Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 19:47   #4141
CherryStrawberry
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

no dobra, ostatnio nie, ale moze tym razem ktoś oceni
moje nie wiem co, ale wygląda na to,że U (koperkowe U)

śniadanie: 3 łyżki owsianych,2 ł.otrebów żurawinowych, garsc zdrowego błonnika, łycha homo, kubeczek maślanki, 2 jabłka, garsc migdałów

2 śniad./1 obiad?(porą sniadania,treści obiadowej) :
-sałatka z 2 pomidorów, 2 ogórków kwaszonych, oliwek czarnych,łycha jogurtu nat. i homo + wołowina
-zupa kalafiorowo-brokułowo-koperkowa ( z ziemniakami,marchewką i porem)

obiad: mizeria z koperkiem:s lina: 2 łychy purree i filet z kurczaka (na parze)
-znow zupa jak wcześniej

podw.: (nie wiem czy wcisne,jakoś ciezko zawsze mi wchodzą)
pewnie omlet z 1 jajka z mąką pp + wiśnie w żelu i homo

kolacja: twarożek + sałatka owocowa

wieczorem nieduzo, bo ostatnio przedwiośnie mnie męczy i o 23 juz spie
proszę o ocenkę

JĘCZĘ juz o ocene <jęczy>
CherryStrawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:52   #4142
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanie

• jajecznica z 3 jajek,z pomidorem,cebulą,szczypio rkiem. grahamka z pieczarkami,soczewicą,kec zupem. Gruszka
  • 2 parówki na ciepło z chrzanem, musztardą, 2 kromki razowca z homo,pomidorem,ogórkiem zielonym, sok pomarańczowy
  • spora garść pistacji i orzechów laskowych, szklanka kefiru
  • połówka kurczaka z rożna, 4-5 ogórków konserwowych, 3 ziemniaki z koperkiem,kompot z wiśni
  • puszka tuńczyka z wieśniakiem,wkroiłam paprykę,ogórka,czosnek,fu ll przypraw do tego,lampka wina
  • miseczka bigosu, grahamka z twarogiem połtłustym, sałatą, polędwicą sopocką,kalarepka do podgryzienia

uff......nie powinno być mniej troszkę???
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:55   #4143
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CherryStrawberry Pokaż wiadomość
no dobra, ostatnio nie, ale moze tym razem ktoś oceni
moje nie wiem co, ale wygląda na to,że U (koperkowe U)

śniadanie: 3 łyżki owsianych,2 ł.otrebów żurawinowych, garsc zdrowego błonnika, łycha homo, kubeczek maślanki, 2 jabłka, garsc migdałów ladnie

2 śniad./1 obiad?(porą sniadania,treści obiadowej) :
-sałatka z 2 pomidorów, 2 ogórków kwaszonych, oliwek czarnych,łycha jogurtu nat. i homo + wołowina
-zupa kalafiorowo-brokułowo-koperkowa ( z ziemniakami,marchewką i porem) tez fajnie

obiad: mizeria z koperkiem:s lina: 2 łychy purree i filet z kurczaka (na parze)
-znow zupa jak wcześniej pozywnie, suuperrrr

podw.: (nie wiem czy wcisne,jakoś ciezko zawsze mi wchodzą)
pewnie omlet z 1 jajka z mąką pp + wiśnie w żelu i homo jakies orzeszki? ale tez fajnie

kolacja: twarożek + sałatka owocowa no tutaj to az sie prosi o jakies orzechy, miod itp

wieczorem nieduzo, bo ostatnio przedwiośnie mnie męczy i o 23 juz spie
proszę o ocenkę

JĘCZĘ juz o ocene <jęczy> juz nie jecz, nie jecz
j.w.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
utrzymanie

• jajecznica z 3 jajek,z pomidorem,cebulą,szczypio rkiem. grahamka z pieczarkami,soczewicą,kec zupem. Gruszka
  • 2 parówki na ciepło z chrzanem, musztardą, 2 kromki razowca z homo,pomidorem,ogórkiem zielonym, sok pomarańczowy
  • spora garść pistacji i orzechów laskowych, szklanka kefiru
  • połówka kurczaka z rożna, 4-5 ogórków konserwowych, 3 ziemniaki z koperkiem,kompot z wiśni
  • puszka tuńczyka z wieśniakiem,wkroiłam paprykę,ogórka,czosnek,fu ll przypraw do tego,lampka wina
  • miseczka bigosu, grahamka z twarogiem połtłustym, sałatą, polędwicą sopocką,kalarepka do podgryzienia

uff......nie powinno być mniej troszkę???
eeee taaammm... jak utrzymujesz wage to tylko pozazdroscic
poza tym, nie codziennie tak jest, raz ma sie wiekszy apetyt, a nastepnym mniejszy

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:00   #4144
nikki999
Zakorzenienie

R

6.25- 4łyżki płatków owsianych i żytnich, jabłko, wiórki, serek wiejski (łyżka, bo tyle zostało ), 1/3 dużej activii śliwkowej
11.20- kromka "chleba z cebulą" z trójkątem "topionego z ziołami" i ogórek konserwowy
13.20- j.w tylko pomidor zamiast ogórka
17.00- miska ogórkowej (bez śmietany- ogórki, ziemniaki, marchew, pietruszka biała), pół talerza warzyw z patelni i pierś gotowana kurczakowa
21.00- jajko na twardo, jakieś 200g wieśniaka, ogórek zielony(duży)

wiem, że nie ma NNKT, jutro już będą orzeszki

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:46   #4145
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
wiec moj pomysł na PPP jutrzejsze:

I ( 7:30): serek homo naturalny 150g+ 4 garscie ZB+ 4 łychy musli+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi i mandarynka+ kakao na mleku 2 %+ jabłko spooore

wyjscie na uczelnie

kawa latte

II ( 11:00): bułka razowa z ogórkiem zielonym, masłem, pomidorem, sopocką polędwicą, sok jednodniowy grejfrutowy, jablko

powrot do domku

III( 14:30) miska zupy brokulowej gotowanej na udku z kurczaka poszpana grzankami miesko z tego udka surowka wielowarzywna

pare brzuszkow, 20 min steppera

IV (17 30) serek activia brzoskwiniowa z musli z migdalami i pestkami slonecznika, kawa ala latte z mlekiem skondens. jablucho

V ( 19 30) 2 jajka na tawrdo, 2 kromz chleba razoywego z maslem i rzodkiewka, kawa zbozowa z mlekiem

po: wpadnie jakis owocek: jabłko albo mandarynka...

ufff. ...co powiecie Dziewczynki ocenka???? jakies zmiany????
p.s. pytanko: chodze spac ok 22...i zaczełam ostatnio wiecej jesc i cieżko mi sie zasypia...nie umiem zasnąc....jakas pomoc???jesc wczesniej kolacje czy cos???
upupup:pr osi:
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 20:46   #4146
paszka016
Raczkowanie

Jaka duskusja na temat mojego jadlopisu

oczywiscie nie gniewam sie i dziekuje dziewczyny za wsparcie ;*

owszem moze i nie jest to idealny jadlopis ale poprostu mialam dzisiajtaki dzionek

co do owocow wieczorna pora najbardziej mi smakuja )

a obiadki mamusia robi a nie chce jej sprawiac przykrosci duzo sie przeze mnie nerwow najadla z poprzednim moim jedzeniem a lubie jak sie usmiecha jak zajadam jej obiadki ;d

a nie pogniewam sie jak mi z 2 kg wpadna

sorki dziewczynki za ot

Dzieki Kika ;*

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 21:06   #4147
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje U:

Ś: Duża bułka razowa, suto obklejona pestkami dyni, każda z sałatą
na jednej zagościła szyna wiejska mocno wędzona, pomidor,ogórek,rzodkiewka ,cebula, na drugiej ser gouda + te same dodatki + oliwki zielone, 3korniszonki, herbata&cytryna

Po: kawa

IIŚ: Moja nowa miłość: wiejski150g z całym bananem skrojonym, obypany cynamonem + kilka siekanych włoskich orzechów+ 2 wafle ryżowe

kawa

O: Omlet smażony na kapce oliwy z dwóch jaj XXL pychha!
oblany truskawkami zmixowanymi z połową jogurtu nat oraz łychą wiejskiego, po : suszona figa
mięta

Podwieczorek: pomarańczka posiekana i posypana cynamonem z łychą homo nat + batonik nesquik(100kcal)

Kolacja: jajo na twardo z homo nat + szczypiorek,cebulka,rzodk iewka

Oj wpadło dużo za dużo fig szusoznych!...:}

Hm?

Up!

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 21:26   #4148
Kreskaaa
Zakorzenienie

mogę prosic o ocenę? RR
śniadanie: dwie czubate łyżki mieszanki płatków owsianych,rodzynek itd(objetosc przed rozpecznieniem)+gruszka+k ilka orzechów+100gtwarogu chudegu+2łyżki jogurtu
przekaska:pół grahamki z twarożkiem i ogórkime
IIśniadanie:drugie pół grahamki -//-, jabłko
obiad: kilka mini-klopsików ugotowanych w soku pomidorowym bez c.,+masa ziół+jakies 350g warzyw (fasolka,marchewka,kalafi or)
kolacja:puszka tuńczyka, cała papryka czerwona

jak teraz na to patrzę to wydaje się chyba za mało ale nie miałam jakoś apetytu.
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 21:36   #4149
Black Cat
BAN stały

Cytat:

I ( 7:30): serek homo naturalny 150g+ 4 garscie ZB+ 4 łychy musli+ 4 łychy otręb+ wkrojone kiwi i mandarynka+ kakao na mleku 2 %+ jabłko spooore

za mało jak na P, na którym MUSISZ być.
serek homo zamień na mleko 3,2%
db, że są owoce ale lepiej zamiast niskokalorycznych cytrusów, daj banana, rodzynki i NNKT.

do takiego zestawu jak przedstawiłaś powinnaś dodać jakaś kanapkę/bułeczkę/cokolwiek.

kiwi, mandarynka i jabłko- ładnie się zapychamy.

wyjscie na uczelnie

kawa latte

II ( 11:00): bułka razowa z ogórkiem zielonym, masłem, pomidorem, sopocką polędwicą, sok jednodniowy grejfrutowy, jablko
kanapka, soczek, owoc - ładnie.
dodałabym coś słodkiego(!!)
powrot do domku

III( 14:30) miska zupy brokulowej gotowanej na udku z kurczaka poszpana grzankami miesko z tego udka surowka wielowarzywna

ok, (pomijając fakt, że znowu jesz chude mieso czyli KURCZAKA) to ta zupa byłaby BARDZO ŁADNYM 1 daniem, ale gdzie 2-gie danie?

zrozum, że walka o odzyskanie @ to nie żarty.
cackanie się z chuda drobiową polędwicą i mięsem z kurczaka to naprawdę strata czasu. weź się za jakąś wieprzowinę, wołowinę.

+ surówka wielowarzywna- ciekawe co się pod tym kryje.
na pewno "zaprawiona" olejem tudzież majonezem?

IV (17 30) serek activia brzoskwiniowa z musli z migdalami i pestkami slonecznika, kawa ala latte z mlekiem skondens. jablucho

cudowny podwieczorek na U.
(chociaż, z tego co można wywnioskować z NCJ dziewczyny na U (*w tym ja np) na pdw jedzą coś bardiej >> konkretnego<< niż JOGURCIK.

activia jest ok ale do niej zamiast "muesli z (zapewne- DOMIESZKĄ) migdałów, wrzuć KONKRETNĄ (!) garść migdałów lub innych orzechów. + zjedz jakaś bułęczkę np z nutellą/masłem/orzechowym/drożdzówkę/ciastka/czy COŚ.
V ( 19 30) 2 jajka na tawrdo, 2 kromz chleba razoywego z maslem i rzodkiewka, kawa zbozowa z mlekiem

no niech Ci będzie..
+ na jajka majonez, na chleb szynka.

owoców wystarczy.
podjedz lepiej nnkt.
p.s. pytanko: chodze spac ok 22...i zaczełam ostatnio wiecej jesc i cieżko mi sie zasypia...nie umiem zasnąc....jakas pomoc???jesc wczesniej kolacje czy cos???
będę brutalna: NIE BREDŹ!. Nie jesz "wiece" lub "za dużo", ewentualnie ZA DUŻO myślisz o tym i dlatego nie możesz zasnąć.
skoro chodzisz spać o 22 (zazdroszczę... ) to kolacja na 3h przed snem.
jeśli NAPRAWDĘ źle sie czujesz; ale podkreślam, że naprawdę nie widzę ku temu powodów..

jw.
(*ładne U.)
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 21:52   #4150
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
hmm...ja to sie nie za bardzo znam ...ale spróbuje... czytajac Twoje poprzednie jadłospisy na PPPP wydaje mi sie ze zmniejszasza porcje ..niestety a miałam taka motywacje przeglądając Twoje jedzonko...
moze i porcje zmniejszylam, ale zwiekszylam kcale hehe no i ilosc tluszczu... moje jedzenie motywacja? no nie zartuj

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
a wg. mnie nie zmniejszasz porcji.
bardzo ładnie i KONKRETNIE szczególnie podoba mi się obiad a kolacja wygląda na megasmaczną! ^^

(jako strażnik nnkt -bo po sobie wiem, że mają iście ZBAWIENNY wpływ na powrót @- proponowałabym dorzucić większą ich ilość do 1 śniadania i podwieczorku np )

Ps. jak waga?
ok, akurat mam przyplyw wloskich hehehe co do wagi to ogolnie jest 2,5kg wiecej ale cos to mozolnie idzie, a mleko 3,2

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
zgadzam się z Kociakiemjest baaaaaardzo ładnie
dziekuje

Cytat:

a nie lubisz sniadan na cieplo??? ja tam wole jakac gorrrraca owsianke albo placka owsianego, albo oo zapiekanki- jutro zrobie

wyjscie na uczelnie

kawa latte

tu brakuje mi czegos slodkiego
powrot do domku

a deser?
pare brzuszkow, 20 min steppera

o tu fajnie
ja bym dala wiecej warzyw

no mozesz jesc troche szybciej, no i moze pij melise?

moje dzisiejsze P

1. placek owsiany z jajka, pl. owsianych, pl jeczmiennych, budyniu z crunchy, dzemem, bananem, maslem orzechowym na masle (w sumie taka jak zwykle jesli chodzi o wielkosc) + 2 wafle-rurki waniliowe / kawa z cappucino, cukrem i mlekiem 3,2

2. tutaj jakos tak zachciankowo...;/
male laysy fromage, miska surowki wczorajszej, pomarancza, kawa z cappucino i cukrem, kroma chleba z maslem szynka i serem

3. w sumie to taki jak wczoraj (trzeba bylo wykonczyc zapasy) czyli: udoze skora, ketchupem, sosem salsa, pol worka ryzu brazowego, szklanka kwasu, kapusta zasmazana/ 50g pistacji

4. jogo nat z otrebami, crunchy, jablkiem, pomarancza, puchatkiem, cukrem, cynamonem, orzechami (garsc)

5. 2 parowki, 2 kromki chleba z maslem czosnkowym, ogorkiem, zoltym serem, koncowka surowki z kapuchy i kukurydzy i cebuli, cappuccino z cukrem

po jablko, kilka pistacji ale mnie zasolilo

prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 06:26   #4151
ar22
Raczkowanie

Dziekuje Babeczki na ocenke Black Cat I Sherrie

dziekuje za te ,, KOPNIAKI" baardzo motywujące

a co do tego czy to jest U czy P...mysle ze jednak PPP ...jem konkretnie tak ok 4 dni...i juz 0,5 kg na plus ...mozliwe???

sorki za of.top
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 06:35   #4152
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje Babeczki na ocenke Black Cat I Sherrie

dziekuje za te ,, KOPNIAKI" baardzo motywujące

a co do tego czy to jest U czy P...mysle ze jednak PPP ...jem konkretnie tak ok 4 dni...i juz 0,5 kg na plus ...mozliwe???

sorki za of.top
Dziewczyno na te twoje sotatnie pytanie mialas juz chyba milion odpowiedzi tutaj;/
Maz ewidentnie problem ze sobą i powinnaś udać sie do psychiatry/psychologa.
Ciągle wazenie, zapychanie owocami , itp;/
Przestan, wez się w garsc bo nie szkodzisz nikomu innemu tylko sobie;/
I nie waz sie codziennie..wystarczy raz na miesiać! Po co czesciej?? By obserwowac naturalne wahania wagi, cyz aby pilnowac czy nie tyjesz?;/
Wrzuc na luz.
3mamy kciuki.

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:34   #4153
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
R

6.25- 4łyżki płatków owsianych i żytnich, jabłko, wiórki, serek wiejski (łyżka, bo tyle zostało ), 1/3 dużej activii śliwkowej Tutaj okej, tylko połączyłaś tłuszcze z ww (jeśli tych wiórek nie było dużo to nie ma się czym przejmować, następnym razem więcej tego serka )
11.20- kromka "chleba z cebulą" z trójkątem "topionego z ziołami" i ogórek konserwowy Tylko jeden ogórek? a gdzie więcej warzyw? nie widzę białka.. No i topione nie są polecane, zazwyczaj mają ~28% tłuszczu, zastąp go homo albo wiejskim i sama dodaj przyprawy jakie lubisz )
13.20- j.w tylko pomidor zamiast ogórka Mało, no i ten serek.. białko i warzywa doooorzuć!
17.00- miska ogórkowej (bez śmietany- ogórki, ziemniaki, marchew, pietruszka biała), pół talerza warzyw z patelni i pierś gotowana kurczakowa dobrze
21.00- jajko na twardo, jakieś 200g wieśniaka, ogórek zielony(duży) Tylko mam nadzieję, że na prawdę był duży ^^

wiem, że nie ma NNKT, jutro już będą orzeszki
Nnkt nie będę się czepiać bo sama o nich napisałaś, co do reszty.. niewiele białka, na śniadanie znikome ilości, na 2 i 3 śniadanie tak samo, jedynie w drugiej części dnia było go więcej.. To samo z warzywami, są tak samo istotne rano jak i wieczorem . No i ten ser topiony.. ogólnie niepolecany bo tłusty, ale wywnioskowałam, że kanapki były jedzone w szkole/pracy i przygotowane w domu? Aha, zauważyłam, że robisz spore przerwy między posiłkami (nawet 4h ;o), postaraj się je zredukować do 3.. pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
mogę prosic o ocenę? RR

śniadanie: dwie czubate łyżki mieszanki płatków owsianych,rodzynek itd(objetosc przed rozpecznieniem)+gruszka+k ilka orzechów+100gtwarogu chudegu+2łyżki jogurtu jest ok, tylko jakieś warzywo mogło wpaść
przekaska:pół grahamki z twarożkiem i ogórkime czemu tylko pół? 3 śniadania to nic złego! no i pewnie tego ogórka było 'choćby kot napłakał'
IIśniadanie:drugie pół grahamki -//-, jabłko tu mogłaś całą grahamkę dać, no i dołożyć warzyw , mam nadzieję, że tego twarożku było sporo!
obiad: kilka mini-klopsików ugotowanych w soku pomidorowym bez c.,+masa ziół+jakies 350g warzyw (fasolka,marchewka,kalafi or) Z czego te klopski? Jeśli z mięsa mielonego wieprzowego to lepiej je sobie odpuścić, no i zależy jakiej byly wielkości. I czy były robione 'w domu'?
(następnym razem podaj bardziej szczegółowe info :P)
kolacja:puszka tuńczyka, cała papryka czerwona tutaj okej

jak teraz na to patrzę to wydaje się chyba za mało ale nie miałam jakoś apetytu.
Ogólnie fajnie, tylko dodałabym więcej warzyw w pierwszej połowie dnia, obiadem to pewnie się nie najadłaś specjalnie więc mógłaś dorzucić jakiś ryż czy coś, no i z tą grahamką to na prawdę zaszalałaś..

plecaczkiem: 7250 km

Edytowane przez zjedzmniebejbe
Czas edycji: 2010-02-24 o 09:40
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 10:17   #4154
freakkiki
Raczkowanie

U z zamiarem zrzucenia 4 kg;D

I granola z mlekiem 2%
II kanapka z masłem, sałatą, szynką, ketchupem, pomidorem, rzeżuchą, dwa mini pomaranczo-manadryny;D
III 3 paluszki rybne, ziemniaki, surówka
IV maxi king, kawa z mlekiem
V warzywa na parze+dwa jajka na łyżeczce oliwy z oliwek, pare plasterków ogórka, kromka pieczywa chrupkiego z plastr. serka cap. z kawalkami szynki
Stary 2010-02-24, 11:02   #4155
kasia220112
Raczkowanie

up
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 12:01   #4156
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez freakkiki Pokaż wiadomość
U z zamiarem zrzucenia 4 kg;D

I granola z mlekiem 2%
II kanapka z masłem, sałatą, szynką, ketchupem, pomidorem, rzeżuchą, dwa mini pomaranczo-manadryny;D
III 3 paluszki rybne, ziemniaki, surówka
IV maxi king, kawa z mlekiem
V warzywa na parze+dwa jajka na łyżeczce oliwy z oliwek, pare plasterków ogórka, kromka pieczywa chrupkiego z plastr. serka cap. z kawalkami szynki
a po cóż Ci, Dziewczę;-)) redukcja ta?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:51   #4157
twinsy21
Raczkowanie

NASZE P:

przed sniadaniem;

jablko podprazone na patelni z cynamonem.
prince polo XXL.
kawa z mlekiem 3.2 %.

śniadanie;

+duza bulka;
-1/2 z maslem orzechowym i miodem.
-1/2 z sosem czosnkowym i camembertem.

+homo waniliowe z platkami; owsianymi, ZB, muesli, nesquik [taka ilosc jak zwykle pierwszych ponad pol szklanki, ZB szklanka, muesli i nesquik po pół,] + bakalie; daktyle, rodzynki, migdaly, orzechy, wiórki, cynamon [po 1.5 garści].

II śniadanie;

koktajl mleczno-bananowy [ponad szklanka mleka zmiskowana z bananem i sporą iloscią miodu] + garść suszonych śliwek + jablko wymieszane z marchewką i polane cytryną + kromka chleba z maslem, pomidorem, ogorem, plasterkiem zoltego bezpodp. sera i oliwkami.

Obia [2 dania]
1. parę ruskich pierogów pdosmażonych na maselku i polane nim [ok. łyżka]
2. 3 krokiety vege [bez panierki] polane sose pomidorowym wlasnej roboty [ pomidory z puchy, czosnek, zioła prowensalskie, pietrucha-pycha!].
+ miska salatki z; fasoli, jajca, pomidorow, salaty, oliwek, itp.

po ;
parę ciasteczek korzennych + cappucino ajerkoniakowe.

podwieczorek;

kawał placka drożdżowego z masłem i dżemem truskawkowym.
miseczka bakali z przewagą ukochanych daktyli i moreli;p

kolacja;

jajecznica z 3 jaj z pieczarkami + 2 kotlety z orzechow wloskich [pycha!] + bułka z masełkiem, salatą, szynką sojową, camembertem + część sałatki z obiadu, tylko dodatkowo z tym sosem pomidorowym;p

po;

szklanka soku z aronii wlasnej roboty [a raczej cioci;p] + garść migdałów

waga; 43.9

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:59   #4158
Fuksjaaa
Raczkowanie

REDUKCJA:

Śn: Płatki owsiane, otręby owsiane, siemię lniane, łyzka fitelli cynamonowej garśc corn flakes, rodzynki (papka zalana wrzątkiem i mlekiem pół na pół)
Herbata i kawa inka zalana wrzątkiem z dodatkiem mleka.

IIŚn: dwie kromki chleba żytniego z kiełbasą krakowską podsuszaną (trzy małe okragłe plastry, wiem że nie bardzo ale szkoda mi było wyrzucac:/) i z papryką, jabłko.

Obiad: Śledz (3 małe filety) z cebulką, surówka z ogórka kiszonego cebuli i czerwonej papryki na occie, żurek gorący kubek (niestety, trzęsłam sie z zimna i potrzebowałam czegos ciepłego w pracy)

PODWIECZOREK: serek homogenizowany z bakaliami,migdały,jabłko.

KOLACJA: papryka, jajko, plaster indyka wędzonego.

Powiedzcie mi co sądzimy o tzw. NESVITA?
Fuksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 14:29   #4159
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
NASZE P:

przed sniadaniem;

jablko podprazone na patelni z cynamonem.
prince polo XXL.
kawa z mlekiem 3.2 %.
bardzo ładnie

śniadanie;

+duza bulka;
-1/2 z maslem orzechowym i miodem.
-1/2 z sosem czosnkowym i camembertem.
pyycha uwielbiam sos czosnkowy

+homo waniliowe z platkami; owsianymi, ZB, muesli, nesquik [taka ilosc jak zwykle pierwszych ponad pol szklanki, ZB szklanka, muesli i nesquik po pół,] + bakalie; daktyle, rodzynki, migdaly, orzechy, wiórki, cynamon [po 1.5 garści].
tutaj też ładnie

II śniadanie;

koktajl mleczno-bananowy [ponad szklanka mleka zmiskowana z bananem i sporą iloscią miodu] + garść suszonych śliwek + jablko wymieszane z marchewką i polane cytryną + kromka chleba z maslem, pomidorem, ogorem, plasterkiem zoltego bezpodp. sera i oliwkami.
mmm musiał być pyszny ten koktajl

Obia [2 dania]
1. parę ruskich pierogów pdosmażonych na maselku i polane nim [ok. łyżka]
2. 3 krokiety vege [bez panierki] polane sose pomidorowym wlasnej roboty [ pomidory z puchy, czosnek, zioła prowensalskie, pietrucha-pycha!].
+ miska salatki z; fasoli, jajca, pomidorow, salaty, oliwek, itp.
super fajnie, że są 2 dania

po ;
parę ciasteczek korzennych + cappucino ajerkoniakowe.
ook

podwieczorek;

kawał placka drożdżowego z masłem i dżemem truskawkowym.
miseczka bakali z przewagą ukochanych daktyli i moreli;p
bardzo smacznie

kolacja;

jajecznica z 3 jaj z pieczarkami + 2 kotlety z orzechow wloskich [pycha!] + bułka z masełkiem, salatą, szynką sojową, camembertem + część sałatki z obiadu, tylko dodatkowo z tym sosem pomidorowym;p
ładnie aż mam ochotę na jajecznicę z pieczarkami i te kotlety

po;

szklanka soku z aronii wlasnej roboty [a raczej cioci;p] + garść migdałów
ok, fajnie że coś po kolacji jeszcze wpadło

waga; 43.9
jadłospis super jak zresztą każdy Wasz widzę, że waga poszła trochę w górę pozdrawiam
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 15:03   #4160
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Nnkt nie będę się czepiać bo sama o nich napisałaś, co do reszty.. niewiele białka, na śniadanie znikome ilości, na 2 i 3 śniadanie tak samo, jedynie w drugiej części dnia było go więcej.. To samo z warzywami, są tak samo istotne rano jak i wieczorem . No i ten ser topiony.. ogólnie niepolecany bo tłusty, ale wywnioskowałam, że kanapki były jedzone w szkole/pracy i przygotowane w domu? Aha, zauważyłam, że robisz spore przerwy między posiłkami (nawet 4h ;o), postaraj się je zredukować do 3.. pozdrawiam
jestem na etapie wyjadania z lodówki, tego, czego nie powinnam jeść na redukcji stąd topiony...
Na śniadanie zawsze dorzucam orzechy albo wiórki, myślę, że połączenie ww i tłuszczu w śniadaniu to nic wielkiego
drugie i trzecie śniadanie jem w pracy, dlatego nie mam jak dodać do kanapki więcej warzyw dlatego nadrobiłam obiadem (kanapki robię je sama w domu ), poza tym mam ustalone przerwy i wtedy jem, między pierwszym, a drugim śniadaniem szykuję się do pracy/dojeżdżam o 8.20 zaczynam pracę, a przerwa jest dopiero po 11 (ok. 11.20) więc nie mam kiedy zjeść wcześniej, potem zanim wrócę z pracy to też mija czas i wychodzą 4 godziny między posiłkami a po obiedzie ćwiczę, dlatego jest taka dłuższa przerwa Ale nie jestem głodna

bardzo dziękuję za ocenę wszystkie wskazówki są dla mnie cenne

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:07   #4161
Black Cat
BAN stały

hmhmm. U

sn. miseczka branfleksów (2 spore garscie), garśc orzechów laskowych, łyżka otrąb jabłkowych, łyżka miodu, garść rodzynek, połowa banana -> zalane 250 ml mleka 2% (bbb gorące! )

espresso, szkl wody.

II sn. dwa naleśniki z duża ilością półsłodkiego twarogu (białko, pozdrawia Wyraka ) posypane garścią orzechów laskowych + polane jogo naturalnym
zielona herbata
mandarynka GIGANT

Obiad. dwa plastry pieczonej wieprzowiny w sosie z podgrzybkami , 4 ziemniaczki z koprem, porcja surówki z czerwonej kapusty (+olej :p )

Podwieczorek: muffina jagodowa z coffeeheven, kinder maxi, kubek mleka 2% z łyzką kawy Ricore. ( *bdb kawa na koncentracje )

Kolacja:2 kromy pszennego z :
-maslem, bieluchem, poledwica z indyka(kurczaka, sopocka?nie wiem) , serem brie, rzodkiewką i pietruszką + chrzannnnnnnnnn

szklanka soku pomaranczowego ^^
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:58   #4162
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć Kobietki! Nie pisalam ostatnio bo nie było sięczym chwalić Dzis trochę lepiej (?), moje RrrR:

I. Kanapka: graham i duużo twarogu i rzodkiewek na nim (i pieprzu też), 100 ml mleka 2% z 3 plaskimi łyżkami owsianych, łyżką słonecznika i trochę wiórek kokosowych. Zielona herbatka.

II. 6 () daktyli, 285 ml jogurtu naturalnego 1,5%, małe jabłko.

III. 2 dosyć małe kawałki kurczaka (smazone niestety, ale jak sie wypowiadalam w innym wątku to ode mnie niezależne tylko gotującej mamy która twierdzi ze wydziwiam :P), łyżka ziemniaków, porcja mieszanki warzyw włoskich.

IV. Kromka grahama z szynką drobiową.

V. Marchewa duza, jabłko, daktyle ze 2 chociaz (nie mogę się powstrzymać)

Co o tym myślicie?? Ocenicie? Ślicznie proszę
I jeszcze jedno pytanie, jak oceniacie moj bilans kaloryczny jak na redykcję?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 16:17   #4163
Kalakiria
Rozeznanie

U z ćwiczeniami, co daje U/R (w sensie nadal odrobinę chudnę)

1. 4 łychy mieszanki płatków zbożowych na jogurcie naturalnym z wkrojonym bananem i sokiem z cytryny+dodatki: otręby i zarodki pszenne, orzechy włoskie; pestki dyni, słonecznik, żurawina
2. 3 „grzanki” pełnoz. (kromki obtoczone w jajku i smażone na teflonie) z masłem i plasterkiem sopockiej na każdej; jabłko
3. Spaghetti (makaron durum z sosem pomidorowym (pół puszki pomidorów z sokiem +kukurydza, starte jajko na twardo, mnóstwo przypraw); trochę warzyw z mrożonki (kalafior, brokuł, brukselka, marchewka)
4. 2 kromki chleba z „pastą jajeczną” (starte jajko na twardo zmieszane z łyżką jogurtu i wieśniaka, kukurydza [trzeba puszkę skończyć ]); jabłko
5. Serek wiejski z łyżką dżemu wiśniowego, otrębami, orzechami i pestkami dyni; gotowane warzywa z mrożonki j.w.

Proszę o ocenę Tak dziś wypadło, że bez mięsa lub ryby, ale za to są jaja
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 16:40   #4164
Joelle
Raczkowanie

Mój jadłospis jest zawsze taki samxD
UTRZYMANIE
Śniadanie : 2 kromki grahama, jedna z plasterkiem sera żółtego, drobiowej szynki i sałaty ; druga z Almette; Jogobella truskawkowa (150g)
Obiad : Sałatka (ryż, kurczak, pekinka, sos z jog. naturanego i majonezu jednej łyżki) mała miska
Kolacja : 2 kromki grahama : jedna z dżemem truskawkowym, druga z drobiową szynką i Fantasia wiśniowa
Możecie mi powiedzieć czy nie jem za dużo? Bo tak myślę o zmniejszeniu troszkę, ale mama mi nie pozwalaxD I ile taki jadłospis może mieć razem kalorii? Bo w tym jestem kiepska. Z góry dziękuję
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 16:48   #4165
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joelle Pokaż wiadomość
Mój jadłospis jest zawsze taki samxD
UTRZYMANIE
Śniadanie : 2 kromki grahama, jedna z plasterkiem sera żółtego, drobiowej szynki i sałaty ; druga z Almette; Jogobella truskawkowa (150g) ok ładnie. ale pod ten ser żółty dałabym masełko
Obiad : Sałatka (ryż, kurczak, pekinka, sos z jog. naturanego i majonezu jednej łyżki) mała miska czemu tylko mała miska?? malutkoo.
Kolacja : 2 kromki grahama : jedna z dżemem truskawkowym, druga z drobiową szynką i Fantasia wiśniowa ok, ale pod szynkę bym dała również jakieś maesłko.
Możecie mi powiedzieć czy nie jem za dużo? Bo tak myślę o zmniejszeniu troszkę, ale mama mi nie pozwalaxD I ile taki jadłospis może mieć razem kalorii? Bo w tym jestem kiepska. Z góry dziękuję
według mnie jesz zdecydowanie za mało. powinno się jeść dziennie 5 posiłków -Ty zjadłaś tylko 3. czemu nie ma 2 śniadania i podwieczorka między obiadem a kolacją?? brakuje mi w Twoim jadłospisie owoców, warzyw i nnkt (masło, orzechy)..
Stary 2010-02-24, 16:51   #4166
sunshine16
Zakorzenienie

R

sn: owsianka ( szklanka mleka, 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb, łyżka pestek dyni, orzechy, 3 suszone morele) + pół banana
2 sn: pół makreli, pół banana, kefir naturalny
o: pierś kurczaka, ryż brązowy, sałatka (pekińska, pomidor, ogórek, papryka)
p: ta sama sałatka co na obiad + kilka plasterków szynki drobiowej
K: serek wiejski + szczypiorek

proszę o ocenę
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 16:58   #4167
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. płatki tropikalne + żurawina,zalane mlekiem 0,5%
  2. grahamka z kminkiem ,z szynką,pomidorem,ogórkiem , jabłko
  3. kubek pomidorówki Knorra (80 kalorii)
  4. spora micha jarzynowej-bez miesa,full brokułów,marchewki,fasolk i,cały bukiet warzywny, 2 -3 małe kromki bagietki czosnkowej na ciepło
czy to możliwe,że tyję od takiego U??

proszę o ocenkę.
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:07   #4168
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. płatki tropikalne + żurawina,zalane mlekiem 0,5% mleko 0,5 % to woda.. zamień je na 2% albo 3,2%
  2. grahamka z kminkiem ,z szynką,pomidorem,ogórkiem , jabłko ok, chociaż posmarowałabym ta grahamkę masłem
  3. kubek pomidorówki Knorra (80 kalorii) to jest obiad?? małooo.
  4. spora micha jarzynowej-bez miesa,full brokułów,marchewki,fasolk i,cały bukiet warzywny, 2 -3 małe kromki bagietki czosnkowej na ciepło ok
czy to możliwe,że tyję od takiego U??

proszę o ocenkę.
według mnie malutko jesz. brakuje 1 posiłku. skoro na tym tyjesz, to znaczy, że masz spowolniony metabolizm..
Stary 2010-02-24, 17:19   #4169
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
według mnie malutko jesz. brakuje 1 posiłku. skoro na tym tyjesz, to znaczy, że masz spowolniony metabolizm..

Irish Lady
dokładnie, wg mnie jesz nisamowicie mało, na Twoim miejscu zaczełabym wiecej jesc (nawet kosztem tego kilograma wiecej), ale za to wiecej cwiczyla, piła zieloną herbatę i jadła co najmniej 300 kcal dziennie w jogurtach, kefirach itd, naprawdę pomaga!!! (z doświadczenia po spowolnionym metaboliźmie po uzależnieniu od tabletek przeczyszczających )

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:48   #4170
OOO Kika OOO
Rozeznanie

Jak ocenicie takie U? Czy to w ogóle U? Proszę o odp

1.dwie kromki razowca z szynką wiejską i papryką, jajko na twardo
2.szkolna kanapka z razowca z szynką i pomidorem, jabłko, pasek z dużej milki mlecznej
3.zupa pomidorowa z makaronem, porcja duszonego mięsa wołowego z sosem, surówka z ogórka, pomidora i cebuli, ziemniaki
4.jogurt naturalny, pomarańcza
5.kromka razowca z szynką i papryką, serek wiejski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości