|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Hi Mamusie
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piękne Maleństwa ![]() aniulka-ale rośnie Ci Villas ![]() A my dziś kończymy 2 miesiące ![]() ![]() Może jak Michaś "pozwoli" to uda mi się posiedzieć przy kompie i zdjątko wstawić - trzeba sie wreszcie pochwalić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() i wszystkiego naj naj na te 2 miesiączki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- dziewczyny mam takiego doła z powodu mojego wyglądu że w poniedzialek strzele se nową friz ![]() mam nadzieję że mi troche humor poprawi bo normalnie niemogę na siebie zaglądać, wyglądam katastrofalnie ![]() rozjaśnie se włosy i obetne troche. bylebym potem nieżałowała no i dalej niestety niećwiczę bo moja doktorka ma wolne i we wtorek dopiero ide na wizyte do niej. wszystko mi się z terminami oddala. najpierw chrzest musze czekać na proboszcza bo se ferie urządził i te czekanie na odpowiedz mnie drażni i stresuje i ta doktorka bo co z tą przepukliną u mnie i też stres masakra ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękujemy ![]() Ja też mam doła z racji swojego wyglądu. Rozjaśniłam sama wlosy i jak zwykle wyszło żółtko. Jestem załamana. Do tego mam jeszcze rozstęp mięśni brzucha i nie mogę ćwiczyć. Edytowane przez gosik_wwa Czas edycji: 2010-02-27 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Wtajemniczenie
|
aha i mam pytanie DO WSZYSTKICH MAMUŚ
czy jak wasze dzieciaczki śpią i mają oczka wtedy zamkniete oczywiście to czy na powieczkach widać u nich takie maleńkie żyłeczki? bo u mojej niuni właśnie takie żyłeczki są a wcześniej chyba ich niebyło nawet niewiem ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja juz wole dać 150 zł u fryzjera ale wiem że właśnie niezrobi mi żółtych bo kiedyś też płakałam i 3 razy w dniu farbiłam włosy, na szczęście niewypadły ![]() a co to jest ten rozstęp mięśni brzucha??? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | ||
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Filuś zrobił w nocy 2 kupki i trzecią rano, więc pojechaliśmy na pogotowie. Pediatra stwierdziła, że to na pewno nie od soczku, tylko jakaś zwykła wirusowa biegunka, a po prostu się zbiegło w czasie. Wg niej, gdyby to było od soczku to skończyłoby się na 3 kupkach ![]() Mamy dawać 2-3 razy dziennie dicoflor 30 i jesteśmy oboje na diecie ![]() Ja muszę lekkostrawnie jeść jak na początku, a Młody zanim zje musi wypić 50 ml wody z odrobiną glukozy, a potem też nie mam go zapychać cyckiem. Jak usłyszała, że Filuś je co 3,5 - 4 godziny, to się zdziwiła, bo dzieci na piersi "rzadko tak ładnie jedzą" ![]() Tylko teraz, od kogo on złapał tę biegunkę? ![]() Chyba jak byliśmy w poniedziałek w tej przychodni, ale w sumie cały czas go trzymałam na rękach, a u lekarza leżał na naszej pieluszce. No nie wiem. Cytat:
![]() Boska jest i jakie przy tym miny robi. Ja mojego chciałam sfilmować jak robi "muu", ale jak tylko widzi telefon albo aparat to zaraz milknie i obserwuje. Cytat:
![]() Wiki słodki, a jak się z niego kawał chłopa robi, już nie jest taki drobniutki ![]() Nawet jak grymasi, to jest kochany ![]() Jak Twój TŻ taki szybki, to niech Twoją pracę też napisze ![]()
![]() |
#3306 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka i grzecznych rodziców Stasiowi życzy ciocia Brombusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie martw się na zapas, nadżerki lekceważyć nie wolno, ale nie ma co pisać czarnych scenariuszy. Cytat:
![]() Twoja córcia jest dzielna, co już udowodniła przynajmniej raz, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Nam dzisiaj pediatra powiedziała, że ząbki idą, ale zapomniałam które ![]() I że ma rozpulchnione dziąsełka, ale ja tam żadnych zmian nie widzę ![]() A gdzieś Ty się wczoraj podziewała? ![]() Musiałam sama imprezę robić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I czekamy na zdjęcie ![]() Gosik, jak tam Twoja laktacja? Nie poddawaj się, przystawiaj Michasia i za kilka dni wróci do normy, ja też tak miałam ![]()
![]() |
#3307 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A u nas znowu goście maja się zjawić... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze Filus szybko zwalczy tego wirusa... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla kolejnych jubilatów
![]() A tak, to dzień dobry mamuśki. ALe dziś mieliśmy stresa. W nocy w Chile było najsilniejsze trzęsienie ziemi od 50 lat i do tej pory nie mogliśmy się skontaktować z rodziną tzta, ale już dowiedzieliśmy się, że wszyscy są cali i zdrowi, tylko trochę w szoku. U siostry tzta w Santiago (ok 300 km od epicentrum) pospadało wszystko z szafek, a teściowie spali w ogrodzie, bo bali się zostać w domu po pierwszych wstrząsach (byli ok 100 km od epicentrum). Ufff... jak się cieszę, że wszystko u nich w porządku, tylko teraz mają duuuużo sprzątania. Tz teraz też już zrelaksowany, bo wcześniej chodził jak struty Nic to. spróbuję nadrobić was później, wcześniej nie miałam do tego głowy. Teraz zmykamy na spacer
#3310 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ola! 3mam kciuki za malutką żeby szybciutko wróciła do zdrówka! Domi, a co to za pomysły, że po nadżerce nie można mieć dzieci ??? toż to bzdura jakaś, ja jestem chodzącym przykładem że można ![]() ...uciekam prasować bo mi się góra ciuchów uzbierałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez wl;asnie odrazu o Twojej rodzinie Guciu myslalam czy u nich wszystko dobrze,cale szczescie dobrze ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
Guciu, ja też pomyślałam o Twoich Teściach, jak usłyszałam o tym trzęsieniu. Dobrze, że wszystko u nich w porządku
![]() Ale co Twój TŻ musiał przeżyć ![]() Moje dziecko akurat dzisiaj uparło się, że tylko cyc i innego nic ![]() Dicoflor musieliśmy mu w końcu podawać łyżeczką, bo lekarka kazała rozpuścić w wodzie i mu wybitnie nie podszedł, ale następne zrobię z mlekiem. Jak zobaczył butelkę, to w ryk i od razu przystawiał się do cycka ![]() Wodę z glukozą pociągnął dwa razy i w ryk bo to nie mleko, herbatki mu próbowałam dać, bo kiedyś nawet troszkę wypił, ale tez tym pluł ![]() I jeszcze straszliwie głodny się wydaje, akurat jak ma mieć "dietę" ![]() Dobra, idę po ryczy ![]()
#3313 |
Zadomowienie
|
Też życze Wszystkiego Dobrego maluszkom
![]() Ojj też bym poszła do fryzjera ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego dla kolejnych jubilatów
![]() nie martw sie - bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdróka ![]() nie dziwię sie - wazne, ze jest wszystko w porzadku |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |||
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kciuki zaciśnięte żebyście szybciutko do domu wróciły, bardzoooo współczuję ![]() Cytat:
No Wiki jak to Wiki kawałem chłopa to chyba nigdy nie będzie co tu dużo mówić ale buzie ma taką nawet okrągłą także choć tym nadrabia ![]() A tżt pisze pracę z Turystyki i rekreacji ![]() ![]() Najważniejsze że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no a teraz mam tak ciemne włosy że nieumie patrzeć w lustro, jak mi znów rozjasni to zaś bedzie mi ciężko na początku się przyzwyczaić ![]() chciałabym znow tak wyglądać ale niewiem czy sie uda bo mam pulchniejszą buzię ale schudłam znów prawie 2kg hihi ale wyglądam tak ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-02-27 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Mamusie za pocieszenie
![]() Przyszla mi dzis ta sprezyna, bardzo fajna jest i coreczce sie tez spodobala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Marcelinki to fajne dziewczynki ![]() A Twój syn się daje tak przebierać ? Bo mój się strasznie wydziera i ograniczam się to dwóch razy, po kąpieli i rano, no chyba że się obżygoli. No właśnie byliśmy na dzieciach chorych ![]() Łee, to TŻ ma dużo łatwiej niż Ty ![]() Ja już kombinowałam na różne sposoby, ale nerwowo było ![]() Może do tej wody z glukozą dałabym trochę odciągniętego mleka? Chyba by mu nie zaszkodziło, zwłaszcza, że i tak mam mu dawać wodę a potem cyca ![]() I jeszcze pediatra kazała dać trochę zwykłej czarnej herbaty, bardzo słabej z glukozą, no i próbowałam ale się strasznie rzucał. W końcu włączyłam mu tv ![]() Dzisiaj były trzy kupki, mam nadzieję, że w nocy już nic nie będzie ![]() Coś minnie już długo nie było.
![]() |
#3319 | ||||||
Raczkowanie
|
no juz 3 raz probuje cos napisac.... moze teraz sie uda - jedna reka
![]() Cytat:
e to nie wiadomo a gdyby malutka rzeczzywiscie miala skaze, to chyba objawy sa wieksze niz prezenie sie i wysypka! naprawde to sie zdarza rzadko. pewnie jakas nietolerancja - a stosowanie tych mlek bezbialkowych pochopnie tez dobre ni jest a tak na marginesie - co to znaczy zmierzluchowac??? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a my wczoraj sadny dzien - nawet na spacerze plakal, wieczorem to tylko przy piersi byl spokojny, a w nocy prawie nie spal, caly czs sie denerwowal, poplakiwal i krecil glowka. a dzis - super ![]()
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz ma takie bardziej luźne, jakby śluz, wczoraj jedna była taka bardzo wodnista. Jakby coś było nie tak z kupkami Bartusia, to na pewno byś zauważyła, że są po prostu inne niż zawsze. Flower widzę że jesteś, dlaczego się nie odzywasz? Pisz, co u Was?
![]() |
#3321 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie już nie wiem - czasami jakieś małe śluziki się pojawiają i ogólnie większość jest raczej dość luźnych, no i robi ich naprawdę sporo - co ciekawe w ciągu dnia praktycznie na kazdej pieluszce jest kupka a w nocy nic, tylko siusia... A dzisiaj moje maleństwo chyba z 5 minut wymachiwało łyżeczką silikonową ![]() ![]()
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do podnoszenia główki, to ja czytając nasze posty, zauważyłam pewną prawidłowość, że dużo dzieci między 2 a 3 miesiącem, przestaje lubieć leżenie na brzuszku i podnoszenie główki, a potem znowu jest ok. Więc tym się też nie martw, tylko dawaj go dalej na brzuszek, żeby nie zapomniał o tej pozycji i nie przestał jej lubić. Ja u mojego to w pewnym momencie zaniedbałam i potem troszkę trwało, zanim to znowu polubił.
![]() |
#3323 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak na powaznie to z tymi telewizorami trzeba uwazac, bo moja az glowke odwraca tak oglada:/ Cytat:
roztelepalabym go!naprawde, juz nigdy do niego nei pojde ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moj aniolek sobie zasnal przed 21, zobaczymy czy wytrzyma do rana. Bo zauwazylam, ze jak odciagalam z tej piersi, kiedy mialam probelm to ja zapychalam tak, ze dlugo potrafila wytrzymac bez jedzenia. Dawalam jej duzo. Z cyca to roznie, bo np. rano po nocy jadla mi godzine ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi, trzymam mocno kciukasy, żeby z tą nadżerką szybko przeminęło. A tak w ogóle, to mamy problem. Sandra nie chce pić z butli od tzta. U mnie pije niezależnie, czy z piersi, czy z butelki, u tzta jest wielka histeria. Mam nadzieję, że to minie. I dziś mieliśmy debiut kleikowy i Sandra zajadała się, aż jej się uszy trzęsły. Jutro będę obserwować jak się po tym miewa. A co do podnoszenia główki i róznych podobnych, to nie chcę nic przesądzać, ale jak dobrze pójdzie, to Sandra zacznie raczkować wcześniej niż się obracać. Co do przewracania z brzuszka na plecki to podejmuje już próby i nóżkami już jej się jakoś udaje, ale do pełnego obrotu przeszkadza jej ręka ![]() ![]() No i dziś muszę pochwalić córcię, bo udało się jej raz zasnąć całkiem bez smoczka, a po kąpieli długo była spokojna, ale gadała jeszcze z cieniami. Jak zaczęła trochę marudzić, to dałam jej smoczkana uspokojenie. Potem raz zajrzałam, jak już przysypiała, wzięłam jej smoczka, to otworzyła tylko oczka, westchnęła, przetarła oczęta i zasnęła znów sama.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-27 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie my już troszkę zaniedbaliśmy, a poza tym kładliśmy go na łóżku i tam mu było chyba za miękko bo zarywał buźką w łóżko - teraz go zaczęliśmy (od dziś ![]() A tak w ogóle to uwielbiam swojego synka i uważam, że jest the best. Ech ta matka bezkrytyczna ![]()
![]() |
#3326 | |||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() my dziś mieliśmy wielki dzień!! byliśmy na basenie ![]() troszkę Olka była zdziwiona o co chodzi, potem troszkę marudziła, następnie ładnie brała udział w zajęciach, aż w końcu usnęła! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() domi- nie martw sie, będzie dobrze! a ten poprzwedni gin to powinnasdo nigo pójśći mu natrzaskać!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Gucia- dobrze, że u rodzinki wszystko ok, ciesze się ze nasz kraj jest oszczędzany przez takie kataklizmy Cytat:
![]() i dziękuję ze zauważyłaś ze jestem splendid farmerem ![]() ![]() dodaje fotkę z basenu mojej foczki i foki ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-02-27 o 21:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Moja ksiezniczka to trzaska takie usmiechy, ze poprostu rozplywam sie...dzis jak jej powiedzialam, ze ja kocham to sie tak słodko usmiechnela
![]() ![]() chcialabym ja nagrac i na youtube wrzucic, ale nie umiem ![]() ja moja tez uwielbiam...zreszta kocham nad zycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym jeszcze rozpowiedziała na prawo i lewo jaki z niego idiota ![]() ale Ci zazdroszczę tego basenu ![]() ![]() ![]() <><<><<><><><><><><><>< a ja idę sobie wziąźć relaksującą kapiel ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
|
Eluś super zdjęcie
![]() Ja się nie mogę doczekać aż my pójdziemy na basen, ale teraz z tą biegunka Młody jest osłabiony i myślę, że poczekam do wizyty na szczepienie, żeby go lekarz obejrzał i powiedział że można. Tak czy siak, za jakieś 2-3 tygodnie my też w końcu wylądujemy w "wielkiej wodzie" ![]() A z tymi kupkami, to może Ci się udzielił mój niepokój? Wiesz "zbiorowa panika" ![]() Jak robi takie jak zawsze, to nie ma się czym martwić. A gdzie obiecane zdjęcia? ![]() Komandor od piątku stoi ![]() Domi, jak to nie umiesz. Chwyć telefon, nagraj filmik, a potem zarejestruj się na YT i załaduj film ![]() Simpatica to Ty TiRówka jesteś ![]()
#3330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Elalank super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.