Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 21:09   #3571
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
a ja w sumie ciekawa jestem co tam pod moim serduszkiem drzemie... w każdym bądź razie pierwsze ruchy zanotowane w sumie tak pierwszy raz 20ego... i się powtarzają trochę inaczej je odczuwam niż w pierwszej ciąży. Wg pierwszych ruchów powinnam urodzić w połowie lipca. Zobaczymy jak to będzie, w poprzedniej ciąży urodziła miesiąc wcześniej wg terminu z OM, ale wg pierwszych ruchów był tylko dzień różnicy
gratulacje
mi z tych pierwszych ruchow wyszlo na 4 lipca czyli tak jak na usg przesiewowym
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:38   #3572
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
gratulacje
mi z tych pierwszych ruchow wyszlo na 4 lipca czyli tak jak na usg przesiewowym
A jak to sie liczy z pierwszych ruchow??
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 21:51   #3573
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja w sumie znieczulenia sie nie boje i nie wyobrazam sobie rodzic bez zzo.
Raczej u nas sie narkozy nie stosuje przy cesarce. Wiec zostaje tylko zzo, kurcze to przykro mi Muminek, ze masz takie nie mile wspomnienia. Mi kilka kolezanek opowiadalo, ze to nic nie boli i ze lepiej ze znieczuleniem rodzic bo to duza ulga.
ale do porodu ido cc inaczej sie jakos wklowaja slyszalam
Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
J
Nie wiem czy jak będę miała cesarkę to jakie znieczulenie mi zaproponują... z jednej strony fajnie byłoby zobaczyć swoje dziecko zaraz po porodzie, z drugiej po co się narażać na dodatkowe nieprzyjemności
oni daja maja dawke itez zaraz sie obudzisz...ja wole nie ryzykowac,maz bedzie przy dzidzi i beda na mnie czekac.Juz kolejny raz bnie dam sie wrobic

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja chciałam rodzić w domu, ale teraz to sobie mogę pomarzyć. W sumie może i lepiej, bo gdyby podczas porodu się okazało, że nie dam rady to hooooo...

.
a mieszkacie sami czy cala rodzina miala cie sluchac??
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mialam sie was zapytac jak odczuwacie bulgotki? bo ja wczoraj wieczorem zaczelam ogladac brzuszek i tak sobie w niego troche popukalam, nic nie czulam ale slyszalam takie przelewanie sie... jakby rybka w akwarium lekki zryw miala heh. na poczatku myslalam ze to moje flaczki ale drugi raz bylo to samo wiec to chyba dzidzi??
ja nic nie czuje

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Co do grupy krwi to ja jak poszłam do lekarz wiedziałam już jaką mam, ale zleciła mi ponowne badanie, bo powiedziała, że kiedyś miała taki przypadek-babka też znała swoją grupę, a później się okazało, że ma inną bo w laboratorium się pomylili I mam wpisaną w karcie ciąży, a dodatkowo kazała przypiąć karteczkę z wynikiem.
ja z grupa nmie mialam problemow bo mam ksiazeczke dawcy

Cytat:

Ja od kilku dni juz nie wstaje raz na siusianie w nocy Wstaje 3 razy!!!
ja tez ok 3 a potem ze dwa bo maly chce pic qody albo samoczek mu wypada
Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziewuszki, wybaczcie.. nie jestem w stanie Was nadrobić, tyle dziś naskrobałyście, zwłaszcza że mój komputer stronę ładuje jakieś 5 min i nie mam cierpliwości do niego... No ale kilka stron wstecz udało mi się przeczytać

ja ważę 1 kg więcej od Ciebie.. i też niestety troszeczkę więcej od męża
u mnie tez masakra z kompem bo laptop padla te pudlo jest straszne

u mnie maz ma od naszego poznania 12 wiecej i nadal jakies 7 wiecej odemnie

Cytat:

Jeju ale mam dzisiaj zgagę!
wiem co czujesz bo tez mialam ale najadlam sie migdalow
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
To faktycznie dużo
Ja przy 160 cm mam 72 kg
a ja jestem lepsza bo przy 164 ok 80 :/

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
dodaje 20 tyg bodajże

kuchnia stoi a jutro kosmetyka i bedzie git!!!!!!!juz mi sie podoba!!teraz jak zaczne gotowac w moim krolestwie to dopiero sie roztyjemy :P

a moje dzielne dziecko ma 11 ząbków
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:05   #3574
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
do daty pierwszych wyczutych ruchow dodajesz 20 tygodni i wychodzi niby data porodu

ide z psiakiem a potem spac bo brzuch mnie gniecie ze wysiedziec nie moge

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-02-25 o 22:06
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:23   #3575
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

a mieszkacie sami czy cala rodzina miala cie sluchac??

ja z grupa nmie mialam problemow bo mam ksiazeczke dawcy

a ja jestem lepsza bo przy 164 ok 80 :/
Sami- chciałam prywatną położną, z tych które odbierają porody domowe.
Ale teraz już po ptokach.

Też mam książeczkę dawcy, ale to ponoć nie jest już dokument, którym można się posługiwać (?).
No i waga- witaj w klubie. Startujemy podobnie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 22:52   #3576
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ale kaska za te sprzedane ciuszki to chyba też dla potrzebujących, czy nie? Ja przeważnie jak się pozbywam starych ciuchów to właśnie do tych kontenerów wrzucam, bo nie bardzo mam komu oddać, ani gdzie trzymać...
To prywatne firmy i do nich idzie :/

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Moja szwagerka jak była mała miała z 8 lat (teraz ma 17 - różnica między nią a moim M to 13 lat) ze swojego psa najpierw chciała zrobić dalmatyńczyka i nożyczkami powycinała jej kółka na sierści a potem jej się nie spodobało i zrobiła z niej skunksa. Pies wygladał ja z dupy i może to dziwne ale nie chciała wychodzić na dwór bo każdy z niej sie śmiał mało tego z nią też nikt nie chciał wychodzić bo się każdy wstydził.
Tz nawet sie smial jak mu przeczytalam boskie!!

Cytat:
niezawsze to ja sie chyba wybiore tam gdzie ty na to USG 3d. Wole jednak sprawdzonych lekarzy./ Juz pewnie po USG ,jak tam ?
Ja 8 marca ide wiec dam Ci znac co i jak i zdjecia wkleje

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:00   #3577
niezawsze
Zakorzenienie

No i wrocilam. Dzidzi zdrowe, wszystkie narzady wporzadku, pepowina trojnaczyniowa, bicie serduszka miarowe ok 148/min, wiek ciazy 2 dni roznicy tylko od om., serduszko czterojamowe, waga ok 340g, lozysko na scianie przedniej czytalam, ze mniej ruchy sie czuje wtedy na szczescie poza ryzykiem przodowania i jest w 0 stopniiu w/g Granumma. No i dzidzia lezy poprzecznie mam nadzieje, ze sie obruci jeszcze bo tak to cesarka na bank.
Dzidzi zlosliwe pokazac sie nie chcialo i znow nozki mialo skrzyzowane!!!!!!
Gin powiedzial tylko cos takiego, ze jak nie widac sisiola to dziewczynka moze byc no ale bulki tez nie bylo widac wiec i chlopiec moze byc. Nie pozostaje mi nic innego jak czekac do 8 marca.

Na pocieszenie kupilam dzidzi body, choc za kare nie powinnam moze ;P

Maciuś
Stary 2010-02-25, 23:06   #3578
Alguien
Zadomowienie

niezawsze to masz wstydnisia/wstydnisie ale najwazniejsze, ze dziecko zdrowe
belunia witaj i dane na pw dawaj

a poza tym to wszystkie brzuszki sliczne
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:15   #3579
niezawsze
Zakorzenienie

Odebralam wyniki tez i krew mi wyszla, ze wszystko w normie, ale mozem to sie przerazilam mam bardzo wysoki poziom bakterii i od kilku dni mnie kluje pecherz, wiec raczej na pewno mam zapalenie, zobaczymy co mi jutro gin powie na 13 40 ide do niego. Chyba niektore braly cos na te bakterie urosept czy antybiotyki?

Maciuś
Stary 2010-02-25, 23:16   #3580
żabka19
Raczkowanie

niezawsze Ja wlasnie pytalam o to dzisiejsze USG bo pamietalam ,ze masz dzien przede mna ,namieszalam toche Dobrze ,ze dzidzius zdrowy ,a juz niedlugo znow go podejrzysz to moze w koncu bedzie widac ! Co do tych bakterii to gin na pewno jutro cos zaradzi !
aniaa22 to mi tez wyszedl termin 4 lipca ,bylabym za bo termin z om mam na 21.

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-02-25 o 23:25
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:22   #3581
Siala_Bala
Zakorzenienie

Niezawsze - super, że z dzidzią wszystko w porządku
Śliczne te paputko-skarpeteczki

Nie mogę z tym Facebookiem - FishVille mnie wykończy xD
Nie pójdę chyba spać bo mi rybki zdechną

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:32   #3582
olakola
Zadomowienie

Cytat:

Właśnie- wózki.
Powiedzcie, ale takimi poradami, na co zwrócić uwagę wybierając?
Nie chcę przykładowych wózków.
Powiedzcie tylko co jest istotne, czym się kierować wybierając?
Dużo by pisać.... idealnego chyba nie ma
Wózek dla maluszka musi się dobrze BUJAĆ, musi być dobre zawieszenie.
Jechałaś kiedyś autem które "trzepało" na wertepach i takim, które "płynęło" po tych samych wertepach? To samo czuje dzidziulek.
W sklepach większość drogich wózków to wg mnie szmelc - skrzypią i są bardzo "twarde", zero amortyzacji. Najlepsze są te na paskach albo na wahaczach, ewentualnie takie sprężyny (nie wiem jak to się nazywa).
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 23:47   #3583
niezawsze
Zakorzenienie

Najfajniejsze jest to, ze dzidzi sie tak rozbudzilo, ze kopie jak szalone, chyba mu usg sie nie podobalo jak mi ta glowica jezdzil bo wtedy i widzialam i czulam ruchy dzidzi juz tak bardziej a teraz leze i sie wierci jak szalone Ide spac to szybciej mi wizyta u gina przyjdzie bo sie martwie tylko tymi bakteriami i kluciami pecherza

Maciuś
Stary 2010-02-25, 23:53   #3584
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Odebralam wyniki tez i krew mi wyszla, ze wszystko w normie, ale mozem to sie przerazilam mam bardzo wysoki poziom bakterii i od kilku dni mnie kluje pecherz, wiec raczej na pewno mam zapalenie, zobaczymy co mi jutro gin powie na 13 40 ide do niego. Chyba niektore braly cos na te bakterie urosept czy antybiotyki?
ja też mam dużo bakterii, musiałam zrobić badanie moczu wymaz (czy jakoś tak) i wyszło, że te bakterie są spoko, więc nie martw się na zapas, nie wszystkie bakterie są ZŁE
teraz biorę provag, lekarz tłumaczył, że to jak actimel ale dla pochwy (doustnie)

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

niezawsze - najważniejsze, że zdrowe!!!!!!

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

itakasia - czy masz już tą jeansową spódniczkę z allegro? Zastanawiam się nad kupnem, tylko chciałam wiedzieć, czy rozmiary są jak te podane na stronie i na ile ona jest rozciągliwa (bo niby troszkę jest). Ja będę musiała kupić większy rozmiar, ty chudzielcu
Kupiłam pas ciążowy ze STÓPKAMI. Jest boski, czekam na przesyłkę.

anoxa - zarąbisty ten wasz wypoczynek do salonu, wygląda na mega wygodny, czuję, że jak goście przyjdą to nie będą mogli wyjść... ja bym pewnie po 5 minutach prawie leżała

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-02-25 o 23:58
Stary 2010-02-25, 23:54   #3585
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja też mam dużo bakterii, musiałam zrobić badanie moczu wymaz (czy jakoś tak) i wyszło, że te bakterie są spoko, więc nie martw się na zapas, nie wszystkie bakterie są ZŁE
teraz biorę provag, lekarz tłumaczył, że to jak actimel ale dla pochwy (doustnie)
Ja mam 10465,4/ul a norma jest <130,7 a >1000 to wskazanie do posiewu wiec jakos mega duzo ych bakterii jak na moje oko.
Dbam o higiene bardzo nawet czasami 2-3 razy dziennie sie umyje plus chusteczki do higieny intymnej, pije wody duzo i uzywam specjalnych zeli dla kobiet w ciazy wiec nie wiem czemu tak

Maciuś
Stary 2010-02-26, 00:03   #3586
olakola
Zadomowienie

no właśnie ten posiew robiłam, ale ja tych wyników moczu zupełnie nie rozumiem. Ja też staram się dużo pić, używam żeli do higieny intymnej (nivea) , ale to chyba taka już moja "uroda", że mam dużo bakterii.
Na wynik posiewu czekałam prawie 2 tygodnie
Stary 2010-02-26, 00:41   #3587
jaszczka
Zadomowienie

Dzieńdobrywieczór

Dopiero przebrnęłam przez wszystkie posty (11 stron od 2 w nocy!! litości nie macie...)

Niestety komp mi się zawiesił 2 razy w międzyczasie, więc skasowało mi się wszystko co miałam poodpisywać
Pamiętam tylko ten boski tekst (nie wiem już która to pisała) o mmsie z porodówki, że "wreszcie udało mi się stworzyć coś co ma ręce i nogi" normalnie monitor oplułam i mój TŻ też

Brzuszki macie śliczne ja postaram się wkleić swój, ale muszę poprosić TŻ żeby mi zdjęcie zrobił jak wrócę z pracy...

Ja też się zaliczam do żon karmicielek mój TŻ przytył prawie 20kg przez te 6 lat jak mieszkamy razem (po ślubie jesteśmy półtora roku) i ważył już w porywach do 106 ale i siebie przy okazji nieźle spasłam bo przywzroście 169cm ważyłam już 82kg. Potem wzięliśmy się za siebie i TŻ schudł ponad 10 a ja 14kg i już wyglądamy jak ludzie

Alguien - córeczka śliczna!! naprawdę niezłe te zdjęcia

Ach no i witam nową mamusię
Stary 2010-02-26, 04:18   #3588
Basia84
Rozeznanie

12 stron!!!! powariowalyscie??
alguien sliczna masz coreczke
aniaa22 widze ze mamy takie same terminy bo mi tez wychodzi z usg na 4 lipca czyli sa 4 dni roznicy.
witam nowa mamusie! rozgosc sie
cos ostatnio non stop bym jadla pomarancze a normalnie mam uczulenie na cytrusy i po 2 pomaranczach mam wysypke a tu nic mi sie nie dzieje. jestem w szoku.
kupilam dzisiaj laktator elektroniczny avent, oczywiscie moj mezus musial zobaczyc jak to naprawde dziala i powiem ze wcale to przyjemne nie bylo nie wiem czy tylko ja mam takie wrazliwe piersi czy pozniej to minie? czy ktoras z mamus ktora ma juz dziecko uzywala pompy?
jak wy sie chwalicie brzuszkami to ja nie bede gorsza tylko sie nie przestraszcie bo juz niezle wyskoczyl. tak dla wiadomosci - bedzie chlopiec. pelne 21 tygodni czyli dzisiaj zaczelismy 22
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 07:57   #3589
bassienkaw
Zakorzenienie

Basiu ale masz śliczny brzusio

Co do terminu porodu wg pierwszych ruchów, no to mi wychodzi gdzieś 10 lipiec, czyli miesiąc wczesniej niż wg OM... zobaczymy jak to będzie. Z Łucją też wychodziło prawie miesiąc wcześniej, bo wg OM był 16 styczeń, urodziłąm 18 grudnia, a wg pierwszych ruchów miałam rodzić 19 grudnia

My nie śpimy, Łucja jak nigdy (ale i wczoraj) zrobiła mi pobudkę o 6:35... ale doleżała i ja mogłam dodrzemać. Teraz zjadłąm bułkę z zółtym serkiem i łososiem, mała ogląda chwilę bajkę, ja sobie będę trochę ogarniać mieszkanie i idę ją podrzucić do babci.... no i jadę w trasę. Tzn po Marysie, na targ, do ciuchlandu, do teściów na chwilę, do US, a potem obiadek szykować

Nie spamujcie, w weekend jest mnie o wiele mniej, dzisiaj widze sie z moja Marysia,wiec juz wogole tu mnie raczej nie bedzie

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 08:14   #3590
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
ooooo wreszcie brzuszek podobny do mojego zauwazyli juz wszyscy, ktorzy nie wiedzieli?
bo u mnie nie
ile jestes na plusie?
Jeszcze nie wszyscy zauwazyli, moze mysla ze przytylam Mam na plusie okolo 4kg, dzis sie wazylam
A Ty ile masz na plusie?
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no uroslo uroslo i widze ze rosnie ci podobnie jak moj tak spod piersi sie zaczyna. ja mam tak samo. moja mama mowi ze to na chlopaka
Moj TŻ jest pewny ze bedzie chlopak
Cytat:
No i wrocilam. Dzidzi zdrowe, wszystkie narzady wporzadku, pepowina trojnaczyniowa, bicie serduszka miarowe ok 148/min, wiek ciazy 2 dni roznicy tylko od om., serduszko czterojamowe, waga ok 340g, lozysko na scianie przedniej czytalam, ze mniej ruchy sie czuje wtedy na szczescie poza ryzykiem przodowania i jest w 0 stopniiu w/g Granumma. No i dzidzia lezy poprzecznie mam nadzieje, ze sie obruci jeszcze bo tak to cesarka na bank.
Gin powiedzial tylko cos takiego, ze jak nie widac sisiola to dziewczynka moze byc no ale bulki tez nie bylo widac wiec i chlopiec moze byc. Nie pozostaje mi nic innego jak czekac do 8 marca.

Cytat:
Wiem ze pomaga Urinal, ale jego sklad to tylko sproszkowana zurawina, moze przepisze Ci furagin bo ponoc w 2 trymestrze juz mozna. Ja przed ciaza mialam ciagle problemy z pecherzem, nienawidze tego
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
12 stron!!!! powariowalyscie??
alguien sliczna masz coreczke
aniaa22 widze ze mamy takie same terminy bo mi tez wychodzi z usg na 4 lipca czyli sa 4 dni roznicy.
witam nowa mamusie! rozgosc sie
cos ostatnio non stop bym jadla pomarancze a normalnie mam uczulenie na cytrusy i po 2 pomaranczach mam wysypke a tu nic mi sie nie dzieje. jestem w szoku.
kupilam dzisiaj laktator elektroniczny avent, oczywiscie moj mezus musial zobaczyc jak to naprawde dziala i powiem ze wcale to przyjemne nie bylo nie wiem czy tylko ja mam takie wrazliwe piersi czy pozniej to minie? czy ktoras z mamus ktora ma juz dziecko uzywala pompy?
jak wy sie chwalicie brzuszkami to ja nie bede gorsza tylko sie nie przestraszcie bo juz niezle wyskoczyl. tak dla wiadomosci - bedzie chlopiec. pelne 21 tygodni czyli dzisiaj zaczelismy 22
Ale wielki

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 08:36   #3591
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
cześc Dziewczynki, odzywam się tutaj pierwszy raz, ale czytałam Was już jakiś czas moge dołączyć?? jestem w 22 tyg, termin na 1 lipca mam 24 lata płeć jeszcze jest tajemnicą, ale może w poniedziałek już będziemy wiedzieć pozdrawiam
witaj! my moooze bedziemy coś wiedzieć w środę - już nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ogólnie boję się panicznie 2 rzeczy - porodu i początku karmienia (strupy na brodawkach, albo, że nie będzie laktacji, albo innych komplikacji)
ja za to panicznie boje sie porodu - karmienie az tak mnie nie przeraza - tym bardziej, ze teraz sa te fajne silikonowe nakladki na piersi i dzieki temu nie ma się poranionych piersi bo dziecku jest łatwiej złapać
moja starsza siorka na poczatku tak wlasnie karmila swojego synka i teraz przyjaciolka tak karmi
i ponoc u nas w szkole rodzenia bardzo duzo czasu poswiecaja karmieniu, wiec z bobasem juz wiadomo jak postępować

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
ja mam 68,5 przy 172 cm więc chyba żadna z nas nie jest grubasza od drugiej:P
pszczolko Ty chudzinko!!! normalnie nie wierze, ze wazysz 68,5 przy wzroscie 172?? ja waze dokladnie tyle co Ty ale mam 4 cm wzrostu więcej i czuje się małym słoniatkiem...
musze dzis TZta poprosic zeby mi fotke cyknął, to same ocenicie
mi brzucho tez idzie raczej w piłeczke, ale z tyłu na plecach porobiły mi się taki dziwne "boczki" - jakby fałdki skóry z tłuszczykiem a kręgosłup mam mega wklęsły - czy to normalne jest? bo dziwnie to wygląda ;/
"boczki" na plecach zamiast na boczkach
siostra mi mowi, ze potem jak brzucho będzie rosnąć to mi sie to naciągnie i będzie Ok, ale jakoś nie bardzo wierze...
tez tak macie?? bo u Was widze same fajne piłeczki z przodu i gładkie plecki...

Cytat:
a ja kochane przed chwilą przeżyłam taki stres, że ja za takie stresy dziękuję, pojechałam do plejady bo mój M jutro wyjeżdża na narty, a że od rana do wieczora pracuje to oczywiście muszę różne sprawy załatwiać za niego i poprosił mnie co bym mu do apteki podjechała i kaskę wymieniała w kantorze więc pojechała wracam na parking zapalam samochód a on mi wyje ale niejadę ujechałam kawałek a on coraz gorzej wyje, wiec tel. i dzwonie do mojego że auto wyje i to nie jest alarm tylko silnik kazał mi go zgasić odczekać i zapalić znowu po czy przyjechać do niego do pracy ale ja zgasiłam ten silnik a on dalej wyje i na domiar złego zaczyna się kopcić z maski niedaleko stała policja i co i nic nie zareagowała zabrali się i pojechali więc ja po gaśnicę do bagażnika dzwoniąc w miedzy czasie do mojego że mi się kopci z auta i nie przyjedę i on musi bo ja nie wiem co robić wziełam tą gasnice i sobie mysle zaraz zaczepię jakiegoś gościa co by mi ewentualnie jej użył i wogóle maskę otworzył bo ja to zaraz jak się coś dzieje z autem to wydaje mi sie że zaraz wybuchnie no ale na szczęście przestało wyć i kopcić. no i przyjechał mój M i stwierdział, że rozrusznik się spalił i nic teraz nie zrobi bo do pracy musi wrócić a potem go scholuje. no mówie wam co za stresior no nkomu z was nie życzę mam nadzieję, że dzidzi dobrze go zniosło. ufff się wygadałam.
oj nie zazdroszcze przezycia.. ale i tak bardzo dzielna jestes!
i dobrze, ze nic groźniejszego się nie stało..

Cytat:
Lilka bo właściwie mi się to imię bardzo podoba i myslałam, że masz taki skrót od imienia
ech Lilka to jedno z moich ulubionych imion - i jest na liście propozycji dla dziewczynki

Cytat:
Jak się położę na podłodze, z wyprostowanymi nogami, na płasko, to czuję macicę. Jak lekko uniosę głowę, to się skubana chowa i już nic nie czuję.
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Właśnie- wózki.
Powiedzcie, ale takimi poradami, na co zwrócić uwagę wybierając?
Nie chcę przykładowych wózków.
Powiedzcie tylko co jest istotne, czym się kierować wybierając?
dziewczyny jak Wy tą macice czujecie? ja tam nic nie czuje

a co do wozków - to przede wszystkim pompowane koła - i to cztery! bo czesto sie zdarza, ze dają pompowaną tylko jedną parę a reszta to plastiki ;/
no i tak jak dziewczyny powiedzialy - wazna jest amortyzacja, czyli paski albo spreżynki, żeby fajnie sie Młodemu jeździło w nim a Tobie prowadziło
i jeszcze jedna uwaga - od moich znajomych Mam - nie warto kupować wózka dla gondoli, bo dzidzius jeździ nią baaaardzo krótko
na poczatku montujesz na wozku i tak fotelik - bo dziecku i Tobie jest wygodniej a potem, jak juz się nie zmieści - max 2-3 miesiące w gondoli i potem jak juz tylko zacznie siedzieć to chce sobie wyglądać na spacerach jakies 2 lata w spacerówce, wiec warto kupić wózek przede wszystkim dla super spacerówki! zeby mozna było w niej mniejszego bobasa zamontowac żeby miała rozkładane oparcie (nie kazda ma!) zeby mozna bylo cieply spiworek dać - czesto maja w zestawie takie spiworki, ze spacerowka wyglada prawie jak gondolka po zalozeniu

Cytat:
najwazniejsze, ze zdrowe
qurcze ja tez mam lozysko na przedniej scianie - ale gin powiedzial ze to zadna roznica czy na przedniej czy tylniej wiec sie nie martwilam i nic nie czytalam... ale dalas mi do myslenia wlasnie

Cytat:
Nie spamujcie, w weekend jest mnie o wiele mniej, dzisiaj widze sie z moja Marysia,wiec juz wogole tu mnie raczej nie bedzie
na moje oko czeka Cie z 20 stron nadrabiania
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 08:47   #3592
vette
Zadomowienie

Cytat:
No i wrocilam. Dzidzi zdrowe.
Najwazniejsze, ze wszystko ok.

Cytat:
nie ukryjesz! sliczny

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wszyscy zauwazyli, moze mysla ze przytylam Mam na plusie okolo 4kg, dzis sie wazylam
A Ty ile masz na plusie?
Ja juz prawie 3 kg wiecej. Pedze z waga jak szalona
Zamykam fotka pierwszy trymestr. Ciezko powiedziec jaki ma ksztalt ten moj brzuch, ja mam wrazenie ze zaczyna sie rozlewac...pileczki tam raczej nie widze
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 08:50   #3593
hd2005
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Vette skoro nalegasz... Dzis robilam - 14t6d - cos tam chyba juz uroslo
urosło, urosło

Na marginesie same laski na tym wizazu

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 08:54   #3594
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja juz prawie 3 kg wiecej. Pedze z waga jak szalona
Zamykam fotka pierwszy trymestr. Ciezko powiedziec jaki ma ksztalt ten moj brzuch, ja mam wrazenie ze zaczyna sie rozlewac...pileczki tam raczej nie widze
Jest mala pileczka, ale Ty jestes zgrabna!

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

urosło, urosło
Fajnie ze nie tylko ja to widze

Stary 2010-02-26, 09:08   #3595
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

super, że3 wszystko dobrze a płeć jeszcze poznacie
Coś tak czuję, że u nas będzie podobnie...

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Ja mam 10465,4/ul a norma jest <130,7 a >1000 to wskazanie do posiewu wiec jakos mega duzo ych bakterii jak na moje oko.
Dbam o higiene bardzo nawet czasami 2-3 razy dziennie sie umyje plus chusteczki do higieny intymnej, pije wody duzo i uzywam specjalnych zeli dla kobiet w ciazy wiec nie wiem czemu tak
na to nie ma żadnej rady... Tak czasem jest.
Możesz być zwyczajnie osłabiona i wówczas bardziej podatna na wszelkie choroby...

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
pomarańcze. Potrafię wstać o 3 w nocy zjeść 3 pomarańcze i iść spać
i tak od 8-9 tc

Stary 2010-02-26, 09:09   #3596
vette
Zadomowienie

Cytat:
Jest mala pileczka, ale Ty jestes zgrabna!
Dzieki
ja sie czuje jak kulka, nie jak ktos zgrabny
Stary 2010-02-26, 09:11   #3597
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny! taki kształtny

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
co za ciało ! wow!

Stary 2010-02-26, 09:18   #3598
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

pomarańcze. Potrafię wstać o 3 w nocy zjeść 3 pomarańcze i iść spać
i tak od 8-9 tc
Mam to samo, normalnie sni mi sie sok pomaranczowy
Cytat:
Dzieki
ja sie czuje jak kulka, nie jak ktos zgrabny
Nic nie mow, u mnie waga ostro idzie w gore A bedziemy jeszcze wieksze

Stary 2010-02-26, 09:32   #3599
vette
Zadomowienie

Cytat:
co za ciało ! wow!
Hania prosze mnie nie zawstydzac ;p ale dziekuje

Cytat:
Nic nie mow, u mnie waga ostro idzie w gore A bedziemy jeszcze wieksze
Z jakiej wagi startowalas? jest miedzy nami doslownie kilka dni roznicy, bedziemy razem rodzic
Stary 2010-02-26, 09:36   #3600
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Hania prosze mnie nie zawstydzac ;p ale dziekuje

Z jakiej wagi startowalas? jest miedzy nami doslownie kilka dni roznicy, bedziemy razem rodzic
Około 58kg, mam 166cm. I obydwie bedziemy miec cc
Mierzylyscie sie moze dziewczyny? Wlasnie sie zmeirzylam i jestem w szoku , od poczatku ciazy przybylo mi: biust 6cm, talia 8cm, biodra 3cm

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-02-26 o 09:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości