|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
Moja mama jest z Dąbrowy Górniczej i jak jeszcze dziadek żył to spędzałam tam każde święta i wakacje No i mam jeszcze rodzinkę w Katowicach
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
no dobra to jeszcze ja Wam smaka narobie..
dla zjadaczy naleśnikowych: naleśniki po meksykańsku ![]() ostatnio odkryłam ten przepis - na prawdę farsz to niebo w gębie, tylko same naleśniki robię wg mojego, sprawdzonego przepisu - a reszta juz jak leci ![]() aa i ostatnio zamiast koncentratu i keczupu dalam do sosu krojone pomidory w puszce - znalazłam w Realu takie z Dawtony z ziołami za 1,6 zł za puszke ![]() ale dzis i tak jednak zdecydowanie kefir wygrywa w moich zachciankach
Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-03-01 o 14:22 |
|
|
|
#4114 | ||
|
Zadomowienie
|
Znowu widze piekne brzuszki
![]() Cytat:
A ja jutro 15 ![]() Cytat:
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-03-01 o 14:25 |
||
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polecam koncentrat w kartoniku z Lidla. Jest bardzo gęsty i dużo lepszy niż te w słoiczkach. Pij kefir bo to samo zdrowie
|
||
|
|
|
#4116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nigdy nie lubiłam tego sklepu - ale mają na przykład rewelacyjne mrożonki warzywne i tanie! ponoć chemię mają też nie najgorszą muszę sprobowac tez tego koncentratu
|
|
|
|
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z innych spraw to jeszcze mamy do zalatwienia garnitur, obraczki, nauki, formalnosci i rozdac zaproszenia (juz kilka rozdanych) ![]() Czesc Babeczki, u mnie jakas apokalipsa na dworzu ![]() Anuszka, Muminek gratulacje w powodu wejscia w 5 miesiac
|
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy się, ja liczę od dnia ostatniej miesiączki czyli jak miałam ostatnią miesiączkę 27 października, to 27 każdego miesiąca kończy się 1 miesiąc mojej ciąży
Ale to i tak wypada na 18 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Dopiero teraz skumałam, że tam był link do przepisu
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-03-01 o 14:36 |
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tobie jak pasuje i ktore godziny? |
|
|
|
|
#4121 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
No to uwaga, bo rozpisuję się po weekendzie nieobecności:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mojej koleżanki z klasy z LO syn urodził się w 42 przez cesarkę, bo mu się wyjść nie chciało :P. Cytat:
Cytat:
Upiecz sobie chlebek z mąki z pełnego przemiału. Rach ciach i się wszystko wyreguluje .Ponownie powiem- nie wszystkie .Cytat:
Cytat:
Cytat:
użyłam cytowanego kalkulatora wagi i wyszło, że za mało przytyłam??? 3 kilo, w końcu 15 tygodnia. A lekarz mówił, żeby nie tyć za dużo. Nie rozumiem. Dziewczynki ze Szczecina- polećcie jakiegoś fryzjera? Bo szału dostanę zaraz... :/ A co do łóżeczek- bo widzę, że się nie zacytowały- my kupujemy turystyczne. Czytałam porównania i wiele Mam mówiło, że to lepszy wybór, zwłaszcza przy dynamicznych dzieciątkach. Będzie stało u nas w sypialni, mieszkanie wynajęte, więc nie ma opcji odmalowania, ale generalnie dzidzia zadomowi się zaraz przy naszym łóżku. ![]() Byłam w weekend u psiapsióły, tej co rodziła 2 tygodnie temu. Mała jest cudna. Waży nieco ponad 3 kilo. Wszystkie ciuszki za duże w rękawkach, wiecznie głodna, ale powiem Wam, że nic trudnego w opiece nad takim maleństwem... I jeszcze pytanie odnośnie ruchów- ja od tygodnia czasami czuję tak, jakby mnie ktoś połaskotał, ale jak przyłożę rękę, to nic nie czuję- czy to to?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-03-01 o 14:42 |
|||||||||
|
|
|
#4122 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja niestety mam Lidla na drugim końcu miasta - ale po drodze do siostry jak jade widzialam te tygodnie tematyczne, ale jakos nie miałam odwagi się skusić na nic :|Cytat:
qurcze za szybko to wszystko leci
|
||
|
|
|
#4123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Ale cieszę się, ze te najgorsze 3 miesiące mam za sobą i udało się utrzymać dzidziusia. Po 1 poronieniu to był straszny stres.
|
||
|
|
|
#4124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
papateria a dziekuje tzn nerka zaczela pracowac i dializy nie sa juz potrzebne dlatego mogli go wypisac do domu ale niestety z noga nie ma dobrych wiadomnosc ostatnio wiezlismy go na specjalistyczne badania ma bardzo uszkodzone nerwy w lewej nodze zerwany nerw strzalkowy i niestety bardzo duze jest ryzyko ze ta noga nigdy nie wroci do normalnego stanu wiec groza mu kule do konca zycia... no i strasznie cierpi przez ta noge a za bardzo nic przeciwbolowego nie moze brac zeby nie obciazac nerki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
polecam plyn do mycia szyb nie drogi i fajny poza tym pomidory cale w puszce tez sa fajne
|
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo rzeczy lubię kupować w Lidlu: zawsze świeże warzywa i owoce, sery, serki... ogólnie nabiał i słodycze
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko materacyk porządny dokupię.
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poczułam takie łaskotanie w 16 tygodniu. Teraz jestem w końcu osiemnastego i ruchy są mocniejsze, ale po przyłożeniu ręki i tak nic nie czuję Tylko od środka. tż bedzie musiał jeszcze poczekać na kopniaka
|
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo rozumiem ze liczymy od poczatku 18 tyg?
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie popsul samochod... cos sie urwalo w prawym przednim kole zdazylam ujechac z 300metrow naszczescie to tz ostatnio nim caly czas jezdzil bo tak by zrzedzil ze po dziurach jezdzilam... pojechal juz z mechanikiem zobaczyc co sie stalo...
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia
na moim chlebie jest napisane ze maka zytnia 100%, specjalnie takiego szukalam. ale rozejrze sie za maka z pelnego przemialu, bo reszcie rodziny pieke chleb. nigdy nie bylam w lidlu , czy on jest atrakcyjny cenowo? czy chodzi o dobra jakosc? jakie sa jego zalety?
|
#4131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś był też taki ocet do czyszczenia łazienki w płynie. Bardzo ładnie wybielał wannę i kibelek, ale dawno go już nie widziałam. itakasia cenny bardzo przystępne i dobra jakość. Wiadomo, że mają sporo bubli, ale też prawdziwe perełki. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-03-01 o 14:49 |
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wypada na 17 tydzień i 5 dni
|
|
|
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziarno, z którego się robi tę mąkę jest tak samo oczyszczone, jak ziarno do mąki pszennej typu 500. A z tymi ciemnymi chlebami i pieczywem chodzi o to, by była to choć częściowo mąka pełnoziarnista (Z pełnego przemiału), bo inaczej i tak ma dupowatą ilość błonnika. (mądrala się znalazła :P)
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia
dziekuje ci kochana za rozjasnienie marta, anuszka dzieki za info
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
Ale u mnie dziś strasznie wieje, przez całą noc taka wichura była że spać nie mogłam bo tylko nasłuchiwałam czy antena albo karmnik nie spadną z balkonu
Zaraz uciekam na obiadek, dziś zrobiłam grochówkę z przesmażonym i pokrojonym w kostkę boczkiem i kiełbaską no i czosnkiem Kiedyś nie lubiłam tej zupki a teraz czasem robię ,choć ostatnio daaawno już jej nie miałam
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam takie pytanie czy ktoras z was ma uplawy? zaczelam sie martwic bo od kilku dni mam biale uplawy a nigdy wczesniej nie mialam
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem białe, czasem przezroczyste. A potrafię rozróżnić chorobowe od naturalnych, bo już się nieźle przez różne zakażenia nacierpiałam.
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

tzn wg usg zaczełam w sobote a wg om zaczne w środe ale wole patrzec na to wg usg bo zawsze kilka dni w przód
miłego spotkania ślązaczki 
Moja mama jest z Dąbrowy Górniczej i jak jeszcze dziadek żył to spędzałam tam każde święta i wakacje