|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Ja tez myslalam dopoki sie dowiedzialam, ze to niezdrowe dla bioder i kregoslupa... ![]() http://www.naobcasach.pl/a.47166.Zac...nocnikiem.html ![]() Nie wiem... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jasne, ze klikam... ![]() ![]() Cytat:
Oooooo w obydwu kolorach, bo ladnemu ladnie we wszystkim... ![]() ![]() My juz po spacerku....wiecie co? Cos z tymi kobietami jest nie tak, bo smiga taka w plaszczyku wiosennym rozpietym, na dworze 8-10 stopni a dziecko biedne w tym wozku ma kombinezon zimowy, zakopne jest w spiworek z owczej welny i czape, ze mu czy ledwo widac... ![]()
![]() |
#3242 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Witam mamusie
![]() My już po drugim szczepieniu ![]() ![]() Pietrusia w każdej ślicznie wygląda ![]() Brombusia Wszystkiego Dobrego Dla Filipka ![]() Dla Tomeczka iOliwki niech zdrowo rosną dzieciaczki ![]() Dziewczyny czy można pić herbatke Fito-Mix ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
Kurcze już dzisiaj lepiej z brzuszkiem Piotrusia ale ejszcze ma problemy z gazami- aczkolwiek sam zaczyna też juz bączkować więc coraz lepiej... pomagałam mu dzisiaj dwa razy dociskając nóżki do brzuszka. Mam nadzieję, że niedługo potrwa powrót do stanu zanim zaczęłam podawać żelazo... Chyba się tych gazów uzbierało w jelitach...
Mam nadzieję, że szybko wszytsko wróci do normy... Śpi sobie spokojnie teraz... |
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Zakorzenienie
|
Chcialam jeszcze tylko oznajmic, ze jak tak dalej pojdzie to przez te moje spacerki wiosenne bede szersza niz dluzsza, bo na koniec kazedgo kupuje w piekrani dwa paczki - dla siebie i dla malza....i zawsze jem obydwa....
![]()
#3245 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brombi weterynarzem niestety nie jestem ( jak sie nie chcialo uczyc chemii to tak wychodzi potem...). skonczylam zootechnike ze specjalnoscia hodowla zwierzat, a prace mgr pisalam w katedrze hodowli koni ![]() ![]() ja na Kachule klikam i na inne Mamusie tez ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nastepna czytelniczka rosnie ![]() Cytat:
![]() a moja to na razie czyta tak:
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-02-26 o 14:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochane to te tabletki się je i chudnie czy coś jeszcze trza robić??? ile kosztują??? ile trzeba je jeść zeby osiągnąć -8kg Cytat:
Cytat:
też byłam z Młodym na spacerku ale tylko 1h bo zimniej niż wczoraj i wieje... Dziewczynki jak te wasze Córunie pięknie na brzuszkach leżą ![]() ![]() Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-02-26 o 14:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Przyszłam się pochwalić że mój syn kończy dziś 8 tygodni!!! I przechodzi skok ![]() ![]() ![]() Oto mój maluszek ![]() A co do chrztu to ze starym proboszczem też nie wyszło... Wszyscy tacy sami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na brzuchu - jejku, to chyba najwieksza kara jeszcze jak patrze jak wasze maleństwa pięknie chwytają... a to moje leniuchowate nic... co robić, jak motywować ? ? ? jakieś pomysły ??? byłyśmy na spacerku ale takie błoto w parku i na chodnikach że szybciutko wróciłyśmy do domku. może jutro bedzie ładniej .... p.s. ja też klikam, przyznaje sie bez bicia ze nie wiem czy na wszytskie mamusie ale wydaje mi sie ze tak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
śliczne dzieciaczki
![]() Samanthhha w d... to miej- jeśli nam zrobią takie problemy nie będzie chrztu! i trudno... Błagać na kolanach nie będę batmanów Xpressja słyszałam, ze dobrze coś pokazywać maleństwu żeby chciało podnieść główkę żeby się przyjrzeć... Mój też pewnie już nie będzie chciał podnosić główki... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-26 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Majeczka i Iwo miodzio ![]() Dziekuje za komplimenty dot mojego Skarba ![]() ![]() Co do kladzenia na brzuszku to ja proponuje klasc zazwyczaj rano (potem juz mozna popoludniu), kiedy dziecie jest wyspane, jakies 30 min po jedzonku, kiedy ma dobry humor ![]() ![]() Moja to teraz jak juz tak poloze to tak zostaje ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-26 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wyslalam Ci zaproszenie na nk Cytat:
![]() ![]() ![]() Najlepszego dla Filusia i Malinkowego Kubicy ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |||||
Raczkowanie
|
Witam piątkowo
![]() My dziś już zaliczyliśmy spacerek a tu się w tym czasie naprodukowało aż 5 stron uffff..... znowu nadrabianie ![]() Cytat:
![]() Chociaż pewnie samo przygotowanie będzie bardziej "pracochłonne" niż wystawienie cycocka ![]() Cytat:
![]() My też kochany pierdziszki ![]() Trzymam ![]() ![]() Cytat:
Michaś właśnie zaczyna się denerwować podczas jedzenia. Najpierw pięknie ssie przez kilka minut i słychać jak pięknie przełyka a potem zaczyna sie bardzo denerwować i to chyba z braku bądź małej ilości pokarmu- TAK SĄDZĘ ![]() Stąd wyrokuję zanik pokarmu ![]() Wielkie uściski i gratulacje z tak ważnej okazji dla Filusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale silna Malusia ![]() Cytat:
![]() Wiecie co mi się jeszcze kołacze po głowie.... a może powinnam dawac Malemu herbatkę koperkową bądź rumiankową?? wiem, że jak karmie piersią to nie powinno się przepajać niczym ale może mu to złagodzi dolegliwości??? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Rozeznanie
|
dziewczyny przepraszam, ze tak "nieczytliwa" jestem ale zazwyczaj pisze jednym palcem lewej reki, a dzecina ma przy cycu
![]() po czasie jak czytam to co napisalam- to az mi wstyd ![]() brombi mam nadzieje, ze z Filusiem wszystko ok. a polpasiec objawia sie goraczka i biegunka??? pietrusia, sam - dzieciaczki ![]() ![]()
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
A kupilam w zwyklym sklepie dla malych dzieci u mnie w miescinie po 3,50 mam jeszcze różowa i żółta
![]()
![]() ![]() 17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] ![]() Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-02-26 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przygotowanie w nocy modyfikowanego to u nas dosłownie minutka,zawsze mam wode przegotowana w termosie(specjalnie nawet go zakupilam)czasami jest troszke za ciepla woda wiec wynieszam z mlekim i pod zimna wode na kilka sekund i juz maly moze szamac ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Raczkowanie
|
dzięki Kachula
O kurczaczek ![]() ![]() ![]() Idę po Karmi i doprawię herbatką na laktację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Wtajemniczenie
|
wasze dzieciaczki miodzio
![]() wiecej fotek - a i albumiki uzupelniac! bylam u lekarza z Grzesiem - bo po spacerze i drzemce jakos dziwnie zaczol znowu kaszlec - ale wszystko OK ona stwierdzila ze tak moze byc i jak zmienia sie pogoda to dodac berodual i mamy wprowadzac zupki, soczki obejrzala przy okazij to po szczepioeniu i stwierdzila ze to moze jeszcze potrwac a babka w przechodni mowiła ze 3 doby ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- a i Grzes wazy 7150 |
![]() ![]() |
![]() |
#3258 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wiecie co wyczytałam na internecie?
MOZE JUŻ WIECIE ALE NAPISZĘ BO U MNIE BY SIĘ TO ZGADZAŁO. CO JEST PRZYCZYNĄ NIEDOKRWISTOŚCI CZYLI NIEDOBORU ŻELAZA U NIEMOWLĄT? Niedobór żelaza może wynikać nie tylko z wykorzystania jego rezerw i ograniczonych dostaw, ale także z niedostatecznego wchłaniania z przewodu pokarmowego - przyczyną jest najczęściej alergia na białko mleka krowiego lub (u starszych niemowląt i małych dzieci) alergia na gluten bądź celiakia. Alergia pokarmowa może się niekiedy wiązać z niewielkimi ale długotrwałymi stratami krwi z przewodu pokarmowego, a zatem z systematyczną utratą żelaza. Jeśli zachodzi takie podejrzenie, zaleca się badanie kału na krew utajoną. no u mnie by się zgadzało bo moja ma tą nietolerancję ![]()
![]() |
#3259 |
Zadomowienie
|
o ja cie, Domi jesteś 6 w rankingu
![]() ![]() Sliczne te nasze dzieciaczki ![]() ide na moją farmę krowy wydoić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | |||||||
Zakorzenienie
|
Filus strzelił jeszcze małego kleksika, ale humor mu dopisywał i gorączki nie miał. Nie wiem, co o tym myśleć
![]() Jak jutrzejszy poranek przywita luźną kupką, to trzeba będzie jechać jednak do lekarza. Słodko wygląda w obu kolorach, ale chyba jednak lepiej w niebieskim ![]() Cytat:
![]() A co do linków to ja robię tak: jak wkleję link, to go cały zaznaczam kursorem i wpisuję słowo, które chce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zależy jaki fito mix chyba, jeśli chodzi Ci o ten mlekopędny to jest to fito mix IV. Cytat:
![]() Katedra hodowli koni, ale to brzmi ![]() Majeczka coraz ładniejsza ![]() Cytat:
![]() Mały to cała Ty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ten berodual to na co? ( nie chce mi się guglować ![]() W końcu jesteś Splendid Farmer ![]()
![]() |
#3261 |
Zadomowienie
|
WItam wieczorkiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i jak zawsze wszystkie dziewuszki i kawalery miodzio. A tych opasek to Wam strasznie zazdraszczam ![]() I super że wszystkie dzieciaczki wracają do zdrowia ![]() A ile ma cm?? Uciekam posprzątać i spać bo o 6.30 znowu Rozmowy w toku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MAMUSIE dziekuje za głosy!!!ale sie podniosłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bombusia kciukasy za maluszka! Mały jest od spacerku kochany i spokojny i szczęśliwy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Zakorzenienie
|
to ja tez poprosze o dodatkowe glosy
![]() u mnie wciaz dol gleboki jak kanion ![]()
#3265 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Karmi to dobry pomysl na dziś ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co sie stalo? ![]() ![]() ![]() klikam drugi raz ![]() Konspi moja królewna w ciagu dnia spala tylko 30 min i tak jest bardzo czesto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
Konspi dziekuje za to ze mi rzypomnialas o skokach
![]() ![]() Domi ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-26 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kochana, co to za dół, przegoń go, a sio ![]() Cytat:
Mój ostatnio ma ciężko zasnąć, jak się męczy, to ja potem wiszę nad łóżeczkiem, głaszczę go po buźce i szepcę do uszka, a on mnie taką rozczapierzoną dłonią głasi po policzku, a dzisiaj nawet po cycuchu ![]()
![]() |
#3269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym smokiem to istny dramat-czasem myślę, że Mały wynalazł sobie taką zabawę ze mną "ja pluję ty łapiesz", hi, hi. hi... ![]() ![]() Zebra- super, że wraca do normy. Trzymam dalej ![]() Spróbuję dziś tej herbatki- ale po karmieniu żeby nie było że wyrodna matka jeść nie daje ![]() jeju... nie przypominajcie mi skoków-jak się to wszystko u mnie kumuluje to mega dramat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Wtajemniczenie
|
Kropciu, co cię tak męczy?
ale Iwo wygimnastykowany! a Maja widzę już połyka książki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.