Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 21:18   #1531
natus7
Przyczajenie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Witajcie Drogie Avonowiczki
Jestem nową konsultantką i dzisiaj złożyłam moje pierwsze zamówienie z III terminu kat. 03 Nie mam jeszcze swojego numeru osobistego i niestety nie mogłam złożyć zamówienia przez internet, co nie zmienia faktu, że jestem bardzo podekscytowana samym wydarzeniem hehe
Złożyłam zamówienie na kwote lekko ponad 1000 zł.!! Sama jestem w szoku, że tak mi się poszczęściło Boję się tylko, że będę miała dużo braków... W piątek jadę do COKu odebrać paczkę - zobaczymy...
Nie mogę doczekać się już perełek złocistych, które dla siebie zamówiłam i całej reszty Póki co praca w Avonie sprawia mi dużo satysfakcji i cieszę się, że istnieje takie forum jak to, ponieważ dzięki Wam mogę polecać klientom kosmetyki już sprawdzone
Ciekawe czy z kat. 4 uda mi się uzbierać chociaż to 250 zł - byłoby miło.
Swoją drogą, strasznie jestem ciekawa nowej serii spa która ma wejść w 6 kat.!!
Pozdrawiam Was wszystkie (ich) serdecznie!
natus7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:28   #1532
ololufe
Zakorzenienie

Witaj I powodzenia!
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:35   #1533
Starlett
Wtajemniczenie

Mam kolorek Apple cinamon - wydaje mi sie, że bardziej wpada w kakaowy brąz, bardzo ładnie błyszczy ale jest dość ciemny.

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:37   #1534
teroslawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FridaKahlo Pokaż wiadomość

A ja ponawiam prośbę o podanie mi źródła gdzie mogę znaleźc, lub ewentualnie samych kodów na zestawy za 20zl, te po szkoleniach. Bo cholercia, na szkoleniu nie chcialo mi się pisać tych kodów, myslalam ze sa na kartce, a nie ma
Przy składaniu zamówienia jest możliwość wyszukania tych zestawów.

KK ZEST.ANEW CLINICAL NR1 20,00 (90092)

KK ZEST.AVON SOLUTIONS NR2 20,00 (90126)

KK ZEST.PLANET SPA NR3 20,00 (90191)

KK ZEST. AVON COLOUR NR1 20,00 (90209)

KK ZEST.AVON COLOUR NR2 20,00 (90217)

KK ZEST.ZAPACHY NR3 20,00 (90241)

Byłabym bardzo wdzięczna, jakbyś napisała co w tych zestawach jest, jak już je dostaniesz.
Stary 2010-03-01, 21:42   #1535
baniutka
Rozeznanie

powiedzcie mi, prosze, czy przychodzi podklad przeciwzmarszczkowy z ANEW z k02? I co jesli zrobi sie 1 zamówienie regularne na kwote 45zł? jaki jest koszt przesyłkii? tez 10zł?
baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:52   #1536
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
aneszna, czy możesz w poście, w którym mnie cytowałaś, usunąć słowo tutaj jako link, bo prawdopodobnie to spowodowało usunięcie całego mojego zamówienia, a nie chciałabym go składać kolejny raz
zalatwione
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:53   #1537
Linkier
Raczkowanie

Co zyskujesz po Szkoleniu Kosmetycznym?
Zestawy za 20 zł:
1. Anew Clinical krem wyszczuplacjący + krem anew pod oczy na górną i dolną powiekę = 20zł
2. Krem do biustu solutions + krem modelujący nogi solutions + tonik solutions + krem na dzień do twarzy solutions = 20zł
3. Zestaw Planet Spa / 5 produktów / cała seria z oliwką = 20zł
4. Tusz Super Shock + Pomadka Pro-To-Go + podkład antystresowy = 20 zł
5. Błyszczyk + konturówka + Puder w kamieniu + Lakier do paznokci = 20 zł
6. Tusz podkręcający + kredka do oczu wykręcana + Mleczko do demakijażu + Cienie = 20 zł

to mi sie wyswietlilo w zakladce "masz wiadomosc" na stronie Avon. Podejrzewam, ze wlasnie o te zestawy chodzi - ale reki za to uciac nie dam

ale jak zawartosc zestawow zalezy od okregu to przepraszam za wprowadzanie w blad
- te zestawy po szkoleniu piekno sukcesu

Edytowane przez Linkier
Czas edycji: 2010-03-01 o 22:04
Linkier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:54   #1538
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
I co jesli zrobi sie 1 zamówienie regularne na kwote 45zł? jaki jest koszt przesyłkii? tez 10zł?
jak grochem o ścianę
odpowiedź znajdziesz na stronie konsultantki - o co pytacie - jak działają opusty - zasady realizacji zamówień bez kosztów realizacji małego zamówienia
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:55   #1539
LadyBird6
Wtajemniczenie

Słuchajcie, czy wypowiedż NATUS7 nie zawiera znajome klimaty?
Naprawdę nie chcę nikogo obrażać ,ale......
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 21:59   #1540
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
tez mi cuś świta
czyżby nowe wcielenie....
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 22:08   #1541
natus7
Przyczajenie

??? ...
Ja sie nie obrazam, ale chcialabym wiedziec tylko o co chodzi...
Znajome klimaty? nie bardzo rozumiem..
Moj post wydal sie jakis taki troche przechwalajacy? :/ Troszke tego sie obawialam i nie wiedzialam czy wypada pisac o pieniadzach tak odrazu.
Wbrew pozorom mi naprawde nie na tym zalezy, ale ciesze sie, ze moge sobie cos dorobic i to tak na starcie.
Przepraszam jesli jakos dziwnie to zabrzmialo.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Hehe dziewczyny teraz to naprawde sie przerazilam! Nowe wcielenie ???? Ja wiem, ze jestem nowa na forum i nie wszystko jest dla mnie jasne, ale teraz to mnie skolowalyscie. Wyjasnijcie mi prosze...
Moze ja jestem jakas dziwna w formie internetowej To pierwsze forum w zyciu na jakim zdecydowalam sie udzielic i juz cos nie tak heh .. zycie...
No mam nadzieje, ze jezeli bede miala jakies konkretne pytania odnosnie kosmetykow, to bede mogla liczyc na Wasza pomoc.
Z gory dzieki!
Zycze Wam milego wieczorku
Stary 2010-03-01, 22:11   #1542
noneczka89
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny
Czytam Was juz od poczatku 10 czesci i wkoncu postanowilam cos naskrobac. W avonie jestem od dwoch katalogow, wiec dopiero zaczynam. Chciałabym zamówić sobie puder ten sypki z oferty netto za 14,90 mogłybyście mi poradzić który z nich jest ciemniejszy? light medium czy fair? w sumie z tego co widze to oba są jasne, a właściwie to jak dla mnie to mają ten sam kolor heh więc liczę na Waszą pomoc
noneczka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 22:18   #1543
teteesia
Rozeznanie

Dzisiaj miałam dostać paczkę i nic
Wysłali sms, że dostane jutro i weszłam z ciekawości na stronę kuriera i pisze tam tak: PACZKA USZKODZONA W TRAKCIE PRZEWOZU / NADAWCA ZAŻĄDAŁ ZWROTU PACZKI.
To wyślą ją z powrotem do avonu? czy jakos przepakują? miałyście już taką sytuacje? bo nie chce rozwalonej paczki.

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 22:20   #1544
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noneczka89 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny
Czytam Was juz od poczatku 10 czesci i wkoncu postanowilam cos naskrobac. W avonie jestem od dwoch katalogow, wiec dopiero zaczynam. Chciałabym zamówić sobie puder ten sypki z oferty netto za 14,90 mogłybyście mi poradzić który z nich jest ciemniejszy? light medium czy fair? w sumie z tego co widze to oba są jasne, a właściwie to jak dla mnie to mają ten sam kolor heh więc liczę na Waszą pomoc
light medium jest ciemniejszy i jest to odcień żółty
fair jest jasny i jest to odcień różowy

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-03-01 o 22:21
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 22:20   #1545
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość

o tym samym pomyślałam

przy takim zamówieniu w I katalogu działalności to chyba robi się przedpłatę ???

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2010-03-01 o 22:22
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 22:25   #1546
nocandy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noneczka89 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny
http://shop.avon.com/shop/product.as...97&pf_id=34067

Tu trochę lepiej widać kolory
Fair jest jaśniejszy

nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 22:28   #1547
kudlata83
Raczkowanie

GG do kudlata83

Dziewczyny ponawiam pytanie i z gory dziekuje za odpowiedz
Cytat:
Napisane przez kudlata83 Pokaż wiadomość
zestaw liftingujacy ze str 109 za 69 zl to od jakiego wieku mozna stosowac?I czy sie opplaca go kupic, czy daje efekty?
P.S jak wy to robicie ze macie zamowienia na ponad 1000 zl? Ja jestem od dawna w avonie i nie udalo mi sie nigdy zebrac az tylu zamowien
kudlata83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 22:32   #1548
natus7
Przyczajenie

Nie chcialabym sie narzucac, ale naprawde ze szczerego serca prosze o to aby ktorakolwiek z Wam uswiadomila mi co jest mi zarzucane. Bylam tak szczesliwa, ze udalo mi sie uzbierac zamowienia na taka kwote, ze chcialam sie podzielic tym szczesciem z wami, a wyszlo ze sie przechwalam...
Dzisiaj nie obylo sie bez problemow, bo moja liderka powiedziala najpierw ze mam jej przeslac na maila zamowienie i ona to zamowienie przesle wraz z moja umowa do warszawy bo za I razem tak ponoc jest... i myslalam ze jest wszystko cacy, a tu nagle telefon ze nie spodziewala sie tak duzej kwoty i ze bede musiala to rozbic na II zamowienia, albo zrobic przedplate w wysokosci 400 zl. Wiec aby nie zrezygnowac z opustu ktory mi przysluguje, wreczylam jej pieniazki i jutro pojedzie to wplacic do COKu. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku.
Nie wiem z kim mialyscie wczesniej do czynienia na tym forum, ani do kogo jestem przyrownywana, ale nie mialam zadnych zlych zamiarow. Jest to pierwsze w moim zyciu forum na ktorym postanowilam cos naskrobac i chyba najwyrazniej pierwszego dobrego wrazenia nie robie...
Stary 2010-03-01, 22:34   #1549
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natus7 Pokaż wiadomość
Witajcie Drogie Avonowiczki
Jestem nową konsultantką i dzisiaj złożyłam moje pierwsze zamówienie z III terminu kat. 03 Nie mam jeszcze swojego numeru osobistego i niestety nie mogłam złożyć zamówienia przez internet, co nie zmienia faktu, że jestem bardzo podekscytowana samym wydarzeniem hehe
Złożyłam zamówienie na kwote lekko ponad 1000 zł.!! Sama jestem w szoku, że tak mi się poszczęściło Boję się tylko, że będę miała dużo braków... W piątek jadę do COKu odebrać paczkę - zobaczymy...
Nie mogę doczekać się już perełek złocistych, które dla siebie zamówiłam i całej reszty Póki co praca w Avonie sprawia mi dużo satysfakcji i cieszę się, że istnieje takie forum jak to, ponieważ dzięki Wam mogę polecać klientom kosmetyki już sprawdzone
Ciekawe czy z kat. 4 uda mi się uzbierać chociaż to 250 zł - byłoby miło.
Swoją drogą, strasznie jestem ciekawa nowej serii spa która ma wejść w 6 kat.!!
Pozdrawiam Was wszystkie (ich) serdecznie!
Nie masz jeszcze numeru osobistego , jak to określiłaś a złożyłaś już zamówienie na 1000 zł...., jakim cudem tak Ci sie udało....
Nie chcę ponownie obrażać ,ale czy to nie objaw jakiegoś kompleksu....
Luki, pozdrawiam Cię....
Stary 2010-03-01, 22:36   #1550
natus7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kudlata83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie i z gory dziekuje za odpowiedz

P.S jak wy to robicie ze macie zamowienia na ponad 1000 zl? Ja jestem od dawna w avonie i nie udalo mi sie nigdy zebrac az tylu zamowien

Ja sie wlasnie balam ze nie uzbieram nawet tych 150! Niespodziewanie moja znajoma zrobila zamowienie na 400 zl u mnie i juz bylam w szoku! ja sama zrobilam zamowienie na ponad 250 ( nakupilam duzo probek zeby miec czym nagradzac klientki ) i reszta jakos sama przyszla. DLatego teraz sie martwie, ze w przyszlym katalogu nie uzbieram do tych 250 ( zbieram na torebke batyckiego ) bo wszyscy mo znajomi juz cos kupili!
Stary 2010-03-01, 22:37   #1551
nocandy
Raczkowanie

natus7 jeśli będziesz miała jakieś pytania, to pisz a my postaramy się na nie odpowiedzieć (najpierw zapoznaj się z pierwszym postem w wątku)

Co do reakcji dziewczyn, to różne osoby pojawiają się na forum i piszą różne rzeczy. Dziewczyny są tu już długo i są uczulone na tle bajkopisarzy

Gratuluje zamówienia
oby tak dalej

Stary 2010-03-01, 22:38   #1552
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
może i dużo o "nie pisaniu"-zaśmiecaniu było, ale dziewczyny mają rację. ja nie jestem tzw. stałą bywalczynią (wątek czytam wprawdzie regularnie od 7 części chyba, ale piszę mało), ale rozumiem, że ciągle powtarzające się te same pytania (zwrot, nr telefonu do avonu, opust itd.) często niemal na tej samej stronie, działają zniechęcająco. to są przecież podstawowe informacje znajdujące się w strefie czy we wszystkich materiałach jakie mamy. i o to chodzi. że przecież można zajrzeć do materiałów/faktur/do strefy i wszystko wiadomo. owszem są sytuacje awaryjne, że się składa zamówienie na wariata i nic nie ma pod ręką np., ale nagle co druga osoba ma sytuację awaryjną?
ok, już się nie nakręcam bo teraz to mi się dostanie
Faktycznie wiele informacji można uzyskać w strefie konsultantki
Pamiętam jak na początku ściągałam wszystko co się dało, co dotyczyło Avonu a później zawzięcie to czytałam i oderwać się nie mogłam taka byłam zafascynowana
Stary 2010-03-01, 22:39   #1553
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chcialabym sie narzucac, ale naprawde ze szczerego serca prosze o to aby ktorakolwiek z Wam uswiadomila mi co jest mi zarzucane. Bylam tak szczesliwa, ze udalo mi sie uzbierac zamowienia na taka kwote, ze chcialam sie podzielic tym szczesciem z wami, a wyszlo ze sie przechwalam...
Dzisiaj nie obylo sie bez problemow, bo moja liderka powiedziala najpierw ze mam jej przeslac na maila zamowienie i ona to zamowienie przesle wraz z moja umowa do warszawy bo za I razem tak ponoc jest... i myslalam ze jest wszystko cacy, a tu nagle telefon ze nie spodziewala sie tak duzej kwoty i ze bede musiala to rozbic na II zamowienia, albo zrobic przedplate w wysokosci 400 zl. Wiec aby nie zrezygnowac z opustu ktory mi przysluguje, wreczylam jej pieniazki i jutro pojedzie to wplacic do COKu. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku.
Nie wiem z kim mialyscie wczesniej do czynienia na tym forum, ani do kogo jestem przyrownywana, ale nie mialam zadnych zlych zamiarow. Jest to pierwsze w moim zyciu forum na ktorym postanowilam cos naskrobac i chyba najwyrazniej pierwszego dobrego wrazenia nie robie...
A kto tu mówi, że masz jakiekolwiek złe zamiary.
Jednak i w tym co piszesz są błędy i na pewno nie dotyczące gramatyki.
Nie chcę wyjaśniać , konsultantki piszące na forum na pewno wiedzą
Stary 2010-03-01, 22:46   #1554
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwartek Pokaż wiadomość
też dostałam maila od oms zachęcającego do zakupu szminek Potęga koloru jak nic - konkurs w tym temacie mają
ALE już pomijając atrakcyjność samej szminki, no to ludzie - na allegro jest za 5,50 zł no to kto ma to kupić w cenie katalogowej się pytam??
Ja też dostałam email o tych szminkach i jeszcze dodatkowo przesyłke listowną w razie gdyby email nie dotarł
Stary 2010-03-01, 22:50   #1555
natus7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam email o tych szminkach i jeszcze dodatkowo przesyłke listowną w razie gdyby email nie dotarł
faktycznie cos musi byc na rzeczy, bo moja liderka bardzo sie zdziwila dzisiaj jak jej powiedzialam ze nie sprzedalam zadnej z tych szminek, poniewaz wiele osob ma reakcje alergiczne, i bardzo bronila tych malowidel hehe
Stary 2010-03-01, 22:50   #1556
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie wlasnie balam ze nie uzbieram nawet tych 150! Niespodziewanie moja znajoma zrobila zamowienie na 400 zl u mnie i juz bylam w szoku! ja sama zrobilam zamowienie na ponad 250 ( nakupilam duzo probek zeby miec czym nagradzac klientki ) i reszta jakos sama przyszla. DLatego teraz sie martwie, ze w przyszlym katalogu nie uzbieram do tych 250 ( zbieram na torebke batyckiego ) bo wszyscy mo znajomi juz cos kupili!
Jak to zbierasz na torebke? najpierw trzeba polecić nową osobę, zresztą przy takich zamówieniach to chyba raczej zbierać nie trzeba
Stary 2010-03-01, 22:53   #1557
natus7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nocandy Pokaż wiadomość
natus7 jeśli będziesz miała jakieś pytania, to pisz a my postaramy się na nie odpowiedzieć (najpierw zapoznaj się z pierwszym postem w wątku)

Co do reakcji dziewczyn, to różne osoby pojawiają się na forum i piszą różne rzeczy. Dziewczyny są tu już długo i są uczulone na tle bajkopisarzy

Gratuluje zamówienia
oby tak dalej

Nocandy, nie masz pojecia jak sie ciesze, ze chociaz znalazla sie jedna przychylna mi duszyczka. Dziekuje! Rozumiem, ze na forum pojawiaja sie rozni ludzie, ale szczerze nie bylo to mile gdy nagle naskoczylo na mnie kilka osob i poczulam sie winna czegos, czego nie zrobilam i nawet pojecia nie mialam o co chodzi. Mam nadzieje, ze z czasem wszystko sie wyjasni.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje
Stary 2010-03-01, 22:54   #1558
nocandy
Raczkowanie

Cytat:
Jak to zbierasz na torebke? najpierw trzeba polecić nową osobę, zresztą przy takich zamówieniach to chyba raczej zbierać nie trzeba
Torebkę dostaje osoba polecająca i osoba polecona. Oczywiście za odpowidnie zamównie

Stary 2010-03-01, 22:56   #1559
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie cos musi byc na rzeczy, bo moja liderka bardzo sie zdziwila dzisiaj jak jej powiedzialam ze nie sprzedalam zadnej z tych szminek, poniewaz wiele osob ma reakcje alergiczne, i bardzo bronila tych malowidel hehe
Co do tych szminek to faktycznie jest konkurs
Jeśli liderka osiągnie w swoim zespole sprzedaż 40 szminek (średnio 2 szt na kk) to otrzyma torebkę Batyckiego za free, a jak jest z menadżerami to nie wiem
Stary 2010-03-01, 22:57   #1560
natus7
Przyczajenie

Cytat:
jak to? ja dostalam ulotke od swojej liderki gdzie jest wyraznie napisane:

"Badz aktywna w 4 kolejnych katalogach, skladajac zamowienie na min. 250 zl. w kazdym z nich" i pod spodem jest tabelka z ktorej wynika ze jezeli w dwoch pierwszych katalogach wspolpracy bede miec min 250 zl, to za 1 zl dostane kosmetyczke, a w czwartym katalogu za 34,90 moge otrzymac torbe...

Mam nadzieje ze dobrze zrozumialam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości