|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Bo ja mam znajomego co się podał nic z sobą nie zrobił i trzeba go było do szpilala zawieźć nie jadł nie pił płynów tylko spał nie wiem czy i kiedy z tego wyjdzie
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia, on wpadł w bardzo poważną depresję. Koniecznie musi trafić na dobrego psychologa i psychiatrę. Takie osoby pomogły mojej Mamie, która też była blisko odwiezienia do szpitala... Tylko leżała, prawie nie jadła, miała straszne kłopoty ze snem, napady paniki, myśli samobójcze... Dziś, po 10 latach, wciąż jest na małej dawce leków, ale funkcjonuje normalnie. Myślę, że bardzo wiele zawdzięcza dobrej pani psychiatrze i mądrej terapeutce
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też po tabsach został celulit...4 lata brałam najpierw harmonet potem mercilon...
paskudztwoKretencjo--> współczuje, też zaliczyłam epizod z deprechą - trzy tygodnie praktycznie nie spałam...brałam leki prawie pol roku i chyba pomogły, bo przeszło i - odpukać- nie wrocilo. Ewurka -- > maskara jakaś z tym Turkiem, ja wogole nie wiedzialabym co zrobic Virginia -- > Weronia--> ojoj, niedobre autko tak sie zepsuc w srodku zimy
|
|
|
|
#2044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daniko idź Ty je postrasz może Ciebie sie posłucha
|
|
#2045 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja tylko na chwilkę .... Ja też zawsze miałam problemy z cellulitem,od kiedy pamietam ale ostatnio przeszłam dietę proteinową (własciwie już ją kończę,etap zapobiegajacy jojo) i wiecie co? Nie dość że schudłam 8 kg,ważę tyle co przed pierwszą ciążą-52 kg Oby ten efekt się utrzymał jak najdłużej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oszczędziłby Ci niepotrzebnego stresu....Cytat:
my kupiliśmy auto we wrześniu i do tej pory,czyli przez 6 m-cy wymienialismy w nim akumulator,rozrusznik,koł o dwumasowe razem ze sprzegłem i świece....mam nadzieję że to koniec inwestycji bo już się z nim rozmówiłam że jak jeszcze raz odmówi posłuszeństwa to pójdzie pod młotek ![]() U mnie dziewczyny nadal nic...@ nie ma,bolą mnie jajniki,zrobiłam dzisiaj drugi test,tak na wszelki wypadek i myślę że już na 100% mogę wykluczyć ciążę Próbowałam dostać się do gina państwowo ale terminy dopiero na kwiecień i żadne prośby nie pomogą,idę więc prywatnie...tyle że jak płacić to iść do konkretnego,znalazłam taką babeczkę która jest bardzo polecana i stosunkowo niedroga-100 zł za wizytę kompleksowymi ewentualnymi badaniami,jak usg czy wymazy,zapisałam się więc do niej ale...dopiero na 10 marca I teraz zobaczymy,jak będzie bolało nadal,pójdę w poniedziałek do takiego który mnie przyjmie od razu....
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Agness, może lepiej jakbyś wybrała się wcześniej do tego lekarza? wiesz jak coś boli to lepiej dmuchać na zimne .... a co tej diety, ponieważ jestem aktualnie na etapie zrzucania wagi, napisz coś więcej, czy ona tak się dokładnie nazywa - proteinowa?
Ewurka ale turek, ja takich przygód nie miałam, poza onanizującym się kolesiem którego spotkałam koło mojej uczelni w samo południe na chodniku hehehhehe myślałam że umrę ze śmiechu |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja po raz kolejny przeczytałam o twojej chorobie i próbuje zrozumieć twoje leki porównujac je do moich, ale to nie wychodzi, bo ja sie jednak sama poruszam wszędzie tylko chyba mam jakąś fobię, ze zawsze, wszędzie, w każdym miejscu ludzie mnie obserwują, ciężko wytłumaczyc to co czuje, ale bynajmniej nic nie robię swobodnie podświadomie czując, że ktos na mnie patrzy i może mnie oceniać....Zawiłe, cóż.
I tak sobie pomyślałam czy jak urodzisz juz dzidziusia to sama bedziesz wychodzic z nim na spacer? No bowtedy praktycznie nie bedziesz szła sama tylko z najkochańszą osóbką. ewurka no ten Turek to udany egzemplarz, chyba bym nie wiedziała co zrobic w takiej sytuacji ![]() agnes gratuluję wspaniałych efektów diety i kurcze zastanawiam sie co z twoja @, 10 marca to niecałe 2 tygodnie, ale wiem, ze to moze być dla ciebie jak wieczność
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
agness
za 8 kg no i ciekawe co z tą @ Twoją ![]() a ja weszłam na wage zaraz po szpitalu i 59,5 2 kg mniej uff a myślalam ,że już nigdy z tych 60 nie zejde.kretencja za Twoją terapię tymi lekami , na pewno będzie dobrze jak już skończysz je brać ![]() Czekam na znak od TŻ i jedziemy oglądać obrączki
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
agness kurcze, no to dziwnie faktycznie z Twoją @. Aż sama jestem a ciekawa co się dzieje. Możliwe, że to ze stresu aż tak by Ci się opóźniła?
Gratuluję kg mniej Co to za dieta? Ja w sumie na diecie nigdy nie byłam, no prawie nigdy, ale ja długo nie wytrzymuję, z resztą ciężko jak mama gotuje być na diecie. Ale cellulit też się mnie trzyma i nie chce opuścić już od wieluu lat. Jak miałam 16-17 lat to zaczął się pojawiać. A ćwiczyć coś do tego?Sloneczko ja nie mogę, chyba bym się pod ziemię zapadła jakbym coś takiego zobaczyła Za to ja raz miałam przygodę w tramwaju. Chora psychicznie babka koło 50-tki się rozebrała do naga i wykrzywkiwała do faceta, "Chu... Polska Cię wzywa!" i mu przypominała jakąś namiętną chwilę z plaży , itp Na następnym przystanku cały tramwaj opustoszał ![]() Ollliwka no to super. Wcale nie za wcześnie z tymi obrączkami, bo może się okazać, że jeszcze trzeba będzie coś przerabiać. U nas tak było, chociaż to dziwne, bo niby były dopasowywane. A ja niedawno wstałam, odsypiałam noc. Do 2, albo 3 nie mogłam zasnąć. Chodziłam siusiu chyba z 9 razy
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka nie jest wcale za wcześnie na obrączki hehehe pamiętam jak swoje wybierałam, pamiętaj tylko że wszystkie obrączki z łączonego złota i z różnymi grawerami po zewnętrznej stronie nie można później poszerzać, ja wybrałam zwykłe płaskie klasyczne 6 mm szerokości i jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy ładny szlif poziomy w okół obrączek, ale wszystko się starło z czasem...
|
|
|
|
#2052 |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() pysiamn (29 lat) -termin porodu - 7 luty 2010 Sensuel - termin porodu - 23 luty 2010 Te dziewcyzny juz urodzily to mozna liste uzupelnic... Ojj wieki mnie tu nie bylo....co tam u was??? stesknilam sie za wami... Ale jak mam urwanie glowi Jowitka ma ciagle kolgi...mecza mnie i ja juz rady nie dajemy z nimi...ehehe...a tak to ogolnie moze byc.... |
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję kolek, pewnie robicie co możecie zeby Małej ulżyc, ale aldii polecała sab simplex a ja mam infacol, tez polecane na kolki.
|
|
#2054 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Abz nie wiemy, bo się u nas nie odzywały
Malga Agness no moje gratulacje napisz jeszcze w jakim czasie kg poleciały i czy ćwiczyłaś w tym czasie??Olliwko kolejna gubi kg
|||||||||||||||||||||
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurko jak to opowiadasz to śmieszne, ale nie wyobrażam sobie c wtedy czułasz. Szok
![]() Kretencjo jesteś dzielna, życzę dużo siły na dalsze zmaganie. A po anty nie czułaś się gorzej psychicznie, bo ja jak zmieniłam yasminell na novynette to miałam straszne stany lękowe, depresyjne, budziłam się w nocy z płaczem i nie wiedziałam czemu. Po odstawieniu tez była jaks masakra, mowiłam TZ, ze go nie kocham itd. Agness to jest ta dieta Duncana tak? Gratuluje spadku ![]() U mnie stara bida
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij ten brzusio w avatarku to Twój?
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, trudno mi powiedzieć, bo zaczęłam brać pigułki w podobnym czasie, jak lęki mi się zaczęły... Być może to wszystko jakoś jest powiązane...
Abz, być może masz lekką formę fobii społecznej, ale to zupełnie co innego. Nie wiem, jak to będzie ze mną w ciązy, po ciąży... Hormony tak mieszają, że mogę poczuć się znacznie lepiej, ale też może być gorzej, trudno przewidzieć.. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Co tu tak cicho się zrobiło? Weronia, widzę Cię
|
#2058 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow 8 kg a z rą @ to rzeczywiście nieciekawie a do 10 szmat czasu ja bym pewnie nie wytrzymała i do byle jakiego lekarz poszła by się poskarżyc bo ja panikara jestem ale Twoje podejście jest rozsądniejsze kretencja i dobrze że mnie widzisz tylko się nie przyglądaj zbyt mocno bo te zmarszki które mam koło oczu wypatrzysz a tego bym nie chciała---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
A ja mam nową biedę bo chyba sprzedamy to autko chodź mam już do niego senyment ale nie lubię jak mi tak się stawi i nie słucha
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia, też mam zmarszczki wokół oczu
Żaden wstyd
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Matko, nawet nie wiecie jak ja sie ciesze ze ten tydzien sie skonczył myslalam ze juz kogos skrzywdze w pracy, wszystko na wczoraj chcieli od poniedziałku :/Ale wieczorkiem wychodzimy do knajpki z dawno nie widzianymi znajomymi ![]() Agness -- > wow 8 kilo....respect ale to jest ta dieta, że nie je się warzyw, owoców ani chlebka? to ja bym nie mogla chybaWeronia no faktycznie bieda z takim autkiem któremu nie można zufać ![]() A ja nadal robie te testy owulacyjne - i wczoraj i dzis wyszla mi druga krecha, ale słabsza niz ta kontrolna -nie wiem czy to w koncu pozytywny czy nie - ale jednak jakies hormony mam
|
|
|
|
#2061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie robiłam testów owu to Ci nie podpowiem Autko dobrze się sparwowało od pól roku nawet w te mrozy jeździło a w czasie odwilży zaczeło wariować
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko dziekujemy
Lenka zdrowiej szybko Marthinisa odzywaj sie czasem... Kretencja oby leczenie trwalo miesiac !! pozniej od razu owulka i beda II jak nic Kciukaski zacisnieteOllliwko mam nadzieje,ze ten castagnus ci wszystko ureguluje Ewurka Agness tak mi sie przypomnialo,pisalas jakis czas temu o tej kobiecie co przyszla prosic o jedzenie.Przyszla jeszcze raz,czy juz sie nie pokazala ? Moze warto poczekac do tego 10 marca i isc od razu do porzadnego gina ja bym tak zrobilaOj i przepraszam,ze Wam nie donioslam o porodzie Pysiamn i Sensuel. Pysi corka ma na imie Julka, a Sesuel synek Dennis
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii, dzięki
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja też trzymam kciuki co by leczenie poszło szybciutko a rezultatem były upragnione II... I podziwiam Cię, że dajesz sobie jakoś radę ze swoją chorobą. Ja to bym się pewnie zamknęła w 4 ścianach i nie wychodziła nigdzie... I
dla Tz-a bo mój to by nie miał tyle cierpliwości...Oliwko pochwalisz nam się obrączkami? Agnes za dietę![]() Cytat:
Więcej nie odp bo nie pamiętam... Czytam na bierząco ale czasem nie wiem co mam napisać i tak sobie siedzę tu cichutko ![]() Dziś śniło mi się, że mój ślub z Tz był nieważny i jutro o 20.00 razem z przyjaciółką (która też już po ślubie) i jej kuzynką (której nie lubię) miałyśmy wziąć ślub. Spotkałyśmy się w miejscowości w której ja kiedyś mieszkałam ale w takim dziwnym miejscu i omawiałyśmy szczegóły... Ja przerażona bo nie miałam fryzjera, nie byłam u spowiedzi i wgl... Obudziłam się i się zastanawiałam skąd ja wezmę białą sukienkę, w którą wejdę z moim brzuszkiem Nie wiem o co chodzi ze ślubem ale przyjaciółka pewnie mi się śniła dlatego, że jutro ma urodzinki Ciekawe jak jej staranka, może już zasiali jakąś fasolkę![]() Ja to wgl mam dziwne sny. Wcześniej śniło mi się, że wpadłam w dziurę autem i pogięłam felgę, co dziwne, tego samego dnia pogięłam też koło od roweru (a rowerem nie jeździłam 2 lata). A wszystko przez to że przed snem oglądałam w wiadomościach o tym jakie to wielkie dziury są na drogach i co zrobić żeby dostać odszkodowanie...
|
|
#2065 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Na początek-dziękuję za gratulacje,musze nieskromnie przyznać że jestem z siebie dumna
zawsze mi przeszkadzało te 8 kg i nijak nie mogłam ich się pozbyć a teraz mam taką figurkę jak przed pierwszym dzieckiem i nikt nie powiedziałby że urodziłam dwójeczkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mam jest na niej obecnie,startowała razem ze mną i już jest jej 9 kg mniej,chudnie wolniej bo wiadomo,ma więcej do zrzucenia (jakieś 18 kg),nie ten wiek i bierze hormony,bo menopauza... Nie ćwiczyłam nic,z ręką na sercu jak był snieg to regularnie z nimi na saneczki biegałąm Po krótce,na fazie uderzeniowej faktycznie nie wolno jeść warzyw,owoców ani chlebka,tylko czyste proteiny ale ona trwa tylko 1-5 dni,w zalezności ile masz do zrzucenia,potem jest faza II,gdzie jesz naprzemiennie proteiny np przez pięć dni a potem proteiny+warzywata faza trwa do momentu uzyskania wymarzonej wagi a ja jestem obecnie na fazie III-stabilizacyjnej,mogę jeść warzywa do woli,porcję owoców dziennie,dwie kromki pełnoziarnistego chlebka dziennie i dużo innych rzeczy,nie będę tu wypisywac wszytkiego bo szkoda zaśmiecać wątek,wpiszcie sobie w google "Dieta dr.Dukana" i tam są wszystkie informacje ![]() Mnie przekonała ta dieta dlatego że można jeść dowolne ilości,o dowolnych porach wszystkie produkty dozwolone Chlebka tez mi nie brakowało bo na Wizażu znalazłam watek z przepisami na pyszne bułeczki Dukanowe albo chlebek i wogule masę innych bardzo zbliżonych do tradycyjnych potraw a o ile mniej kalorycznych ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem...może to byc przez stres... Aldii, kobieta drugi raz nie przyszła Cytat:
Co prawda moje dzieci kolek nie miały ani razu ale moja mama twierdzi że to musi samo przejść i przechodzi po 3 m-cach ,po prostu układ pokarmowy nie jest jeszcze w pełni przystosowany
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, mój mąż jest wspaniały, bez niego nie dałabym sobie rady. Nie tylko pomaga mi, jeździ ze mną gdzie trzeba, robi zakupy, ale przede wszystkim jest dosłownie moją oazą spokoju. Kiedy mam napad lęku czy zwyczajnie czymś się martwię, wystarczy, że się do niego przytulę, pogadamy chwilę i czarne chmury się rozwiewają
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem (przecież "znam" Cię już rok
) dlatego napisałam że należą mu się Mój Tz nie musi wielu rzeczy a jeszcze narzeka... Chociaż widzę dużą poprawę od kłótni ze szwagrem. Może wyciągnął wnioski
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Lindsley
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj akcję mama zrobiła. Kotka dostała rujkę, więc mama dała jej tabletkę, a właściwie pół, no i za chwilę widzę, że kotce oczy zaszły błoną i się zatacza, potem zaczęła się przewracać to zapakowałam ją w torbę, do weterynarza, pokazałam mu co mama dała i co....to był środek uspokajający dla psa na sylwestra...... |
|
|
|
|
#2070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojojoj to rzeczywiście dzień pełen wrażeń i wygląda na to że kotka wraca pomału do siebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

paskudztwo

A ja z moją nerwicą muszę się od czasu do czasu poratować Persenem 
oszczędziłby Ci niepotrzebnego stresu....
bo auto nam padło i na pewno prędko go nie zrobiny bo kasy brak a to pewnie znowu klima robi zwarcie trzeba poszukac lepszego elektyka niż ten ostatnio
i kurcze zastanawiam sie co z twoja @, 10 marca to niecałe 2 tygodnie, ale wiem, ze to moze być dla ciebie jak wieczność 

za Twoją terapię tymi lekami , na pewno będzie dobrze jak już skończysz je brać 

ja bym tak zrobila