|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A gdzie się takie Vivaboxy kupuje poza netem? Czy tylko przez net? Bo jakby mi tak Elle podpasowało, to opłacałoby się go mieć ![]() A Ange au Demon jest piękny, tylko trzeba dać mu czas, żeby się rozwinął. Pierwsza nuta faktycznie może zrazić. Słodka ta kosmetyczka ![]() A szaliczek to nie z Re przypadkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
I ciągle mi mało ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Bossy, a dlaczego chcesz ćwiczyć na czczo? Przecież to takie błędne koło, palisz mięśnie w ten sposób (logiczne więc, że obwody lecą), ale z czego się tutaj cieszyć, skoro to one w dużej mierze odpowiadają za spalanie tłuszczu?
![]() ![]() Jeśli łapiesz mięśnie podczas ćwiczeń siłowych, a tego nie chcesz to znaczy, że za dużo kalorii pochłaniasz, nie ma innej rady jak je ciut obciąć skoro chcesz schudnąć ![]() Vibesko- te buciki też są z H&M? ![]() ![]() ![]() Weszłam na smaczny wizaż i przepadłam (kochanie, piękna chałka!), idę robić słynnego "poduszkowca" ![]() MagJa, jak tam Twoje kolanka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym kwestia psychiczna - nienawidzę ćwiczyć po jedzeniu, lubię ćwiczyć na głodniaka. Ale wiedząc, że niby nie powinno się ćwiczyć na czczo piłam synthe przed treningiem (26gr białka i 13gr węgli) i nie schudłam kompletnie nic z wagi (co mnie nie boli, bo wiem jak to wygląda) bardziej "zabolało" to, że zrobiłam się nabita. Nie widziałaś mojej sylwetki więc nie wiesz jak reaguję. Szybko łapię mięśnie, i nawet po miesiącu na siłowni (gdzie robiłam ćwiczenia siłowe tylko 15-20 min więcej powtórzeń z małym obciążeniem - a to teoretycznie NIE powinno powodować wzrostu obwodu mięśni) bicepsy mi znacznie urosły i mięśnie barków. A ja tego NIE chcę. Przerobiłam na sobie już tyle opcji a najlepiej schudłam na bieganiu rano. Spaliłam wówczas praktycznie sam fat, bo moje mięśnie, które miałam zostały. Jedynie się lekko wyszczupliły. Ja ćwiczę całe życie, to pływanie, to piłka ręczna. Mięśni mam full i jak mi się trochę spali to się wcale nie obrażę. Nie zawsze dla każdego jest jedna recepta. Nie jestem wątłą 13 sto latką, która nie ma nic z mięśnia i chce jeszcze coś palić. Ja jestem byłym sportowcem. Edit: a jak mi się spali za dużo mięśnia (w co wątpię) to sobie zrobię potem lekką masę i wezmę się za wycinkę i rzeźbę. W każdym razie mam pełną świadomość co robię i nigdy mi się nie zdarzyło, żebym miała inne efekty niż zakładałam. A to pewnie dlatego, że znam zasady żywienia, ćwiczeń itp ale podpasowuje je do siebie i tego jak reaguję a nie idę w ślepo, że po każdym treningu trzeba węgle złożone + białko a po treningu węgle proste + białko. Wtedy tyłam. Obcięłam węgle po treningu - zaczęłam chudnąć. I co? Mam się pochlastać bo zasady są inne a ja jestem alienem bo nie działa to na mnie? Nonsens ![]() EDIT2 : i chcę na czczo bo chcę spalić przede wszystkim mięśnie. nie tłuszcz. bo go zbyt dużo i tak nie mam. a nie spalę mięśnia dając mu paliwo przed tym, rajt? w sumie odpowiedź mogła być tylko edit2 a nie cały ten post ![]()
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2010-02-27 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robisz jak uważasz. Skoro to na Ciebie działa lepiej. Faktycznie nie widziałam Cię, więc niepotrzebnie się wypowiadam. Nieważne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nad fizjologią zapanować nie potrafię ale umiem sobie zrobić takie ciało jakie chcę. I to mi się podoba. I podoba mi się, że ciągle coś sobie wymyślam i zmieniam. A efekty dają mi ogromną satysfakcję. Teraz chcę coś innego i sobie to osiągnę ![]() Edit: a jak ktoś lubi ćwiczyć na czczo a nie chce tracić mięśni to rano bierze bcaa i mięśni nie popali
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2010-02-27 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam też ten do brwi Sephory i uważam, że jest dużo sztywniejszy niż edm ![]() ![]() Cytat:
![]() A tego Demona nie byłam wstanie przetrzymać dłużej niestety... Cytat:
![]() Jelonku, bossy, jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy i tego, że stosujecie te zdrowe zasady odżywiania i tyle ćwiczycie. Ja jestem takim leniwcem, że to i tak sukces, że ćwiczę od kilku tygodni - kiedyś to był tylko wf obowiązkowy, a teraz od dwóch lat tego nie miałam, to chodziłam tylko na taniec raz w tygodniu ![]() ![]() Popsikałam się Elle. Zapach rzeczywiście ładny, ale jeszcze nie wiem, czy "mój" - dobrze, że mam miesiąc na wybór, to będę się wwąchiwać ![]()
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2010-02-27 o 13:47 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, z H&M ![]() Ale zauważyłam, że często są podobne dodatki w różnych sklepach. Np. 2 czy 3 lata temu kupiłam w H&M jeden szary szalik z takim plisowanym wzorkiem a potem taki sam widziałam właśnie w RE i tam były różne kolory a w H&M tylko szare. Dziś za to w H&M widziałam kolczyki (metalowe kółka w kolorze czarnym, białym i jasnoturkusowym ze srebrnym wzorkiem) a takie same kupiłam w zeszłym(!) roku w C&A.
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kochanie- poduszkowiec siedzi w piecu, migiem się to ciasto robi. Podobno banalnie prosty i nie ma szans, żeby nie wyszedł. Na to liczę ![]() Ja wcale aż tyle nie ćwiczę ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie w Elle strasznie irytowała pierwsza nuta. Już nawet nie pamiętam jaka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziękuję, powiedzmy, że lepiej. Lepiej bo już prawie normalnie chodzę, czasem tylko zdarza mi się lekko pokuśtykać na prawej nodze. Boleć już tak nie boli, ale ostatnio i oba kolana i czasem nawet łokcie zaczęły mi strzelać ![]() No ale na razie jestem na etapie zastrzyków - w czwartek ostatni i wtedy dopiero jakieś zabiegi lekarz mi zaleci. Póki co wypytałam tylko o suplementy na stawy i na pytanie czy coś dają, usłyszałam odpowiedź "Po kieszeni" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A Aniołko-Demonka albo się kocha albo nienawidzi, to fakt. Ja na przykład kocham, TŻ niespecjalnie ![]() Cytat:
![]() Co do podobieństw różnych dodatków czy ciuchów, to w sumie trudno się dziwić, skoro wszyscy zżynają od sławnych projektantów czy jedni od drugich. A znów HM czy CA mają chyba te same marki, jeśli chodzi o dodatki, więc tym bardziej wszystko się może powtarzać. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Jelonku, Bossy: podziwiam
![]() Ja nie dość że leń sie zrobiłam (nawet śmieci mi się nie chce iść wyrzucić ani naczyń umyć, więc tego nei robię) to jeszcze szybko się zniechęcam i jak tylko w idze jakies pozytywne zmiany u mnie to przestaję dbac o figurę ![]() Umięśnie mam tylko łydki - od częstej jazdy na rowerze, węc mam zamiar przestać jeździć, albo znacznie ograniczyć. Kiedyś miałam smukłe, szczupłe łydki a teraz ... ![]() Najbardziej podobają mi się moje ramiona ![]() ![]()
#4753 | |||
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() Mnie się podobają kosmetyczki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja upolowałam dobrze skrojone białe rurki, bluzkę z krótkim bufkowym rękawem w biało-granatowe paseczki i kremową bluzkę z koronką na rękawku, wszystko w H&M. ![]() Z kosmetyków jedynie paletkę potrójną w Inglocie - z wyprzedaży za 15zł - stare złoto, khaki i średni brąz. Jestem baaardzo zadowolona. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć wydaje mi się, że chyba ostatnio ciut schudłam, widzę po spodniach. Zawsze przy odchudzaniu najpierw tracę tłuszcz w tyłku i udach i teraz też tak jest. Jeansy mi z tyłka lecą ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja planuję zakup jakichś bardzo jasnych rurek, ale poczekam z tym na prawdziwą wiosnę albo nawet początek lata.
![]() |
#4755 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://majanaboxing.blox.pl/2008/09/Poduszkowiec.html To dobrze, że wszystko idzie ku lepszemu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I tutaj odwołam się do Hosenki- nie ma co podziwiać, trzeba brać się do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę przejrzeć aktualnie wchodzące kolekcje, może i sobie coś wypatrzę. Nie widziałyście gdzieś może butów w fasonie Vibeskowym ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne sliczne ![]() Jeszcze nie miałam butów z H&M, te są pierwsze dlatego o jakości nie mogę powiedzieć nic. Cena nie bardzo wysoka, 80 zł za niskie butki to jak dla mnie ok, dzisiaj już będę je testować ![]() Jelonku - buty są z H&M, jest kilka modeli, oczywiscie czarne, i tu mamy z ćwiekami, dwa rodzaje bo zamszoe i skórkowe, są też bez ćwieków i też chyba i zamszowe i skórkowe, są też chyba nibieskie, tzn. takie kobaltowe, są te beżowe z zamszu, są moje skórkowe czerwone ![]() Nie pamiętam już czy jeszcze jakieś inne kolory były ![]() Dziś będę to zobaczę dokładnie ![]() Mam nadzieję że będzie się w nich fajnie chodzić, póki co mogę stwierdzić że są bardzo stabilne bo ten obcas jest szeroki. Jesienią takie buty były w Reeserved, jesli już mówimy o podobieństwach w sklepach, tyle że wszystkie zamszowe, w różnych kolorach, np. fuksjowe, indygo, pomarańczowe, bordo ale za jakieś 220 zł czy nawet więcej ?? Cytat:
No i super zakupy zrobiłaś ![]() A te bluzeczki z bufkami są śliczne, sama się zastanawiam czy ja bym dobrze wygladała w takiej, ta w paseczki - boska, wczoraj ekspedientka w niej po sklepie paradowała, bardzo wdzięczna ![]()
![]() |
#4757 | |||
|
Cytat:
![]() No ale postaram się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paletkę sobie wybrałam, ale na wysepce w M1, do Focusa jakoś nie miałam kiedy zajrzeć. Idę robić fotki. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Poduszkowiec "dochodzi" na kratce studząc się. Wygląda i pachnie apetycznie ![]() Fuksjo, tych w groszki nie ma co żałować ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2010-02-27 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Rano było tak przepaskudnie za oknem, że w 2 sekundy wróciłam z powrotem do łóżka a teraz jest tak pięknie, że siedzę przy otwartym oknie i się cieszę sama do siebie ![]() Zrobiliśmy sobie wczoraj z TŻtem mega spacer na Pola Mokotowskie i z powrotem z nadzieją na jakieś miejsce, w którymś z lokali, ale nadzieja matką... ![]() Tłok taki, że szpilki nie wsadzisz, głośno,nadymione. Więc wróciliśmy w deszczu, super było ![]() Nie wiem ile zrobiliśmy km, ale jak wróciliśmy to padłam w połowie filmu i spałam jak dziecko. Ja też podłączam się do pytania o poduszkowca ![]() ![]() A taką chałkę też bym zjadła ![]() W ogóle ostatnio się sama nie mogę sobie nadziwić, że tak chętnie gotuję i piekę...Starzeję się chyba ![]() Za to zużywanie idzie mi kiepsko ![]() ![]() ![]() Dziewczyny fajne zakupy, ja jakoś nie umiem przekonać się do rurek ![]() ![]()
#4760 |
|
Udało mi się zrobić jakieś zdjęcia.
![]() Cienie Inglota wyszły trochę blado, zwłaszcza ten khaki. aaa, przepraszam za wygniecione ciuchy, ale są wyjęte prosto z torby. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czółenka też fajne, mam podobne z CCC z zeszłego roku: chabrowe, lakierowane ![]()
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Jaaakie zakupy
![]() te bluzeczki są cudo, chyba i ja takie nabedę ![]() Jelonku ja mysle że w H&M znajdziesz takie buty dla siebie ![]() i do Reeserved też wpadnij bo tam sporo na przecenach jeszcze jest butów w tym fasonie, przynajmniej u mnie :ehm:
#4763 | |
|
Cytat:
![]() Bluzeczki z bufkami widziałam białe, czarne i bladoniebieskie + te paseczkowe, o których pisałam. ![]() Bufki uwielbiam, bo maskują moje chude ramiona - od kiedy schudłam mam kompleks chudego ramienia ![]() ![]() Śmiało kupuj, za 29.90zł są świetne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Jelonku: ja mam słomiany zapał niestety ... Już i tak sie sobie dziwie że tak długo chodze na fitness (już trzeci rok
![]() Szybko mi się nudzą ćwiczenia i po tygodniu-2 przestaję ćwiczyć. Gdy jest ciepło jeżdzę dużo na rowerze ale tak jak pisałam - musze to ograniczyć, bo mam tak umięśnione łydki, że aż brzydko wyglądają i nie chodzę przez to w spódnicach (tzn w lecie chodzę, bo krótkich spodenek jeszcze bardziej nie lubię, ale w zimie nie, bo rajstopy dają jeszcze dodadatkową grubość).
#4765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Seler sobie rozgotowałam. Zamiast tylko zblanszować dłużej się gotował i jest taki..miękki :/ ble. ale zjem ![]() A rozgotował się bo... jest taka piękna pogoda więc postanowiłam otworzyć okno. Otworzyłam szeroko, patrzę w dół (a z mojego pokoju jest zaraz ulica wewnątrz osiedla) a tam samochód naszej konkurencji! a obok jest sklep, który chciałam "złapać" na logo, wyklejenie szyb i takie tam wizualne sprawy. Idę na balkon (a, że mieszkam na samym rogu to widzę doskonale blok obok, który jest z 5metrów obok, i są!!!! Zdejmują stare reklamy i będą montować. Dzwonię do szefa i mu to mówię a on "nasze projekty!!!!!???????? zrób koniecznie zdjęcie będzie sprawa sądowa!!!!" Na pewno nie są to nasze projekty... bo szef się nie wykazał..ani grafik. Zrobili tak paskudne loga, że sama bym takich nie chciała. Jak powiedziałam, że chcę coś innego i rzuciłam jakieś pomysły to szef "a po co? przecież mają tyle do wyboru!". No to zaniosłam.. fakt, faktem, ze szef tego sklepu jest strasznym chamem. potem przez miesiąc próbowałam się do niego dostać, dzwoniłam itp, prosiłam, żeby oddzwonił - nie ddzwonił. W końcu zostawiłam nowe projekty w sklepie z prośbą o oddzwonienie. Nie oddzwonił. (i tak wolę sklep, który jest w moim bloku ![]() Ale przez tego mojego szefa to mi ręce opadają. On mnie tak zadziwia. Negatywnie. Że to się w głowie nie mieści. Kompletnie nie stawia się w sytuacji klienta. Ja zawsze to robię i staram się obsługiwać ludzi tak, jak sama bym chciała być obsłużona. I sobie wyobrażam, że to np. ja jestem tym właścicielem i co bym mogła chcieć, żeby przyciągnąć klientów. a on? eh.. szkoda gadać. -- i sprawa nr 2. abstrahując od szefa. na studiach mamy do napisania pracę na zaliczenie. zwykle pisałyśmy we 3, ja z taką anitą i sandrą. tzn zawsze wyglądało to tak, że ja pisałam w wordzie, robiłam prezentację w power poincie a one prezentowały. bo one zajęte, zparacowane itp (starsze babki jedna ok 35, a druga 40). raz one zrobiły to dostałyśmy 4. za moje prace zawsze 5 i zawsze były w sumie najlepsze (tak wykładowcy mówili). no i mamy zrobić prez o wirtualnym przedsiębiorstwie. to rzuciłam im, że o strawberry możemy napisać i zaptałam jaki będzie podział pracy (przyznam szczerze, że nie mam już ochoty nic pisać nawet na zajęcia już mi się nie chce chodzić - przerwa była za krótka). olały mnie kilka razy a ja kilka razy pytałam. po czym dostałam maila od anity co proponuję. wiem, że oczekiwała, że odpiszę, że ja napiszę ale odpisałam, że nie wiem, że może teraz one by napisały. odpisała mi "a ty zaprezentujesz?" na co ja "jasne". dzisiaj dostałam odpowiedź od sandry - wyobraźcie sobie, że tę wymianę maili anita wysłała do sandry i napisała tak "no kochana niestety na nas spadło napisanie pracy.... olka nie chce tego zrobić (....)". a sandra odpisała "wolałabym inny podział pracy ale widzę, że nie mam już nic do gadania..." wiecie jak się wkurzyłam?! odpisałam im tak: "Rozumiem, że prezentacje w pp też zrobicie? ja Wam dawałam prace + prezentacje w pp. A wy prezentowałyście. Odczuwam lekkie rozczarowanie, że "musicie" napisać. Szczerze, oczekiwałyście, że odpiszę Anicie "a spoko ja to napiszę"?. Jeżeli tak, to postawiam sprawę jasno - piszę pracę sama. I na temat strawberry bo to był mój pomysł. Wymyślcie sobie inną stronę. Pozdrawiam, Ola." napisałam od razu na maila grupowego, ze rezerwuje strawberry i napisałam do wykładowcy, że rezerwuje te strone, i że piszę sama. Poza tym to jest bezczelne, bo w zeszłym semstrze anita wzięła mnie znów do grupy (nie bylo mnie na zajeciach) przyszlam na następny raz a ona "no ola piszemy razem prace. hehehe. napiszesz co???"i mnie szturcha z takim bezczelnym uśmiechem. napisałam wtedy bo co mi w sumie, rzeczywiście miały bardzo dużo pracy itp. ale teraz stwierdziłam dość! jak nie wyrabiają to niech nie biorą kolejnych spraw na swoją głowę a nie będą się mną wysługiwać. p.s.(ale to szybko napisałam. jak jestem wkurzona to raz, dwa i piszę strasznie szybko ![]() a o strawberry to mogę opowiadać z miejsca, więc zrobię sobie tylko prezentacę z jakimiś hasłami i będę opowiadała ![]() a one niech mnie cmokną. i niech spadają. a co. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
dlatego latem nie noszę zbyt wysokich obcasów. jedynie jesień/zima do ciemnych rajstop. bo ogolnie są smukłe i mam chude kostki więc b.fajnie wyglądają do wysokich obcasów. a w rajstopach nie widać jak są mocno umięśnione.. ide po wode na dół zobaczyc jakie logo mają ![]()
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2010-02-27 o 16:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Bosiak co za baby !
I to dorosłe, pracujące itd. chyba powinny znać pojecie podział obowiązków i odpowiedzialność. Denerwuje mnie strsaszliwie coś takiego. Bardzo dobrze im odpisałaś. Szkoda tylko że musisz teraz to zrobić sama [choć nie wątpię że poradzisz sobie z tym] bo zapewne Wasz wykładowca wymaga tego zadania w grupie ? I przez nie zostajesz na lodzie .... Jestem ciekawa jak one to przygotują ![]() Żegnam się na dziś, lece imprezować ![]() A nowe buty już mam na nogach, jest ciepło, są megawygodne, czuję się jak w kapciach ![]()
#4767 |
Zakorzenienie
|
bosiak dobrze zrobiłaś, że chcesz pisać sama
![]() ![]()
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się właśnie zastanawiam czy chce mi się gdzieś wyjść. ale chyba raczej nie chce No tak myślały. Ale nie mam zamiaru. Bo wyszło tak, że one w zeszłym semestrze pisały inne prace na zaliczenia i swoje licencjaty a ja miałam opóźnienie bo musiałam pisać te nasze grupowe. Przez co nie mam ochoty teraz nic pisać, bo po prostu się tyle napisałam, że hej.
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
|
bossy, ja miałam dość podobną sytuację z dwoma kolegami - to też ja odwalałam czarną robotę zawsze, aż w końcu byłam tak wkurzona tym wszystkim że powiedziałam swoje i mam święty spokój. Wychodzę nawet na tym lepiej niż z nimi.
![]() Dlatego rozumiem jak musiałaś być zdenerwowana. Vibesko, baw się dobrze. ![]() Ja dziś nigdzie nie wychodzę, odpoczywam i regeneruję siły. Może obejrzę sobie jakiś film i pomaluję paznokcie. TŻ ma zajęcia do późna, szkoodaa, bo trochę się stęskniłam. Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2010-02-27 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Fuksjo ja po prostu miałam przed oczami ten jej chamski usmieszek. bezczelny. fuj.
Vibesko a te buciki z h&m fajne. ja mam jedne z hm są przewygodne. w sumie fason prawie identyczny, tylko czarne ze skorki lakierowanej, i na wyzszym obcasie. ale byly tez na takim jak te Twoje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.