|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
R
śniadanie: ciemny chleb (70 g), posmarowane majonezem cienko, sałata, szynka, duużo zielonego ogórka, rzodkiewka II śniadanie: duże jabłko obiad: 3/4 woreczka ryżu, sos, pieczarki, surówka z kwaszonej kapuchy ![]() podwieczorek: cukierek ![]() kolacja: danio, 4x wasa i jak ? ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez natul Czas edycji: 2010-02-24 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
BAN stały
|
Cytat:
ladnie, ale - nnkt - owoce - cos slodkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
BAN stały
|
Cytat:
tak, b mozliwe ze tyjesz od tegu U bo jest malo wartosiowe - malo warzyw - brak konkretnego obiadu - brak nnkt -brak owoców - chwala ze nie ma alkoholu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zadomowienie
|
A co mi tam wrzucę U:
I. 3 naleśniki-1 z serem na słodko i orzeszkami, 2 z dżemem jabłkowo-cynamonowym, 3 z kremem Duo truskawkowym, kubas kakao 2 mandarynki II. Grahamka-połowa z masełkiem, sałatą, serem "spleśniałym" ![]() III. Zupka kalafiorowa (zagęszczana, zabielana, na mięsku, z ziemniaczkami), ziemniaczki z koperkiem ![]() grzesiek maxi IV. Wieśniak z kawwwwą, orzeszkami i cukrem, kanapka z plastrem twarogu i dżemem, mandarynka V. 2 małe parówki w cieście, ketchup, herbata (pomysł ściągnęłam od Sherrie bo mi smaka narobila ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kocham twoje jadlo kocham kocham ![]()
![]() |
#4207 |
Rozeznanie
|
Dawno już nie zamieszczałam, więc dziś spróbuję
![]() U/P I. Bułka ziarnista z masłem -pół z białym serem i warzywami, obok łyżeczka dżemu:P -pół z Almette ziołowym i warzywami trochę płatków BF II. talerz dość tłustego rosołu z furą makaronu III. duże pieczone udko z kurczaka+ porcja bigosu+ duża kromka pszennego chleba przekąska: marchewka (w ramach uzupełniania niedoboru warzyw:P) garść pestek słonecznika IV. 3 kromy chleba z ziarnami z masłem i - sopocką, musztardą i warzywami -serem białym półtłustym i warzywami - serkiem wiejskim 5%(trochę tego z wiadra 0,5 kg ![]() pół szklanki mleka, garść różnych płatków V. spora garść pestek słonecznika, jogurt truskawkowy , kilka łyżek serka wiejskiego+ plaster twarogu półtłustego 2 mandarynki dzisiejszy jadłospis jest taki niedorobiony, bo pół dnia spędziłam poza domem, wiem, że mało warzyw, szczególnie w okolicach obiadu, owoców również, pokończyły mi się orzechy...i w ogóle...mam dość...poproszę kopa w cztery litery. |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Raczkowanie
|
U:
1. pomarańcza; jogurt nat 180g + 1łyżka ziołomiodu głogowego+ 2łyżki owsianych+ 1łyżka otrąb granulowanych+ 1łyżka musli+ garść suszonej żurawiny+ garść rodzynek+ 2suszone morele+ 2 suszone daktyle+ 2suszone śliwki+ garść płatków migdałowych+ 4 orzechy laskowe+ 2 orzechy włoskie+| cynamon 2. pół mozzarelli; jabłko 3. ok. 20 dużych kopytek polanych oliwą z oliwek+ 3 kawałki soi + porcja tartych buraczków+ ogórek+ pasta z jajka na twardo i oliwy z oliwek przekąska: kilka orzechów włoskich, trochę rodzynek 4. cały wiejski lekki z tartą gruszką, dużą ilością rodzynek i cynamonem przekąska: miseczka otrąb granulowanych z rodzynkami (nie boję się węgli na noc - jak na razie mi nie szkodzą ![]() BARDZO PROSZĘ O OCENĘ ![]() ![]() Edytowane przez Cherokee Rose Czas edycji: 2010-02-24 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Rozeznanie
|
jej!!! wielgaaaaachne dzięki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4210 |
Rozeznanie
|
P:
1. parowka smazona na masle, grubaa kroma chleba z serkiem,majonezem, serem ketchupem, pomidorem, pieczarkami tez przysmazony na masle, garsc ziemnych w miodzie, kawa z cappuccino z mlekiem 3,2% 2. a)podwojna kanpka z serkiem Capressi (mmm), ketchupem, ogorkiem, szynka, baton almeo (chyba to jest mars??) b) activia sliwkowa do picia, kilka petitkow w czekoladzie 3. pol worka kaszy jeczmiennej, plaster schabu, sos salsa, buraczki zasmazane, petitki w czeko, jablko, garsc mieszanki studenckiej 4. jogurt orzechowy z crunchy jablkowym, jablkiem, cynamonem, wloskimi 5. kajzerka z sosem jakims kanapkowym, troche leczo i ketchupu, ser zolty i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Raczkowanie
|
up
po kolacji wpadna jeszcze wafgle ryzowe z dzemem i herbata |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę mojego U
![]() Ś: 3 kromki chleba; dwie z serkiem i krakowska i na to sałatka z selera i kukurydzy z lyżka majonezu pół na pół z jogurtem naturalny, druga kromka z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzerzuchą II Ś: kawka z mleka 2% i babeczka śmietankowa ![]() O: kurczak na oliwie, pół woreczka kaszy, kapusta kiszona P: reszta kaszy i kurczaka :P K: niecała miseczka kaszki manny na mleku 2% z soczkiem malinowym ![]() może być? ps. dziś wyjątkowo żaden owoc nie wpadł, ale to z braku czasu na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Raczkowanie
|
R
I(8.00): owsianka z 3łyżek na wodzie plus łyżka otrąb, gruszka, herbata II(11.30): jabłko III(15.00): 1/4małej piersi z kurczaka gotowanej, 200g gotowanych warzyw (marchewka, kalafior, brokuł), herbata IV(17.00): jogurt naturalny V(19.30): cappuccino z odtłuszczonego mleka (tylko 64kcal, więc chyba mogę sobie czasem pozwolić?) bardzo proszę o oceny, zależy mi na jak najszybszym zrzuceniu 2-3kilo! |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co?? R? Poniewaz?? Nie wlacyzlas o okres?;/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś mi się wydaje, że 1000 kcal to tu nie ma... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że dużo jajek, ale po prostu lubię i mogłabym je jeść non stop, pewnie za jakiś czas mi zbrzydną, ale od 2miesięcy dość sporo jaj w ciągu dnia jem i nic mi nie jest
![]()
#4218 |
Raczkowanie
|
m-m-m nawet na utrzymaniu 1300 kcal nie ajdla wiec nie ma się co dziwić;p
#4219 |
Rozeznanie
|
A, czyli to taki przypadek... intrygujące... Na U pewnie było 1/2 małej piersi z kurczaka, ale za to mniej warzyw, żeby nie zawyżać kalorii...
![]() Edytowane przez Kalakiria Czas edycji: 2010-02-24 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Raczkowanie
|
tak z czystym sumieniem to nie mogę powiedzieć, żebym walczyła
![]() niestety w niedzielę na imprezie przytyłam 2kilo (ja wiem, że to głupio brzmi, ale dla mnie to problem i ta waga utrzymuje się już 3ci dzień), więc najpierw chce je szybko zrzucić a potem przejdę na U i będę myśleć o okresie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Po imprezie 2 kg. I na pewno sie obtluscilas w ciagu 2 dni;/ Zapewne zjadlas 1600 a nie marne 1000 i ci sie woda w organizmie zatrzymala;/ Bardzo inteligentnie postepujesz, zyczymy powodzenia, bo Ci się przyda. Zacnzij sie starac bo od myslenia okresu nie dostaniesz. Ale skoro chcesz sobie zepsuc zdrowie [w sumie jjuz to zrobilas] to droga wolna ;[ Kiedys, jak zmądrzejesz to bedzies zpłakac-ale bedzie za pozno by cokolwiek zrobic, bo majac szanse nei wykorzystalas jej;/ [szkoda ze dopiero z czasem czlowiekz auwaza jak wiele stracil i jakie bledy popelnial] ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() *** leczymy sie? Myślałam, że coś do przodu pójdzie u Cię... ![]()
![]() |
#4223 |
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() Od jakiegoś czasu czytam to forum, dzisiaj postanowiłam wkleić swój jutrzejszy jadłospis. Proszę o ocenę ![]() R Śniadanie (7:30) - owsianka (5 łyżek płatków owsianych, łyżka otrąb, trochę wiórek kokosowych i orzechów, 200 ml mleka 2%), pomarańcza, herbata. II Śniadanie (11:00) - bułka żytania (trochę masła, 2 plastry rolady z kurczaka, rzodkiewki), kawa z mlekiem. Obiad (14:00) - łosoś pieczony, dzwonka - 1, surówka z kapusty pekińskiej i pomidora. Trening (17:00 - bieg, trochę szybkiego marszu, ćwiczenia - łącznie ok 45 min) Po treningu - banan, jakieś 30 minut później - kasza kuskus, 1/2 piersi z kurczaka, ogórek. Teoretycznie powinna być jeszcze kolacja, ale nie wiem czy po posiłku po treningu, będę miała ochotę na jedzenie czegokolwiek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Raczkowanie
|
ooo, witaj ![]() ![]() ![]() ![]()
#4225 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#4226 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Rozeznanie
|
U/P
I. Bułka ziarnista z masłem -pół z białym serem i warzywami, obok łyżeczka dżemu:P -pół z Almette ziołowym i warzywami trochę płatków BF II. talerz dość tłustego rosołu z furą makaronu III. duże pieczone udko z kurczaka+ porcja bigosu+ duża kromka pszennego chleba przekąska: marchewka (w ramach uzupełniania niedoboru warzyw:P) garść pestek słonecznika IV. 3 kromy chleba z ziarnami z masłem i - sopocką, musztardą i warzywami -serem białym półtłustym i warzywami - serkiem wiejskim 5%(trochę tego z wiadra 0,5 kg ![]() pół szklanki mleka, garść różnych płatków V. spora garść pestek słonecznika, jogurt truskawkowy , kilka łyżek serka wiejskiego+ plaster twarogu półtłustego 2 mandarynki up?? baaardzo proszę o ocenę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
♥
|
Cytat:
jw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Raczkowanie
|
to i ja sie skusze...
![]() U: sniadanie: owsianka (4 lyzki) na mleku (0,5%, to mi najbardziej smakuje, a poza tym po tlustszym miewam reakcje alergiczna), w tym: sliwki suszone, musli, orzechy laskowe, pestki dyni, garsc owocow z mrozonki (truskawki, wisnie, porzeczki), lyzka siemienia lnianego, lyzka migdalow, lyzeczka kakao II sniadanie (niedlugo po pierwszym): chleb razowy z pasztetem sojowym i warzywami (salata, pomidor + cebula, pietrucha, rzodkiewka) dalszy ciag drugiego sniadania zapewne juz na uczelni: jablko, sok jednodniowy marchwiowo-selerowy obiad (tez na uczelni): kasza gryczana, fasola czerwona, pomidor, ogorki kiszone - wszystko pokrojone i zmieszane kolacja: serek wiejski & rzodkiewki & salata & pomidor & ogorek |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było ota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.