|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
czesc
chwile mnie nie bylo i juz tyyyle nadrabiania ![]() na poczatek zdjecia mojego brzuszka - bo wreszcie doprosilam sie meza o uwiecznienie - pierwsza fotka miesiac przed, druga 12 tydzien i trzecia z dzisiaj - 16/17 tydzien jak na razie 7,5 kilo na plus dziewczyny, czy ktoras z Was myslala o aerobicu dla kobiet w ciazy?? tak sobie pomyslalam, ze moze wiecej ruchu byloby ratunkiem na moje zaparcia, skoro wszystkie domowe sposoby dzialaja tak sobie (siemie lniane, warzywa, otreby, activia..) |
|
|
|
#3963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech tyle sie trzeba nauczycCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki ja po szkole padnięta dzisiaj ale już nadrobiłam
ale nie pamietam co mialam odpisac bo 2 strony przeczytałam wczoraj wiem tylko że idealneciało o maść na moje swędzące sutki to w aptece dala mi Bevita jest to na jakies zadrapania suchą skóre dla dziecki czy tez do sutkow w czasie karmienia nie trzeba zmywac. ale żeby jakoś super mi pomagaa to nie bardzo troszke coś daje ale to też tylko na chwile pilotka super brzuszek i wcale nie widac że tyle przytyłaś ja wcześniej byłam pewna nad łóżeczkeim turystycznym właśnie tym arti ale teraz jakoś sie powoli przekonuje do zwykłego ale nie wiem bo tutystyczne ma koła i bym mogła do salonu w ciągu dzień go przestawić już sama nie wiem ;/ a właśnie dziewczyny co to znaczy że czujecie macice jak leżycie czy coś ? ja nie mam pojęcia i jak to wogóle czuc ?
|
|
|
|
#3965 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
my bedziemy miec Ikeowskie lozeczko - takie drewniane, jasnobrazowe - jest na stronce Ikeii na poczatku tez myslalam o turystycznym ze wzgledu na latwosc przemieszczania i kolka... ale siostra mi odradzila - zwykle jest wygodniejsze, po pierwsze bardziej stabilne, mozna na nim polozyc przewijak i bobasa przebrac, no i potem latwiej dziecko wstawac ze wzgledu na szczebelki a bobasa bede na dzien kladla do gondolki w wozku - taki mam plan ![]() tez nie wiem o co chodzi z 'czuciem' macicy ja tam nic nie czuje - poza babelkami ostatnio i chyba nawet czulam dwa pierwsze kopniaki - ale czekam na kolejne zeby sie upewnic, ze to na pewno to!
|
||
|
|
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak leżę na plecach to czuję taki balonik pod skórą jakby
Kończy się kilka centymetrów pod pępkiem i całkiem łatwo idzie wymacać gdzie się kończy macica a gdzie jest już "pusto"
|
|
#3967 |
|
Rozeznanie
|
hmm u mnie jakos nie bardzo to czuc.. ale moze to przez to, ze mam lozysko na przedniej scianie umiejscowione...
|
|
|
|
#3968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
,trochę mnie uspokoiłaś bo moja lekarka mnie troszkę nastraszyła jak byłam na wizycie w 18 tyg. powiedziała że 5 kg na plusie to za dużo i że mam ograniczyć spożywanie soli bo to przez gromadzenie wody w organizmie te 5 kg w tak krótkim czasie a ja też niestety męczę się z zaparciami i to możliwe przez to ta waga.
|
||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ruchy poczułam podczas 21 tygodnia.. to rodzić powinnam w 41 tygodniu? Jakoś chyba nie za bardzo. A jeszcze jakby to się miało liczyć od konkretniejszych kopniaczków to wogóle urodziłabym chyba w grudniu bo czuję takie bąbelkowanie i jakby popukiwanie.. nie wiem jak to określić i do czego zaliczyć.. czy do lekkich czy do średnich ruchów :P
Przez tą moją oponkę tłuszczową pewnie czuję słabiej.. :/ Aaaleeee! Ostatnio pani mi w karte ciąży wpisała 85,5kg a dziś się ważyłam i mam 84,5kg. I nie wiem czy ta ślepa kicha mnie tak kijowo zważyła czy jednak schudłam nieco ;]
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
mi wyszedl termin z kopniakow na 4 lipca tak jak z usg przesiewowego a z OM mialam na 7
|
|
|
|
#3971 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() myślę, że ponosisz ją jeszcze długo po ciąży ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
![]() a mnie wieczorem zaczął boleć dół brzucha z lewej strony, strasznie, zgięło mnie, leżałam i prawie płakałam nospa, po 30 minutach 2ga nospa i nic, TZ pojechał do apteki, bo nospa sie skonczyla, wzięłam trzecią tabletkę i po jakiś 30 min puściło troszkę, dalej mnie boli, to już tak od 20, mam bardziej twardą tą lewą stronę, nie wiem kurde co jest, a ten łobuz w środku kopie we wszystkie strony... duży musi być bo potrafi przywalić jak jutro rano będzie dalej taki bolący brzuch, to ide do gina, ale może w nocy przez sen przejdzie Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-03-01 o 00:19 |
||||
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
znowu nie mogę spać ![]() Chociaż prawdę mówiąc położyłam się wcześnie wiec nie ma co się dziwić, że organizm mówi"dziękuję, juz się wyspałem" ![]() Nie było mnie przez weekend. Starałam się nadrobić lekturę wizazu ale to ciężka sprawa Pojawiły się piękne brzuszki i pokoje ![]() Czuję, że teraz będzie nowy etap na forum - wklejanie zdjęć urządzonych pokoików W moim przypadku łóżeczko wstawimy do naszej sypialni więc nie będę miała możliwości urządzenia pokoju typowego maleństwa Strasznie żałuję bo zawsze marzyłam o takim ślicznym małym pokoiku gdzie stoi kołyska, fotel do karmienia, wszystko jest dobrane kolorystycznie... Taka wyidealizowana wersja ![]() Kilka zdjęć pokoików, które mi się podobają (zdjęcia z netu, niestety nie pamiętam stron ) Załącznik 2910060Załącznik 2910061Załącznik 2910062 Załącznik 2910063Załącznik 2910064Załącznik 2910066Załącznik 2910067 Cytat:
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-03-06 o 21:23 |
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Wysylam fotke z rana konczymy 19tc, wczoraj juz bardzo wyrazie czulam jak moje dziecko sie rusza, jak lerze, fajne uczucie
na plusie 3,5kg
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczyny! zycze Wam milego dnia i duuuuzo sloneczka, ja zaraz zmykam do pracy... oj nie chce sie, nie chce...
|
|
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuszek rośnie ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
Nie idz
|
||
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
hd, nie chce sie, ale musze, tzn. musze nie musze :p ale zauwazylam, ze jak siedze w domu, odpoczywam i nic nie robie to sie zdecydowanie gorzej czuje... cos ze mna nie tak
|
|
|
|
#3977 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj trafilam na ciekawy artykuł o odzywianiu sie w ciązy - ogolnie wszystko to co wiem.. ale jedno mnie zdziwiło, bo bylo tam napisane, ze powinnysmy w 2 trymestrze wypijać około 4 szklanek mleka ![]() mi jakos mleko w ciazy przestalo smakowac i nawet do kawy już nie daję jem tylko jeden jogurt dziennie... chyba źle robię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale jakoś bałabym się takie maleństwo w pokoju obok trzymać... no i z praktycznego punktu widzenia wygodniej jest chyba jak Młode będzie 'pod ręką' Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszę tu tylko pozakańczać parę spraw dzisiaj... |
|||||
|
|
|
#3978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moim przypadku odpoczynek od pracy baaaardzo mi służy ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Kiedyś (przed ciążą) czytałam bardzo ciekawy artykuł o tym, że mleko jest najbardziej przereklamowanym produktem na świecie. Ogólnie chodziło o to, że nie jest to niezbędny produkt w diecie człowieka. W przypadku ciąży myślę, że jest wskazany umiar. Nie jestem za całkowitym odstawieniem mleka ale nie zamierzam pić 4 szklanek dziennie Co kilka dni wypijam szklanke kakao, kilka łyżek do kawy inki i to cały mój kontakt z mlekiem ![]() Nawet w art. cytowanym przez papeterie napisano: "Podobnie nieprawdziwa jest opinia, że na samo pojawienie się mleka, a także na jego obfitość duży wpływ ma picie mleka krowiego, zwłaszcza w postaci bawarki, czyli zmieszanego pół na pół z czarną herbatą. Nic bardziej błędnego. Nadmiar mleka może okazać się wręcz szkodliwy – coraz więcej dzieci rodzi się z wrodzoną nietolerancją białka mleka krowiego." Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-03-01 o 08:07 |
||
|
|
|
#3979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 | |||||
|
Zadomowienie
|
Czesc
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sliczny i okraglutki |
|||||
|
|
|
#3981 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
a na zaparcia jedz kiwi |
||
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ale brzuszki piekne widze ze nie tylko ja mam klopoty z zaparciami ja jem tylko pieczywo zytnie, herbata owocowa, codziennie jablko. co dwa trzy dni activia i niestety niewiele to pomaga. moim problemem jest chyba to ze za malo pije
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane co do pierwszych ruchów, nie chodzi o te konkretne, tylko o te pierwsze pierwsze... ja w pierwszej ciąży nie byłam pewna, i sobie zapisywałam co i jak... i potem jak sie powtarzało, byłam pewna, że to to... i sobie doliczylam 20 tygodni i wyszło idealnie... mimo ze miesiac przed terminem z OM
![]() Karola ale brzuszek... spory ![]() A w Silesii dzisiaj spotkanie,ale się cieszę! |
|
|
|
#3984 |
|
BAN stały
|
kiwi, kiwi i jeszcze raz kiwi
|
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki ale u nie dzisiaj ładne słoneczko tylko ten wiatr bardzo wieje,
karolcia jaki ładny brzusio!!! Byłam wczoraj z koleżanką i jej dzidzi na spacerku na Kazimierzu - zagłębiarki powinny znać to miejsce i tak było pełno ludzi z małymi dziećmi i powiem wam że naoglądałam się sie tyle wózków że mam teraz mętlik w głowie napewno chce taki żeby można było foteli samochodowy zaadoptować do wózka znajoma mówi że to duży plus bo ona tak ma tylko musi zakładać adaptery i to jest ten minus bez adapterów jest dużo łatwiej. Widziałam np. ja rodzice wyciągając dzidzię z fotelika do wózka bdziło się i potem było bardzo marudne i po spacerze więc to jest duży plus żeby ten fotelik pasował do wózka.
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziunia
dzieki, w takim razie koniecznie sprobuje lece na cwiczenia, bede po 11 z kawka
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Zarejstrowalam sie do dentysty na 24.03 na przeglad
dzidzia sobie lekko kopie rusza sie U mnie wieje jakis sztorm ma byc masakra, buja tak autem ze szok...Nio ja tez widze ze juz wiekszy
|
|
|
#3988 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja czułam przedwczoraj... i jak doliczę 20 tyg wychodzi 17 lipca, a termin mam na 6 sierpnia Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2010-03-01 o 09:42 |
|
|
|
|
#3989 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie lepiej juz jej lizko kupic niz teraz na 160 tyle kasy wydac a potem znow inne?? a zakupy mi wysla do mamy a odbiore za 3 tyg... ![]() Cytat:
Cytat:
ale od 4 dni mam jakby jakies babelki i czuje w koncu na normalne....Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do wagi to ona sie waha w ciagu dnia i ja tez mam kilo mniej w domu rana niz po poludniu u gina Cytat:
ja po weekendzie w pracy, narobilam sie jak dziki osiol...7 godz na nogach ale od dzis juz mam wolne...sama szefowa zaproponowala.Glupio mi byo bo dopiero co miesiac mam papierek ale coz....powiedziala ze mam spokojnie rodzic i wracac jak juz wydobrzeje po cc Kochana babka Ona docenia moje staranie, i to ze tak wszystko szybko łapie mimo bariery jezykowej, i smiala sie ze ona wie ze ja to najlepiej bym wziela tego noworodka a tobolek i prosto z szpitala do pracy przytargala ale mam sie oszczedzac i czekac na dzidzi
|
|||||||
|
|
|
#3990 | |
|
Rozeznanie
|
qurcze zaraz sprobuje bo wczoraj kupiłam i do pracy sobie dzis wzielam wlasnie kiwi
itakasia a co Ty ćwiczysz? Cytat:
my za miesiac wybieramy sie na ogladanie wozkow do sklepu i wtedy ostatecznie zdecyduje co mi najlepiej będzie się prowadzić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

ech tyle sie trzeba nauczyc