|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
UUuuu
ktoś oceni?pochwali? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmmm....nie wem...ale wydaje mi sie że zmniejszasz.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy dobre ale chcialam zeby bylo R:
ŚNIADANIE: pół kubka mleka 0,5%, 4 łychy musli (płatki owsiane, kukurydziane, pszenne, rodzynki, orzechy laskowe) Czerwona herbata. IIŚNIADANIE: Pomarancz, jabłko. Jogurt bananowy (130 g), kromka chleba wieloziarnistego. Czerwona herbata. OBIAD: Kurczak w pieciu smakach, porcja ryżu, surówka z kapusty i marchwii. KOLACJA: Serek wiejski z truskawkami. Grahamka z masłem. Herbata. Co poprawić? Prosze o rady bo dopiero zaczynam R. |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
BAN stały
|
Cytat:
ryba na parze?! poledwica z indyka?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |||||
♥
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie jesz dużo , jesz odpowiednio . u mnie w domu to samo śmieją się , że tak to w życiu nie schudnę bo powinnam jeść mało tiaaa ![]()
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2010-02-25 o 18:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Rozeznanie
|
no to moje dzisiejsze U:
I: serek wiejski 200g z fitella cynamonową i łychą słonecznika + herbata zielona II: grahamka z masłem, szynką z indyka, pl. sera żółtego, papryką i sałatą III: bułka ziarnista z masłem, szynką konserwową, ogórkiem i sałatą IV: jogurt wiśniowy activia (wiem-tutaj malutko) V: (niedawno jedzone ![]() proszę o ocenę
![]() |
#4267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może jednak ktoś się skusi na ocenę, hm? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
annnia
![]() no ze mnie się też śmieją, że powinnam jeść mniej..
#4269 |
Wtajemniczenie
|
Witam dawno nie wklejałam swojego jadła ale dziś mam natchnienie
![]() U I śn 5,30 2 kawałki chela z masłem i serem kawka z mleczkiem (niestey takie skromne bo zaspałam) II śn 10,00 2 kawałki chleba razowego z masłem, szynką, pomidorem i rzodkiewką, zielona herbatka 13,00Przekąska jogurt naturalny z dużą garścią słonecznika łuskanego, jabłko i gruszka 15,00 obiadek Ziemniaczki z sosem, żeberka, surówka z marchwi i buraczki (porcje duże na deser miejsca brak ![]() Podwieczorek 17,00 winogrona czerwone, banan, Kolacja (przed chwilką) 2 kawałki chleba razowego z masłem, twarożkiem i rzodkiewką, kakao. |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
♥
|
Cytat:
makrela wędzona jest ok najlepiej kupować taką na wagę bądź pakowaną ale nie z puszki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh, pewno nie powinnam się przejmować. ale żeby było śmiesznie siostra studiuje dietetykę... :P ale że nie chce mi pomóc, więc pomaga mi wizaz ![]() sory za ot ![]()
Edytowane przez Vegetka Czas edycji: 2010-02-25 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny. Wrzucam moje R:
1. 4 łyżki płatków owsianych, 1 pszennych, 3 otrębów pszennych, cynamon; jabłko 2. 1 kromki chleba razowe pełnoziarniste, jedna z połową puszki tuńczyka wsw, druga z twarogiem chudym, obie w sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą. 3 . zupa ogórkowa (na warzywach, z piersią, z połową szklanki makaronu pełnoziarnistego) 4. j. naturalny garść orzechów, różyczka brokuła skroplona oliwą. 5. będzie: wieśniak + dużo warzyw + oliwa Proszę o ocenę.
#4273 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ogolnie to jakos sobie nic nie robisz z moich /np. wczorajszych/czy innych Wizazanek uwag. tyle ode mnie
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez m-m-m Czas edycji: 2010-02-25 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Rozeznanie
|
zapomniałam dodać szklanka mleka 2% i kawa zbożowa z 1/6 mleka ![]() ed. Dziękuję za ocenkę! ![]()
#4277 |
Rozeznanie
|
U
i jak????????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4279 |
Wtajemniczenie
|
mnie też to ciekawi? jesli na dodatek przy każdym jesteś głodna i trzymasz wage to tylko pogratulować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Rozeznanie
|
Wstajeod 3 lat ok.5 rano...5-5.20..mniej więcej
![]() ![]() a co ile zjadam??hm..nie zastanawialam się nad tym specjalnie ![]() ![]() p.s. mam 174, ważę 63-65 i tylę chcę utrzymać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Raczkowanie
|
R
1.ś. 10:00 4 łyżki płatków owsianych + 1 musli zurawiną+ mleko 1,5 2 ś. 12:00 duże jabłko + mandarynka (wiem ze to brakuje, tłuszczów i białek) + kawa z mlekiem ćwiczenia z zumba fitness ok 45 minut 3. o 15:00 warzwa na parze + pierś z kurczaka także na parze z przyprawami 4.17:00- jabłko (jakoś byłam głodna po obiedzie) + 18:00 mieszanka z połowy jogurtu naturalnego+ 1 actimela + 2 łyżek płatków owsianych brzuszki 5 . kol. 20:00 półtora filetu z kurczaka gotowanego na parze+ 2 małe kromki chleba razowego( miałam jeśc bez chleba ale jakoś brakowało mi węglowodanów Dziewczyny jestem nowicjuszką, nie wiem czy jem za mało czy może za dużo, wiem ze napewno brakuje mi tutaj tłuszczy ![]() muszę kupić jakieś orzechy i brak czasu na więcej ruchu bo sejsa ;( ocenicie?? Edytowane przez Monisia :) Czas edycji: 2010-02-25 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zadomowienie
|
UUuuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() śniadanie: owsianka - 1.5 szkl. mleka, jabłko, 4 łyżki płatków owsianych, łyżka miodu, orzechy włoskie, suszona papaja i ananas, suszona śliwka, płatki z kawałkami czekolady, 2 łyżeczki otrębów II śniadanie: serek homo waniliowy 150g; bułka z ziarnami z masłem, szynką z indyka, serem żółtym, keczupem, papryką obiad: rosół z kluskami; ziemniaki, mięsko z rosołu, surówka (marchew, sałata, cebula, majonez) deser: kawałek szarlotki podwieczorek: po kawałeczku 3 różnych placków; bułka z orzechami i lukrem kolacja: 2 kromki chleba razowego; 1 z masłem i tuńczykiem w oleju; 2 z masłem, szynką z indyka, keczupem, papryką po: kakao i jak? bardzo proszę o ocenę ![]() Edytowane przez nala4 Czas edycji: 2010-02-25 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Przyczajenie
|
zjedzmniebejbe dziękuję za ocenę
![]() Muszę przyznać, że ten wątek jest genialny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() _________________________ ______ Cytat:
![]() _________________________ __________ jw.
![]() |
#4287 |
Raczkowanie
|
sniadanie 10 godzina, 4 łyzki płatki owsianych + 1 łzka musli żurawiną i innymi + ok 1 szkalnka mleka 1, 5 %
![]() zjedzmniebejbe dziękuje, że odpisałaś, postram się poprawić następnym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() swoją drogą to powinni to naturalnych metod antykoncepcji zaliczyć nieprawidłową dietę prowadzoną na własne życzenie-źle się odżywiasz, nie masz okresu-nie masz dzieci. ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Może dzisiaj ktoś pokusi się o ocenę
![]() Moje R I śn - owsianka (2,5 łyżki owsianki, 1 łyżka muesli, starte jabłko, cynamon) godzina na siłowni aerobowej II śn - 4 kromki chleba razowego (2 malutkie-koncówka z twarogiem i dżemem, 2 z twarogiem i pomidorem), 1/2 pomarańczy, herbata bez cukru obiad - ryba na parze, trochę ziemniaków, surówka podwieczorek - sałatka (pomidor, jogurt nat., zielona cebulka) brzuszki, hula-hop kolacja - twaróg (i tu pytanie - będzie to po treningu, mogę dać jabłko, czy lepiej pomidor?) |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Raczkowanie
|
Moje Uuuuu
Śniadanie: owsianka: 5łych płatków owsianych, 2łychy otrębów pszennych, 2łychy słonecznika, 2 łyżeczki dżemu wiśniowego na mleczku 2% ( miało być jabłko ale dostało nóg i wyszło czyli uroki mieszkania studenckiego), kawałek ciasta z jabłkami 30 min spacer na uczelnie 2Śniadanie: omlet z 2 białek, jednego żółta z dużą ilością szynki z kurczaka z przyprawami i ketchupem 15 min rozgrzewki, 30min ćwiczeń na brzuch i talię, 30 min na uda i pośladki, 15 min skakanki Obiad: makaron orkiszowy spora porcja, tuńczyk wsw, przyprawy godzinny spacer Podwieczorek: serek danio waniliowy 240g z migdałami, słonecznikiem i orzeszkami Kolacja: sałatka z twarogiem ( kapusta biała, papryka, kukurydza, marchewka, twaróg)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.