|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
dziękuję jeszcze raz tym z Was, którym jeszcze nie dziękowałam
![]() Bydgoś - niezły ten filmik ![]() ja już po śniadanku, małż pojechał do pracy. zrobię sobie dziś spacerek do szpitala, bo tak ładnie słonko świeci. kolega mówił, że podobno szkołę rodzenia u nas prowadzi jakaś młoda dziewczyna po AWFie, chyba nawet z jego roku, ale pewny nie był. okaże się na miejscu. ![]() ciekawa jestem, jak to będzie, ciekawa jestem Kropki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | |
Zadomowienie
|
kropka75;]Nie ma statystyk, bo w wielu krajach zachodnich kobiecie do 3go miesiąca ciąży, gdy dzwoni w związku z krwawieniem mówi się: wziąć paracetamol i leżeć. Potem kobieta idzie do kontroli i jeśli nie trzeba czyścić, jest odsyłana do domu. Nie notuje się tego nawet. To normalne wg nich i tyle.
U nas się kobietę przyjmuje w szpitalu i ratuje ciążę. Idę o zakład, że gdyby te statystyki były, poronieniami zachód biłby nas na głowę. Ja, gdybym była w ciąży na zachodzie, nie donosiłabym jej do teraz. Nawet luteiny bym nie dostała, bo "jak ma się poronić to się ma i koniec". Przecież będzie następne. [/QUOTE] ... ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- [QUOTE=Jola00;17517037]Wszystkiego Najlepszego,100 Lat!!!! ![]() ![]() ![]() To prawda ![]() ![]() ![]() Nie ratują tutaj ciąży,doświadczyłam tego niestety na własnej skórze... ![]() ![]() Ja spotkałam się z opiniami,że opieka nad ciężarnymi w UK jest dobra i są zadowolone dziewczyny.... Jeśli wszystko jest w porządku,niemal książkowo to tak,problem zaczyna się kiedy coś złego zaczyna się dziać.... Dla ciekawości powiem Wam,że do tej pory (mój 27 tydzień) krew miałam pobieraną dwa razy.... ![]() ![]() Na ostatniej wizycie położna badała mocz,słuchała bicia dziecka,mierzyła ciśnienie,a! i mierzyła centymetrem brzuch ![]() Ważona byłam jeden raz w 13 tc ![]() Sama kontroluję sobie wagę ![]() Staram się dobrze odżywiać i jem witaminki,mam nadzieję,że hemoglobina nie spadła bardzo.... USG miałam 4,to piąte już robiłam prywatnie...Badania ginekologicznego nie ma.... Tak właśnie wygląda opieka nad ciężarnymi u mnie ![]() ... ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Co chodzi o sluzbe zdrowia to niestety mam inne zdanie, kilka lat temu stracilam pierwsza ciaze, pojechalam do szpitala przy minimalnym krwawieniu, byla sobota, do poniedzialku rano nie zajal sie mna zaden lekarz...doslownie, w poniedzialek rano poronilam w lazience.... Z drugiej strony, pisalam wam, ze moja siostra urodzila w ubiegly piatek przez c.c. synka w szpitalu na Jaczewskiego w Lublinie.... to tez historia, znalazla sie na oddziale w srode w nocy z bólami i skurczami (ma doswiadczenie, to jej 3 dziecko) ...podlaczyli j apod monitor, dali zastrzyk przyspieszajacy i nic, rozwarcie tylko do 3 cm... biedna meczyla sie do piatku nad ranem, byla wykonczona... W koncu pojawila sie nasza dobra znajoma, która kiedys pracowala tam i poruszyla personel...okazalo sie , ze maly mial zaplatana raczke w pepowinie i nie mógl ulozyc sie odpowiednio do porodu , tetno jego zaczelo zanikac i po sprawdzeniu wód plodowych okazalo sie , ze robia sie zielone...pilnie zrobiono cesarke. Cale szczescie, ze obydwoje czuja sie juz dobrze, maly wazyl 3075g i 56cm , wczoraj zrobiono dodatkowe badania Oliwierkowi i nie ma zagrozenia zdrowia , i dzisiaj sa juz do wypisu Co chodzi o sluzbe zdrowia w kraju , w którym mieszkam to jestem bardzo zadowolona....mialam powazna operacje na jajniki i jedyna mozliwoscia zajscia w ciazy bylo In.vitro. Caly koszt przygotowania (okolo. 9 tys.€) i proces FIV pokrywa panstwowa sluzba zdrowia wszystkim kobietom do 40 roku zycia i 3 razy(jezeli za pierwszym razem sie nie uda). Skorzystalam z pomocy i dzieki temu oczekujemy przyjscia na swiat naszej córeczki, udalo nam sie za pierwszym razem. Przez pierwsze dwa miesiace bylam prowadzona przez Pania.Dr. , która przprowadzila caly zabieg, od samego poczatku kontrole, USG itd..... po 100% pewnosci, ze wszystko idzie dobrze odeslala mnie do mojego lekarza w przychodni. Pan.Dr., który prowadzi moja ciaze jest super, poswieca mi czas, odpowiada na wszystkie watpliwosci i zapytania, a mam zawsze kilka przygotowanych i oczekuje potwierdzenia na moje przypuszczenia (dodam, ze jestem polozna). Na kazdej wizycie mam robione USG, 20 tyg. mialam zrobione w 3D i dostalam w prezencie fotke i DVD (musialam tylko przyniesc wlasna plytke do nagrania). Przeprowadzil ze mna szczególowy wywiad po czym skierowal mnie na badania genetyczne krwi i dzieki mu za to , bo przynajmniej dowiedzialam sie , ze posiadam hemocysteine i co mam robic aby zapobiec wzrostu jej poziomu we krwi. i od razu musialam odstawic zelazo, które nie wplywa pozytywnie na moja krew. Oprócz tego mam od poczatku ciazy wizyty u poloznej w przychodni, na przywitanie dostalam mala wyprawke z kosmetykami , pieluszki dodot dla noworodka, próbki kosmetyków dla kobiet w ciazy oraz 6-miesieczna prenumerate gratis czasopisma "Mibebe" ("Moje dziecko"). Bylam juz na dwóch spotkaniach , 1 i 2 semestru ciazy w przychodni, a 3 marca zaczynamy szkole rodzenia z reszta pacjentek i ta polozna (raz w tygodniu) i do rozwiazania..(maja super przygotowane sale do wykladów i gimnastyczne, jedyne co mamy przyniesc ze soba to dres i wode do picia) Pierwsza wizyte po porodzie mam w 10 dni ..potem, jak dziecko konczy 1 miesiac mamy cwiczenia dla matki z dzieckiem przez pól roku , które tez sa prowadzone przez polozna i lekarza. Maja na celu pomóc w szybkim tepie rekuperacji mamom oraz zapobieganiu kolek u dzieci oraz prawidlowy rozwój psycho-motoryczny. Poród odbedzie sie tez w szpitalu panstwowym polozniczo- dzieciecym , pokoje saq 1 i 2 osobowe... (ja bede miala jedn jako, ze w szpitalu, który wybralam pracuje moja sasiadka i juz mi to zapwenila ![]() Jednym slowem, jestem bardzo ale to bardzo zadowolona, moje kolezanki, które tu rodzily równiez. Do szpitala tylko musze zabrac moja kosmetyczke , kapcie i ciuchy do wyjscia, reszte dostaje sie: koszule, podpaski, pieluszki i wyprawka dla dziecka kompletna (ubranka, srodki higieny itd). Opieka zdrowotna dla matek jest od pierwszego dnia ciazy i jezeli cos jest nie tak to hospitalizacja lub zwolnienie do konca ciazy. Nie wszystko jest jednak tak rózowo, wlasnie w kongresie glosowano na legalna aborcje od 16 roku zycia i zostala zaakceptowana ustawa minimalna róznica glosów za. Boje sie ze Hiszpania stanie sie wkrótce rajem aborcji :-( No i nie obedzie sie bez pochwalenia sie moim nowonarodzonym siostrzencem Olivierem..oto on, zaraz po przyjsciu na swiat 26.02.2010, o 5.1o rano
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-01 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to kuruj się szybko, a skutecznie. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | ||||||
Zadomowienie
|
Margo, sto lat
![]() ![]() ![]() ![]() Emerald, alez masz sliczna, kudlata coreczke ![]() Jola, gratulacje trzeciego synka ![]() ![]() Slipe, przestan kusic tymi ciastkami, mufinkami i innymi bo padne. Mam ogromna faze na slodkie ostatnio ![]() Yolanda, mozna jeszcze glosowac ? ![]() Dla mnie 1 link: nr 7 i 8 2 link: nr 03 Cytat:
Cytat:
Zawsze, w razie 'czegos' moge zglosic sie do swojego szpitala polozniczego gdzielekarz przyjmuje 24 h na dobe. Nie narzekam. Ale do 3 miesiaca pekalam czy bedzie dobrze.... Cytat:
![]() Tutaj porod odbywa w dwoch pokojach. W pierwszym pokoju moge byc z kim sobie tam chce ale na samo wyjscie malucha przechodze do pokoju obok i tam wole byc bez meza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Okropienstw. Mam nadzieje, ze sie wiecej nie powtorzy ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry babeczki. Zakupilam w sobote w H&M staniki do karmienia. Zadowolona nie jestem. Kupilam tez 2 koszulki z opcja karmienia. Te juz moga byc. Jeszcze miesiac w pracy jestem i jak dobrze pojdzie to za 2 miesiace i 1 dzien bede rodzic ![]() Dzisiaj moj 31 + 1 tc ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-03-01 o 08:43 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluje skonczonych 31 tygodni ![]() Kurcze, Twój poród tuż tuż.... Mój chyba też niewiele później ... ![]() ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-03-01 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
strach się bać, jak to już niedaleko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie pojadę okrężną... Mnie jesteś ciekawa? ![]() ![]() ![]() Jak nie dojadę, znaczy zostałam gdzieś stać na drodze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
a ja się prawie wcale nie maluję
![]() takie korasy mówisz? to ciekawe jak mój chłop dojechał do pracy, bo wychodził dużo później niż zwykle ![]() ja idę na piechotę, może mnie wiatr nie porwie (w końcu ważę trochę więcej niż kilka miesięcy temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale ten czas zapyla. ![]() a czemu staniki z H&M Ci nie odpowiadają? to nie mierzyłaś przed zakupem? idź oddaj... Ja też jeszcze tylko miesiąc pracuję. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ano czas zasuwa jak glupi ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17537577]gratki za 31tc. ![]() ale ten czas zapyla. ![]() a czemu staniki z H&M Ci nie odpowiadają? to nie mierzyłaś przed zakupem? idź oddaj... Ja też jeszcze tylko miesiąc pracuję. ![]() ![]() ![]() ![]() To od kwietnia staramy sie byczyc w domu ![]() Mierzylam przed zakupem ale to sa te pakowane po dwa (bialy i czarny) i numeracja nie zgodna z ta, ktora znalam z przed ciazy ![]() ![]() Ale dzisiaj zalozylam go aby pochodzic i nawet juz jest lepiej, jakos sie ulozyl ![]()
![]() |
#3041 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I gratki z 32 ( ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Gratuluję kolejnych, rozpoczętych tygodni ![]() Witajcie. Mam tydzień wolnego ![]() ![]() Noc miałam taką sobie. Obudziłam się o 4.20 i nie spałam do 6.00. Luiza się rozbrykała ![]() Zaczynamy dzisiaj 29 tydzień ![]() Wg suwaczka zostały 74 dni do porodu ![]()
![]() |
#3043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koszulki z Hennesa i dla mnie sa ok. Mialam juz kiedys czarna z opcja karmienia (odkrylam, serio przez przypadek, ze odpina sie cycek ![]() Wiec zakupilam jeszcze 2. Mam zamiarw nich spac i karmic. Zobaczymy w praniu. marhalczar , sliczny chlopczyk Twojej siostry ![]()
![]() |
#3044 |
Konto usunięte
|
czy któraś z Was orientuje się w temacie kredytów gotówkowych?
![]() potrzebuję kredyt w wysokości 10 tysięcy, okres spłaty: rok- półtora roku. ![]() Czy możecie polecić jakiś konkretny bank? ![]() Jak tak na necie szukam, to oferta polbanku wydaje mi się najkorzystniejsza, czy ktoś korzystał z usług tego banku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
ja sem bak.
zajęcia odwołane, bo w szpitalu imprezka z powodu otwarcia nowego skrzydła, czy czegos tam ![]() Kropka próbowała mnie zawrócić z drogi, ale było już za późno. może nawet gdzieś się minęłyśmy? zaszłam do "Raju dziecka" na Niepodległości. dziewczyna bardzo wyczerpująco przekonywała mnie, że nie da się już kupić x-landerów z poprzednich kolekcji, tylko z tej nowej i wychwalała pod niebiosa adbory arte 3x3. ogólnie ten sklep mnie nie zachęca do zakupów... |
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Raczkowanie
|
Ale mam dzis nerwe! Nie dosc, ze gorzej sie czuje to jeszcze od tygodnia mam popsuta pralke. ZZglosilam na gwarancje w tamtym tyg, Pan przyjechal, obejrzal i stwierdzil ze musi kupic cos do elektroniki i ze sie zglosi. Jak mi nie przyjedzie w tym tyg jej naprawic to sie chyba wsciekne, bo prania juz mi sie niezle nazbieralo
![]() Co do porodu-to nawet mi nie mowcie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17540469]czy któraś z Was orientuje się w temacie kredytów gotówkowych?
![]() potrzebuję kredyt w wysokości 10 tysięcy, okres spłaty: rok- półtora roku. ![]() Czy możecie polecić jakiś konkretny bank? ![]() Jak tak na necie szukam, to oferta polbanku wydaje mi się najkorzystniejsza, czy ktoś korzystał z usług tego banku? ![]() kredytu u nich nie brałam, ale lokaty mieli swego czasu na najkorzystniejszych warunkach wśród konkurencji. |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Rozeznanie
|
Witam po długiej nieobecności, choć jestem w domu to nie dam rady nadrobić chyba dziś, więc tylko napisze że dostałam kolejny tydzień zwolnienia bo nadal nie jestem do końca zdrowa..
w tamtym tygodniu poprałam poprasowałam wszysktie ciuszki dzidka i już sobie pięknie leżą w komodzie ![]() ![]() ![]() jutro zaczynamy 31 tydzień ![]() a teraz mam prace domową..tzn. dobrej koleżance po fachu musze w czymś pomóc..wiec zmykam
#3049 | |||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17524091]Kasiu, duży brzuch, zmęczenie = po cholerę ci deprecha jeszcze? Weź ją pogoń precz
![]() A[/QUOTE] Cytat:
chyba każda z nas tu jakiegoś doła przechodziła, ![]() ![]() ![]() Dzieki dziewczyny, to chyba przez te przeziębienia, staram sie od dzis zmienic myślenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajna niespodzianka z tym wózkiem ![]() a co do pęcherza to w sobote tak mi dziecie dowalało, że jakbym nie była całkiem wyprózniona to na bank bym popusciła...czym ono tak tam kopie... U mojego maleństwa na razie zanotowałam jedna stała porę brykania 23.30 przez jakies pół godziny, to tak odnośnie tej karty o której Kropka pisała. Margo -spóźnione ale najlepsze życzenia, zdrówka dla ciebie i malutkiej ![]() A ja musze sie wybrac na róbe glukozowa , myslicie,że rzeczywiscie lepiej iśc z osoba towarzyszącą? Na wypadek mdłości czy coś...i jak sie do tego ma katar? Bo raczej nie powinnam już zwlekać.
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() słucham sobie mojego ukochanego PJ, a maleństwo kopie aż miło ![]() i przeszukuję all - pajacyków nam trzeba i śpioszków. |
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17540469]czy któraś z Was orientuje się w temacie kredytów gotówkowych? ![]() potrzebuję kredyt w wysokości 10 tysięcy, okres spłaty: rok- półtora roku. ![]() Czy możecie polecić jakiś konkretny bank? ![]() Jak tak na necie szukam, to oferta polbanku wydaje mi się najkorzystniejsza, czy ktoś korzystał z usług tego banku? ![]() W kredytach gotówkowych sie nie orientuję, ale za to jestem klientką polbanku ![]() ![]() marhalczar ślicznego masz siostrzeńca ![]() Ja dzisiaj umieram... moje przeziębienie osiąga mam nadzieję już apogeum.... normalnie spać się nie da, nos zatkany, oddychać ciężko, ciągle mi gorąco ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego ![]() ![]() ![]() ![]() Troszkę spóźnione ale mam teraz mało czasu ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni ![]() Przyjechała teściowa i już mam w co ubrać małego także przestałam się troszkę martwić, nawet pieluszki przywiozła ![]() ![]() Zmykam już, muszę się szykować bo mam wizytę u pani doktor ![]()
![]() |
#3053 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Masz rację co do sposobu obsługi- pozostawia wiele do życzenia... ![]() ![]() Cytat:
![]() kciukasy na wizytę zaciśnięte. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym wyczytałam, że skoro Polbank to bank grecki, to ma gwarancje rządu greckiego http://www.bankier.pl/wiadomosc/Gwar...G-1840466.html ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17541996]szybkiego powrotu do formy. ![]() [/QUOTE] Dzięki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ty już zaprawiona w boju i strach Cie ogarnia? ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja w przyszłym tygodniu robie glukozę i ide sama. Mąż nie będzie godzinę sie z pracy zrywał, żeby siedzieć ze mna godzine pod drzwiami labolatorium. Myslę, że dam radę sama ![]() no to trzymam kciuki za wizytę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-03-01 o 13:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Margo - spoznione zyczenia - najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() Mialam wczoraj maly kryzys , wiekszosc dnia przelezalam , pierwszy raz od poczatku ciazy , w sumie zrobilam co mialam zaplanowane ale juz prasowania nie dokonczylam , bol pod zebrem mnie pokonal a wieczorem jeszcze podbrzusze , bolalo tak dziwnie jak na okres wzielam nospe i dopiero przeszlo , w nocy tez zle spalam a mala kopala z kazdej mozliwej strony - chciala mnie dobic cwaniara ![]() w czwartek mam badanie na cukier a o 15stej termin u gina - jak myslecie jak sobie z rana machne 50tke glukozy to mi sie mala rozrusza bez dodatkowych wspomagaczy typu czekoladki i te sprawy ![]() i jeszcze jedno czy was tez boli pod tym prawym zebrem ??? mnie pobolewalo , przestawalo ale od kilku dni coraz bardziej utrudnia mi zycie , bol staje sie nie do zniesienia i tylko lezenie daje mu rade ale przeciez nie moge caly czas lezec, a praca ?? dowiedzialam sie ze to ucisk na narzady ok ale to mnie dobija ![]()
![]() |
#3058 |
Zadomowienie
|
Lea, my braliśmy w zeszłym roku kredyt z polbanku, wszystko gładko, sprawnie i ogólnie byliśmy zadowoleni.
Araczki, gratki za 32 tydzień, A Bydgoszczanka za 29 ![]() Co do laktatorów, to ja miałam ręczny Avent. Na elektryczny szkoda by mi było pieniędzy, a ten w zupełności mi wystarczał. Nawet ręka mnie nie bolała przy odciąganiu ![]()
#3059 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17541996]
to może się pochwal ciuszkami... ![]() [/QUOTE] Na pewno się pochwalę jak tylko zapanuje troszkę spokoju w domu ![]()
#3060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.