|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Hej laski!
Ja tylko na chwile bo zaraz karmienie! Dziękujemy wszystkim mamuśkom za komplementy Gratki dla Tomeczka i Fifka za 4 miesiąc ![]() Pietrusia córa cudna i w obu kolorkachjej do twarzy! Domi pola to fajna Cycolinka i jaka silna Moją Lenkę już w szpitalu nazywałam CycoLenką ale niestety teraz to ButloLenkaXpresja córa śliczna i ten bodziak.....ja kupiłam wczoraj takie fajne z napisami - "Córunia tatusia" i ''Moja mama jest ładniejsza od Twojej"- może też wkleję fotę Cytat:
Cytat:
Dobra laseczki ja tak pokrótce, jutro zajrzę , buziole! ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Jeszcze dodam że Majeczka słodka jak zawsze, a Iwo to silny chłop ![]() Kareninko Ty zdolniacho!!!!!!!!! A i z nowości to moje dziecię ma niecałe 12 tyg a powoli wydłuża sobie czas między karmieniami i już średnio to 3,5 h. Mam nadzieję, że już niedługo przejdziemy na plan 4 h! Brombi to chyba nie jest za wcześnie......ja za bardzo nie ingeruję samo tak wychodzi.
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Kolanosia tzn. jak długo i w jakich dawkach to podajesz? i dzieciątko wogóle nie cierpi przy tym
? Bo mój jak pisałam aż się wił po hemoferze wygladał jakby miał straszne kolki... płakał ciągle, i nie mógł spać...a ja płakałam z nim...
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko rób jej trochę więcej, bo jak je rzadziej, to pewnie więcej wciągnie ![]() Wiecie, ja to mam dobrze, siedzę na wizażu i oglądam władcę pierścieni, a TŻ prasuje Aż mam wyrzuty sumienia
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
tz mnie tak dzis wzruszyl do czerwonosci
dzieki za kliki Brombi moj tz woli w pomietym chodzic niz wycianac zelazko
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też nie jest bez wad - ogląda namiętnie M jak Miłość
|
#3276 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie i dzidziusie
![]() widze że dzisiaj jestem pierwsza ![]() u mnie dziś w nocy postępy Agusia spała całą noc w swoim łóżeczku tylko że mamusia jest taka że kocha przy niej spać i oczywiście tak do konca to niespała sama bo mama przytargała jej łóżeczko i postawiła koło swojego ![]() ![]() i wczoraj nierobiła wogóle kupki więc widziałam że rano o 7 coś ciśnie i jej pomogłam lekkim masarzem i stópkami do brzuszka ALE ZIELONKAWA WYSZŁA I JAK PLASTELINA taka gęsciejsza :Ono to teraz lece poklikać głosy na vichymaniaczki ja też licze na waszy głosy
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
wzruszył? to źle czy dobrze? bo już sama nie wiem...
a ja się pochwalę swoim gałgankiem ![]() http://www.youtube.com/watch?v=I4v4iwpzITQ |
|
|
|
#3279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam dawać 5kropelek ale właśnie raz dałam i od razu widziałam po południu że coś jest niehalo a ty napisałaś puźniej że startowałaś od jednej chyba potem dwie i trzy a dalej niechciałaś juz dawac więc też zaczęłam dawać narazie rano i wieczorem po dwie kropelki ale jest zmierzła i nerwowa bo wcześniej też był nerwusek bo to przez mleko ale teraz się pogorszyło odkąd daje te żelazo i widać że ten brzuszek ja boli wczoraj wieczorem to tylko rączki pomagały i tylko w pionowej pozycji a masowanie nic nawet jak popłakała to chyba się zmęczyła i usnęła
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
za nami ciezka noc - Grzes spał nami bo wydzielina mu gdzies tak dziwnie siadła, ze biedny wieczorem nie mogł oddychac noskiem i kasłał co chwile - nie ma kataru a zatkany noesek
w nocy padał deszcz - wiec juz wiem dlaczego kazała nam przy zmianiepogody dodac berodual, no i stawy minie wczoraj bolały jak ... Cytat:
a berodual jest na rozszerzenie oskrzeli głównie przy astmie oskrzelowej i przewlekłym zapaleniu Grzes jest zdrowy - ale takie objawy mogą równiez byc na tle alergicznym co u nigo jest dzieci raczej z tego wyrastaja i mam nadzieję, ze mały równiez z czasem wyrośnie - choc nie ukrywam ze sie boje astmy - moj Tato miał nabyta wiec wiem co to jest Iza miałą wieczne wysypki a ten ma takie problemy, choc wolałąbym wysypki zdecydowanie nie wiem ile ale nosimy ciuchy na 68, czasem 62 jak jest duze choc to raczej juz na wcisk i czasem 74 jak sa jakies mniejsze Iza miała ferrum i było bdobrze - nie miałą dolegliwosci - ale ona miała ponad 2 lata wowczas jak go brała |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka echhh może zaproponuj pediatrze spróbować Ferrum lek w syropie- mniej dzieci tak na niego reaguje z tego co czytałam. Ja we wtorek na szczepieniu o to zapytam... Boje się tego hemoferu jak cholera! Maluszek na początku też był niespokojny, płaczliwy aż doszło do tego, że ciągle płakał jak przy kolkach... i nic nie pomagało na to... ani masarze, ani dociskanie nóżek, ani leki, ani ogrzewanie ciepłym powietrzem z suszarki... W końcu najwyżej usypiał z wymęczenia- zapewne przy tych dolegliwościach wylazła ta przepuklina pachwinowa... Bo się non stop spinał! Mimo, że nie bierze drugi dzień hemoferu jeszcze miał rano taką kupkę problematyczną i czasami poboli jeszcze brzuszek- ale i tak już jest o niebo lepiej.
A nawet jak mu zeszłam do 2 kropelek 2 razy dziennie nie było nic lepiej... Wygladałam już tak niespaliśmy prawie wcale, nic w domu nie mogłam zrobić, bo cały czas miałam go na rękach, albo próbowałam wszystkich znanych mi metod na kolki...A jak masujesz brzuszek z ciekawości pytam bo ja do końca to nie wiem jak to powinnam robić... Najlepiej mi wychodzi dociskanie nóżek- ale łapie pod kolanamii uda jakby dociskam, bo tak nóżek boję się, że coś bym zrobiła z kolankami, bo troszkę jednak musze docisnąć, żeby był efekt(np kupa żeby szła dzisiaj)
|
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia - ależ to już poważna dama
Domi - jaka z malutkiej siłaczka ![]() asioczka - ale malutka ma głód wiedzy ![]() aamanthhha - silny facet Cytat:
Dzięki i też klikam Cytat:
|
||
|
|
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli pomasować trochę przycisnąć nózki znów pomasować i przycisnąć nóżki no myślę że w szpitalu to wiedzą co mówią a ta akurat byla fajna pielęgniara no i moja po pół godziny spania sie obudziła i chyba chce znowu kupke bo zaś ciśnie no masakra znów biedna się męczy
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-02-27 o 09:07 |
|
|
|
|
#3285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niedawno kupiłam w H&M taki pajacyk w rozmiarze 56 a do tej pory jest na Nilę za duży. |
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie ja tylko na chwilkę bo obiecałam wczoraj że pokaże Wikiego. No więc rano mu zrobiłam na szybko sesję na brzuszku która skończyła się strasznym rykiem
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój mały też takie kupy gęste i zielone robi jak przez kilka dni nie robi. I lekarka mówiła że to niby normlanie jak tak długo zalega kupa w jelitach, Ja będe jeszcze podawać dicoflor30 może to coś pomoże. Zmykam bo tżt prace MGR pisze ![]() ![]() :c onfused: :confus ed: Rano zaczął a ma już 7 stron![]() I dodaję sesję WIkiego ostatnie zdjęcie to sapowiedź tego co się potem działo ![]() Załącznik 2904109 Załącznik 2904110 Załącznik 2904112 Załącznik 2904113 |
||
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maluch miedzy 3 a 4 miesiacem przestawia sie na jedzenie co 4 godz tylko wtedy wiadomo - wiecej je za kazdym razem.Moj kiedys w zimie chodzil w koszulach z krotkim rekawem, bo nie bylo komu wyprasowac tych z dlugim... ![]() Tarasia jejjjjjj....jaka slodka twoja malutka Dzien doberek u nas wyszlo slonko, maly spi po szalenstwach porannych a ja ide robic pazurki
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Raczkowanie
|
witam weekendowo!
Cytat:
Zosia je Ferrum Lek od miesiąca po 1,5 ml dziennie (jest to dawka raczej profilaktyczna, bo gdyby przybierała na wadze prawidłowo to byśmy tego żelaza nie brali), na samym początku w wynku nieporozumienia dostawała przez 2-3 dni po 2,5ml. Całą dawkę dostaje wieczorem około godz 18, ale mozna podawać po troszku przez cały dzień. Od samego początku nie było żadnych efektów ubocznych poza ciemniejszym kolorem kupy. ![]() My byłyśmy wczoraj w mojej pracy i mam już ustalony powrót na 19 kwietnia... i chyba czas zacząć szukać niani, ciężkie czasy czekają...
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze nie zazdroszczę. |
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Wszy stkiego najlepszego dla Stasia z okazji skonczenia 3 miesiecy!! ![]()
|
#3292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczny maluszek zazwyczaj robię tak jak ty bo to najbardziej znany sposób maść majerankowa i ruchy okręzne ale czasami masuje tak jak mi pokazała ta pielęgniara ale niewiem czy jest to skuteczniejsze po prostu tak masuje a filmiku to nieumię wrzucic i tez się pochwalę moją niunią bo dziś ładnie podniosła główke znowu
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
ślicznie!
|
|
|
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
hej laski!
pisze jedna reka wiec prosze o wyrozumiałosc... Zeberko ja podaje ferrum lek dopiero od wtorku, zaczynam od 0,5 ml 2 razy dziennie zeby dojsc do 1, 5 ml 2 razy dziennie. z tego co zaobserwowałam to bolesci kolkowych nie ma, a znam ten temat az za dobrze tylko kupa sama nie chce wyjsc. jak 2 dni nie robi sama to korzystam z rad Kate i wtedy czopek i masaz. dzis tak było, kupa czarna jak smoła, konsystencja taka jak zawsze, raczej luzna wiec dlaczego tak ja meczy??? na to co opisujecie razem z aniulka to u nas choc nie jest rozowo na pewno jest lepiej. Brombi ma sie rozumiec ze teraz jednorazowo daje Lence wiecej, tak wydaje mi sie rozsadniej bo ma 6 posiłków, zjada słusznie bo srednio po 120ml a nie jak wczesniej po 60-80ml. Spi od 20-21 do 6 rano z jednym karmieniem na spiocha kolo 23 i jednym podaniem smoczka miedzy 4 a 5. To chyba całkiem ok, jestem z Leny strasznie dumna! no nic odciagam sie dalej....zaraz szykuje sie na male zakupy w stolicy, pioerwszy raz od 3 miesiecy! Mała rzecz a cieszy! Milego dzionka! ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Aniulka a córa ma fajne te włoski, cudna A Wiki jak zwykle słodki i te jego oczka!
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bylam u gina- innego, nie tego moego tylko tego, co chodzilam jeszcze przed ciaza zaluje ze nei chodzilam do niego w ciazy podobno mam tak rozlegla nadrzerke ze czeka mnei zabieg jestem zalamanaMoja ksiezniczka zasnela wczoraz znow prze 21 i dzis wstala rano o 6.30 i grzecznie sobie lezala. Wiec jej podalam 140 ml bo tyle mi zjada...moje pieknosci, dobrze ze ja mam bo co jak po tym zabiegu wiecej dzieci nie bede mogla miec ![]() Aniulks i Kate macie cudne dzieci, Kolanosia moja to tez lysolek
|
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja kuzynka też to miała i po zabiegu wszystko u niej teraz w porządku |
|
|
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilke... przyszedl wczoraj lekarz i po sekundzie powiedzial: zapalenie pluc i szpital.. wiec od wczoraj lezymy w centrum zdrowia matki polki, mala na antybiotyku i ogolnie masakra.. sala dwu osobowa, jedno lozko dla matki, druga na lezaku... zwariowac mozna. i w szpitalu ok 10 dni... moze bede miala net...
trzymajcie kciuki |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedactwo ![]() ![]() TRZYMAM MOCNO KCIUKI |
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zadomowienie
|
Brombri dziekujemy za zyczenia i wzajemnie
Cytat:
olalicious07 wspolczuje i trzymam kciuki zeby mała szybko wracała do zdrowia... U nas chyba zebole idą bo Tomuś ma dziąsła napuchniete i jest marudny...ale dajemy rade ![]() wszystkie dzieciaki prześliczne |
|
|
|
|
#3300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No i Nilutka slicznie gugoli sobie Dzien dobry
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

? Bo mój jak pisałam aż się wił po hemoferze wygladał jakby miał straszne kolki... płakał ciągle, i nie mógł spać...a ja płakałam z nim...

:O

:confus ed: Rano zaczął a ma już 7 stron
dostawała przez 2-3 dni po 2,5ml. Całą dawkę dostaje wieczorem około godz 18, ale mozna podawać po troszku przez cały dzień. Od samego początku nie było żadnych efektów ubocznych poza ciemniejszym kolorem kupy. 
Gocha, a jak sobie po karmieniu cycka sciśniesz to co - mliko leci? Sprawdź sobie.