|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Hej laski!
Ja tylko na chwile bo zaraz karmienie! Dziękujemy wszystkim mamuśkom za komplementy ![]() Gratki dla Tomeczka i Fifka za 4 miesiąc ![]() Pietrusia córa cudna i w obu kolorkachjej do twarzy! Domi pola to fajna Cycolinka i jaka silna ![]() ![]() Xpresja córa śliczna i ten bodziak.....ja kupiłam wczoraj takie fajne z napisami - "Córunia tatusia" i ''Moja mama jest ładniejsza od Twojej"- może też wkleję fotę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobra laseczki ja tak pokrótce, jutro zajrzę , buziole! ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Jeszcze dodam że Majeczka słodka jak zawsze, a Iwo to silny chłop ![]() Kareninko Ty zdolniacho!!!!!!!!! A i z nowości to moje dziecię ma niecałe 12 tyg a powoli wydłuża sobie czas między karmieniami i już średnio to 3,5 h. Mam nadzieję, że już niedługo przejdziemy na plan 4 h! Brombi to chyba nie jest za wcześnie......ja za bardzo nie ingeruję samo tak wychodzi.
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Kolanosia tzn. jak długo i w jakich dawkach to podajesz? i dzieciątko wogóle nie cierpi przy tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko rób jej trochę więcej, bo jak je rzadziej, to pewnie więcej wciągnie ![]() Wiecie, ja to mam dobrze, siedzę na wizażu i oglądam władcę pierścieni, a TŻ prasuje ![]() Aż mam wyrzuty sumienia ![]()
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
tz mnie tak dzis wzruszyl do czerwonosci
![]() dzieki za kliki ![]() Brombi moj tz woli w pomietym chodzic niz wycianac zelazko ![]()
#3275 |
Zakorzenienie
|
![]() Mój też nie jest bez wad - ogląda namiętnie M jak Miłość ![]() ![]()
#3276 |
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie i dzidziusie
![]() widze że dzisiaj jestem pierwsza ![]() u mnie dziś w nocy postępy ![]() Agusia spała całą noc w swoim łóżeczku ![]() ![]() tylko że mamusia jest taka że kocha przy niej spać i oczywiście tak do konca to niespała sama bo mama przytargała jej łóżeczko i postawiła koło swojego ![]() ![]() ![]() i wczoraj nierobiła wogóle kupki więc widziałam że rano o 7 coś ciśnie i jej pomogłam lekkim masarzem i stópkami do brzuszka ALE ZIELONKAWA WYSZŁA I JAK PLASTELINA taka gęsciejsza ![]() no to teraz lece poklikać głosy na vichymaniaczki ![]() ![]()
![]() |
#3277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3278 |
Wtajemniczenie
|
wzruszył? to źle czy dobrze? bo już sama nie wiem...
a ja się pochwalę swoim gałgankiem ![]() http://www.youtube.com/watch?v=I4v4iwpzITQ |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam dawać 5kropelek ale właśnie raz dałam i od razu widziałam po południu że coś jest niehalo a ty napisałaś puźniej że startowałaś od jednej chyba potem dwie i trzy a dalej niechciałaś juz dawac więc też zaczęłam dawać narazie rano i wieczorem po dwie kropelki ale jest zmierzła i nerwowa bo wcześniej też był nerwusek bo to przez mleko ale teraz się pogorszyło odkąd daje te żelazo i widać że ten brzuszek ja boli wczoraj wieczorem to tylko rączki pomagały i tylko w pionowej pozycji a masowanie nic nawet jak popłakała to chyba się zmęczyła i usnęła
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Wtajemniczenie
|
za nami ciezka noc - Grzes spał nami bo wydzielina mu gdzies tak dziwnie siadła, ze biedny wieczorem nie mogł oddychac noskiem i kasłał co chwile - nie ma kataru a zatkany noesek
w nocy padał deszcz - wiec juz wiem dlaczego kazała nam przy zmianiepogody dodac berodual, no i stawy minie wczoraj bolały jak ... Cytat:
a berodual jest na rozszerzenie oskrzeli głównie przy astmie oskrzelowej i przewlekłym zapaleniu Grzes jest zdrowy - ale takie objawy mogą równiez byc na tle alergicznym co u nigo jest dzieci raczej z tego wyrastaja i mam nadzieję, ze mały równiez z czasem wyrośnie - choc nie ukrywam ze sie boje astmy - moj Tato miał nabyta wiec wiem co to jest Iza miałą wieczne wysypki a ten ma takie problemy, choc wolałąbym wysypki zdecydowanie nie wiem ile ale nosimy ciuchy na 68, czasem 62 jak jest duze choc to raczej juz na wcisk i czasem 74 jak sa jakies mniejsze Iza miała ferrum i było bdobrze - nie miałą dolegliwosci - ale ona miała ponad 2 lata wowczas jak go brała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
Aniulka echhh może zaproponuj pediatrze spróbować Ferrum lek w syropie- mniej dzieci tak na niego reaguje z tego co czytałam. Ja we wtorek na szczepieniu o to zapytam... Boje się tego hemoferu jak cholera! Maluszek na początku też był niespokojny, płaczliwy aż doszło do tego, że ciągle płakał jak przy kolkach... i nic nie pomagało na to... ani masarze, ani dociskanie nóżek, ani leki, ani ogrzewanie ciepłym powietrzem z suszarki... W końcu najwyżej usypiał z wymęczenia- zapewne przy tych dolegliwościach wylazła ta przepuklina pachwinowa... Bo się non stop spinał! Mimo, że nie bierze drugi dzień hemoferu jeszcze miał rano taką kupkę problematyczną i czasami poboli jeszcze brzuszek- ale i tak już jest o niebo lepiej.
A nawet jak mu zeszłam do 2 kropelek 2 razy dziennie nie było nic lepiej... Wygladałam już tak ![]() A jak masujesz brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | ||
Zakorzenienie
|
Pietrusia - ależ to już poważna dama
![]() Domi - jaka z malutkiej siłaczka ![]() asioczka - ale malutka ma głód wiedzy ![]() aamanthhha - silny facet ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki i też klikam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli pomasować trochę przycisnąć nózki znów pomasować i przycisnąć nóżki no myślę że w szpitalu to wiedzą co mówią a ta akurat byla fajna pielęgniara no i moja po pół godziny spania sie obudziła i chyba chce znowu kupke bo zaś ciśnie no masakra znów biedna się męczy ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-02-27 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niedawno kupiłam w H&M taki pajacyk w rozmiarze 56 a do tej pory jest na Nilę za duży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3286 | ||
Zadomowienie
|
Witam mamusie ja tylko na chwilkę bo obiecałam wczoraj że pokaże Wikiego. No więc rano mu zrobiłam na szybko sesję na brzuszku która skończyła się strasznym rykiem
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój mały też takie kupy gęste i zielone robi jak przez kilka dni nie robi. I lekarka mówiła że to niby normlanie jak tak długo zalega kupa w jelitach, Ja będe jeszcze podawać dicoflor30 może to coś pomoże. Zmykam bo tżt prace MGR pisze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I dodaję sesję WIkiego ostatnie zdjęcie to sapowiedź tego co się potem działo ![]() Załącznik 2904109 Załącznik 2904110 Załącznik 2904112 Załącznik 2904113 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maluch miedzy 3 a 4 miesiacem przestawia sie na jedzenie co 4 godz ![]() Moj kiedys w zimie chodzil w koszulach z krotkim rekawem, bo nie bylo komu wyprasowac tych z dlugim... ![]() Tarasia jejjjjjj....jaka slodka twoja malutka ![]() ![]() Dzien doberek ![]() u nas wyszlo slonko, maly spi po szalenstwach porannych a ja ide robic pazurki ![]()
![]() |
#3288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |
Raczkowanie
|
witam weekendowo!
Cytat:
![]() ![]() ![]() My byłyśmy wczoraj w mojej pracy i mam już ustalony powrót na 19 kwietnia... i chyba czas zacząć szukać niani, ciężkie czasy czekają...
![]() |
#3290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurcze nie zazdroszczę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczny maluszek ![]() zazwyczaj robię tak jak ty bo to najbardziej znany sposób maść majerankowa i ruchy okręzne ale czasami masuje tak jak mi pokazała ta pielęgniara ale niewiem czy jest to skuteczniejsze po prostu tak masuje a filmiku to nieumię wrzucic i tez się pochwalę moją niunią bo dziś ładnie podniosła główke znowu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Wtajemniczenie
|
ślicznie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Rozeznanie
|
hej laski!
pisze jedna reka wiec prosze o wyrozumiałosc... Zeberko ja podaje ferrum lek dopiero od wtorku, zaczynam od 0,5 ml 2 razy dziennie zeby dojsc do 1, 5 ml 2 razy dziennie. z tego co zaobserwowałam to bolesci kolkowych nie ma, a znam ten temat az za dobrze tylko kupa sama nie chce wyjsc. jak 2 dni nie robi sama to korzystam z rad Kate i wtedy czopek i masaz. dzis tak było, kupa czarna jak smoła, konsystencja taka jak zawsze, raczej luzna wiec dlaczego tak ja meczy??? na to co opisujecie razem z aniulka to u nas choc nie jest rozowo na pewno jest lepiej. Brombi ma sie rozumiec ze teraz jednorazowo daje Lence wiecej, tak wydaje mi sie rozsadniej bo ma 6 posiłków, zjada słusznie bo srednio po 120ml a nie jak wczesniej po 60-80ml. Spi od 20-21 do 6 rano z jednym karmieniem na spiocha kolo 23 i jednym podaniem smoczka miedzy 4 a 5. To chyba całkiem ok, jestem z Leny strasznie dumna! no nic odciagam sie dalej....zaraz szykuje sie na male zakupy w stolicy, pioerwszy raz od 3 miesiecy! Mała rzecz a cieszy! Milego dzionka! ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Aniulka a córa ma fajne te włoski, cudna ![]() A Wiki jak zwykle słodki i te jego oczka!
#3295 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bylam u gina- innego, nie tego moego tylko tego, co chodzilam jeszcze przed ciaza ![]() ![]() ![]() ![]() Moja ksiezniczka zasnela wczoraz znow prze 21 i dzis wstala rano o 6.30 i grzecznie sobie lezala. Wiec jej podalam 140 ml bo tyle mi zjada...moje pieknosci, dobrze ze ja mam ![]() ![]() Aniulks i Kate macie cudne dzieci, Kolanosia moja to tez lysolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja kuzynka też to miała i po zabiegu wszystko u niej teraz w porządku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilke... przyszedl wczoraj lekarz i po sekundzie powiedzial: zapalenie pluc i szpital.. wiec od wczoraj lezymy w centrum zdrowia matki polki, mala na antybiotyku i ogolnie masakra.. sala dwu osobowa, jedno lozko dla matki, druga na lezaku... zwariowac mozna. i w szpitalu ok 10 dni... moze bede miala net...
trzymajcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedactwo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |
Zadomowienie
|
Brombri dziekujemy za zyczenia i wzajemnie
![]() Cytat:
![]() ![]() olalicious07 wspolczuje i trzymam kciuki zeby mała szybko wracała do zdrowia... U nas chyba zebole idą bo Tomuś ma dziąsła napuchniete i jest marudny...ale dajemy rade ![]() wszystkie dzieciaki prześliczne ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No i Nilutka slicznie gugoli sobie ![]() ![]() Dzien dobry
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.