Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 09:05   #691
kasia2629
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

to i ja podzielę się jak to u mnie jest i będzie po 10 lipca w chwili obecnej mieszkamy z Tż od dwóch lat razem. Wynajmujemy oczywiście bo to miał być na początku taki sprawdzian dla nas po roku bycia razem czy damy rade, czy "pasujemy" okazało się już po roku mieszkania razem, że "sielanka" to najlepsze określenie naszej decyzji na początku było ciężko z moimi rodzicami... sama przeprowadzka była szokiem a decyzję o ślubie przyjęli, ale tak jak u eninka84 był to temat tabu.... ja już założyłam że oni się nic nam nie dołożą i już z Tż kombinowaliśmy jak te koszty podzielić między jego rodzicami a nami...w końcu stwierdziliśmy że tak dłużej być nie może i my (pomimo że nie pytali) zaczęliśmy będąc u nich obsypywać ich informacjami jak to nasze postępy w przygotowaniach idą pełną parą... czasami się pytaliśmy o ich opinie ale tylko po to żeby wciągnąć ich w rozmowę. I jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki moi rodzice stwierdzili, że trzeba spotkać się z rodzicami Tż i pogadać... bałam się niesamowicie ale raz kozie śmierć... no i teraz jesteśmy już na etapie 4 spotkania na którym będzie podział kosztów dot wesela. jestem niesamowicie szczęśliwa z tego powodu że nareszcie akceptacja naszej decyzji jest z obu stron a jeśli chodzi o dzidziusia to myślę że okres po ślubie będzie najlepszy na starania się o nie... bo im bardziej będziemy to odkładać w przyszłość tym bardziej będzie nam trudniej podjąć tą decyzję. A ja mimo tego że mam 23 lata już chcę być mamą
Stary 2010-02-25, 09:07   #692
Ifcia513
Raczkowanie

u nas też jest tak że mieszkamy każde u siebie. czasem TŻ zostaje u mnie na noc ale tylko wtedy gdy nie musi zawozić lub prywozić swojej mamy z pracy (ona ma problemy z kolanem i nie może za dużo chodzić a pracuje na 3 zmiany nawet w weekendy ). po ślubie cywilnym planujemy wziąć kredyt i kupić jakieś mieszkanko żeby po kościelnym móc tam zamieszkać. już nie mogę się doczekać

a wczoraj kupiliśmy garnitur w sklepie na placu wolności zaraz obok wejścia do sklepu Dżumla (tego na 1 piętrze). mieli duzy wybór w tym rozmiarze (bo np. w Dżumli nie było ani 1 sztuki!) i cena też przystępna, ten który kupiliśmy był za 450zł ale są też tańsze i oczywiście też troszkę droższe. a pani w sklepie bardzo miła i pomocna. Myślę, że na ślub kościelny też tam kupimy.

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:09   #693
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Mam jeszcze jedno pytanie do Was, jak to wygląda z Waszymi rodzicami? Czy teściowie się znają? Czy utrzymują kontakty? U mnie jest to dziwne....Otóż moi rodzice robia nam wesele, natomiast rodzice TZa nie pytaja nawet jak ida przygotowania... Nawet nie dołożą złotówki do naszego dnia, nawet nie spotkają sie z moimi rodzicami....(są po rozwodzie)nie wiem czy w ogóle przyjdą....to są bardzo dziwni ludzie....Po prostu mają w dupie swoje dziecko moim zdaniem. Na pewno nie mają kasy, ale wystarczyłoby powiedzieć nam i moim rodzicom, że miło z ich strony ze ich synowi robią wesele, albo szepnąć ze nie maja pieniedzy i sie nie dołożą. A Oni nic....nawet słowa o slubie , jakby to temat tabu był....
Mam przez to problem np z "podziekowaniem dla rodziców" na weselu...nie mam ochoty dziekowac tym ludziom....Chce tylko swoim rodzicom...ale czy to wypada? Jak to zrobić? macie jakieś pomysły?

Co do rodziców to nasi się nie znają i w ogóle się nie widzieli - jedynie na zdjęciach. Problemem jest 400km odległośc naszych domów Moi rodzice sami robią wesele bo rodzice Tż nie mają kasy. Powiedzieli że jak będą mogli to pomogą ale ja na to nie liczę bo w tej chwili obydwoje nie pracują więc jak niby mieliby pomóc??? Tż sam sobie musi zapłacic za wesele... Szkoda bo te pieniążki moglibyśmy odłożyc dla siebie. No ale cóż takie życie. Co do podziękowań dla rodziców to spotykałam się z wieloma sytuacjami śpiewając na weselach..... Jedni chcą podziękowania inni nie.... Ja uważam że podziękowanie musi byc!!! Bo dziękuje się nie tylko za zorganizowanie wesela, ale także za dar życia, za wychowanie. Jeśli nie chcecie oficjalnych podziękowań to można ogólnie zadedykowac rodzicom piosenkę a już indywidualnie podziękowac kwiatami czy prezentami rodzicom, którzy Wam zorganizowali wesele... Tak jest najlepiej żeby nikt się nie oburzył. Wiem z doświadczenia....
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:23   #694
rainbow123
Raczkowanie

Ja z moim ukochanym mieszkamy od roku razem w wynajętym mieszkaniu a teraz właśnie kończymy urządzać nasze mieszkanko i w najbliższy weekend się przeprowadzamy. Poza tym uważam, że mimo mieszkania ze sobą przed ślubem, zaraz po będzie inaczej. To będzie już mój mąż :d, nie chłopak, nie narzeczony. I to jest w tym wszystkim najpiękniejsze.
Nie jestem za mieszkaniem z rodzicami. Uważam, że młodzi powinni sami tworzyć swój własny dom, swoje zasady, podział obowiązków. Niezależność to cecha, którą bardzo sobie cenię. Oczywiście to tylko moje zdanie.
rainbow123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 09:36   #695
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość

Ja jestem przekonana że mój ślub i wesele będzie super. Bo w tym dniu będzie ze mną TŻ, rodzina i przyjaciele. Więc cóż mi do szczęścia bardziej potrzeba. A od tego dnia już będę z TŻ na zawsze razem
bardzo dobrze napisane

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

klaudia1983
strasznie mi się podoba ta suknia dokładnie o takiej marze a i Tż przyznał, że jest bardzo ładna-delikatna i urokliwa skąd ją wzięłaś?
Śliczna sukieniusia

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jaki macie plany po weselu?? planujecie razem zamieszkać a może już mieszkacie??? od razu będziecie starać się o dzidziusia czy chcecie sie troszkę porozkoszowac małżeńskim stanem?? podzielcie się swoimi planami
Hmmm....po weselu będziemy mieszkać w moim pokoju, z rodzicami za ścianą...i jak najszybciej wykańczać sobie górne piętro w moim rodzinnym domu. Starania o dzidziusia zależą niestety od sytuacji materialnej. Ale myślę że góra rok po ślubie ruszymy

Cytat:
Dziewczyny! Mam jeszcze jedno pytanie do Was, jak to wygląda z Waszymi rodzicami? Czy teściowie się znają? Czy utrzymują kontakty?
Moi rodzice z tatą TŻ się nie znają. Oni dają na wesele, a TŻ musi sobie sam zarobić. Planujemy latem zrobić małe spotkanko. Ja tez mam problem z podziękowaniami. TŻ nie chce oficjalnie, na sali, będzie mu przykro że jego mamy nie ma z nami

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:01   #696
martaj9
Rozeznanie

Cześć dziewczynki!
Honolinko serdecznie gratuluję. Aż łezka się w oku zakręciła jak to czytałam. Ja też obawiam się, że się popłaczę z tego wszystkiego na moim ślubie bo też płaczka jestem.
Klaudia mnie podoba się sukienka nr. 8 Idealny krój dla tych dziewczyn, które nie mają bioder ( wiem bo sama ma trochę niżej stan w mojej sukience) ale dla tych które maja też
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:08   #697
sunshine8408
Raczkowanie

Ja jak zwykle z innej beczki
Suknie ślubną, po wielu nerwówkach, dzięki Bogu już mam i jest ona cudna.
A teraz rozglądam się za sukienką koktajlową na poprawiny.
U nas w mieście jest niestety straszna lipa jak narazie, ale zawsze można coś wykombinować z krawcową.
PS. Co myślicie o tych sukienkach???
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 10:14   #698
eninka84
Zadomowienie

dzieki dziewczyny za słowa otuchy....Ja z ta Matka mojego TZ nie chce juz gadać...mam sie jej prosic zeby łaskawie spotkała sie z moimi rodzicami? Moi już ją zaprosili, ugoscili jakis rok temu a ona wtedy mówiła ze teraz zaprosi ich do siebie....i tak od roku udaje ze ich nie zna....Szkoda mi moich rodziców i mojego TŻa bo nie wiedza co w tej sytuacji robić, skoro widzą ze tej kobiecie nie zalezy na jakichkolwiek kontaktach. ..Za wesele płąca moi rodzice (od osoby) natomiast my za reszte, czyli kamerztysta,Foto, Video, Alkohol, Tort......ale nie wyobrazam sobie nie miec wesela, albo zeby moi rodzice płacili za wsyztsko
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 10:14   #699
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
bardzo ładna ta sukienka

dziewczyny sam fakt tego że jeszcze trochę nam do tego ważnego dnia w życiu zostało a już siedzimy na forum i wymieniamy się poglądami świadczy o tym że wcale dużego luzu nie czujemy... w sumie to powiem wam że nigdy nie myślałam że będę siedziała dzień w dzień na forum, a tu proszę nikt mnie nie rozumie tak jak Wy dlatego nie chce zadręczać najbliższych swoimi kolejnymi przemyśleniami żeby nie skończyło się tak jak u meana1

3) Nowi ludzie...
Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno,
odtad jedno, chociaż nadal dwoje.
Jan Paweł II

ja na pewno będę miała to na zaproszeniu... jedno zdanie a tak wiele mówi...

dziewczyny a jaki macie plany po weselu?? planujecie razem zamieszkać a może już mieszkacie??? od razu będziecie starać się o dzidziusia czy chcecie sie troszkę porozkoszowac małżeńskim stanem?? podzielcie się swoimi planami
Ja z moim TŻ mieszkamy osobno, ale zdarzało się, że trochę razem pomieszkiwaliśmy Po ślubie ja chcę, żebyśmy zamieszkali u mnie. Teściowa jest spoko, ale jak są dwie gospodynie w domu (swoją mamę znasz dłużej) to nie jest dobrze. Z kolei TŻ chce u niego. Z rodzicami chcemy mieszkać do momentu, aż sami się wybudujemy- długa droga przed nami:-( Co do dziecka to dziś wiele par zmaga się z niepłodnością nie do końca zdając sobie z tego sprawę. Dopiero po jakimś czasie gdy dzidziusia jak nie było tak nie ma dowiadują się, że to dotyczy też ich. Przede mną prawdopodobnie długa droga i leczenie, które chcę zacząć niedługo po ślubie.
Stary 2010-02-25, 10:19   #700
martaj9
Rozeznanie

Pochwalę się wam. Zaproszenia zamówione na allegro już do mnie dotarły. W poniedziałek zamówiłam już sobie fryzjera ( p. A. Tusień) i kosmetyczkę też w tym salonie. Jakaś pani Karolina. Czy któraś z was już korzystała z jej usług?
To nasze zaproszenie
Stary 2010-02-25, 10:21   #701
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
U nas w mieście jest niestety straszna lipa jak narazie, ale zawsze można coś wykombinować z krawcową.
Jeżeli jesteś blondynką to proponuję jasny fiolet. A jeśli bruntką to ciemny. Osobiście bardzo podoba mi się ciemny
Stary 2010-02-25, 10:27   #702
kasia2629
Raczkowanie

Cytat:
sukienki bardzo ładne... szczerze mówiąc to szukam praktycznie identycznej bardzo podobne są na Plantach... na parterze za 215 zł a na piętrze po 145,00 a przymierzałaś juz cos takiego??? żeby w ciemno nie kupować/ szyć.... ja ze względu na to że jestem brunetka kupie chyba ciemny fiolet świetnie się prezentują
Stary 2010-02-25, 10:35   #703
martaj9
Rozeznanie

Nowi ludzie...
Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno,
odtąd jedno, chociaż nadal dwoje.
Jan Paweł II
Ten wierszyk mam u siebie w zaproszeniu. Dodatkowo umieściłam jeszcze ten:
Szanowny gościu. Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki, przynieś prosimy dobre winko lub książki
Stary 2010-02-25, 10:50   #704
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
My od niedawna powiedzmy, że mieszkamy razem Ja przeprowadziłam się do TŻ, bo on ma już swoje mieszkanko. Na razie przyzwyczajam się do życia tutaj choć nie jest łatwo przeprowadzić się z większego miasta do mniejszej miejscowości. Jako, że studiuję jeszcze zaocznie to muszę i tak jeździć co 2 tygodnie do Katowic. Tutaj na razie szukam pracy, ale niestety łatwo nie jest Po ślubie przeprowadzę się już całkiem. Tak bardziej oficjalnie, bo na razie mam tylko tutaj parę rzeczy a później zwalę się już ze wszystkim
Co do dzidziusia to TŻ by bardzo chciał od razu po ślubie. Jako, że jest troszkę starszy ode mnie to go rozumiem No, ale stwierdziliśmy, że ok. 2 lata po ślubie, bo muszę skończyć studia a ciężko by mi było pogodzić dzidziusia ze studiami, bo jak już mówiłam jeżdzę co 2 tygodnie na zjazdy i nie wyobrażam sobie zostawiać maleństwa a brać ze sobą również To chyba tyle

Cytat:
Dziewczyny! Mam jeszcze jedno pytanie do Was, jak to wygląda z Waszymi rodzicami? Czy teściowie się znają? Czy utrzymują kontakty? U mnie jest to dziwne....Otóż moi rodzice robia nam wesele, natomiast rodzice TZa nie pytaja nawet jak ida przygotowania... Nawet nie dołożą złotówki do naszego dnia, nawet nie spotkają sie z moimi rodzicami....(są po rozwodzie)nie wiem czy w ogóle przyjdą....to są bardzo dziwni ludzie....Po prostu mają w dupie swoje dziecko moim zdaniem. Na pewno nie mają kasy, ale wystarczyłoby powiedzieć nam i moim rodzicom, że miło z ich strony ze ich synowi robią wesele, albo szepnąć ze nie maja pieniedzy i sie nie dołożą. A Oni nic....nawet słowa o slubie , jakby to temat tabu był....
Mam przez to problem np z "podziekowaniem dla rodziców" na weselu...nie mam ochoty dziekowac tym ludziom....Chce tylko swoim rodzicom...ale czy to wypada? Jak to zrobić? macie jakieś pomysły?
U mnie jest tak, że rodzice TŻ-a poznali się z moją mamą teraz w Sylwestra. Co do pieniążków na wesele to dzielą się na pół.
A rodzice Twojego TŻ-a są po prostu tacy czy może pieniędzy nie mają, bo to już byłaby inna sprawa?
A jeśli nie chcesz dziękować rodzicom TŻ-a to podziękuj swoim, ale na pewno nie rób tego na weselu, bo jakby na to nie patrzeć nie byłoby to ładne z Waszej strony. Możesz to zrobić już całkiem po ślubie i weselu, w jakiś inny dzień. A jak się na to Twój TŻ zapatruje?

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Moi rodzice z tatą TŻ się nie znają. Oni dają na wesele, a TŻ musi sobie sam zarobić. Planujemy latem zrobić małe spotkanko. Ja tez mam problem z podziękowaniami. TŻ nie chce oficjalnie, na sali, będzie mu przykro że jego mamy nie ma z nami
Ja też mam niestety ten problem Nie mam już taty i sama nie wiem jak to wszystko zrobić... Czy robić podziękowanie czy nie? Na sali w domu, sama nie wiem A co z kościołem? Zazwyczaj jest tak, że jedni rodzice siedzą po jednej stronie a drudzy po drugiej... A ja nie chcę, żeby mama sama siedziała...

Cytat:
Wszystkie bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Co do dziecka to dziś wiele par zmaga się z niepłodnością nie do końca zdając sobie z tego sprawę. Dopiero po jakimś czasie gdy dzidziusia jak nie było tak nie ma dowiadują się, że to dotyczy też ich. Przede mną prawdopodobnie długa droga i leczenie, które chcę zacząć niedługo po ślubie.

Cytat:
Pochwalę się wam. Zaproszenia zamówione na allegro już do mnie dotarły. W poniedziałek zamówiłam już sobie fryzjera ( p. A. Tusień) i kosmetyczkę też w tym salonie. Jakaś pani Karolina. Czy któraś z was już korzystała z jej usług?
To nasze zaproszenie
Zaproszenia ładne, jednak dla mnie trochę za ciemne.

Cytat:

Szanowny gościu. Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki, przynieś prosimy dobre winko lub książki
Świetny wierszyk Pozwól, że sobie zapiszę To by świetnie do nas pasowało Ja uwielbiam książki a TŻ ma zamiar zrobić sobie piwniczkę z winami

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-02-25 o 10:52
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 11:15   #705
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Jestem na tak

Cytat:
Jeżeli jesteś blondynką to proponuję jasny fiolet. A jeśli bruntką to ciemny. Osobiście bardzo podoba mi się ciemny
A dlaczemu? Ja jestem blondynką i dobrze się czuję w ciemnym fiolecie.... chyba że nikt mi nie chciał prawdy powiedzieć

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Co do dzidziusia to TŻ by bardzo chciał od razu po ślubie. Jako, że jest troszkę starszy ode mnie to go rozumiem No, ale stwierdziliśmy, że ok. 2 lata po ślubie, bo muszę skończyć studia a ciężko by mi było pogodzić dzidziusia ze studiami, bo jak już mówiłam jeżdzę co 2 tygodnie na zjazdy i nie wyobrażam sobie zostawiać maleństwa a brać ze sobą również

Ja też mam niestety ten problem Nie mam już taty i sama nie wiem jak to wszystko zrobić... Czy robić podziękowanie czy nie? Na sali w domu, sama nie wiem A co z kościołem? Zazwyczaj jest tak, że jedni rodzice siedzą po jednej stronie a drudzy po drugiej... A ja nie chcę, żeby mama sama siedziała...
A ile Twój TŻ starszy od Ciebie? Bo mój 6 lat i też chce dziecko szybciej niż ja
Ja mam nadzieję że w kościele teść usiądzie obok moich rodziców. A jak nie to ja go o to poproszę. A co do podziękowań to jeszcze sama nie wiem....

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2010-02-25, 11:23   #706
milam
Raczkowanie

beaciunia, elunka u nas też jest taka sytuacja, mama tż-ta nie żyje od kilku lat więc podziękowania planujemy zrobić w domu po błogosławieństwie a na sali już nie planujemy nic, żadnych "cudownych rodziców" itp. itd. jak sie komuś nie spodoba to trudno, z rodzicami jest to ustalone i się nie obrażą
a co mieszkania po ślubie to my teraz mieszkamy w odległości 3 km, a po ślubie planujemy u mnie ale całkowicie oddzieleni od rodziców, a później to się okaże bo tż chce budować dom a moi rodzice upierają się żeby nam dać swój
co do posiadania maleństwa to przede mną jeszcze rok studiów i chciałabym je skończyc a czy z brzuszkiem to się okaże mój tż jest starszy ode mnie 7 lat i baaaardzo by już chciał dzidziusia zwłaszcza że większość jego kolegów już jest tatusiami i chyba im trochę zazdrości

Edytowane przez milam
Czas edycji: 2010-02-25 o 11:26
milam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 11:37   #707
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
A ile Twój TŻ starszy od Ciebie? Bo mój 6 lat i też chce dziecko szybciej niż ja
Ja mam nadzieję że w kościele teść usiądzie obok moich rodziców. A jak nie to ja go o to poproszę. A co do podziękowań to jeszcze sama nie wiem....
No cóż ja Was chyba troszkę zaskoczę, ale TŻ jest ode mnie 10 lat starszy No, ale nie czujemy tej różnicy i to jest najważniejsze
Stary 2010-02-25, 11:42   #708
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
No cóż ja Was chyba troszkę zaskoczę, ale TŻ jest ode mnie 10 lat starszy No, ale nie czujemy tej różnicy i to jest najważniejsze
Eeee tam, w pewnym wieku tej różnicy nie widać ani nie czuć miłość nie patrzy na wiek

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2010-02-25, 11:44   #709
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Eeee tam, w pewnym wieku tej różnicy nie widać ani nie czuć miłość nie patrzy na wiek
Też tak właśnie sądzę
Stary 2010-02-25, 12:08   #710
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
A ja też Cię zaskoczę. Mój przyszły mąż jest ode mnie 11 lat starszy. Witaj w drużynie Ale mnie ta różnica wieku nie przeszkadza. A ile jesteście ze sobą?

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Beaciunia po prawa autorskie zgłos się do mnie na kursie Oczywiście, że możesz ściągnąć. A co do wierszyka i tak pewnie trafi się kilka osób, które i tak przyniosą kwiaty

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Jestem na tak

A dlaczemu? Ja jestem blondynką i dobrze się czuję w ciemnym fiolecie.... chyba że nikt mi nie chciał prawdy powiedzieć

Jeśli się zdecydujesz na ciemny fiolet też będziesz wyglądać pięknie.
Stary 2010-02-25, 12:08   #711
Lowczyni
Zakorzenienie

Honolinka moje gratulacje, aż łza się w oku kręci jak się czyta twoją relację.

Co do planów po Wielkim Dniu My już mieszkamy ze sobą od paru lat więc w tej kwestii się nic nie zmienni. Odziedziczyłam malutkie mieszkanko 32m po bracie (który wyemigrował już na stałe) i tak sobie mieszkamy. Ale wiemy że to nie jest docelowe mieszkanie, mam plac w centrum Kielc, więc tam zamierzamy wybudować coś dużego z lokalami do wynajęcia i z 2 mieszkaniami na górze.
A co do różnicy wieku to u nas jest też sporo tylko w odwrotnym kierunku hihihii ja jestem starasz o 8 lat . Co do dzieci hmmm po podróży poślubnej zaczynamy działać w tej kwestii u mnie to już na prawdę jest ostatni dzwonek.
Stary 2010-02-25, 12:12   #712
eninka84
Zadomowienie

Nie mają kasy i są wrdeni...znaczy Matka...w sumie kase ma na kkremy za 1000,00 ale na dzieci juz jej nie starcza....patologia. TŻ udaje ze nie ma problemu....czyli jak o tym wspominam ze moze łaskawie mamusia sie odezwie jego do moich rodziców, to mówi ze ma taka matke a nie inna i co on moze zrobić...bo prosić się nie bedzie....strasznie drazniący temat....Ja tej kobiety nie znoszę, o nią się tylko kłócimy...TŻ nie jest maminsynkiem, ale nalezy do ludzie którzy nie lubia szukac problemów...dla niego to nie problem ze jego mama jest idiotką...taka juz jest i juz...;/
Stary 2010-02-25, 12:15   #713
srubka87
Zadomowienie

Eninko-Współczuję sytuacji z teściami. U nas rodzice znają się. Mamy poznały się trochę przed oficjalnymi zaręczynami, a z tatą Tż-a na zaręczynach. Oczywiście pierwsze spotkanie nie było łatwe, bo to ja je zainicjowałam żeby na zaręczynach nie było sztywno, mam mojego Tż-a długo się wymigiwał i aż mnie wkurzyła, że nie chce, a ja jej nie będę zmuszała nie to nie....Ale Tż coś jej powiedział(nie wiem co) i w końcu przyszła i siedziała 5 godzin Na zaręczynach wszytko było już super.Później nasi rodzice nie spotkali się. Mam Tz-a była do mnie wilokrotnie zapraszany na kawę, nawet moja mam mówiła jej że nie musi się zapowiadać jak będzie miała chwilę niech wpadnie na kawę..ale jakoś nigdy nie przyszła(nie to nie),wiele razy mówiła, że na wiosnę zaprosi moją mamę do siebie i nic z tego nie wyszło, no ale wiem, że pewnie wypadło jej z głowy. Podział kosztów uzgodniłam ja Tż i moja mam, a jego rodzice zaakceptowali(Tż im przekazał-każdy płaci za swoich gości, bo Oni nie chcieli podziału na pół).
Ja tez nie mam taty, ale podziękowania na weselu będą(nie za organizację wesela, a za wychowanie). Tak się stało i już, kogo mam obwiniać?Za tatę pomodlimy się w modlitwie wiernych i dzień wcześniej pojedziemy na cmentarz. Pewnie, że będzie mi przykro, że nie ma go ze mną, ale wiem że będzie patrzył na nas z góry.
Ja też mam 23 lata i mam b. silny instynkt macierzyński, ale ze względów finansowych i przede wszystkim mieszkaniowych nie możemy sobie pozwolić na dziecko w najbliższej przyszłości.
Scio-nastraszyła nas prof. Ś.
Beaciunia- ja uważam, że facet to powinein być starszy minimum 2-3 lata, ja mam starszego o rok i powiem Wam szczerze, że niekiedy ma odchyły od normy...mimo, że mój Tż-cik jest zazwyczaj nad wyraz poważny i ułożony.To nie reguła,ale zazwyczaj faceci później "dojrzewają".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 12:16   #714
eninka84
Zadomowienie

i strasznie chce sama zaspiewać"cudownych rodziców mam" z TŻem, ale wyłącznie dla moich rodziców...nie wyobrazam sobie jak mogloby tego nie byc na moim weselu, tego uroczystego podziękowania...ale jak mozna dzikowac rodzicom TZa-skoro nawet go nie wychowywali generalnie wychowali go dziadkowie, bo rodzice to zajeci soba byli chyba;/ Poza tym niczego w zyciu mu nie dali...miłosci wiecej zaznał od moich rodziców i to moim nal;ezy się podziękowanie za OGÓŁ....wredna jestem jak tak mówie ...ale to naprawde silniejsze ode mnie...
Stary 2010-02-25, 12:20   #715
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Dziewczyny muszę się pochwalić, że zamówiłam dziś w "Annie" na Kościuszki suknię ślubną

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 12:31   #716
eninka84
Zadomowienie

śliczna sukienusia! Gratuluje Ja dopiero na 1 przymiarke w marcu ide
Stary 2010-02-25, 12:41   #717
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Maxima cudowna!! A w ogóle widzę w tle że same fajne tam mają, cieszy mnie to A jaka cena?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 12:41   #718
srubka87
Zadomowienie

Maxima-suknia śliczna
Eninko
-rozumiem, że przez Ciebie przemawia żal..., ale chyba nie ma sensu demonstrowanie na weselu, kto bardziej Wam pomógł i kogo bardziej kochacie. Jeśli już to podziękujcie w domu,a przy piosence kochanych rodziców ma zatańczcie z Twoimi rodzicami.
Stary 2010-02-25, 12:41   #719
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maxima86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pochwalić, że zamówiłam dziś w "Annie" na Kościuszki suknię ślubną
Bardzo ładna
Stary 2010-02-25, 12:54   #720
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Dziękuję Wam bardzo Nawet nie wiecie jak się cieszę, jakby mi kamień z serca spadł Cena jej to 1850zł

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości