|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Mnie jak kazdy widzi to mówi BEDZIE SYN
![]() kakusiu nie szalejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjj!! !! !! Nie przepracowywuj się, bo to nie dobrze jak Ci sie brzuszek spina!! Śniadankoc
|||||||||||||||||||||
|
|
#1712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś też mam w planach posprzątać troszkę.... tylko najpierw muszę się z łóżka wygrzebać.... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij czytałam, że od 20tc mogą zdarzyć się już pierwsze delikatne skurcze i że one odczuwane są jako napinanie się macicy ? może po większym wysiłku to właśnie to odczuwamy
![]() Cytat:
I nie mam zamiaru dzisiaj sprzątać ![]() No właśnie - tylko, żeby ktoś tu z Nami siedział na wątku i doradzał ![]() Dziewczyny nie macie prolemu z wyciekającą wkładką? Mnie to zaczyna już irytować tzn nie przecieka materiał, ale zawsze wycieknie albo przodem albo tyłem... jakby za krótka była Eh chyba muszę poszukać jakiś dłuższych |
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dopiero na forum dowiedziałam sie, ze jest usg genetyczne, dla mnie usg to było usg. A genetyczne to zaraz poważnie brzmi i laski się niepotrzebnie nakręcają. Będe je miała na nastepnej wizycie - 17 marca.
Cytat:
Cytat:
|
|
#1715 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu mimo skurczy to ja bym uważała i nie przesadzała
|||||||||||||||||||||
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Ten sab simplex to czytałam, że już można dostać w PL. Nawet wrzućcie w googla to można znaleźć aptekę wysyłkową i tam ok 15zł kosztuje...
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- To już prostuje... Okazuje się, że w PL aptece nie można go dostać, można w czeskiej wysyłkowej, strona po pl http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml W PL podobny lek to bobotic ale ma chyba ciut mniej tej substancji w składzie...
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia ja nie mam problemow z wkladkami bo ich nie nosze bo mam strasznie sucho ze po stosunkach az boli a po podmyciu piecze i gin kazal mi sie niveą smarowac.Widzisz mokro źle, sucho nie dobrze ;P
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Nie- Dziękuję
![]() Zgadnij_MS mam do Ciebie takie pytanko czy Ty normalnie chodzisz teraz do pracy? W którym miesiącu planujesz iść na zwolnienie?
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
Polecam lubrykanty. ja od kiedy jestem w ciąży mam suchość podczas stosunku i żel to czasami zbawienie. No teraz to już nie musze używać bo ok.35 tc dopadły mnie upławy i wciąż tam mokro i bez wkładek ani rusz.
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
a co to lubrykanty???nazwa??niewi em czy w de to dostane a gin mi kazal tylko sie smarowac nivea i juz tak nie piecze
|
|
|
|
#1722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam dzis PW od kakusi i się odzywam. Bardzo to miłe że o mnie pamietacie.... Na nasze wątki nie zaglądałam już długo bardzo..... jedynie co na swoj wymaiankowy (ale zainteresowania moimi kosmetykami brak). Ogólnie to pisanie i czytanie zajmowało mi za dużo czasu i nie mogłam nadrobić ciągle. Do tego ciągle bolał mnie kręgosłup i w żadnej pozycji nie było mi wygodnie. Na ostatnm USG ( w poniedziałek) lekarz obmierzył niunię i wyliczył wagę na ok.3 kg. Ogólnie wszystko ok, ale lekarz powiedział, że szyjka zamurowana (ale główka bardzo nisko już) i raczej falstartu nie będzie.... Od jakiegoś czasu dziwnie się czuję i mam juz takie przeczucie, że to juz niedługo...mam nadzieję że nie sprawdzą się jego przewidywania, że moge przenosić.... zobaczymy jak tam sprawy w poniedziałek na ostatniej wizycie. Oprócz tego coraz częściej czuję że jadnak coś tam sie szykuje, bo mam bóle takie jak na miesiączkę- tak tez ponoc mozna odczuwac skurcze przepowiadające, i bóle krzyża. No i ogólnie czuję ucisk w podbrzuszu na dół, więc coś tam malutka gmera i może już się powolutku szykuje w stronę słońca... Na ostatnim KTG było widać dwa skurcze macicy W poniedziałek ma mi wypisać skierowanie do szpitala, na "w razie co", ale mam ogromna nadzieję, że wszystko się potoczy dobrym torem i że nie będę musiała leżeć w szpitalu, a tym bardziej mieć wywoływanego porodu... W domku wszystko juz naszykowane, pościel ubrana (choć przykryta przed kurzem), baterie do aparatu naładowane, tatuś psychicznie gotowy , nie może się doczekac i ciągle gada do małej, żeby juz wychodziła.... Brzuszek mam zgrabny i mały, na 3 kg nie wygląda, jak na USG nam lekarz mówił co gdzie ma to mniej więcej jak ślimaczek... ale cięzko mi już okropnie. I najwazniejsze- do tej poy ciągle nie mogłam uwierzyć, że ja za chwilę NAPRAWDĘ BĘDE MIAŁA DZIECKO, a teraz, od kilku dni czuje się jakas taka bardziej gotowa. ... Także coś w tym musi być, że w końcu do mnie dotarło ![]() Trzymajcie za nas kciukasy. Dam znac jak się rozpakujemy ![]() pozdrawiam was cieplutko
|
|
|
#1724 |
|
Rozeznanie
|
Evitka trzymamy kciukasy za Cibie i córeczkę. Dużo podobieństwa w nas widzę. Moja córcia też ledwo dobije do 3kg bo taka drobniutka, też mam mały brzuszek i nasze córeczki to imienniczki. Tym bardziej trzymam za Was
.
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo wkońcu
No to cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i z malutką też Jak ma ok 3kg to powyjściu ze szpitala Ty będziesz wagowo już chyba na zero ![]() Tatuś gotowy tzn, że będzie z Tobą rodził? ![]() Muminek ja zawsze miałam sporo śluzu, ale odkąd jestem w ciąży to on jest bardziej wodnisty (wcale nie pomaga przy stosunku ) i jest go mnóstwo! Prawie kończy mi się pudełko wkładek to przejdę się dziś do Rossmanna wybadać jakieś dłuższe ![]() Dobra, lecę na busa i jadę na tą wieś to przychodni poprawić L4
|
|
|
|
#1726 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
M.a.r.t.a. tak w 100% pracowałam do 7 m-ca (choć ja mam pracę "w domu")
taką w 99% Evitko szczerze, to już bym chciałabyć na Twoim etapie ciąży toż to końcówwwwwka jak nic kakusiu, ja nie pomogę, bo ze mnie aż tak "nieleci" Ja chyba ten Sab Simplex chyba zamowie sobie u szwagrów
|||||||||||||||||||||
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od ponad 2 lat mam problemy z suchością podczas stosunku i nawet żele nie są w stanie pomóc (lekarze rozkładają ręce) Ja myślę, że problem leży w mojej głowie A nivea to ja bym się nie smarowała... Jakoś nie przekonuje mnie to, są chyba inne kremy do tego celu..Cytat:
i czekamy na wieści Tzn, że jeszcze coś tam dla brata robisz? Jak on i rodzice na to reagują? Wołają Cię jeszcze czy już sobie odpuścili?
|
|
#1728 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Akurat tak wychodzi, że go ost wieczorami nie ma, więc mnie nie wolają, a nawet jeśli by wołali, to niech się pocałują
i sami mu pomagają jak są taki wyrywni do synka...Zaraz obiad, a mi się nawet nie chce ryby jeść ehhhhh ostatnio wcale głodna nie jestem...
|||||||||||||||||||||
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sprawdzily sie wszystkie zabobony co do plci - brzuch mialam okraglutki,wysoko, do tego brzydka bylam jak noc i jadlam duuuzo slodkiego (normlanie nie lubie slodyczy) - no i prosze jest dziewczynka
![]() Kakusia nie wolno Ci sie przemeczac!!! babo wstretna Abz u nas infacol tez kupisz bez recepty w kazdej aptece.Tylko on slabiutki jest.Sab simplex prawie jeszcze raz taki mocny Lindsley ten czeski to ponoc podroba jest - bardziej wodnisty.A ten niemiecki gesty (jak infacol) Evitko olbrzymie kciukasy za szybkie i pomyslne rozwiazanie |
|
|
|
#1730 |
|
Rozeznanie
|
ciężaróweczki moje kochane testowałyście przed czy po terminie @
bo mnie nastraszono zeby sie przedwczeście nie cieszyć przed @ bo to morze być ciąża biochemiczna no jak dotrwam do jutra oszaleję.
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TY się tak nie przejmuj i nie stresuj... Wszystko jest na pewno w najlepszym porządku i dzidzia sobie już pięknie rośnie. A jutro masz wizytę u gina?
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
no i chyba dalej odczuwam wczorajszy dzień
Bela ja testowałam prawie tydzień po nie przyjściu @ - nie chciałam robić testu wcześniej, wolałam poczekać a mieć pewność... Spokojnie poczekaj do jutra A ja wróciłam z przychodni - troszkę zdołowana bo nic nie załatwiłam. Muszę przyjechać jeszcze raz we wtorek kiedy jest mój lekarz, bo On nosi przy sobie oryginały druków L4 a trzeba poprawić na wszystkich naraz.... No a jak wiadomo - jak ZUS płaci to każdy dzień zwłoki sobie odliczą Wracając zrobiłam zakupy w Tesco i idę coś przegryźć lekkiego i do łóżeczka. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-26 o 15:57 |
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
nie kochana jutro termin mojej @.
|
|
|
|
#1735 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu
leż i odpoczywaj!! Bela ja testowałam w dniu @, bo mi tempka nie spadła... Aldii czyli smoczki z butelki nie mają nic do smoczków do buźki?? Zastanawiam się nad szlafrokiem... W szpitalu na pewno będzie ciepło, więc cieniutki i wiązany? W tym okresie też nie będzie zimno, więc co myślicie??
|||||||||||||||||||||
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Co myślicie o takim? http://www.allegro.pl/item924686815_...na_rozm_l.html ten sam gość ma koszule do karmienia
|
|
#1737 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, wiesz, co ja nie wiem jak wygląda termofrotta
Ja myślałam nad takim zestawem http://www.allegro.pl/item933017500_..._secret_m.html http://www.allegro.pl/item934607315_...okat_2045.html taki zakładany, wiązany na boku
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2010-02-26 o 18:25 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Też fajny...
Poszperałam u tego sprzedawcy i ten zestaw (z rozpinaną koszulą) wydaje się praktyczniejszy... http://www.allegro.pl/item936305549_...ienetta_l.html
|
#1739 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam, które rozpięcie lepsze
![]() No i d... bo myślalam, że zestaw koszula + szlafrok ma koszulkę rozpinaną po skosie a tu zonk, bo albo sa nierozpinane albo rozpinane w pionie ehhhhh Ja to bym taki chciała szlafroczek http://www.allegro.pl/item922086456_...soft_m_38.html
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2010-02-26 o 18:48 |
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#1740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Wagowo przytyłam 12-13kg i mam nadzieję, że już więcej nie będzie. Tatuś bedzie ze mna przy porodzie- jak będzie wolna sala do rodzinnego to tam, a jak nie to na sali ogólnej jak nie będzie protestów innych rodzących.Jesli chodzi o wkładki to własnie z ichniej marki facelle maja takie dłuże,w dużym ekonomicznym opakowaniu Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
z tymi szlafroczkami to jak bym wam proponowała jak nacieńsze- generalnie w szpitalach mocno grzeją, a jak wy ciepłą wiosną będzie to juz w ogóle. Ja zapakowałam satynowy cienki. Ale ja sie w tej ciazy ciepła taka zrobiłam (a normalnie zmarzluch straszny jestem)
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2010-02-26 o 20:04 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

Mnie to zaczyna już irytować
tzn nie przecieka materiał, ale zawsze wycieknie albo przodem albo tyłem... jakby za krótka była 

żebyście jak najszybciej zobaczyli II kreseczki 

Od ponad 2 lat mam problemy z suchością podczas stosunku i nawet żele nie są w stanie pomóc (lekarze rozkładają ręce) Ja myślę, że problem leży w mojej głowie
leż i odpoczywaj!!