|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
![]() _________________________ ____________________ Cytat:
![]() ![]() _________________________ __________________ Cytat:
![]() _________________________ wszystko jw.
![]() |
#4232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Raczkowanie
|
REDUKCJA.
Śn: Płatki owsiane, rodzynki, łyżka fitelli cynamonowej, otręby osiane, siemie lniane, garść corn flakes, na ciepło zalane po połowie wrzątkiem i mlekiem 2,0%; inka zalana 200ml wrzątku i 75 ml mleka, herbata, woda. II ŚN: dwie kromki żytniego chleba z serkiem naturalnym i dużą ilością papryki, marchew, jabłko; Obiad: Śledź po kaszubsku z cebulą (biłako+tłuszcz), surówka: marchew, papryka, ogórek kiszony z octem i cebulą, MARCHEW. PodW: zotarella, pomidor, papryka. K: Bedze ciężko bo po pracy mam zabieg u dermatologa na buźke, wyjdę ok. 19 30, w domu będę najwcześniej o 20, a to nie jest już czas na jedzenie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
podczytuje was od jakiegoś czasu :P kurde, chciałabym troche przytyć (a raczej musze [anoreksja] ) i może skorzystam z jadłospisów na P
![]()
#4235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zadomowienie
|
Zjedzmniebejbe, thx
![]() Jogurt który kupuje ma 400g w tym 4g białka i 6g węgli na 100g czyli białka trochę jednak ma ![]() Nie jestem na takim zupełnym U, co prawde chcę utrzymac wage ale ponieważ jestem po diecie to nie od razu moge jeść tyle co pozostałe dziewczyny na U. |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Raczkowanie
|
To może i ja zarzucę swoim U
i kłaniam się o ocenę ![]() Iśn. owsianka (tzn.były i owsiane i żytnie) z jabłkiem, siemieniem lniany, słonecznikiem i rodzynkami na szklance mleka (3,2) pół Grześka IIśn. Grahamka (100g.) z masłem i twarogiem rozgniecionym z przyprawami i rzodkiewką później: jabłko IIIśn. wieśniak z słonecznikiem, wkrojoną pomarańczą i łyżką masła orzechowego Obiad 1) Zupa warzywna na mięsie (pływały tam: kalafior, marchewka, fasolka szparagowa itp.) 2)pierogi z mięsem (5?) Kolacja 2 kromki chleba z: 1) łososiem i ogórkiem (+chrzan) 2) plastrem sera żółtego i wędliny, ogórek (+chrzan) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _________________________ ___ Cytat:
![]() _________________________ _____________________ Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Moje R
![]() I śn.(9.00) - owsianka (3 łychy owsianki, mleko 1,5%, starte jabłko, szczypta cynamonu) II śn.(12.30) - 3 tosty z chleba pełnoziarnistego (2 z twarogiem, chudą wędliną i pomidorem i jeden z twarogiem i dżemem truskawkowym) + pomarańcza obiad (15.15) - 2 małe kiełbaski drobiowe + sałatka (kap. pekinśka, trochę jajka, pokrojone udko z kurczaka, papryka czerwona, zielona cebulka, pomidor) podwieczorek (17.30) - trochę orzechów z twarogiem kolacja (20.00) - twaróg z 3/4pomidora z zieloną cebulką Proszę o ocenę i jakby ktoś mógł policzyć ile tu jest kalorii ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-02-25 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Co do zotarelli..mówią na nią bomba białkowa, fakt zawiere też tłuszcz, ale ma śladowe ilości węgli a białka jest 20g/100. Śledzika odsączałam ![]() Biorę ze sobą marchewkę coby jak wyjdę z zabiegu ją wszamac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R/U (ale już coraz bliżej U, mam nadzieje, że waga faktycznie się utrzyma
![]() I. Dwie kromki razowca z serkiem wiejskim/półtłustym twarogiem, dwa jabłka II. 500ml maślanki naturalnej, jabłko III. Warzywa na parze mały jogurt naturalny W międzyczasie 30min skakanki I na tym koniec dobrego, bo z okazji imienim wybieram się na pyszną pizze z chłopakiem, niby na cieniuteńkim cieście jest i nie za duża ale jednak.. Ale potem idziemy do klubu to tez troche na pewno wytańcze, % sobie dziś daruje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A siedzenie w domu na pewno nie pomaga-my zawsze schizujemy jak jestesmy w rodzinnym miescie ![]() NASZE P; przed sniadaniem; jablko z bananem podprazone na patelnii z cynamonem + garść daktyli i garść suszonych śliwek. śniadanie; bulka z sosem czosnkowym, salata, camembertem i oliwkami. owsianka z pols zklanki wosianych, szklanki ZB, pol szklanki muesli, pol nesquik, orzechow, migdalow, wiorek, rodzynek, homo naturalnego zmieszanego z homo straciatella. szklanka soku z aronii. II śniadanie; kromka chleba razowego z plaster bezpodp. zoltego sera, maslem, pomidorem, papryką kasza manna z mlekiem, bananem, cynamonem i sokiem z aroni ![]() pasek gorzkiej czeko z pomaranczą. obiad; talerz bigosu wege z suszonymi sliwami + kasza kus kus + 3 pulpety warzywno-sojowe + jajko x 2 + sos z pomidorow z puszki, czosnku i pietruchy. po; herbatniki z maslem orzechowym i miodem - sporo. ![]() przed wyjsciem ; koktajl bananowy [mleko, banan, cynamon, miód]. + garść orzechów włoskich. wf. [podwieczorek sie nie zmiesci;( ] po; jablko podprazone na patelnii [20 min. przed kolacją]. kolacja[21.00]; twarog [pol kostki] z sosem pomidorowym, 1/2 puszki fasoli , wkrojonym ogorasem + 2 kromki chleba- 1 z maslem, salata, pomidorem i jajcem, 2 z maslem i dzemem truskawkowym. po; sok marchewkowy jednodniowy + garść rodzynek.
![]() |
#4244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm ale jogurt przeciez jest białkiem pochodzenia zwierzecego...tyle że nie jest "zwierzęciem.." jogo naturalny ma bardzo duzo wapnia.. jęsli ona zjadła 400 gram to jej jogurt miał 16 gram białka to tak jak przecietny wiesniak 150 gram.. taki jogo wzmacnia kości i jest dobry na jelitka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że jogurt ma wapń i różne dobroczynne bakterie to wiadome, ale dla mnie dobieranie produktów dietkowych opiera się głównie na składzie produktu oraz ilości btw.. ![]() ed: bo po co zapychać się samym jogurtem dostarczając organizmowi tylko wapnia, trochę białka i węgli, jeśli można zjeść coś podobnie białkowego(choćby wieśniak czy homo), dodać chlebka i warzywa i już posiłek wyglądai smakuje lepiej, i dostarcza więcej skł. odżywczych.
plecaczkiem: 7250 km ![]() Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2010-02-25 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Raczkowanie
|
Boże ja już nie wiem jak mam jeść.
jadłospisy wklejam żeby mnie poprawić, chce wiedzieć co jem nie tak, czego nie jem. jestem po obiedzie, napiszcie mi czy dobry podwieczorek i kolacja, proszę ![]() R śniadanie: ciemny chleb 2x, cienko majonezem pociągnięte, sałata, pół plastra żółtego sera, szynka, dużo zielonego ogórka, rzodkiewaka w szkole: jabłko duże obiad: 400g warzyw na patelnię, ok.150-200 g filet z kurczaka. podwieczorek: jabłko kolacja: jogurt naturalny, płatki pszenne z truskawkami(muszę skończyć paczkę) , do tego łyzka słonecznika. i jak ? ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez natul Czas edycji: 2010-02-25 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie - kazdy komponuje jadłospis, tak jak uważa..no ale jogo naturalny napewno zły nie jest heeh [pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Kochana, Esor.
Twój jadłospis został przeniesiony tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=399103
![]() |
#4249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ś: wyrzuc majonez, zolty ser. dodaj jablko w szkole: za malo. na innej przerwie zjedz jeszcze jogurt naturalny jub najepiej grahamke z chuda sznka drobiowa lub z indyka obiad: chyba oka pod: nie jemy cukrow prostych po poludniu. tutaj musisz cos zmienic K: wyrzuc platki, dodaj warzywa. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro czeka mnie pizza to co w tym złego, że lekki obiad zjadłam (albo niech będzie, że obiad z kolacją zamieniłam). A śniadanie i drugie śniadanie to może takie małe hmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zadomowienie
|
UUuuu
ktoś oceni?pochwali? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki bardzo ![]() obiecuję poprawę ![]() na śniadanie dodałam żółty ser własnie pierwszy raz od dłuższego czasu, stwierdziłam, że pół plasterka mi nie zaszkodzi, a już mam jakies inne witaminy dodatkowo . ![]() a czy mogę być bez podwieczorku ? bo obiad jem zazwyczaj o 16, kolacja 18,30-19 więc nie mam potrzeby jedzenia podwieczorku ![]() chociaz mam ochote kupić sobie mieszanke orzeszków i zajadać się nimi w międzyczasie (garść, nie więcej) ![]()
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
up ![]()
![]() |
#4255 |
Raczkowanie
|
jadłospisik na PPP:
( ide jutro do pracy ale mimo wszystko bede sie starac
![]() I: ( 6:00) : jogo naturalny duzy+ 4 garscie ZB+ 4 łychy musli( tam sa owsiane, pestki słonecznika, yni, rodzyny- sama dzis stworzyłam) + 3 łychy otręb + wkrojony banan + jabłko+ herbata z cytryną II: ( 11:00): herbata zielona, jabłucho, bułka grahamka z szynką z indyka, masłem, pomidorem ( nie mam możliwości innego sniadania:/ III ![]() po: kostka czekolady z orzechami Milka ( mój mały sukcesik) IV: ( 18:00) : pomarancz, jogurt activia musli malinowa z wrzuconą mieszanką orzechów( nerkowce, laskowe, migdały, słonecznik), kawa z mlekiem skonden ----> nie licze orzechów ![]() V( 19:30): wiesniak 200 g z łyżeczka dzemu truskawakowego, kroma chleba razoewgo z masłem i posmarowana tymże dżemikiem ![]() po: ???? ocenka jakas Babeczki???? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ar22 Czas edycji: 2010-02-25 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Raczkowanie
|
R
I(8.30): owsianka z 3łyżek z łyżką otrębów plus gruszka herbata II(11.00): jogurt naturalny z kiwi i łyżką otrębów III(14.00): mała sałatka z salad story ![]() IV(17.30): papryka planuję V(19.00): 150g serka homo naturalnego, herbata nie leczę się, bo nie ma takiej potrzeby |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
U
![]() Sn: grahamka 100g z masełkiem : jedna z 2 plasterkami szyneczki wiejskiej pomidorkiem szczypiorkiem i ogorkiem kiszonym , druga z almette smietankowym i szczypiorkiem , 2 jajka na miekko , pomaranczka 2sn: pączek z serem , serduszko do picia , jabłuszko duzeeeee i pyszne ![]() O: 200g makaronu zalane gratką truskawkową 125g P: 2 jabłuszka duze ;d pomaranczka , zalane jogurtem naturalnym 150g dorzucone garsc nerkowcow i lyzeczka cukru waniliowego ![]() K: serek wiejski 200g , dwie kromki razowca z masełkiem i pomidorkiem ( mala zachcianka) , pomaranczka (uwielbiam) Bdz na filmie : kakao puuchatek na szkalnce mleka 1.5 % , lubis czekoladowy ![]()
![]() |
#4258 |
Raczkowanie
|
R
ś ![]() IIś:duże jabłko o:zupa, pierś z warzywami na parze + sos chilli + oliwa z oliwek p: kawa z mleczkiem, duża mandarynka k: ser biały kromka chleba z masłem, szynką i warzywkami + 4 gumy miętowe
#4259 |
Zakorzenienie
|
I - dwie kromki chleba mieszanego z trzema plasterkami polędwicy sopockiej i z czterema plasterkami pomidora, herbata zielona gdzie jest jakiś owoc ?
II - bułka razowa wieloziarnista gdzie warzywa, owoce, białko ? III - 50 g kaszy gryczanej, łyżka ćwikły z chrzanem, kawałeczek kurczaka gotowanego dlaczego tak mało ? IV - 150 g serka waniliowego, czubata łyżka mieszanki orzechów (włoskie, arachidowe) serek homogenizowany out, uważaj na połączenie tłuszcze + węgle, poza tym to co napisałaś to nie jest posiłek V - twarożek (100g chudego twarogu, trzy łyżki mleka), marchewka chyba najlepszy posiłek z dzisiejszego jadłospisu Przekroczyłam 1500 ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
no i mój dzisiejszy RRRRRRRRR
![]() ŚnI - owsianka z twarogiem, suszonymi morelami, śliwkami, rodzynkami, orzechami, grachamka z polędwicą sopocką, pomidorem, pomarańcza, herbata zielona. ( mama jak zobaczyła to śniadanie zapytała czy kogoś zaprosiłam :P ) ŚnII - jogurt naturalny, daktyle, orzechy. ( chyba trochę skromnie, ale to było poźne śniadanie ) O - zupa jarzynowa P- jajko, serek homo naturalny, orzechy K- serek wiejski, rzodkiewki ciągle się zastanawiam czy nie za dużo tego wszystkiego... mama z siostra mnie wyśmiały, że jestem na redukcji a jem więcej niż wcześniej... i jak wcześniej pytałam, czy nie spożywam zbyt dużo nabiału ? bardzo proszę o ocenę. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.