Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 14:56   #1921
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Ja tylko na krótko, bo jestem chora

bela, gratulacje
Ishka, ja miałam jeszcze długo po zrobieniu testu bóle jak na @, nie martw się

Buziaki dla wszystkich
Stary 2010-02-22, 15:31   #1922
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Tity, a co sobie porabiasz teraz? jakiś obiadek?
U mnie tż gotuje dzisiaj i cała kuchnia jest w wielkim bałaganie:P
A dzisiaj robiłam kurczaka orientalnego-cytrynowego, mąż mi obrał ziemniaki i pomógł kroić. Byłam dwa razy na spacerze, raz z mamą i teraz z mężem, porobiliśmy sobie jeszcze zimowych zdjęć trochę póki śnieg leży A teraz laba Ostatnio mnie wzięło na gierki typu escape, siedzę i je męczę
A Ty co tam porabiasz?
Pomidorko właśnie jak się czujesz? No super w ciąży na wiosnę być
kretencja dzięki. A tak coś mi się kojarzy tylko nie wiem czy dobrze, że wysoki poziom prolaktyny powoduje niski poziom progesteronu, tak? To czyli luteina, tylko doraźnie pewnie działa, a problemu nie likwiduje...No nic jak będziesz po wizycie to napisz koniecznie co i jak, bom ciekawa
Lenka zdrówka życzę

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 15:37   #1923
kretencja
Zakorzenienie

Tity, bardzo możliwe, że masz rację, ale głowy nie dam. Jutro się dowiem wszystkiego (lekarz jest bardzo konkretny, odpowiada na wszystkie pytania, w sposób zrozumiały ) i na pewno napiszę.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:17   #1924
weronia83
Rozeznanie

elcia0787

Pomidora lenistwo to bardzo groźna choroba i niestety nie ma na nią szczepionki

Lenka* kuruj się
Stary 2010-02-22, 17:21   #1925
abz
Zakorzenienie

Pisałam wam, że miałam bakterie w moczu? Zadzwoniłam do mojego gina i jeżeli reszta parametrów ok i nie mam żadnych niepokojących objawów to tylko urosept mam łykać i czekać normalnie do kolejnej wizyty.
W ogóle to mi sie w głowie miesza, piszę na 4 wątkach i nie wiem co gdzie piszę Wam staram się pisać oczywiście najwięcej, bo na innych wątkach nie jest tak rodzinnie jak tutaj.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 18:07   #1926
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dzięki dziewczyny
nie cierpię być chora.. dobrze że chociaż zwolnienie dał mi lekarz to nie muszę na zajęcia na uczelnię chodzić..

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Pisałam wam, że miałam bakterie w moczu? Zadzwoniłam do mojego gina i jeżeli reszta parametrów ok i nie mam żadnych niepokojących objawów to tylko urosept mam łykać i czekać normalnie do kolejnej wizyty.
W ogóle to mi sie w głowie miesza, piszę na 4 wątkach i nie wiem co gdzie piszę Wam staram się pisać oczywiście najwięcej, bo na innych wątkach nie jest tak rodzinnie jak tutaj.
mi się też już czasem miesza.. a poza tym tyle nowych osób
Stary 2010-02-22, 18:33   #1927
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
nie cierpię być chora.. dobrze że chociaż zwolnienie dał mi lekarz to nie muszę na zajęcia na uczelnię chodzić..

mi się też już czasem miesza.. a poza tym tyle nowych osób
A kto ubi być chory
Ja ledwo wygrzebałam się z przeziębienia... 1,5tyg mnie trzymało

A co do wątków to fakt... może się pomieszać... sama też się czasem gubię
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 18:35   #1928
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam kobietki za gratulacje Rok 2010 jest szcześliwym i wszystkie bedą zafasolkowane!!!!!!!!! wiem o tym

W sumie jeszcze nie umiem uwierzyć że to "To" heh mam tylko nadzieje ze wszystko bedzie ok ze jak pójde do lekarza to wszystko bedzie się dobrze rozwijało... W tym cyklu owulacje miałam bardzo późno bo koło 20-21dc wiec nie wierzyłam że może nam sie w tym cyklu cokolwiek udać i powtarzałam sobie i mężowi ze nic z tego heh późna owulacja hmm pierwszy raz mi sie to zdarzyło ale to możliwe zasługa castagnusa chociaż nie wiem bo brałam go niedługo heh oczywiście do tego piłam siemie lniane i olej z wiesiołka może pomogło coś na śluzik bo zauważyłam ze sie wkoncu pojawił Dzisiaj moj 34dc od owulacji minęło 13 dni...9 i 10 dnia po owulacji zauważyłam mała smuge w śluzie ale to nawet bylo mniej niż plamka krwi...podejrzewam ze to bylo chyba zagnieżdzenie ale to tylko takie moje przemyślenia heh potem juz nic tylko brzunio bolał teraz troche mniej tylko czasem jak na okres masakryczne czasem to uczucie... wtedy myśle sobie że dostałam okres i wszystko poszło....;/Jutro pójde sie zapisać do lekarza może mnie przyjmie za tydzien lub dwa...przez to ze mialam opozniona owulacje trzeba dłużej chyba poczekać zeby czegokolwiek sie dowiedziec...
Abz też tak miałaś z tym bólem podobnym do okresowego?

Tity w sumie licząc czas odkąd sie staramy to nasz drugi cykl...tylko ze w pierwszym cyklu moj mąż jechał w delegacje na ponad miesiąc i ostatnie staranka byly w tamtym miesiącu 13-14dc...wiec zbyt wcześnie bo widocznie mam późniejsze owulacje które potrwierdziły u mnie testy owulacyjne także jak przyjechał mąż dopiero w lutym to caly czas byly staranka i wlasnie myśle ze te koło 19-21dc byly owocne bolał mnie wtedy brzuch na dole i to była wtedy owulacja tak myśle. Wiec tak naprawde to był nasz 1 cykl starań w którym trafilismy najwidoczniej w owulke łooo matko ale sie rozpisałam pewnie nie bedzie sie Wam chciało czytac heh
Zachęciłaś mnie tym Castagnusem...hmmm olej z wiesiołka łykam codziennie rano, Ale z tym przytulaniem co dwa dni to chyba masz racje, mój TŻ będzie zadowolony
Ja dziś po tygodniu wróciłam do pracy, ale mi nogi spuchły masakra, chyba się odzwyczaiły ale miło było zobaczyć te niektóre pyszczki buziaki dziewczyny.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2010-02-22 o 18:38
ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 19:42   #1929
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość

Virginia, pochwal się potem, co upolowałaś a co to za sprawa?
Upolowałam tylko chustę ale przypadkiem trafiłam do pani kosmetolog, która chyba 'zna się na rzeczy'. Poradziła mi jak pielęgnować buźkę, niedługo chyba umówię się do niej na jakieś oczyszczanie a przy okazji pogadałam z fryzjerką (salon kosmetyczno-fryzjerski) i może nawet uda jej się coś zrobić z moimi kędziorkami, chce je wystopniować i pofarbować. Chciałam już wracać do brązów a wszyscy nagle polecają mi czerwienie, takie raczej intensywne kolorki...Może coś w tym jest...
A sprawa teścia, niestety karna... Wspominałam Wam kiedyś tylko mimochodem, że to właśnie teściom (czy raczej teściowi) 'zawdzięczamy' najgorszy okres naszego życia (z TŻetem)...
Do gina się niestety nie dodzwoniłam, widocznie dziś nie był w Augustowie, będę dalej próbować....
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 22:13   #1930
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja tylko na krótko, bo jestem chora
Jej...to kuruj się kochana dobrze że masz zwolnienie więc do wyrka,mleczko z czosnkiem i miodem jak lubisz,herbatka z cytrynką babcine sposoby postawią Cię na nogi Niestety,teraz najgorszy okres na te wszystkie choróbska,codziennie patrzę z niepokojem na dzieci,tylko któryś kaszlnie czy kichnie to boję się że się zaczyna....

A u mnie nadal bez zmian,@ brak,bolą troszkę jajniki ale chyba sama sobie to wywołałam,nagooglowałam sobie o torbielach i braku miesiączki i jestem...lekko mówiąc przerażona troszkę
Do gina państwowo nie ma szans,prędzej prywatnie ale na razie nie mam kasy,mąż mi przyśle dopiero w sobotę więc pozostaje czekać
Ja się wykończę mam tylko nadzieję że to nic groźnego

Chyba pożyczę kasę i pójdę szybciej.....
Stary 2010-02-22, 22:34   #1931
Starlett
Wtajemniczenie

bela, ishka - gratulacje!!

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 08:21   #1932
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Upolowałam tylko chustę ale przypadkiem trafiłam do pani kosmetolog, która chyba 'zna się na rzeczy'. Poradziła mi jak pielęgnować buźkę, niedługo chyba umówię się do niej na jakieś oczyszczanie a przy okazji pogadałam z fryzjerką (salon kosmetyczno-fryzjerski) i może nawet uda jej się coś zrobić z moimi kędziorkami, chce je wystopniować i pofarbować. Chciałam już wracać do brązów a wszyscy nagle polecają mi czerwienie, takie raczej intensywne kolorki...Może coś w tym jest...
A sprawa teścia, niestety karna... Wspominałam Wam kiedyś tylko mimochodem, że to właśnie teściom (czy raczej teściowi) 'zawdzięczamy' najgorszy okres naszego życia (z TŻetem)...
Do gina się niestety nie dodzwoniłam, widocznie dziś nie był w Augustowie, będę dalej próbować....
No to pokaż nam się w nowym looku jak się już zrobisz na bóstwo
Przykro mi, że z teściem takie przeboje...jak to w domu nad rozlewiskiem dziewczyna powiedziała, dzieci nigdy nie zrobią takiej siary rodzicom, jak rodzice dzieciom...

Cytat:
Napisane przez agness813 Pokaż wiadomość
Jej...to kuruj się kochana dobrze że masz zwolnienie więc do wyrka,mleczko z czosnkiem i miodem jak lubisz,herbatka z cytrynką babcine sposoby postawią Cię na nogi Niestety,teraz najgorszy okres na te wszystkie choróbska,codziennie patrzę z niepokojem na dzieci,tylko któryś kaszlnie czy kichnie to boję się że się zaczyna....

A u mnie nadal bez zmian,@ brak,bolą troszkę jajniki ale chyba sama sobie to wywołałam,nagooglowałam sobie o torbielach i braku miesiączki i jestem...lekko mówiąc przerażona troszkę
Do gina państwowo nie ma szans,prędzej prywatnie ale na razie nie mam kasy,mąż mi przyśle dopiero w sobotę więc pozostaje czekać
Ja się wykończę mam tylko nadzieję że to nic groźnego

Chyba pożyczę kasę i pójdę szybciej.....
Idź, idź lepiej. Chociaż o torbielach też czytałam i powinno być chyba chociaż plamienie, no i bolałoby Cię, także wątpię czy to torbiel. Zapalenie też raczej nie bo boli. Może tak się zestresowałaś tym, że możesz być w ciąży i tak Ci się przesunęło. A może gin zrobi Ci miłą niespodziankę i się okaże, że test się mylił Idź lepiej szybciej, to będziesz wiedziała co się dzieje
Starlett a co u Ciebie?
marthinisa znowu się nie odzywasz :P Co słychać?

A ja niestety z rana dostałam smutną nowinę od mamy. Kotek nie przeżył nocy... Wczoraj z mamą byłyśmy, żeby go uśpić, bo zaczął się trochę dusić, ale lekarz jeszcze mu wpakował milion bolących zastrzyków...nacierpiał się biedny, napłakał strasznie i na nic to wszystko...Przynajmniej umarł w cieple...
A mnie mąż zapisał na USG, ale dopiero 9 marca...jajo zniosę chyba. Za to idę dzisiaj do kosmetyczki, trochę mi gębę naprawi Dzień dzisiaj piękny.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-02-23 o 08:23
Stary 2010-02-23, 08:27   #1933
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No to pokaż nam się w nowym looku jak się już zrobisz na bóstwo
Przykro mi, że z teściem takie przeboje...jak to w domu nad rozlewiskiem dziewczyna powiedziała, dzieci nigdy nie zrobią takiej siary rodzicom, jak rodzice dzieciom...

Idź, idź lepiej. Chociaż o torbielach też czytałam i powinno być chyba chociaż plamienie, no i bolałoby Cię, także wątpię czy to torbiel. Zapalenie też raczej nie bo boli. Może tak się zestresowałaś tym, że możesz być w ciąży i tak Ci się przesunęło. A może gin zrobi Ci miłą niespodziankę i się okaże, że test się mylił Idź lepiej szybciej, to będziesz wiedziała co się dzieje
Starlett a co u Ciebie?

A ja niestety z rana dostałam smutną nowinę od mamy. Kotek nie przeżył nocy... Wczoraj z mamą byłyśmy, żeby go uśpić, bo zaczął się trochę dusić, ale lekarz jeszcze mu wpakował milion bolących zastrzyków...nacierpiał się biedny, napłakał strasznie i na nic to wszystko...Przynajmniej umarł w cieple...
A mnie mąż zapisał na USG, ale dopiero 9 marca...jajo zniosę chyba. Za to idę dzisiaj do kosmetyczki, trochę mi gębę naprawi Dzień dzisiaj piękny.

Dzień dobry dziewczyny Ja dziś mam mieć fdo bani dzień będę rozliczać pity i musimy do urzedu skarbowego pojechac
Miłego dnia wszystkim

Szkoda kotka ale się już nie męczy biedaczek
Stary 2010-02-23, 10:15   #1934
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry

Tity, przykro mi z powodu kotka Teraz przynajmniej już nie cierpi. A co do tego, jak się czuję, to ujdzie w tłoku Mdłości niestety się nasilają, a ja dziś zaczynam 13tc i ciągle nie jest lepiej. Ale wierzę, ze w końcu będzie A na wiosnę na pewno będzie fajnie z brzuszkiem, tylko na razie to mam ponurą papę za oknem, nawet wyjść się nie chce

Weronia, oby rozliczanie pitów szybko poszło.

Agness, a nie pomyślałaś, żeby jeszcze raz test zrobić? Mojej koleżance wyszedł po ponad tygodniu dopiero.

Virginia, fajnie, że na dobrą kosmetyczkę trafiłaś. A co do teścia - oby ta sprawa szybko była już za wami

Lenko, kuruj się

Kretencjo, czekamy na nowiny od lekarza

Weruczku, witaj Co tam dobrego TŻ ugotował wczoraj, że taki bałagan w kuchni zostawił?

Dziś przychodzi pan, który wypierze mi kanapę z siuśków kota Nareszcie będę mogła się rozłożyć A duży pokój po prostu będę zamykać przed kotem, jak nas nie będzie i tyle
Czy u was tez tak pochmurno? Mimo wszystko miłego dnia

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:32   #1935
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Tity przykro mi z powodu kotka
To Cię dziś przyjemności u kosmetyczki czekają
Lenko zdrowiej
Agness który to dc??

Idę coś przekąsić...

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:57   #1936
abz
Zakorzenienie

Cytat:

A ja niestety z rana dostałam smutną nowinę od mamy. Kotek nie przeżył nocy...
Ja akurat jestem przykładem, ze przy torbieli nie miałam żadnego bólu i żadnych plamień, gdyby nie badanie lekarza to bym nie wiedziała, ze mam torbiel.
Przykro z powodu kotka, ale zrobiłyście wszystko co możliwe zeby mu pomóc.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
U mnie tez od rana pada, ale my w sumie reprezentujemy podobny region, bo w wawie np pokazywali od rana słoneczko.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:42   #1937
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
hej Tity, dziekuje za pamiec.
I tak: nie pisze bo mam lekkiego dolka z powodu braku ciazy - mija wlasnie 8 cykl staran.. Frustruja mnie wiadomosci o kolejnych znajomych w ciazy, denerwuje mnie ze mieszkam ciagle na Wyspie i ewentualne leczenie i sprawdzenie powodow dla ktorych nie udaje sie trzeba odlozyc na pwrot do Pl (wzgledy finansowe).
Ach, no i ciekawe, ze "wywolalas mnie" przy okazji rozmowy to torbielach, bo wlasnie w tym cyklu dostalam lekkich plamien - masz jakas szklana kule, czy jak??Naprawde wystraszylam sie, choc wyczytalam w necie, ze moga to byc plamienie okoloowulacyjne (co by sie zgadzalo), tylko, ze ja nigdy takich nie doswiadczalam. Po kolejnej @ ide Tu do ginekologa, a to koszt ponad 100 euro...Kiedys mialam problemy z nadzerka i martwie sie ze wrocila..

Kiedy tylko odwiedzam Wizaz, czytam co u Was i mysle i jeszcze raz dziekuje za pamiec, ale ta bezradnosc doprowadza mnie do szalu

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:47   #1938
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

U mnie piękne słoneczko

Martinisa rozumiem Cię doskonale, mnie też wkurza to, ze się nie udaję i ja nie wiem dlaczego

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:58   #1939
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Mdłości niestety się nasilają, a ja dziś zaczynam 13tc i ciągle nie jest lepiej.
W końcu miną... II trymestr jest chyba najprzyjemniejszy...Brzus zek rośnie, pojawiają się pierwsze ruchy... Nie powinno być żadnych nieprzyjemnych objawów...
Cytat:
Też I wieje i brzydko i nawet nie pociesza to że na termometrze +5st

Tity przykro mi z powodu kotka Już się nie męczy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:49   #1940
olayya
Raczkowanie

Cześć dziewczyny !
Dawno do Was nie zaglądałam wybaczcie ale czasu mi brak
Wpadłam się tylko pochwalić
Po wczorajszym USG ustalono:
będzie SYN (tatuś wniebowzięty)
400 g i prawie 22 cm długości
zdrowy i silny (oby tak dalej)

Imienia jeszcze nie wybraliśmy, może Wiktor

Ostatnio znów grypsko mi wróciło na weekend, ale dziś już w pracy.
Nie wiem jak u Was ale u mnie piękne słoneczko za oknem ......... coraz bliżej wiosna

Pozdrawiam Was cieplutko

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 16:41   #1941
Tity
Zakorzenienie

marthinisa oj może to nic takiego. A plamienia mogą mieć wiele przyczyn, nie koniecznie torbiel. Może akurat owu
olayya gratulacje!!!
Napiszę jeszcze, że mnie wczoraj teściowa na odległość wpieniła. Rozmawiała z mężem, żebyśmy przyjechali na chrzciny wcześniej bo przygotowania będą(i twierdzi, że to mój mąż ma być chrzestnym, więc to chyba w związku z tym).....a co mnie obchodzi, że przygotowania będą, przecież to rodzice dziecka powinni poprosić męża, o to, żeby był chrzestnym, a do tej pory niczego takiego nie było, więc nie wiem o czym mowa w ogóle. Na dodatek mają małe mieszkanko, znając ich zwali się tam chyba kilkanaście osób i na co my tam jeszcze? Żeby sztuczny tłum robić i się nie wyspać i tylko denerwować, że jest zamieszanie? I jeszcze nie trawię tam pewnej osoby, jestem chora na jej widok i znosić ją 2 dni to ponad moje siły. Będą dziadkowie, pradziadkowie, siostry, bracia zjadą i co my tam mamy przygotowywać? I to jeszcze w kościele??? Mąż mówi, że tak tylko powiedziała, więc powiedziałam, "to niech nie mówi, bo mnie tylko wkurza, zanim pomyśli co gada". I powiedziałam, że nigdzie nie jadę.
W ogóle teściowa coś tak strzeli, że się płakać chce. Jak było nasze wesele, oni nic się nie dokładali, ale mięsa które zostały po weselu i w ogóle wszystko co zostało rozdała swojej rodzinie, nawet nie pytając czy może. Nie, żeby ktoś wypominał, że się nie dołożyli, ale w takiej sytuacji, ktoś kulturalny nie rozporządza się tym za co nie zapłacił. Ah tak mi się na wspomnienia zebrało, ale nie mogę kobiety...

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-02-23 o 16:45
Stary 2010-02-23, 17:19   #1942
lindsley
Zakorzenienie

Ech Tity nie zazdroszczę teściowej

Ja dziś zabrałam męża na zakupy Tzn wpadliśmy tylko do galerii wysłać paczkę a kupiliśmy sobie parę ciuchów. W Carry przeceny do -80% i kupiłam kilka bluzeczek na mój rosnący brzuszek i bluzę i sweterek Tz-owi do pracy Przy okienku pocztowym myślałam że się przewrócę, poszłam usiąść, Tz stał tam 20 min a był 3

No i wreszcie klamkę będę miała w pokoju Tz właśnie montuje

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:29   #1943
danika
Zakorzenienie

cześć

Olaya -- Wiktor bardzo ładnie podoba mi sie

Marthinisa -- ja też dołkuje

wczoraj byliśmy u znajomych, kumpela jest w ciąży i cały czas opowiadała o maluszku... jak tam bylismy to nawet spoko miałam humor, ale jak wyszlismy to wsiadłam do auta i pobeczałam sie popsulam TZ humor i potem caly wieczor nie moglismy sie dogadać...

Dziewczyny, robiła któras testy owulacyjne? zakupilam, robie od 8 dc, dzis 12dc i nic a juz chyba powinna choc jakas blada krecha byc, bo mam cykle 26-27 dni zwykle...

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Lindsley -- > nie ma co, klamka wazna rzecz

Tity -- > współczuje teściowej...ja pod tym wzgledem nie moge narzekac, oboje tesciów mam spoko
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:54   #1944
Tity
Zakorzenienie

danika ja robiłam, u mnie chyba przez cały cykl jest słaba kreska, ale jeszcze nigdy mi nie wyszedł pozytywny

L
J
Stary 2010-02-23, 17:57   #1945
kretencja
Zakorzenienie

Hej.
Byłam u gina z wynikami. Wskazują na umiarkowaną hiperprolaktynemię, spowodowaną najpewniej mikrogruczolakiem przysadki (ale ze mnie "farciara", to dosyć rzadkie ). Poziom PRL wskazuje jednak, że prawdopodobnie są to pojedyncze komórki, nie ma nawet sensu robić rezonansu, bo by pewnie nic nie wyszło na nim. Leczy się to oczywiście bromokryptyną - w moim przypadku Bromergonem, bo już go kiedyś brałam i jako-tako tolerowałam. Gin przepisał mi dużą dawkę (3 razy dziennie po 1 tabletce) i kazał od razu brać taką dużą, nie bawić się w stopniowe zwiększanie, po to, aby szybko uzyskać efekty. To dobry lekarz, więc postanowiłam mu zaufać i tak zrobić. Już wykupiłam i pierwszą tabletkę wezmę dziś wieczorem, choć mam niezłego pietra... Lutkę też dalej mam brać. Powiedział, że jeśli będę tak dużą dawkę Bromergonu dobrze tolerować, to wyregulowanie cyklu, wydłużenie (bo mam za krótki), a nawet powrót owulacji mogą nastąpić już za 1-2 miesiące Tak więc staram się być dobrej myśli, choć dużo mam też wątpliwości i obaw...
Trzymajcie kciuki.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:04   #1946
danika
Zakorzenienie

Kretencjo -- > to w sumie dobre wieści powodzenia w leczeniu , trzymam kciuki!
Stary 2010-02-23, 18:05   #1947
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
cześć

Olaya -- Wiktor bardzo ładnie podoba mi sie

Marthinisa -- ja też dołkuje

wczoraj byliśmy u znajomych, kumpela jest w ciąży i cały czas opowiadała o maluszku... jak tam bylismy to nawet spoko miałam humor, ale jak wyszlismy to wsiadłam do auta i pobeczałam sie popsulam TZ humor i potem caly wieczor nie moglismy sie dogadać...

Dziewczyny, robiła któras testy owulacyjne? zakupilam, robie od 8 dc, dzis 12dc i nic a juz chyba powinna choc jakas blada krecha byc, bo mam cykle 26-27 dni zwykle...

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Lindsley -- > nie ma co, klamka wazna rzecz

Tity -- > współczuje teściowej...ja pod tym wzgledem nie moge narzekac, oboje tesciów mam spoko
Ja mam to samo, cieszę się jak ktoś jest w ciąży, jak idę do znajomych t wybawię dzieci, ale potem jest mi jakoś smutno.

Ja używałam w zeszłym cyklu od 12 dc 15dc wyszły mi dwie kreski, a potem już nic. Mam 29 dniowe cykle

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:16   #1948
Tity
Zakorzenienie

kretencja no to super jakby tak szybko się unormowało wszystko. Trzymam kciuki
Scio to skoro wychodzą Ci testy owu to może wina leży po stronie męża? Badał się, bo nie pamiętam...?

L
J
Stary 2010-02-23, 18:18   #1949
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ja używałam w zeszłym cyklu od 12 dc 15dc wyszły mi dwie kreski, a potem już nic. Mam 29 dniowe cykle
To może u mnie też w końcu sie ta krecha pojawi...
Stary 2010-02-23, 18:18   #1950
ewurka
Wtajemniczenie

Dziewczyny a czemu nie spróbujecie oleju z wiesiołka i castangusa? Myślałyście o tym w ogóle? ja jem wiesiołek, ale kupię też to drugie ziółko, pewnie mi nie zaszkodzi, a może akurat pomoże mi na owulke, bo jakoś nie potrafie jej zaobserwować...
Tity jakoś te nasze zwierzaczki nam nie wydobrzały, ściskam cię mocno! Przykro mi z powodu Twojego kotka
Kretencja a jaki to cykl za krótki, bo ja mam takie około 27, 28 dni, powinnam się martwić?

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości