Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 11:03   #3301
gosik_wwa
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Hi Mamusie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilke... przyszedl wczoraj lekarz i po sekundzie powiedzial: zapalenie pluc i szpital.. wiec od wczoraj lezymy w centrum zdrowia matki polki, mala na antybiotyku i ogolnie masakra.. sala dwu osobowa, jedno lozko dla matki, druga na lezaku... zwariowac mozna. i w szpitalu ok 10 dni... moze bede miala net...
trzymajcie kciuki
TRZYMAMY MOCNO

Piękne Maleństwa
aniulka-ale rośnie Ci Villas

A my dziś kończymy 2 miesiące

Może jak Michaś "pozwoli" to uda mi się posiedzieć przy kompie i zdjątko wstawić - trzeba sie wreszcie pochwalić
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:42   #3302
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Hi Mamusie

TRZYMAMY MOCNO

Piękne Maleństwa

Może jak Michaś "pozwoli" to uda mi się posiedzieć przy kompie i zdjątko wstawić - trzeba sie wreszcie pochwalić
a dlaczego Villas? nieczaje

i wszystkiego naj naj na te 2 miesiączki

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

dziewczyny mam takiego doła z powodu mojego wyglądu że w poniedzialek strzele se nową friz
mam nadzieję że mi troche humor poprawi bo normalnie niemogę na siebie zaglądać, wyglądam katastrofalnie
rozjaśnie se włosy i obetne troche. bylebym potem nieżałowała
no i dalej niestety niećwiczę bo moja doktorka ma wolne i we wtorek dopiero ide na wizyte do niej. wszystko mi się z terminami oddala. najpierw chrzest musze czekać na proboszcza bo se ferie urządził i te czekanie na odpowiedz mnie drażni i stresuje i ta doktorka bo co z tą przepukliną u mnie i też stres masakra
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:43   #3303
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

bo ma takie dłuuuugie śliczne włoski (no tak wprawdzie Villas ma sztuczne ale to taki odnośnik). Śliczna panna

dziękujemy

Ja też mam doła z racji swojego wyglądu. Rozjaśniłam sama wlosy i jak zwykle wyszło żółtko. Jestem załamana. Do tego mam jeszcze rozstęp mięśni brzucha i nie mogę ćwiczyć.

Edytowane przez gosik_wwa
Czas edycji: 2010-02-27 o 11:45
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:57   #3304
aniulka8204
Wtajemniczenie

aha i mam pytanie DO WSZYSTKICH MAMUŚ
czy jak wasze dzieciaczki śpią i mają oczka wtedy zamkniete oczywiście to czy na powieczkach widać u nich takie maleńkie żyłeczki?
bo u mojej niuni właśnie takie żyłeczki są a wcześniej chyba ich niebyło nawet niewiem

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
bo ma takie dłuuuugie śliczne włoski (no tak wprawdzie Villas ma sztuczne ale to taki odnośnik). Śliczna panna

dziękujemy

Ja też mam doła z racji swojego wyglądu. Rozjaśniłam sama wlosy i jak zwykle wyszło żółtko. Jestem załamana. Do tego mam jeszcze rozstęp mięśni brzucha i nie mogę ćwiczyć.
aha dzięki a moja to i tak niema jeszcze takich włosków długich, MIRIAM OD ZAHARI (chyba dobrze napisałam) to dopiero ma włoski
ja juz wole dać 150 zł u fryzjera ale wiem że właśnie niezrobi mi żółtych bo kiedyś też płakałam i 3 razy w dniu farbiłam włosy, na szczęście niewypadły

a co to jest ten rozstęp mięśni brzucha???
Stary 2010-02-27, 12:11   #3305
brombusia
Zakorzenienie

Haj
Filuś zrobił w nocy 2 kupki i trzecią rano, więc pojechaliśmy na pogotowie. Pediatra stwierdziła, że to na pewno nie od soczku, tylko jakaś zwykła wirusowa biegunka, a po prostu się zbiegło w czasie.
Wg niej, gdyby to było od soczku to skończyłoby się na 3 kupkach
Mamy dawać 2-3 razy dziennie dicoflor 30 i jesteśmy oboje na diecie
Ja muszę lekkostrawnie jeść jak na początku, a Młody zanim zje musi wypić 50 ml wody z odrobiną glukozy, a potem też nie mam go zapychać cyckiem. Jak usłyszała, że Filuś je co 3,5 - 4 godziny, to się zdziwiła, bo dzieci na piersi "rzadko tak ładnie jedzą"

Tylko teraz, od kogo on złapał tę biegunkę?
Chyba jak byliśmy w poniedziałek w tej przychodni, ale w sumie cały czas go trzymałam na rękach, a u lekarza leżał na naszej pieluszce. No nie wiem.

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

a ja się pochwalę swoim gałgankiem
http://www.youtube.com/watch?v=I4v4iwpzITQ
Super gałganek
Boska jest i jakie przy tym miny robi. Ja mojego chciałam sfilmować jak robi "muu", ale jak tylko widzi telefon albo aparat to zaraz milknie i obserwuje.

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie ja tylko na chwilkę bo obiecałam wczoraj że pokaże Wikiego. No więc rano mu zrobiłam na szybko sesję na brzuszku która skończyła się strasznym rykiem

Zmykam bo tżt prace MGR pisze:c onfused::confus ed: Rano zaczął a ma już 7 stron

Wiki słodki, a jak się z niego kawał chłopa robi, już nie jest taki drobniutki
Nawet jak grymasi, to jest kochany

Jak Twój TŻ taki szybki, to niech Twoją pracę też napisze

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 12:11   #3306
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Wszy stkiego najlepszego dla Stasia z okazji skonczenia 3 miesiecy!!

I ja dołączam do życzeń
Dużo zdrówka i grzecznych rodziców Stasiowi życzy ciocia Brombusia

Cytat:

i tez się pochwalę moją niunią bo dziś ładnie podniosła główke znowu i tak spała z peluchą na głowie
Agusia jest przekochana

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Moja ksiezniczka zasnela wczoraz znow prze 21 i dzis wstala rano o 6.30 i grzecznie sobie lezala. Wiec jej podalam 140 ml bo tyle mi zjada...moje pieknosci, dobrze ze ja mam bo co jak po tym zabiegu wiecej dzieci nie bede mogla miec
Domi
I nie martw się na zapas, nadżerki lekceważyć nie wolno, ale nie ma co pisać czarnych scenariuszy.

Cytat:
ja tylko na chwilke... przyszedl wczoraj lekarz i po sekundzie powiedzial: zapalenie pluc i szpital.. wiec od wczoraj lezymy w centrum zdrowia matki polki, mala na antybiotyku i ogolnie masakra.. sala dwu osobowa, jedno lozko dla matki, druga na lezaku... zwariowac mozna. i w szpitalu ok 10 dni... moze bede miala net...
trzymajcie kciuki

Twoja córcia jest dzielna, co już udowodniła przynajmniej raz, na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
U nas chyba zebole idą bo Tomuś ma dziąsła napuchniete i jest marudny...ale dajemy rade

Nam dzisiaj pediatra powiedziała, że ząbki idą, ale zapomniałam które
I że ma rozpulchnione dziąsełka, ale ja tam żadnych zmian nie widzę

A gdzieś Ty się wczoraj podziewała?
Musiałam sama imprezę robić

Cytat:

Gratulacje i najlepsze życzenia
I czekamy na zdjęcie

Gosik, jak tam Twoja laktacja?
Nie poddawaj się, przystawiaj Michasia i za kilka dni wróci do normy, ja też tak miałam

Stary 2010-02-27, 13:18   #3307
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
...

i tez się pochwalę moją niunią bo dziś ładnie podniosła główke znowu i tak spała z peluchą na głowie
Normalnie - przeurocza, a jeszcze to imię
Cytat:
Hej

Bylam u gina- innego, nie tego moego tylko tego, co chodzilam jeszcze przed ciaza zaluje ze nei chodzilam do niego w ciazy podobno mam tak rozlegla nadrzerke ze czeka mnei zabieg jestem zalamana

...
domi, bedzie dobrze
Cytat:
trzymajcie kciuki
Trzymamy strasznie mocno i szybkiego powrotu do zdrowia
Cytat:
Hi Mamusie

TRZYMAMY MOCNO

Piękne Maleństwa

zdrówka...
Cytat:

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

dziewczyny mam takiego doła z powodu mojego wyglądu że w poniedzialek strzele se nową friz
mam nadzieję że mi troche humor poprawi bo normalnie niemogę na siebie zaglądać, wyglądam katastrofalnie
rozjaśnie se włosy i obetne troche. bylebym potem nieżałowała
no i dalej niestety niećwiczę bo moja doktorka ma wolne i we wtorek dopiero ide na wizyte do niej. wszystko mi się z terminami oddala. najpierw chrzest musze czekać na proboszcza bo se ferie urządził i te czekanie na odpowiedz mnie drażni i stresuje i ta doktorka bo co z tą przepukliną u mnie i też stres masakra
Nie ma to jak nowa fryzura na doła
Cytat:
aha i mam pytanie DO WSZYSTKICH MAMUŚ
czy jak wasze dzieciaczki śpią i mają oczka wtedy zamkniete oczywiście to czy na powieczkach widać u nich takie maleńkie żyłeczki?
bo u mojej niuni właśnie takie żyłeczki są a wcześniej chyba ich niebyło nawet niewiem

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

aha dzięki a moja to i tak niema jeszcze takich włosków długich, MIRIAM OD ZAHARI (chyba dobrze napisałam) to dopiero ma włoski
ja juz wole dać 150 zł u fryzjera ale wiem że właśnie niezrobi mi żółtych bo kiedyś też płakałam i 3 razy w dniu farbiłam włosy, na szczęście niewypadły

a co to jest ten rozstęp mięśni brzucha???
żyłeczki - to normalne - skóra na powiekach jest bardzo cieniutka...
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Haj
Filuś zrobił w nocy 2 kupki i trzecią rano, więc pojechaliśmy na pogotowie. Pediatra stwierdziła, że to na pewno nie od soczku, tylko jakaś zwykła wirusowa biegunka, a po prostu się zbiegło w czasie.
Ja muszę lekkostrawnie jeść jak na początku, a Młody zanim zje musi wypić 50 ml wody z odrobiną glukozy, a potem też nie mam go zapychać cyckiem. Jak usłyszała, że Filuś je co 3,5 - 4 godziny, to się zdziwiła, bo dzieci na piersi "rzadko tak ładnie jedzą"

Chyba jak byliśmy w poniedziałek w tej przychodni, ale w sumie cały czas go trzymałam na rękach, a u lekarza leżał na naszej pieluszce. No nie wiem.
...
Zdrówka brombiątko

A u nas znowu goście maja się zjawić...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 13:19   #3308
malina81
Zadomowienie

Cytat:
I ja dołączam do życzeń
Dużo zdrówka i grzecznych rodziców Stasiowi życzy ciocia Brombusia

Agusia jest przekochana

Domi
I nie martw się na zapas, nadżerki lekceważyć nie wolno, ale nie ma co pisać czarnych scenariuszy.

Twoja córcia jest dzielna, co już udowodniła przynajmniej raz, na pewno wszystko będzie dobrze

Nam dzisiaj pediatra powiedziała, że ząbki idą, ale zapomniałam które
I że ma rozpulchnione dziąsełka, ale ja tam żadnych zmian nie widzę

A gdzieś Ty się wczoraj podziewała?
Musiałam sama imprezę robić

Gratulacje i najlepsze życzenia
I czekamy na zdjęcie

Gosik, jak tam Twoja laktacja?
Nie poddawaj się, przystawiaj Michasia i za kilka dni wróci do normy, ja też tak miałam
Wybacz Brombri zem opuściła kinder party- w nastepnym miesiącu obiecuje poprawe. Wczoraj Tz zabrał laptopa do pracy a popołudniu miałam gości.
Mam nadzieje ze Filus szybko zwalczy tego wirusa...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 14:19   #3309
gucia6
Zakorzenienie

przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla kolejnych jubilatów

A tak, to dzień dobry mamuśki. ALe dziś mieliśmy stresa. W nocy w Chile było najsilniejsze trzęsienie ziemi od 50 lat i do tej pory nie mogliśmy się skontaktować z rodziną tzta, ale już dowiedzieliśmy się, że wszyscy są cali i zdrowi, tylko trochę w szoku. U siostry tzta w Santiago (ok 300 km od epicentrum) pospadało wszystko z szafek, a teściowie spali w ogrodzie, bo bali się zostać w domu po pierwszych wstrząsach (byli ok 100 km od epicentrum). Ufff... jak się cieszę, że wszystko u nich w porządku, tylko teraz mają duuuużo sprzątania. Tz teraz też już zrelaksowany, bo wcześniej chodził jak struty

Nic to. spróbuję nadrobić was później, wcześniej nie miałam do tego głowy. Teraz zmykamy na spacer

Stary 2010-02-27, 16:05   #3310
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A tak, to dzień dobry mamuśki. ALe dziś mieliśmy stresa. W nocy w Chile było najsilniejsze trzęsienie ziemi od 50 lat i do tej pory nie mogliśmy się skontaktować z rodziną tzta, ale już dowiedzieliśmy się, że wszyscy są cali i zdrowi, tylko trochę w szoku. U siostry tzta w Santiago (ok 300 km od epicentrum) pospadało wszystko z szafek, a teściowie spali w ogrodzie, bo bali się zostać w domu po pierwszych wstrząsach (byli ok 100 km od epicentrum). Ufff... jak się cieszę, że wszystko u nich w porządku, tylko teraz mają duuuużo sprzątania. Tz teraz też już zrelaksowany, bo wcześniej chodził jak struty

Nic to. spróbuję nadrobić was później, wcześniej nie miałam do tego głowy. Teraz zmykamy na spacer

jak słuchałam o tym trzęsieniu od razu pomyślałam o Tobie i waszej rodzinie... ale dobrze że ich najgorsze ominęło!

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej laski!

Xpresja córa śliczna i ten bodziak.....ja kupiłam wczoraj takie fajne z napisami - "Córunia tatusia" i ''Moja mama jest ładniejsza od Twojej"- może też wkleję fotę
'Moja mama jest ładniejsza od Twojej" - piękny text

Ola! 3mam kciuki za malutką żeby szybciutko wróciła do zdrówka!

Domi, a co to za pomysły, że po nadżerce nie można mieć dzieci ???
toż to bzdura jakaś, ja jestem chodzącym przykładem że można

...uciekam prasować bo mi się góra ciuchów uzbierałam

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 16:31   #3311
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

No ja tez wl;asnie odrazu o Twojej rodzinie Guciu myslalam czy u nich wszystko dobrze,cale szczescie dobrze

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 16:34   #3312
brombusia
Zakorzenienie

Guciu, ja też pomyślałam o Twoich Teściach, jak usłyszałam o tym trzęsieniu. Dobrze, że wszystko u nich w porządku
Ale co Twój TŻ musiał przeżyć

Moje dziecko akurat dzisiaj uparło się, że tylko cyc i innego nic
Dicoflor musieliśmy mu w końcu podawać łyżeczką, bo lekarka kazała rozpuścić w wodzie i mu wybitnie nie podszedł, ale następne zrobię z mlekiem. Jak zobaczył butelkę, to w ryk i od razu przystawiał się do cycka
Wodę z glukozą pociągnął dwa razy i w ryk bo to nie mleko, herbatki mu próbowałam dać, bo kiedyś nawet troszkę wypił, ale tez tym pluł
I jeszcze straszliwie głodny się wydaje, akurat jak ma mieć "dietę"

Dobra, idę po ryczy

Stary 2010-02-27, 17:04   #3313
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Też życze Wszystkiego Dobrego maluszkom

Ojj też bym poszła do fryzjera Aniulka a gdzie chodzisz do fryzjera Pytam bo też bym poszła a nie znam tutaj fryzjerów
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 17:15   #3314
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Wszystkiego najlepszego dla kolejnych jubilatów

Cytat:
Bylam u gina- innego, .....
nie martw sie - bedzie dobrze tez miałam nadzerke

Cytat:
ja tylko na chwilke... przyszedl wczoraj lekarz i po sekundzie powiedzial: zapalenie pluc i szpital.. ...
bedzie dobrze - jestescie juz zdiagnozowani i leczeni -

Cytat:
Hpojechaliśmy na pogotowie. Pediatra stwierdziła, że to na pewno nie od soczku, tylko jakaś zwykła wirusowa biegunka, a po prostu się zbiegło w czasie.
o no prosze - ciekawe
zdróka

Cytat:
ALe dziś mieliśmy stresa. ...
nie dziwię sie - wazne, ze jest wszystko w porzadku
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 17:55   #3315
katekatee
Zadomowienie

Witam wieczorkiemDziękuje my za komplementy. Zwłaszcza te dotyczące oczu po mamusi

Cytat:

ALe słodziutka. A te włoski Zazdraszczam Wam tych wszystkich opasek, gumeczek, spineczek ale mam nadzieje że za jakiś czas się urodzi mała Lilka, Marcelinka lub Oliwka i też będę mieć tą frajdę(już mam nawet imiona wybrane) Narazie muszę się zaspokoić przebieraniem syna kilka razy dziennie

Cytat:
ja tylko na chwilke...
trzymajcie kciuki
Kciuki zaciśnięte żebyście szybciutko do domu wróciły, bardzoooo współczuję

Cytat:
Haj

Wiki słodki, a jak się z niego kawał chłopa robi, już nie jest taki drobniutki
Nawet jak grymasi, to jest kochany

Jak Twój TŻ taki szybki, to niech Twoją pracę też napisze
O kurcze no to nieźle z tym wirusem. A byliście na dzieciach zdrowych czy chorych? Mam nadzieje że szybko mu przejdzie.
No Wiki jak to Wiki kawałem chłopa to chyba nigdy nie będzie co tu dużo mówić ale buzie ma taką nawet okrągłą także choć tym nadrabia
A tżt pisze pracę z Turystyki i rekreacji także daleko mu do moich finansów

Cytat:
ALe dziś mieliśmy stresa.

Najważniejsze że wszystko okA tak swoją drogą to kurcze jednak u Nas w Polsce niby nie za wesoło jest ale jakoś tak zdala od tych wszystkich strasznych rzeczy.

Cytat:
Moje dziecko akurat dzisiaj uparło się, że tylko cyc i innego nic
Dicoflor musieliśmy mu w końcu podawać łyżeczką, bo lekarka kazała rozpuścić w wodzie i mu wybitnie nie podszedł, ale następne zrobię z mlekiem. Jak zobaczył butelkę, to w ryk i od razu przystawiał się do cycka
Wodę z glukozą pociągnął dwa razy i w ryk bo to nie mleko, herbatki mu próbowałam dać, bo kiedyś nawet troszkę wypił, ale tez tym pluł
I jeszcze straszliwie głodny się wydaje, akurat jak ma mieć "dietę"

Dobra, idę po ryczy
Marcelina mnie się wydaje że oni już dobrze smak rozpoznają bo jak kiedyś Wiki bez problemu herbatkę z kopru pił tak teraz kaplica, kupiłam mu jabłko z melisą i też nie chce. Chyba mu dam taki soczek jabłkowy bo coś pić musi zwłaszcza że ta bilirubina jeszcze do końca nie spadła. Może go tak oszukuj troche: najpierw cyca a potem tak szybko flache do buzi Jak tak robiłam to coś tam wypił. Ja dicoflor też będę podawać ale to w związku z tym brakiem kupek. Bo znowu od wtorku nic DObra ja też idę bo niby pora spania przed kąpaniem a ten wywija w łóżeczku a teraz już w bek

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 18:09   #3316
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Też życze Wszystkiego Dobrego maluszkom

Ojj też bym poszła do fryzjera Aniulka a gdzie chodzisz do fryzjera Pytam bo też bym poszła a nie znam tutaj fryzjerów
MARIA ja jeżdżę do wodzisławia PRESTIGE gadają prestiż. byłam tam juz chyba z 5razy i jestem zadowolona zawsze jak mi friz strzeli ale niewiem jak tym razem bedzie bo jestem ostatnio zmierzła i czy bedzie mi sie tym razem podobać

no a teraz mam tak ciemne włosy że nieumie patrzeć w lustro, jak mi znów rozjasni to zaś bedzie mi ciężko na początku się przyzwyczaić

chciałabym znow tak wyglądać ale niewiem czy sie uda bo mam pulchniejszą buzię ale schudłam znów prawie 2kg hihi ale wyglądam tak

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-02-27 o 18:18
Stary 2010-02-27, 18:15   #3317
domi7ks
Zakorzenienie

Dziekuje Mamusie za pocieszenie

Przyszla mi dzis ta sprezyna, bardzo fajna jest i coreczce sie tez spodobala (tzn przyszla wczoraj ale na moj stary adres)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 19:32   #3318
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdraszczam Wam tych wszystkich opasek, gumeczek, spineczek ale mam nadzieje że za jakiś czas się urodzi mała Lilka, Marcelinka lub Oliwka i też będę mieć tą frajdę(już mam nawet imiona wybrane) Narazie muszę się zaspokoić przebieraniem syna kilka razy dziennie

O kurcze no to nieźle z tym wirusem. A byliście na dzieciach zdrowych czy chorych? Mam nadzieje że szybko mu przejdzie.
No Wiki jak to Wiki kawałem chłopa to chyba nigdy nie będzie co tu dużo mówić ale buzie ma taką nawet okrągłą także choć tym nadrabia

Marcelina mnie się wydaje że oni już dobrze smak rozpoznają bo jak kiedyś Wiki bez problemu herbatkę z kopru pił tak teraz kaplica, kupiłam mu jabłko z melisą i też nie chce. Chyba mu dam taki soczek jabłkowy bo coś pić musi zwłaszcza że ta bilirubina jeszcze do końca nie spadła. Może go tak oszukuj troche: najpierw cyca a potem tak szybko flache do buzi Jak tak robiłam to coś tam wypił. Ja dicoflor też będę podawać ale to w związku z tym brakiem kupek. Bo znowu od wtorku nic DObra ja też idę bo niby pora spania przed kąpaniem a ten wywija w łóżeczku a teraz już w bek
Ja też po cichu zazdraszczam Mamusiom panienek, ale mam nadzieję, że za jakieś dwa latka będzie Lilka
A Marcelinki to fajne dziewczynki
A Twój syn się daje tak przebierać ? Bo mój się strasznie wydziera i ograniczam się to dwóch razy, po kąpieli i rano, no chyba że się obżygoli.

No właśnie byliśmy na dzieciach chorych
Łee, to TŻ ma dużo łatwiej niż Ty

Ja już kombinowałam na różne sposoby, ale nerwowo było
Może do tej wody z glukozą dałabym trochę odciągniętego mleka?
Chyba by mu nie zaszkodziło, zwłaszcza, że i tak mam mu dawać wodę a potem cyca
I jeszcze pediatra kazała dać trochę zwykłej czarnej herbaty, bardzo słabej z glukozą, no i próbowałam ale się strasznie rzucał.
W końcu włączyłam mu tv i jak się zajął oglądaniem, to mu dawałam łyżeczką tą herbatę.

Dzisiaj były trzy kupki, mam nadzieję, że w nocy już nic nie będzie

Coś minnie już długo nie było.

Stary 2010-02-27, 19:43   #3319
belladonna78
Raczkowanie

no juz 3 raz probuje cos napisac.... moze teraz sie uda - jedna reka

Cytat:
dzięki Kachula

O kurczaczek.... to czyli pokarm mi jednak zanika

Idę po Karmi i doprawię herbatką na laktację
no to moze sie skontaktuj z doradca laktacyjnym? przy szpitalu polozniczym zazwyczaj sa albo w necie namiary mozna znalezc

Cytat:
no u mnie by się zgadzało bo moja ma tą nietolerancję
e to nie wiadomo
a gdyby malutka rzeczzywiscie miala skaze, to chyba objawy sa wieksze niz prezenie sie i wysypka! naprawde to sie zdarza rzadko. pewnie jakas nietolerancja - a stosowanie tych mlek bezbialkowych pochopnie tez dobre ni jest
a tak na marginesie - co to znaczy zmierzluchowac???

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
to ja tez poprosze o dodatkowe glosy

u mnie wciaz dol gleboki jak kanion
bidulko...

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
witam weekendowo!

My byłyśmy wczoraj w mojej pracy i mam już ustalony powrót na 19 kwietnia... i chyba czas zacząć szukać niani, ciężkie czasy czekają...
no to juz niedlugo...

Cytat:
Hej

Bylam u gina- innego, nie tego moego tylko tego, co chodzilam jeszcze przed ciaza zaluje ze nei chodzilam do niego w ciazy podobno mam tak rozlegla nadrzerke ze czeka mnei zabieg jestem zalamana
niunia, nie martw sie - to sie da leczyc spokojnie a raczej z niemozonoscia posiadania dzieci nie ma nic wspolnego. a tamtego gina ti powinnas

Cytat:
trzymajcie kciuki
tzrymam!!!!!!! biedne malenstwo...

Cytat:
Haj

a powiedz kochana jak te kupki wygladaly? bo bart zawsze ma luzne... ale chyba to nie biegunka???

a my wczoraj sadny dzien - nawet na spacerze plakal, wieczorem to tylko przy piersi byl spokojny, a w nocy prawie nie spal, caly czs sie denerwowal, poplakiwal i krecil glowka. a dzis - super i nie wiem o co szło...

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 20:16   #3320
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
a powiedz kochana jak te kupki wygladaly? bo bart zawsze ma luzne... ale chyba to nie biegunka???
Zazwyczaj ma takie żółte z grudkami, wyglądają trochę jak musztarda.
A teraz ma takie bardziej luźne, jakby śluz, wczoraj jedna była taka bardzo wodnista. Jakby coś było nie tak z kupkami Bartusia, to na pewno byś zauważyła, że są po prostu inne niż zawsze.

Flower widzę że jesteś, dlaczego się nie odzywasz?
Pisz, co u Was?

Stary 2010-02-27, 20:28   #3321
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
A teraz ma takie bardziej luźne, jakby śluz, wczoraj jedna była taka bardzo wodnista. Jakby coś było nie tak z kupkami Bartusia, to na pewno byś zauważyła, że są po prostu inne niż zawsze.

Pisz, co u Was?

No właśnie już nie wiem - czasami jakieś małe śluziki się pojawiają i ogólnie większość jest raczej dość luźnych, no i robi ich naprawdę sporo - co ciekawe w ciągu dnia praktycznie na kazdej pieluszce jest kupka a w nocy nic, tylko siusia...
A dzisiaj moje maleństwo chyba z 5 minut wymachiwało łyżeczką silikonową ale tak jak na początku pięknie podnosił główkę tak teraz za bardzo nie chce... wpadam w kompleksy

Stary 2010-02-27, 20:33   #3322
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie już nie wiem - czasami jakieś małe śluziki się pojawiają i ogólnie większość jest raczej dość luźnych, no i robi ich naprawdę sporo - co ciekawe w ciągu dnia praktycznie na kazdej pieluszce jest kupka a w nocy nic, tylko siusia...
A dzisiaj moje maleństwo chyba z 5 minut wymachiwało łyżeczką silikonową ale tak jak na początku pięknie podnosił główkę tak teraz za bardzo nie chce... wpadam w kompleksy
Wiesz, na piersi to częstotliwość może być różna, jeśli tak ma zawsze to pewnie jest oki.

A co do podnoszenia główki, to ja czytając nasze posty, zauważyłam pewną prawidłowość, że dużo dzieci między 2 a 3 miesiącem, przestaje lubieć leżenie na brzuszku i podnoszenie główki, a potem znowu jest ok. Więc tym się też nie martw, tylko dawaj go dalej na brzuszek, żeby nie zapomniał o tej pozycji i nie przestał jej lubić. Ja u mojego to w pewnym momencie zaniedbałam i potem troszkę trwało, zanim to znowu polubił.

Stary 2010-02-27, 20:41   #3323
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze pediatra kazała dać trochę zwykłej czarnej herbaty, bardzo słabej z glukozą, no i próbowałam ale się strasznie rzucał.
W końcu włączyłam mu tv i jak się zajął oglądaniem, to mu dawałam łyżeczką tą herbatę.

.
ja Ci dam tv
a tak na powaznie to z tymi telewizorami trzeba uwazac, bo moja az glowke odwraca tak oglada:/

Cytat:
niunia, nie martw sie - to sie da leczyc spokojnie a raczej z niemozonoscia posiadania dzieci nie ma nic wspolnego. a tamtego gina ti powinnas
..

roztelepalabym go!naprawde, juz nigdy do niego nei pojde
Cytat:

Pisz, co u Was?
U nas tez sa takie kupki zazwyczaj, bo czasami pojawiaja sie zielone, a co one oznaczaja nie wiesz Brombi??bo w necie wole nie czytac:/

Cytat:
ale tak jak na początku pięknie podnosił główkę tak teraz za bardzo nie chce... wpadam w kompleksy
czasem dzieci maja gorsze i lepsze dni

Moj aniolek sobie zasnal przed 21, zobaczymy czy wytrzyma do rana. Bo zauwazylam, ze jak odciagalam z tej piersi, kiedy mialam probelm to ja zapychalam tak, ze dlugo potrafila wytrzymac bez jedzenia. Dawalam jej duzo. Z cyca to roznie, bo np. rano po nocy jadla mi godzine w tym czasie ja zasypialam. A dzis po kapieli tylko chwile, mam wrazenie, ze za malo, bo cos ciezka znow. Ale zasnela....jak sie zbudzi w srodku nocy to wieczorami bede odciagala, podawala z butelki i na chwile do piersi- wtedy noc przespana murowana....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 20:44   #3324
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś koleżanka mi podpowiedziała, że jak chcę dawać herbatkę, to dać banana do polizania i zaraz po bananie butelkę, wtedy dziecko ma jeszcze smak tego banana, ale pije herbatkę. Fakt, że trzeba tak na raty podawać, ale może skutkuje.

Domi, trzymam mocno kciukasy, żeby z tą nadżerką szybko przeminęło.

A tak w ogóle, to mamy problem. Sandra nie chce pić z butli od tzta. U mnie pije niezależnie, czy z piersi, czy z butelki, u tzta jest wielka histeria. Mam nadzieję, że to minie.
I dziś mieliśmy debiut kleikowy i Sandra zajadała się, aż jej się uszy trzęsły. Jutro będę obserwować jak się po tym miewa.
A co do podnoszenia główki i róznych podobnych, to nie chcę nic przesądzać, ale jak dobrze pójdzie, to Sandra zacznie raczkować wcześniej niż się obracać. Co do przewracania z brzuszka na plecki to podejmuje już próby i nóżkami już jej się jakoś udaje, ale do pełnego obrotu przeszkadza jej ręka No i zaczęła ostatnio podnosić pupę. Opiera się na przedramionach i podciąga kolanka i hop.. pupa w górze

No i dziś muszę pochwalić córcię, bo udało się jej raz zasnąć całkiem bez smoczka, a po kąpieli długo była spokojna, ale gadała jeszcze z cieniami. Jak zaczęła trochę marudzić, to dałam jej smoczkana uspokojenie. Potem raz zajrzałam, jak już przysypiała, wzięłam jej smoczka, to otworzyła tylko oczka, westchnęła, przetarła oczęta i zasnęła znów sama.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-27 o 20:48
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 21:00   #3325
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, na piersi to częstotliwość może być różna, jeśli tak ma zawsze to pewnie jest oki.

A co do podnoszenia główki, to ja czytając nasze posty, zauważyłam pewną prawidłowość, że dużo dzieci między 2 a 3 miesiącem, przestaje lubieć leżenie na brzuszku i podnoszenie główki, a potem znowu jest ok. Więc tym się też nie martw, tylko dawaj go dalej na brzuszek, żeby nie zapomniał o tej pozycji i nie przestał jej lubić. Ja u mojego to w pewnym momencie zaniedbałam i potem troszkę trwało, zanim to znowu polubił.

No właśnie my już troszkę zaniedbaliśmy, a poza tym kładliśmy go na łóżku i tam mu było chyba za miękko bo zarywał buźką w łóżko - teraz go zaczęliśmy (od dziś) kłaść na takim dużym drewnianym przewijaku i trochę podnosi, ale się deneruje. Nic to, przyzwyczai się.

A tak w ogóle to uwielbiam swojego synka i uważam, że jest the best. Ech ta matka bezkrytyczna

Stary 2010-02-27, 21:05   #3326
elalank
Zadomowienie

heloł

my dziś mieliśmy wielki dzień!! byliśmy na basenie
troszkę Olka była zdziwiona o co chodzi, potem troszkę marudziła, następnie ładnie brała udział w zajęciach, aż w końcu usnęła! było superowo!

Cytat:
Witam mamusie ja tylko na chwilkę bo obiecałam wczoraj że pokaże Wikiego. No więc rano mu zrobiłam na szybko sesję na brzuszku która skończyła się strasznym rykiem
śliczny i jaki silny

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
My byłyśmy wczoraj w mojej pracy i mam już ustalony powrót na 19 kwietnia... i chyba czas zacząć szukać niani, ciężkie czasy czekają...
niestety już powoli na nasczas, jawracam w maju

Cytat:
alekochana! i te włoski

domi- nie martw sie, będzie dobrze! a ten poprzwedni gin to powinnasdo nigo pójśći mu natrzaskać!!

Cytat:
trzymajcie kciuki
szybkiego powrotudo zdrowia życzę

Gucia- dobrze, że u rodzinki wszystko ok, ciesze się ze nasz kraj jest oszczędzany przez takie kataklizmy

Cytat:
kurcze Brombi teraz to sie troszke przeraziłam bo mi sie wydaje ze Olka tez ma jakies luźniejsze, chyba sie wybiore w pon do lekarza...

i dziękuję ze zauważyłaś ze jestem splendid farmerem teraz mam winnicę

dodaje fotkę z basenu mojej foczki i foki

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-02-27 o 21:08
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 21:08   #3327
domi7ks
Zakorzenienie

Moja ksiezniczka to trzaska takie usmiechy, ze poprostu rozplywam sie...dzis jak jej powiedzialam, ze ja kocham to sie tak słodko usmiechnela a jak spytalam czy ona mnie tez to znow ten usmiech tak jakby rozumiala...
chcialabym ja nagrac i na youtube wrzucic, ale nie umiem

ja moja tez uwielbiam...zreszta kocham nad zycie!

Stary 2010-02-27, 21:23   #3328
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
TiR - to tak jak ja
Cytat:
roztelepalabym go!naprawde, juz nigdy do niego nei pojde
ja bym jeszcze rozpowiedziała na prawo i lewo jaki z niego idiota
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
dodaje fotkę z basenu mojej foczki i foki
ale Ci zazdroszczę tego basenu a rodzinka prezentuję się cudnie widać, że Olce się podobało

<><<><<><><><><><><><><

a ja idę sobie wziąźć relaksującą kapiel baj mamuśki

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 21:52   #3329
brombusia
Zakorzenienie

Eluś super zdjęcie
Ja się nie mogę doczekać aż my pójdziemy na basen, ale teraz z tą biegunka Młody jest osłabiony i myślę, że poczekam do wizyty na szczepienie, żeby go lekarz obejrzał i powiedział że można. Tak czy siak, za jakieś 2-3 tygodnie my też w końcu wylądujemy w "wielkiej wodzie"
A z tymi kupkami, to może Ci się udzielił mój niepokój? Wiesz "zbiorowa panika"
Jak robi takie jak zawsze, to nie ma się czym martwić.
A gdzie obiecane zdjęcia?
Komandor od piątku stoi

Domi, jak to nie umiesz. Chwyć telefon, nagraj filmik, a potem zarejestruj się na YT i załaduj film

Simpatica to Ty TiRówka jesteś

Stary 2010-02-27, 21:57   #3330
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
TiR - to tak jak ja

ja bym jeszcze rozpowiedziała na prawo i lewo jaki z niego idiota
juz rozpowiadam

Cytat:
Domi, jak to nie umiesz. Chwyć telefon, nagraj filmik, a potem zarejestruj się na YT i załaduj film

Simpatica to Ty TiRówka jesteś
Chodzi mi to, ze nie umiem zmienic formatu, bo moj sie nie chce przeslac na youtube Tz musi mi to zmienic...

Elalank super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości