Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-28, 21:15   #3961
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
No u mnie chyba, że będzie tak, że urodzę dopiero po terminie... to raczej nie pojadę, no bo jak... pojedzie pewnie sam Damian

Wiecie, że jak kiedyś tam gadaliśmy z Damianem o drugim dziecku, nie planując jeszcze drugiej ciąży dokładnie, mówiłam mu, że drugie dziecko chciałabym urodzić pomiędzy czerwcem a wrześniem... by było cieplutko. A najlepiej sierpniowe jak tata.... i w sumie nie planowaliśmy, bo drugie bejbi było wpadką, a się udało spełnienie moich marzeń...
A Łucja jest jak mama grudniowa, i też strzelec
Moja mama i ja jestesmy z sierpnia, wiec milo ze i nasz malec bedzie Lwem, pierwszy mial sie urodzic w marcu tego roku...no ale...wazne ze teraz jest oki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:17   #3962
pilotka f16
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II

czesc chwile mnie nie bylo i juz tyyyle nadrabiania
na poczatek zdjecia mojego brzuszka - bo wreszcie doprosilam sie meza o uwiecznienie - pierwsza fotka miesiac przed, druga 12 tydzien i trzecia z dzisiaj - 16/17 tydzien
jak na razie 7,5 kilo na plus wszystko to wina nieszczesnych zaparc

dziewczyny, czy ktoras z Was myslala o aerobicu dla kobiet w ciazy??
tak sobie pomyslalam, ze moze wiecej ruchu byloby ratunkiem na moje zaparcia, skoro wszystkie domowe sposoby dzialaja tak sobie (siemie lniane, warzywa, otreby, activia..)
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:25   #3963
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Chyba poduszka tez zbedna na poczatku bo niemowlakowi sie jej nie podklada
no wlasnie tak sie zastanawialam nad tym ale jakos mi tak bylo dziwnie ze dzidzia ma tak lezec ech tyle sie trzeba nauczyc

Cytat:
No u mnie chyba, że będzie tak, że urodzę dopiero po terminie... to raczej nie pojadę, no bo jak... pojedzie pewnie sam Damian

Wiecie, że jak kiedyś tam gadaliśmy z Damianem o drugim dziecku, nie planując jeszcze drugiej ciąży dokładnie, mówiłam mu, że drugie dziecko chciałabym urodzić pomiędzy czerwcem a wrześniem... by było cieplutko. A najlepiej sierpniowe jak tata.... i w sumie nie planowaliśmy, bo drugie bejbi było wpadką, a się udało spełnienie moich marzeń...
A Łucja jest jak mama grudniowa, i też strzelec
ja tez chcialam w lecie zeby dzidzia sie urodzila, a dodatkowo sobie wymyslilam ze fajnie by bylo zeby byl maly rak jak mama i tata. no i jedyna szansa byla w pazdzierniku i sie udalo wiec jesli wszystko bedzie dobrze to bedzie nas 3 raki w domu

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
na poczatek zdjecia mojego brzuszka - bo wreszcie doprosilam sie meza o uwiecznienie - pierwsza fotka miesiac przed, druga 12 tydzien i trzecia z dzisiaj - 16/17 tydzien

tak sobie pomyslalam, ze moze wiecej ruchu byloby ratunkiem na moje zaparcia, skoro wszystkie domowe sposoby dzialaja tak sobie (siemie lniane, warzywa, otreby, activia..)
ladny brzusio. sporo przytylas ale ja na fotkach nie widze duzej roznicy miedzy 12 tc a teraz
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:36   #3964
wiolek1
Zadomowienie

hej dziewczynki ja po szkole padnięta dzisiaj ale już nadrobiłam ale nie pamietam co mialam odpisac bo 2 strony przeczytałam wczoraj
wiem tylko że idealneciało o maść na moje swędzące sutki to w aptece dala mi Bevita jest to na jakies zadrapania suchą skóre dla dziecki czy tez do sutkow w czasie karmienia nie trzeba zmywac. ale żeby jakoś super mi pomagaa to nie bardzo troszke coś daje ale to też tylko na chwile

pilotka super brzuszek i wcale nie widac że tyle przytyłaś

ja wcześniej byłam pewna nad łóżeczkeim turystycznym właśnie tym arti ale teraz jakoś sie powoli przekonuje do zwykłego ale nie wiem bo tutystyczne ma koła i bym mogła do salonu w ciągu dzień go przestawić już sama nie wiem ;/

a właśnie dziewczyny co to znaczy że czujecie macice jak leżycie czy coś ? ja nie mam pojęcia i jak to wogóle czuc ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 21:47   #3965
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ladny brzusio. sporo przytylas ale ja na fotkach nie widze duzej roznicy miedzy 12 tc a teraz
dzieki

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
pilotka super brzuszek i wcale nie widac że tyle przytyłaś

ja wcześniej byłam pewna nad łóżeczkeim turystycznym właśnie tym arti ale teraz jakoś sie powoli przekonuje do zwykłego ale nie wiem bo tutystyczne ma koła i bym mogła do salonu w ciągu dzień go przestawić już sama nie wiem ;/

a właśnie dziewczyny co to znaczy że czujecie macice jak leżycie czy coś ? ja nie mam pojęcia i jak to wogóle czuc ?
dzieki wiolek

my bedziemy miec Ikeowskie lozeczko - takie drewniane, jasnobrazowe - jest na stronce Ikeii
na poczatku tez myslalam o turystycznym ze wzgledu na latwosc przemieszczania i kolka...
ale siostra mi odradzila - zwykle jest wygodniejsze, po pierwsze bardziej stabilne, mozna na nim polozyc przewijak i bobasa przebrac, no i potem latwiej dziecko wstawac ze wzgledu na szczebelki
a bobasa bede na dzien kladla do gondolki w wozku - taki mam plan

tez nie wiem o co chodzi z 'czuciem' macicy ja tam nic nie czuje - poza babelkami ostatnio i chyba nawet czulam dwa pierwsze kopniaki - ale czekam na kolejne zeby sie upewnic, ze to na pewno to!
Stary 2010-02-28, 21:49   #3966
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Ja jak leżę na plecach to czuję taki balonik pod skórą jakby Kończy się kilka centymetrów pod pępkiem i całkiem łatwo idzie wymacać gdzie się kończy macica a gdzie jest już "pusto"
Stary 2010-02-28, 21:55   #3967
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ja jak leżę na plecach to czuję taki balonik pod skórą jakby Kończy się kilka centymetrów pod pępkiem i całkiem łatwo idzie wymacać gdzie się kończy macica a gdzie jest już "pusto"
hmm u mnie jakos nie bardzo to czuc.. ale moze to przez to, ze mam lozysko na przedniej scianie umiejscowione...
Stary 2010-02-28, 22:32   #3968
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
No właśnie nie wiedziałam jak to jest w przypadku drugiego dziecka... jeśli powinnam dodać 22 tygodnie, no to nie 10 lipiec, a 24 lipiec termin porodu... a wg OM 12 sierpień zobaczymy więc jak to będzie... lipiec by mi bardziej pasował hahaha albo początek sierpnia... bo 21 sierpnia siostra mojego TŻ będzie mieć wesele... i planujemy jechać. A to pod Tarnowem
Ale mi się pokryło fajnie jeśli chodzi o termin porodu, dopiero teraz sobie obliczyłam że wg ruchów wychodzi mi 19.07 a wg OM 17.07 choć z usg też mi wyszło na 19.07

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:

Ładny brzusio ,trochę mnie uspokoiłaś bo moja lekarka mnie troszkę nastraszyła jak byłam na wizycie w 18 tyg. powiedziała że 5 kg na plusie to za dużo i że mam ograniczyć spożywanie soli bo to przez gromadzenie wody w organizmie te 5 kg w tak krótkim czasie a ja też niestety męczę się z zaparciami i to możliwe przez to ta waga.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 22:45   #3969
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja ruchy poczułam podczas 21 tygodnia.. to rodzić powinnam w 41 tygodniu? Jakoś chyba nie za bardzo. A jeszcze jakby to się miało liczyć od konkretniejszych kopniaczków to wogóle urodziłabym chyba w grudniu bo czuję takie bąbelkowanie i jakby popukiwanie.. nie wiem jak to określić i do czego zaliczyć.. czy do lekkich czy do średnich ruchów :P
Przez tą moją oponkę tłuszczową pewnie czuję słabiej.. :/

Aaaleeee! Ostatnio pani mi w karte ciąży wpisała 85,5kg a dziś się ważyłam i mam 84,5kg.
I nie wiem czy ta ślepa kicha mnie tak kijowo zważyła czy jednak schudłam nieco ;]

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 22:53   #3970
aniaa22
Zakorzenienie

mi wyszedl termin z kopniakow na 4 lipca tak jak z usg przesiewowego a z OM mialam na 7
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 00:13   #3971
olakola
Zadomowienie

może się czepiam - ale pościel kupujesz na 120X60 a materac 140x70, to może nie pasować, poza tym planujesz łóżeczko standardowe (120x60) czy to większe - do 7 lat - 140x70 ?

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
heh Papeteria - to mój TŻ tak zawsze "końcówki" końcówkami nazywa i tak mi się udzieliło

a to mój dzisiejszy bluzeczkowy zakup
ale dekolt

myślę, że ponosisz ją jeszcze długo po ciąży

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
10 minut przed wyjsciem na impreze przyszly mi zamowione bluzki jednej zdjecie zamieszczam teraz (w tej ide) a nastepna jutro :P
ślicznie wyglądasz, cudownie

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka426 Pokaż wiadomość
hej czytałam na forum o wózkach , i chciałam się zapytać czy wy już myślicie nad tym jaki wózek wybrać . Powiem szczerze że nie podobają mi się takie gdzie można zamontować fotelik samochodowy do stelarza, dzidzia jest wygięta i mam wrażenie że dziecku jest strasznie niewygodnie. Takie małe dziecko powinno być chyba w pozycji leżącej a nie na pół siedząco. Co o tym myślicie?
ja uważam, że dobrze, jak jest taka opcja - bo jak na spacer idziesz to bierzesz normalną gondolę, natomiast jak chcesz gdzieś skoczyć autem - do sklepu, do lekarza, czy znajomych bierzesz tylko foteli samochodowy i stelaż od wózka.

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
próbowałaś jeść śliwki suszone ?? nie dużo, kilka, tak 7-9 dziennie ? u mnie to działa cuda - codziennie toaleta

a mnie wieczorem zaczął boleć dół brzucha z lewej strony, strasznie, zgięło mnie, leżałam i prawie płakałam
nospa, po 30 minutach 2ga nospa i nic, TZ pojechał do apteki, bo nospa sie skonczyla, wzięłam trzecią tabletkę i po jakiś 30 min puściło troszkę,
dalej mnie boli, to już tak od 20, mam bardziej twardą tą lewą stronę,
nie wiem kurde co jest,
a ten łobuz w środku kopie we wszystkie strony... duży musi być bo potrafi przywalić
jak jutro rano będzie dalej taki bolący brzuch, to ide do gina, ale może w nocy przez sen przejdzie

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-03-01 o 00:19
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 05:51   #3972
hd2005
Zakorzenienie

Cześć
znowu nie mogę spać
Chociaż prawdę mówiąc położyłam się wcześnie wiec nie ma co się dziwić, że organizm mówi"dziękuję, juz się wyspałem"

Nie było mnie przez weekend. Starałam się nadrobić lekturę wizazu ale to ciężka sprawa

Pojawiły się piękne brzuszki i pokoje
Czuję, że teraz będzie nowy etap na forum - wklejanie zdjęć urządzonych pokoików

W moim przypadku łóżeczko wstawimy do naszej sypialni więc nie będę miała możliwości urządzenia pokoju typowego maleństwa Cóż, mieszkanie w bloku ...
Strasznie żałuję bo zawsze marzyłam o takim ślicznym małym pokoiku gdzie stoi kołyska, fotel do karmienia, wszystko jest dobrane kolorystycznie... Taka wyidealizowana wersja

Kilka zdjęć pokoików, które mi się podobają (zdjęcia z netu, niestety nie pamiętam stron )
Załącznik 2910060Załącznik 2910061Załącznik 2910062
Załącznik 2910063Załącznik 2910064Załącznik 2910066Załącznik 2910067

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Fajny artykuł szczególnie to na dole : nie wierz przesądom
http://ciazaporod.pl/polog_karmienie...8.html?print=1
Interesujący. Potwierdza się zasada- "nie gmerać przy sutkach". Natura jest mądra i wie co robi

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-03-06 o 21:23
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 06:48   #3973
karolcia228
Zakorzenienie

Wysylam fotke z rana konczymy 19tc, wczoraj juz bardzo wyrazie czulam jak moje dziecko sie rusza, jak lerze, fajne uczucie na plusie 3,5kg

Stary 2010-03-01, 06:55   #3974
magdzia33
Zakorzenienie

dzien dobry dziewczyny! zycze Wam milego dnia i duuuuzo sloneczka, ja zaraz zmykam do pracy... oj nie chce sie, nie chce...

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 06:56   #3975
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Wysylam fotke z rana konczymy 19tc, wczoraj juz bardzo wyrazie czulam jak moje dziecko sie rusza, jak lerze, fajne uczucie na plusie 3,5kg
Widać różnicę od ostatniego zdjęcia
Brzuszek rośnie

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Cytat:
Napisane przez magdzia33 Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczyny! zycze Wam milego dnia i duuuuzo sloneczka, ja zaraz zmykam do pracy... oj nie chce sie, nie chce...

Nie idz

Stary 2010-03-01, 07:05   #3976
magdzia33
Zakorzenienie

hd, nie chce sie, ale musze, tzn. musze nie musze :p ale zauwazylam, ze jak siedze w domu, odpoczywam i nic nie robie to sie zdecydowanie gorzej czuje... cos ze mna nie tak

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 08:05   #3977
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ładny brzusio ,trochę mnie uspokoiłaś bo moja lekarka mnie troszkę nastraszyła jak byłam na wizycie w 18 tyg. powiedziała że 5 kg na plusie to za dużo i że mam ograniczyć spożywanie soli bo to przez gromadzenie wody w organizmie te 5 kg w tak krótkim czasie a ja też niestety męczę się z zaparciami i to możliwe przez to ta waga.
no wlasnie ja tez sporo sole.. :/ musze cos z tym zrobic..
wczoraj trafilam na ciekawy artykuł o odzywianiu sie w ciązy - ogolnie wszystko to co wiem.. ale jedno mnie zdziwiło, bo bylo tam napisane, ze powinnysmy w 2 trymestrze wypijać około 4 szklanek mleka
mi jakos mleko w ciazy przestalo smakowac i nawet do kawy już nie daję
jem tylko jeden jogurt dziennie... chyba źle robię

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
próbowałaś jeść śliwki suszone ?? nie dużo, kilka, tak 7-9 dziennie ? u mnie to działa cuda - codziennie toaleta

a mnie wieczorem zaczął boleć dół brzucha z lewej strony, strasznie, zgięło mnie, leżałam i prawie płakałam
nospa, po 30 minutach 2ga nospa i nic, TZ pojechał do apteki, bo nospa sie skonczyla, wzięłam trzecią tabletkę i po jakiś 30 min puściło troszkę,
dalej mnie boli, to już tak od 20, mam bardziej twardą tą lewą stronę,
nie wiem kurde co jest,
a ten łobuz w środku kopie we wszystkie strony... duży musi być bo potrafi przywalić
jak jutro rano będzie dalej taki bolący brzuch, to ide do gina, ale może w nocy przez sen przejdzie
na poczatku ciazy jadlam jak szalona te śliwki i troche pomagało, ale ostatnio juz patrzeć na nie nie mogę... tak samo jak na Activię, ktorą do tej pory uwielbialam...

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Strasznie żałuję bo zawsze marzyłam o takim ślicznym małym pokoiku gdzie stoi kołyska, fotel do karmienia, wszystko jest dobrane kolorystycznie... Taka wyidealizowana wersja
też mi się strasznie podobają białe mebelki w pokoju dla bobasa
ale jakoś bałabym się takie maleństwo w pokoju obok trzymać... no i z praktycznego punktu widzenia wygodniej jest chyba jak Młode będzie 'pod ręką'

Cytat:
fajny brzucho

Cytat:
ech ja tez juz w pracy i tez mam dosc... na szczescie u mnie to ostatni dzien bo od jutra idę na tydzien zwolnienia- wreszcie sie wyśpię
muszę tu tylko pozakańczać parę spraw dzisiaj...
Stary 2010-03-01, 08:15   #3978
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd, nie chce sie, ale musze, tzn. musze nie musze :p ale zauwazylam, ze jak siedze w domu, odpoczywam i nic nie robie to sie zdecydowanie gorzej czuje... cos ze mna nie tak
w takiej sytuacji zdecydowanie "idz"

W moim przypadku odpoczynek od pracy baaaardzo mi służy

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
wczoraj trafilam na ciekawy artykuł o odzywianiu sie w ciązy - ogolnie wszystko to co wiem.. ale jedno mnie zdziwiło, bo bylo tam napisane, ze powinnysmy w 2 trymestrze wypijać około 4 szklanek mleka
mi jakos mleko w ciazy przestalo smakowac i nawet do kawy już nie daję
jem tylko jeden jogurt dziennie... chyba źle robię
Właśnie, z tym mlekiem to jakaś paranoja!
Kiedyś (przed ciążą) czytałam bardzo ciekawy artykuł o tym, że mleko jest najbardziej przereklamowanym produktem na świecie. Ogólnie chodziło o to, że nie jest to niezbędny produkt w diecie człowieka.

W przypadku ciąży myślę, że jest wskazany umiar. Nie jestem za całkowitym odstawieniem mleka ale nie zamierzam pić 4 szklanek dziennie Co kilka dni wypijam szklanke kakao, kilka łyżek do kawy inki i to cały mój kontakt z mlekiem

Nawet w art. cytowanym przez papeterie napisano:
"Podobnie nieprawdziwa jest opinia, że na samo pojawienie się mleka, a także na jego obfitość duży wpływ ma picie mleka krowiego, zwłaszcza w postaci bawarki, czyli zmieszanego pół na pół z czarną herbatą. Nic bardziej błędnego. Nadmiar mleka może okazać się wręcz szkodliwy – coraz więcej dzieci rodzi się z wrodzoną nietolerancją białka mleka krowiego."

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-03-01 o 08:07
Stary 2010-03-01, 08:29   #3979
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
W przypadku ciąży myślę, że jest wskazany umiar. Nie jestem za całkowitym odstawieniem mleka ale nie zamierzam pić 4 szklanek dziennie Co kilka dni wypijam szklanke kakao, kilka łyżek do kawy inki i to cały mój kontakt z mlekiem

Nawet w art. cytowanym przez papeterie napisano:
"Podobnie nieprawdziwa jest opinia, że na samo pojawienie się mleka, a także na jego obfitość duży wpływ ma picie mleka krowiego, zwłaszcza w postaci bawarki, czyli zmieszanego pół na pół z czarną herbatą. Nic bardziej błędnego. Nadmiar mleka może okazać się wręcz szkodliwy – coraz więcej dzieci rodzi się z wrodzoną nietolerancją białka mleka krowiego."
wiesz co byc moze cos w tym jest- moja przyjaciółka, ktora przestrzegała picia mleka (min. 3 szkl dziennie) urodzila córeczke, ktora ma straszna alergie wlasnie na mleko i przetwory mleczne...
Stary 2010-03-01, 08:34   #3980
vette
Zadomowienie

Czesc
Cytat:
jak na razie 7,5 kilo na plus
sliczny brzuszek
Cytat:
Ja cwicze w domu ale nie jest to aerobic ...tylko zwykle silowe cwiczenia.

Cytat:

Potwierdzam! sliwki sa swietne! ja jem jedna codziennie po przebudzeniu

Cytat:
Czuję, że teraz będzie nowy etap na forum - wklejanie zdjęć urządzonych pokoików
Piekne pokoje

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ograniczyc spozywanie soli swoja droga, ale ja bym sie tymi 5 kg tak nie przejmowala. W koncu to juz prawie polowa ciazy

Cytat:
Wysylam fotke z rana konczymy 19tc
Sliczny i okraglutki Gratuluje ruchow
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 09:29   #3981
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
spory już

Cytat:
- 16/17 tydzien
nie widać tych 7,5 kg

a na zaparcia jedz kiwi mi pomogło.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 09:34   #3982
itakasia
Zakorzenienie

witajcie
ale brzuszki piekne
widze ze nie tylko ja mam klopoty z zaparciamija jem tylko pieczywo zytnie, herbata owocowa, codziennie jablko. co dwa trzy dni activia i niestety niewiele to pomaga. moim problemem jest chyba to ze za malo pije
Stary 2010-03-01, 09:36   #3983
bassienkaw
Zakorzenienie

Kochane co do pierwszych ruchów, nie chodzi o te konkretne, tylko o te pierwsze pierwsze... ja w pierwszej ciąży nie byłam pewna, i sobie zapisywałam co i jak... i potem jak sie powtarzało, byłam pewna, że to to... i sobie doliczylam 20 tygodni i wyszło idealnie... mimo ze miesiac przed terminem z OM
Karola ale brzuszek... spory

A w Silesii dzisiaj spotkanie,ale się cieszę!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 09:37   #3984
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witajcie
ale brzuszki piekne
widze ze nie tylko ja mam klopoty z zaparciamija jem tylko pieczywo zytnie, herbata owocowa, codziennie jablko. co dwa trzy dni activia i niestety niewiele to pomaga. moim problemem jest chyba to ze za malo pije
kiwi, kiwi i jeszcze raz kiwi
Stary 2010-03-01, 09:38   #3985
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cześć mamuśki ale u nie dzisiaj ładne słoneczko tylko ten wiatr bardzo wieje,
karolcia jaki ładny brzusio!!! Byłam wczoraj z koleżanką i jej dzidzi na spacerku na Kazimierzu - zagłębiarki powinny znać to miejsce i tak było pełno ludzi z małymi dziećmi i powiem wam że naoglądałam się sie tyle wózków że mam teraz mętlik w głowie napewno chce taki żeby można było foteli samochodowy zaadoptować do wózka znajoma mówi że to duży plus bo ona tak ma tylko musi zakładać adaptery i to jest ten minus bez adapterów jest dużo łatwiej. Widziałam np. ja rodzice wyciągając dzidzię z fotelika do wózka bdziło się i potem było bardzo marudne i po spacerze więc to jest duży plus żeby ten fotelik pasował do wózka.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 09:39   #3986
itakasia
Zakorzenienie

Zuziunia
dzieki, w takim razie koniecznie sprobuje

lece na cwiczenia, bede po 11 z kawka
Stary 2010-03-01, 09:39   #3987
karolcia228
Zakorzenienie

Zarejstrowalam sie do dentysty na 24.03 na przeglad dzidzia sobie lekko kopie rusza sie U mnie wieje jakis sztorm ma byc masakra, buja tak autem ze szok...

Nio ja tez widze ze juz wiekszy

Stary 2010-03-01, 09:41   #3988
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Kochane co do pierwszych ruchów, nie chodzi o te konkretne, tylko o te pierwsze pierwsze... ja w pierwszej ciąży nie byłam pewna, i sobie zapisywałam co i jak... i potem jak sie powtarzało, byłam pewna, że to to... i sobie doliczylam 20 tygodni i wyszło idealnie... mimo ze miesiac przed terminem z OM
i co w terminie się urodziła Łucja czy wcześniej?

ja czułam przedwczoraj... i jak doliczę 20 tyg wychodzi 17 lipca, a termin mam na 6 sierpnia

Edytowane przez Zuziunia
Czas edycji: 2010-03-01 o 09:42
Stary 2010-03-01, 09:46   #3989
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
muminek88 zakupki na allegro swietne!!
Wlasnie przydalby sie taki rozek wiazany, te na rzepe sa do niczego..

A jeszcze czeka wielki zakup lozeczka dla niej + materacyka.. lozko na 160 bede chyba kupowac.. ale kurcze jak nic z 500zl z materacem, ..ufff..

A ty zakupki kiedy odbierasz? przesylaja ci je do niemiec, czy w polsce je zabierzesz jak bedziesZ?
A moze ja zle przeczytalam i ty je narazie ogladasz? czy juz zamowilas?
no ja do pierwszego mialam na rzepy i klapa...

a nie lepiej juz jej lizko kupic niz teraz na 160 tyle kasy wydac a potem znow inne??

a zakupy mi wysla do mamy a odbiore za 3 tyg...

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A może by jakąś taką koszulę zakupić do porodu?
Jaką wogóle trzeba mieć i czy od tego sprzedawcy by mogła być jakaś?
No chyba dobra - do kolan, z odpinanymi cyckami... i do karmienia drugą czy tam więcej .
chyba wiecej lepiej bo mozna zaplamic, mleko cieknie...ja mialam ze 3 chyba i moj wciaz przepieral w domu i mi nosil...

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
trzeba przyznac mąz ma talent
a od 1 wizyty przytyłam 3 kg ael apetyt mam i czuje ze przy nastepnej bedzie kiepsko mam 16 marca więc ponad dwa tyg jeszcze juz się doczekać nie moge !!! będę miała w tedy usg połówkowe

Dobranoc dziewczyny
a ja 2 dni po tobie mam,czujesz juz ruchy bo ja nie ale od 4 dni mam jakby jakies babelki i czuje w koncu na normalne....
Cytat:
Napisane przez myszka426 Pokaż wiadomość
hej czytałam na forum o wózkach , i chciałam się zapytać czy wy już myślicie nad tym jaki wózek wybrać . Powiem szczerze że nie podobają mi się takie gdzie można zamontować fotelik samochodowy do stelarza, dzidzia jest wygięta i mam wrażenie że dziecku jest strasznie niewygodnie. Takie małe dziecko powinno być chyba w pozycji leżącej a nie na pół siedząco. Co o tym myślicie?
w brzusiu dzidzia jest jeszcze bardziej pozwijana wiec tez mu tam nie wygodnie a foteliki sa robione pod nie wiec chyba tak ma byc

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
jakie łóżeczka planujecie kupić? bo ja wcześniej myślałam o turystycznym ale teraz jednak wole drewniane.. już mi się takie jedno podoba na allegro... ale jeszcze troche czasu mamy
mamy takie i takie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja ruchy poczułam podczas 21 tygodnia.. to rodzić powinnam w 41 tygodniu? Jakoś chyba nie za bardzo. A jeszcze jakby to się miało liczyć od konkretniejszych kopniaczków to wogóle urodziłabym chyba w grudniu bo czuję takie bąbelkowanie i jakby popukiwanie.. nie wiem jak to określić i do czego zaliczyć.. czy do lekkich czy do średnich ruchów :P
Przez tą moją oponkę tłuszczową pewnie czuję słabiej.. :/

Aaaleeee! Ostatnio pani mi w karte ciąży wpisała 85,5kg a dziś się ważyłam i mam 84,5kg.
I nie wiem czy ta ślepa kicha mnie tak kijowo zważyła czy jednak schudłam nieco ;]
mozesz 2 tyg przenosic i urodzic w 42 tyg

co do wagi to ona sie waha w ciagu dnia i ja tez mam kilo mniej w domu rana niz po poludniu u gina

Cytat:
może się czepiam - ale pościel kupujesz na 120X60 a materac 140x70, to może nie pasować, poza tym planujesz łóżeczko standardowe (120x60) czy to większe - do 7 lat - 140x70 ?
juz tlumacze....mam lozeczko to 120 teraz dla Szymka a drugie na strychu te wieksze... jak urodzi sie drugie to mlody dostanie wieksze i datego teraz kupial ten wikszy materac bo maly juz mam...a posciel na 120 tez bo takie juz mam wsypy antyalergiczne

ja po weekendzie w pracy, narobilam sie jak dziki osiol...7 godz na nogach ale od dzis juz mam wolne...sama szefowa zaproponowala.Glupio mi byo bo dopiero co miesiac mam papierek ale coz....powiedziala ze mam spokojnie rodzic i wracac jak juz wydobrzeje po cc Kochana babka Ona docenia moje staranie, i to ze tak wszystko szybko łapie mimo bariery jezykowej, i smiala sie ze ona wie ze ja to najlepiej bym wziela tego noworodka a tobolek i prosto z szpitala do pracy przytargala ale mam sie oszczedzac i czekac na dzidzi
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 09:48   #3990
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
kiwi, kiwi i jeszcze raz kiwi
qurcze zaraz sprobuje bo wczoraj kupiłam i do pracy sobie dzis wzielam wlasnie kiwi

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
lece na cwiczenia, bede po 11 z kawka
itakasia a co Ty ćwiczysz?

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj z koleżanką i jej dzidzi na spacerku na Kazimierzu - zagłębiarki powinny znać to miejsce i tak było pełno ludzi z małymi dziećmi i powiem wam że naoglądałam się sie tyle wózków że mam teraz mętlik w głowie napewno chce taki żeby można było foteli samochodowy zaadoptować do wózka znajoma mówi że to duży plus bo ona tak ma tylko musi zakładać adaptery i to jest ten minus bez adapterów jest dużo łatwiej. Widziałam np. ja rodzice wyciągając dzidzię z fotelika do wózka bdziło się i potem było bardzo marudne i po spacerze więc to jest duży plus żeby ten fotelik pasował do wózka.
mi podobaja sie wozki Mutsy - i dwie moje najlepsze przyjaciolki miały i bardzo sobie chwalily - przede wszystkim spacerówke
my za miesiac wybieramy sie na ogladanie wozkow do sklepu i wtedy ostatecznie zdecyduje co mi najlepiej będzie się prowadzić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości