|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Czytam Was czytam ale nie mam czasu odpisac. Byłam z bratem w Bibliotece (4 ksiazki wypozyczone
) potem pojechalismy do Tesco. Zrobiłam zapas kaszek, troche zupek, kupiłam takie jogurciki z Bobovity i "Pierwsze ciasteczka" z Hippa. Kuba z babcia na spacerze a ja gotuje obiad. Cytat:
Antoś... Cytat:
Super Cytat:
Miłośc od pierwszewgo wejrzenia. A jesli moge dopytac to kiedy zdecydowałaś sie wyjechac z nim do Holandii? Od poczatku rozmawialiscie po angielsku? Napisz cos jeszcze, uwielbiam takie opowieści ![]() Cytat:
Ty chudzino ![]() A jest mniejszy rozmiar niz S? Bo jak nie ma to znak, ze juz nie powinnaś sie odchudzać ![]() Cytat:
Ja tez chce coś wygrac ![]() Cytat:
Jak wygląda jego jedzeniowy rozkład dnia? Mariolu, jestes dalej na ONZ?
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
|
#3783 |
|
Ola-Unhola
|
P4w, mam do Ciebie służbowe pytanie
![]() Bartkowi popsuł się mleczak (5 górna) i go wczoraj strasznie rozbolał. To się jakos leczy, czy wyrywa. Jakie są metody przy zepsutych mleczakach? Dzięki
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co oznaczają kropki nie wiem, szczerze mówiąc nie zaglądam w te skoki ![]() Widzę, że historia Tuli robi furorę A może ogłosimy taki konkurs na najromantyczniejsza historię z TŻ w tle..?![]() My po spacerku, Zosia jeszcze śpi. Wstawiłam pranie, obrałam ziemniaki na placki i jestem z siebie zadowolona
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-02-24 o 14:58 |
||
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Cass, na diecie ONZ bylam do urodzin meza. Czas zaczac kolejna ture, teraz w przerwie tez nie grzeszylam bardzo, tylko jak Antos byl chory to zjadlam pizze, bo nie mialam sil ani czasu gotowac dla siebie. Wlasciwie to caly czas jadam jak w diecie. Tylko spadkow nie mam , mysle, ze nie waze mniej niz 76kg, musze wreszcie naprawic wage po wyplacie . czuje w kosciach, ze prawie nie schudlam. Mam nadzieje, ze przez cwiczenia troche podkrece metabolizm , bo teraz tyje nawet tylko oddychajac.Co do Antosia, to nie napisze ci jego rozklady dnia teraz, poniewaz odkad choruje to bardzo malo je, a mleka nie pije wcale lub 1 butle/dzien. Jak wrocimy do normalnosci, to moze wtedy
|
#3786 |
|
BAN stały
|
czekoladko, zdrówka
Mariolu, super że troszkę odpoczęłaś Amelka coraz większy głodomór się robi. jadla zawsze mały słoiczek na cały dzień i coś tam jeszcze np kisielek ale mało i wieczorem kaszki dość sporo jak na nią - większość miseczki jej. a dziś rano cycuś ok 10 przed drzemką, po spaniu słoiczek jeden 125 ml, potem spanko ok 13 i znowu cycuś a teraz zjadła drugi słoiczek ten mały ale zrobiony z ugotowaną kaszką manną, czyli drugie tyle... z 200 ml jest. a teraz tarza się po kanapie zadowolona... albo mam mniej mleka albo ona więcej potrzebuje ale to dobrze, niech je...jeszcze Amelka robi coś takiego że klęka podpierając się mnie albo poduszki, nie na czterech tylko do pionu... właśnie przeszła raczkując za mną na drugi koniec łóżka takie niby nic a jak cieszy. a teraz odpoczywa, główke położyła na poduszce i reklamy ogląda
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3788 |
|
BAN stały
|
angy
są na nk 3 zdjęcia Amelki, na razie tyle ma być więcej, zapraszam do ogladania
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dobrze, ze to nic powaznego ![]() Cytat:
sa twardsze niz zwykle biszkopty ![]() i nie rozpuszczaja sie powoli tylko maly od razu jak wzial to odgryzl pol i sie zakrztusil i za kazdym razem sie nimi krztusi ![]() ehhh nie ma mniejszych niz S - i nie jestem chudzina, to jest wlasnie bez sensu, ze ja sie wcale nie odchdzam, nic mi nie spadlo, znowu mam 5 z przodu a brzuch mi wisi prawie po kolana, juz nie wspomne o boczkach i prosze mi nie wmawiac, ze przesadzam bo tego nie znosze wiem co mowie ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- jak sie wkurze to naprawde kupie w koncu takie: http://cgi.ebay.pl/FAUX-SILK-SILVER-...14c75d7ad#shId
|
|
|
#3790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Cytat:
|
|
|
#3791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja też ostatnio jestem w kiepskiej formie, eh ![]() No widzisz, nie dogodzisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko co tu poradzić na dłuższą metę, bo chyba całkowicie uniknąć noszenia dziecia się nie da . Może Ci się polepszy po tych witaminach ![]() Ja nie wiem, mój Kuba nie umie czytać tych tabel i ma je w głęboki poważaniu
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
ale was dzis zaniedbuje
no i tesknie wpadam, nadrabiam i wypadam w biegu jem obiad, mala zabawia sie zakretka od deserku,pies łapke lize i jest cyrk, bo ona chichocze do wieczora nie ma szans na spanie wiec sie bawimy i mija nam dzien Aaaa, udalo mi sie sprzedac na alle siorki wozek, za male sianko, a wzięcie mial jak cholerka ledwo na maile poodpisywalam i dowiedzialam sie o cene kuriera-jedną ręką ![]() wieczorem zasiąde na spokojnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3794 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, a nie mozesz po prostu wsiąść w sam. i pojechać do leroya, praktikera itp. Tam jest naprawdę duuuży wybór (szczególnie w LM)
Sylko, cieszę się, ze z reka w miarę ok. A jakie badania będziesz robiła? No, no Kasiu rzeczywiście rzadko bywasz ![]()
|
#3795 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ktory jest koszmarnie dla mnie trudny ![]() Sie rozgadalam ![]() Cass tak w ogole to zrobilam wreszcie porzadek ze zdjeciami Aneczki miesiac po miesiacu. Przepraszam, ze tak strasznie dlugo mi to zabralo ![]() Cytat:
No to dawaj, Angy, juz sobie chusteczki szykuje ![]() Cytat:
![]() Sylko nie zacytowalo mi Ciebie. Dobrze, ze sprawdzilas te reke. Mam nadzieje, ze po tych witaminach Ci sie polepszy ![]() Co do kropek, nie mam pojecia ![]() Wojtusiu, Sweet oby juz jutro zly nastroj przeszedl. Ja gdy mi jest strasznie zle wrzucam jakas muzyke (najczesciej jest to Queen "Don't stop me now" ) i szaleje na parkiecie. Pomaga
|
|
#3796 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
TZ ciagle nie ma
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
no i zachcialo sie jej spac
![]() to jej pozwolilam na drzemke, bo nie dociagnelaby do 19, a tak przesune kąpiel i nikt krzywdy nie bedzie mial Drzemka u mnie o tej porze byłaby nie do pomyslenia Zdarzyłam przeleciec podlogi karcherem, bo odkurzacz by ja obudzil.Zawsze marzylam o cichym odkurzaczu moze kiedysDo poludnia wyklejalam z mezem ogromny album.Bedzie sianko Rachunki mamy poplacone, wiec mąż powiedzial ze kupi ten termometr.Ja go nie zdarzyłam kupic bo nadszedl poczta kwitek IIIfilaru męża i trzeba bylo zaplacic w pierwszej kolejnosci :\ Młody od siory ma zapalenie ucha.Czeka na doktorka, a chcialam nadmienic ze tyle co wam pisalam ze jej dzieci sie wylizaly. On to jest chorowitek.Nie wiem jakby u niej praca wygladala... Wlasnie, a co sie dzieje jak sie wykorzysta nalezna opieke w roku a dziecko choruje? Ja z mezem poznalam sie w dyskotece, a twierdzilam ze tam nic wartosciowego poznac nie mozna Imprezka byla w srodku tygodnia i on przyzedl bo mial wejsciowke od kumpla a ja poszlam bo siora ktora miala wejsciowki na tą samą 18tke
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dzieczynki
własnie wrócilismy od okulisty ... i Zonk! okazalo się, ze ta sama okulistka przyjmowała nas w szpitalu powiedziała, ze lepiej teraz jak dziecko jest jeszcze małe, bo robi się to w znieczuleniu miejscowym, a jak już będzie większe to trzeba usypiać ![]() Bylismy dziasiaj na dłuuuugim spacerze ... spotkałam kolezanke i tak chodziłyśmy z maluchami /oczywiście Bartek z Michałem spali jak zaczarowani /
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Chusteczki się nie przydadzą My "poznawaliśmy" się przez ładnych parę lat. Najpierw z widzenia, bo mieszkamy w jednej "dziurze", a potem... Obydwoje po przejściach, ja wróciłam po studiach na stare śmieci, On też. Tak się złożyło, że początkowo byłam z Seby przyjacielem, ale nam nie wyszło. Po jakimś czasie zauważyłam, że Seba strasznie mi się przygląda na imprezach (chodziliśmy do jednego klubu, bo u nas jest tylko jeden No i potem przyszła wiosna i pozamiatało do końca Pierwsze spotkanie było pod pretekstem obejrzenia filmu "Słoń"-pamiętam do dziś
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3801 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kolezanki poszly
mala dostala fajne prezenty-ciuszki oczywiscie![]() Dziekuje wszystkim za troske o moje zdrowko nadal czuje sie do dupyyy a wrecz jeszcze bardziej gardlo drapie, ide zrobic herbatke z sokiem malinowymCytat:
Cytat:
![]() daj znac czy pasta dziala ![]() Cytat:
Cytat:
ale bylam wsciekla bo musialam to potem myc i sie wkurzylam ze mala zjadla na obiad kaszke![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze przestanie cie ta reka bolec
|
|
#3802 |
|
BAN stały
|
Aniu kciuki żeby kropelki pomogły
Amelka bawi się z tatą, zasuwa po dywanie i mówi tata moze potem zajrzę, jakby nie to miłego wieczorku i spokojnej nocy |
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to też kanałowe leczenie, nieco inaczej niż stałych, bo dziecko nie da rady długo buźki otwierać, i korzenie się resorbują, ale leczy się - różne są metody- nie będę opisywać technicznie ![]() nie wyrywaj, bo piątki stałe wyrastają ok 11-12 roku życia, więc jeszcze dłuuugo, a usunięcie mleczaka opóźni to jeszcze
|
|
|
#3804 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam takie historie Cytat:
![]() Ania zjadla dzisiaj dynie. Widac, ze jej smakowalo, bo raz dwa nauczyla sie jesc lyzeczka ![]() To ja sie oddalam na sofe. Spokojnej nocy wszystkim zycze
|
|
#3805 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
narazie jeszcze ich tak dobrze nie da sie ująć na fotce za malutki , ale jak podrosna napewno wstawie fociaka ![]() Cytat:
Cytat:
A wiecie co: już 4 opakowanie Azalii zaczełam, i 2 miesiąc nie dostałam @ kurde boje się że to może ciąża, bo apetyt mam na różne ciekawostki i w ogóle ten mój brzuchol nie chce sie wciągac, boje sie kupic test żę zobacze 2 kreski, a teraz nie moge sobie na to pozwolić, chociaż czytalam że przy azalii tak może byc że @ bedzie nieregularna albo w ogóle zaniknie ale.... |
||||
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
noooo Marico...nie wiem co powiedziec....zatkało mnie
Nie wiem jak z ta Azalia, bo ja normalne biore, ale test by rozwiał wątpliwości.Jak maja wyjść 2 kreski to będą a jak nie to będziesz ze smakiem zajadac różne rzeczy. Mariolko, u ciebie inne prawo obowiazuje,prawda, ze możesz na nocki chodzic, czy to taki układ? Bo w Pl prawo zabrania, ale czy na wniosek/prosbe byłaby mozliwosc? pomożcie Od kiedy mozna jogurt naturalny? tak jak mleko krowie?bo w niektorych przepisach jest ze mozna zabielic jogurtem ![]() A taki deserek z naturalnym jog i owocami to pyszka
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
marica trzymam kciuki, żeby było po Twojej myśli
![]() A gorgulka nadal nie ma
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz- ja mam taki problem, ze Tomusia nikomu oprócz dziadków nie możemy zostawić tak jak mówisz - i tak źle i tak niedobrze ![]() pojechałam zważyć mojego giganta i muszę Was rozczarować - waży niecałe 11 kg, a nie 13 jak myślałam
|
|
|
#3809 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie bedzie za jasno? aha i powiedzcie mi bo nie pamietam czy szerokosc zaslon tez sie bierze razy 2 tak jak przy firankach? czy jak sie zaslania to maja byc nie zmarszczone (o matko tyle lat nie mialam zaslon, ze nie pamietam jak to wyglada )a co do okresu..........nie przejmuj sie, ja biore Cerazette i 4 miesiace nie mialam i teraz dostalam i to tak sie leje ze mnie, ze nie ogarniam ze zmiana pieluch
|
|
|
#3810 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i to i dywan, a który w końcu wybrałas?o to mnie pocieszyłaś, już az tak się nie boję ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Wydaje mi się, że będzie super wyglądało, ja mam makarony zielone i kiedyś miałam takie same zasłony z delikatnym wzorem i nie zlewały się fajnie wyglądały ![]() Miramejku dobrze, że wszystko dobrze, kciuki były zaciśnięte
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-02-24 o 21:52 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

) potem pojechalismy do Tesco. Zrobiłam zapas kaszek, troche zupek, kupiłam takie jogurciki z Bobovity i "Pierwsze ciasteczka" z Hippa. 

ale to dobrze, niech je...

, ja też ostatnio jestem w kiepskiej formie, eh 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)