Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 22:02   #3331
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja Ci dam tv
a tak na powaznie to z tymi telewizorami trzeba uwazac, bo moja az glowke odwraca tak oglada:/

U nas tez sa takie kupki zazwyczaj, bo czasami pojawiaja sie zielone, a co one oznaczaja nie wiesz Brombi??bo w necie wole nie czytac:/
Ja tv mam zazwyczaj wyłączone jak jestem sama, wystarczy mi laptop i radio. Ale dzisiaj musiałam zasięgnąć specjalnych środków, bo w taka histerię wpadał z tą butelką, że
Co do kupek, to nie wiem, bo mojemu się zielone nie zdarzają

Gucia, pupka do góry, no, no, no
Mój tylko trzaska tyłkiem jak na plecach leży.

Ostatnio tak fajnie się denerwuje, jak go nakarmię w łóżku i chcę sobie z nim poleżeć, przykryję go swoją kołdrą, a on tego nie lubi, bo mu ruchy ogranicza, to tak prawą łapką uderza w kołdrę, ma zadziorna minkę i mnie okrzykuje

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 22:19   #3332
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja tv mam zazwyczaj wyłączone jak jestem sama, wystarczy mi laptop i radio. Ale dzisiaj musiałam zasięgnąć specjalnych środków, bo w taka histerię wpadał z tą butelką, że
Co do kupek, to nie wiem, bo mojemu się zielone nie zdarzają

Gucia, pupka do góry, no, no, no
Mój tylko trzaska tyłkiem jak na plecach leży.

Ostatnio tak fajnie się denerwuje, jak go nakarmię w łóżku i chcę sobie z nim poleżeć, przykryję go swoją kołdrą, a on tego nie lubi, bo mu ruchy ogranicza, to tak prawą łapką uderza w kołdrę, ma zadziorna minkę i mnie okrzykuje

No u mnie standradowo Kiepscy i "Pierwsza milosc"

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 22:21   #3333
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie standradowo Kiepscy i "Pierwsza milosc"
U mnie standardowo M jak Miłość i nie mogę się wtedy odzywać

Stary 2010-02-27, 22:21   #3334
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
rano o 8 doszla "Majka"

Stary 2010-02-27, 22:26   #3335
brombusia
Zakorzenienie

Mnie jakoś nie wciągnęła

Dobra, idę spać.
Do jutra Mamuśki

Stary 2010-02-27, 22:34   #3336
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Aniulka śliczny kolorek poszukam na necie może mają stronke dzięki
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 07:26   #3337
aniulka8204
Wtajemniczenie

belladonna zmierzluchować nie wiesz co to? a z kąd jestes z jakiej miejscowośći? bo rodzina w szczecinie to też czasami nie wie co mówimy
i jak ty to czytasz jako ż czy r i z?

bo my mówimy zmier zluchować czyli jak moja mala się zmierzluje to wtedy mówię mój mały zmierzluszek
a to znaczy że ją coś pobolewa albo jej coś niepasuje i wtedy sobie lekko popłakuje wierci się.
ja tez czasami jestem zmierzła bo jak mnie mój wkurzy to tez chodze naburmuszona, dogaduje mu albo przed miesiączką też jestem zmierzła
naprawde nieznasz tego słowa czy w bamuko mnie ładujesz?
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 08:18   #3338
brombusia
Zakorzenienie

Haj

Wiem, że Was to mało interesuje, ale i tak Wam napiszę
Noc bez kupek, rano tylko mały kleksik, czyli idzie ku lepszemu
Za to obudził się znowu o 2.30 i wzięłam go na cycka i spaliśmy tak do rana Muszę się wziąć za naprawianie, ale jak już całkiem będzie dobrze z Filusiowym brzuszkiem.

Bella ja wczoraj jakoś przeoczyłam, że pytałaś o to "zmierzluchowanie".
"Zmierzły" to w gwarze śląskiej ktoś zrzędliwy, marudzący, niezadowolony
I od tego tworzymy takie różne neologizmy jak Aniulka pisała, "zmierzluchować" czyli marudzić, ja na mojego też czasem mówię, że jest "zmierzluszek".

Stary 2010-02-28, 08:57   #3339
elalank
Zadomowienie

heloł

ale tu cisza
my znów poudka o 6 30, no ale marudzić ie mogę bo Olka spała od 22

Cytat:
Eluś super zdjęcie
Ja się nie mogę doczekać aż my pójdziemy na basen, ale teraz z tą biegunka Młody jest osłabiony i myślę, że poczekam do wizyty na szczepienie, żeby go lekarz obejrzał i powiedział że można. Tak czy siak, za jakieś 2-3 tygodnie my też w końcu wylądujemy w "wielkiej wodzie"
A z tymi kupkami, to może Ci się udzielił mój niepokój? Wiesz "zbiorowa panika"
Jak robi takie jak zawsze, to nie ma się czym martwić.
A gdzie obiecane zdjęcia?
Komandor od piątku stoi
naprawdę polecam basen za tydzień ja też sobie popływam, jak sobie strój kupię, bo mój stary mi tylko sutki zakrywał

a z kupkami to ma trochę wodniste, no ale nie wpadłam na to, że to może być biegunka także jutro się przejdę dla własnego spokoju, tym bardziej,ze przychodnię mam na drodze spacerowej

ależ Ty pamiętliwa jesteś komandor stoi ale jeszcze nie wszystko pochowane jest, także jeszcze potrzymam was w niepewności

I jak to nas nie interesuję kupa Filusia? pewnie ze nas interesuje dobze, że już się uspokaja

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 09:22   #3340
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Haj

Za to obudził się znowu o 2.30 i wzięłam go na cycka i spaliśmy tak do rana Muszę się wziąć za naprawianie, ale jak już całkiem będzie dobrze z Filusiowym brzuszkiem.
super

Cytat:
I od tego tworzymy takie różne neologizmy jak Aniulka pisała, "zmierzluchować" czyli marudzić, ja na mojego też czasem mówię, że jest "zmierzluszek".
Moja śp. Babcia tak zawsze mowila

A ja mam problem cyc mi sie zapchal i nie wiem co mam robic. Poprostu tak jakby mleko stanelo w miejscu na sutku (taka grudka), zatrzymuje przeplyw mleka i nie moge odciagnac nawet laktatorem do konca.. posmarowalam bephantenem ale nie wiem czy to cos da

A z dorbych rzeczy to jak moja ksieżna padła wczoraj przed 21 to wstala przed 7 nie wiem czy to normlane ze tyle spi, no ale z drugiej strony w dzien w ogole nie chce spac...

Stary 2010-02-28, 09:31   #3341
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
belladonna zmierzluchować nie wiesz co to? a z kąd jestes z jakiej miejscowośći? bo rodzina w szczecinie to też czasami nie wie co mówimy

bo my mówimy zmier zluchować czyli jak moja mala się zmierzluje to wtedy mówię mój mały zmierzluszek
a to znaczy że ją coś pobolewa albo jej coś niepasuje i wtedy sobie lekko popłakuje wierci się.
ja tez czasami jestem zmierzła bo jak mnie mój wkurzy to tez chodze naburmuszona, dogaduje mu albo przed miesiączką też jestem zmierzła
naprawde nieznasz tego słowa czy w bamuko mnie ładujesz?
O nowy avatarek
Cytat:
Haj

Interesuje, interesuje - super, że idzie ku dobremu
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

ale tu cisza
my znów poudka o 6 30, no ale marudzić ie mogę bo Olka spała od 22

naprawdę polecam basen za tydzień ja też sobie popływam, jak sobie strój kupię, bo mój stary mi tylko sutki zakrywał

a z kupkami to ma trochę wodniste, no ale nie wpadłam na to, że to może być biegunka także jutro się przejdę dla własnego spokoju, tym bardziej,ze przychodnię mam na drodze spacerowej

ależ Ty pamiętliwa jesteś komandor stoi ale jeszcze nie wszystko pochowane jest, także jeszcze potrzymam was w niepewności

I jak to nas nie interesuję kupa Filusia? pewnie ze nas interesuje dobze, że już się uspokaja
Hej
Kurcze, też bym poszła na ten basen - ale z dwójką małych to cała wyprawa - na dodatek to taki kawał....

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

O - cześć domi
Współczuję z piersią, ale nie wiem co doradzić
Rozumiem, ze kolekcja Ci się podobała To taki mój mały świr a wszystko przez mojego synka, to przez niego też trafiłam na wizaż w 2007r. 3 ostatnie miesiące ciąży nie mogłam spać po nocach - to buszowałam po internecie....
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 09:32   #3342
domi7ks
Zakorzenienie

DiTu skad Ty masz tyle perfum???jestem w szoku
skad bieresz miniaturki jesli moge spytac?

Stary 2010-02-28, 09:38   #3343
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
DiTu skad Ty masz tyle perfum???jestem w szoku
skad bieresz miniaturki jesli moge spytac?
Źródła są różne perfumerie stacjonarne, internetowe, zarówno polskie jak i zagraniczne, allegro, ebay, wymianki wizażowe, wspólne zakupy wizażowe, prezenty(od znających mojego hopla)
Miniaturki też...

A i klik na dzień dobry dla wszystkich mamuś
Stary 2010-02-28, 09:41   #3344
domi7ks
Zakorzenienie

DiTU a miniaturki? bo chetnie bym sobie zamowila, poznala nowe zapachy...moze znasz jakiegos sprzedawce na allegro albo innej stronie?

Stary 2010-02-28, 09:44   #3345
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
DiTU a miniaturki? bo chetnie bym sobie zamowila, poznala nowe zapachy...moze znasz jakiegos sprzedawce na allegro albo innej stronie?
Domi, a chodzi Ci o miniaturki czy próbki? To zależy co chciałabyś, jest kilka ofert na allegro chyba... Jeśli chodzi o miniaturki - to zazwyczaj są jednorazowe rzeczy czyli trzeba szukać po prostu... Mam też ulubione perfumerie internetowe, w jednej z nich tez mają miniaturki chyba...
Stary 2010-02-28, 10:06   #3346
gosik_wwa
Raczkowanie

Witam niedzielnie

Cytat:
d
ja juz wole dać 150 zł u fryzjera ale wiem że właśnie niezrobi mi żółtych bo kiedyś też płakałam i 3 razy w dniu farbiłam włosy, na szczęście niewypadły

a co to jest ten rozstęp mięśni brzucha???
No ja niby też zawsze robiłam u fryzjera ale w ciąży znudziły mi sie pasemka. Zresztą były już tak gęste jakbym miała pofarbowane całe włosy. Do tego było robione rozjaśniaczem (aby nie było żółtka) i kondycja się pogorszyła. Po ciąży poszłam troszkę przyciemnić to zapłaciłam jak zwykle 140 a wyszłam z ciemniejszym żółtkiem więc pomyslałam że jak mam mieć zółtko tak czy siak to wolę za 40 złotych a 100 wydać na Michasia.

Co do rozstępu to któraś z Mamuś (sorki juz nie pamiętam która) wstawiła link dotyczący tego podaję (to rozdział nie rozstęp:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398552

Cytat:
Haj
Filuś zrobił w nocy 2 kupki i trzecią rano, więc pojechaliśmy na pogotowie. Pediatra stwierdziła, że to na pewno nie od soczku, tylko jakaś zwykła wirusowa biegunka, a po prostu się zbiegło w czasie.
Wg niej, gdyby to było od soczku to skończyłoby się na 3 kupkach
Mamy dawać 2-3 razy dziennie dicoflor 30 i jesteśmy oboje na diecie
Dobrze że juz dzis lepiej
Cytat:
I ja dołączam do życzeń
Dużo zdrówka i grzecznych rodziców Stasiowi życzy ciocia Brombusia

Gosik, jak tam Twoja laktacja?
Nie poddawaj się, przystawiaj Michasia i za kilka dni wróci do normy, ja też tak miałam
dzięki
Z laktacją troszkę lepiej ale nadal nie wiem czy to dobrze że je z dwóch na raz

DiTu- dziękujemy

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla kolejnych jubilatów

A tak, to dzień dobry mamuśki. ALe dziś mieliśmy stresa. W nocy w Chile było najsilniejsze trzęsienie ziemi od 50 lat i do tej pory nie mogliśmy się skontaktować z rodziną tzta, ale już dowiedzieliśmy się, że wszyscy są cali i zdrowi, tylko trochę w szoku. U siostry tzta w Santiago (ok 300 km od epicentrum) pospadało wszystko z szafek, a teściowie spali w ogrodzie, bo bali się zostać w domu po pierwszych wstrząsach (byli ok 100 km od epicentrum). Ufff... jak się cieszę, że wszystko u nich w porządku, tylko teraz mają duuuużo sprzątania. Tz teraz też już zrelaksowany, bo wcześniej chodził jak struty

Nic to. spróbuję nadrobić was później, wcześniej nie miałam do tego głowy. Teraz zmykamy na spacer

Jak dobrze że wszystko O.K.

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość

no to moze sie skontaktuj z doradca laktacyjnym? przy szpitalu polozniczym zazwyczaj sa albo w necie namiary mozna znalezc
No trzeba chyba bedzie jak na dniach sie nie unormuje. Na razie przystawiam zawsze jak chce i piję herbatki.

U nas noc tragedia. Chciałam spróbować wydłużyć noc na razie tylko karmieniem- nie włączając butelki. Więc nakarmiłam na śpiocha ok 23.30 ale Mały chyba niezbyt to potrafi bo za mało moim zdaniem zjadł-bo obudził sie juz o 1.30 A potem to już koszmar-- płakał do 4.30
zabrałam go do nas do łóżka aby choć trochę pospać-obudził się o 7. Teraz jest słodziakiem i odsypia a ja umieram ze zmęczenia buuuu
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:22   #3347
mamaidy
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Ja z forum mamuś styczniowo - lutowych. Z tym, że urodziłam 25.12
Mam pytanie. Czy któraś z Was ma chustę do noszenia i mogłaby mi coś doradzić? Moja córcia ciągle chce być noszona i już siły nie mam. Zwłaszcza, że mam jeszcze drugą dwuletnią w domu.

Dzięki z góry za jakieś informacje.
Pozdrawiam
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 10:22   #3348
gucia6
Zakorzenienie

dzień dobry Mamusie

My dziś pospaliśmy do 7.30 No i dziś obchodzimy z tztem 4 lata bycia razem, także już dziś się nie odezwę

Życzę wszystkim miłej niedzieli
Stary 2010-02-28, 10:37   #3349
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilke... przyszedl wczoraj lekarz i po sekundzie powiedzial: zapalenie pluc i szpital.. wiec od wczoraj lezymy w centrum zdrowia matki polki, mala na antybiotyku i ogolnie masakra.. sala dwu osobowa, jedno lozko dla matki, druga na lezaku... zwariowac mozna. i w szpitalu ok 10 dni... moze bede miala net...
trzymajcie kciuki
trzymam kciuk, żeby wszystko było dobrze!

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość

A my dziś kończymy 2 miesiące
wszystkiego najlepszego!·
Cytat:
aha i mam pytanie DO WSZYSTKICH MAMUŚ
czy jak wasze dzieciaczki śpią i mają oczka wtedy zamkniete oczywiście to czy na powieczkach widać u nich takie maleńkie żyłeczki?
bo u mojej niuni właśnie takie żyłeczki są a wcześniej chyba ich niebyło nawet niewiem
Nila ma i jakos si tzm nie martwiam
Cytat:

dodaje fotkę z basenu mojej foczki i foki
super sprawa y tzm basenem.
u nas niestety nie ma zajęć dla maluszków ale planuję chodzić sama
Cytat:
my oglądamy teleexpress to ulubiony program Nili. Zreszta urodziła się na teleexpressie 17:10
Cytat:
śmiesznie też tego nigdy nie słyszałam
Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Mam pytanie. Czy któraś z Was ma chustę do noszenia i mogłaby mi coś doradzić? Moja córcia ciągle chce być noszona i już siły nie mam. Zwłaszcza, że mam jeszcze drugą dwuletnią w domu.

Pozdrawiam
ja mam chustę. Na początku nosiłam w niej małą często ale teraz nie wiedzieć czemu bardzo protestuje. Może jak podrosnie to chętniej będzie w niej siedzieć
Cytat:
dzień dobry Mamusie

My dziś pospaliśmy do 7.30 No i dziś obchodzimy z tztem 4 lata bycia razem, także już dziś się nie odezwę

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 11:00   #3350
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Byle nie za długo

Cytat:

A ja mam problem cyc mi sie zapchal i nie wiem co mam robic. Poprostu tak jakby mleko stanelo w miejscu na sutku (taka grudka), zatrzymuje przeplyw mleka i nie moge odciagnac nawet laktatorem do konca.. posmarowalam bephantenem ale nie wiem czy to cos da
O kurcze, może spróbuj rozmasować ?

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Pozdrawiam
Ja mam, ale już dawno go nie nosiłam, bo nie było potrzeby.
Ja mam elastyczną, podobno łatwiejsza w obsłudze.
Może zajrzyj tutaj:
http://www.chustomania.pl/

Skoro tak tu cicho, to idę poprasować

Stary 2010-02-28, 11:05   #3351
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Domi, a chodzi Ci o miniaturki czy próbki? To zależy co chciałabyś, jest kilka ofert na allegro chyba... Jeśli chodzi o miniaturki - to zazwyczaj są jednorazowe rzeczy czyli trzeba szukać po prostu... Mam też ulubione perfumerie internetowe, w jednej z nich tez mają miniaturki chyba...
Podaj mi prosze na priva tego Sprzedawce chcialabym miniaturki, bo probka to za malo
Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość

U nas noc tragedia. Chciałam spróbować wydłużyć noc na razie tylko karmieniem- nie włączając butelki. Więc nakarmiłam na śpiocha ok 23.30 ale Mały chyba niezbyt to potrafi bo za mało moim zdaniem zjadł-bo obudził sie juz o 1.30 A potem to już koszmar-- płakał do 4.30
zabrałam go do nas do łóżka aby choć trochę pospać-obudził się o 7. Teraz jest słodziakiem i odsypia a ja umieram ze zmęczenia buuuu
Wspolczuje...to teraz kiedy Maly spi moze sie poloz

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Pozdrawiam

Ja bede kupowala nosiodelko, bo mojtz powiedzial, ze chusty nie zalozy
a co do noszenia to wydaje mi sie, ze lepiej jak ja wczesniej oduczysz, bo potem moze byc problem...
Cytat:
dzień dobry Mamusie

STO LAT dla WAS
Cytat:
Byle nie za długo

O kurcze, może spróbuj rozmasować ?

Polcia mi juz naprawila...zassala jak pompa, to nie to co laktator

My niedlugo idziemy na spacerek

Stary 2010-02-28, 11:07   #3352
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam niedzielnie

przelacialam was i tak szybko, zebym nie zapomniala:

Gucia dobrze, ze u twoich tesciow wszystko ok. Mam znajomych w Chile (Conception) i ich dom praktycznie juz nie istnieje...
No i gratuluje debiutu kleikowego i - oczywisice - rocznicy

Brombi fajnie, ze u Filusia jez lepiej

Olaicious mam nadzieje, ze twoja malenka szybko wyzdrowieje i bedziecie z powrotem w domku

katekate Wiki jak zawsze przystojny....no i oczka - nie ma co ukrywac - po mamusi piekne i duze

Elalank fotka z basenu super

Domi na ten zator to przyloz sobie cos cieplego w to miejsce gdzie jest i potem rozmasuj i probuj odciagnac

Mamaidy hmmm.....nie wiem czy pomoge, bo moj maly nie uzaleznil sie od chusty....nosilam go jak byl malutki a teraz juz dawno nie...Mysle, ze musisz corcie stopniowo odzwyczajac - codziennie krocej i krocej nosic

...no i zapomnialam reszty...

U nas w kazdym razie stal sie w nocy cud...dziecko padlo mi spac kolo 19.30, obudzilo sie na mlimli o 6 i potem spalo do 9...
Normalnie prawie z lozka spadlam jak zobaczylam ktora godzina kiedy sie obudzil... Moze to przez to, ze bylismy wczoraj 3 godzinki na miescie...

Poza tym André powiedzial dzisiaj bardzo wyraznie i az trzy razy po portugalsku "O que é"...( mowi sie "U kie e") co znaczy mniej wiecej "Co jest?"... Tz malo nie padl z radosci...
Teraz "uczy" go "O que foi" i na razie maly mowi "U kuoj...."

To na razie tyle buzki

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-02-28 o 11:10
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 13:48   #3353
malina81
Zadomowienie

Elalank śliczna ta wasza "Foczka"

Brombri widze ze u was ełen wypas- czarna herbatka...

Andre

I brawo dla Polusi za likwidacje zatoru

A my mieliśmy debiut z deserkiem- jabłko z dynia i musze powiedzieć ze ten był najpyśniejszy Młody wsunął prawie cały słoiczek naraz- zostało tylko na dnie dla mamusi do wylizania
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 15:36   #3354
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Mamaidy hmmm.....nie wiem czy pomoge, bo moj maly nie uzaleznil sie od chusty....nosilam go jak byl malutki a teraz juz dawno nie...Mysle, ze musisz corcie stopniowo odzwyczajac - codziennie krocej i krocej nosic
No masz, ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem, bo myślałam, że Mamaidy dopiero chce kupić chustę
Nie słyszałam, żeby dziecko uzależniło się od noszenia w chuście , ciężki orzech do zgryzienia

No to Andree widzę już po portugalsku śmiga
A jak mu nauka polskiego idzie?

Mój taki dobry nie jest, ale dzisiaj mu wyszło "baba muuu"
W ogóle to on ostatnio te "muuu" lubi, tak jak kiedyś wołał "auuu" to teraz na wszystko muczy

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość

Brombri widze ze u was ełen wypas- czarna herbatka...

A my mieliśmy debiut z deserkiem- jabłko z dynia i musze powiedzieć ze ten był najpyśniejszy Młody wsunął prawie cały słoiczek naraz- zostało tylko na dnie dla mamusi do wylizania
Z tą herbatką, to tylko tak było, nie będę mu więcej dawać na razie, bo tam przecież teina jest. Ale fakt, mnie zawsze na sensacje żołądkowe pomaga mocna herbata.
Jabłuszko z dynią
Pediatra, przez tą jego biegunkę kazała się wstrzymać z wprowadzaniem pokarmów przez jakieś 10-14 dni jeszcze

Guciu z okazji rocznicy

I melduję, że od porannego kleksika, więcej kupek nie było

TŻ poszedł do kościoła, miałam wziąć Małego i też iść, ale stwierdziłam, że przez te kupkowanie może być mieć osłabioną odporność, więc sobie darowaliśmy.
Teraz Filutek śpi, a ja siedzę i się nudzę

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-28 o 15:37
Stary 2010-02-28, 15:58   #3355
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Andre

za pyszny deserek

Hmm...czy tylko ja czekam tak dlugo z wprawadzaniem nowych pokarmow??

Cytat:
No masz, ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem, bo myślałam, że Mamaidy dopiero chce kupić chustę
Nie słyszałam, żeby dziecko uzależniło się od noszenia w chuście , ciężki orzech do zgryzienia
Pisala zdaje sie

Cytat:
No to Andree widzę już po portugalsku śmiga
A jak mu nauka polskiego idzie?

Hehehe...portugalski ma slowka latwe dla maluchow
A polskiego bedzie sie uczyl z babcia

Cytat:
Mój taki dobry nie jest, ale dzisiaj mu wyszło "baba muuu"
W ogóle to on ostatnio te "muuu" lubi, tak jak kiedyś wołał "auuu" to teraz na wszystko muczy

Stary 2010-02-28, 16:04   #3356
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Hehehe...portugalski ma slowka latwe dla maluchow
A polskiego bedzie sie uczyl z babcia
A Ty w jakim języku do niego mówisz?
Myślałam, że po polsku?

Stary 2010-02-28, 18:36   #3357
konspiracja
Zakorzenienie

Witajcie Kochane!
Ufff dzisiaj w miarę spokojnie i nie mam 100 stron do nadrobienia...
to po kolei:
Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
My byłyśmy wczoraj w mojej pracy i mam już ustalony powrót na 19 kwietnia... i chyba czas zacząć szukać niani, ciężkie czasy czekają...
Straszne to jest... ostatnio tez mnei to martwi najbardziej, a nie masz jeszcze urlopu wypoczynkowego żeby troszke wydłuzyć?

Cytat:

Wszy stkiego najlepszego dla Stasia z okazji skonczenia 3 miesiecy!!

Ojejeeejjuuuu!!!
Dziękujemy za pamięć i życzonka

Cytat:
I ja dołączam do życzeń
Dużo zdrówka i grzecznych rodziców Stasiowi życzy ciocia Brombusia
Dziekujemy Ciociu Brombusiu

Cytat:
przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla kolejnych jubilatów

Cytat:
dzień dobry Mamusie

Wszystkiego naj z okazji rocznicy i dobrze ze u rodziny Tż wszystko ok.

Cytat:

za pyszny deserek

Hmm...czy tylko ja czekam tak dlugo z wprawadzaniem nowych pokarmow??

Nie, nie tylko. My raczej tez poczekamy...

Brombi - mam nadzieje że u Filusia szybko się unormuje.

Ela - foczka super, co za blekitne oczęta super focia

Olicious trzymaj się.

Domi - nadzerka na pewno do wyleczenia i na pewno nie bedzie przeszkodą do zajścia w ciąże.
Tak ladnie napisalaś o Poli, ja tez czuję ze kocham Stasia coraz mocniej, ale to przeciez niemożliwe- jeszcze mocniej ... i mam kompletnego bzika na jego punkcie.

Wczoraj skończylismy 3 m-c, jak tu niektórzy zauważyli i z tej okazji przeprowadziliśmy malego do jego pokoiku. Jest zachwycony
Obserwuje motyle na ścinach i suficie i mam go teraz blizej bo jego pokoik bliżej salonu mamy, a sypialnie na końcu mieszkania. No ale malutki bez problemu zniósł przreprowadzke i spał spokojnie do 6 rano, za to jego matka świrowała... Tak ze do tych ktore dopiero planuja przeniesienie dzidziusia ostrzegam, zrobcie to szybciej i nie dlatego ze dziecko się nie przyzwyczai tylko dlatego żebyscie Wy się szybciej odzwyczaiły Mi było bardzo trudno wiedząc, ze nie mam już swojego słoneczka na wyciągnięcie ręki i że nie mogę malej rąsi przez szczebelki trzymać

Buziaki i do jutra

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 18:50   #3358
angelusia194
Raczkowanie

witam. czy mogę dołoczyć do odchowalni? mam córeczkę,ma skonczone 3 miesiące... urodziła się 20 listopada 2009r

Paulo Coelho — Czarownica z Portobello

Kamila Magdalena 20.11.2009r
angelusia194 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 18:53   #3359
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty w jakim języku do niego mówisz?
Myślałam, że po polsku?
Nie, po niemiecku.

Pozniej (kiedy pojdzie do przedszkola) mysle, ze przejdziemy na angielski

Tak rozwiazalam kwestie jezykowa, ktora gnebila mnie cala ciaze...nie wiem czy to najlepsze z mozliwych rozwiazan, ale wydaje mi sie rozsadne A ty jak myslisz?

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ojejeeejjuuuu!!!
Dziękujemy za pamięć i życzonka

Wczoraj skończylismy 3 m-c, jak tu niektórzy zauważyli i z tej okazji przeprowadziliśmy malego do jego pokoiku. Jest zachwycony
Obserwuje motyle na ścinach i suficie i mam go teraz blizej bo jego pokoik bliżej salonu mamy, a sypialnie na końcu mieszkania. No ale malutki bez problemu zniósł przreprowadzke i spał spokojnie do 6 rano, za to jego matka świrowała... Tak ze do tych ktore dopiero planuja przeniesienie dzidziusia ostrzegam, zrobcie to szybciej i nie dlatego ze dziecko się nie przyzwyczai tylko dlatego żebyscie Wy się szybciej odzwyczaiły Mi było bardzo trudno wiedząc, ze nie mam już swojego słoneczka na wyciągnięcie ręki i że nie mogę malej rąsi przez szczebelki trzymać

Prosze bardzo

No to gratuluje Stasiowi przeprawadzki do swojego pokoiku...
...i oczywiscie dla mamy za to, ze byla dzielna

Stary 2010-02-28, 19:12   #3360
angelusia194
Raczkowanie

moja trzy miesięczna córka robi zielone kupki... od czego to może być? i co robić? pomóżcie... to moje pierwsze dziecko i nie wiem jak sobie z tym poradzić...

Paulo Coelho — Czarownica z Portobello

Kamila Magdalena 20.11.2009r
angelusia194 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości