Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-26, 13:49   #3241
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja myślę nad wczesnym treningiem toaletowym

Ja tez myslalam dopoki sie dowiedzialam, ze to niezdrowe dla bioder i kregoslupa...

http://www.naobcasach.pl/a.47166.Zac...nocnikiem.html

Cytat:
A Ty możesz robić takie ćwiczenia z Twoimi problemami z biodrami ?
Nie wiem...

Cytat:
W ogóle to okazało się, że babcia TŻ ma półpasiec, a my u niej byliśmy w sobotę . Teraz mi doszło zmartwienie, czy Mały się nie zaraził i stąd te kupki
Ale gorączki nie ma

Dziewczyny, czy Wy klikacie na Kachulkę ?
BO ona jedna wcale się nie upomina i chyba o niej zapomniałyście, ja klikam

zeby Filus sie nie zarazil

Jasne, ze klikam... ja mam cala liste na kogo mam klikac...takze przez kolo 15 minut dziennie tylko siedze i klikam....

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Domi ja mam takie bo wiem ze Ty sie nad tym zastanawialas u mnie Kamilka lubi sie tym bawic Załącznik 2902048

A tu moje dziecie ogląda ksiązke Załącznik 2902049 Załącznik 2902050

W i którym mi ładniej w zielonym czy niebieskim????

Oooooo w obydwu kolorach, bo ladnemu ladnie we wszystkim...

My juz po spacerku....wiecie co?
Cos z tymi kobietami jest nie tak, bo smiga taka w plaszczyku wiosennym rozpietym, na dworze 8-10 stopni a dziecko biedne w tym wozku ma kombinezon zimowy, zakopne jest w spiworek z owczej welny i czape, ze mu czy ledwo widac...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 13:54   #3242
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Witam mamusie

My już po drugim szczepieniu malutkiej przechodzi katarek i już nie kaszle

Pietrusia w każdej ślicznie wygląda

Brombusia Wszystkiego Dobrego Dla Filipka

Dla Tomeczka iOliwki niech zdrowo rosną dzieciaczki

Dziewczyny czy można pić herbatke Fito-Mix
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 13:55   #3243
zebra666
Zakorzenienie

Kurcze już dzisiaj lepiej z brzuszkiem Piotrusia ale ejszcze ma problemy z gazami- aczkolwiek sam zaczyna też juz bączkować więc coraz lepiej... pomagałam mu dzisiaj dwa razy dociskając nóżki do brzuszka. Mam nadzieję, że niedługo potrwa powrót do stanu zanim zaczęłam podawać żelazo... Chyba się tych gazów uzbierało w jelitach...
Mam nadzieję, że szybko wszytsko wróci do normy... Śpi sobie spokojnie teraz...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 13:56   #3244
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Chcialam jeszcze tylko oznajmic, ze jak tak dalej pojdzie to przez te moje spacerki wiosenne bede szersza niz dluzsza, bo na koniec kazedgo kupuje w piekrani dwa paczki - dla siebie i dla malza....i zawsze jem obydwa....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 14:19   #3245
asioczka
Zadomowienie

Cytat:

Czy ja wyglądam na klacz ?
A Ty Asiu weterynarzem jesteś?

Absolutnie nie na klacz ale jakos mi cos "dzwonilo" i dopiero pozniej sobie przypomnialam o co chodzilo z tymi kupami
Brombi weterynarzem niestety nie jestem ( jak sie nie chcialo uczyc chemii to tak wychodzi potem...). skonczylam zootechnike ze specjalnoscia hodowla zwierzat, a prace mgr pisalam w katedrze hodowli koni niestety roboty w zawodzie u mnie w okolicy nie moge znalezc;/ (skad moglam wiedziec, ze TZ zechce wrocic do naszego rodzinnego miasteczka.

ja na Kachule klikam i na inne Mamusie tez

Cytat:
Domi ja mam takie bo wiem ze Ty sie nad tym zastanawialas u mnie Kamilka lubi sie tym bawic Załącznik 2902048

w obydwoch kolorkach wyglada jak gwiazda chociaz niebieski chyba lepiej podkresla urode
nastepna czytelniczka rosnie

Cytat:
brombusia powiedz mi jak w tym albumiku zmienic zdjecie glowne??

A o kto mi powie jak to zrobic tu w podpisie zeby nie bylo linkow widac?? tylko samo Kamilka i nasz ślub a jak sie to przycisnie zeby suwaczek wyskakiwał
kurde ja robilam i nie pamietam ;] chyba ten znaczek z kula ziemska- bo to jest wstaw link

a moja to na razie czyta tak:

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-02-26 o 14:22
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 14:47   #3246
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kareninka i jak miesnie?pamietaj, ze TW mozna robic co dwa dni

a to moja Cycolinka robi pompki z rana
Domi my nawet pieluchy flanelowe mamy takie same a Polusia

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Madziu ja na therm line 2 w 2008 roku schudlam 8kg jak przestane karmic to tez zamierzam znow zaczac brac

mam dzis mega dola wiec narazie ide
Kropeczko głowa do góry, może przez tą pogodę tak masz, ale ostatnio i tak mało aktywna na wizażu jesteś... mam nadzieje ze wszystko u ciebie OK??

Kochane to te tabletki się je i chudnie czy coś jeszcze trza robić??? ile kosztują??? ile trzeba je jeść zeby osiągnąć -8kg

Cytat:

Super te opaski, niebieska rewelacja.. gdzie kupiłaś???

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Chcialam jeszcze tylko oznajmic, ze jak tak dalej pojdzie to przez te moje spacerki wiosenne bede szersza niz dluzsza, bo na koniec kazedgo kupuje w piekrani dwa paczki - dla siebie i dla malza....i zawsze jem obydwa....
o no widać ze dbasz o linie to co stracisz na spacerku po nim zszybciutko nadrabiasz :P
też byłam z Młodym na spacerku ale tylko 1h bo zimniej niż wczoraj i wieje...

Dziewczynki jak te wasze Córunie pięknie na brzuszkach leżą czy ja kiedyś zobacze Dominika w tej pozycji ...

Edytowane przez moniam85
Czas edycji: 2010-02-26 o 14:51
moniam85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 14:58   #3247
samanthhha
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Przyszłam się pochwalić że mój syn kończy dziś 8 tygodni!!! I przechodzi skok Wydaje też nowy dzwięk - uuuuu, uuuuu oraz... bu straszy gości - kto nie przyjdzie to on zawsze zaczyna od BU

Oto mój maluszek

A co do chrztu to ze starym proboszczem też nie wyszło... Wszyscy tacy sami Ale już za przeproszeniem sram na nich
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 15:04   #3248
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
no i jak tu na spacery nie chodzić... prawda ?

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość

Dziewczynki jak te wasze Córunie pięknie na brzuszkach leżą czy ja kiedyś zobacze Dominika w tej pozycji ...
u nas Lenka chyba zapomniala jak sie główke podnosi
a na brzuchu - jejku, to chyba najwieksza kara
jeszcze jak patrze jak wasze maleństwa pięknie chwytają...
a to moje leniuchowate nic...
co robić, jak motywować ? ? ? jakieś pomysły ???

byłyśmy na spacerku ale takie błoto w parku i na chodnikach że szybciutko wróciłyśmy do domku.
może jutro bedzie ładniej ....

p.s. ja też klikam, przyznaje sie bez bicia ze nie wiem czy na wszytskie mamusie ale wydaje mi sie ze tak

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 15:27   #3249
zebra666
Zakorzenienie

śliczne dzieciaczkiech z ciekawosci połorze mojego na brzuszku na chwile jak będzie miał dobry nastrój i zobacze jak podnosi główkę:\ cholerne przepukliny jakby nie to pewnie też tak ładnie by podnosił a tak to się boję aż wizyty u ortopedy, że się doczepi, że za mało podnosi albo coś...

Samanthhha w d... to miej- jeśli nam zrobią takie problemy nie będzie chrztu! i trudno... Błagać na kolanach nie będę batmanów

Xpressja słyszałam, ze dobrze coś pokazywać maleństwu żeby chciało podnieść główkę żeby się przyjrzeć... Mój też pewnie już nie będzie chciał podnosić główki...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-02-26 o 15:30
Stary 2010-02-26, 15:36   #3250
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

super jest a jaka slicznotka opaski obie piekne, musze podobne kupic mojej Polci, bo narazie ja ubieram jak chlopczyka

Majeczka i Iwo miodzio

Dziekuje za komplimenty dot mojego Skarba

Co do kladzenia na brzuszku to ja proponuje klasc zazwyczaj rano (potem juz mozna popoludniu), kiedy dziecie jest wyspane, jakies 30 min po jedzonku, kiedy ma dobry humor na twardym podlozu i raczki ukladac jak najblizej klatk piersiowej
Moja to teraz jak juz tak poloze to tak zostaje a jak opadnie głowka to sie siluje i jej sie udaje juz bez problemu a na poczatku tez byl leniuszek:P

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-02-26 o 15:37
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 15:40   #3251
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Kachulka dawaj foteczki a się nie tłumacz... zrób fonem..

a jeśli chodzi o orkiestrę to ja miałam fantastycznych 2 gości którzy mało pili a przeboje grali i nowoczesne i stare wszyscy się ekstra bawili a u mnie na weselu była prawien sama młodzież.

Monia alez ja fotki Matiego wklejam,to o Katekate chodzilo ze nam Wikiego nie chce pokazac

Wyslalam Ci zaproszenie na nk
Cytat:
Dziękujemy za życzenia

Co do drzemek, to nam się czas między karmieniami powoli zbliża do 4 godzin, w związku z czym mamy 3 drzemki, 2 po około 2 godziny i jedną godzinną. Ta ostatnia wypada gdzieś między 16.30 a 18, potem go karmię i kąpiel koło 19. Ale czasami nie chce zasnąć wieczorem, wtedy kąpię go po prostu wcześniej.
A jak Staś śpi w dzień? Może wcześniej za mało śpi i dlatego Ci pada przed kąpielą?

Oliwką można, ale ja już tydzień mu smaruję i nic, a mnie denerwuje, że ma "skazę na urodzie"

Jak Młody miał dokładnie 3 miesiące to akurat byliśmy na szczepieniach i pediatra kazała odstawić

Boska

Kurde, na wprost to nie wiem, bo ja mojemu zmieniam bok, a jak Ty miałabyś ją zmusić, żeby główkę dawała na bok?
Może jak twardo zaśnie, to próbuj jej dawać główkę na bok?

Zawsze była taka jak piszesz, trochę wyglądała jak musztarda.
Kupa właśnie lekko śluzowata i luźna, była przed chwilą trzecia
Jak się jeszcze jedna pojawi to dzwonię po lekarza jakiegoś.

Ja myślę nad wczesnym treningiem toaletowym

Cycolinka słodka a jaka silna

A Ty możesz robić takie ćwiczenia z Twoimi problemami z biodrami ?

Czy ja wyglądam na klacz ?
A Ty Asiu weterynarzem jesteś?

W ogóle to okazało się, że babcia TŻ ma półpasiec, a my u niej byliśmy w sobotę . Teraz mi doszło zmartwienie, czy Mały się nie zaraził i stąd te kupki
Ale gorączki nie ma

Brombi: cmok: dziekuje za pamiec

Najlepszego dla Filusia i Malinkowego Kubicy: roza:

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 16:14   #3252
gosik_wwa
Raczkowanie

Witam piątkowo

My dziś już zaliczyliśmy spacerek a tu się w tym czasie naprodukowało aż 5 stron uffff..... znowu nadrabianie

Cytat:
Gosik ale to że podasz mu mleko modyfikowane wcale nie daje gwarancji, że się nie obudzi w nocy. Może budzi się z przyzwyczajenia?
Co do witamin to nie mam pojęcia
Wiem, że może się tak okazać ale skoro modyfikowane podobno trawi się dłużej to może chociaż tu z godzinkę zyskam
Chociaż pewnie samo przygotowanie będzie bardziej "pracochłonne" niż wystawienie cycocka

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Przy mieszanym mi kazali odstawić wit K. A wit D podaje się nawet do 3eciego roku zycia.

O teraz przez nianie usłyszałam jak ślicznie bączka puścił... po żelazie przestał się odgazowywać...
Tak myślałam- dzięki
My też kochany pierdziszki
Trzymam za jak najwięcej pierdzioszków

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Gosik ja modyfikowane podaje juz w wiekszosci dnia i na wieczor prze3d spaniem,swoim mlekiem karmie w nocy ale wtedy mam pewnosc ze po 2-2,5 h sie obudzi bo za duzo sie nie napije,w dzien to roznie ,czesto przed karmieniem modyfikowanym podaje piers zeby choc troszke popil mojego ale jak zacyna sie prezyc i plakac to robie butle

Aczy dluzej spi to nie powiem bo na noc zawsze dostaje mieszanke dopiero w nocy jak sie przebudzi dostaje cycka
A z witaminami to mi polozna powiedziala ze jesli podaje wiecej niz 2x dziennie modyfikowane to wtedy odstawiam wit K,witamine D daje sie bodajze do 2 lub 3 roku zycia,nie pamietam mam zapisane w ksiazeczce zdrowia ale chyba do 3
No tak co położna to decyzja inna, stad moje pytanie. Tak myślałam, że się odstawia K
Michaś właśnie zaczyna się denerwować podczas jedzenia. Najpierw pięknie ssie przez kilka minut i słychać jak pięknie przełyka a potem zaczyna sie bardzo denerwować i to chyba z braku bądź małej ilości pokarmu- TAK SĄDZĘ Daję mu czasem druga pierś i jest podobnie.
Stąd wyrokuję zanik pokarmu

Cytat:

A dzisiaj mój obesrołek kończy 4 miesiące i z tej okazji
Wielkie uściski i gratulacje z tak ważnej okazji dla Filusia

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

p.s.
a to moja dama
mummy loves me more than shopping - nic dodać nic ująć
Słodziak

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

a to moja Cycolinka robi pompki z rana
Ale silna Malusia

Cytat:

W obu ślicznie Małej czytelniczce

Wiecie co mi się jeszcze kołacze po głowie.... a może powinnam dawac Malemu herbatkę koperkową bądź rumiankową?? wiem, że jak karmie piersią to nie powinno się przepajać niczym ale może mu to złagodzi dolegliwości??? Dostaje wprawdzie debridat i Gripe water ale to są typowe chyba na gazy a nie na sam ból??? a mi się czasem wydaje że go nie tyle męczy baczek a ból brzuszka. Jak myślicie dawać mu??
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:15   #3253
zaharia
Rozeznanie

dziewczyny przepraszam, ze tak "nieczytliwa" jestem ale zazwyczaj pisze jednym palcem lewej reki, a dzecina ma przy cycu
po czasie jak czytam to co napisalam- to az mi wstyd

brombi mam nadzieje, ze z Filusiem wszystko ok.
a polpasiec objawia sie goraczka i biegunka???

pietrusia, sam - dzieciaczki
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:24   #3254
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Super te opaski, niebieska rewelacja.. gdzie kupiłaś???
A kupilam w zwyklym sklepie dla malych dzieci u mnie w miescinie po 3,50 mam jeszcze różowa i żółta

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2010-02-26 o 16:27
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:33   #3255
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Witam piątkowo

My dziś już zaliczyliśmy spacerek a tu się w tym czasie naprodukowało aż 5 stron uffff..... znowu nadrabianie

Wiem, że może się tak okazać ale skoro modyfikowane podobno trawi się dłużej to może chociaż tu z godzinkę zyskam
Chociaż pewnie samo przygotowanie będzie bardziej "pracochłonne" niż wystawienie cycocka

Tak myślałam- dzięki
My też kochany pierdziszki
Trzymam za jak najwięcej pierdzioszków

No tak co położna to decyzja inna, stad moje pytanie. Tak myślałam, że się odstawia K
Michaś właśnie zaczyna się denerwować podczas jedzenia. Najpierw pięknie ssie przez kilka minut i słychać jak pięknie przełyka a potem zaczyna sie bardzo denerwować i to chyba z braku bądź małej ilości pokarmu- TAK SĄDZĘ Daję mu czasem druga pierś i jest podobnie.
Stąd wyrokuję zanik pokarmu
Gosik to u nas jest tak samo najpierw slysze jak ladnie przełyka a pozniej juz tylko zaczyna sie prezyc plakac itp

A przygotowanie w nocy modyfikowanego to u nas dosłownie minutka,zawsze mam wode przegotowana w termosie(specjalnie nawet go zakupilam)czasami jest troszke za ciepla woda wiec wynieszam z mlekim i pod zimna wode na kilka sekund i juz maly moze szamac

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 17:12   #3256
gosik_wwa
Raczkowanie

dzięki Kachula

O kurczaczek.... to czyli pokarm mi jednak zanika

Idę po Karmi i doprawię herbatką na laktację
Stary 2010-02-26, 17:20   #3257
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

wasze dzieciaczki miodzio
wiecej fotek - a i albumiki uzupelniac!

bylam u lekarza z Grzesiem - bo po spacerze i drzemce jakos dziwnie zaczol znowu kaszlec - ale wszystko OK
ona stwierdzila ze tak moze byc i jak zmienia sie pogoda to dodac berodual i mamy wprowadzac zupki, soczki
obejrzala przy okazij to po szczepioeniu i stwierdzila ze to moze jeszcze potrwac a babka w przechodni mowiła ze 3 doby

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

a i Grzes wazy 7150
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 17:37   #3258
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny wiecie co wyczytałam na internecie?

MOZE JUŻ WIECIE ALE NAPISZĘ BO U MNIE BY SIĘ TO ZGADZAŁO.
CO JEST PRZYCZYNĄ NIEDOKRWISTOŚCI CZYLI NIEDOBORU ŻELAZA U NIEMOWLĄT?

Niedobór żelaza może wynikać nie tylko z wykorzystania jego rezerw i ograniczonych dostaw, ale także z niedostatecznego wchłaniania z przewodu pokarmowego - przyczyną jest najczęściej alergia na białko mleka krowiego lub (u starszych niemowląt i małych dzieci) alergia na gluten bądź celiakia. Alergia pokarmowa może się niekiedy wiązać z niewielkimi ale długotrwałymi stratami krwi z przewodu pokarmowego, a zatem z systematyczną utratą żelaza. Jeśli zachodzi takie podejrzenie, zaleca się badanie kału na krew utajoną.

no u mnie by się zgadzało bo moja ma tą nietolerancję
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 18:00   #3259
elalank
Zadomowienie

o ja cie, Domi jesteś 6 w rankingu dumna jestem z ciebie, żeś taka popularna

Sliczne te nasze dzieciaczki

ide na moją farmę krowy wydoić paa

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 19:28   #3260
brombusia
Zakorzenienie

Filus strzelił jeszcze małego kleksika, ale humor mu dopisywał i gorączki nie miał. Nie wiem, co o tym myśleć
Jak jutrzejszy poranek przywita luźną kupką, to trzeba będzie jechać jednak do lekarza.

Cytat:

Słodko wygląda w obu kolorach, ale chyba jednak lepiej w niebieskim

Cytat:
brombusia powiedz mi jak w tym albumiku zmienic zdjecie glowne??

A o kto mi powie jak to zrobic tu w podpisie zeby nie bylo linkow widac?? tylko samo Kamilka i nasz ślub a jak sie to przycisnie zeby suwaczek wyskakiwał
Nie wiem jak w albumiku zmienić główne zdjęcie
A co do linków to ja robię tak:
jak wkleję link, to go cały zaznaczam kursorem i wpisuję słowo, które chce
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

polpasiec to wirus ospy Brombi? moze go nie zaraziła kupka tez moze miec sluz jak dziecko jest alergikiem
Tak to wirus ospy, co do alergii, to nie wiem, ale nic nie zmieniałam w mojej diecie, a jakoś nie chce mi się wierzyć, że to ciągle po tym soczku z wtorku.

Cytat:

My juz po spacerku....wiecie co?
Cos z tymi kobietami jest nie tak, bo smiga taka w plaszczyku wiosennym rozpietym, na dworze 8-10 stopni a dziecko biedne w tym wozku ma kombinezon zimowy, zakopne jest w spiworek z owczej welny i czape, ze mu czy ledwo widac...
Co prawda to prawda

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy można pić herbatke Fito-Mix
Zależy jaki fito mix chyba, jeśli chodzi Ci o ten mlekopędny to jest to fito mix IV.

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Brombi weterynarzem niestety nie jestem ( jak sie nie chcialo uczyc chemii to tak wychodzi potem...). skonczylam zootechnike ze specjalnoscia hodowla zwierzat, a prace mgr pisalam w katedrze hodowli koni niestety roboty w zawodzie u mnie w okolicy nie moge znalezc;/ (skad moglam wiedziec, ze TZ zechce wrocic do naszego rodzinnego miasteczka.

a moja to na razie czyta tak:
Zootechnika, fajnie
Katedra hodowli koni, ale to brzmi

Majeczka coraz ładniejsza

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przyszłam się pochwalić że mój syn kończy dziś 8 tygodni!!! I przechodzi skok Wydaje też nowy dzwięk - uuuuu, uuuuu oraz... bu straszy gości - kto nie przyjdzie to on zawsze zaczyna od BU
Gratulacje
Mały to cała Ty

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

brombi mam nadzieje, ze z Filusiem wszystko ok.
a polpasiec objawia sie goraczka i biegunka???
Ten wirus zawsze najpierw wywołuje ospę, za drugim razem się choruje na półpasiec. I tak, biegunka może być objawem. Ale doczytałam, że u dzieci poniżej roku zdarza się baaardzo rzadko.

Cytat:

bylam u lekarza z Grzesiem - bo po spacerze i drzemce jakos dziwnie zaczol znowu kaszlec - ale wszystko OK
ona stwierdzila ze tak moze byc i jak zmienia sie pogoda to dodac berodual i mamy wprowadzac zupki, soczki
obejrzala przy okazij to po szczepioeniu i stwierdzila ze to moze jeszcze potrwac a babka w przechodni mowiła ze 3 doby
No to super
A ten berodual to na co? ( nie chce mi się guglować )

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

W końcu jesteś Splendid Farmer

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 19:32   #3261
katekatee
Zadomowienie

WItam wieczorkiem Wpadam tylko żeby powiedzieć że my po szczepieniu. Wszystko ok. Wiki ładnie wypił rotarix a przy 5 w 1 tylko zakrzyczał . Ma już około 65 cm i waży 6500. Lekarka mówi że na jego wagę urodzeniową to naprawde dużo i mam nie mówić że jest chudy A teraz zmykam bo mnie Kachula za brak fotki opierdzieli ale obiecuję że jutro już zrobie bo dziś to naprawdę nie miałam kiedy

No i jak zawsze wszystkie dziewuszki i kawalery miodzio. A tych opasek to Wam strasznie zazdraszczam

I super że wszystkie dzieciaczki wracają do zdrowia

Cytat:

a i Grzes wazy 7150
A ile ma cm??

Uciekam posprzątać i spać bo o 6.30 znowu Rozmowy w toku

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 20:41   #3262
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
o ja cie, Domi jesteś 6 w rankingu dumna jestem z ciebie, żeś taka popularna

Sliczne te nasze dzieciaczki

MAMUSIE dziekuje za głosy!!!ale sie podniosłam:ju pi:

Stary 2010-02-26, 20:48   #3263
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co mi się jeszcze kołacze po głowie.... a może powinnam dawac Malemu herbatkę koperkową bądź rumiankową?? wiem, że jak karmie piersią to nie powinno się przepajać niczym ale może mu to złagodzi dolegliwości??? Dostaje wprawdzie debridat i Gripe water ale to są typowe chyba na gazy a nie na sam ból??? a mi się czasem wydaje że go nie tyle męczy baczek a ból brzuszka. Jak myślicie dawać mu??
Możesz spróbować- niby się nie dopaja ale ja np.musiałam z racji żółtaczki( a karmiłam wtedy jeszcze piersią) i mały i tak przybywał na wadze jak trzeba i niczego mu nie brakowałoa nuz pomoże na brzuszek
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
dziewczyny wiecie co wyczytałam na internecie?

MOZE JUŻ WIECIE ALE NAPISZĘ BO U MNIE BY SIĘ TO ZGADZAŁO.
CO JEST PRZYCZYNĄ NIEDOKRWISTOŚCI CZYLI NIEDOBORU ŻELAZA U NIEMOWLĄT?

Niedobór żelaza może wynikać nie tylko z wykorzystania jego rezerw i ograniczonych dostaw, ale także z niedostatecznego wchłaniania z przewodu pokarmowego - przyczyną jest najczęściej alergia na białko mleka krowiego lub (u starszych niemowląt i małych dzieci) alergia na gluten bądź celiakia. Alergia pokarmowa może się niekiedy wiązać z niewielkimi ale długotrwałymi stratami krwi z przewodu pokarmowego, a zatem z systematyczną utratą żelaza. Jeśli zachodzi takie podejrzenie, zaleca się badanie kału na krew utajoną.

no u mnie by się zgadzało bo moja ma tą nietolerancję
U nas sprawy się mają inaczejPrzedłuż ona żółtaczka, wcześniactwo(a to w ostanim miesiącu dziecko najwięcej przyjmuje od matki żelaza). Ale zaproponuje lekarce Ferrum lek w syropie- czytałam na necie dużo pochlebnych opini i brak dolegliwości brzuszkowych... Nigdy więcej hemoferu!

Bombusia kciukasy za maluszka!

Mały jest od spacerku kochany i spokojny i szczęśliwy odzyskałam mojego Aniołka

Stary 2010-02-26, 20:56   #3264
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

to ja tez poprosze o dodatkowe glosy

u mnie wciaz dol gleboki jak kanion

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 20:56   #3265
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze już dzisiaj lepiej z brzuszkiem Piotrusia ale ejszcze ma problemy z gazami- aczkolwiek sam zaczyna też juz bączkować więc coraz lepiej... pomagałam mu dzisiaj dwa razy dociskając nóżki do brzuszka. Mam nadzieję, że niedługo potrwa powrót do stanu zanim zaczęłam podawać żelazo... Chyba się tych gazów uzbierało w jelitach...
Mam nadzieję, że szybko wszytsko wróci do normy... Śpi sobie spokojnie teraz...
Wszystko idzie ku lepszemu

Cytat:
Przecież chciałas przytyć?

Cytat:
dzięki Kachula

O kurczaczek.... to czyli pokarm mi jednak zanika

Idę po Karmi i doprawię herbatką na laktację
Kachula nie strasz Gosika! Gocha, a jak sobie po karmieniu cycka sciśniesz to co - mliko leci? Sprawdź sobie.
A Karmi to dobry pomysl na dziś

Cytat:
Co do drzemek, to nam się czas między karmieniami powoli zbliża do 4 godzin, w związku z czym mamy 3 drzemki, 2 po około 2 godziny i jedną godzinną. Ta ostatnia wypada gdzieś między 16.30 a 18, potem go karmię i kąpiel koło 19. Ale czasami nie chce zasnąć wieczorem, wtedy kąpię go po prostu wcześniej.
A jak Staś śpi w dzień? Może wcześniej za mało śpi i dlatego Ci pada przed kąpielą?
No właśnie w dzień mało śpi! Już nie wiem co o tym myśleć. Dzis np. ladnie spał mi rano -całe 45 min, potem cos tam drzemal na spacerze, a potem po karmieniu o 14, ok 15 zaczał ziewac, zanioslam go do łóżeczka i nie zasnął! Próbowalam go zostawić, ale co mu smok wypadl to płakał, probowalam go uspic czytajac mu na glos, nie podzialało, wąłczyłam mu melodyjke z karuzelki - nic. Padł dopiero po 17 i spał 40 min...ja wiem ze my prawdopodobnie jesteśmy w trakcie skoku, ale nie podoba mi sie to.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 20:58   #3266
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

co sie stalo?
klikam drugi raz

Konspi moja królewna w ciagu dnia spala tylko 30 min i tak jest bardzo czesto

Stary 2010-02-26, 20:58   #3267
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Konspi dziekuje za to ze mi rzypomnialas o skokach a ja sie zastanawiam czemu ten moj mlody dzis w dzien w ogole nie spal tylko drzemal

Domi

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-02-26 o 21:00
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:07   #3268
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Bombusia kciukasy za maluszka!

Cytat:

Już Cię kliknęłam wcześniej i nawet skoczyłaś jedno miejsce do góry

Kochana, co to za dół, przegoń go, a sio

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
No właśnie w dzień mało śpi! Już nie wiem co o tym myśleć. Dzis np. ladnie spał mi rano -całe 45 min, potem cos tam drzemal na spacerze, a potem po karmieniu o 14, ok 15 zaczał ziewac, zanioslam go do łóżeczka i nie zasnął! Próbowalam go zostawić, ale co mu smok wypadl to płakał, probowalam go uspic czytajac mu na glos, nie podzialało, wąłczyłam mu melodyjke z karuzelki - nic. Padł dopiero po 17 i spał 40 min...ja wiem ze my prawdopodobnie jesteśmy w trakcie skoku, ale nie podoba mi sie to.
Jeśli przedtem spał, a teraz mu się odwidziało, to może to skok.
Mój ostatnio ma ciężko zasnąć, jak się męczy, to ja potem wiszę nad łóżeczkiem, głaszczę go po buźce i szepcę do uszka, a on mnie taką rozczapierzoną dłonią głasi po policzku, a dzisiaj nawet po cycuchu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:27   #3269
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Kachula nie strasz Gosika! Gocha, a jak sobie po karmieniu cycka sciśniesz to co - mliko leci? Sprawdź sobie.
A Karmi to dobry pomysl na dziś

Cosik się sączy ale było tego kiedys więcej nawet widzę jak odciągam, że bidniutko się robi

Z tym smokiem to istny dramat-czasem myślę, że Mały wynalazł sobie taką zabawę ze mną "ja pluję ty łapiesz", hi, hi. hi... a jak nie łapiesz to ja płaczę A CO???!!

Zebra- super, że wraca do normy. Trzymam dalej
Spróbuję dziś tej herbatki- ale po karmieniu żeby nie było że wyrodna matka jeść nie daje

jeju... nie przypominajcie mi skoków-jak się to wszystko u mnie kumuluje to mega dramat
Stary 2010-02-26, 21:28   #3270
tarasia
Wtajemniczenie

Kropciu, co cię tak męczy?

ale Iwo wygimnastykowany!
a Maja widzę już połyka książki

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości