PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 07:28   #3991
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez Zmienna kobieta Pokaż wiadomość
spoko, nawet fajnie by brzmiało ,,zdumiona" ale przynajmniej mi humor poprawiłaś

Dziewczyny, ja też szukam sukienki z allegro, ewentualne poprawki spoczną na mojej teściowej, która jest krawcową..
Tylko obmyśliłam, że najpierw pójdę przymierzę sukienki w salonie, żeby wiedzieć jaki fason mi pasuje. Ale kurde w tych salonach mają tylko rozmiary 36, ewentualnie 38. No i co, ja mam sobie ją przyłożyć???

A mój rozmiar to 42 (ale się odchudzam), duże piersi no i dość szerokie ramiona.. No i nie wiem jaka będzie mi pasowała.. Gorsety mi się nie podobają, bym chciała taką z ramiączkiem zakładanym na szyję( nie wiem jak to wytłumaczyć), ale też się boję, że będę grubo wyglądać...

ps. Ale wy tu dużo piszecie, ledwo nadążam
wiesz co... ja mam rozmiar 48, a suknie mierzyłam 38, więc skoro ja w nie weszłam i było widać w sukni o co chodzi, to Ty tym bardziej będziesz w stanie normalnie pomierzyć kiecki
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
oczywiscie nie nadrobie wszystkiego co napisalyscie

w niedziele bylismy prosic gosci, caly dzien jezdzenia od jednych do drugich, wczoraj zaniosłam do siebie do parafi kartke na zapowiedzi, ostatnie maja byc wygloszone 14.03 potem bede musiala to zaniesc do parafi gdzie bierzemy slub, wczoraj tez porzyczylam od przyjaciolki bizuterie slubna, fajnie bo to byl dla mnie duzy klopot, tzn mialam kolczyki i chcialam podobny naszyjnik dobrac a nie bylo to takie latwe, dzis jedziemy z zaproszeniem do ciotki tz, po 8 godz z dziecmi nie widzi mi sie to ale coz, TRZEBA

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się nie odzywam ale nie mam nadzwyczajniej w świecie czasu. A jak już coś skrobnę to odbije się to bez echa :P
witam bez echa
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej ho!
[.....]
edit: zapomniałam napisać o 3 salonie: babka nie pozwoliła przymierzyć sukni bo powiedziała, że dopiero po 15 marca, dziwne
no to chyba ostatni raz widziałaś sie z tą Panią Jak mozna nie pozwolić klientce poprzymierzać
Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Cześc Własnie zrobiłam zapiekankę bakłażanową na jutro i wpadłam na chwilke do Was
W weekend idziemy rozdawać kolejne zaproszenia, póki co dobrze nam idzie i wszystkim sie zaproszenia podobająTo strasznie miłe jak np. dostaję smska, że x właśnie sobie je ogląda po raz n-ty bo się jej tak podobaI w ogóle dziewczyny jakie to uczucie zapraszać na swój własny ślubCiężko mi sobie wyobrazić jakie emocje są w dniu ślubu
[......]

Ślubnie mamy chwilowy zastój, za miesiąc zaczniemy szukać garniaka, przy okazji zmierzę buty ślubne, rozdamy reszte zaproszeń i to by było na tyle. Reszta przygotowan przed samym ślubem

Dobra, uciekam, bo zaraz tżcik wraca z treninguPa
To bardzo fajne uczucie Szczególnie, jak goscie otwierają, czytają, oglądają i od razu potwierdzaja przybycie
Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
hej laski
nie było mnie kilka dni, a mam wrażenie że cała wieczność minęła odkąd Was ostatnio odwiedzałam
obiecuję poprawę
tzn już od przyszłego tygodnia, bo pracuję już tylko do końca tego tygodnia, a potem do pracy będę przyjeżdzała tylko 2 razy w tygodniu, za to początek tygodnia będzie męczący bo znowu muszę pomierzyć trochę sukienek no i w końcu na coś się zdecydować i zamówić, bo mój doradca ( tata ) wyjeżdza na 3 tyg więc boję się że za późno będzie na szukanie sukni po jego powrocie.
W ubiegłym tygodniu byliśmy oglądać zaproszenia- mają nam przygotować 3 projekty z zaproszeń które wpadły nam w oko.

No i tyle u mnie, znowu dużo stresu w pracy i w sumie cieszę się że już nie będę tam pracownikiem bo znowu 2kg schudłam w ciągu tych 2 tyg
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Stworzyłam wizualizację ze wstążką
Jeszcze spróbuję zrobić wizualizację drapowania/marszczenia/zakładek

Pomieszałam zdjęcia

No i zapomniałam dodać, że ten szary spray to oczywiście koronka z kryształkami svarowskiego
mi się podoba wersja gładka ze wstążką
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Mi podobasz się w nr 1, chociaż osobiscie uważam, ze nalezy się kierować swoim serduchem i ewentualnie podpowiedzią mamy/koleżanki/siostry/teściowej... a nie osób z internetu.
Stary 2010-02-24, 07:31   #3992
can't be perfect
Wtajemniczenie

cześć

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;17398819]
Ja takie mam Te właśnie burgundowe. Wszystkim się bardzo podobały i nawet się nie przyznawałam, że takie tanie bo wyglądały dużo drożej. Sprzedawca bardzo fajny - szybko bardzo odpowiada na maile, a jak domawiałam to dostałam jeszcze po starej cenie.[/QUOTE]

mi sie ten kolor własnie podoba ogólnie zaproszenia są proste ale eleganckie teraz na all są za 1,95.

Cytat:
Zakręcony opis ale chyab skumałam Jak pokażesz fotki to zobaczymy czy się zgadzają z moim wyobrażeniem

Kurczę jak tak patrzę na te moje wizualizacje, to obie wersje mi się podobają Najchętniej to bym sobie wstążkę obwiązała na tych zakładkach, ale to by była mocna przesada
im więcej będziesz kombinowac tym gorzej a kiedy rozpoczynają szycie twojej sukni?

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
pewnie ile osób tyle róznych zdań jak dla mnie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1266959391 tylko bez tych rękawiczek..
masz bardzo fajne ramionka i ta suknia ładnien je podkresla i ładnie kształtuje biust ale to moje zdanie

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-02-24 o 07:37
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 07:32   #3993
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam panienki gaduły jedne

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
chilanes nie wiem, kiedy kolejny raz wybiorę się na salony... zresztą nie bardzo mam już gdzie w Katowicach po salonach chodzić, bo suknie za 4tys. to nie na moje progi
a byłas w salonie Classa w Katowicach ?? ja tam byłam zakupiłam swoją wymarzoną i jestem bardzo zadowolona

Cytat:
spoko, nawet fajnie by brzmiało ,,zdumiona" ale przynajmniej mi humor poprawiłaś

Dziewczyny, ja też szukam sukienki z allegro, ewentualne poprawki spoczną na mojej teściowej, która jest krawcową..
Tylko obmyśliłam, że najpierw pójdę przymierzę sukienki w salonie, żeby wiedzieć jaki fason mi pasuje. Ale kurde w tych salonach mają tylko rozmiary 36, ewentualnie 38. No i co, ja mam sobie ją przyłożyć???

A mój rozmiar to 42 (ale się odchudzam), duże piersi no i dość szerokie ramiona.. No i nie wiem jaka będzie mi pasowała.. Gorsety mi się nie podobają, bym chciała taką z ramiączkiem zakładanym na szyję( nie wiem jak to wytłumaczyć), ale też się boję, że będę grubo wyglądać...

no ja w salonie normalnie przymierzyłam suknię 38 a mam 40-42 rozmiar więc nie masz się czym stresować ja na początku byłam bardzo smutna ze nie będę mogła nic włożyć na siebie a tu takie zdziwienia oczywiście pozytywne wszystkie jakie mi się podobały przymierzyłam

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
kurczę to ja myślałam że jak ślub w sierpniu to zaproszenia zacznę rozdawać w czerwcu ale chyba pomyślę o przesunięciu rozdawania na maj bo to w końcu wakacje i ludzie muszą je sobie jakoś zaplanować... a swoją drogą to już na samą myśl o rozdawaniu zaproszeń dla 200 osób czuję się zmęczona
ja mam ślub w sierpniu i już nawet jedno zaproszenie dałam znajomym wolę pomału zaczynać potem szukanie nowej pracy, obrona ostatnia sesja i nie bede miała zbytnio czasu na rozwożenie zaproszeń także kogo spotkam juz dam aaa no i w sobotę dam juz 3 zaproszenia osobą przyjezdnym za zagranicy bo przyjechali na uroczystość rodzinna

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 07:52   #3994
chilanes
Zakorzenienie

Danaeee84 przeczytaj proszę co mają napsiane na pierwszej stronie pod imionami młodych I zobacz proszę co jeszcze jest w tej księdze
Stary 2010-02-24, 07:55   #3995
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Tancia ślub za 3 miesiące i 27 dni, więc to już najwyższy czas na rozdawanie zaproszeń
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
kurczę to ja myślałam że jak ślub w sierpniu to zaproszenia zacznę rozdawać w czerwcu ale chyba pomyślę o przesunięciu rozdawania na maj bo to w końcu wakacje i ludzie muszą je sobie jakoś zaplanowac... a swoją drogą to już na samą myśl o rozdawaniu zaproszeń dla 200 osób czuję się zmęczona
Do nas wczoraj dotarly zaproszenia, ciagle je ogladam i nie moge sie nacieszyc
Na zywo wygladaja bardzo elegancko

Tancia rozdawaj w maju, my wlasnie zaczelismy, a goscie musza potwierdzic do 15 kwietnia wiec duzo czasu wcale nie jest. Poza tym jak masz tak duzo to tym bardziej, nie wiem jak u Was ale my do najblizszej rodziny (w miare mozliwosci oczywiscie) dostarczamy osobiscie

Dzien dobry

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:00   #3996
anesh_
Zakorzenienie

Cześć

Muszę sobie popatrzeć na mój suwaczek

btw.jestem bardzo zła, bo czekam na papier do zaproszeń all, za który płaciłam 16 lutego:/, a do dziś go jeszcze nie ma....
A poza tym zamówiłam dwie wstążki, a przyszła tylko jedna.... dzwoniłam do babki w poniedziałek dlaczego wysłała jedną i mówiła, że dośle... jej ewentualnie do poniedziałku mogę dać czas... ale z tym papierem to przesada

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2010-02-24 o 08:09
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:03   #3997
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

trzymajcie dziś za mnie kciuki

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 08:12   #3998
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Ładne. Bardzo mi się podobają zaproszenia, gdzie z przodu na okladce są imiona pary dlatego mam problem ze swoimi... ale to jak zacznę robić to Wam pokażę dwa projekty i mi pomożecie zdecydować
Stary 2010-02-24, 08:15   #3999
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Cześć

Muszę sobie popatrzeć na mój suwaczek

btw.jestem bardzo zła, bo czekam na papier do zaproszeń all, za który płaciłam 16 lutego:/, a do dziś go jeszcze nie ma....
A poza tym zamówiłam dwie wstążki, a przyszła tylko jedna.... dzwoniłam do babki w poniedziałek dlaczego wysłała jedną i mówiła, że dośle... jej ewentualnie do poniedziałku mogę dać czas... ale z tym papierem to przesada
zemścij się neutralami
Cytat:

Tancia rozdawaj w maju, my wlasnie zaczelismy, a goscie musza potwierdzic do 15 kwietnia wiec duzo czasu wcale nie jest. Poza tym jak masz tak duzo to tym bardziej, nie wiem jak u Was ale my do najblizszej rodziny (w miare mozliwosci oczywiscie) dostarczamy osobiscie

Dzien dobry
Bardzo ładne zaproszenia
Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Stary 2010-02-24, 08:16   #4000
83mika
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczynki

A co ma się wydarzyć?
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:19   #4001
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki

Trzymamy.
Chociaż nie powiedziałaś z jakiego powodu.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
zemścij się neutralami
Powinnam tak zrobić...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 08:20   #4002
mmmmmm
Zakorzenienie

Chilanes właśnie mój problem polega na tym, że od dziecka jestem niezdecydowana, a teraz się to ujawniło ze zdwojoną siłą
Mamie podobały się właśnie te 3. Postanowiłam zapytać tu bo wy też się trochę tych sukienek naoglądałyście i jesteście obiektywne Muszę iść podjąć ostateczną decyzję z kuzynką/koleżanką bo już nie chcę dłużej czekać, gonią mnie te sukienki po nocach

Dziękuję Wam
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:22   #4003
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co... ja mam rozmiar 48, a suknie mierzyłam 38, więc skoro ja w nie weszłam i było widać w sukni o co chodzi, to Ty tym bardziej będziesz w stanie normalnie pomierzyć kiecki

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

no ja w salonie normalnie przymierzyłam suknię 38 a mam 40-42 rozmiar więc nie masz się czym stresować ja na początku byłam bardzo smutna ze nie będę mogła nic włożyć na siebie a tu takie zdziwienia oczywiście pozytywne wszystkie jakie mi się podobały przymierzyłam
Dzięki dziewczyny Ja też byłam zła, że w nic nie wejdę i będę musiała sukienkę kupować w ciemno, ale mnie teraz pocieszyłyście

Cytat:
Bardzo ładne te zaproszenia

Cytat:
Stworzyłam wizualizację ze wstążką
Jeszcze spróbuję zrobić wizualizację drapowania/marszczenia/zakładek

Pomieszałam zdjęcia

No i zapomniałam dodać, że ten szary spray to oczywiście koronka z kryształkami svarowskiego
Zmieniam zdanie - zdecydowanie suknia ze wstążką Jednak ta wizualizacja pomogła
Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:22   #4004
Karlain
Rozeznanie

cześć dziewczynki

mmmmmm mi się podoba pierwsza i ostatnia sukienka

ja też niedługo będę wybierać zaproszenia i te Wasze też mi się podobają

ale mi się dzisiaj nic nie chce.......... nuuudaaa
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:23   #4005
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dziewczynki

Nie ma sprawy! Będę trzymać nawet na stopach
Umieram Wzięłam już tabletkę, ale nadal strasznie boli mnie brzuch, jest mi słabo i do tego niedobrze. Coraz gorzej przechodzę @

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 08:28   #4006
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Umieram Wzięłam już tabletkę, ale nadal strasznie boli mnie brzuch, jest mi słabo i do tego niedobrze. Coraz gorzej przechodzę @
może warto iść z tym do lekarza, jakieś USG zrobić, może lekarz inne badania zleci
jesli się pogarsza to pilnuj swojego zdrówka
Stary 2010-02-24, 08:31   #4007
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
ohhh zawsze marzyłam o takiej umiejętności

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-02-24 o 09:09
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:34   #4008
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładne. Bardzo mi się podobają zaproszenia, gdzie z przodu na okladce są imiona pary dlatego mam problem ze swoimi... ale to jak zacznę robić to Wam pokażę dwa projekty i mi pomożecie zdecydować
Cytat:

Bardzo ładne zaproszenia
Cytat:

Bardzo ładne te zaproszenia
Dzieki

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:44   #4009
anesh_
Zakorzenienie

Ten facet od papieru powiedział, że wysłał kurierem na swój koszt (ja zamawiałam pocztą, ale cos się stało, że wcześniej pocztą nie wysłał) i dlatego powinnam mieć dziś po poludniu w domu... No zobaczymy, bo jak nie to...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 08:52   #4010
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
może warto iść z tym do lekarza, jakieś USG zrobić, może lekarz inne badania zleci
jesli się pogarsza to pilnuj swojego zdrówka
Tak muszę się w końcu zapisać i pójść. Zawsze bolał mnie brzuch ale od jakiegoś czasu ciężko mi wytrzymać ten ból
Cytat:
ohhh zawsze marzyłam o takiej umiejętności :HAHAHA:
Bo ja zdolna jestem
Stary 2010-02-24, 09:06   #4011
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Tak muszę się w końcu zapisać i pójść. Zawsze bolał mnie brzuch ale od jakiegoś czasu ciężko mi wytrzymać ten ból

Bo ja zdolna jestem
ja też miałam bóle brzucha w ciągu cyklu, miesiączki też stawały się boleśniejsze...
narazie sie unormowało, brałam jakieś leki p-zapalne...
najgorsze bo bałam się jakiejś endometriozy...także muszę być ostrożna i pilnowac badań i zdrowia
Stary 2010-02-24, 09:10   #4012
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Ten facet od papieru powiedział, że wysłał kurierem na swój koszt (ja zamawiałam pocztą, ale cos się stało, że wcześniej pocztą nie wysłał) i dlatego powinnam mieć dziś po poludniu w domu... No zobaczymy, bo jak nie to...
po nogach mu tą pałką, po stopach
Stary 2010-02-24, 09:30   #4013
lain
Zakorzenienie

dzien dobry
ale dzis pospalam no ale to ostatni dzien moich ferii
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:33   #4014
Karlain
Rozeznanie

fajnie, że macie ferie
a ja cały czas pracuję...oczywiście w wolnej chwli cos do was napiszę hie hie hie
Stary 2010-02-24, 09:34   #4015
gospella
Wtajemniczenie

witam
ja już w pracy, a zaraz lecę po urzędach, nienawidzę tego
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:35   #4016
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
ja też miałam bóle brzucha w ciągu cyklu, miesiączki też stawały się boleśniejsze...
narazie sie unormowało, brałam jakieś leki p-zapalne...
najgorsze bo bałam się jakiejś endometriozy...także muszę być ostrożna i pilnowac badań i zdrowia
Dobrze robisz, trzeba dbać o zdrowie, a już na pewno nie bagatelizować pewnych objawów. Ja ogólnie dbam o zdrowie, tylko w tej kwestii jeszcze się nie wybrałam do lekarza
Stary 2010-02-24, 09:35   #4017
chilanes
Zakorzenienie

Pytanie do papieromaniaczek - laski na co przykleić kartki do albumu/księgi gości (takei z sentencjami, tekstami, itd), żeby się papier nie pomarszczył i było ładnie i gładko?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 09:39   #4018
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Pytanie do papieromaniaczek - laski na co przykleić kartki do albumu/księgi gości (takei z sentencjami, tekstami, itd), żeby się papier nie pomarszczył i było ładnie i gładko?
ja mam taki klej w taśmie ( takie jak są korektory w tasmie)
cieniutka warstwa i sie wszytsko trzyma, bez marszczeń

tak to wygląda http://www.viking-direct.co.uk/pictu.../955_SK_LG.jpg

Edytowane przez Karlain
Czas edycji: 2010-02-24 o 09:42
Stary 2010-02-24, 09:43   #4019
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli nie masz nic przeciwko, podepnę się do tego pytania
Karlain trzyma się bez względu na to, jak cienki papier się nakleja? W ogóle to potrzebuję podpowiedzi, na jakim papierze najlepiej byłoby drukować tekst i później go przyklejać właśnie do albumu

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2010-02-24 o 09:45
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:44   #4020
Aaś
Zakorzenienie

hejka

ale dziś paskudna pogoda... bleeee...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości