![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiara w Kobiety.
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
To wydaję się być oczywistą bzdurą, przynajmniej mam nadzieję, że jest. Ale z drugiej strony mam wrażenie, że przykładając się odpowiednio (nie mam tu na myśli "fajnej bajery") poświęcając sporo czasu i starań (z rok np.) można zdobyć zaufanie, przyjaźń a później serce (a tym samym i resztę organów) może nie każdej, ale wielu dam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
http://facet.wp.pl/kat,1007819,wid,1...l?ticaid=19b26
Kocham tego typu artykuły ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Metody NLS (neurolingwistyczne uwodzenie) sa przereklamowane, ale bywają skuteczne, tak jak skuteczne bywaja metody NLP w biznesie. Uczą schematycznych zachowań, więc trafiają do schematycznych kobiet. wiele wiec zależy od upatrzenia celu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
boszszsz... uwielbiam uogólnienia. a jak myślisz, czy WSZYSTKIE są w stanie lecieć przez ulicę na jednego faceta co gdzieś na ulicy oko puścił i się uśmiechnął? mam wrażenie że się cofnęliśmy mentalnie kilkadziesiąt lat wcześniej w tym wątku.
mi się włącza mega agresor jak mnie jakiś lolo zaczyna bajerować i wiadomo o co mu chodzi. i robi się niemiło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Tak, gratulacje. Wchodź na kobiece forum i przekonuj kobiety do szukania w sobie słabości, najlepiej pytając je, czy to prawda, że każdy może je zaciągnąć do łóżka. Z równym powodzeniem mógłbyś jako kobieta wejść na męskie forum, opowiedzieć, że ostatnio rozmawiałaś z przyjaciółkami o tym, że każda kobieta, nawet przeciętnej urody, może sobie owinąć wokół palca każdego mężczyznę i zapytać, jak to naprawdę jest.
Prawda jest taka, że przynajmniej w teorii większość mężczyzn byłaby w stanie nabyć umiejętności umożliwiające zdobycie zdecydowanej większości kobiet (albo wszystkich, pomijając te już zakochane i mężatki w świeżych albo udanych małżeństwach, w wersji której nie będę tutaj bronił), o ile uczyliby się tego we właściwy sposób. Bo to, co tutaj wzbudza najwięcej agresji, czyli nauka tekstów na dupeczki, niezawodnych sztuczek, bajerowanie, wszelkie nauczanie przez mówienie 'kobiety są takie i takie, lubią to i to', jakieś dyplomy Casanovy i w ogóle 90% tych wszystkich szkoleń, które sprowadzają relacje do poziomu 'bierz je wszystkie i ruchaj ile wlezie', rzeczywiście nie działa, co najwyżej na specyficzne jednostki, a co do części proponowanych technik*, to nawet nie chciałbym, żeby działały, bardzo bym nie chciał, bo wtedy to dopiero straciłbym wiarę w kobiety. Chodzi o to, żeby zrozumieć, raz na zawsze zrozumieć i nauczyć się, że z kobietami, co często pomijają wielcy mistrzowie podrywania, nie można i nie da się skutecznie postępować według schematu, zgodnie z jakąś Techniką Znaną Tylko Najlepszym, jak z klocem drewna do rozrąbania, że wystarczy nauczyć się machać siekierą i do boju, że w tydzień nauczymy cię jak być królem miasta i żadna ci się nie oprze, tylko jak, no powiedzmy, z sudoku, gdzie możliwości jest nieskończenie wiele, rozwiązań tyle samo i ktokolwiek będzie chciał w dwa różne wpisać te same cyfry, ten polegnie. Ale każde można rozwiązać, poświęcając mu wystarczająco dużo czasu i wiedząc jak się za nie zabrać. Każda kobieta jest z kimś, była lub chciałaby być z jakiegoś powodu - ten ktoś ma cechy których ona szuka i daje jej emocje których ona potrzebuje. A tego nie da jej żaden tekścik, żadna bajera, ani pewność siebie lwa w kurniku. Tylko pełna elastyczność, wyczucie i inteligencja emocjonalna, czy jakkolwiek kto chce sobie nazywać zdolność do panowania nad swoimi i cudzymi emocjami, mogą coś dać. Jeżeli ktoś twierdzi, że jest inaczej, to albo czytasz to na Onecie, albo na Interii, albo na WP, albo zmień znajomych. * przykładowo, Chryste nie mój panie, podobno niezawodne czytanie obcej kobiecie z dłoni i mówienie jej patrząc w tą dłoń, że jest wrażliwa, albo, że szuka w życiu ekscytujących wrażeń. ![]() Nie dość, że będzie zachwycona jego znajomością sekretów jej duszy, to on nawiąże z nią kontakt fizyczny, a stąd już tylko krok do zdobycia telefonu, a potem, tadadadam, do łóżka. ![]()
I could surf the earth on a banana peel Edytowane przez rabid Czas edycji: 2010-02-27 o 02:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Zadałem takie pytanie w cale nie oznacza, że się z nim zgadzam. Bo jakby tak patrzeć to nikt by nie był wierny nikomu, bo na pewno czy to facet czy kobieta w związku spotkali się z uwodzeniem ich a mimo to nie zdradzili. Od zadania tego pytania wiele węszyłem i szukałem. I dochodzę do konkluzji, że kobiety prosto i zwyczajnie są uciskane, i uchodzą za te gorsze... Każda kobieta ma w sobie piękno czy to odkryte czy nie odkryte. Wystarczy wyjść do centrum miasta. Co bardziej przemawia, kobieta reklamująca proszek do prania z uśmiechem czy facet reklamujący załóżmy bieliznę? Wydaje mi się, że jest jawny atak na kobiety. Ale tak zawsze było i pewnie będzie, po mimo feministek. A feministki to nic innego jak kobiecy krzyk "my też tu jesteśmy"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Nie mówię, że się zgadzasz, ale jakkolwiek byłoby w rzeczywistości, nie dowiesz się tego od kobiet, które odbierają to jako 'czy to prawda, że każdy, nawet brzydki facet, mógłby cię zdobyć i zaciągnąć do łóżka?'. No chyba nie spodziewałeś się innych odpowiedzi niż 'chciałbyś' i 'pomarzyć zawsze można'?
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Raczej zapytałem, bo chciałem wierzyć, że wierność istnieje na tym świecie. A nie chcę nikogo uwodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Nie powiedziałem, też, że chcesz kogoś uwodzić. A wierność, oczywiście, że istnieje.
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Ale patrząc na dzisiejszy świat... Dobry artykuł jest w najnowszym FOCUS-ie chyba strona 28 nie pamiętam, o nastolatkach... Choć wątpię, żeby to leżało w naturze kobiet/dziewczyn tak jak tam pisze. Mam odmienne zdanie, na pewnie rzeczy w artykule.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszy świat? Toć natura ludzka jest tak samo ułomna, jak wieki temu...
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Zgadza się, jest ułomna, tyle, że dawniej były choćby jakieś Kultury, tradycje, a teraz? Mało kto ma tradycje, zasady. A media umożliwiły wypłynięcie, złu i zarażanie ludzi dookoła. Co zrobi np: samotna, przeciętna dziewczyna, wiek 18 lat, bez pomysłu gdzie szukać faceta? Zapyta na forum bravo? I co jej powiedzą wystaw biust, mini i każdy jest Twój. Chyba, że trafi na dobre forum gdzie jej doradzą, że może się zapisać na kurs tańca, na kółko plastyczne, na basen itd. Oczywiście nie generalizuje, bo w każdym środowisku spotkamy różnych ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Pamiętam,jak nie tak znowu dawno temu - może z 2 lata? - w Warszawie był jakiś superzjazd tych panów,co to oczkiem mrugną i trup się ściele gęsto oraz kisiel w majtkach w nanosekundę. Przyszturmowali oni podówczas lokale w centrum i w bodajże 3 takich przybytkach natknęłyśmy się na tych delikwentów. Muszę powiedzieć, że nie spodziewałam się tego, co tam zobaczyłam. To naprawdę wyglądało jak w tych serialach z JuEsEj, gdzie za odpicowanym cwaniakiem biega kilku mniej odpicowanych, ale podobnie cwaniakowatych kolegów i tylko obczajają, jakie dziś "mięsko" dopisało.
Na podstawie obserwacji z tej pamiętnej nocy twierdzę,że żadna kobieta,która ma choć trochę poukładane w głowie,nie pójdzie na coś takiego.Chyba że akurat temu "oddziałowi" tak nieudolnie szło zgrywanie czułego barbarzyńcy. ![]() Wiesz Autorze, media mediami, ale koniec końców trzeba mieć swój rozum. I gwarantuję Ci, że są jeszcze na świecie dziewczyny, które zdolne są do samodzielnego myślenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Bardziej żywa ongiś tradycja na pewno zatrzymywała pewne zjawiska przed wydostawaniem się z domowych pieleszy. Te zjawiska były żywe, ale nie wypadało o nich mówić głośno i skrzętnie chowało się wszystkie bardziej i mniej gorzkie tajemnice.
Teraz (tak jak napisałeś) mass media i liberalna kultura zachodu pozwoliła tym zjawiskom wyleźć bezczelnie na światło dzienne. Inna sprawa, że seks faktycznie przestał być tematem tabu i łatwiej przez to o rozpasanie, zwłaszcza wśród dzieciaków, które siano jeszcze mają w łepetynach i bardzo łatwo jest ich "ulepiać", do tego niemal całkowity brak kindersztuby, subtelności...ech, o tym można elaboraty pisać. Ja jak na swój wiek mam dość konserwatywne poglądy, a osób takich jak ja jest na pewno więcej, więc nie jest jeszcze chyba tak źle. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Myślę, że jest ich całkiem sporo. Tylko część z nich się ukrywa. Może z obawy przed wyśmianiem? Ale to chyba w młodszym pokoleniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Kira ma absolutną rację.
A z tymi myślącymi i nieco mniej rozpasanymi ![]() Zresztą akurat w tych sprawach pozory często bywają złudne, sama znam całkiem sporo przypadków, kiedy te "pierwsze święte" używają sobie pokątnie aż huczy - w końcu urocze powiedzonko, że "cicha woda brzegi rwie" nie wzięło się ot tak sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Nie każdy facet może uwieść każdą kobietę. Np. ja nie lecę na przeciętność. I nie chodzi tu o wygląd, lecz o charakter (przy czym wygląd też nie jest mi obojętny). Poza tym mam faceta, wiec nie myślę o innych. Nawet tych ponadprzeciętnych.
W sumie jeśli laska chce się tylko zabawić, to są duże szanse, że da się uwieść przeciętnemu facetowi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Wypowiem się w swoim imieniu- absolutnie nie prawda! Jak ja czegoś nie chcę, to nie chcę- i nie ma takiej siły która by mnie zmusiła. A już najbardziej odpychająco działa na mnie facet który myśli ze może mieć każdą! Takim pokazuję że wcale tak nie jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przynajmniej w teorii i "odpowiednio" sa kluczowe, no i ta wiekszosc. Bo tak zawsze mozna tlumaczyc niepowodzenia, czyz nie? Ze x nie byl w tej wiekszosci, albo nie zabral sie odpowiednio do tego podrywu. Nie wiem, moze niektorym sie wydaje, ze jesli poderwa jakas desperatke, albo panne, ktora jest jakims takim kontaktem zainteresowana, to kazda moze? Bo wg mnie przypadki, ze zostaje poderwana osoba w szczeliwym zwiazku to raczej rzadkosc.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam,że czasem wystarczy nacisnąć w czuły punkt ,lub trafić w zly moment w życiu. większość ludzi jest do sprzedania,ale każdy ma inną cenę. czasem trzeba się napracować,aby coś osiągnąć,a czasem wystarczy dobry bajer. to chyba na tym polega. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
ja widze to tak. kobiety wywalczyły sobie większą swobodę w decydowaniu o swoim ciele.nie boją się iść do łóżka z facetem na jedną noc.nie obawiają się zrobić pierwszego kroku,mogą decydować o sobie,o karierze i rodzicielstwie.zatraca się granica miedzy kobietą ,a mężczyzną i to was przeraża. nie wiem,czemu służyć ma ten wątek.czy aby nie jest miejscem,gdzie kobiety mają się zatrzymac i pomyślec o wolości?czy ONA nam służy i nie zabiera kobiecości ? ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() oj wtedy jest najlepsza zabawa ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-03-01 o 19:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
jak sie wierzy w jakies NLP czy inne "sztuki " podrywu to mozna zyc w przeswiadczeniu ze kaza laska jest do wyrwania...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobre porównanie
![]() |
![]() |
#60 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wolność daje piękno. Nie mam zdania na ten temat. Na pewno jestem przeciw traktowania kobiet jako istoty gorsze. Kobieta tak samo jej mężczyzna jest stworzona na braz i podobieństwo Boga. Determinuje to taka samą wartość i równość. Edytowane przez Sumek Czas edycji: 2010-03-01 o 22:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.