Ostatnio testowałam cz.II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 15:11   #3391
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Może rzeczywiście ciutek tak, ale jakoś to mi nie przeszkadza bo ogólny odbiór zapachu jest moim zdaniem bardzo pozytywny . Takie przeleżałe (póki same jeszcze nie chodzą) truskawki też przecież ładnie pachną .

a może winko ze sfermentowanych truskawek?
Stary 2010-02-23, 15:22   #3392
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

a może winko ze sfermentowanych truskawek?
Na pewno ładnie by pachniało , smakowało też .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 16:10   #3393
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Shaal Nur -
Terre de Sarment - spokojnie, elegancko Trochę neroli, trochę cynamonu z gałką muszkatołową, rodzynkami i odrobiną jakiegoś drewna, z czasem coraz więcej słodyczy (wanilia)... Jesli tak pachnie ziemia winnic, to ja chcę do Francji
Mi się ten zapach kojarzy z rodzynkami i drewnianym korkiem po słodkim winie...
Rodzynkami

Na mnie pachnie starym , suchum ściemniałym drewnem, takie wygrzane słońcem stare drwniane achody , do tego nuta wilgotnej ziemi i zgniecione liście winorośłi.
Ten zapach na kazdym pachnie inaczej. Na moim synu wychodzi drewno kośćielnych ławek , wilgoc ziemi i słodkie kadzidło., bardzo ładnie się układa.
Stary 2010-02-23, 21:54   #3394
rachell111
Zakorzenienie

wszystkiego po trochu chciałam poznać nowości, i starsze nowości

Pure DKNY - dla mnie jednak nie pur blanca, choc zgadzam sie z wczesniejszymi opiniami dziewczyn ze zalatuje niską półką, że jest już jakby znany gdzieś już to było, dreczy mnie co mi przypomina ale jestem na tak, tylko dlatego że mało kwiatów ( dobra na początku są, ale na skórze się ścierają i mnie to pasi, raczej zapach taki jakiego też szukałam - mega delikatny, płyn do płukania/ balsam do ciała te rejony, coś świeżego jest, i ta świeża nuta przypomina właśnie jakiś wcześniejszy zapach, ale nie jest to świeżość zielona tylko upranych ciuszków, wanilii dosłownie jest kropla. i starczy. nie za słodko a bałam się cukru w wodzie. Jest neutralny jak biały podkoszulek, mnie się nada chyba współzakupię - na tzw leniwe, lekkie chwile. Generalnie nei kupowałam nigdy zapachów z cyklu "ładnych" ale może dlatego mam deficyt, lukę do zapełnienia. czasem chcę tak delikatnie pachnieć.

Chance Tendre - również żadna rewolucja, najbardziej masowa chance, słodkawo, owocowo - jak herbatka hibiskusowa. Jednak nie za słodko i za to plus, to ją odróżni od reszty letniaczków-owocaczków. Na skórze rozwinął się w delikatnie kremowy, mega nieinwazyjny, niezapamiętywalny raczej, ale też mi się ten neutral podoba. Potestowałabym z odleweczki jak się ponosi w cieplejsze dni. nie zdziwię sie opiniom kwiatki-sratki, bo to chyba był zamierzony efekt twórców. może być. nie brzydkie. so-so.

Jil Sander, Jil - mocny, pudrowy, słodki. sanderkowy jak nic. intensywny.
kusi choc dla mnei za mocny i za słodko-pudrowy, ale tak kilka kropel czasem ponosić - no ciągnie mnie do niego bo jest dwuznaczny, z jednej strony kokieteria biznes woman w letniej garsonce, a zdrugiej cąłkowity luz, a tylko zapach nadający kobiecych elementów, takich troche flirciarskich. moze boleć głowa niektórych, np mnie ( zaznaczam mnie głowa boli od duzej ilosci pudru ale np nie boli od Poisona). korrrci.

Prada Ambree - po prostu genialna, w stronę irysowej, ale tylko tak orientacyjnie, generalnie jej nie przypomina, cieplej, zdecydowanie cieplej, bardzo noszalna, delikatna, lekka i zwiewna, nie gęsta. nie potrafię opisać nut. kompozycja nut mi odpowiada z opisu ale wychwycic ich nie zdolalam na tescie nadgarstkowym jeno. ale to strzał w 10 klasyków.
obiektywna wobec prad nie jestem gdyż kocham niemal wszystkie, ale każda z nich jest diametralnei inna zatem nie należy sie sugerować jeśli kotś sie zraził na wcześniejszych "modelach" prady.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2010-02-23 o 22:05
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 22:14   #3395
Immaginary
Zadomowienie

Black Cashmere - Przepiękne kadzidło, pachnie na tyle mistycznie i gotycko, by w trakcie użytkowania zobowiązywało do równie mrocznej charakteryzacji. Nie wyobrażam sobie nosić go w połączeniu z soczysto-intensywnymi kolorami, pięknie komponuje się li i jedynie z klasyczną czernią Niestety nie jest na tyle intensywny, na ile mogłabym się spodziewać, ale tu zapewne należy winić nieprawidłowe przechowywanie przez sprzedawcę.

Aqua Allegoria, Tutti Kiwi - Być może to z powodu mojej zimowej fascynacji ulepami, ale zapach zdecydowanie nie trafił w mój gust. Spodziewałam się słodkiego, soczystego owocu kiwi, a tymczasem mój nos wyczuwa woń zdecydowanie cierpką i gorzkawą. Bardziej mi to przypomina skórkę po kiwi, niż sam owoc

Aqua Allegoria, Pamplelune - I kolejny flachon, dołącza do mojej obszernej listy muszmieciów Tożto jeden z najbardziej soczystych, wiosenno-letnich zapachów, jakie kiedykolwiek zdarzyło mi się wąchać! Fakt, że jest przy tym do bólu zębów prosty i nieskomplikowany, wcale mi w odbiorze nie przeszkadza. Wywołuje natychmiastowy podskok samopoczucia, zupełnie jak po wpałaszowaniu całego kosza mandarynek
Stary 2010-02-23, 22:26   #3396
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Chance Tendre - również żadna rewolucja, najbardziej masowa chance, słodkawo, owocowo - jak herbatka hibiskusowa. Jednak nie za słodko i za to plus, to ją odróżni od reszty letniaczków-owocaczków. Na skórze rozwinął się w delikatnie kremowy, mega nieinwazyjny, niezapamiętywalny raczej, ale też mi się ten neutral podoba. Potestowałabym z odleweczki jak się ponosi w cieplejsze dni. nie zdziwię sie opiniom kwiatki-sratki, bo to chyba był zamierzony efekt twórców. może być. nie brzydkie. so-so.
sadzac po opisie Twoim, szykuje sie pierwsze Chance, ktore mnie nie urzeknie

dzis wypachnilam sie po raz pierwszy migdalowa kupa:
zapach w ogole bardzo mi sie kojarzy z Cherry Fantasy, zwlaszcza w pierwszym momencie. nie wiem, moze to tez wynik tego, ze jeno ChF i migdalki to takie lekkie zapachy w moim zbiorku - stosunkowo malo moje, ze tak ujme. niemniej jednak tak jak w przypadku ChF, tak i Amour d'Amandieur oceniam pozytywnie. cos w tym zapachu jest - lekka slodycz - bardzo lekka, ale jednak slodycz. delikatnie wyczuwalna wanilia. kiwi nie czuje - ale i dobrze, bo niekoniecznie chcialabym waniac kiwi wlasnie
na minus jest zdecydowanie trwalosc. juz ChF wydaly sie dosc krotkotrwale, A d'A bija rekord moich perfum - nie wyczuwam ich juz po paru godzinach.
podsumowujac: zapach malo podobny do innych moich, stad interesujacy calkiem. delikatny, swietnie sie sprawdzi w sytuacji, kiedy jednak nie chce mocno zionac perfumami. na randke go nie zaloze, acz do pracy jak najbardziej - z tym, ze chyba bede wowczas chodzic z flachonem w torebce.
Stary 2010-02-23, 22:38   #3397
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Immaginary Pokaż wiadomość
Black Cashmere - Przepiękne kadzidło, pachnie na tyle mistycznie i gotycko, by w trakcie użytkowania zobowiązywało do równie mrocznej charakteryzacji. Nie wyobrażam sobie nosić go w połączeniu z soczysto-intensywnymi kolorami, pięknie komponuje się li i jedynie z klasyczną czernią Niestety nie jest na tyle intensywny, na ile mogłabym się spodziewać, ale tu zapewne należy winić nieprawidłowe przechowywanie przez sprzedawcę.
Niekoniecznie były nieprawidłowo przechowywane. Ja ostatnio nabyłam na wspólnozakupowym Black Cashmere i dla mnie to taki słabiusi kompot z suszu z zapachem taśmy magnetofonowej i plasiku, ale intensywny to on na pewno nie jest .

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
dzis wypachnilam sie po raz pierwszy migdalowa kupa:
zapach w ogole bardzo mi sie kojarzy z Cherry Fantasy, zwlaszcza w pierwszym momencie. nie wiem, moze to tez wynik tego, ze jeno ChF i migdalki to takie lekkie zapachy w moim zbiorku - stosunkowo malo moje, ze tak ujme. niemniej jednak tak jak w przypadku ChF, tak i Amour d'Amandieur oceniam pozytywnie. cos w tym zapachu jest - lekka slodycz - bardzo lekka, ale jednak slodycz. delikatnie wyczuwalna wanilia. kiwi nie czuje - ale i dobrze, bo niekoniecznie chcialabym waniac kiwi wlasnie
na minus jest zdecydowanie trwalosc. juz ChF wydaly sie dosc krotkotrwale, A d'A bija rekord moich perfum - nie wyczuwam ich juz po paru godzinach.
podsumowujac: zapach malo podobny do innych moich, stad interesujacy calkiem. delikatny, swietnie sie sprawdzi w sytuacji, kiedy jednak nie chce mocno zionac perfumami. na randke go nie zaloze, acz do pracy jak najbardziej - z tym, ze chyba bede wowczas chodzic z flachonem w torebce.
Ciekawa byłam Twojej opinii o tym zapachu . Dla mnie też były takie delikatnie słodkie i z lekka migdałowe, dyskretne ale ja je czułam ok. pół dnia . A kiwi w życiu bym sie tam nie doniuchała .
Stary 2010-02-24, 01:08   #3398
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
sadzac po opisie Twoim, szykuje sie pierwsze Chance, ktore mnie nie urzeknie
ale błagam cię nie sądź po opisie moim zbyt wiele muszę zaznaczyć że to opis osoby hmmm wędrującej po perfumach, niezbyt obeznanej jeśli nie wcale, na Was uczącej się dopiero i na raty, odbierającej zapachy spontanicznie, intuicyjnie, a i też starałam się być obiektywna

subiektywnie - na papierku już wcale nie słodki zapach, taki aromat perfumerii który nie zabija nie przytłacza podoba sie niby wszystkim
no i mam 3 ( resztki ((( ) poprzednich chance - nijak to do nich nie przystaje to inny zapach, ale co mu trzeba przyznać - po czasie miło świeży - co amm na myśli - że z nutką kwaśną nie zieloną nie mydłem - ale jedank tak mógł pachnieć też dezodorant nie wiem ajki ajkiś lepszy ale kwiatkowo kwaśno owocowy acz DELIKATNY oooo eureka !

Chance Tender = tender = delikatność

(oto jak z filologa stałam się, hmmm ? chemikiem ? )

nie mogli przecież nazwać Chance Fruity-flowery Tender

to tak bardziej obrazowo mam Chance edp i edt i fraiche czy jak sie to pisze na skórze i to inna bajka inny klimat zapachu no teraz dopiero opis jest pełny

ale powąchać trzeba bo Pure DKNY jest o niebo lepszy i o pół nieba inny na skóze niż na blotterze - na skórze Pure żyje, grzeje się ? traci swój tani aromat, więc może Chance tender też się podrasuje? choć wątpię to jednak niuch i psik nie kosztują

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2010-02-24 o 01:20
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 04:46   #3399
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Gosiu, co się dzieje z Twoim noskiem?
Gust mi się kompletnie zmienia
Cytat:
Haha, a ja dziś właśnie kliknęłam 30-tkę edp, właśnie dlatego, że spodobały mi się edt, L'eau i eau de Printemps, które już posiadam . Ja też w tym roku jestem zachwycona MDCh .
tak niech się schowają wszystkie inne Piszmy tak dalej a za jakis tydzień u Kropki na półce zagości flacha "spleśniałej truskawy"

Testowałam Euphorię Spring Temptation-bardzo podobna do Euphorii edt, chociaż chyba na odwrót, bo wersja Spring pojawiła się wcześniej. Z klasyka usunięto ciężkie nuty a zastapiono świezymi kwiatami i...ogórkiem. Wyczuwam świeżego, soczystego ogórasa Bardzo kwiatowe, przestrzenne i swieże, aż krystaliczne. Będę uzywać z przyjemnością

Edytowane przez Małgosia791
Czas edycji: 2010-02-24 o 04:51
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 10:12   #3400
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ciekawa byłam Twojej opinii o tym zapachu . Dla mnie też były takie delikatnie słodkie i z lekka migdałowe, dyskretne ale ja je czułam ok. pół dnia . A kiwi w życiu bym sie tam nie doniuchała .
hmm, to albo Ciebie sie lepiej trzymaja, albo sie kiepsko w siebie wwachiwalam
przy czym przymiotnik "delikatny" juz wskazuje, ze to nietypowe dla mnie perfumy ale zakupu nie zaluje - czytalam opinie na KWC, wiedzialam, czego sie moge spodziewac - i kupilam je z pelna premedytacja, bowiem po zoltej kupie postanowilam zebrac je (kupy) wszystkie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
ale błagam cię nie sądź po opisie moim zbyt wiele muszę zaznaczyć że to opis osoby hmmm wędrującej po perfumach, niezbyt obeznanej jeśli nie wcale, na Was uczącej się dopiero i na raty, odbierającej zapachy spontanicznie, intuicyjnie, a i też starałam się być obiektywna

subiektywnie - na papierku już wcale nie słodki zapach, taki aromat perfumerii który nie zabija nie przytłacza podoba sie niby wszystkim
no i mam 3 ( resztki ((( ) poprzednich chance - nijak to do nich nie przystaje to inny zapach, ale co mu trzeba przyznać - po czasie miło świeży - co amm na myśli - że z nutką kwaśną nie zieloną nie mydłem - ale jedank tak mógł pachnieć też dezodorant nie wiem ajki ajkiś lepszy ale kwiatkowo kwaśno owocowy acz DELIKATNY oooo eureka !

Chance Tender = tender = delikatność

(oto jak z filologa stałam się, hmmm ? chemikiem ? )

nie mogli przecież nazwać Chance Fruity-flowery Tender

to tak bardziej obrazowo mam Chance edp i edt i fraiche czy jak sie to pisze na skórze i to inna bajka inny klimat zapachu no teraz dopiero opis jest pełny
alez spokojnie, wiadoma sprawa, ze i tak przetestuje, jak bedzie ku temu okazja ale z tego, co napisalas, widze, ze nie moje rewiry - kwiatowo - owocowe wonie
Stary 2010-02-24, 10:22   #3401
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
po zoltej kupie postanowilam zebrac je (kupy) wszystkie
Ja tylko o zielonej czasami marzę, ale ją akurat chyba teraz najtrudniej zdobyć. A jeszcze kilka m-cy temu była na all po 116 zł....
A może to na zasadzie, że jak nie ma to dopiero chcę... ?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
tak niech się schowają wszystkie inne Piszmy tak dalej a za jakis tydzień u Kropki na półce zagości flacha "spleśniałej truskawy"
Haha, dokładnie, zapewne od razu zakupi po secie edp i edt .
Stary 2010-02-24, 10:27   #3402
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Immaginary Pokaż wiadomość

eeee tam - on nie jest intensywny
Skoro odbierasz go jak ja - co jest dość rzadkie- tzn. że i intensywność na Tobie jest taka jak na mnie- dlatego piszę.

Dziewczyny niech ktoś mi o zmechaconym wilku opowie
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 10:33   #3403
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ja tylko o zielonej czasami marzę, ale ją akurat chyba teraz najtrudniej zdobyć. A jeszcze kilka m-cy temu była na all po 116 zł....
Aś, z tydzien temu, moze ciut wiecej, widzialam uzywana setke (chyba polowa zostala) za kilkadziesiat zlociszy na Straganiku gazetowym^^
Stary 2010-02-24, 10:35   #3404
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Aś, z tydzien temu, moze ciut wiecej, widzialam uzywana setke (chyba polowa zostala) za kilkadziesiat zlociszy na Straganiku gazetowym^^
Dzięki . Ale ja nawet nie wiem gdzie szukać, nigdy tam nie wchodziłam...
Stary 2010-02-24, 10:54   #3405
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Dzięki . Ale ja nawet nie wiem gdzie szukać, nigdy tam nie wchodziłam...
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707...k_284.html?v=2
u robinson4 - 50/100 ml za 85 zl - o ile jest to aktualne.
w sumie sama sie nad tym zastanawialam
Stary 2010-02-24, 11:06   #3406
anifil1
Raczkowanie

ja wczoraj przetestowalam 6 zapachow pewnie moze ktos onic juz pisal ale 102 strn to toche duzo ;P wiec

1. Escada (ale juz nie pamietam ktory doklanie) - i musze powidziec ze fajy zapach na lato slodziutki tylko sie stasznie zybko ulatnia
2. J. Lo Miami - tez slodziutki zapach cos takiego jak Lolitka taki mydelkowy jak dla mnie tylko ze przebijaja fiolki czy jakies inne kwiatki ktore za bardzo mi sie ie podobaja
3. Gucci Flora - sliczny zapach dlugo sie trzyma tak kwiatowy musze go miec

hmhmhm ostatnio psikalam Chloe i Gucci Flra...i w sumie moim zdaniem te apachy sa bardzo podobne tylko ze Chlo jest ostrzejszy hmhm zdadzacie sie ze mna ??? czy moze byl jakis blad w psikaniu ???? hmhm nie wiem tak w smie widze ze wszyscy szaleja na punkcie Chloe a nikt jeszcz nie wspomnia Gucci hmhmhm....
anifil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:31   #3407
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Un Parfum des Sens et Bois by The Different Company

Kolejny test i po raz kolejny rozczarowanie. Nie wiem co jest, ale na mnie nie chce to być wcale elfie ani leśne.... Owszem jest drzewnie, jest przyprawowo (dużo czarnego pieprzu), delikatnie, wytrawnie i bezkwiatowo.... czyli tak jak powinno być.... ale.... nie mogę za nic pozbyć się skojarzenia z pierogami z mięsem.....

Byłby to więc kolejny, po Czarnym Serge'u, związek pozbawiony romantyzmu czy też szaleństwa zmysłów - więc po co w ogóle zaczynać taki związek?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:41   #3408
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

Kolejny test i po raz kolejny rozczarowanie. Nie wiem co jest, ale na mnie nie chce to być wcale elfie ani leśne.... Owszem jest drzewnie, jest przyprawowo (dużo czarnego pieprzu), delikatnie, wytrawnie i bezkwiatowo.... czyli tak jak powinno być.... ale.... nie mogę za nic pozbyć się skojarzenia z pierogami z mięsem.....

Byłby to więc kolejny, po Czarnym Serge'u, związek pozbawiony romantyzmu czy też szaleństwa zmysłów - więc po co w ogóle zaczynać taki związek?
Ja chcem miensko !!!plizzzzzzzzzzz
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:18   #3409
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707...k_284.html?v=2
u robinson4 - 50/100 ml za 85 zl - o ile jest to aktualne.
w sumie sama sie nad tym zastanawialam
Dzięki , jakoś nigdy tam nie trafiłam, ale i tak na razie odpuszczę bo pensji jeszcze niet na koncie a ja już poczyniłam zakupy na jej poczet .
Stary 2010-02-24, 12:33   #3410
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Dzięki , jakoś nigdy tam nie trafiłam, ale i tak na razie odpuszczę bo pensji jeszcze niet na koncie a ja już poczyniłam zakupy na jej poczet .
hmm, to moze ja chwyce te pomidorki, o ile na pewno nie skorzystasz?
Stary 2010-02-24, 13:19   #3411
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, to moze ja chwyce te pomidorki, o ile na pewno nie skorzystasz?
Niestety nie skorzystam.........
Bierz bierz .
Stary 2010-02-24, 14:44   #3412
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Cytat:

No coś Ty pierogi z mięsem Przecież to taki pieprzno-leśny zapach z odrobiną fiołka Na mnie jest elfi całe szczęście, ale teraz pewnie tych pierogów się zacznę doszukiwać

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 16:44   #3413
Pin up girl
Zakorzenienie

Flora EdP - i po co... Gęstszy, bez przestrzeni, pomysłu i polotu, zalatuje mi jakąś oranżadą w proszku i potem... Zdecydowanie lepsza jest EdT...

Splendor EA - trochę przypomina mi Black KC w otwarciu, potem jest wodniście, neutralnie, monotonnie... Najwięcej tam fiołka, ale takiego leżącego miesiąc w wodzie...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 23:07   #3414
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Chanel no 5 eau Premiere, na początku czuję mydło, potem jest coraz lepiej, natomiast nieodparcie kojarzy mi się z Pardą Infusion d'Iris .
Ale zaczyna mi się podobać w przeciwieństwie do Prady, której się pozbyłam .
Stary 2010-02-24, 23:30   #3415
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
A Czarny Serge z czym Ci się kojarzy?
Nie jestem do końca pewna, czy chcę wiedzieć, ale ciekawość mnie zżera
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 23:47   #3416
poissonivy
Zakorzenienie

Avigon - mocne i czyste kadzidło. Ja tam nie będę tu dorabiać ideologii o drewnianych kościołkach, ja chowałam się na świeżo budowanych kościołach, potem na starym murowanym i kadzidło to kadzidło wszędzie dla mnie tak samo pachniało.
A i jednak bardziej odpowiada mi Holy Smoke, nie jest tak ostre jak Avigon. Aczkolwiek nie wykluczam zakupu.

Edytowane przez poissonivy
Czas edycji: 2010-02-24 o 23:48
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 23:51   #3417
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
A Czarny Serge z czym Ci się kojarzy?
Nie jestem do końca pewna, czy chcę wiedzieć, ale ciekawość mnie zżera

czekaj,czekaj...to nie była przypadkiem kaszanka?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 07:04   #3418
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Ze zjełczałymi skwarkami, podana na wysuszonym krowim placku Czarny Zuzinek mi się przypomniał

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2010-02-25 o 07:06
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:05   #3419
Maja102
Zakorzenienie

Rock Crystal - delikatne kadzidło ożywione pieprzem, ciepłe a jednocześnie przestrzenne I bardzo, bardzo trwałe
Na szczęście, na razie inne kadzidła mam, więc obejdzie się bez zakupu
Stary 2010-02-25, 11:12   #3420
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
Ja chcem miensko !!!plizzzzzzzzzzz
Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
No coś Ty pierogi z mięsem Przecież to taki pieprzno-leśny zapach z odrobiną fiołka Na mnie jest elfi całe szczęście, ale teraz pewnie tych pierogów się zacznę doszukiwać
No cały szkopuł polega na tym, że ja tam nie czuję mięska, tylko przyprawy, które dają wrażenie pierogów z mięskiem. Nie rozumiem tego faktu ale cóż.... czy wszystko trzeba rozumieć?
A testowałam i z próbki od Dominki i z testera w Douglasie. To samo.
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Bingo
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości