|
|
#2639 |
|
Raczkowanie
|
witam!
Kobietki szaleja, Oliwka trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok Asiulek wspołczucie, ale mowilam ze te skurcze nie sa normalne niestety ![]() A ja nadal leze, mezus mi przywiozl rzeczy dla dziecka bo u mnie tez raczej juz blizej niz dalej, w sobote mnie zlapaly takie skurcze co 5min bolal brzuch i kregoslup, ale mi je jeszcze wyciszyli kroplowka ach jeszcze tydzien i moge rodzic tzn. cc
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
chusteczki wygladaja fajnie, ale nie mam do takich przekonania, wole najzwyklejsze sensitive z pampersa albo bambino czy cos w tym stylu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

daj trochę