Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-26, 10:06   #1711
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

Mnie jak kazdy widzi to mówi BEDZIE SYN jeszcze nikt dziewczynki mi nie przepowiedział, procz jednego usg u innej ginki hihihih

kakusiu nie szalejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjj!! !! !! Nie przepracowywuj się, bo to nie dobrze jak Ci sie brzuszek spina!!

Śniadankoc

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 10:16   #1712
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja już wczoraj nie miałam siły tu zaglądnąć - byłam na nogach od 6 rano i dziwiłam się czemu o godz 20 kleją mi się oczy
Poza tym wczoraj za bardzo się przeforsowałam... Brzuszek mnie dość mocno bolał po całym dniu... co chwilę mi się spinał.
A mówiłam, żebyś nie przesadzała... Nie słuchasz starszej koleżanki

Ja dziś też mam w planach posprzątać troszkę.... tylko najpierw muszę się z łóżka wygrzebać....

Cytat:
Lindsley niewiadomo czy synuś Ci da poczytać wizaż Ja chciałabym pisać z Wami systematycznie dalej
Mam nadzieję... W sumie to dla jego dobra, żebym wiedziała co i jak, mogła poczytać porad bardziej doświadczonych mamuś
Cytat:
hehe mnie też koleżanka mówi, że będzie syn bo wyładniałam i mam piłeczkę i też momentami zaczęłam wierzyć, że to chłopczyk akurat tego, że wyładniałam to ja nie zauważam, a wręcz przeciwnie hehe. Ale co tam siedzi to wyjdzie w praniu
Mnie wszyscy - mama i siostra- na przekór mówili że będzie dziewczynka bo ja tak pewna byłam chłopca. Skończyło się głupie gadanie jak im pokazałam klejnoty mojego synusia

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 10:27   #1713
Kakusia
Zakorzenienie

Zgadnij czytałam, że od 20tc mogą zdarzyć się już pierwsze delikatne skurcze i że one odczuwane są jako napinanie się macicy ? może po większym wysiłku to właśnie to odczuwamy

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A mówiłam, żebyś nie przesadzała... Nie słuchasz starszej koleżanki

Ja dziś też mam w planach posprzątać troszkę.... tylko najpierw muszę się z łóżka wygrzebać....

Mam nadzieję... W sumie to dla jego dobra, żebym wiedziała co i jak, mogła poczytać porad bardziej doświadczonych mamuś
No nie posłuchałam i odczułam. Ale na szczęście dziś lepiej się czuję

I nie mam zamiaru dzisiaj sprzątać Jutro z TŻtem jedynie pawlacze, ale to On będzie skakał po krzesłach do góry nie ja

No właśnie - tylko, żeby ktoś tu z Nami siedział na wątku i doradzał

Dziewczyny nie macie prolemu z wyciekającą wkładką? Mnie to zaczyna już irytować tzn nie przecieka materiał, ale zawsze wycieknie albo przodem albo tyłem... jakby za krótka była Eh chyba muszę poszukać jakiś dłuższych

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 10:38   #1714
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Abz a ty miałaś już usg genetyczne???
Dopiero na forum dowiedziałam sie, ze jest usg genetyczne, dla mnie usg to było usg. A genetyczne to zaraz poważnie brzmi i laski się niepotrzebnie nakręcają. Będe je miała na nastepnej wizycie - 17 marca.

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
No wlasnie mamuski, zaopatrzcie sie w Sab Simplex - niestety niedostepny na polskim rynku.Musicie poprosic kogos o przywiezienie z Niemiec
Mi właśnie mąż przywiózł z UK infacol i wodę koperkową, musi wystarczyć

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
może mu ciasno i robi sobie więcej miejsca ja bardzo bym chciała dziewczynkę, z jednej strony wszystko na to wskazuje: cera nastolatki, jem słodycze, za którymi nie przepadam i w ogole nie lubie a teraz normalnie szaleję jak nie zjem czegoś słodkiego, a z drugiej strony mam takie dziwne przeczucie że to chłopak znowu moja babcia mówi że bardzo dobrze wyglądam i taka gładziutka jestem i komu tu wierzyc? już niedługo sama się przekonam
Ja tam nie wierzę w te przesądy, muszę z niecierpliwością czekać do usg aż bedzie można poznać płeć.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:02   #1715
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu mimo skurczy to ja bym uważała i nie przesadzała

Stary 2010-02-26, 11:14   #1716
aixa
Rozeznanie

Dzień dobry kochane . Dzisiaj zabieram się za porządki w domu. Słonko pięknie za oknem świeci, wiosennie się zrobiło . Achhhhhh.

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 11:24   #1717
lindsley
Zakorzenienie

Ten sab simplex to czytałam, że już można dostać w PL. Nawet wrzućcie w googla to można znaleźć aptekę wysyłkową i tam ok 15zł kosztuje...

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

To już prostuje... Okazuje się, że w PL aptece nie można go dostać, można w czeskiej wysyłkowej, strona po pl http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml
W PL podobny lek to bobotic ale ma chyba ciut mniej tej substancji w składzie...

Michaś
Stary 2010-02-26, 11:54   #1718
muminek88
Zadomowienie

Kakusia ja nie mam problemow z wkladkami bo ich nie nosze bo mam strasznie sucho ze po stosunkach az boli a po podmyciu piecze i gin kazal mi sie niveą smarowac.Widzisz mokro źle, sucho nie dobrze ;P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 12:13   #1719
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę króciutkich starań i pięknych II
Nie- Dziękuję

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
M.a.r.t.a. pamietam Cię byłaś na planowaniu W takim razie trzymam żebyście jak najszybciej zobaczyli II kreseczki
Dziekuje
Zgadnij_MS mam do Ciebie takie pytanko czy Ty normalnie chodzisz teraz do pracy? W którym miesiącu planujesz iść na zwolnienie?
Stary 2010-02-26, 12:18   #1720
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Kakusia ja nie mam problemow z wkladkami bo ich nie nosze bo mam strasznie sucho ze po stosunkach az boli a po podmyciu piecze i gin kazal mi sie niveą smarowac.Widzisz mokro źle, sucho nie dobrze ;P
Polecam lubrykanty. ja od kiedy jestem w ciąży mam suchość podczas stosunku i żel to czasami zbawienie. No teraz to już nie musze używać bo ok.35 tc dopadły mnie upławy i wciąż tam mokro i bez wkładek ani rusz.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-26, 12:21   #1721
muminek88
Zadomowienie

a co to lubrykanty???nazwa??niewi em czy w de to dostane a gin mi kazal tylko sie smarowac nivea i juz tak nie piecze
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 12:38   #1722
aixa
Rozeznanie

Cytat:
a co to lubrykanty???nazwa??niewi em czy w de to dostane a gin mi kazal tylko sie smarowac nivea i juz tak nie piecze
Lubrykanty to żele nawilżające okolice intymne podczas stosunku, żeby nie był bolesny. Są bezzapachowe i przezroczyste i nie mają wpływu na florę bakteryjną pochwy. Polecam http://www.e-farm.pl/p/785/Durex-Pla...wilzajacy.html do kupienia w aptece lub niektórych dyskontach.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-26, 12:54   #1723
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe co u evitki nie odzywała się u nas od 27.01 ale na wizazu była jeszcze kilka dni temu... Termin ma na 4 marca więc już tuż tuż...

Dostałam dzis PW od kakusi i się odzywam.

Bardzo to miłe że o mnie pamietacie....

Na nasze wątki nie zaglądałam już długo bardzo..... jedynie co na swoj wymaiankowy (ale zainteresowania moimi kosmetykami brak).

Ogólnie to pisanie i czytanie zajmowało mi za dużo czasu i nie mogłam nadrobić ciągle. Do tego ciągle bolał mnie kręgosłup i w żadnej pozycji nie było mi wygodnie.

Na ostatnm USG ( w poniedziałek) lekarz obmierzył niunię i wyliczył wagę na ok.3 kg. Ogólnie wszystko ok, ale lekarz powiedział, że szyjka zamurowana (ale główka bardzo nisko już) i raczej falstartu nie będzie....
Od jakiegoś czasu dziwnie się czuję i mam juz takie przeczucie, że to juz niedługo...mam nadzieję że nie sprawdzą się jego przewidywania, że moge przenosić.... zobaczymy jak tam sprawy w poniedziałek na ostatniej wizycie.

Oprócz tego coraz częściej czuję że jadnak coś tam sie szykuje, bo mam bóle takie jak na miesiączkę- tak tez ponoc mozna odczuwac skurcze przepowiadające, i bóle krzyża. No i ogólnie czuję ucisk w podbrzuszu na dół, więc coś tam malutka gmera i może już się powolutku szykuje w stronę słońca...
Na ostatnim KTG było widać dwa skurcze macicy

W poniedziałek ma mi wypisać skierowanie do szpitala, na "w razie co", ale mam ogromna nadzieję, że wszystko się potoczy dobrym torem i że nie będę musiała leżeć w szpitalu, a tym bardziej mieć wywoływanego porodu...

W domku wszystko juz naszykowane, pościel ubrana (choć przykryta przed kurzem), baterie do aparatu naładowane, tatuś psychicznie gotowy , nie może się doczekac i ciągle gada do małej, żeby juz wychodziła....

Brzuszek mam zgrabny i mały, na 3 kg nie wygląda, jak na USG nam lekarz mówił co gdzie ma to mniej więcej jak ślimaczek...
ale cięzko mi już okropnie.

I najwazniejsze- do tej poy ciągle nie mogłam uwierzyć, że ja za chwilę NAPRAWDĘ BĘDE MIAŁA DZIECKO, a teraz, od kilku dni czuje się jakas taka bardziej gotowa. ... Także coś w tym musi być, że w końcu do mnie dotarło
Trzymajcie za nas kciukasy.

Dam znac jak się rozpakujemy

pozdrawiam was cieplutko

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 13:04   #1724
aixa
Rozeznanie

Evitka trzymamy kciukasy za Cibie i córeczkę. Dużo podobieństwa w nas widzę. Moja córcia też ledwo dobije do 3kg bo taka drobniutka, też mam mały brzuszek i nasze córeczki to imienniczki. Tym bardziej trzymam za Was .

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-02-26, 13:11   #1725
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Dostałam dzis PW od kakusi i się odzywam.
Nooo wkońcu
No to cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i z malutką też Mam nadzieję, że jednak nie przenosisz, do 4 marca jeszcze może coś ruszy Zachęcajcie małą do wyjścia Jak ma ok 3kg to powyjściu ze szpitala Ty będziesz wagowo już chyba na zero
Tatuś gotowy tzn, że będzie z Tobą rodził?

Muminek ja zawsze miałam sporo śluzu, ale odkąd jestem w ciąży to on jest bardziej wodnisty (wcale nie pomaga przy stosunku ) i jest go mnóstwo! Prawie kończy mi się pudełko wkładek to przejdę się dziś do Rossmanna wybadać jakieś dłuższe

Dobra, lecę na busa i jadę na tą wieś to przychodni poprawić L4

Nasza Córunia

Stary 2010-02-26, 13:26   #1726
zgadnij_MS
Zakorzenienie

M.a.r.t.a. tak w 100% pracowałam do 7 m-ca (choć ja mam pracę "w domu") ale to też sprawa dość indywidualna (sprawy zdrowotne, problemy w ciąży, charakter pracy itd.) Teraz mam od tyg labe taką w 99%

Evitko szczerze, to już bym chciałabyć na Twoim etapie ciąży toż to końcówwwwwka jak nic

kakusiu, ja nie pomogę, bo ze mnie aż tak "nieleci"

Ja chyba ten Sab Simplex chyba zamowie sobie u szwagrów choć znając ich możliwości na pewno się doczekać zrealizowania zakupu no nic , może uda mi się z nimi dogadać

Stary 2010-02-26, 13:54   #1727
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to mam różnie... Raz muszę zakładać wkładkę i przecieka a innym razem susza jak na pustyni Od ponad 2 lat mam problemy z suchością podczas stosunku i nawet żele nie są w stanie pomóc (lekarze rozkładają ręce) Ja myślę, że problem leży w mojej głowie A nivea to ja bym się nie smarowała... Jakoś nie przekonuje mnie to, są chyba inne kremy do tego celu..

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Bardzo to miłe że o mnie pamietacie....
(...)
Trzymajcie za nas kciukasy.

Dam znac jak się rozpakujemy

pozdrawiam was cieplutko
To trzymamy mocno i czekamy na wieści
Cytat:
Teraz mam od tyg labe taką w 99%
Tzn, że jeszcze coś tam dla brata robisz? Jak on i rodzice na to reagują? Wołają Cię jeszcze czy już sobie odpuścili?

Michaś
Stary 2010-02-26, 14:09   #1728
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Akurat tak wychodzi, że go ost wieczorami nie ma, więc mnie nie wolają, a nawet jeśli by wołali, to niech się pocałują i sami mu pomagają jak są taki wyrywni do synka...

Zaraz obiad, a mi się nawet nie chce ryby jeść ehhhhh ostatnio wcale głodna nie jestem...

Stary 2010-02-26, 15:45   #1729
aldii
Zakorzenienie

U mnie sprawdzily sie wszystkie zabobony co do plci - brzuch mialam okraglutki,wysoko, do tego brzydka bylam jak noc i jadlam duuuzo slodkiego (normlanie nie lubie slodyczy) - no i prosze jest dziewczynka

Kakusia nie wolno Ci sie przemeczac!!! babo wstretna
Abz u nas infacol tez kupisz bez recepty w kazdej aptece.Tylko on slabiutki jest.Sab simplex prawie jeszcze raz taki mocny
Lindsley ten czeski to ponoc podroba jest - bardziej wodnisty.A ten niemiecki gesty (jak infacol)
Evitko olbrzymie kciukasy za szybkie i pomyslne rozwiazanie Ja do tej pory nie moge uwierzyc,ze mam dziecko...
Stary 2010-02-26, 15:47   #1730
bela14
Rozeznanie

ciężaróweczki moje kochane testowałyście przed czy po terminie @
bo mnie nastraszono zeby sie przedwczeście nie cieszyć przed @ bo to
morze być ciąża biochemiczna no jak dotrwam do jutra oszaleję.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 15:55   #1731
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
ciężaróweczki moje kochane testowałyście przed czy po terminie @
bo mnie nastraszono zeby sie przedwczeście nie cieszyć przed @ bo to
morze być ciąża biochemiczna no jak dotrwam do jutra oszaleję.
Ja długo po terminie ale dlatego że się nie spodziewałam II i czekałam na testy z all...
A TY się tak nie przejmuj i nie stresuj... Wszystko jest na pewno w najlepszym porządku i dzidzia sobie już pięknie rośnie. A jutro masz wizytę u gina?

Michaś
Stary 2010-02-26, 15:56   #1732
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusia nie wolno Ci sie przemeczac!!! babo wstretna
no i chyba dalej odczuwam wczorajszy dzień godzinę temu troszkę przyśpieszyłam na busa i teraz znów boli brzuszek... Eh idę się zaraz położyć.

Bela ja testowałam prawie tydzień po nie przyjściu @ - nie chciałam robić testu wcześniej, wolałam poczekać a mieć pewność...
Spokojnie poczekaj do jutra

A ja wróciłam z przychodni - troszkę zdołowana bo nic nie załatwiłam. Muszę przyjechać jeszcze raz we wtorek kiedy jest mój lekarz, bo On nosi przy sobie oryginały druków L4 a trzeba poprawić na wszystkich naraz....
No a jak wiadomo - jak ZUS płaci to każdy dzień zwłoki sobie odliczą eh.....

Wracając zrobiłam zakupy w Tesco i idę coś przegryźć lekkiego i do łóżeczka.

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-02-26 o 15:57
Stary 2010-02-26, 16:39   #1733
bela14
Rozeznanie

Cytat:
Ja długo po terminie ale dlatego że się nie spodziewałam II i czekałam na testy z all...
A TY się tak nie przejmuj i nie stresuj... Wszystko jest na pewno w najlepszym porządku i dzidzia sobie już pięknie rośnie. A jutro masz wizytę u gina?
nie kochana jutro termin mojej @.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:40   #1734
aldii
Zakorzenienie

Bela ja testowalam chyba 8 dni po spoznieniu @
Kakusia marsz do lozka !! wez nospe i odpoczywaj do jutra rana !!
Stary 2010-02-26, 17:49   #1735
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu leż i odpoczywaj!!
Bela ja testowałam w dniu @, bo mi tempka nie spadła...
Aldii czyli smoczki z butelki nie mają nic do smoczków do buźki??

Zastanawiam się nad szlafrokiem... W szpitalu na pewno będzie ciepło, więc cieniutki i wiązany? W tym okresie też nie będzie zimno, więc co myślicie??

Stary 2010-02-26, 18:10   #1736
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam się nad szlafrokiem... W szpitalu na pewno będzie ciepło, więc cieniutki i wiązany? W tym okresie też nie będzie zimno, więc co myślicie??
Ja już kiedyś o to pytałam to tak mi poradziły... Cienki i wiązany... Jak znajdziesz coś fajnego to daj znać

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Co myślicie o takim?
http://www.allegro.pl/item924686815_...na_rozm_l.html
ten sam gość ma koszule do karmienia

Michaś
Stary 2010-02-26, 18:20   #1737
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lindsley, wiesz, co ja nie wiem jak wygląda termofrotta a znowu te takie przyjemne szlafroczki są dość drogie, ale też i ciepłe...

Ja myślałam nad takim zestawem http://www.allegro.pl/item933017500_..._secret_m.html

http://www.allegro.pl/item934607315_...okat_2045.html taki zakładany, wiązany na boku

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2010-02-26 o 18:25
Stary 2010-02-26, 18:27   #1738
lindsley
Zakorzenienie

Też fajny...
Poszperałam u tego sprzedawcy i ten zestaw (z rozpinaną koszulą) wydaje się praktyczniejszy...
http://www.allegro.pl/item936305549_...ienetta_l.html

Michaś
Stary 2010-02-26, 18:43   #1739
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam, które rozpięcie lepsze czy takie ukosne czy też takie jak zwykła koszula... Mi chyba lepiej by bylo to z ukosa otwierać a ta w pionie to może i sie porozciąga hihihi Nie wiem, kombinuje już

No i d... bo myślalam, że zestaw koszula + szlafrok ma koszulkę rozpinaną po skosie a tu zonk, bo albo sa nierozpinane albo rozpinane w pionie ehhhhh

Ja to bym taki chciała szlafroczek http://www.allegro.pl/item922086456_...soft_m_38.html

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2010-02-26 o 18:48
Stary 2010-02-26, 20:03   #1740
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa
Evitka trzymamy kciukasy za Cibie i córeczkę. Dużo podobieństwa w nas widzę. Moja córcia też ledwo dobije do 3kg bo taka drobniutka, też mam mały brzuszek i nasze córeczki to imienniczki. Tym bardziej trzymam za Was .
Bardzo dziękujemy

Cytat:
Nooo wkońcu
No to cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i z malutką też Mam nadzieję, że jednak nie przenosisz, do 4 marca jeszcze może coś ruszy Zachęcajcie małą do wyjścia Jak ma ok 3kg to powyjściu ze szpitala Ty będziesz wagowo już chyba na zero
Tatuś gotowy tzn, że będzie z Tobą rodził?

Prawie kończy mi się pudełko wkładek to przejdę się dziś do Rossmanna wybadać jakieś dłuższe
Ja tez mam nadzieję . Wagowo przytyłam 12-13kg i mam nadzieję, że już więcej nie będzie. Tatuś bedzie ze mna przy porodzie- jak będzie wolna sala do rodzinnego to tam, a jak nie to na sali ogólnej jak nie będzie protestów innych rodzących.

Jesli chodzi o wkładki to własnie z ichniej marki facelle maja takie dłuże,w dużym ekonomicznym opakowaniu

Cytat:
Evitko szczerze, to już bym chciałabyć na Twoim etapie ciąży toż to końcówwwwwka jak nic
I najbardziej mi sie ta końcówka dłuży... zawsze tak cięzarówki mówią i u mnie tez tak jest...

Cytat:
To trzymamy mocno i czekamy na wieści
dziękuję

Cytat:
Evitko olbrzymie kciukasy za szybkie i pomyslne rozwiazanie Ja do tej pory nie moge uwierzyc,ze mam dziecko...
ło matko, to ja jak swoje zobacze to tez pewnie długo nie uwierzę...moja koleżanka 2 dni po porodzie, w szpitalu jeszcze mówiła do mnie: "Wiesz jak mi trudno uwierzyć, że to moje...."

z tymi szlafroczkami to jak bym wam proponowała jak nacieńsze- generalnie w szpitalach mocno grzeją, a jak wy ciepłą wiosną będzie to juz w ogóle.
Ja zapakowałam satynowy cienki. Ale ja sie w tej ciazy ciepła taka zrobiłam (a normalnie zmarzluch straszny jestem)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2010-02-26 o 20:04
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości