Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 19:02   #4081
malenka17
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Moje U:

Ś(10.30): Fitella bananowo-czekoladowa+ 125ml mleka2%
połówka sporej grahamki z sałatą,szynką,pomidorem,r zodkiewką,
ogórkiem, herbata z cytryną

Cały dzień nad książkami:

Przekąska: mała pomarańcz,kilka winogron 2 kawy z mlekiem

IIŚ(14.00): średni banan pokrojony w kostkę, wrzucony do wiejskiego 150g suto obsypane cynamonem,ztarta kostka gorzkiej czeko,
po: figa i śliwka suszone

Kawa.

O(17.30): 3łychy kaszy gryczanej, smażony na teflonie sznycel z indyka z pieczarkami i cebulą + miseczka wymieszanych grzybków marynowanych + kilka pokrojonych korniszonków, po : mięta.

K(20.30): Z racji tego że juz późno planuję za jakieś 30min zszamać sobie omleta z dużego jaja ok 78g! dlatego jedno,smażonego na teflonie i posmarować go homo nat z cynamonem.

I tu moje pytanie, czy taka kolacja podpina się pod białkową?

W ciągu dnia ok1,5l wody.

Hm?

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 19:06   #4082
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajko na miękko, jasna bułka z pomidorem,szynką,ogórkiem ,cebulką
  2. szklanka soku ze świeżo wyciśnietej pomarańczy,plasterek szynki z indyka,plaster sera żółtego
  3. kilka(3-4) truskawek z bitą śmietaną
  4. pierś z kurczaka smażona,duszona w majeranku,ziołach i sosie sliwkowym, kilkanaście ćwiartek ziemniaka,zapiekanych z chili,150g surówki wiosennej

proszę o ocenkę
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 19:25   #4083
ewela159
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. jajko na miękko, jasna bułka z pomidorem,szynką,ogórkiem ,cebulką
  2. szklanka soku ze świeżo wyciśnietej pomarańczy,plasterek szynki z indyka,plaster sera żółtego
  3. kilka(3-4) truskawek z bitą śmietaną
  4. pierś z kurczaka smażona,duszona w majeranku,ziołach i sosie sliwkowym, kilkanaście ćwiartek ziemniaka,zapiekanych z chili,150g surówki wiosennej

proszę o ocenkę
Może nie jestem najlepsza w odżywianiu, ale... No proszę Cię ... 3-4 truskawki to dla Ciebie kilka...? Strasznie malutko jak na U. Plaster sera,plaster szynki. Przecież to nie posiłek. Nie lepiej położyć je sobie na kawałku chleba ? Utrzymujesz wagę, nie chudniesz na tym przypadkiem?
ewela159 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 19:42   #4084
Cherokee Rose
Raczkowanie

prawie U (powoli próbuję się przełamać, chociaż nie wykluczam szybkiego powrotu do R)

1. jogurt naturalny 180g + łyżka ziołomiodu głogowego+ 2łyżki owsianych+ 1łyżka otrąb granulowanych jabłkowych+ 1łyżka musli+ 2 suszone daktyle+ 2suszone śliwki+ 3 suszone morele+ garść suszonej żurawiny+ garść rodzynek+ 2 orzechy włoskie + 4 orzechy laskowe+ garść płatków migdałowych+ cynamon;

bardzo duży banan

przekąska
: miseczka otrąb granulowanych jabłkowych

2. miska zupy warzywnej z przyprawami i łyżką oliwy z oliwek; pomarańcza

3. pół talerza kaszy pęczak+ duża porcja tartych buraczków z cebulką+ omlet z 1 jajka z rodzynkami smażony na oliwie z o.; całość polana oliwą z o.

4. omlet z 1 jajka i płatków owsianych z rodzynkami smażony na oliwie z o.

5. cały wiejski lekki z tartym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

Cherokee Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 19:59   #4085
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
Uu:

I: 2 kromki razowca z masłem orzechowym; serek wiejski z brzokwinią (ten kupny) + herbata zielona

II: jabłko + bułka ziarnista z masłem, szynką z indyka i pomidorem

III: grahamka z masłem, camembertem ziołowym, ogórkiem i sałatą

IV: garstka pistacji + ciastko-przekąska owsiana cynamonowa

V: właśnie niedawno skończyłam- gęsta zupa jarzynowa got. na kostce rosołowej i kawałku piersi kurczaka z tymże kawałkiem mięska; i zaraz będzie jeszcze zielona herbata

uśmiecham się o ocenę
up
Stary 2010-02-22, 20:03   #4086
Magdalena0603
Rozeznanie

utrzymanie
  • 1/2 makreli wędzonej, grahamka z freskiem czosnkowym,pomidorem,rzeż uchą. Banan.
  • jajko na miękko, szklanka soku pomidorowego, ciabatta z serem żółtym,pomidorkiem,szczyp iorem, kakao
  • jabłko,jogurt naturalny, garść pistacji, pasek czekolady o smaku cynamonu
  • 400g warzyw na patelnię,smażonych na oliwie z oliwek, 3 duże pyzy + spory kawałek karkówki w piwie
  • kubeczek fasolówki,kromka suchego razowca
  • sałatka ryżowo-tuńczykowa,z ogórkiem,cebulą,kapką majonezu,2 marchewki
  • będzie jeszcze kawałek makreli (chcę ją dzisiaj skończyć)

ocenicie???
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:08   #4087
ewela159
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewela159 Pokaż wiadomość
Hej, oceni ktoś ? Z góry dziękuje.

R/U (wychodzę z redukcji)

Śniadanie( ok 200 kcal):
Kromka chleba( ziarna lnu, soja) z wędliną (z pistacjami i słonecznikiem)i warzywami( rzodkiewka, pomidor, sałata, ogórek kiszony, pieczarka) + szklanka soku warzywno-owocowego przecierowego

II śniadania nie ma ponieważ w ferie późno wstaje

Obiad( razem ok. 400kcal):
Talerz zupy jarzynowej ( brokuły, fasolka zielona, kalafior, marchewka, por, ziemniaki), udko z kurczaka

Podwieczorek(ok. 240 kcal.):
Jogurt Activia wiśniowa(125g) z łyżką otręb granulowanych żurawinowych, Jogobella light (150g)

Stepper- 30 minut

Kolacja( ok. 450 kcal):
Śledź w puszce meksykański (200g), kromka chleba wieloziarnistego(z soją, lnem)

Razem ok. 1290 kcal

I teraz mam pytanie, dobrze obliczam kalorie czy coś zawyżam ?
Bo niestety mam taką tendencję.
Up na prawdę zależy mi na ocenie.
ewela159 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 20:46   #4088
carmen4400
Zadomowienie

U

śn. 1,5 szkl płatków kukurydzianych, garść rodzynek, 2 szkl. mleka 3,2, garść słonecznika; mandarynka

IIśn. 2 duże kromy chleba kołacza posmarowane oselką, do tego 3 plastry szynki wiejskiej wędzonej, kapusta pekińska, ogórek i rzodkiewka; jabłko

ob. miska rosołu z makaronem; 4 ziemniaki pieczone z karkówką; kilka plasterków boczku pieczonego razem z nimi; ogórki kiszone
czekoladki kokosowe

p; drożdżówka z serem; kakao

k: belriso z karmelem; duża piętka świeżutkiego chleba pasterskiego posmarowana masłem orzechowym i dżemem brzoskwiniowym; jeszcze pół drożdżówki z serem
herbatniki smarowane masłem orzechowym; sporo tego masła wyjedzonego tak po prostu nożem zniknęło pół słoiczka...

niestety musze chyba skończyć z tym masłem orzechowym bo orzeszki ziemne nadal na mnie źle działają( na moją skórę). nie wiecie może czy są jakieś masła z innych orzechów? uwielbiam włoskie i po nich nic mi nie jest więc jesli coś pysznego z nich znacie to piszcie
Stary 2010-02-22, 20:47   #4089
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
U :

Sn : dwa podwojne tosty , z szyneczka , serem zoltym , posmarowany jeden majonezem a drugi ketchupem , pomaranczka , herbatka z cytrynka

2sn: grahamka 100g , z almette szczypiorkowym , szczypiorkiem i pomidorkiem , jogobella do picia 200g truskawkowa

O: talerz ogórkowej ( tylko jedno danie )
D: pasek czekolady mlecznej , 5 petitków

P: sałatka owocowa : pomaranczka , 2 jabluszka , banan , 2 kiwi , zalane jogurtem naturalnym 150g

K: serek wiejski 200g , dwie kromki razowca z maselkiem : jedna z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z dzemem truskowkowym , kakao na szklance mleka 1.5 %

up

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 21:11   #4090
Alina_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
cu-do-wnie
Dziękuję

Dziś waga wskazała 49,5 kg... jako że kryzys wagowy zażegnany, zaczynam jeść stopniowo coraz mniej, do wiosny postaram się luźno obniżyć dzienną dawkę kalorii do 2500 i na tym już pozostać. Ale luźno i bez obsesji, miejmy nadzieję I od jutra przestaję spisywać co jadłam
Dzięki wszystkim za oceny moich jadłospisów, póki co żegnam się z tym wątkiem Życzę owocnego tycia, utrzymywania, chudnięcia (niepotrzebne skreślić )...
Alina_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 21:12   #4091
Twisted94
Rozeznanie

Cytat:
U :

Sn : dwa podwojne tosty , z szyneczka , serem zoltym , posmarowany jeden majonezem a drugi ketchupem , pomaranczka , herbatka z cytrynka pyysznie ja jeszcze daje pieczarki w takie cus

2sn: grahamka 100g , z almette szczypiorkowym , szczypiorkiem i pomidorkiem , jogobella do picia 200g truskawkowa ladnie

O: talerz ogórkowej ( tylko jedno danie ) nnnoooo niech bedzie, chociaz malooo..

P: sałatka owocowa : pomaranczka , 2 jabluszka , banan , 2 kiwi , zalane jogurtem naturalnym 150g fajnie tylko dodalabym cukru wanilinowego, zeby bylo slodsze

K: serek wiejski 200g , dwie kromki razowca z maselkiem : jedna z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z dzemem truskowkowym , kakao na szklance mleka 1.5 % no tez fajnie z tym, ze nie jestem za takim mlekiem, wole te najtlustsze
spory postep ladnie, smacznie, kolorowo tylko dodalabym orzechow

Świeżynka
Twisted94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 21:13   #4092
ysska1991
Raczkowanie

Nie uwazam ze zupy sa zle, bynajmniej nic takiego nie napisalam. Jestem maniaczka zup - jak dla mnie to najlepszy obiadek taka goraca zupka ale nawiazujac do calloksztaltu tamtego jadlospisu za duzo bylo tluszczy dlatego sie przyczepilam. Oczywiscie raz na jakis czas mozna sobie pozwolic na rosol byle nie za czesto (tak raz na 2 tyg nic by sie nie stalo a jak chudziutki gotowany na piersi to mozna oczywiscie czesciej)sorry za OT
Stary 2010-02-22, 21:47   #4093
saming
Zakorzenienie

Jutrzejsze R :

ś: płatki owsiane 50g + serek wiejski + dżem truskawkowy, zielona herbata
2ś: 2 kanapki z chlebka pełnoziarnistego z białym serkiem homo z papryką, woda mineralna
o: 100g ryżu, pierś z kurczaka, warzywa na patelnię: ziemniaki, brokuł, fasolka szparagowa, zielona herbata
p: 2 jajka na twardo
<bieg 30 minut>
p: tuńczyk + ryż + ogórek
k: 1-2 jajka na twardo

Oceni ktoś?

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 23:11   #4094
KALLISTE
Rozeznanie

Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć czy zjedzenie 1 całgeo woreczka kaszy gryczanej do obiadu to bardzo duzo???
Kocham kasze gryczaną zjadłam ją z dwoma małymi udkami z kurczaka bez skóry (gotowanymi).
Tylko tak myślę czy aby nie przesadziłam

Ogólnie jesten na REDUKCJI i skończyłam raz na zawsze z jakimiś dietami. Przeczytałam wszystkie rady marzeniątka i wzięłam sie za siebie.
KALLISTE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 06:36   #4095
Sherrie
Rozeznanie

P

Śn; plcek owsiany z jaja z podwojnymi zoltkami, 2 lyzek platkow owsianych, 2 lyzek p jeczmiennych, 2 lyzek crunchy, po lyzce kaszy mannej, cukru, rodzynek, miezanki studenckiej; jablko, 2 lyzeczki dzemu/ kawa z cukrem mlekiem i cappuccino (800)

2 śn; 2 domowe zapiekanki: 2 kromki chleba pszenno-zytniego kazda z sosem majonezowo-musztardowo-ketchupowym z szynka, serem zoltym, pomidorem, pieczrkami, cebulka, surowka z pekinki, 3 rurki z kremem waniliowym (650)

Ob; udko z kurczaka ze skora pieczone z zasmazana kapusta, sosem salsa, pol worka kaszy jeczmiennej, szklanka kwasu (zapielany, z zasmazka)
D; KBW (800)

PO; joggurt z otrebami granulowanymi (2 lyzki), pomarancza, garscia orzechow wloskich, ciastko zbozowe (350)

K; 2 parowki w nalesnikach z zoltym serem, ogorkami, surowka z kapusty, kukurydzy, cebuli z ketchupem (600)

prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 07:01   #4096
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
P

Śn; plcek owsiany z jaja z podwojnymi zoltkami, 2 lyzek platkow owsianych, 2 lyzek p jeczmiennych, 2 lyzek crunchy, po lyzce kaszy mannej, cukru, rodzynek, miezanki studenckiej; jablko, 2 lyzeczki dzemu/ kawa z cukrem mlekiem i cappuccino (800)

2 śn; 2 domowe zapiekanki: 2 kromki chleba pszenno-zytniego kazda z sosem majonezowo-musztardowo-ketchupowym z szynka, serem zoltym, pomidorem, pieczrkami, cebulka, surowka z pekinki, 3 rurki z kremem waniliowym (650)

Ob; udko z kurczaka ze skora pieczone z zasmazana kapusta, sosem salsa, pol worka kaszy jeczmiennej, szklanka kwasu (zapielany, z zasmazka)
D; KBW (800)

PO; joggurt z otrebami granulowanymi (2 lyzki), pomarancza, garscia orzechow wloskich, ciastko zbozowe (350) serem zoltym, pomidorem, pieczrkami, cebulka, surowka z pekinki, 3 rurki z kremem waniliowym (650)

D; KBW (800)

PO; joggurt z otrebami granulowanymi (2 lyzki), pomarancza, garscia orzechow wloskich, ciastko zbozowe (350)

K; 2 parowki w nalesnikach z zoltym serem, ogorkami, surowka z kapusty, kukurydzy, cebuli z ketchupem (600)

prosze o ocene

hmm...ja to sie nie za bardzo znam ...ale spróbuje... czytajac Twoje poprzednie jadłospisy na PPPP wydaje mi sie ze zmniejszasza porcje ..niestety a miałam taka motywacje przeglądając Twoje jedzonko...
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 07:54   #4097
Black Cat
BAN stały

Cytat:
P

Śn; plcek owsiany z jaja z podwojnymi zoltkami, 2 lyzek platkow owsianych, 2 lyzek p jeczmiennych, 2 lyzek crunchy, po lyzce kaszy mannej, cukru, rodzynek, miezanki studenckiej; jablko, 2 lyzeczki dzemu/ kawa z cukrem mlekiem i cappuccino (800) ładnie, więcej nnk i mleko 3,2% !

2 śn; 2 domowe zapiekanki: 2 kromki chleba pszenno-zytniego kazda z sosem majonezowo-musztardowo-ketchupowym z szynka, serem zoltym, pomidorem, pieczrkami, cebulka, surowka z pekinki, 3 rurki z kremem waniliowym (650) ładnie, ale mam nadzieję, że masło było

Ob; udko z kurczaka ze skora pieczone z zasmazana kapusta, sosem salsa, pol worka kaszy jeczmiennej, szklanka kwasu (zapielany, z zasmazka) po prostu genialny obiad (!) tylko.. szkoda, że nie było jakiś "świeżych"warzyw, ale rozumiem
D; KBW (800) wieki nie jadłam białego :/

PO; joggurt z otrebami granulowanymi (2 lyzki), pomarancza, garscia orzechow wloskich, ciastko zbozowe (350) ładnie, jogurt zamieniłabym na serek homo i dała 2 garście włoskich

K; 2 parowki w nalesnikach z zoltym serem, ogorkami, surowka z kapusty, kukurydzy, cebuli z ketchupem (600) brzmi ciekawie! (* o i jest surówka! )

prosze o ocene
a wg. mnie nie zmniejszasz porcji.
bardzo ładnie i KONKRETNIE szczególnie podoba mi się obiad a kolacja wygląda na megasmaczną! ^^

(jako strażnik nnkt -bo po sobie wiem, że mają iście ZBAWIENNY wpływ na powrót @- proponowałabym dorzucić większą ich ilość do 1 śniadania i podwieczorku np )

Ps. jak waga?

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-02-23 o 07:58
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:19   #4098
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
mój wczorajszy. RRRRR

ŚnI- owsianka z twarogiem i suszonymi morelami, bułka żytnia z szynką gotowaną i pomidorem, pomarańcza, herbata zielona. Niewiele warzyw, ale całość jak najbardziej ok!
ŚnII - bułka żytnia z sałatą, gotowaną szynką, papryką, serek homo naturalny, orzechy, jabłko Ładnie, tylko mało warzyw (tylko papryka i sałata na bułce? pewnie smutno im tam było.. )
O- gotowany kurczak, warzywa na patelnię Też dobrze, mogłaś dodać do tego jakiś ryż albo makaron? Zależy jak dużo było tych warzyw, ogólnie b.ładnie.
P- kefir 400g orzechy prawidłowo (widzę, że lubisz orzechy, ale to dobrze! bynajmniej nie uciekasz od nnkt jak niektóre dziewczyny, które boją się wszystkich tłuszczy, nieważne czy to tłuszcze z orzechów czy z hamburgera ==')
K- serek wiejski, rzodkiewki. Ładnie, ładnie

proszę o ocenę
To już drugi Twój jadłospis który oceniam (jak dobrze pamiętam). No i znowu to samo! B. ładnie! _________________________ ______________
Cytat:
Napisane przez ewela159 Pokaż wiadomość
R/U (wychodzę z redukcji)

Śniadanie( ok 200 kcal):
Kromka chleba( ziarna lnu, soja) z wędliną (z pistacjami i słonecznikiem)i warzywami( rzodkiewka, pomidor, sałata, ogórek kiszony, pieczarka) + szklanka soku warzywno-owocowego przecierowego Dobrze, całość koło 200-220 kcal (zależy jaka ta kromka)

II śniadania nie ma ponieważ w ferie późno wstaje rozumiem.
Obiad( razem ok. 400kcal):
Talerz zupy jarzynowej ( brokuły, fasolka zielona, kalafior, marchewka, por, ziemniaki), udko z kurczaka CO?! Jakim cudem 400kcal? Na moje oko to nie więcej jak 200, no 230kcal! Warzywa mają znikome ilości kalorii, a udko ma 150kcal/100g! Jak dla mnie to całość ma 250 no max.. Sprawa wyglądałaby inaczej gdyby zupa była z zasmażką a dodatkowo zabielana śmietaną 12 czy 18%....
Podwieczorek(ok. 240 kcal.):
Jogurt Activia wiśniowa(125g) z łyżką otręb granulowanych żurawinowych, Jogobella light (150g) (120kcal+90 = 210kcal, a nie 240.. otąb nie wliczamy, była ich tylko łyżka.. ) Mogłaś dodać warzywo..
Stepper- 30 minut
Kolacja( ok. 450 kcal):
Śledź w puszce meksykański (200g), kromka chleba wieloziarnistego(z soją, lnem) Nie mam pojęcia ile mógłby mieć ten śledz, przypuszczam, że nie więcej jak 250kcal.. no i ta kromka też pewnie nieduża była, ~100kcal. Całość ma 350kcal, a nie 450..

Razem ok. 1290 kcal
I teraz mam pytanie, dobrze obliczam kalorie czy coś zawyżam ?
Bo niestety mam taką tendencję.
Zawyżasz, niestety. Całość jak dla mnie ma 1000, w porywach do 1100 kcal.. Ogólnie niewiele warzyw, owoców też niedużo, prawie w ogóle nnkt! ! ! ... Jak na U ZDECYDOWANIE za mało.No i po treningu mogłoby wpaść więcej ww..
_________________________ ______________
Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Jutrzejsze R :

ś: płatki owsiane 50g + serek wiejski + dżem truskawkowy, zielona herbata Ładnie, ale mogłaś dodać jeszcze warzywo
2ś: 2 kanapki z chlebka pełnoziarnistego z białym serkiem homo z papryką, woda mineralna Wody nie liczymy, powinna gościć na naszych 'stołach' niemal non stop :P Mało warzyw!
o: 100g ryżu, pierś z kurczaka, warzywa na patelnię: ziemniaki, brokuł, fasolka szparagowa, zielona herbata poprawnie, ale ja mam nieco uprzedzenie do ziemniaków. Jeśli nie utrudniają Ci chudnięcia nie musisz z nich rezygnować.
p: 2 jajka na twardo To jest posiłek? hm.. chyba chodziło Ci o posiłek przedtreningowy? Zresztą, dwa jajka to i tak niewiele..
<bieg 30 minut>
p: tuńczyk + ryż + ogórek Po treningu muszą wpaść ww, ok, są (ryż), białko, hm, ogórek.. ok.
k: 1-2 jajka na twardo No tu mogłaś jakimś warzywem jeszcze rzucić, tak na koniec dobrego dnia
Oceni ktoś?
Ogólnie nie jest źle. Tylko trochę mało warzyw, brak owoców, no i mało nnkt.. następnym razem na podwieczorek dodaj kilka orzechów (ale raczej nie po treningu) .

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:51   #4099
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
U :

Sn : dwa podwojne tosty , z szyneczka , serem zoltym , posmarowany jeden majonezem a drugi ketchupem , pomaranczka , herbatka z cytrynka

2sn: grahamka 100g , z almette szczypiorkowym , szczypiorkiem i pomidorkiem , jogobella do picia 200g truskawkowa

O: talerz ogórkowej ( tylko jedno danie )

P: sałatka owocowa : pomaranczka , 2 jabluszka , banan , 2 kiwi , zalane jogurtem naturalnym 150g

K: serek wiejski 200g , dwie kromki razowca z maselkiem : jedna z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z dzemem truskowkowym , kakao na szklance mleka 1.5 %
No no no, że tak powiem zatkało mnie
Wielkie !! Naprawdę gratuluję przełamania się i przejścia na normalność

NIEAKTUALNA WYMIANA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=514085

Proszę odpisuj u mnie
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:12   #4100
sunshine16
Zakorzenienie

R

śn: owsianka ( szklanka mleka, 4 łyżki płatków owsianych, 3 suszone morele, łyżka otrąb, łyżka pestek dyni) + jabłko
2śn: 2 kromki razowego ( jedna z białym serem, druga z szynką z indyka, z pmidorem, ogórkiem i kawałkiem papryki)
o: jajecznica na teflonie z 2 jaj, kilka plasterków szynki, sałatka (pekińska, pomidor, ogórek, papryka) (miało być coś innego - kurczak z ryżem zamiast jajecznicy ale plany się pokrzyzowaly)
p: makrelka i jakiś ogórek, orzeszki
k: serek wiejski z rzodkiewkami i szczypiorkiem

Proszę o ocenkę
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:18   #4101
Anianiani
Raczkowanie

R:

I. Placki owsiane (z pięciu łyżek i jajka) z gruszką, jogo naturalnym i cynamonem, kawa z mlekiem.
II. Filet z dorsza gotowany, mieszanka warzyw na patelnię z oliwą z oliwek, garść makaronu razowego.
IV. Serek wiejski z orzechami laskowymi i przyprawą piernikową, kawa z mlekiem.
V. Kromka razowca z dwoma plastrami wędliny sojowej, sałatą i ogórkiem kiszonym.

Poproszę o ocenę

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:30   #4102
CherryStrawberry
Raczkowanie

no dobra, ostatnio nie, ale moze tym razem ktoś oceni
moje nie wiem co, ale wygląda na to,że U (koperkowe U)

śniadanie: 3 łyżki owsianych,2 ł.otrebów żurawinowych, garsc zdrowego błonnika, łycha homo, kubeczek maślanki, 2 jabłka, garsc migdałów

2 śniad./1 obiad?(porą sniadania,treści obiadowej) :
-sałatka z 2 pomidorów, 2 ogórków kwaszonych, oliwek czarnych,łycha jogurtu nat. i homo + wołowina
-zupa kalafiorowo-brokułowo-koperkowa ( z ziemniakami,marchewką i porem)

obiad: mizeria z koperkiem:s lina: 2 łychy purree i filet z kurczaka (na parze)
-znow zupa jak wcześniej

podw.: (nie wiem czy wcisne,jakoś ciezko zawsze mi wchodzą)
pewnie omlet z 1 jajka z mąką pp + wiśnie w żelu i homo

kolacja: twarożek + sałatka owocowa

wieczorem nieduzo, bo ostatnio przedwiośnie mnie męczy i o 23 juz spie
proszę o ocenkę
CherryStrawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:55   #4103
anniaa

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
To już drugi Twój jadłospis który oceniam (jak dobrze pamiętam). No i znowu to samo! B. ładnie! _________________________ ______________
a po co vegetce tyle węgli , że ma jeszcze dokładać do obiadu. moim zdaniem teraz ma dobrze
Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość

K(20.30): Z racji tego że juz późno planuję za jakieś 30min zszamać sobie omleta z dużego jaja ok 78g! dlatego jedno,smażonego na teflonie i posmarować go homo nat z cynamonem.

I tu moje pytanie, czy taka kolacja podpina się pod białkową?
Tak.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 12:23   #4104
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Ogólnie nie jest źle. Tylko trochę mało warzyw, brak owoców, no i mało nnkt.. następnym razem na podwieczorek dodaj kilka orzechów (ale raczej nie po treningu) .
Na śniadanie i kolację mało jem warzyw, owoców w zimie nie lubię kupnych, a przetwory domowe mi się skończyły, orzechy również - ale biorę tran, więc raczej wszystko jest uzupełnione z tłuszczami. Ale i tak dziękuję za ocenę

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 14:10   #4105
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28

Witm Kobietki
Dzisiaj juz moj drugi jadlospis, mozecie rzucic okiem i ocenic?
REDUKCJA

I Sniadanie: miseczka owsianki z 6 orzechami włoskimi i 2 morelami + pol bulki z masłem i plastrem szynki i pomidorem z cebula, plus pol pomidora.

II Sniadanie: orzeszki nerkowca ok. 100g plus grejfrut

Obiad: warzywa na patelnie uduszone na lyzce oliwy z oliwek, 1,5 lyzki kaszy jaglanej, papryka czerwona i losos w paniece (wiem, znowu panierka, ale zostalo mi jeszcze kilka filetow w panierce)

Kolacja: omlet z serkiem homogenizowanym waniliowym.

i jak?
Wioletta28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 14:39   #4106
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
P

Śn; plcek owsiany z jaja z podwojnymi zoltkami, 2 lyzek platkow owsianych, 2 lyzek p jeczmiennych, 2 lyzek crunchy, po lyzce kaszy mannej, cukru, rodzynek, miezanki studenckiej; jablko, 2 lyzeczki dzemu/ kawa z cukrem mlekiem i cappuccino (800) super

2 śn; 2 domowe zapiekanki: 2 kromki chleba pszenno-zytniego kazda z sosem majonezowo-musztardowo-ketchupowym z szynka, serem zoltym, pomidorem, pieczrkami, cebulka, surowka z pekinki, 3 rurki z kremem waniliowym (650) mniamniuśnie

D; KBW (800) baaaaardzo smacznie

PO; joggurt z otrebami granulowanymi (2 lyzki), pomarancza, garscia orzechow wloskich, ciastko zbozowe (350) a może więcej ciasteczek?

K; 2 parowki w nalesnikach z zoltym serem, ogorkami, surowka z kapusty, kukurydzy, cebuli z ketchupem (600) ajjjj ale mi smaka narobiłaś

prosze o ocene
zgadzam się z Kociakiemjest baaaaaardzo ładnie
Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
U

śn. 1,5 szkl płatków kukurydzianych, garść rodzynek, 2 szkl. mleka 3,2, garść słonecznika; mandarynka mhm, ok

IIśn. 2 duże kromy chleba kołacza posmarowane oselką, do tego 3 plastry szynki wiejskiej wędzonej, kapusta pekińska, ogórek i rzodkiewka; jabłko b.ładnie

ob. miska rosołu z makaronem; 4 ziemniaki pieczone z karkówką; kilka plasterków boczku pieczonego razem z nimi; ogórki kiszone
czekoladki kokosowe super

p; drożdżówka z serem; kakao ołłłkej

k: belriso z karmelem; duża piętka świeżutkiego chleba pasterskiego posmarowana masłem orzechowym i dżemem brzoskwiniowym; jeszcze pół drożdżówki z serem
herbatniki smarowane masłem orzechowym; sporo tego masła wyjedzonego tak po prostu nożem zniknęło pół słoiczka... skąd ja to znam

niestety musze chyba skończyć z tym masłem orzechowym bo orzeszki ziemne nadal na mnie źle działają( na moją skórę). nie wiecie może czy są jakieś masła z innych orzechów? uwielbiam włoskie i po nich nic mi nie jest więc jesli coś pysznego z nich znacie to piszcie
jw, ale dlaczego U? osiągnęłaś swój cel czy waga nie rośnie?

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
utrzymanie
  • 1/2 makreli wędzonej, grahamka z freskiem czosnkowym,pomidorem,rzeżuchą. Banan. uwielbiam go b. ładnie śniadanko
  • jajko na miękko, szklanka soku pomidorowego, ciabatta z serem żółtym,pomidorkiem,szczyp iorem, kakao świetnie
  • jabłko,jogurt naturalny, garść pistacji, pasek czekolady o smaku cynamonu a jakiej firmy czeko?
  • 400g warzyw na patelnię,smażonych na oliwie z oliwek, 3 duże pyzy + spory kawałek karkówki w piwie ulala
  • kubeczek fasolówki,kromka suchego razowca ok
  • sałatka ryżowo-tuńczykowa,z ogórkiem,cebulą,kapką majonezu,2 marchewki
  • będzie jeszcze kawałek makreli (chcę ją dzisiaj skończyć) biedna rybka

ocenicie???
jak zwykle baaaardzo mi się podoba wsjo jest

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje U:

Ś(10.30): Fitella bananowo-czekoladowa+ 125ml mleka2%
połówka sporej grahamki z sałatą,szynką,pomidorem,r zodkiewką,
ogórkiem, herbata z cytryną szkoda, że 1/2 grahamki, ale poza tym ok

Cały dzień nad książkami:

Przekąska: mała pomarańcz,kilka winogron 2 kawy z mlekiem

IIŚ(14.00): średni banan pokrojony w kostkę, wrzucony do wiejskiego 150g suto obsypane cynamonem,ztarta kostka gorzkiej czeko,
po: figa i śliwka suszone mhm, ale jakaś kanapusia by się przydała

Kawa.

O(17.30): 3łychy kaszy gryczanej, smażony na teflonie sznycel z indyka z pieczarkami i cebulą + miseczka wymieszanych grzybków marynowanych + kilka pokrojonych korniszonków, po : mięta. kaszy za mało reszta bardzo smakowita

i nie ma podw, wiem, że późno obiad, ale mogłaś zjeść wcześniej 2 śn np

I tu moje pytanie, czy taka kolacja podpina się pod białkową? to zależy od składu tego homo, a jajo to też tłuszcze więc nie wiem

W ciągu dnia ok1,5l wody.

Hm?
jw

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
Uu:

I: 2 kromki razowca z masłem orzechowym; serek wiejski z brzokwinią (ten kupny) + herbata zielona mhm, ok tylko owocka mi brak

II: jabłko + bułka ziarnista z masłem, szynką z indyka i pomidorem super

III: grahamka z masłem, camembertem ziołowym, ogórkiem i sałatą a może jakiś soczek?

IV: garstka pistacji + ciastko-przekąska owsiana cynamonowa fajnie, że nnkt są

V: właśnie niedawno skończyłam- gęsta zupa jarzynowa got. na kostce rosołowej i kawałku piersi kurczaka z tymże kawałkiem mięska; i zaraz będzie jeszcze zielona herbata późny powrót ze szkoły?

uśmiecham się o ocenę
zwiększyłąbym nieco śniadanko i do 2 lub 3 dodała jakiś soczek bo mleko out reszta jw, widzę oznaki "luzu" i zaczyna mi się to podobać

Cytat:
U :

Sn : dwa podwojne tosty , z szyneczka , serem zoltym , posmarowany jeden majonezem a drugi ketchupem , pomaranczka , herbatka z cytrynka świetnie

2sn: grahamka 100g , z almette szczypiorkowym , szczypiorkiem i pomidorkiem , jogobella do picia 200g truskawkowa b. fajnie

O: talerz ogórkowej ( tylko jedno danie ) jeśli na mięsku i z ziemn to ok

P: sałatka owocowa : pomaranczka , 2 jabluszka , banan , 2 kiwi , zalane jogurtem naturalnym 150g plus jakieś orzeszki i byłoby idealnie

K: serek wiejski 200g , dwie kromki razowca z maselkiem : jedna z szyneczka pomidorkiem i szczypiorkiem , druga z dzemem truskowkowym , kakao na szklance mleka 1.5 % elegancko
dziś też mi się podoba, tylko kilka małych uwag, ale wierzę, że będzie coraz lepiej masz u mnie dużego plusa

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
niestety okresu brak...od sierpnia chyba tak naprawde...ale do gina juz jestem umówiona takze zobaczymy co mi powie

czyli mój jadłospis jak na PPP jest w koncu w porządku???

mam pytanko: czy miedzy kolacja a podwieczorkiem moze byc tylko 1, 5 h przerwy???dzis niesttety tak wyszło:/ nie wyrobiłam w czasie..a nie chce z zadnego posiłku rezygnowac....
hmm co do P to wiesz...to zalezy od organizmu, napewno ładne U z tego jest. Sama zobaczysz czy tyjesz dodaj więcej nnkt bo @ sam nie przyjdzie

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 14:51   #4107
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
mam pytanko: czy miedzy kolacja a podwieczorkiem moze byc tylko 1, 5 h przerwy???dzis niesttety tak wyszło:/ nie wyrobiłam w czasie..a nie chce z zadnego posiłku rezygnowac....
na P mozesz miec nawet pol godziny przerwy.
Masz przytyc wiec jedzenia do woli
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 15:51   #4108
Wioletta28
Raczkowanie

GG do Wioletta28

Dziewczyny, poweidzcie tylko czy omlet z serkiem homogenizowanym waniliowym jest dopuszczalny na redukcji??
Wioletta28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 16:45   #4109
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Moje Uuuuu:
Śniadanie: owsianka z 4łych płatków owsianych, 2 łych otrębów pszennych, po łyżce słonecznika i zmielonych orzechów, łyżeczką Inki na mleczku 2%
2Śniadanie: duża graham z całym twarożkiem domowym i szczypiorkiem
40 min cudownego spacerku w słoneczku
Obiad: 2 kotlety z kalafiora (pierwszy raz robiłam pycha ), ryż brązowy i surówka jesienna (kapusta, marchewka, por, papryka z przyprawami)
Podwieczorek: sałatka jajeczna: 2-jajka na twardo, 2-3łychy groszku, 2-3 ogóreczki kiszone, ketchup
mieszkaniowy aerobik czyli wygłupy przy muzyce
Kolacja: twaróg chudy pół kostki z orzeszkami i cynamonem
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 17:17   #4110
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U(P)

I: 4 łyżki owsianych na 1/2 szkl mleka 2%, spora garść bakalii, łyżeczka miodu, kawa z mlekiem

II: kromka razowca z camembertem, 2 jaja na maśle, 100g galarety z kurczaka, ogórek kiszony do tego

w międzyczasie herbata z cytryną i miodem

III. szkl maślanki z łyżeczką dżemu, 1/2 grahamki, jabłko

IV: zwykła bułka z masłem i plastrem sera żółtego,kakao z łyżeczką miodu

potem jabłko

nie wiem, czy jest tego więcej, ale na pewno bardziej wartościowo
proszę o ocenę

nie chcę się narzucać, ale mój jadłospis gdzieś umknął na poprzedniej stronie, dorzucę jeszcze dzisiejszy:

I: 3 łyżki owsianych, do tego 2 łyżeczki dżemu, spora garść bakalii, 100g wiejskiego, kawa z mlekiem

II: banan (uczelnia)

III: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, 2 chochelki czegoś a'la gulasz z filetu z kurczaka, ogórek kiszony

IV: szklanka maślanki1,5%, małe jabłko

V: (będzie) 1/2 lub cała grahamka z masłem, 100g twarogu wymieszane z 100g jogurtu (119kcal/100g)

potem może wpadnie kakao z miodem

nie wiem, czy waga w końcu ruszy, bo od miesiąca jem więcej, a na wadze jest tylko 0,5 kg na plus(startowałam z 39kg/172). Czy warto jeść na siłę więcej, czy poczekać, aż może apetyt sam wróci?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości