Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja' - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 17:50   #4861
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
możesz po prostu nie brać potem udziału w rekrutacji.
ja założyłam na Polibudzie Gdańskiej, na razie też nie ma rekrutacji, od maja się zaczyna.

ja sobie załatwię zaświadczenie od lekarza, że mogę mieć wodę, chusteczki higieniczne i mogę wyjść na siku. bo też nie wytrzymię.
a przecież jak jeszcze kataru dostanę.. to co? w rękaw będę smarkać? albo połykać ? kuuuuuuuur*aaaaaaaa
no już ogarnełam
tylko właśnie mówię, że nie wszędzie można się zarejestrować.
ale ja się nie śpiszę z tym

też myślę, że tak zrobię, ale... co powiem lekarzowi? że niby co ma mi napisać w tym zaświadczeniu, jak to ma wyglądać?
a chusteczek też nie można u nas na próbnej można było, a wyglądała jak ta majowa.
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 17:58   #4862
mtynai
Zakorzenienie

u nas mówili, że na wszystko musi być zaświadczenie.
na cyrkiel i linijkę pewnie też.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 18:06   #4863
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2010-02-25, 18:07   #4864
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Czołem Towarzyszki!
Czujecie ten rześki powiew wiosny? Powiem Wam, że w tym roku pierwszy raz w życiu nie chcę maja. Przeboleję brak urodzin, ale skoczmy sobie od razu do czerwca
Miałam dziś próbną maturę z angielskiego, taką pierwszą pierwszą (i chyba ostatnią ostatnią). Oczywiście napisałam na 280 słów

Mama: To po co przekraczałaś, jak wiedziałaś jaki jest limit?
Ja: Jezuuuuuuuuuuuuuuu, bo to się nie da tak idealnie trafić. Bez sensu są te limity. Zresztą i tak się mieszczę.
Mama: Jak się mieścisz jak 250?!
Ja: Bo jest granica tolerancji. No bo co, ktoś ma 251 i ma mieć 5 punktów w plecy?
Mama: A jak masz pięć kroków do przepaści to za szóstym spadasz i nie ma zmiłuj.
Ja: o_o'
dosadne porównanie
Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
można się wysikać za całe życie, nie ?
ale jedno piwo podobno dobre dla nerek
Taa
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17450201]Żbiczku a Ty masz temat coś o tańcu bo wybacz ale nie pamiętam

Czołem.
dopiero pierwszą taką próbną pisaliście? to ładnie .ja bym nawet na 280 słów nie napisała .[/QUOTE]
Taniec i Tango powinno być o tańcu, no nie? nie przyszło mi do głowy sprawdzić o czym, ale mówiłam też babce od polskiego (tej "" ) i ta, że pewnie, bardzo dobry wybór z miną

To wcale nie takie trudne, mi ZAWSZE wychodzi 260-90, nie wiem jak się zmieszczę na maturze <250 bo jak napisać opowiadanie na 220 słów
Cytat:
Trzeba się było zapytać, czy na buty też trzeba mieć
Właśnie na próbnej miałam chusteczki, bo ciekło ze mnie do kosza mi nie pozwolili iść, to już mi nie starczało miejsca na ławce na te zasmarkane
Jak będę trochę przeziębiona (a u mnie w tym roku to nie trudne mówiłam Wam? już się mama ode mnie zaraziła ) to też się przejdę po to zaświadczenie o kibelku

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 18:46   #4865
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
jaki słodziak

bo Ty to faktycznie ciągle w domu zostajesz
wiem wiem. ostatnio tak mam. nigdy wcześniej tak nie robiłam.
Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Fajne prostownicę też mama dostała?
bez bez.

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja się poważnie zastanawiałam nad studiowaniem historii sztuki i to są studia pierwszego wyboru. No, ale boję się, że po nich ciężko będzie znaleźć mi pracę, bo mam ograniczony zakres działania, zwłaszcza, jeśli będę chciała wrócić do mojego miasteczka.
archeologia odpada- musiałabym zdawać geografię, poza tym z tego co słyszałam próg punktowy jest wysoki- za wysoki dla mnie.
wszystko co historia do złooo. ale archeologia wydaje mi się b.ciekawa.

Cytat:
[/SIZE]powiedział ktoś, kto miał dzisiaj ogarnąć wszystkie teksty do prezentacji
nie muszę mówić, ile z tego wyszło, prawda?
jutro nie włączam w ogóle kompa
na prawdę nie włączanie komputera dużo daje. wczoraj w ogóle nie włączyłam i dużo nauczyłam się na spr. z histy. Wcale mi go nie brakowało.

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
A McFlurry ? Ja je kocham
ja też. to mi zrobiłaś smaka.
Cytat:
ale ja też nie chcę przeskakiwać z kierunku na kierunek. Chcę wybrać jeden konkretny i w nim się kisić do licencjata.

Ale mnie dzisiaj Stypendystka wkurzyła. ktoś zabrał polonistce z biurka kartkę z np i pytała wszystkich po kolei. No i stypendystka się oburzyła, że polonistka nie zdążyła przepytać całej klasy, tylko skończyła na niej. I jeszcze jak polonistka zmieniła temat ona mówi "no, niech pani dalej pyta, niech pani przepyta całą klasę a nie pół"
no co za kobieta! Po polskim ci, którzy dostali 1 zrobili sobie kółko wzajemnej adoracji i narzekali, czemu inni nie poszli do odpowiedzi, jakby to była nasza wina, że nie zdążyła nas przepytać
im więcej kierunków do wyboru tym gorzej.

co za stypendystka. nie lubię takiej zawiści.

witam Was kluseczki. ;*

uczyłam się z historii, ale zaangażowała siostrę, że będę jej wysyłała smsy z zadaniem, a ona ma mi odsyłała odp. no i tym samym wszystko mam. Liczę na 3, 4

dostaliśmy płytę ze studniówki, taka sobie.

lecę zrobić lekcje, nadrobić Majkę i zjeść.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2010-02-25 o 18:48
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 18:47   #4866
cao
Zadomowienie

SamaraMorganx dziękuję
juz mam taki maly wstęp nawet

nie wiedzialam że trzeba mieć zaświadczenie :P
tez miałam katar na próbnej i aż mi bylo dziwnie nos wycierać bo babki z komisji się gapiły na mnie

kurcze ale się wkurzyłam wrrrr...jutro mam sesje a makijazystka nie może mnie pomalować ..a wszystko juz jest uzgodnione z miejscem sesji i w ogole..musze sama się pomalować,masakra i to jakoś kolorowo oczy a mam tylko z kolorowych rzeczy to eyliner niebieski a cienie mam same brązy,szarości,perłowe,zł ote i coś od miedzi.. może macie jakiś pomysł makijazu?:P
wiem problem błachy ale potrzebowałam się komus wyżalić
cao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 18:54   #4867
malenstwo5
Wtajemniczenie

hej Kochane

Pochwalę się Wam Miałam dziś ostatnią historię w życiu Oddała nam sprawdziany, wystawiła oceny no i mają przychodzić tylko ci co zdają maturę z hist Czwóreczkę mi dała
Mam jakąś starą klawiaturę i mi się źle pisze, więc jak jakieś błedy będą to nie patrzcie na nie Jak się znajdzie sterownik to będę miała moją wcześniejszą Jutro idę do szkoły na jedną lekcję Sprawdzian z WOSu
Zaraz poczytam co napisałyście

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 18:58   #4868
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Taniec i Tango powinno być o tańcu, no nie? nie przyszło mi do głowy sprawdzić o czym, ale mówiłam też babce od polskiego (tej "" ) i ta, że pewnie, bardzo dobry wybór z miną
Nie czytałam jeszcze Tanga, ale na sto pro nie jest o tańcu jako takim.
Zresztą, lepiej zacytuję za Mądrą Książką:

Cytat:
Scena-symbol: tango jest symbolem wyzwolenia ludzkości z krępujących obyczajów oraz uwolnieniem biologiczności człowieka. Scena tańca to znak, że do domu Stomila powróci wszechwładny chaos etyczny i moralny, mający w zamyśle autora stanowić ostrzeżenie przed groźbą zniszczenia wrażliwości i inteligencji przez brutalność, tępotę i zwykłe chamstwo.
I z tego co zauważyłam kartkując, scena tanga jest dopiero pod koniec utworu.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
hej Kochane

Pochwalę się Wam Miałam dziś ostatnią historię w życiu Oddała nam sprawdziany, wystawiła oceny no i mają przychodzić tylko ci co zdają maturę z hist Czwóreczkę mi dała
Do jakiej Ty cudownej szkoły chodzisz?
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:01   #4869
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
uczyłam się z historii, ale zaangażowała siostrę, że będę jej wysyłała smsy z zadaniem, a ona ma mi odsyłała odp. no i tym samym wszystko mam. Liczę na 3, 4
Jak wszystko, to 5 będzie
Cytat:
Ja już nie mam od stycznia
Cytat:
Teraz też to wiem Edek i Eugeniusz, całe pół strony na 210

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:03   #4870
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
wolę wódkę

Mogę spałować?
: pala:
Ja też. Piwa nie lubię. Jak napisałam wcześniej, toleruję tylko cytrusowego Redd'sa. [nie mogę kolorów zmieniać. ]

Tak, poproszę.

----------

Martyna, jak się rejestrowałaś to już z opłatą rekrutacyjną? [pewnie głupie pytanie zadałam. ]

----------

Idę obejrzeć CSI, machnę kilka zadanek z chemii i idę spać. Oczy mi z orbit niedługo wylecą.

Do jutra.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:04   #4871
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Do jakiej Ty cudownej szkoły chodzisz?
Nie jest cudowna Wiesz, bo ja jestem hist-praw no, ale u mnie w klasie historię zdaje może 7 osób, a materiał mamy cały przerobiony,więc nie miałaby co z nami robić. Woli te lekcje poświęcić tym którym historia jest potrzebna i robić z nimi testy i rzeczy typowo po maturę. Tak samo robi z WOSem, tylko, WOS zdaje dużo osób, może z 5 nie zdaje i oni też oceny będą mieć wystawione po jutrzejszym sprawdzianie i nie muszą chodzić Jutro mam jedną lekcję, bo nie mam dwóch matematyk i jest zastępstwo z tą historyczką, czyli tylko dla zdających hist, potem religia no i WOS.

Stary 2010-02-25, 19:21   #4872
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie na próbnej miałam chusteczki, bo ciekło ze mnie do kosza mi nie pozwolili iść, to już mi nie starczało miejsca na ławce na te zasmarkane
Jak będę trochę przeziębiona (a u mnie w tym roku to nie trudne mówiłam Wam? już się mama ode mnie zaraziła ) to też się przejdę po to zaświadczenie o kibelku
co do obu

Cytat:

Teraz też to wiem Edek i Eugeniusz, całe pół strony na 210
i tu się jeszcze pochichram z Ciebie

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

ja od po feriach nie musze chodzic na francuski i na geografie
panie nie sprawdzają listy.

w ogóle zauważyłam, że na wielu przedmiotach nie sprawdzają nam listy
na polskim też nie hm
Stary 2010-02-25, 19:25   #4873
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Na zarządzaniu nie ma dużych progów
Kolega jest na zarządzaniu, ale na IFE ininglisz to mówi, że niby ogólnie o wszystkim, a tak naprawdę nic jak byłam na targach, to babka mówiła, że zarządzanie najlepiej brać na samą magisterkę. Np mechanika inż + zarządzanie mag. Mi się marzy elektronika inż + informatyka mag nawet nie wiem czy tak można wtedy nie jest 4lata+1, tylko 4+2, ale zawsze dwa kierunki
Idę na stronę PŁ i też się zarejestruję, a co ed: chyba nie można jeszcze
na PŁ już można? wydaje mi się, że jeszcze nie

sama nie wiem co wolę studia inżynierskie czy licencjackie. ale chyba te pierwsze
dziękuje za info tak w ogóle
Cytat:
nie mów, że się nie dostaniesz
myślę, że jeśli ta praca to coś pewnego, idziesz na kurs, to... studia zaoczne nie są takim złym pomysłem. z tym, że patrząc z drugiej strony, na dziennych miałabyś wolne weekendy i wtedy mogłabyś pracować, bo jednak w weekendy praca w pubach itp. ma większy sens

kurczĘ. jak ja zazdroszczę ludziom, którzy mają pracę

jeszcze apropo sikania... zastanawiam się co zrobić, żeby móc na maturze iśc do toalety, bo ja wiem, że nie wytrzymię
a jak będę miała okres... to już w ogóle
nie wyobrażam sobie tego...
mam nadzieję, że się dostanę ( o ile zdam maturę)
no najpierw muszę namówić tatusia, żeby mi dał 650 zł
już mam plan, kurs zrobię w czerwcu(tygodniowy jest), przez wakacje mogę pracować w sklepie czy gdziekolwiek, w weekendy klub i już co tam, że nie będę miała czasu dla siebie, ważne że będę żyła pełnią życia niezależnie od nikogo.

a propo sikania, idę na badania moczu i krwi we wtorek, bo mnie pęcherz ZNÓW boli
każda pani doktor przepisuje mi antybiotyki na infekcje, nie wiem na jakiej podstawie, nie mam krwi w moczu, nie piecze mnie, nie szczypie. a bóle wciąż wracają. podejrzewam, że mam kamienie na pęcherzu. idę w przyszłym tygodniu bo skierowanie na USG, bo chyba żadna z tych pań na to nie wpadnie
Cytat:
no i Dorota, pisalaś, że się nie dostaniesz.
na zaoczne (dużo) niższe progi są
mam nadzieje, bo na dzienne raczej się nie dostanę.

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 19:30   #4874
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Nie jest cudowna Wiesz, bo ja jestem hist-praw no, ale u mnie w klasie historię zdaje może 7 osób, a materiał mamy cały przerobiony,więc nie miałaby co z nami robić. Woli te lekcje poświęcić tym którym historia jest potrzebna i robić z nimi testy i rzeczy typowo po maturę. Tak samo robi z WOSem, tylko, WOS zdaje dużo osób, może z 5 nie zdaje i oni też oceny będą mieć wystawione po jutrzejszym sprawdzianie i nie muszą chodzić Jutro mam jedną lekcję, bo nie mam dwóch matematyk i jest zastępstwo z tą historyczką, czyli tylko dla zdających hist, potem religia no i WOS.
Eh, ja mam podobnie, klasa polski-historia i tylko parę osób zdaje historię, ale chodzić trzeba ;x podobnie WOS. "Państwu którzy nie zdają już daję spokój, muszą jedynie chodzić na lekcje, uważać na zajęciach, prowadzić zeszyt i robić zadania" - jeeeee! _-_
Stary 2010-02-25, 19:34   #4875
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Eh, ja mam podobnie, klasa polski-historia i tylko parę osób zdaje historię, ale chodzić trzeba ;x podobnie WOS. "Państwu którzy nie zdają już daję spokój, muszą jedynie chodzić na lekcje, uważać na zajęciach, prowadzić zeszyt i robić zadania" - jeeeee! _-_
To fajny spokój

Kliknijcie mi w Vichy

Stary 2010-02-25, 20:00   #4876
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
hej Kochane

Mam jakąś starą klawiaturę i mi się źle pisze, więc jak jakieś błedy będą to nie patrzcie na nie Jak się znajdzie sterownik to będę miała moją wcześniejszą Jutro idę do szkoły na jedną lekcję Sprawdzian z WOSu
ale fajnie..ja tak mialam miec z chemi (tylko z chemi;/) ale cos sie babce przeciagnelo, i nie wiem kiedy napiszemy ten ostatni sprawdzian w tym roku...a tyle gadania bylo...

najbardziej mnie wkurza niemiecki bo nauki mam 20razy wiecej niz z ang tak cisnie;/ a w klasie nikt nie zdaje niemca i juz zapowiedziala jeszcze dwa sprawdziany w tym roku, masakra co za kobita
wogole dochodze do wniosku że moja szkola jest bardzo rygorystyczna nikt nie popusci, a o takim czyms jak nie sprawdanie obecnosci to nie ma mowy, bo wszyscy mowia że są za nas odpowiedziali bla bla bla
Cytat:

u mnie klasa historyczna a tylko 4 osoby zdaja historie w tym dwie na podstawie xD
a w dodatku co roku 5godz historii chyba wiecej niz standardowo <??>

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:

oo ja mam tez tango na prezentacji, moja polonistka mi je wybrala

jest tam cos o inteligencji i zadaniach przed nimi stawianych? xD

wsumie przeczytalam proces, tez z polecenia polonistki i za bardzo nie wiem co pisac bo do tej tezy co mi wymyslila to to nie pasuje;/

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:54   #4877
star15
Zakorzenienie

Żbiki, co to był za dzień... nie komentuję.

Chciałam tylko zadobranocować. ;**
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:31   #4878
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
to byłby istny cyrk :d

Cytat:
ale Ci zazdroszcze !!

Cytat:
Ja już nie mam od stycznia
Tobie tym bardziej !

Cytat:
u mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

Żbiku co jest ?

;*

Marta właśnie skończyłam oglądac ten film 'to skomplikowane' rzeczywiście dosyc przyjemny .tylko troszkę dłuższy niż inne.

idę luknąc na farmę i do łóżka do jutra;*
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:50   #4879
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość

Martyna, jak się rejestrowałaś to już z opłatą rekrutacyjną? [pewnie głupie pytanie zadałam. ]
weź Ty czasami pomyśl
opłatę się wnosi dopiero jak się wybierze jakies kierunki
a tych z kolei jeszcze wybrać nie można

nic nie płaciłam, założyłam tylko konto i pouzupełniałam dane.
ale to w ferie jakoś już.

Cytat:

a w tego Vichy to wam klikam chyba z pięć razy dziennie
idę spać.
dobranoc Żbiczki;*

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 21:58   #4880
Karmenka
Zakorzenienie

Poklikałam Was, poczytałam i tyle

Nie cytnęłam jakoś nic.
Stary 2010-02-25, 22:27   #4881
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cao Pokaż wiadomość
hej ja tez właśnie tyle czasu zmarnowałam że szok..;/ aa mialam się uczyć po studniówce
Macie może jakiś pomysł na prezentacje maturalną "Pokolenia literackie po 1939r. Scharakteryzuj je na postawie najwybitniejszych przedstawicieli"
pomocy,nie wiem jak się do tego zabrac a juz prawie marzec

Aneczko ja mam jutro sesję w południe :P coś w stylu hipisowskim i myślę nad drugą częścią sesji:P coś w stylu hmm nie wiem jak to ująć ale chodzi o krótką kurtkę jeansową ,bluzkę z napisami,boskserkę,oczy pomalowane na ciemno i usta czerwone :P mam taka wizję no ale nie wiem jeszcze jakie tło do niej
a ty robisz sesję na jakiś konkretny temat?:P czy spontan?:P
No wiem o co Ci chodzi )
I Powiedz jak sesja wyszła;d
Chciałam sesji gdzies indziej ale wyszło jak wyszło ;d Było na spontana bo kolezanka przy M nie chciała się pomalowac
No ale mam nowe pomysły na wiosnę i lato ;D;D I mam miejsca;D
tak dla zartu powiedziałam kolezance zeby M jako 1 sesję aktową sesję a potem po sesji powiedziałam M że teraz się tak latwo nie wywinie bo mam setki pomysłów na wiosnę i Lato i kolezanka powiedziała " A Anka chciałaś inną sesję przyznaj się " Ja taka juz zazenowana, ale na szczescie sie nie obraził , chociaz sie skapczyl i tez przyja to w zart;d
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:19   #4882
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
o kulturoznawstwie myślałam, ale tam wymagają na maturze dwóch języków obcych. Byłam dość długo nastawiona na to, że pójdę na kulturoznawstwo, ale mój nauczyciel od historii powiedział mi, ze po tych studiach zostaje mi tylko szukać jakiegoś bogatego męża, bo tam ciężko będzie mi znaleźć jakąkolwiek pracę. A gdybym studiowała historię, wybrałabym sobie specjalizację nauczycielską i bez problemu znalazłabym pracę w szkole.
ja nie chcę innej filologii, bo nie mam głowy do języków, zresztą na takiej filologii angielskiej czy niemieckiej wykłady mogą być prowadzone w obcym języku i to mnie przeraża.
Dwóch? Pewnie zależy gdzie Ja wiem, że zdając angielski i polski tylko mogę iść na niektóre specjalizacje kulturoznawstwa np. filmoznawstwo. Duużo ich jest do wyboru no ale jak z pracą.. no cóż jak wiadomo, różnie to bywa niestety
A chciałabyś pracować w szkole?
Tak, z tych na pewno, ale inne języki na początku są po polsku.
Jeszcze masz troche czasu żeby coś wybrać

Co do tej elektronicznej rejestracji - w Krakowie patrzyłam na UJ i UP, na razie sie nie da na up uruchomią chyba dopiero w maju przynajmniej w końcu działa im strona z rekrutacją i w tym roku na anglistykę (jakby co ) nie trzeba polskiego

Muszę iść jutro do lidla, bo tam mają taki super mega duży jogurt straciatella

Lecę już spać, dobranoc
Stary 2010-02-26, 07:45   #4883
BeaS
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Nie mogłam wczoraj zasnąć z podekscytowania. Zrobiłam więcej niż planowałam, a do tego opracowałam plan do końca tygodnia. I tak będę robić dalej. Zabawa już się skończyła.

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
a propo sikania, idę na badania moczu i krwi we wtorek, bo mnie pęcherz ZNÓW boli
każda pani doktor przepisuje mi antybiotyki na infekcje, nie wiem na jakiej podstawie, nie mam krwi w moczu, nie piecze mnie, nie szczypie. a bóle wciąż wracają. podejrzewam, że mam kamienie na pęcherzu. idę w przyszłym tygodniu bo skierowanie na USG, bo chyba żadna z tych pań na to nie wpadnie
Ojej, idź koniecznie po to skierowanie. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Cytat:

Ja tylko na niemiecki nie muszę chodzić, ale to i tak tylko jedna godzina w tygodniu, więc dużej różnicy nie ma. Bo nawet na lekcjach przerabialiśmy materiał na siłę. Nie pytała już, tylko sprawdziany robiła. Ale już koniec.
Łudzę się jeszcze, że po feriach odpuści nam historię. , a jakby wos odpuścił to byłabym wzniebowzięta.

Cytat:
weź Ty czasami pomyśl
opłatę się wnosi dopiero jak się wybierze jakies kierunki
a tych z kolei jeszcze wybrać nie można

nic nie płaciłam, założyłam tylko konto i pouzupełniałam dane.
ale to w ferie jakoś już.
Spadaj.
Zapytałam, bo jak chciałam się rejestrować w Lublinie to zdjęcia chcieli. Więc anulowałam, a do opłaty jeszcze nie doszłam. Dlatego chciałam zapytać czy z opłatą skoro już zdjęcia chcą.

----------------

Idę pilnie się uczyć, a potem muszę iść na pocztę, bo polecony do mnie przyszedł jak mnie nie było.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 07:47   #4884
Karmenka
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Idę robić formta, kiedyś tu wejdę ;p
Stary 2010-02-26, 08:02   #4885
czijo
Zadomowienie

Witajcie.
Iść do szkoły czy nie iść do szkoły? matma już się zaczęła potem mam okienko, francuski, angielski na którym nic nie robię i dwa polskie, na których jest próbna rozszerzona matura, której nie zdaję. Poza tym wiem, że jak pójdę, to będę specjalnie wracać tak, żeby spotkać kogoś, kogo nie powinnam spotykać, dla własnego dobra jedyne, co wypycha mnie z domu, to mamine fochy. A przecież to chodzenie do szkoły teraz jest bez sensu. Lepiej bym posiedziała w domu i się pouczyła czegoś pożytecznego...
Stary 2010-02-26, 08:15   #4886
malenstwo5
Wtajemniczenie

Hej
Ja też się zastanawiam, czy iść czy nie iść
W sumie sprawdzian mogę napisać innym razem

Stary 2010-02-26, 08:22   #4887
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Ja też się zastanawiam, czy iść czy nie iść
W sumie sprawdzian mogę napisać innym razem
No pewnie. Szkoda tracić cały dzień na jeden sprawdzian.
Nigdy nie wiem o co w tym chodzi ale klikłam Cię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 09:15   #4888
Weronika112
Zadomowienie

Dzień dobry

Żbiki, ale miałam ciężkie dni.
Dopiero dzisiaj czuję się na siłach, żeby w ogóle włączyć kompa i zacząć się uczyć. Nie ma już o czym mówić.

Się wystraszyłam tą rekrutacją. Na szczęście tam, gdzie chcę iść nie trzeba na razie podejmować żadnych kroków.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 12:55   #4889
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
co się działo ?
Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Ojej, idź koniecznie po to skierowanie. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
też mam taką nadzieje, chociaż czuję, że w porządku to tam nie jest

dzień dobry ;*
byłam dzisiaj w sanepidzie w Piotrkowie, oddałam próbki kału i poznałam się jacy to ludzie są chamscy dla obcych.
kupiłam auto i jeszcze go nie przerejestrowałam, jeżdżę na EZG, normalnie ludzie widząc blondynkę za kółkiem i obce tablice wariowali. wymuszali pierwszeństwo, zaparkowałam na parkingu płatnym, idę kupić bilet parkingowy, a podchodzi do mnie jakaś pani i mówi, że mam odjechać bo to parking dla klientów, a ja się pytam jej gdzie jest tak napisane. odpowiedziała mi, że nigdzie ale tak tutaj jest. żeby mieć spokój, odjechałam troszkę dalej i tam zaparkowałam. obeszłam w okół tamtego banku i NIGDZIE nie ma tabliczki, że to parking tylko dla klientów i pracowników tego banku. stały tylko znaki P płatny. no ale niech się wypcha tym miejscem

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 13:42   #4890
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
wszystko co historia do złooo. ale archeologia wydaje mi się b.ciekawa.
im więcej kierunków do wyboru tym gorzej.co za stypendystka. nie lubię takiej zawiści.
mnie archeologia jakoś nie kręci
Zresztą tam pewnie są ważne zdolności manualne, których ja nie posiadam. nie mam delikatności i te wszystkie wykopaliska rozsypałyby się w moich dłoniach

ja tak pomagałam kuzynce i jakiemuś jej koledze z chemii
Cytat:
Napisane przez cao Pokaż wiadomość
SamaraMorganx dziękuję
juz mam taki maly wstęp nawet
nie ma sprawy. W razie czego służę pomocą
Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Dwóch? Pewnie zależy gdzie Ja wiem, że zdając angielski i polski tylko mogę iść na niektóre specjalizacje kulturoznawstwa np. filmoznawstwo. Duużo ich jest do wyboru no ale jak z pracą.. no cóż jak wiadomo, różnie to bywa niestety
A chciałabyś pracować w szkole?
Tak, z tych na pewno, ale inne języki na początku są po polsku.
Jeszcze masz troche czasu żeby coś wybrać
dwóch wymagają na Wrocławskim, bo tam tylko zerkałam na warunki rekrutacji
Chciałabym pracować w szkole, ale nie średniej- raczej w gimnazjum
nie wiem, boję się tych obcych języków, chociaż z drugiej strony na tych historycznych kierunkach i tak będę uczyła się łaciny

Wróciłam wcześniej, bo nie miałam dwóch wfów
Zerkam co mozna zrobić na obiad, niestety sa tylko pierogi ruskie, których nie znoszę, więc musiałam zrobić sobie grzanki
W ogóle muszę Wam sie pochwalić, że wczoraj na poważnie uczyłam się (tzn. wkuwałam regułki) na sprawdzian z ekonomii
nauczycielka ma taką zasadę, że pierwsza grupa ma zawsze jakieś proste pytania z zeszytu, a druga, ma takie, których nie omawialiśmy na lekcji, które są w książce (książkę mają chyba tylko 2 osoby w klasie ) No i miałam takiego farciocha, że trafiła mi się (pierwszy raz) pierwsza grupa, w której znałam odpowiedzi na prawie wszystkie pytania. No jestem z siebie dumna

I jeszcze muszę pochwalić się, że dostałam 4+ z wypracowania "zdążyć przed Panem Bogiem" Brakowało mi 1 pkt do 5, ale i tak jestem z siebie dumna, bo to ja (nie żadna tam Stypendystka ) napisałam najlepiej

w ogóle śniły mi się studia. Że studiowałam historię sztuki i szłam na swoje pierwsze wykłady. Byłam we Wrocławiu i byłam z siebie dumna, że się nie zgubiłam. No i wchodzę na salę- i okazuje się, że to taka mała salka na ok 20 osób. Patrzę, a tu pół mojej klasy wybrało ten sam kierunek. Trochę się wkurzyłam, bo były tam osoby za którymi nie przepadam i z którymi nie chciałam mieć więcej kontaktu i miałam nadzieję, że nie zdadzą matury. Bo te studia były takie dziwne, że każdy mógł na nich studiować, ale jak nie zdadzą matury, to wylatują
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości