Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 18:16   #4561
tikida
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Dziękuję, ponoszę jeszcze i mam nadzieję, że się rozejdzie troszkę.
Kupowałam w sklepie Samantha, nie wiem jaki model Jeśli to jest określone na staniku, to nie powiem, bo akurat mam go na sobie
Samanty nie znam. Pytałam o model, bo może któraś z nas miała i mogłaby się wypowiedzieć jak z wygodą i czy się dopasowywuje pod wpływem noszenia
Stary 2010-02-22, 19:31   #4562
Oswalda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
lepiej kupić trochę za duży niż za mały a o jakie modele chodzi? może będziemy mogły coś doradzić
Zastanawiałam się nad tymi stanikami :

http://moda.allegro.pl/item926494670...szki_nowy.html

http://moda.allegro.pl/item923321466..._30d_nowy.html

http://moda.allegro.pl/item933323939...n_30d_65d.html

http://moda.allegro.pl/item932831500_la_senza_65d.html

Może mogłabyś mi powiedziec który z nich będzie najlepszy dla małobiuściastej ??
Oswalda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 19:59   #4563
simeri
Wtajemniczenie

zacznę od końca dwa ostatnie są małomiseczkowe, więc 30d może być za małe. drugi może być za duży jeśli jest normalnomiseczkowy. a pierwszy nie mam pojęcie, bo z M&S nigdy nic nie wiadomo, może być dobry a może być za mały.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:19   #4564
Oswalda
Przyczajenie

ok dziękuję za odpowiedz a z zakupem sie jeszcze wstrzymam
Oswalda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 22:31   #4565
freyah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
a probowalas Pour Moi? Provence T-shirt bra?
to jeden z moich najnowszych nabytkow, jestem bardzo, bardzo zadowolona
Nie próbowałam, aktualnie nie chce mi się jechać do bradei, bo tam są w W-wie, tyle, ze ja musiałbym się przebić przez prawie całe miasto. Z tego co kojarzę, to im się obwody zaczynają od 30, a na razie jeszcze nie trafiłam na ściśliwą 65, oprócz retro z Freyi i effuniaków

Cytat:
freyah, dzięki z tego wynika, że Tease me ma podobny krój do Aragona. nie przymierzałam Charlie ani Robyn, więc nie mam porównania. chyba sobie sprawię Georgianę jak będę miała nadmiar kasy jeśli tak zachwalasz i coś czuję, że nie ma sensu przymierzać tych CK, bo 28 mnie udusi albo będę na stałe z przedłużką chodzić, a na to to musiałabym naprawdę mieć nadmiar kasy.

mam jeszcze takie pytanko, czy widziałyście gdzieś takie kuleczki zapachowe do bieliźniarki? albo coś innego zapachowego do szuflady z bielizną?

edit: znalazłam w dopasowanej
Może nie udusi Polecam pomierzyć stacjonarnie jak będziesz miała okazję. A u mnie georgiana to miłość od pierwszego macania :P (jakkolwiek to nie brzmi ) no i koloru Jak trafisz gdzieś Robyn to też polecam! Świetny w wersji "przymałej" - idealnie jabłuszkuje. W życiu się nie spodziewałam takiego efektu na sobie.

Do szuflady fajna jest lawenda: sprawdza się zarówno mydełko lawendowe jak i ususzona wrzucona do woreczka.
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 23:04   #4566
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez freyah Pokaż wiadomość
Nie próbowałam, aktualnie nie chce mi się jechać do bradei, bo tam są w W-wie, tyle, ze ja musiałbym się przebić przez prawie całe miasto. Z tego co kojarzę, to im się obwody zaczynają od 30, a na razie jeszcze nie trafiłam na ściśliwą 65, oprócz retro z Freyi i effuniaków

Może nie udusi Polecam pomierzyć stacjonarnie jak będziesz miała okazję. A u mnie georgiana to miłość od pierwszego macania :P (jakkolwiek to nie brzmi ) no i koloru Jak trafisz gdzieś Robyn to też polecam! Świetny w wersji "przymałej" - idealnie jabłuszkuje. W życiu się nie spodziewałam takiego efektu na sobie.

Do szuflady fajna jest lawenda: sprawdza się zarówno mydełko lawendowe jak i ususzona wrzucona do woreczka.
Z tego co wiem to w Poznaniu nie ma CK Georgiany też już nie widziałam, może będzie ta z nowej kolekcji. Tylko głupio mi tak tylko iść przymierzać i nic nie kupować. A jeśli przez net miałabym zamawiać to nie wiem czy 28D czy 30D. (Ja jestem mało ściśliwa, dusi mnie George i Brooke 30 ) Na balkonetce widziałam dziewczyny o podobnych rozmiarach miały 28D.

oo z tym mydełkiem lawendowym to dobry pomysł, chyba mam takie malutkie w kształcie serduszka z avonu, leży gdzieś i się marnuje.
Stary 2010-02-22, 23:37   #4567
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam 32 i na moje 76 baaardzo ciasno i 82 na maksymalnym wdechu jest przyjemna na najluzniejszej haftce, rownie dobrze (a nawet lepiej, bo za malo zapasu materialu jest pod ostatnimi haftkami) lezy na srodkowych.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:24   #4568
xal
Zakorzenienie

Czy któraś z Was kupowała na ebras? Poszukuję staniczka thrill me w wersji białej z czarnym dodatkiem ( mam nadzieję czarne wstawki da się usunąć) i z tego co szukałam to tylko w tym sklepie mają ten kolor i moj rozmiar, ale nigdy jeszcze tam nie kupowałam. Mogę prosić o opinie (mogą być jako prywatne wiadomości jeśli byłaby to reklama sklepu).

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:32   #4569
Tapioka
Raczkowanie

Ja kupowałam, dość niedawno Miss Mandalay. Sklep bez zarzutu, wszystko szybko przyszło, można wybrać przesyłkę zagraniczną z formularza.
ALE! Sam formularz jest wielce upierdliwy, musiałam go wypełniać 5 razy, ponieważ nie chciał przełkąć mojego zagramanicznego numeru telefonu i kodu pocztowego - za każdym razem, gdy wyskakiwał błąd musiałam wypełniać WSZYSTKO od nowa. Myślałam, że mnie szlag trafi, już chciałam się poddać, ale MM ogólnie niełatwo namierzyć
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:17   #4570
freyah
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co wiem to w Poznaniu nie ma CK Georgiany też już nie widziałam, może będzie ta z nowej kolekcji. Tylko głupio mi tak tylko iść przymierzać i nic nie kupować. A jeśli przez net miałabym zamawiać to nie wiem czy 28D czy 30D. (Ja jestem mało ściśliwa, dusi mnie George i Brooke 30 ) Na balkonetce widziałam dziewczyny o podobnych rozmiarach miały 28D.

oo z tym mydełkiem lawendowym to dobry pomysł, chyba mam takie malutkie w kształcie serduszka z avonu, leży gdzieś i się marnuje.
Ja bym na Twoim miejscu się przeszła i pomierzyła chociaż obwody. Zawsze możesz powiedzieć, że robisz rekonesans, bo się zdecydować nie możesz A jak ten twój aragon się sprawuje?
Acha, georgiana ma luźniejszy obwód niż george czy brooke - tak mi się wydaje. Więc może 30d?

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
ja mam 32 i na moje 76 baaardzo ciasno i 82 na maksymalnym wdechu jest przyjemna na najluzniejszej haftce, rownie dobrze (a nawet lepiej, bo za malo zapasu materialu jest pod ostatnimi haftkami) lezy na srodkowych.
Ja mam ciasno ok. 64 dlatego mam wątpliwości czy 65 się nada. Jak będę cierpieć na nadmiar czasu to może się skuszę i przejadę pomierzyć, ale chwilowo doba ma za mało godzin.
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 12:37   #4571
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu się przeszła i pomierzyła chociaż obwody. Zawsze możesz powiedzieć, że robisz rekonesans, bo się zdecydować nie możesz A jak ten twój aragon się sprawuje?
Acha, georgiana ma luźniejszy obwód niż george czy brooke - tak mi się wydaje. Więc może 30d?

Ja mam ciasno ok. 64 dlatego mam wątpliwości czy 65 się nada. Jak będę cierpieć na nadmiar czasu to może się skuszę i przejadę pomierzyć, ale chwilowo doba ma za mało godzin.
Aragona nie noszę, bo jest taki dziwny niby jest ścisły, ale muszę zapinać na drugą haftkę, żeby obwód mi naciągał fiszbiny i miseczka spłaszczała piersi i wypychała w górę, a potem obwód mnie ciśnie.. tzn jak zapnę na pierwszą haftkę to pierś spada w dół, góra odstaje, a fiszbiny mam na piersi. jeśli georgiana ma bardziej okrągłą miseczkę, to powinno być ok.
Stary 2010-02-23, 13:36   #4572
Madaaa
Zakorzenienie

Hey dziewczyny. Kiedyś powstał taki blog dla małobiuściastych. I nie mogęprzypomnieć sobie adresu :/ Pamiętam tylko , że kiedyś mieli promocje rabatową na jakieś tam hasło na Opiumki w ********* Czy ten blog jeszcze istnieje? Pamieta ktoś adres. Plisss
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 18:06   #4573
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was kupowała na ebras? Poszukuję staniczka thrill me w wersji białej z czarnym dodatkiem ( mam nadzieję czarne wstawki da się usunąć) i z tego co szukałam to tylko w tym sklepie mają ten kolor i moj rozmiar, ale nigdy jeszcze tam nie kupowałam. Mogę prosić o opinie (mogą być jako prywatne wiadomości jeśli byłaby to reklama sklepu).
Polecam Ebras - kupowałam w ich sklepie internetowym i na allegro, wszystko w porządku - wysyłka expresowa listem z zadeklarowaną wartością, stanik ładnie opakowany. Jestem bardzo zadowolona!

Korzystałam też ze sklepów internetowych Body i Dopasowanej - również bardzo polecam
Stary 2010-02-23, 19:54   #4574
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka.b Pokaż wiadomość
Polecam Ebras - kupowałam w ich sklepie internetowym i na allegro, wszystko w porządku - wysyłka expresowa listem z zadeklarowaną wartością, stanik ładnie opakowany. Jestem bardzo zadowolona!

Korzystałam też ze sklepów internetowych Body i Dopasowanej - również bardzo polecam
Do tej pory właśnie na dopasowanej kupowałam, ale oni nie będą mieć w ofercie szukanego przeze mnie koloru.
A nie wiesz jak ze zwrotami/zmianą na ebras, bo nie jestem pewna rozmiaru.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:02   #4575
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Do tej pory właśnie na dopasowanej kupowałam, ale oni nie będą mieć w ofercie szukanego przeze mnie koloru.
A nie wiesz jak ze zwrotami/zmianą na ebras, bo nie jestem pewna rozmiaru.
Wiesz co sama nic nie wymieniałam ale przysyłają taką kartkę z formularzem zwrotu i tam jets opcja wymiany na inny rozmiar i jeszcze jakieś albo zwrot pieniędzy (też kilka opcji do wyboru)
Stary 2010-02-23, 20:03   #4576
nadus
Raczkowanie

Dziewczyny przeszukałam Allegro i sklepy internetowe i zastanawiam się nad zakupem tych oto biustonoszy:

http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-5436-.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-4381-.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...my-Milena.html
http://moda.allegro.pl/item933180269...65dd_nowy.html
http://moda.allegro.pl/item932626449..._gorgeous.html
Który polecacie? Pod biustem mam 71, w biuście 86, określiłyście,że powinnam celować w 65 dd. Podkreślę, że według mnie mój biust jest raczej niepełny. Odnośnie biustonosza nr 3, nie ma niestety na razie rozmiaru .

Edytowane przez nadus
Czas edycji: 2010-02-23 o 20:18
nadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:33   #4577
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez nadus Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeszukałam Allegro i sklepy internetowe i zastanawiam się nad zakupem tych oto biustonoszy:

http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-5436-.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-4381-.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...my-Milena.html
http://moda.allegro.pl/item933180269...65dd_nowy.html
http://moda.allegro.pl/item932626449..._gorgeous.html
Który polecacie? Pod biustem mam 71, w biuście 86, określiłyście,że powinnam celować w 65 dd. Podkreślę, że według mnie mój biust jest raczej niepełny. Odnośnie biustonosza nr 3, nie ma niestety na razie rozmiaru .

Ostatni na pewno będzie Ci za duży jeśli masz niepełny biust. Mam 71/88, też biust niepełny i pływałam w nim, a w obwodzie to się po 30 minutach zaczynałam dusić , tak więc ja osobiście ostatni odradzam na te wymiary.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:42   #4578
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Ja uświadomione staniki noszę od października, na początku przez pierwsze dwa tygodnie myślałam, że nie mogę oddychać teraz już nie czuję stanika wcale. Ale za każdym razem jak kupuję nowy to podkładanie wacika jest obowiązkowe. Chociaż teraz już się nie duszę. Gdybym zrezygnowała z noszenia tego duszącego pierwszego to bym się nie przekonała.
dzięki za podsunięcie pomysłu żeby podkładać wacik pod mostek ja dopiero przyzwyczajam się do mojego pierwszego uświadomionego stanika, więc jest mi trochę ciężko bo to duży skok w obwodzie z 70 na 60
tzn jak chodzę to jest super, nie czuję stanika ale jak siedzę przy komputerze to wbija mi się w mostek

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:44   #4579
nadus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Ostatni na pewno będzie Ci za duży jeśli masz niepełny biust. Mam 71/88, też biust niepełny i pływałam w nim, a w obwodzie to się po 30 minutach zaczynałam dusić , tak więc ja osobiście ostatni odradzam na te wymiary.
świniaczku dzięki za odpowiedź. Tylko nie jestem pewna-pisząc 'ostatni' masz na myśli ten 4 czy 5 link? Edytowałam i nie jestem pewna czy zauważyłaś.
Stary 2010-02-23, 20:52   #4580
simeri
Wtajemniczenie

na pewno nie chodziło o 4, bo Georgiana jest małomiseczkowa i nie jest bardzo ścisła
Stary 2010-02-23, 20:59   #4581
nadus
Raczkowanie

Cytat:
na pewno nie chodziło o 4, bo Georgiana jest małomiseczkowa i nie jest bardzo ścisła
simeri thx . A ty, który polecasz na moje wymiary? Osobiście lubię efekt push-up
Stary 2010-02-23, 21:24   #4582
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
simeri thx . A ty, który polecasz na moje wymiary? Osobiście lubię efekt push-up
na pierwszy dobrze dobrany stanik najlepiej wybrać miękki stanik, bo łatwiej określić dobry rozmiar, ale jeśli koniecznie chcesz któryś z tych, to ja bym wybrała Georgianę.
Stary 2010-02-23, 21:34   #4583
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
dzięki za podsunięcie pomysłu żeby podkładać wacik pod mostek ja dopiero przyzwyczajam się do mojego pierwszego uświadomionego stanika, więc jest mi trochę ciężko bo to duży skok w obwodzie z 70 na 60
tzn jak chodzę to jest super, nie czuję stanika ale jak siedzę przy komputerze to wbija mi się w mostek
No to super, daj znać czy za jakieś dwa tygodnie będziesz mogła chodzić bez wacika. Chociaż ja mam taki jeden model, gdzie zawsze podkładam wacik. Jak podłoże wacik to stanik jest super wygodny i najlepszy dla mnie, ale bez wacika to po 6 godzinach boli mnie mostek
Stary 2010-02-23, 21:41   #4584
nadus
Raczkowanie

Cytat:
na pierwszy dobrze dobrany stanik najlepiej wybrać miękki stanik, bo łatwiej określić dobry rozmiar, ale jeśli koniecznie chcesz któryś z tych, to ja bym wybrała Georgianę.
rozumiem, ale moje piersi są malutkie, w zwiazku z czym w miękkim staniku mi się zupełnie nie podobają
Stary 2010-02-23, 22:00   #4585
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
rozumiem, ale moje piersi są malutkie, w zwiazku z czym w miękkim staniku mi się zupełnie nie podobają
moje są mniejsze i nie narzekam ale chętnie bym przyjęła te 4cm

patrzyłaś tu?
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30dd
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65dd
Stary 2010-02-23, 22:18   #4586
nadus
Raczkowanie

Cytat:
moje są mniejsze i nie narzekam ale chętnie bym przyjęła te 4cm

patrzyłaś tu?
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30dd
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65dd
thx simeri , zajrzałam. masquerade maia daje wymarzony przeze mnie efekt . orientujesz się może, gdzie jest ich największy wybór?

poza tym muszę przyznać, że dopiero po obejrzeniu tylu biustów w rozmiarze 65 dd przekonuję się powoli, że rzeczywiście mam D !
jak mi to cudnieeee brzmi
Stary 2010-02-23, 22:28   #4587
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
świniaczku dzięki za odpowiedź. Tylko nie jestem pewna-pisząc 'ostatni' masz na myśli ten 4 czy 5 link? Edytowałam i nie jestem pewna czy zauważyłaś.

O ten różowy stanik La Senzy w kropki. Na mnie nie miał nawet potencjału, ale rozmiar był tak nieudany, że bardziej się nie da. Micha ze dwa rozmiary za duża, obwód o tyle za ciasny, że spokojnie mogłabym mieć 75 z tego modelu, a miałam 65 Raz założyłam i wydałam za darmo

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 22:28   #4588
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
thx simeri , zajrzałam. masquerade maia daje wymarzony przeze mnie efekt . orientujesz się może, gdzie jest ich największy wybór?

poza tym muszę przyznać, że dopiero po obejrzeniu tylu biustów w rozmiarze 65 dd przekonuję się powoli, że rzeczywiście mam D !
jak mi to cudnieeee brzmi
nie mam pojęcia, mnie maia nie zachwyca, a raczej fakt, że jest raczej normalnomiseczkowa a ja tylko małomiseczkowe 65D mogę mieć poszukaj w sklepach polecanych w pierwszym poście.
Stary 2010-02-23, 22:32   #4589
nadus
Raczkowanie

Cytat:
nie mam pojęcia, mnie maia nie zachwyca, a raczej fakt, że jest raczej normalnomiseczkowa a ja tylko małomiseczkowe 65D mogę mieć poszukaj w sklepach polecanych w pierwszym poście.
ok, poszukam
hmmm bedę wścibska-możesz zdradzić, który model
Ciebie zachwyca ?
Stary 2010-02-23, 22:45   #4590
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
ok, poszukam
hmmm bedę wścibska-możesz zdradzić, który model
Ciebie zachwyca ?
nabiustnie czy w katalogu?

to zapytałaś stanikomaniaczkę

to niech ja spojrzę do mojej szuflady
Cleo Brooke, Cleo George, Panache Harmony, Panache Sienna, Masquerade Aragon, Freya Arabella - kolejność nieprzypadkowa ale przypadkowo w odwrotnej kolejności posiadania

a z takich nieposiadanych/do kupienia : Masquerade Georgiana, CK Tease me, Pour Moi? Opulence gel i miękki, Freya Clarisa i Cassie, CK Princess, więcej grzechów nie pamiętam..

edit: przypomniałam sobie obie wersje Tiffany i body Confetti

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2010-02-23 o 22:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości