|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
no dobra, ostatnio nie, ale moze tym razem ktoś oceni
![]() moje nie wiem co, ale wygląda na to,że U (koperkowe U ![]() śniadanie: 3 łyżki owsianych,2 ł.otrebów żurawinowych, garsc zdrowego błonnika, łycha homo, kubeczek maślanki, 2 jabłka, garsc migdałów 2 śniad./1 obiad?(porą sniadania,treści obiadowej) ![]() -sałatka z 2 pomidorów, 2 ogórków kwaszonych, oliwek czarnych,łycha jogurtu nat. i homo + wołowina -zupa kalafiorowo-brokułowo-koperkowa ( z ziemniakami,marchewką i porem) ![]() obiad: mizeria z koperkiem ![]() ![]() -znow zupa jak wcześniej ![]() podw.: (nie wiem czy wcisne,jakoś ciezko zawsze mi wchodzą) pewnie omlet z 1 jajka z mąką pp + wiśnie w żelu i homo kolacja: twarożek + sałatka owocowa wieczorem nieduzo, bo ostatnio przedwiośnie mnie męczy i o 23 juz spie ![]() proszę o ocenkę ![]() JĘCZĘ juz o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Rozeznanie
|
utrzymanie
uff......nie powinno być mniej troszkę??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() poza tym, nie codziennie tak jest, raz ma sie wiekszy apetyt, a nastepnym mniejszy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
R
6.25- 4łyżki płatków owsianych i żytnich, jabłko, wiórki, serek wiejski (łyżka, bo tyle zostało ![]() 11.20- kromka "chleba z cebulą" z trójkątem "topionego z ziołami" i ogórek konserwowy 13.20- j.w tylko pomidor zamiast ogórka 17.00- miska ogórkowej (bez śmietany- ogórki, ziemniaki, marchew, pietruszka biała), pół talerza warzyw z patelni i pierś gotowana kurczakowa 21.00- jajko na twardo, jakieś 200g wieśniaka, ogórek zielony(duży) wiem, że nie ma NNKT, jutro już będą orzeszki ![]()
#4145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Raczkowanie
|
Jaka duskusja na temat mojego jadlopisu
![]() oczywiscie nie gniewam sie ![]() owszem moze i nie jest to idealny jadlopis ![]() ![]() co do owocow wieczorna pora najbardziej mi smakuja ![]() a obiadki mamusia robi ![]() ![]() a nie pogniewam sie jak mi z 2 kg wpadna ![]() sorki dziewczynki za ot ![]() Dzieki Kika ;*
#4147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Up!
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
mogę prosic o ocenę?
![]() śniadanie: dwie czubate łyżki mieszanki płatków owsianych,rodzynek itd(objetosc przed rozpecznieniem)+gruszka+k ilka orzechów+100gtwarogu chudegu+2łyżki jogurtu przekaska:pół grahamki z twarożkiem i ogórkime IIśniadanie:drugie pół grahamki -//-, jabłko obiad: kilka mini-klopsików ugotowanych w soku pomidorowym bez c.,+masa ziół+jakies 350g warzyw (fasolka,marchewka,kalafi or) kolacja:puszka tuńczyka, cała papryka czerwona jak teraz na to patrzę to wydaje się chyba za mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
BAN stały
|
Cytat:
jw. ![]() (*ładne U.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
moje dzisiejsze P 1. placek owsiany z jajka, pl. owsianych, pl jeczmiennych, budyniu z crunchy, dzemem, bananem, maslem orzechowym na masle (w sumie taka jak zwykle jesli chodzi o wielkosc) + 2 wafle-rurki waniliowe / kawa z cappucino, cukrem i mlekiem 3,2 2. tutaj jakos tak zachciankowo...;/ male laysy fromage, miska surowki wczorajszej, pomarancza, kawa z cappucino i cukrem, kroma chleba z maslem szynka i serem 3. w sumie to taki jak wczoraj (trzeba bylo wykonczyc zapasy) czyli: udoze skora, ketchupem, sosem salsa, pol worka ryzu brazowego, szklanka kwasu, kapusta zasmazana/ 50g pistacji 4. jogo nat z otrebami, crunchy, jablkiem, pomarancza, puchatkiem, cukrem, cynamonem, orzechami (garsc) 5. 2 parowki, 2 kromki chleba z maslem czosnkowym, ogorkiem, zoltym serem, koncowka surowki z kapuchy i kukurydzy i cebuli, cappuccino z cukrem po jablko, kilka pistacji ale mnie zasolilo prosze o ocene |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Babeczki na ocenke
![]() ![]() dziekuje za te ,, KOPNIAKI" ![]() ![]() a co do tego czy to jest U czy P...mysle ze jednak PPP ...jem konkretnie tak ok 4 dni...i juz 0,5 kg na plus ...mozliwe??? ![]() sorki za of.top |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Maz ewidentnie problem ze sobą i powinnaś udać sie do psychiatry/psychologa. Ciągle wazenie, zapychanie owocami , itp;/ Przestan, wez się w garsc bo nie szkodzisz nikomu innemu tylko sobie;/ I nie waz sie codziennie..wystarczy raz na miesiać! Po co czesciej?? By obserwowac naturalne wahania wagi, cyz aby pilnowac czy nie tyjesz?;/ Wrzuc na luz. 3mamy kciuki.
![]() |
#4153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
plecaczkiem: 7250 km ![]() Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2010-02-24 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Raczkowanie
|
U z zamiarem zrzucenia 4 kg;D
I granola z mlekiem 2% II kanapka z masłem, sałatą, szynką, ketchupem, pomidorem, rzeżuchą, dwa mini pomaranczo-manadryny;D III 3 paluszki rybne, ziemniaki, surówka IV maxi king, kawa z mlekiem V warzywa na parze+dwa jajka na łyżeczce oliwy z oliwek, pare plasterków ogórka, kromka pieczywa chrupkiego z plastr. serka cap. z kawalkami szynki
#4155 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Raczkowanie
|
NASZE P:
przed sniadaniem; jablko podprazone na patelni z cynamonem. prince polo XXL. kawa z mlekiem 3.2 %. śniadanie; +duza bulka; -1/2 z maslem orzechowym i miodem. -1/2 z sosem czosnkowym i camembertem. +homo waniliowe z platkami; owsianymi, ZB, muesli, nesquik [taka ilosc jak zwykle ![]() II śniadanie; koktajl mleczno-bananowy [ponad szklanka mleka zmiskowana z bananem i sporą iloscią miodu] + garść suszonych śliwek + jablko wymieszane z marchewką i polane cytryną + kromka chleba z maslem, pomidorem, ogorem, plasterkiem zoltego bezpodp. sera i oliwkami. Obia [2 dania] 1. parę ruskich pierogów pdosmażonych na maselku i polane nim [ok. łyżka] 2. 3 krokiety vege [bez panierki] polane sose pomidorowym wlasnej roboty [ pomidory z puchy, czosnek, zioła prowensalskie, pietrucha-pycha!]. + miska salatki z; fasoli, jajca, pomidorow, salaty, oliwek, itp. po ; parę ciasteczek korzennych + cappucino ajerkoniakowe. podwieczorek; kawał placka drożdżowego z masłem i dżemem truskawkowym. miseczka bakali z przewagą ukochanych daktyli i moreli;p ![]() kolacja; jajecznica z 3 jaj z pieczarkami + 2 kotlety z orzechow wloskich [pycha!] + bułka z masełkiem, salatą, szynką sojową, camembertem + część sałatki z obiadu, tylko dodatkowo z tym sosem pomidorowym;p ![]() po; szklanka soku z aronii wlasnej roboty [a raczej cioci;p ![]() waga; 43.9 ![]()
#4158 |
Raczkowanie
|
REDUKCJA:
Śn: Płatki owsiane, otręby owsiane, siemię lniane, łyzka fitelli cynamonowej garśc corn flakes, rodzynki (papka zalana wrzątkiem i mlekiem pół na pół) Herbata i kawa inka zalana wrzątkiem z dodatkiem mleka. IIŚn: dwie kromki chleba żytniego z kiełbasą krakowską podsuszaną (trzy małe okragłe plastry, wiem że nie bardzo ale szkoda mi było wyrzucac:/) i z papryką, jabłko. Obiad: Śledz (3 małe filety) z cebulką, surówka z ogórka kiszonego cebuli i czerwonej papryki na occie, żurek gorący kubek (niestety, trzęsłam sie z zimna i potrzebowałam czegos ciepłego w pracy) PODWIECZOREK: serek homogenizowany z bakaliami,migdały,jabłko. KOLACJA: papryka, jajko, plaster indyka wędzonego. Powiedzcie mi co sądzimy o tzw. NESVITA? |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na śniadanie zawsze dorzucam orzechy albo wiórki, myślę, że połączenie ww i tłuszczu w śniadaniu to nic wielkiego ![]() drugie i trzecie śniadanie jem w pracy, dlatego nie mam jak dodać do kanapki więcej warzyw ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bardzo dziękuję za ocenę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4161 |
BAN stały
|
hmhmm. U
sn. miseczka branfleksów (2 spore garscie), garśc orzechów laskowych, łyżka otrąb jabłkowych, łyżka miodu, garść rodzynek, połowa banana -> zalane 250 ml mleka 2% (bbb gorące! ![]() espresso, szkl wody. II sn. dwa naleśniki z duża ilością półsłodkiego twarogu (białko, pozdrawia Wyraka ![]() zielona herbata mandarynka GIGANT Obiad. dwa plastry pieczonej wieprzowiny w sosie z podgrzybkami , 4 ziemniaczki z koprem, porcja surówki z czerwonej kapusty (+olej :p ) Podwieczorek: muffina jagodowa z coffeeheven, kinder maxi, kubek mleka 2% z łyzką kawy Ricore. ( *bdb kawa na koncentracje ![]() Kolacja:2 kromy pszennego z : -maslem, bieluchem, poledwica z indyka(kurczaka, sopocka?nie wiem) , serem brie, rzodkiewką i pietruszką + chrzannnnnnnnnn szklanka soku pomaranczowego ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Mamusia Luty 2016
|
Cześć Kobietki!
![]() ![]() ![]() I. Kanapka: graham i duużo twarogu i rzodkiewek na nim (i pieprzu też ![]() II. 6 ( ![]() III. 2 dosyć małe kawałki kurczaka (smazone niestety, ale jak sie wypowiadalam w innym wątku to ode mnie niezależne tylko gotującej mamy która twierdzi ze wydziwiam :P), łyżka ziemniaków, porcja mieszanki warzyw włoskich. IV. Kromka grahama z szynką drobiową. V. Marchewa duza, jabłko, daktyle ze 2 chociaz (nie mogę się powstrzymać ![]() Co o tym myślicie?? Ocenicie? Ślicznie proszę ![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie, jak oceniacie moj bilans kaloryczny jak na redykcję?
#4163 |
Rozeznanie
|
U z ćwiczeniami, co daje U/R (w sensie nadal odrobinę chudnę)
1. 4 łychy mieszanki płatków zbożowych na jogurcie naturalnym z wkrojonym bananem i sokiem z cytryny+dodatki: otręby i zarodki pszenne, orzechy włoskie; pestki dyni, słonecznik, żurawina 2. 3 „grzanki” pełnoz. (kromki obtoczone w jajku i smażone na teflonie) z masłem i plasterkiem sopockiej na każdej; jabłko 3. Spaghetti ![]() 4. 2 kromki chleba z „pastą jajeczną” (starte jajko na twardo zmieszane z łyżką jogurtu i wieśniaka, kukurydza [trzeba puszkę skończyć ![]() 5. Serek wiejski z łyżką dżemu wiśniowego, otrębami, orzechami i pestkami dyni; gotowane warzywa z mrożonki j.w. Proszę o ocenę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Raczkowanie
|
Mój jadłospis jest zawsze taki samxD
UTRZYMANIE Śniadanie : 2 kromki grahama, jedna z plasterkiem sera żółtego, drobiowej szynki i sałaty ; druga z Almette; Jogobella truskawkowa (150g) Obiad : Sałatka (ryż, kurczak, pekinka, sos z jog. naturanego i majonezu jednej łyżki) mała miska Kolacja : 2 kromki grahama : jedna z dżemem truskawkowym, druga z drobiową szynką i Fantasia wiśniowa Możecie mi powiedzieć czy nie jem za dużo? Bo tak myślę o zmniejszeniu troszkę, ale mama mi nie pozwalaxD I ile taki jadłospis może mieć razem kalorii? Bo w tym jestem kiepska. Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
R
sn: owsianka ( szklanka mleka, 4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb, łyżka pestek dyni, orzechy, 3 suszone morele) + pół banana 2 sn: pół makreli, pół banana, kefir naturalny o: pierś kurczaka, ryż brązowy, sałatka (pekińska, pomidor, ogórek, papryka) p: ta sama sałatka co na obiad + kilka plasterków szynki drobiowej K: serek wiejski + szczypiorek proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zadomowienie
|
U
![]() ![]() proszę o ocenkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Irish Lady dokładnie, wg mnie jesz nisamowicie mało, na Twoim miejscu zaczełabym wiecej jesc (nawet kosztem tego kilograma wiecej), ale za to wiecej cwiczyla, piła zieloną herbatę i jadła co najmniej 300 kcal dziennie w jogurtach, kefirach itd, naprawdę pomaga!!! (z doświadczenia po spowolnionym metaboliźmie po uzależnieniu od tabletek przeczyszczających ![]() ![]()
![]() |
#4170 |
Rozeznanie
|
Jak ocenicie takie U? Czy to w ogóle U? Proszę o odp
![]() 1.dwie kromki razowca z szynką wiejską i papryką, jajko na twardo 2.szkolna kanapka z razowca z szynką i pomidorem, jabłko, pasek z dużej milki mlecznej 3.zupa pomidorowa z makaronem, porcja duszonego mięsa wołowego z sosem, surówka z ogórka, pomidora i cebuli, ziemniaki 4.jogurt naturalny, pomarańcza 5.kromka razowca z szynką i papryką, serek wiejski
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.