|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
dzień dobry !
dzisiaj mam dużo lepszy nastrój mimo strasznego kataru. Pobieżnie przejrzałam wątek... nie wyobrażam sobie czytania po np. tygodniu
|
|
|
|
#3332 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
kochane można w ciąży używać samoopalacze, albo opalanie natryskowe ???
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak jest z samoopalaczami itd... wiec sie nie wypowiadam.
Co do karty ciąży, to ciężarna zawsze powinna ją mieć przy sobie. Zawsze zawsze zawsze. I jakiekolwiek konsulatacje z innym lekarzem, kardiologiem, okulista, internista powinny być wpisywane... Ja znalazlam grupę krwi jak miałam robioną w szpitalu, jak byłam tydzień przed porodem, ciekawe czy taki druczek będzie mógł być |
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomnialam wam napisac wczoraj w h&m widzialam taki zestaw 8-czesciowy spiochy czapeczka itd. w rozmiarze 44
jakie to bylo malenkieBasiu mysle ze nie powinno byc problemu przeciez grupa krwi sie nie zmienia to co za roznica
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-02-25 o 10:12 |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
O samoopalaczu słyszałam, że można ale dla bezpieczeństwa po 3 miesiącu. Nie wiem niestety czy to prawda.
|
|
|
|
#3336 |
|
BAN stały
|
najlepiej gin zapytam
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka przed operacją dostała wykaz badań jakie musi wykonać. Wykonała wszystkie w tym gr. krwi. Niestety operacja przesunęła się o 2 miesiące i kazali jej zrobić ponownie wszystkie badania. Grzecznie wykonała wszystkie ale bez bez gr.krwi bo przecież to się nie może zmienić. Jej zaskoczenie było ogromne gdy okazało się, że nie wykonają operacji bez nowego badania gr krwi bo w ich szpitalu jest przepis, że wszystkie badania są ważne tylko miesiąc.... Paranoja!!! |
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!1 Jesteście pisary no...3 strony a jest po 10 dopiero!!
Co do porodu to chyba nie ma sie co nakręcać. Wiadomo, że boli i my kobiety możemy znieść naprawdę duży ból. Miliony kobiet rodziło i będą rodzic więc i my damy rade. Zresztą najlepiej wiedzą o tym szczęśliwe mamuśki. Zastanawiałam sie kiedyś nad porodem ze znieczuleniem. Ale bardziej boje się tego znieczulenia. Powiedźcie mi dlaczego u nas w Polsce poród w wodzie jest tak mało znany i praktykowany. Ja bym bardzo chciała. Wiadomo, że woda koi ból a dla dziecka to naturalne środowisko. |
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
info znajdziesz na necie, a ja do tego jeszcze pytalam kosmetyczke. ten caly plyn do opalania jest calkowicie naturalny wiec nic sie po nim nie dzieje. ale szczerze przyznam ze efekt zaden, jedynie nie bylam taka blada na twarzy i to tylko przez 3 dni ale zapewne zalezy to od kosmetykow jakich uzywaja. ja nie bylam zadowolona.a ja sie wam pochwale moimi ostatnimi zakupkami i dzisiejszym brzuszkiem 3,5 kg na plusie....
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
A bo Polska to głupi kraj to tak w podsumowaniu... tak samo wiem jak akty urodzenia czy cos, zaswiadczenie wazne chyba 3 miesiace, a przepraszam co tu sie moze zmienic? inna data urodzenia czy co ;> bez sens...
Jezu ja az sie trzese z mysli na to,ze dzis pojade chyba do nowego ciuchlandu... i najchetniej dzis bym skoczyla tutaj do Nas, ale dzis jeszcze wszystko po 4zl... mysle,ze pojde jutro jak bedzie po 3zl,albo w sobote jak bedzie po 2zł zrobie Wam fote bluzki jaka mam dzis na sobie, kupilam sobie wczoraj za 5zeta
|
|
|
|
#3341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A, że były to jedne serki, to dostaliśmy 5zł. Ale robiłam awanturę. Cytat:
I w realu byłam, kupiłam bodziaki, ale te najtańsze to tylko 4 wzory były. Takie sobie. No, ale przecież nie w modnisiowaniu rzecz .Cytat:
.Ani ja .Grupa krwi, taka ciążowa, to jedyny akceptowalny dokument w razie potrzeby przetaczania krwi. W innym wypadku, jeśli coś się stanie, badanie na grupę trwa 2 godziny. Śmierć na miejscu .A karta potrzebna w razie wypadku- jeśli coś się dzieje, to przecież inaczej należy nas ratować, bo nie jesteśmy same. A tak to gadać to se każdy może, że w ciąży. A co do opalania- natryskowe może być z tego co wiem- zresztą któraś z dziewczyn chyba była niedawno? Przyznać się! Ja dzisiaj miałam ochotę na masełko makrelowe na ciepłej, świeżej bułeczce i nie było w realu <_<.
|
|
#3342 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobryyy
dzis u nas pochmurno ;/Cytat:
Cytat:
Ja z edm zamowilam wlasnie pelnowymiarowy golden medium olive. Testowalam z 30 roznych kolorow i ten pasowal najbardziej. Na korektor jeszcze sie nie zdecydowalam, ale z tego co testuje to sunlight edm jest chyba najladniejszy. Jako primer wybralam bambusa, slicznie matuje...ale dopiero ucze sie go nakladac. Co uzywasz na koniec? Cytat:
Na pocieszenie jeden fakt... nie slyszalam, zeby jakas zona lekarza rodzila w inny sposob niz wlasnie przez cc Cos w tym musi byc damy rade
|
|||
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzucholek też |
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka śliczny brzusio i fajne zakupy
ja w sumie chyba nic nie będę kupować dla malucha... ale będę musiała się przejść do piwnicy i tam porządki porobić... i przesegregować to wszystko
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
ja nosze dodatkowo USG
![]() Jak wyobrażę sobie, że miałabym (tfu tfu...) tłumaczyć lekarzom co tam mam i jak to wygląda, gdzie, jak duży (mięśniak) to już wolę mieć przy sobie. |
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
to ja też pochwalę się brzucolem
(17,3 tc)Załącznik 2898570 Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-02-25 o 10:34 |
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
ja dostalam ostatnio od przyjaciolki caly karton ciuszkow, jade jutro do domu to posegreguje, bo wiekszosc jest tam dla chlopca. jak beda jakies neutralne to chyba tez juz nic nie bede kupowac.
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
wiesz co bedziesz miala? moj jest jaki jest bo rozlewa mi sie na boczki heh.
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
bajka, sukienieczka slodka.
Brzusio tez. No i nieduzo przybralas na wadze. Ja juz 3 kg na plus a jutro zaczynam 15 t. Czekam tez do przyszlego tygodnia na wynik testu Papp-a. :/
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety jeszcze nie wiemy. Mam nadzieję, że w 20tc się dowiemy. Zakładając oczywiście, że maluch nie będzie się wiercił ![]() Ja również dostanę kartonik ciuszków od mojego brata. Jego żona spakowała wszystko i cierpliwie czekała, aż przyjdzie nasz czas. Maja synka więc większość jest typowo "męska" ale na 100% wybiorę coś również dla dziewczynki (w razie czego). To świetne rozwiązanie bo dzieci tak szybko rosną ... |
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
skleroza nie boli
![]() mialam sie was zapytac jak odczuwacie bulgotki? bo ja wczoraj wieczorem zaczelam ogladac brzuszek i tak sobie w niego troche popukalam, nic nie czulam ale slyszalam takie przelewanie sie... jakby rybka w akwarium lekki zryw miala heh. na poczatku myslalam ze to moje flaczki ale drugi raz bylo to samo wiec to chyba dzidzi?? |
|
|
|
#3351 |
|
Raczkowanie
|
hd, twoj brzusio tez sliczny.
I spodnica extra.
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Ale macie dziewczyny sliczne brzuszki!
rosna pieknie!bajka ja tez zauwazylam, ze mi raczej pileczka nie wyskoczy....na boki jakos mi sie rozklaka |
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
ja przytyłam 3 kg od początku ciąży
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- dziękuję. Spódnica kupiona w ciucholandzie za kilka zł Teraz jest jak znalazł
|
|
|
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
hd, no to "zazdraszczam" upolowania.
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne te Wasze brzuszki
) Tak słodko wygiety kręgosłup.Dam Wam mój dzisiejszy pomysł na obiad. Ponieważ musze jeść lekko to ziemniaki i mrożone marcheweczki gotuje na parze a mięso w folii w piekarniku. Piersi z kurczaka panieruje we wszystkich przyprawach jakie mam; do kurczaka, curry, oregano, bazylia, sól czosnkowa, przyprawa do grilla, tymianek, paparyka, sól, pieprz i odstawiam na pare godzin do lodówki. Potem hop do pieca. Pychotka, jak ktos lubi takie ziołowe mięso. |
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to sie tak stresuje dzisiejszym usg, ze szok co mi sie dzisiaj snilo Najpierw zobaczylismy na usg dziewczynke w brzuchu, ale miala ok 4 lata i dlugasne wlosy i duza warge jak murzyn , ale wyszlo pozniej tak, ze urodzilam pozniej na drugi dzien slimaka Jakos sie z tym pogodzilam nakrylam go recznikiem aby nie zmarzl to mu skorupka wyrosla. Pozniej tylko sie zastanawialamm jak to mozliwe skoro tz-ta nie zdradzilam z nikim to jakim cudem slimak!!Teraz jestem strasznie spanikowana a wizyta dopiero na 19 15
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-02-25 o 12:13 |
|
|
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Niezawsze, a mi sie dzis snilo, ze MI "fajfusa" ucieto i probowalam go sobie sama przyszyc.
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobieca psychika plata figle, mi sie kiedys snilo ze urodzilam czarnego chlopca, pozniej ze urodzilam kota i sie dziwilam czemu on mi sie w nocy nie budzi i nie je, pozniej sama tego kota do piersi przystawialam.... ale ty ze slimakiem przebilas wszystko
|
|
|
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

mimo strasznego kataru.

jakie to bylo malenkie

info znajdziesz na necie, a ja do tego jeszcze pytalam kosmetyczke. ten caly plyn do opalania jest calkowicie naturalny wiec nic sie po nim nie dzieje. ale szczerze przyznam ze efekt zaden, jedynie nie bylam taka blada na twarzy i to tylko przez 3 dni 
.
.
aż boję sie pomysleć jak to może wyglądać. Chociaż wydaje mi się że najlepszy jest poród naturalny, bądź co bądź najszybciej dochodzisz do siebie i wiadomo że ryzyko powikłań jest dużo mniejsze.
rosna pieknie!
Jakos sie z tym pogodzilam nakrylam go recznikiem aby nie zmarzl to mu skorupka wyrosla. Pozniej tylko sie zastanawialamm jak to mozliwe skoro tz-ta nie zdradzilam z nikim to jakim cudem slimak!!