Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 20:17   #2041
weronia83
Rozeznanie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Weronia, a co mam za wyjście?
Bo ja mam znajomego co się podał nic z sobą nie zrobił i trzeba go było do szpilala zawieźć nie jadł nie pił płynów tylko spał nie wiem czy i kiedy z tego wyjdzie
Stary 2010-02-25, 20:21   #2042
kretencja
Zakorzenienie

Weronia, on wpadł w bardzo poważną depresję. Koniecznie musi trafić na dobrego psychologa i psychiatrę. Takie osoby pomogły mojej Mamie, która też była blisko odwiezienia do szpitala... Tylko leżała, prawie nie jadła, miała straszne kłopoty ze snem, napady paniki, myśli samobójcze... Dziś, po 10 latach, wciąż jest na małej dawce leków, ale funkcjonuje normalnie. Myślę, że bardzo wiele zawdzięcza dobrej pani psychiatrze i mądrej terapeutce

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:21   #2043
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
u mnie cellulit
U mnie też po tabsach został celulit...4 lata brałam najpierw harmonet potem mercilon... paskudztwo

Kretencjo--> współczuje, też zaliczyłam epizod z deprechą - trzy tygodnie praktycznie nie spałam...brałam leki prawie pol roku i chyba pomogły, bo przeszło i - odpukać- nie wrocilo.

Ewurka -- > maskara jakaś z tym Turkiem, ja wogole nie wiedzialabym co zrobic

Virginia -- >

Weronia--> ojoj, niedobre autko tak sie zepsuc w srodku zimy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-25, 20:26   #2044
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Weronia, on wpadł w bardzo poważną depresję. Koniecznie musi trafić na dobrego psychologa i psychiatrę. Takie osoby pomogły mojej Mamie, która też była blisko odwiezienia do szpitala... Tylko leżała, prawie nie jadła, miała straszne kłopoty ze snem, napady paniki, myśli samobójcze... Dziś, po 10 latach, wciąż jest na małej dawce leków, ale funkcjonuje normalnie. Myślę, że bardzo wiele zawdzięcza dobrej pani psychiatrze i mądrej terapeutce
Podobno już je i coś tam się otworzył wieć może terapia juz działa na razie tylko matkę do niego dopuszczają podobny wizyty innych go "rozpraszja" wieć w sumie nie wiele wiem o jego obecnym stanie

Daniko idź Ty je postrasz może Ciebie sie posłucha
Stary 2010-02-25, 22:32   #2045
agness813
Raczkowanie

Hej dziewczynki
Ja tylko na chwilkę ....

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
u mnie cellulit
Ja też zawsze miałam problemy z cellulitem,od kiedy pamietam ale ostatnio przeszłam dietę proteinową (własciwie już ją kończę,etap zapobiegajacy jojo) i wiecie co?
Nie dość że schudłam 8 kg,ważę tyle co przed pierwszą ciążą-52 kg to znacznie polepszyła mi się cera i skóra wogule i cellulit prawie całkowicie znikł codziennie z niedowierzaniem oglądam się w lustrze,od tyłu bo tam miałam tego najwięcej i jestem zachwycona
Oby ten efekt się utrzymał jak najdłużej

Cytat:
Bardzo się dziś zmartwiłam, bo byłam u alergologa i oczywiście zlecił mi testy... A dwa tygodnie przed testami nie można brać wapna, leków przeciwalergicznych i... uspokajających. Żadnych, nawet ziołowych A ja z moją nerwicą muszę się od czasu do czasu poratować Persenem Nie wiem, jak przetrwam 2 tygodnie przed testami. Umówiona jestem na nie na za miesiąc dokładnie...
Dasz radę wierzymy w Ciebie,ja tak samo uważam że jesteś strasznie dzielna

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
W ogóle to cześć dziewczyny...musze Wam o czymś opowiedzieć
Pracuje z Turkiem...cały czas łazi za mną i mówi mi, żebym się z nim umówiła, jaki mam rozmiar piersi, żebym mu je pokazała itd. ogólnie jest ZBOCZONY!!!!! Przeważnie go zlewam i wychodze, dzisiaj pomagałam takiej ciężarnej angielce i usiadłyśmy na chwilke w jednej z sal konferencyjnych, bo ją bolały plecy i on przylazł....mówi do mnie czy pokaże mu piersi...ja do niego, że nie, bo po pierwsze jestem mężatką a on ma dziewczyne...on znowu to mówię do niego ok, to pokaż mi swój tyłek oczywiście żartowałam, długo nie musiałyśmy czekać, okazało się że koleś nie nosi majtek i bez oporów ściąga spodnie i pokazuje swój owłosiony tyłek!!!!!!!
Po czy następuje kolejna odsłona, ściąga spodnie do kolan i pokazuje swoje przyrodzenie!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!
Dziwni są Turcy,może to po trosze wynika też z tego że oni nie mają zbyt dużo szacunku do kobiet...tak mi się przynajmniej wydaje o to nie pierwsza tego typu historia którą słyszę o nich...i nie dziwię się że Twój mąż chce sobie z nim porozmawiać

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Kretencja mój mąż przeżył dość nagły atak ( nie wiem co to było i czym spowodowane) jemu się wydwało że to zawał - po prostu słabo się mu robiło i mega się wystraszył, był w tedy za granicą ( język zna biegle więc z lekarzami się dogadał) oni też bardzo nie wiedzieli co to było.... pewno na tle nerwowym..... no a mianowicie teraz po tym incydencie a minęlo już 2 lata on jest tak rozdrażniony i szybko się denerwuje że mnie to powoli doprowadza do szału.... był u psychiatry ale on stwierdził że to pewno strach przed tym atakiem powoduję te stany nerwowe.....
Ojej....może faktycznie to strach poteguje...dużo wytrwałości!!

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A co do napadów paniki, miałam tylko raz, jak pomyliłam godzinę, na którą umówiłam się z mężem, siedziałam przez godzinę ponad pod Ikeą, a jego nie było, już myślałam, że wpadł pod samochód, słuchałam czy karetki nie jadą, chciałam pytać ludzi czy nie było wypadki, chodziłam i nerwowo go wypatrywałam, ścisnęło mnie w piersi, nogi jak z waty, wyć mi się chciało, trzęsłam się. I nie mogłam do niego zadzwonić bo tel mu się rozładował...okazało się, że o godzinę za późno przyjechałam, a on w tym czasie pojechał do domu.... Zadzownił dopiero jak podładowal telefon. Jechałam do domu wyjąc z rozpaczy i zdenerwowania jak on mógł mi tak zrobić...a to moja wina była jak potem doszliśmy No ale mógł od kogoś zadzwonić jak mnie nie było, bo też na mnie czekał :P
To miałaś przygodę...nie zazdroszczę,wiem co widziałaś oczyma wyobraźni,ja też mam zawsze takie mysli...ale pomijając winę czy niewinność mógł Cię jakoś poinformowac wczesniej oszczędziłby Ci niepotrzebnego stresu....

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
a ja mam wielkiego doła bo auto nam padło i na pewno prędko go nie zrobiny bo kasy brak a to pewnie znowu klima robi zwarcie trzeba poszukac lepszego elektyka niż ten ostatnio
To szybkiego powrotu do uzywalności bruma,to się nazywa złośliwość rzeczy martwych my kupiliśmy auto we wrześniu i do tej pory,czyli przez 6 m-cy wymienialismy w nim akumulator,rozrusznik,koł o dwumasowe razem ze sprzegłem i świece....mam nadzieję że to koniec inwestycji bo już się z nim rozmówiłam że jak jeszcze raz odmówi posłuszeństwa to pójdzie pod młotek oczywiście żal byłoby sprzedawać auto tak zrobione

U mnie dziewczyny nadal nic...@ nie ma,bolą mnie jajniki,zrobiłam dzisiaj drugi test,tak na wszelki wypadek i myślę że już na 100% mogę wykluczyć ciążę
Próbowałam dostać się do gina państwowo ale terminy dopiero na kwiecień i żadne prośby nie pomogą,idę więc prywatnie...tyle że jak płacić to iść do konkretnego,znalazłam taką babeczkę która jest bardzo polecana i stosunkowo niedroga-100 zł za wizytę kompleksowymi ewentualnymi badaniami,jak usg czy wymazy,zapisałam się więc do niej ale...dopiero na 10 marca
I teraz zobaczymy,jak będzie bolało nadal,pójdę w poniedziałek do takiego który mnie przyjmie od razu....
Stary 2010-02-26, 09:17   #2046
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Agness, może lepiej jakbyś wybrała się wcześniej do tego lekarza? wiesz jak coś boli to lepiej dmuchać na zimne .... a co tej diety, ponieważ jestem aktualnie na etapie zrzucania wagi, napisz coś więcej, czy ona tak się dokładnie nazywa - proteinowa?

Ewurka ale turek, ja takich przygód nie miałam, poza onanizującym się kolesiem którego spotkałam koło mojej uczelni w samo południe na chodniku hehehhehe myślałam że umrę ze śmiechu

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 09:33   #2047
abz
Zakorzenienie

kretencja po raz kolejny przeczytałam o twojej chorobie i próbuje zrozumieć twoje leki porównujac je do moich, ale to nie wychodzi, bo ja sie jednak sama poruszam wszędzie tylko chyba mam jakąś fobię, ze zawsze, wszędzie, w każdym miejscu ludzie mnie obserwują, ciężko wytłumaczyc to co czuje, ale bynajmniej nic nie robię swobodnie podświadomie czując, że ktos na mnie patrzy i może mnie oceniać....Zawiłe, cóż.
I tak sobie pomyślałam czy jak urodzisz juz dzidziusia to sama bedziesz wychodzic z nim na spacer? No bowtedy praktycznie nie bedziesz szła sama tylko z najkochańszą osóbką.

ewurka no ten Turek to udany egzemplarz, chyba bym nie wiedziała co zrobic w takiej sytuacji

agnes gratuluję wspaniałych efektów diety i kurcze zastanawiam sie co z twoja @, 10 marca to niecałe 2 tygodnie, ale wiem, ze to moze być dla ciebie jak wieczność

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 09:55   #2048
Ollliwka
Zakorzenienie

agness za 8 kg no i ciekawe co z tą @ Twoją

a ja weszłam na wage zaraz po szpitalu i 59,5 2 kg mniej uff a myślalam ,że już nigdy z tych 60 nie zejde.

kretencja za Twoją terapię tymi lekami , na pewno będzie dobrze jak już skończysz je brać

Czekam na znak od TŻ i jedziemy oglądać obrączki
Stary 2010-02-26, 10:17   #2049
Tity
Zakorzenienie

agness kurcze, no to dziwnie faktycznie z Twoją @. Aż sama jestem a ciekawa co się dzieje. Możliwe, że to ze stresu aż tak by Ci się opóźniła?
Gratuluję kg mniej Co to za dieta? Ja w sumie na diecie nigdy nie byłam, no prawie nigdy, ale ja długo nie wytrzymuję, z resztą ciężko jak mama gotuje być na diecie. Ale cellulit też się mnie trzyma i nie chce opuścić już od wieluu lat. Jak miałam 16-17 lat to zaczął się pojawiać. A ćwiczyć coś do tego?
Sloneczko ja nie mogę, chyba bym się pod ziemię zapadła jakbym coś takiego zobaczyła Za to ja raz miałam przygodę w tramwaju. Chora psychicznie babka koło 50-tki się rozebrała do naga i wykrzywkiwała do faceta, "Chu... Polska Cię wzywa!" i mu przypominała jakąś namiętną chwilę z plaży , itp Na następnym przystanku cały tramwaj opustoszał
Ollliwka no to super. Wcale nie za wcześnie z tymi obrączkami, bo może się okazać, że jeszcze trzeba będzie coś przerabiać. U nas tak było, chociaż to dziwne, bo niby były dopasowywane.
A ja niedawno wstałam, odsypiałam noc. Do 2, albo 3 nie mogłam zasnąć. Chodziłam siusiu chyba z 9 razy Bolało mnie podbrzusze, było mi gorąco i jeszcze mąż mi się uwalał na mojej połówce łóżka....grrr. A dzisiaj jego urodzinki...już niedługo i 30-stka stuknie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:22   #2050
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Oliwka nie jest wcale za wcześnie na obrączki hehehe pamiętam jak swoje wybierałam, pamiętaj tylko że wszystkie obrączki z łączonego złota i z różnymi grawerami po zewnętrznej stronie nie można później poszerzać, ja wybrałam zwykłe płaskie klasyczne 6 mm szerokości i jestem bardzo zadowolona

Stary 2010-02-26, 11:26   #2051
Tity
Zakorzenienie

My mieliśmy ładny szlif poziomy w okół obrączek, ale wszystko się starło z czasem...

L
J
Stary 2010-02-26, 12:33   #2052
Malga19
BAN stały

witajcie

pysiamn (29 lat) -termin porodu - 7 luty 2010 Córka
Sensuel - termin porodu - 23 luty 2010 Syn

Te dziewcyzny juz urodzily to mozna liste uzupelnic...

Ojj wieki mnie tu nie bylo....co tam u was???

stesknilam sie za wami...

Ale jak mam urwanie glowi Jowitka ma ciagle kolgi...mecza mnie i ja juz rady nie dajemy z nimi...ehehe...

a tak to ogolnie moze byc....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 13:06   #2053
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
witajcie

pysiamn (29 lat) -termin porodu - 7 luty 2010 Córka
Sensuel - termin porodu - 23 luty 2010 Syn

Te dziewcyzny juz urodzily to mozna liste uzupelnic...

Ale jak mam urwanie glowi Jowitka ma ciagle kolgi...mecza mnie i ja juz rady nie dajemy z nimi...ehehe...

Nawet nie wiemy, ze nasze staraczki urodziły
Współczuję kolek, pewnie robicie co możecie zeby Małej ulżyc, ale aldii polecała sab simplex a ja mam infacol, tez polecane na kolki.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 13:56   #2054
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Abz nie wiemy, bo się u nas nie odzywały w kolejnych miesiacach ciąży...

Malga

Agness no moje gratulacje napisz jeszcze w jakim czasie kg poleciały i czy ćwiczyłaś w tym czasie??
Olliwko kolejna gubi kg

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 14:13   #2055
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ewurko jak to opowiadasz to śmieszne, ale nie wyobrażam sobie c wtedy czułasz. Szok

Kretencjo jesteś dzielna, życzę dużo siły na dalsze zmaganie. A po anty nie czułaś się gorzej psychicznie, bo ja jak zmieniłam yasminell na novynette to miałam straszne stany lękowe, depresyjne, budziłam się w nocy z płaczem i nie wiedziałam czemu. Po odstawieniu tez była jaks masakra, mowiłam TZ, ze go nie kocham itd.

Agness to jest ta dieta Duncana tak? Gratuluje spadku

U mnie stara bida

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 14:14   #2056
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Zgadnij ten brzusio w avatarku to Twój?

Stary 2010-02-26, 16:03   #2057
kretencja
Zakorzenienie

Scio, trudno mi powiedzieć, bo zaczęłam brać pigułki w podobnym czasie, jak lęki mi się zaczęły... Być może to wszystko jakoś jest powiązane...
Abz, być może masz lekką formę fobii społecznej, ale to zupełnie co innego. Nie wiem, jak to będzie ze mną w ciązy, po ciąży... Hormony tak mieszają, że mogę poczuć się znacznie lepiej, ale też może być gorzej, trudno przewidzieć..

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Co tu tak cicho się zrobiło?
Weronia, widzę Cię

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-02-26, 16:13   #2058
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agness813 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Ja tylko na chwilkę ....

Ja też zawsze miałam problemy z cellulitem,od kiedy pamietam ale ostatnio przeszłam dietę proteinową (własciwie już ją kończę,etap zapobiegajacy jojo) i wiecie co?
Nie dość że schudłam 8 kg,ważę tyle co przed pierwszą ciążą-52 kg to znacznie polepszyła mi się cera i skóra wogule i cellulit prawie całkowicie znikł codziennie z niedowierzaniem oglądam się w lustrze,od tyłu bo tam miałam tego najwięcej i jestem zachwycona
Oby ten efekt się utrzymał jak najdłużej

Dasz radę wierzymy w Ciebie,ja tak samo uważam że jesteś strasznie dzielna

Dziwni są Turcy,może to po trosze wynika też z tego że oni nie mają zbyt dużo szacunku do kobiet...tak mi się przynajmniej wydaje o to nie pierwsza tego typu historia którą słyszę o nich...i nie dziwię się że Twój mąż chce sobie z nim porozmawiać

Ojej....może faktycznie to strach poteguje...dużo wytrwałości!!

To miałaś przygodę...nie zazdroszczę,wiem co widziałaś oczyma wyobraźni,ja też mam zawsze takie mysli...ale pomijając winę czy niewinność mógł Cię jakoś poinformowac wczesniej oszczędziłby Ci niepotrzebnego stresu....

To szybkiego powrotu do uzywalności bruma,to się nazywa złośliwość rzeczy martwych my kupiliśmy auto we wrześniu i do tej pory,czyli przez 6 m-cy wymienialismy w nim akumulator,rozrusznik,koł o dwumasowe razem ze sprzegłem i świece....mam nadzieję że to koniec inwestycji bo już się z nim rozmówiłam że jak jeszcze raz odmówi posłuszeństwa to pójdzie pod młotek oczywiście żal byłoby sprzedawać auto tak zrobione

U mnie dziewczyny nadal nic...@ nie ma,bolą mnie jajniki,zrobiłam dzisiaj drugi test,tak na wszelki wypadek i myślę że już na 100% mogę wykluczyć ciążę
Próbowałam dostać się do gina państwowo ale terminy dopiero na kwiecień i żadne prośby nie pomogą,idę więc prywatnie...tyle że jak płacić to iść do konkretnego,znalazłam taką babeczkę która jest bardzo polecana i stosunkowo niedroga-100 zł za wizytę kompleksowymi ewentualnymi badaniami,jak usg czy wymazy,zapisałam się więc do niej ale...dopiero na 10 marca
I teraz zobaczymy,jak będzie bolało nadal,pójdę w poniedziałek do takiego który mnie przyjmie od razu....

Wow 8 kg a z rą @ to rzeczywiście nieciekawie a do 10 szmat czasu ja bym pewnie nie wytrzymała i do byle jakiego lekarz poszła by się poskarżyc bo ja panikara jestem ale Twoje podejście jest rozsądniejsze

kretencja i dobrze że mnie widzisz tylko się nie przyglądaj zbyt mocno bo te zmarszki które mam koło oczu wypatrzysz a tego bym nie chciała

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ewurko jak to opowiadasz to śmieszne, ale nie wyobrażam sobie c wtedy czułasz. Szok

U mnie stara bida

A ja mam nową biedę bo chyba sprzedamy to autko chodź mam już do niego senyment ale nie lubię jak mi tak się stawi i nie słucha
Stary 2010-02-26, 16:26   #2059
kretencja
Zakorzenienie

Weronia, też mam zmarszczki wokół oczu Żaden wstyd

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-02-26, 16:36   #2060
danika
Zakorzenienie

czesc

Matko, nawet nie wiecie jak ja sie ciesze ze ten tydzien sie skonczył myslalam ze juz kogos skrzywdze w pracy, wszystko na wczoraj chcieli od poniedziałku :/
Ale wieczorkiem wychodzimy do knajpki z dawno nie widzianymi znajomymi

Agness -- > wow 8 kilo....respect ale to jest ta dieta, że nie je się warzyw, owoców ani chlebka? to ja bym nie mogla chyba

Weronia no faktycznie bieda z takim autkiem któremu nie można zufać

A ja nadal robie te testy owulacyjne - i wczoraj i dzis wyszla mi druga krecha, ale słabsza niz ta kontrolna -nie wiem czy to w koncu pozytywny czy nie - ale jednak jakies hormony mam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:54   #2061
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
czesc

Weronia no faktycznie bieda z takim autkiem któremu nie można zufać

A ja nadal robie te testy owulacyjne - i wczoraj i dzis wyszla mi druga krecha, ale słabsza niz ta kontrolna -nie wiem czy to w koncu pozytywny czy nie - ale jednak jakies hormony mam

Nie robiłam testów owu to Ci nie podpowiem

Autko dobrze się sparwowało od pól roku nawet w te mrozy jeździło a w czasie odwilży zaczeło wariować
Stary 2010-02-26, 17:03   #2062
aldii
Zakorzenienie

Sloneczko dziekujemy
Lenka zdrowiej szybko
Marthinisa odzywaj sie czasem...
Kretencja oby leczenie trwalo miesiac !! pozniej od razu owulka i beda II jak nic Kciukaski zacisniete
Ollliwko mam nadzieje,ze ten castagnus ci wszystko ureguluje
Ewurka
Agness tak mi sie przypomnialo,pisalas jakis czas temu o tej kobiecie co przyszla prosic o jedzenie.Przyszla jeszcze raz,czy juz sie nie pokazala ?
Moze warto poczekac do tego 10 marca i isc od razu do porzadnego gina ja bym tak zrobila

Oj i przepraszam,ze Wam nie donioslam o porodzie Pysiamn i Sensuel. Pysi corka ma na imie Julka, a Sesuel synek Dennis
Stary 2010-02-26, 17:07   #2063
kretencja
Zakorzenienie

Aldii, dzięki

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-02-26, 17:55   #2064
lindsley
Zakorzenienie

Kretencja też trzymam kciuki co by leczenie poszło szybciutko a rezultatem były upragnione II... I podziwiam Cię, że dajesz sobie jakoś radę ze swoją chorobą. Ja to bym się pewnie zamknęła w 4 ścianach i nie wychodziła nigdzie... I dla Tz-a bo mój to by nie miał tyle cierpliwości...
Oliwko pochwalisz nam się obrączkami?
Agnes za dietę
Cytat:
Autko dobrze się sparwowało od pól roku nawet w te mrozy jeździło a w czasie odwilży zaczeło wariować
To tak jak moje autko (odpukać teraz się nic nie dzieje) Jakoś męczę się już z nim 2 rok ale nie mam innego wyjścia. Jesienią dawało popalić - nie lubi wilgoci, za to w mrozy chodziło dobrze... Boję się wiosny bo potem latem znów będzie pewnie śmigać...
Więcej nie odp bo nie pamiętam... Czytam na bierząco ale czasem nie wiem co mam napisać i tak sobie siedzę tu cichutko

Dziś śniło mi się, że mój ślub z Tz był nieważny i jutro o 20.00 razem z przyjaciółką (która też już po ślubie) i jej kuzynką (której nie lubię) miałyśmy wziąć ślub. Spotkałyśmy się w miejscowości w której ja kiedyś mieszkałam ale w takim dziwnym miejscu i omawiałyśmy szczegóły... Ja przerażona bo nie miałam fryzjera, nie byłam u spowiedzi i wgl... Obudziłam się i się zastanawiałam skąd ja wezmę białą sukienkę, w którą wejdę z moim brzuszkiem Jak Tz się obudził i mu opowiadałam o moim śnie to tylko zapytał dlaczego tak późno (o 20) ten ślub
Nie wiem o co chodzi ze ślubem ale przyjaciółka pewnie mi się śniła dlatego, że jutro ma urodzinki Ciekawe jak jej staranka, może już zasiali jakąś fasolkę

Ja to wgl mam dziwne sny. Wcześniej śniło mi się, że wpadłam w dziurę autem i pogięłam felgę, co dziwne, tego samego dnia pogięłam też koło od roweru (a rowerem nie jeździłam 2 lata). A wszystko przez to że przed snem oglądałam w wiadomościach o tym jakie to wielkie dziury są na drogach i co zrobić żeby dostać odszkodowanie...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 17:56   #2065
agness813
Raczkowanie

Na początek-dziękuję za gratulacje,musze nieskromnie przyznać że jestem z siebie dumna zawsze mi przeszkadzało te 8 kg i nijak nie mogłam ich się pozbyć a teraz mam taką figurkę jak przed pierwszym dzieckiem i nikt nie powiedziałby że urodziłam dwójeczkę

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Agness, może lepiej jakbyś wybrała się wcześniej do tego lekarza? wiesz jak coś boli to lepiej dmuchać na zimne .... a co tej diety, ponieważ jestem aktualnie na etapie zrzucania wagi, napisz coś więcej, czy ona tak się dokładnie nazywa - proteinowa?
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agness to jest ta dieta Duncana tak? Gratuluje spadku
Cytat:
Gratuluję kg mniej Co to za dieta? Ja w sumie na diecie nigdy nie byłam, no prawie nigdy, ale ja długo nie wytrzymuję, z resztą ciężko jak mama gotuje być na diecie. Ale cellulit też się mnie trzyma i nie chce opuścić już od wieluu lat. Jak miałam 16-17 lat to zaczął się pojawiać. A ćwiczyć coś do tego?
Cytat:
Agness -- > wow 8 kilo....respect ale to jest ta dieta, że nie je się warzyw, owoców ani chlebka? to ja bym nie mogla chyba
Tak,to dieta Dukana,tylko ja nie uzywałam słodzika,mój mąż zrobił mi wykład na temat szkodliwości aspartamu i nie kupowałam nawet tego wynalazku,jak już byłąm mocno zdesperowana to wspomagałam się odrobiną cukru brązowego a herbatę słodziłam miodem,nie wpłynęło to w żaden sposób na efekty diety
Moja mam jest na niej obecnie,startowała razem ze mną i już jest jej 9 kg mniej,chudnie wolniej bo wiadomo,ma więcej do zrzucenia (jakieś 18 kg),nie ten wiek i bierze hormony,bo menopauza...
Nie ćwiczyłam nic,z ręką na sercu ale mam wystarczająco duzo bieganiny przy chłopcach jak był snieg to regularnie z nimi na saneczki biegałąm
Po krótce,na fazie uderzeniowej faktycznie nie wolno jeść warzyw,owoców ani chlebka,tylko czyste proteiny ale ona trwa tylko 1-5 dni,w zalezności ile masz do zrzucenia,potem jest faza II,gdzie jesz naprzemiennie proteiny np przez pięć dni a potem proteiny+warzywata faza trwa do momentu uzyskania wymarzonej wagi a ja jestem obecnie na fazie III-stabilizacyjnej,mogę jeść warzywa do woli,porcję owoców dziennie,dwie kromki pełnoziarnistego chlebka dziennie i dużo innych rzeczy,nie będę tu wypisywac wszytkiego bo szkoda zaśmiecać wątek,wpiszcie sobie w google "Dieta dr.Dukana" i tam są wszystkie informacje
Mnie przekonała ta dieta dlatego że można jeść dowolne ilości,o dowolnych porach wszystkie produkty dozwolone nie chodziłam głodna a ochota na słodycze znikła po tygodniu stosowania diety
Chlebka tez mi nie brakowało bo na Wizażu znalazłam watek z przepisami na pyszne bułeczki Dukanowe albo chlebek i wogule masę innych bardzo zbliżonych do tradycyjnych potraw a o ile mniej kalorycznych

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
agnes kurcze zastanawiam sie co z twoja @, 10 marca to niecałe 2 tygodnie, ale wiem, ze to moze być dla ciebie jak wieczność

Cytat:
agness kurcze, no to dziwnie faktycznie z Twoją @. Aż sama jestem a ciekawa co się dzieje. Możliwe, że to ze stresu aż tak by Ci się opóźniła?
Cytat:
z tą @ to rzeczywiście nieciekawie a do 10 szmat czasu ja bym pewnie nie wytrzymała i do byle jakiego lekarz poszła by się poskarżyc bo ja panikara jestem ale Twoje podejście jest rozsądniejsze
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Agness tak mi sie przypomnialo,pisalas jakis czas temu o tej kobiecie co przyszla prosic o jedzenie.Przyszla jeszcze raz,czy juz sie nie pokazala ?
Moze warto poczekac do tego 10 marca i isc od razu do porzadnego gina ja bym tak zrobila
Dzisiaj miałam takie maleńkie plamienie,zobaczymy co będzie do poniedziałku,jak @ się nie rozkręci to idę do gina,jajniki bolą troszkę,najmocniej jak mam pełen pęcherz
Nie wiem...może to byc przez stres...

Aldii, kobieta drugi raz nie przyszła

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość

Nie martw się,spróbuj dawać jej te specyfiki dla niemowląt.
Co prawda moje dzieci kolek nie miały ani razu ale moja mama twierdzi że to musi samo przejść i przechodzi po 3 m-cach ,po prostu układ pokarmowy nie jest jeszcze w pełni przystosowany
Stary 2010-02-26, 18:03   #2066
kretencja
Zakorzenienie

Lindsley, mój mąż jest wspaniały, bez niego nie dałabym sobie rady. Nie tylko pomaga mi, jeździ ze mną gdzie trzeba, robi zakupy, ale przede wszystkim jest dosłownie moją oazą spokoju. Kiedy mam napad lęku czy zwyczajnie czymś się martwię, wystarczy, że się do niego przytulę, pogadamy chwilę i czarne chmury się rozwiewają Oczywiście miewa gorsze chwile, trudniejsze dni, gdy sam jest bardzo zmęczony (dużo pracuje, głównie on nas musi utrzymać, ja mam tylko 1/2 etatu), czasem traci cierpliwość i w czymś tam odmawia mi pomocy albo zdarzają się z tego powodu jakieś kłótnie. Ale generalnie naprawdę mam z nim bardzo dobrze, jest dosłownie aniołem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-02-26, 18:16   #2067
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley, mój mąż jest wspaniały...
Wiem (przecież "znam" Cię już rok) dlatego napisałam że należą mu się

Mój Tz nie musi wielu rzeczy a jeszcze narzeka... Chociaż widzę dużą poprawę od kłótni ze szwagrem. Może wyciągnął wnioski

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 18:23   #2068
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, Lindsley A my niedługo mamy 10 rocznicę bycia razem!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-02-26, 18:27   #2069
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Kreska musi być mniej więcej tej samej intensywności co kontrolna, wtedy jest pozytywny.

Ale dzisiaj akcję mama zrobiła. Kotka dostała rujkę, więc mama dała jej tabletkę, a właściwie pół, no i za chwilę widzę, że kotce oczy zaszły błoną i się zatacza, potem zaczęła się przewracać to zapakowałam ją w torbę, do weterynarza, pokazałam mu co mama dała i co....to był środek uspokajający dla psa na sylwestra...... Weterynarz stwierdził, że nie wiadomo czy się obudzi.... Ale mięstosiłam ją cały czas od 14, nie dałam jej zasnąć całkiem i już jej chyba lepiej, zrobiła siusiu, zjadła i chciała na dwór, ale dalej trzepnięta jest. A mamie się pomyliło bo obie tabletki i antykoncepcyjna i uspokajająca są niebieskie....Mamie się słabo zrobiło jak przyjechałam od weta i jej powiedziałam. Na dobitkę jeszcze mamie krawcowa zniszczyła najlepszy płaszcza...i mam już prawie zawałowa... Jakiś pechowy dzień. A mi się chyba @ rozkręca powoli bo plamienie malutkie mam i brzuch nagina...a cały weekend zajęcia

L
J
Stary 2010-02-26, 18:47   #2070
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Kreska musi być mniej więcej tej samej intensywności co kontrolna, wtedy jest pozytywny.

Ale dzisiaj akcję mama zrobiła. Kotka dostała rujkę, więc mama dała jej tabletkę, a właściwie pół, no i za chwilę widzę, że kotce oczy zaszły błoną i się zatacza, potem zaczęła się przewracać to zapakowałam ją w torbę, do weterynarza, pokazałam mu co mama dała i co....to był środek uspokajający dla psa na sylwestra...... Weterynarz stwierdził, że nie wiadomo czy się obudzi.... Ale mięstosiłam ją cały czas od 14, nie dałam jej zasnąć całkiem i już jej chyba lepiej, zrobiła siusiu, zjadła i chciała na dwór, ale dalej trzepnięta jest. A mamie się pomyliło bo obie tabletki i antykoncepcyjna i uspokajająca są niebieskie....Mamie się słabo zrobiło jak przyjechałam od weta i jej powiedziałam. Na dobitkę jeszcze mamie krawcowa zniszczyła najlepszy płaszcza...i mam już prawie zawałowa... Jakiś pechowy dzień. A mi się chyba @ rozkręca powoli bo plamienie malutkie mam i brzuch nagina...a cały weekend zajęcia

Ojojoj to rzeczywiście dzień pełen wrażeń i wygląda na to że kotka wraca pomału do siebie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości