Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 19:05   #1081
Meana1
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
A nie pomyślałaś o tym, że zgłaszają to osoby, które czytają te posty? Niektórzy ludzie już tacy są niestety, że zawiść przez nich przemawia.
Wiesz może w pojedynczym przypadku tak jest ale na pewno nie w każdym. Ten wątek w którym ja pisałam jest bardzo rzadko czytany a od razu dostałam ostrzeżenie tak więc moderatorzy pilnują
Myślę że na naszym wątku nie ma zawistnych osób, jesteśmy tu żeby sobie pomóc i poplotkować
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:20   #1082
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My daliśmy w sumie za Kościół 600 zł.
400 zł ksiądz razem z zapowiedziami
100 zł organistka
100 zł kościelny (którego nie było na ślubie, wystawił tylko krzesła, zapalił świece - 2 śluby przed nami)

Moderatorzy czasem bywają nadgorliwi

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 19:55   #1083
me333
Raczkowanie

GG do me333

Dziewczynki, ale Wy duuużo piszecie, prawie 5 stron od rana
Co do tortów to ja będę zamawiać u pana Pawła Burasa, on gdzieś na Białogonie mieszka, jakby co to mogę numer podesłać. Za tort na 100 osób wyjdzie ok. 250 zł także wg mnie niewiele, a za dużą blachę ciasta na której mieści się jakieś 3-4 kg ciasta ok.40-45 zł. Słyszałam od wielu osób, że ma przepyszne wypieki, a sama spróbuje koło świąt to wam powiem czy to prawda
Ja będę brała ślub w Jadwidze na świętokrzyskim i tak się zasanawiam ile sobie zażyczą ale tam to osobno ksiądz, organista i siostrzyczki, które mają ubierać kościół, także wyjdzie niezła sumka
A i jeszcze się pochwalę, że sobie zamówiłam skrzypaczkę na ślub bardzo się cieszę, bo ten nasz organista to nie bardzo
Stary 2010-03-01, 20:03   #1084
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez me333 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ale Wy duuużo piszecie, prawie 5 stron od rana
Co do tortów to ja będę zamawiać u pana Pawła Burasa, on gdzieś na Białogonie mieszka, jakby co to mogę numer podesłać. Za tort na 100 osób wyjdzie ok. 250 zł także wg mnie niewiele, a za dużą blachę ciasta na której mieści się jakieś 3-4 kg ciasta ok.40-45 zł. Słyszałam od wielu osób, że ma przepyszne wypieki, a sama spróbuje koło świąt to wam powiem czy to prawda
Ja będę brała ślub w Jadwidze na świętokrzyskim i tak się zasanawiam ile sobie zażyczą ale tam to osobno ksiądz, organista i siostrzyczki, które mają ubierać kościół, także wyjdzie niezła sumka
A i jeszcze się pochwalę, że sobie zamówiłam skrzypaczkę na ślub bardzo się cieszę, bo ten nasz organista to nie bardzo
To pózniej mi napisz ile ci za to wsztstko krzykneli bo ja tez bede tam brała slub a powiedz kiedy bylas rezerwowac sobie godzine slubu, bo my z Tż myslimy juz sie wybrac bo sie boimy ze nam zajma te najbrdziej oblegane godziny.
No i witam wszystkie nowe wizazanki.
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:10   #1085
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Cytat:
Napisane przez sylwkowa Pokaż wiadomość
Pytanko: Ile wcześniej muszę i dać znać na ile osóbzie wesele? wie może któraś..
Ja np mam podać ilość gości prze weselem w niedziele czyli 6 dni przed wszystkim
kleome84 co do sali w Masłowie to moje koleżanki z uczelni siostra tam miała i opowiadała mi że np. o 4 rano goście jeszcze siedzieli za stołem a oni z niektórych stołów zaczęli już sprzątać bo że popołudniu mają następne wesele i straszny problem im zrobili bo z tego wszystkiego zapomnieli wsiąść oplakatowań na jedzenie a oni nie chcieli im nic dać i musieli iść do właściciela i się prosić. Jak coś to ustalaj wszystko z tym właścicielem a nie z jego Mamą bo ona mu pomaga bo później są niezłe niedociągnięcia. Ja chciałam u nich zrobić wesele ale 2 razy dzwoniłam i za każdym razem inną cenę mi podawali i jak się spotkałam na sali z właścicielem to po 3 dniach tez już wyższą cene mi sypnął to jak ja mam rok do ślubu to nie wiem jaką kwotę bym miała A tak to sala piękna naprawdę.
Ja z moją siostrą zamówiłyśmy skrzypka i wokalistkę na ślub to ma być jedna niespodzianka dla TŻ oraz pokaz sztucznych ogni. A odemnie osobiście po 12 na duzym tv puszczone będą wszystkie nasze najwspanialsze chwile w postaci pokazu multimedialnego wplecione tam będą zdjęcia i urywki z naszej kamery.
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:11   #1086
me333
Raczkowanie

GG do me333

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
To pózniej mi napisz ile ci za to wsztstko krzykneli bo ja tez bede tam brała slub a powiedz kiedy bylas rezerwowac sobie godzine slubu, bo my z Tż myslimy juz sie wybrac bo sie boimy ze nam zajma te najbrdziej oblegane godziny.
Jeszcze macie mnóstwo czasu My szczerze mówiąc wszystko załatwialiśmy na przełomie lipca i sierpnia tamtego roku, czyli rok przed ślubem i nie było żadnych problemów. Nawet byliśmy pierwszymi chętnymi na naszą datę
Stary 2010-03-01, 20:17   #1087
ewela03
Raczkowanie

Cytat:
ja tez bede brała ślub w Jadwidze,ale dwa tyg wczesniej.....my myslelismy dac na dekoracje koscioła 200zl, organista 100-150zl,ksiedzu..jakies 400zl...a u mnie na slubie na trabce zagra pan z mojej orkiestry

zaręczeni 23.01.2010
ten najważniejszy moment 03.07.2010

Edytowane przez ewela03
Czas edycji: 2010-03-01 o 20:20
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 20:33   #1088
sunshine8408
Raczkowanie

[QUOTE=ewela03;17557052]ja tez bede brała ślub w Jadwidze,ale dwa tyg wczesniej.....my myslelismy dac na dekoracje koscioła 200zl, organista 100-150zl,ksiedzu..jakies 400zl...a u mnie na slubie na trabce zagra pan z mojej orkiestry

U mnie na Karczówce, ustaliłam z księdzem kwotę 600zł. W tym mam wystrój kościoła, organistę i kościelnego. Myślę, że to nawet przyzwoita kwota, biorąc pod uwagę fantazję i zachłanność innych księży.

Wybieram się jutro do cukierni Bracia Janusz, zobaczymy czy ten babsztyl ma pojęcie o obsłudze klienta i czy jest faktycznie taki wredny, jeżeli tak to już ja ją załatwię hihi
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:36   #1089
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze macie mnóstwo czasu My szczerze mówiąc wszystko załatwialiśmy na przełomie lipca i sierpnia tamtego roku, czyli rok przed ślubem i nie było żadnych problemów. Nawet byliśmy pierwszymi chętnymi na naszą datę
dziekuje bardzo za inf w takim razie wyluzujemy jescze troche z tym kosciolem jest czas....
Stary 2010-03-01, 20:43   #1090
Lowczyni
Zakorzenienie

Hej dziewczyny zaraz was nieźle rośmiesze. Nie wybrałam jeszcze sukienki ale już na 100% chcę taki welon jak na zdjęciach. Niezła jestem co nie hih. Ach wiem tylko że suknie chcę typowo balową, bardzo dużą . No cóż niektóre z nas zaczęły sukienkę od kupna butów a ja od welonu. Ma byćtylko jeszcze dłuższy niż na zdjęciu.

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-03-01 o 20:45
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:45   #1091
sujeeeczka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny dawno się nie odzywałam, ale miałam małe urwanie głowy.
U mnie na Karczówce opłata za ślub to 600 zł ale w tym jest ustrojenie kościoła i organista.
Zamówiłam sukienkę w Cymbeline, a obrączki będziemy mieć podobne do Alimig tylko z jednym cienkim paskiem z żółtego złota i z szerokim z białego. Jak tylko je dostanę to zrobię fotkę.

Edytowane przez sujeeeczka
Czas edycji: 2010-03-01 o 20:50
sujeeeczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 20:48   #1092
malgos_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
dziekuje bardzo za inf w takim razie wyluzujemy jescze troche z tym kosciolem jest czas....
Ja też biorę ślub w Jadwidze i przyznam, że wybrałam się już do kancelarii Niby powiedzieli, że jeszcze daleko, ale na końcu kalendarza ołówkiem już parę dat jest zapisanych to i ja na wszelki wypadek poprosiłam o wpisanie
Także jestem ciekawa ile się u nas płaci. I myślę o skrzypaczce do wykonania Ave Maria
malgos_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:49   #1093
sunshine8408
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny zaraz was nieźle rośmiesze. Nie wybrałam jeszcze sukienki ale już na 100% chcę taki welon jak na zdjęciach. Niezła jestem co nie hih. Ach wiem tylko że suknie chcę typowo balową, bardzo dużą . No cóż niektóre z nas zaczęły sukienkę od kupna butów a ja od welonu. Ma byćtylko jeszcze dłuższy niż na zdjęciu.

No no Lowczyni, piękna sukniaaaa
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:52   #1094
sujeeeczka
Przyczajenie

[QUOTE=sunshine8408;175577 43]
Cytat:
Napisane przez ewela03 Pokaż wiadomość
ja tez bede brała ślub w Jadwidze,ale dwa tyg wczesniej.....my myslelismy dac na dekoracje koscioła 200zl, organista 100-150zl,ksiedzu..jakies 400zl...a u mnie na slubie na trabce zagra pan z mojej orkiestry

U mnie na Karczówce, ustaliłam z księdzem kwotę 600zł. W tym mam wystrój kościoła, organistę i kościelnego. Myślę, że to nawet przyzwoita kwota, biorąc pod uwagę fantazję i zachłanność innych księży.

Wybieram się jutro do cukierni Bracia Janusz, zobaczymy czy ten babsztyl ma pojęcie o obsłudze klienta i czy jest faktycznie taki wredny, jeżeli tak to już ja ją załatwię hihi

Ja raz dzwoniłam do Januszów i ona odebrała i nie wiedziala kiedy mamy zamówić tort, jaka ilość i czy trzeba zaliczkę czy nie. Ale jak poszłam to na szczęście trafiłam na Pana Janusza i on mi wszystko powiedział
Stary 2010-03-01, 20:53   #1095
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sujeeeczka Pokaż wiadomość
U mnie na Karczówce opłata za ślub to 600 zł ale w tym jest ustrojenie kościoła i organista.
Zamówiłam sukienkę w Cymbeline, a obrączki będziemy mieć podobne do Alimig tylko z jednym cienkim paskiem z żółtego złota i z szerokim z białego. Jak tylko je dostanę to zrobię fotkę.
Śliczna sukieneczka Taka subtelna i delikatna. Ile kosztuje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 20:56   #1096
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
powiem tak i welon i suknia ładna
Stary 2010-03-01, 20:56   #1097
BLACKrose24
Raczkowanie

GG do BLACKrose24

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
A Wy macie jakieś pomysły na niespodziankę???
Ja mam dwa ale nie wiem czy zdecyduje się wogóle na któryś.

Gosza_25 dziękuje za info

Razem od : 11.03.2008
Zaręczyny : 31.08.2008
Ślub cywilny : 14.02.2009
Ślub kościelny : 10.09.2011

BLACKrose24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:57   #1098
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Suknia w moim stylu czyli lekka zwiewna i skromna jak dla mnie super
Stary 2010-03-01, 20:57   #1099
kleome84
Raczkowanie

sujeeeczka ta suknia którą wybrałaś prezentuje się rewelacyjnie, moja kuzynka miała taką samą na ślubie w tamtym roku, tylko halkę miała szerszą i wyglądało to przepięknie
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 20:58   #1100
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Ja też biorę ślub w Jadwidze i przyznam, że wybrałam się już do kancelarii Niby powiedzieli, że jeszcze daleko, ale na końcu kalendarza ołówkiem już parę dat jest zapisanych to i ja na wszelki wypadek poprosiłam o wpisanie
Także jestem ciekawa ile się u nas płaci. I myślę o skrzypaczce do wykonania Ave Maria
No niezle a ty kiedy kochana slubujesz bo nie wiem to moze w takim razie sie przejde niech mnie i tym ołówkiem wpisze bo mnie sie marzy godzina 16
Stary 2010-03-01, 20:59   #1101
kleome84
Raczkowanie

Dziewczyny, a może u którejś z Waszych koleżanek, znajomych robił zdjęcia Paweł Wójcik? "zarezerwowaliśmy" go 2 lata temu i jestem ciekawa aktualnych opinii nt. jego prac
Stary 2010-03-01, 21:01   #1102
sujeeeczka
Przyczajenie

Cieszę się, że Wam sie podoba bo miałam różne myśli. cena tej sukni to 2500
Stary 2010-03-01, 21:05   #1103
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Pytał któraś gdzie będzie grł Twnety One , na wesele idę do Magnolii

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 21:09   #1104
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że Wam sie podoba bo miałam różne myśli. cena tej sukni to 2500
Jest w Twoim stylu, więc będziesz pięknie w niej wyglądać
Pokazałam mojemu TŻ - jemu też się podoba

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2010-03-01 o 21:14
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:13   #1105
sujeeeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Jest w Twoim stylu, więc będziesz pięknie w niej wyglądać
Tylko nie wiem co z welonem bo chciałabym nie miec, ale jak Kasia nie miała to się dziwiłam czemu nie ma... A teraz z chęcią pozostalabym przy kwiatku
Stary 2010-03-01, 21:16   #1106
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie wiem co z welonem bo chciałabym nie miec, ale jak Kasia nie miała to się dziwiłam czemu nie ma... A teraz z chęcią pozostalabym przy kwiatku
Ja będę miała 3 metrowy welon do kościoła, a na sali weselnej od razu zdejmuję i zostaję w samym kwiatku
Stary 2010-03-01, 21:17   #1107
medioza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
cześć Dziewczynki, ja z małym pytaniem. Żadna z Was nigdy nie wspominała o koronkowej sukni a mnie właśnie takie się podobają ale nie jestem pewna czy na pewno taka chcę, w związku z tym mam pytanko co sądzicie o tej sukni? Liczę na Waszą szczerość pozdrawiam
Piękna suknie
medioza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:17   #1108
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci ze tez bylam na weselu gdzie pani mloda miala kwiatka we wlosach i z jednej strony brakowalo mi go ale z drugiej str po glebszym przeanalizowaniu stwierdzilam ze do tej jej sukienki welon by nie pasowal takie bylo moje zdanie ale wielu ludzi np sie dziwilo czemu nie ma welonu ale to przeciez twoja sprawa jak ty sie bedzesz czula i przede wszystkim jak bedziesz sie prezentowac w calosci
Stary 2010-03-01, 21:17   #1109
kleome84
Raczkowanie

sujeeeczka moja kuzynka miała prosty welon mgiełkę dwuwarstwowy do połowy pleców - cudo, do tego prosta fryzurka tzn. gładki kok
Stary 2010-03-01, 21:18   #1110
pupsik
Przyczajenie

z tymi terminami w Kosciele pw sw Jadwigii musicie uwazac ja bylam w listopadzie i w dniu mojego slubu (sierpień)była mozliwosc tylko na godz 15 albo 19 tak wiec z wlasnego doswiadczena radze lepiej się przejsc ciut wczesniej zeby sie nie rozczarowac

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości