![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
to i ja podzielę się jak to u mnie jest i będzie po 10 lipca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
u nas też jest tak że mieszkamy każde u siebie. czasem TŻ zostaje u mnie na noc ale tylko wtedy gdy nie musi zawozić lub prywozić swojej mamy z pracy (ona ma problemy z kolanem i nie może za dużo chodzić a pracuje na 3 zmiany nawet w weekendy
![]() ![]() a wczoraj kupiliśmy garnitur w sklepie na placu wolności zaraz obok wejścia do sklepu Dżumla (tego na 1 piętrze). mieli duzy wybór w tym rozmiarze (bo np. w Dżumli nie było ani 1 sztuki!) i cena też przystępna, ten który kupiliśmy był za 450zł ale są też tańsze i oczywiście też troszkę droższe. a pani w sklepie bardzo miła i pomocna. Myślę, że na ślub kościelny też tam kupimy.
#693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do rodziców to nasi się nie znają i w ogóle się nie widzieli - jedynie na zdjęciach. Problemem jest 400km odległośc naszych domów ![]() ![]()
![]() |
#694 |
Raczkowanie
|
Ja z moim ukochanym mieszkamy od roku razem w wynajętym mieszkaniu a teraz właśnie kończymy urządzać nasze mieszkanko i w najbliższy weekend się przeprowadzamy. Poza tym uważam, że mimo mieszkania ze sobą przed ślubem, zaraz po będzie inaczej. To będzie już mój mąż :d, nie chłopak, nie narzeczony. I to jest w tym wszystkim najpiękniejsze.
Nie jestem za mieszkaniem z rodzicami. Uważam, że młodzi powinni sami tworzyć swój własny dom, swoje zasady, podział obowiązków. Niezależność to cecha, którą bardzo sobie cenię. Oczywiście to tylko moje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#696 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Honolinko serdecznie gratuluję. Aż łezka się w oku zakręciła jak to czytałam. Ja też obawiam się, że się popłaczę z tego wszystkiego na moim ślubie bo też płaczka jestem. Klaudia mnie podoba się sukienka nr. 8 Idealny krój dla tych dziewczyn, które nie mają bioder ( wiem bo sama ma trochę niżej stan w mojej sukience) ale dla tych które maja też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
Ja jak zwykle z innej beczki
![]() Suknie ślubną, po wielu nerwówkach, dzięki Bogu już mam i jest ona cudna. ![]() A teraz rozglądam się za sukienką koktajlową na poprawiny. U nas w mieście jest niestety straszna lipa jak narazie, ![]() PS. Co myślicie o tych sukienkach???
#698 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za słowa otuchy....Ja z ta Matka mojego TZ nie chce juz gadać...mam sie jej prosic zeby łaskawie spotkała sie z moimi rodzicami? Moi już ją zaprosili, ugoscili jakis rok temu a ona wtedy mówiła ze teraz zaprosi ich do siebie....i tak od roku udaje ze ich nie zna....Szkoda mi moich rodziców i mojego TŻa bo nie wiedza co w tej sytuacji robić, skoro widzą ze tej kobiecie nie zalezy na jakichkolwiek kontaktach. ..Za wesele płąca moi rodzice (od osoby) natomiast my za reszte, czyli kamerztysta,Foto, Video, Alkohol, Tort......ale nie wyobrazam sobie nie miec wesela, albo zeby moi rodzice płacili za wsyztsko
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
Pochwalę się wam. Zaproszenia zamówione na allegro już do mnie dotarły. W poniedziałek zamówiłam już sobie fryzjera ( p. A. Tusień) i kosmetyczkę też w tym salonie. Jakaś pani Karolina. Czy któraś z was już korzystała z jej usług?
To nasze zaproszenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Rozeznanie
|
Nowi ludzie...
Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno, odtąd jedno, chociaż nadal dwoje. Jan Paweł II Ten wierszyk mam u siebie w zaproszeniu. Dodatkowo umieściłam jeszcze ten: Szanowny gościu. Zamiast na kwiaty wydawać pieniążki, przynieś prosimy dobre winko lub książki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do dzidziusia to TŻ by bardzo chciał od razu po ślubie. Jako, że jest troszkę starszy ode mnie to go rozumiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
A rodzice Twojego TŻ-a są po prostu tacy czy może pieniędzy nie mają, bo to już byłaby inna sprawa? A jeśli nie chcesz dziękować rodzicom TŻ-a to podziękuj swoim, ale na pewno nie rób tego na weselu, bo jakby na to nie patrzeć nie byłoby to ładne z Waszej strony. Możesz to zrobić już całkiem po ślubie i weselu, w jakiś inny dzień. A jak się na to Twój TŻ zapatruje? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez beaciunia Czas edycji: 2010-02-25 o 10:52 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam nadzieję że w kościele teść usiądzie obok moich rodziców. A jak nie to ja go o to poproszę. A co do podziękowań to jeszcze sama nie wiem....
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
beaciunia, elunka u nas też jest taka sytuacja, mama tż-ta nie żyje od kilku lat więc podziękowania planujemy zrobić w domu po błogosławieństwie a na sali już nie planujemy nic, żadnych "cudownych rodziców" itp. itd. jak sie komuś nie spodoba to trudno, z rodzicami jest to ustalone i się nie obrażą
![]() a co mieszkania po ślubie to my teraz mieszkamy w odległości 3 km, a po ślubie planujemy u mnie ale całkowicie oddzieleni od rodziców, a później to się okaże bo tż chce budować dom a moi rodzice upierają się żeby nam dać swój ![]() co do posiadania maleństwa to przede mną jeszcze rok studiów i chciałabym je skończyc a czy z brzuszkiem to się okaże ![]() ![]()
Karolek 31.05.2013 ![]() Edytowane przez milam Czas edycji: 2010-02-25 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Beaciunia po prawa autorskie zgłos się do mnie na kursie ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Honolinka moje gratulacje, aż łza się w oku kręci jak się czyta twoją relację.
Co do planów po Wielkim Dniu ![]() A co do różnicy wieku to u nas jest też sporo tylko w odwrotnym kierunku hihihii ja jestem starasz o 8 lat ![]() ![]()
#712 |
Zadomowienie
|
Nie mają kasy i są wrdeni...znaczy Matka...w sumie kase ma na kkremy za 1000,00 ale na dzieci juz jej nie starcza....patologia. TŻ udaje ze nie ma problemu....czyli jak o tym wspominam ze moze łaskawie mamusia sie odezwie jego do moich rodziców, to mówi ze ma taka matke a nie inna i co on moze zrobić...bo prosić się nie bedzie....strasznie drazniący temat....Ja tej kobiety nie znoszę, o nią się tylko kłócimy...TŻ nie jest maminsynkiem, ale nalezy do ludzie którzy nie lubia szukac problemów...dla niego to nie problem ze jego mama jest idiotką...taka juz jest i juz...;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
Eninko-Współczuję sytuacji z teściami. U nas rodzice znają się. Mamy poznały się trochę przed oficjalnymi zaręczynami, a z tatą Tż-a na zaręczynach. Oczywiście pierwsze spotkanie nie było łatwe, bo to ja je zainicjowałam żeby na zaręczynach nie było sztywno, mam mojego Tż-a długo się wymigiwał i aż mnie wkurzyła, że nie chce, a ja jej nie będę zmuszała nie to nie....Ale Tż coś jej powiedział(nie wiem co) i w końcu przyszła i siedziała 5 godzin
![]() Ja tez nie mam taty, ale podziękowania na weselu będą(nie za organizację wesela, a za wychowanie). Tak się stało i już, kogo mam obwiniać?Za tatę pomodlimy się w modlitwie wiernych i dzień wcześniej pojedziemy na cmentarz. Pewnie, że będzie mi przykro, że nie ma go ze mną, ale wiem że będzie patrzył na nas z góry. Ja też mam 23 lata i mam b. silny instynkt macierzyński, ale ze względów finansowych i przede wszystkim mieszkaniowych nie możemy sobie pozwolić na dziecko w najbliższej przyszłości. Scio-nastraszyła nas prof. Ś. Beaciunia- ja uważam, że facet to powinein być starszy minimum 2-3 lata, ja mam starszego o rok i powiem Wam szczerze, że niekiedy ma odchyły od normy...mimo, że mój Tż-cik jest zazwyczaj nad wyraz poważny i ułożony.To nie reguła,ale zazwyczaj faceci później "dojrzewają".
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
i strasznie chce sama zaspiewać"cudownych rodziców mam" z TŻem, ale wyłącznie dla moich rodziców...nie wyobrazam sobie jak mogloby tego nie byc na moim weselu, tego uroczystego podziękowania...ale jak mozna dzikowac rodzicom TZa-skoro nawet go nie wychowywali generalnie wychowali go dziadkowie, bo rodzice to zajeci soba byli chyba;/ Poza tym niczego w zyciu mu nie dali...miłosci wiecej zaznał od moich rodziców i to moim nal;ezy się podziękowanie za OGÓŁ....wredna jestem jak tak mówie ...ale to naprawde silniejsze ode mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny muszę się pochwalić, że zamówiłam dziś w "Annie" na Kościuszki suknię ślubną
![]() ![]() ![]()
#716 |
Zadomowienie
|
śliczna sukienusia! Gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Maxima cudowna!! A w ogóle widzę w tle że same fajne tam mają, cieszy mnie to
![]()
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
Maxima-suknia śliczna
![]() Eninko-rozumiem, że przez Ciebie przemawia żal..., ale chyba nie ma sensu demonstrowanie na weselu, kto bardziej Wam pomógł i kogo bardziej kochacie. Jeśli już to podziękujcie w domu,a przy piosence kochanych rodziców ma zatańczcie z Twoimi rodzicami.
#719 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam bardzo
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.