|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
a może winko ze sfermentowanych truskawek?
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mnie pachnie starym , suchum ściemniałym drewnem, takie wygrzane słońcem stare drwniane achody , do tego nuta wilgotnej ziemi i zgniecione liście winorośłi. Ten zapach na kazdym pachnie inaczej. Na moim synu wychodzi drewno kośćielnych ławek , wilgoc ziemi i słodkie kadzidło., bardzo ładnie się układa.
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego po trochu chciałam poznać nowości, i starsze nowości
Pure DKNY - dla mnie jednak nie pur blanca, choc zgadzam sie z wczesniejszymi opiniami dziewczyn ze zalatuje niską półką, że jest już jakby znany gdzieś już to było, dreczy mnie co mi przypomina ale jestem na tak, tylko dlatego że mało kwiatów ( dobra na początku są, ale na skórze się ścierają i mnie to pasi, raczej zapach taki jakiego też szukałam - mega delikatny, płyn do płukania/ balsam do ciała te rejony, coś świeżego jest, i ta świeża nuta przypomina właśnie jakiś wcześniejszy zapach, ale nie jest to świeżość zielona tylko upranych ciuszków, wanilii dosłownie jest kropla. i starczy. nie za słodko a bałam się cukru w wodzie. Jest neutralny jak biały podkoszulek, mnie się nada chyba współzakupię - na tzw leniwe, lekkie chwile. Generalnie nei kupowałam nigdy zapachów z cyklu "ładnych" ale może dlatego mam deficyt, lukę do zapełnienia. czasem chcę tak delikatnie pachnieć. Chance Tendre - również żadna rewolucja, najbardziej masowa chance, słodkawo, owocowo - jak herbatka hibiskusowa. Jednak nie za słodko i za to plus, to ją odróżni od reszty letniaczków-owocaczków. Na skórze rozwinął się w delikatnie kremowy, mega nieinwazyjny, niezapamiętywalny raczej, ale też mi się ten neutral podoba. Potestowałabym z odleweczki jak się ponosi w cieplejsze dni. nie zdziwię sie opiniom kwiatki-sratki, bo to chyba był zamierzony efekt twórców. może być. nie brzydkie. so-so. Jil Sander, Jil - mocny, pudrowy, słodki. sanderkowy jak nic. intensywny. kusi choc dla mnei za mocny i za słodko-pudrowy, ale tak kilka kropel czasem ponosić - no ciągnie mnie do niego bo jest dwuznaczny, z jednej strony kokieteria biznes woman w letniej garsonce, a zdrugiej cąłkowity luz, a tylko zapach nadający kobiecych elementów, takich troche flirciarskich. moze boleć głowa niektórych, np mnie ( zaznaczam mnie głowa boli od duzej ilosci pudru ale np nie boli od Poisona). korrrci. Prada Ambree - po prostu genialna, w stronę irysowej, ale tylko tak orientacyjnie, generalnie jej nie przypomina, cieplej, zdecydowanie cieplej, bardzo noszalna, delikatna, lekka i zwiewna, nie gęsta. nie potrafię opisać nut. kompozycja nut mi odpowiada z opisu ale wychwycic ich nie zdolalam na tescie nadgarstkowym jeno. ale to strzał w 10 klasyków. obiektywna wobec prad nie jestem gdyż kocham niemal wszystkie, ale każda z nich jest diametralnei inna zatem nie należy sie sugerować jeśli kotś sie zraził na wcześniejszych "modelach" prady. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2010-02-23 o 22:05 |
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
Black Cashmere - Przepiękne kadzidło, pachnie na tyle mistycznie i gotycko, by w trakcie użytkowania zobowiązywało do równie mrocznej charakteryzacji. Nie wyobrażam sobie nosić go w połączeniu z soczysto-intensywnymi kolorami, pięknie komponuje się li i jedynie z klasyczną czernią
Niestety nie jest na tyle intensywny, na ile mogłabym się spodziewać, ale tu zapewne należy winić nieprawidłowe przechowywanie przez sprzedawcę.Aqua Allegoria, Tutti Kiwi - Być może to z powodu mojej zimowej fascynacji ulepami, ale zapach zdecydowanie nie trafił w mój gust. Spodziewałam się słodkiego, soczystego owocu kiwi, a tymczasem mój nos wyczuwa woń zdecydowanie cierpką i gorzkawą. Bardziej mi to przypomina skórkę po kiwi, niż sam owoc ![]() Aqua Allegoria, Pamplelune - I kolejny flachon, dołącza do mojej obszernej listy muszmieciów Tożto jeden z najbardziej soczystych, wiosenno-letnich zapachów, jakie kiedykolwiek zdarzyło mi się wąchać! Fakt, że jest przy tym do bólu zębów prosty i nieskomplikowany, wcale mi w odbiorze nie przeszkadza. Wywołuje natychmiastowy podskok samopoczucia, zupełnie jak po wpałaszowaniu całego kosza mandarynek
|
|
#3396 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() dzis wypachnilam sie po raz pierwszy migdalowa kupa: zapach w ogole bardzo mi sie kojarzy z Cherry Fantasy, zwlaszcza w pierwszym momencie. nie wiem, moze to tez wynik tego, ze jeno ChF i migdalki to takie lekkie zapachy w moim zbiorku - stosunkowo malo moje, ze tak ujme. niemniej jednak tak jak w przypadku ChF, tak i Amour d'Amandieur oceniam pozytywnie. cos w tym zapachu jest - lekka slodycz - bardzo lekka, ale jednak slodycz. delikatnie wyczuwalna wanilia. kiwi nie czuje - ale i dobrze, bo niekoniecznie chcialabym waniac kiwi wlasnie ![]() na minus jest zdecydowanie trwalosc. juz ChF wydaly sie dosc krotkotrwale, A d'A bija rekord moich perfum - nie wyczuwam ich juz po paru godzinach. podsumowujac: zapach malo podobny do innych moich, stad interesujacy calkiem. delikatny, swietnie sie sprawdzi w sytuacji, kiedy jednak nie chce mocno zionac perfumami. na randke go nie zaloze, acz do pracy jak najbardziej - z tym, ze chyba bede wowczas chodzic z flachonem w torebce.
|
|
|
#3397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
. Dla mnie też były takie delikatnie słodkie i z lekka migdałowe, dyskretne ale ja je czułam ok. pół dnia . A kiwi w życiu bym sie tam nie doniuchała .
|
||
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
subiektywnie - na papierku już wcale nie słodki zapach, taki aromat perfumerii który nie zabija nie przytłacza podoba sie niby wszystkim no i mam 3 ( resztki ((( ) poprzednich chance - nijak to do nich nie przystaje to inny zapach, ale co mu trzeba przyznać - po czasie miło świeży - co amm na myśli - że z nutką kwaśną nie zieloną nie mydłem - ale jedank tak mógł pachnieć też dezodorant nie wiem ajki ajkiś lepszy ale kwiatkowo kwaśno owocowy acz DELIKATNY oooo eureka !Chance Tender = tender = delikatność (oto jak z filologa stałam się, hmmm ? chemikiem ? ) nie mogli przecież nazwać Chance Fruity-flowery Tender to tak bardziej obrazowo mam Chance edp i edt i fraiche czy jak sie to pisze na skórze i to inna bajka inny klimat zapachu no teraz dopiero opis jest pełny ale powąchać trzeba bo Pure DKNY jest o niebo lepszy i o pół nieba inny na skóze niż na blotterze - na skórze Pure żyje, grzeje się ? traci swój tani aromat, więc może Chance tender też się podrasuje? choć wątpię to jednak niuch i psik nie kosztują
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2010-02-24 o 01:20 |
|
|
|
|
#3399 | |
|
spin doctor
|
Gust mi się kompletnie zmienia![]() Cytat:
![]() Testowałam Euphorię Spring Temptation-bardzo podobna do Euphorii edt, chociaż chyba na odwrót, bo wersja Spring pojawiła się wcześniej. Z klasyka usunięto ciężkie nuty a zastapiono świezymi kwiatami i...ogórkiem. Wyczuwam świeżego, soczystego ogórasa ![]()
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2010-02-24 o 04:51 |
|
|
|
|
#3400 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() przy czym przymiotnik "delikatny" juz wskazuje, ze to nietypowe dla mnie perfumy ale zakupu nie zaluje - czytalam opinie na KWC, wiedzialam, czego sie moge spodziewac - i kupilam je z pelna premedytacja, bowiem po zoltej kupie postanowilam zebrac je (kupy) wszystkie![]() Cytat:
ale z tego, co napisalas, widze, ze nie moje rewiry - kwiatowo - owocowe wonie
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko o zielonej czasami marzę, ale ją akurat chyba teraz najtrudniej zdobyć. A jeszcze kilka m-cy temu była na all po 116 zł...
A może to na zasadzie, że jak nie ma to dopiero chcę... ? ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eeee tam - on nie jest intensywny ![]() Skoro odbierasz go jak ja - co jest dość rzadkie- tzn. że i intensywność na Tobie jest taka jak na mnie- dlatego piszę. Dziewczyny niech ktoś mi o zmechaconym wilku opowie
|
|
#3403 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Aś, z tydzien temu, moze ciut wiecej, widzialam uzywana setke (chyba polowa zostala) za kilkadziesiat zlociszy na Straganiku gazetowym^^
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
u robinson4 - 50/100 ml za 85 zl - o ile jest to aktualne. w sumie sama sie nad tym zastanawialam
|
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
ja wczoraj przetestowalam 6 zapachow
pewnie moze ktos onic juz pisal ale 102 strn to toche duzo ;P wiec 1. Escada (ale juz nie pamietam ktory doklanie) - i musze powidziec ze fajy zapach na lato slodziutki tylko sie stasznie zybko ulatnia 2. J. Lo Miami - tez slodziutki zapach cos takiego jak Lolitka taki mydelkowy jak dla mnie tylko ze przebijaja fiolki czy jakies inne kwiatki ktore za bardzo mi sie ie podobaja 3. Gucci Flora - sliczny zapach dlugo sie trzyma tak kwiatowy musze go miec hmhmhm ostatnio psikalam Chloe i Gucci Flra...i w sumie moim zdaniem te apachy sa bardzo podobne tylko ze Chlo jest ostrzejszy hmhm zdadzacie sie ze mna ??? czy moze byl jakis blad w psikaniu ???? hmhm nie wiem tak w smie widze ze wszyscy szaleja na punkcie Chloe a nikt jeszcz nie wspomnia Gucci hmhmhm.... ![]() |
|
|
|
#3407 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Un Parfum des Sens et Bois by The Different Company
Kolejny test i po raz kolejny rozczarowanie. Nie wiem co jest, ale na mnie nie chce to być wcale elfie ani leśne.... Owszem jest drzewnie, jest przyprawowo (dużo czarnego pieprzu), delikatnie, wytrawnie i bezkwiatowo.... czyli tak jak powinno być.... ale.... nie mogę za nic pozbyć się skojarzenia z pierogami z mięsem..... Byłby to więc kolejny, po Czarnym Serge'u, związek pozbawiony romantyzmu czy też szaleństwa zmysłów - więc po co w ogóle zaczynać taki związek?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!!plizzzzzzzzzzz
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Szef ds. Wymianek
|
hmm, to moze ja chwyce te pomidorki, o ile na pewno nie skorzystasz?
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
pierogi z mięsem Na mnie jest elfi całe szczęście, ale teraz pewnie tych pierogów się zacznę doszukiwać
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Flora EdP - i po co... Gęstszy, bez przestrzeni, pomysłu i polotu, zalatuje mi jakąś oranżadą w proszku i potem... Zdecydowanie lepsza jest EdT...
Splendor EA - trochę przypomina mi Black KC w otwarciu, potem jest wodniście, neutralnie, monotonnie... Najwięcej tam fiołka, ale takiego leżącego miesiąc w wodzie... |
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Chanel no 5 eau Premiere, na początku czuję mydło, potem jest coraz lepiej, natomiast nieodparcie kojarzy mi się z Pardą Infusion d'Iris
.Ale zaczyna mi się podobać w przeciwieństwie do Prady, której się pozbyłam .
|
|
|
|
#3415 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Avigon - mocne i czyste kadzidło. Ja tam nie będę tu dorabiać ideologii o drewnianych kościołkach, ja chowałam się na świeżo budowanych kościołach, potem na starym murowanym i kadzidło to kadzidło wszędzie dla mnie tak samo pachniało.
A i jednak bardziej odpowiada mi Holy Smoke, nie jest tak ostre jak Avigon. Aczkolwiek nie wykluczam zakupu. Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2010-02-24 o 23:48 |
|
|
|
#3417 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
czekaj,czekaj...to nie była przypadkiem kaszanka?
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Ze zjełczałymi skwarkami, podana na wysuszonym krowim placku
Czarny Zuzinek mi się przypomniał
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-02-25 o 07:06 |
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Rock Crystal - delikatne kadzidło ożywione pieprzem, ciepłe a jednocześnie przestrzenne
Na szczęście, na razie inne kadzidła mam, więc obejdzie się bez zakupu
|
#3420 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
A testowałam i z próbki od Dominki i z testera w Douglasie. To samo. Bingo
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

.

, smakowało też 

Niestety nie jest na tyle intensywny, na ile mogłabym się spodziewać, ale tu zapewne należy winić nieprawidłowe przechowywanie przez sprzedawcę.

((( ) poprzednich chance - nijak to do nich nie przystaje to inny zapach, ale co mu trzeba przyznać - po czasie miło świeży - co amm na myśli - że z nutką kwaśną nie zieloną nie mydłem - ale jedank tak mógł pachnieć też dezodorant nie wiem ajki ajkiś lepszy ale kwiatkowo kwaśno owocowy acz DELIKATNY oooo eureka !
Gust mi się kompletnie zmienia

pierogi z mięsem 
Czarny Zuzinek mi się przypomniał