Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 14:22   #2191
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Tity kochana nie martw sie na zaps,moze nie jest tak zle
zobaczymy niedługo, źle to może nie, ale pewnie coś z tym trzeba będzie zrobić...buuu

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
nasze plany rozwiązania problemów pracowo-finansowych jakoś się nie realizują. smutno mi i ciągle ryczę, bo jest beznadziejnie. musimy poczekać na staraniami. tyle.
ale koniec tematu.
Oj....szkoda, że tak się porobiło. Ale wierzę, że z wiosną przyjdą jakieś dobre rozwiązania
Cytat:
Napisane przez agness813 Pokaż wiadomość
A ja zaraz po młodego do kościoła (mają rekolekcje) i jadę do Szczecina do kuzynki na kawkę,potrzebuję się wygadać,tak dawno mnie nikt nie odwiedzał że zaczyna mi brakować towarzystwa dorosłych
Miłeo dnia wszystkim
No to udanego spotkania
Dziewczyny, a mały termofor nie byłby dobry na brzuszek maleństwa?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 14:34   #2192
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Jak już chyba pisałam firma organizuje różne kursy, min. podstawy angielskiego, komputerowe, interpersonalne, wizażu, stylizacji itd. Prowadzą różne programy, np. 'Młodzi przedsiębiorcy', 'Kobiety aktywne zawodowo' (czy jakoś tak) itp. Ja akurat będę prowadzić kursy angielskiego, więc chyba to niedokładnie to, czego Ty szukasz. Chociaż przyznam Ci, że sama zastanawiam się nad zrobieniem jakiejś podyplomówki pod kątem HR właśnie..
hi hi, to jest dokładnie to czego chcę plus chciałabym zrobić podyplomówkę z informatyki żebym mogła ewentualne kursy komputerowe prowadzić. Ale póki co to są dalsze plany, na razie siedzę na Wyspie i sama się kursuję

dziękuję

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Agness ja też chciałabym 3 dzieci, ale nie wiem czy zdążę w takim tempie przed menopauzą
dokładnie tak samo pomyślałam o sobie!

Cytat:
nasze plany rozwiązania problemów pracowo-finansowych jakoś się nie realizują. smutno mi i ciągle ryczę, bo jest beznadziejnie. musimy poczekać na staraniami. tyle.
ale koniec tematu.
Trzymaj się! Mam nadzieję, że wszystko szybko się ułoży.

A u mnie z kolei odezwały się plecy, jestem na 99% pewna, że cierpię na dyskopatię. Od 4 dni siedzę w domu, dziś jest już lepiej, ale w weekend leżałam plackiem. Za parę miesięcy jedziemy do Pl i czeka mnie seria badań - ech sypię się normalnie.
Na dodatek jakoś mnie tak dół brzucha pobolewa i jajnik a to dopiero 22-23 tc, czuję, że bez ginekologa się nie obędzie...
No, pożaliłam sie...

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 14:55   #2193
kretencja
Zakorzenienie

Melduję się Zmęczona, ale żyję, jem właśnie obiadek
Po drodze z pracy porozmawiałam z Tatą przez telefon (jak się denerwuję, to dzwonię do kogoś i mi to pomaga ), w piątek wchodzi na chemię, mam nadzieję, że Go przyjmą.
A za jakąś godzinę-półtorej wpadnie do nas mój Brat - przekąsić coś i może obejrzeć jakieś filmidło
Marthinisia, moja dobra koleżanka jest obecnie w ciąży, rodzić ma w czerwcu i zdaje się, że będzie problem, bo ma jakieś dyskopatyczne problemy, które są wskazaniem do cesarki. Ale... tu pojawia się haczyk - te dyski wyskakują jej na takiej wysokości, w którą podaje się znieczulenie... Masakra. Możliwe, że będzie miała cesarkę w ogólnej narkozie... Bardzo jej współczuję.
MAGiALENA, trzymam kciuki, żeby się szybko poukładało u Was i żebyście mogli się starać o wymarzoną dzidzię
Virginia, gratulacje

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 15:01   #2194
aldii
Zakorzenienie

Tity trzymam kciuki,aby dalo sie to jakos inaczej "rozpedzic" niz operacyjnie
Elcia biedny maluszek.Sprobuj tez suszarki, termoforka wlasnie jak pisze Tity,albo podgrzanego woreczka z piaskiem (dlugo trzyma cieplo)
Stary 2010-03-02, 16:46   #2195
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Wow! I synuś, i figurka - super!!!

Hej laseczki
Myślę, że mogę już się pochwalić, bo dostałam dziś maila od firmy (która btw. prowadzi usługi HR), że są zainteresowani współpracą ze mną i na początek (!) proponują mi poprowadzenie kursów w Suwałkach i Sejnach (!). Jutro wysyłam mailem lub faksem dane do umowy, czyli wpis do ewidencji działalności gospodarczej, regon, nip, pesel itp. Kursy w S-kach zaczynają się już w następny poniedziałek i w sumie będzie 15 4-ro godzinnych spotkań (w poniedziałki i środy). Odbywać się będą popołudniami a poprzedzone będą lunchem dla uczestników i dla mnie . Dostałam już materiały szkoleniowe. Rekrutacja na kursy w Sejnach jeszcze trwa. Brzmi to aż nazbyt pięknie, wspomnę jeszcze tylko, że również od strony finansowej .
Zmykam,
Gratuluję

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
TO trzymamy za dobry dzień

Za jakiś czas powinien minąć ten okres latania do wc (a może masz coś z pęcherzem?) Ja teraz znów zaczynam wstawać do wc w nocy Np byłam o północy przed snem, w nocy ok 5 i potem o 9 po przebudzeniu... A w dzień to czasami co chwilkę na kropelkę... Np jak gdzieś wychodzę idę do WC ale jak usłyszę, że Tz też korzysta to muszę iść jeszcze raz...

...

Lepiej przejdź sie do tego lekarz ja kiedys tez miała takie ciągłe parcie na pęcherz i wcale nie bolało przy siusiani i okazało się że mam infekcje pęcherza oraz pochwy bo zanim poszłam to się bakterie rozniosły
Stary 2010-03-02, 16:57   #2196
abz
Zakorzenienie

kretencja widzisz, przeżyłaś

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
Lepiej przejdź sie do tego lekarz ja kiedys tez miała takie ciągłe parcie na pęcherz i wcale nie bolało przy siusiani i okazało się że mam infekcje pęcherza oraz pochwy bo zanim poszłam to się bakterie rozniosły
Właśnie przychodzę donieść wam, że dzwoniłam do gina. Okazało się na początku, że uroseptu oczywiście łykam za mało, sierota! Mam łykać więcej, więcej no-spy (bo mam wrażenie, że mi nieco pomaga) i witaminę C. Jak za kilka dni nie minie to mam zadzwonić i będziemy musieli się spotkać na żywo. Ale chyba minie co? Może to być błachostka a może być jakaś bakteria czy coś co powoduje zatrzymywanie moczu. Ale ja myślę, że to co wypiję to wysikam, bo ja mało piję. Np do tej pory 2 kubki herbaty i trochę wody do popicia tabletek, no to przecież dużo po tym sikać nie będę.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 17:02   #2197
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u mnie to nie jest tak non stop... Jak dużo chodzę np.... Zresztą to normalne pod koniec ciąży - synuś robi sobie wygibasy na moim pęcherzu...

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Właśnie przychodzę donieść wam, że dzwoniłam do gina. Okazało się na początku, że uroseptu oczywiście łykam za mało, sierota! Mam łykać więcej, więcej no-spy (bo mam wrażenie, że mi nieco pomaga) i witaminę C. Jak za kilka dni nie minie to mam zadzwonić i będziemy musieli się spotkać na żywo. Ale chyba minie co? Może to być błachostka a może być jakaś bakteria czy coś co powoduje zatrzymywanie moczu. Ale ja myślę, że to co wypiję to wysikam, bo ja mało piję. Np do tej pory 2 kubki herbaty i trochę wody do popicia tabletek, no to przecież dużo po tym sikać nie będę.
A ja myślałam, że Weronia do mnie to pisała A Ty nie za mało pijesz?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 17:08   #2198
danika
Zakorzenienie

Magialena -- > mam nadzieje, że jakos wam się poukłada

a z drugiej strony - tak naprawde nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko.
Bo zwykle jest tak (wiadomo-trochę przekoloryzowując ) - najpierw nie masz pracy i kasy...potem masz umowe na okres probny albo na zlecenie - tez do kitu. POtem łaskawie dadzą Ci na czas określony na rok i choćbyś się nie wiem jak starała to nie zdążysz wrócić po macierzynskim i znow jesteś na lodzie

Abz -- > nie daj się wstrętnym infekcjom je

Virginia -- > gratki

Elcia --> laseczka z Ciebie faktycznie

Scio --> ja proszę o zmiane: @ na 12.02

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Dalej robie te testy owu - zakupilam 30 sztuk wiec eksperyment prowadze dalej i po mocnej kresce w 15 i 16 dc dalej mam ta druga kreskę, ale słabiutką (19dc). Ciekawy ze mnie okaz :P

Jakies wstrętne drzewo zaczęło już pylić i nos mam zatkany od rana....wrrr, pod tym względem nie cierrrpie wiosny :/
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 17:19   #2199
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
kretencja widzisz, przeżyłaś

Jejku dobrze, że zadzwoniłaś do gina widzisz, czasami takie długotrwałe parcie na pęcherz wcale nie musi oznaczać że to dobrze dla dzidzi czy jakieś podobne rzeczy. Sama miałam zapalenie pęcherza nie dawno i to był dramat!!!! Nigdy wcześniej nie miałam i były to dla mnie dni wyjęte z życia, leżałam i płakałam, nie mogłam chodzić, ból był nie do zniesienia ale już uważam na siebie, majtki z golfem, rzadko zakładam "stringi" zawsze podkładam coś pod pupcie itd. mnie jakoś bolą jajniki, zwłaszcza prawy, zastanawiam się dlaczego
na basenie było fajnie, stęskniłam się za pływaniem, TŻ dostał pożyczke bo musimy autko zmienić i teraz sobie pod kocykiem odpoczywam
Danika tzn że masz owulacje w 15 i 16 dc a w 19 co? znika? nie rozumiem

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 17:21   #2200
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Marthinisia, moja dobra koleżanka jest obecnie w ciąży, rodzić ma w czerwcu i zdaje się, że będzie problem, bo ma jakieś dyskopatyczne problemy, które są wskazaniem do cesarki. Ale... tu pojawia się haczyk - te dyski wyskakują jej na takiej wysokości, w którą podaje się znieczulenie... Masakra. Możliwe, że będzie miała cesarkę w ogólnej narkozie... Bardzo jej współczuję.
rzeczywiście trudna sytuacja... obczytałam się w necie o dyskopatii i pomyśleć, że dotyka ona ludzi w różnym wieku, a niektórzy cierpią na chroniczny ból, i jak tu normalnie funkcjonować??? skoro ja po 4 dniach już mam dosyć? na szczęście już jest o niebo lepiej i jutro wracam na kurs, bo w domu można fioła dostać

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
Stary 2010-03-02, 17:50   #2201
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
hi hi, to jest dokładnie to czego chcę plus chciałabym zrobić podyplomówkę z informatyki żebym mogła ewentualne kursy komputerowe prowadzić. Ale póki co to są dalsze plany, na razie siedzę na Wyspie i sama się kursuję
Ooo, przepraszam, wiedziałam, że jest tu jeszcze ktoś 'z mojej branży' ale zapomniałam kto . Pytałaś mnie o kwalifikacje do takich kursów - ja mam po prostu mgr anglistyki, podyplomowych na razie nie robiłam, ale wydaje mi się, że jak na swój wiek mam dość spore doświadczenie, bo uczyłam już i w gimnazjum, i w LO, i w szkole wyższej, w prywatnych. Prowadzę/prowadziłam też przeróżne kursy: dla dorosłych, dla firm, dla bezrobotnych, dla rolników (projekt z UE), no i oczywiście kursy/korepetycje dla młodzieży, dzieci, maturzystów.
Do tych konkretnie kursów wymagali kogoś z dyplomem, doświadczeniem i swoją firmą.

Cytat:
Napisane przez kretencja;17572813
[B
Virginia, [/B]gratulacje

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Virginia -- > gratki

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Virginia

Cytat:
virginia
mówie sobie wytrzymam, ale chyba muszę iść do apteki kupić, bo długo tak nie wysiedze.
Cytat:
Virginia to Ci się należą za znalezienie pracy
(ps. pracę już mam, a dokładnie swoją firmę, to będzie dodatkowe zajęcie ).

Cytat:
s
Gratki

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
virginia to wspaniale !! Gratuluję Będziesz mogła sobie więcej fajnych zakupków robić, hihi
Dokładnie tak samo sobie pomyślałam . A tak na poważnie - mam już pomysł na to, jak te nadprogramowe pieniążki wydam .

Jesteście kochane, dzięki!

Piszę do Was w przerwie między korkami. Przede mną jeszcze jedne o 18.30 ale jestem jakaś zmęczona - wstawanie o 6 zdecydowanie nie jest dla mnie (tak to jest, jak się chodzi spać o 1).
Kawa z koleżanką bardzo udana, a na koniec zabrałam ją do mojego nowego kosmetyczno-fryzjerskiego odkrycia (salonu). Tak ją nakręciłam, że umówiła się na jutro i będzie się pięknić ładnych kilka godzin .
I to chyba na razie tyle.
Do później!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 18:05   #2202
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Danika tzn że masz owulacje w 15 i 16 dc a w 19 co? znika? nie rozumiem
no nie do końca - z tego co ja zrozumiałam to jesli kreska kontrolna jest taka sama jak testowa (u mnie 15 i 16 dc) to znaczy ze był wyrzut hormonu LH, który wpływa na owulacje. Czyli w najbliższym czasie powinna wystapić owulacja (ale nie ze wystapi na 100%). A te blade kreski w poprzednich i kolejnych dniach znacza ze jeszcze cos tam tego LH zostało, ale niewiele.

Marthinisa - > a może pływanie troche by pomogło? super wzmacnia miesnie grzbietu i wtedy kregi się mniej ruszają
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 18:10   #2203
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie do końca - z tego co ja zrozumiałam to jesli kreska kontrolna jest taka sama jak testowa (u mnie 15 i 16 dc) to znaczy ze był wyrzut hormonu LH, który wpływa na owulacje. Czyli w najbliższym czasie powinna wystapić owulacja (ale nie ze wystapi na 100%). A te blade kreski w poprzednich i kolejnych dniach znacza ze jeszcze cos tam tego LH zostało, ale niewiele.

Marthinisa - > a może pływanie troche by pomogło? super wzmacnia miesnie grzbietu i wtedy kregi się mniej ruszają
Bosze jakie to skomplikowane ja jestem na początku tej drogi, kto wie jakie będę miała informacje za kilka miesięcy w tej dziedzinie ale brzmi to strasznie zawile i medycznie Danika mam tylko nadzieje, że po tych testach będzie lepiej

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-03-02, 18:14   #2204
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Bosze jakie to skomplikowane ja jestem na początku tej drogi, kto wie jakie będę miała informacje za kilka miesięcy w tej dziedzinie ale brzmi to strasznie zawile i medycznie Danika mam tylko nadzieje, że po tych testach będzie lepiej

Ja też codziennie tutaj dowiaduje sie czegoś nowego
Stary 2010-03-02, 18:18   #2205
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też codziennie tutaj dowiaduje sie czegoś nowego
ja nie mam nic przeciwko... czytam bardzo uważnie i chętnie

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-03-02, 19:26   #2206
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

a moj maly dzisaj plakal i nie moglam go uspokoic a gdalam z siostra i ona ma wesele i szukala przyspiewek i wlaczylam jedna i maly od razu uspokoil sie i teraz przy OJ DANA DANA szymka nie ma lezy i slucha
Stary 2010-03-02, 19:34   #2207
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A Ty nie za mało pijesz?
Chyba troche za mało, na chwilę obecną do 2 herbat doszło parę łyków napoju gazowanego (do obiadu) i chyba zjem pomarańcz, to też jakby napój Jak łyknęłam 2 no-spy to jakby mi trochę lepiej, ale i tak muszę d... ruszyć do wc.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
a moj maly dzisaj plakal i nie moglam go uspokoic a gdalam z siostra i ona ma wesele i szukala przyspiewek i wlaczylam jedna i maly od razu uspokoil sie i teraz przy OJ DANA DANA szymka nie ma lezy i slucha
są takie hity co działają na dzieci, mój siostrzeniec uwielbiał piosenke "pokonamy fale" pamiętacie jak była ta fala ogromna w 2005 roku (kurcze, gdzie to było?), cała grupa artystów to śpiewała, tyle razy tego słuchaliśmy bujając małego, że bardzo szybko się nauczyłam słów na pamięć

Stary 2010-03-02, 19:58   #2208
kretencja
Zakorzenienie

Hej.
A u mnie był Braciszek, obejrzeliśmy sobie jeden z moich ukochanych filmów "Zakazany owoc". Brat niedawno poszedł na autobus... Teraz na mnie czeka wielkie zmywanie, od rana jeszcze
Co do testów owu, to ja właśnie zamówiłam... same ciążowe Postanowiłam nie sprawdzać, czy mam owulację. Nie chcę się spinać dodatkowo. Znam siebie i wiem, jaki byłby dramat, jakbym miała test pozytywny (czyli "trzeba" się kochać w ciągu najbliższej doby), a mąż by nie miał ochoty... Po prostu będziemy się nadal kochać tak jak dotąd - czyli wtedy, kiedy mamy ochotę. Jak zajdę, to się dowiem, czy owulacja była

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-02, 20:56   #2209
agness813
Raczkowanie

Cytat:
Agness ja też chciałabym 3 dzieci, ale nie wiem czy zdążę w takim tempie przed menopauzą
To jesteś jedną z niewielu jakie "znam"zawsze wywołuję wszechstronne zdziwienie wśród znajomych jak oznajmiam im że staram sie o trzecie dziecko

Cytat:
wiem, że to do kretencji, ale u nas tak właśnie jest - 2 bomby, które łatwo wybuchają .
Ojjj,to nie macie lekko

Cytat:
ale koniec tematu.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No to udanego spotkania
A,dziękuję-udało się,wygadałam się,chciała czy nie-musiała wysłuchać mojego monologu

Cytat:
Napisane przez marthinisa Pokaż wiadomość
A u mnie z kolei odezwały się plecy, jestem na 99% pewna, że cierpię na dyskopatię. Od 4 dni siedzę w domu, dziś jest już lepiej, ale w weekend leżałam plackiem. Za parę miesięcy jedziemy do Pl i czeka mnie seria badań - ech sypię się normalnie.
Na dodatek jakoś mnie tak dół brzucha pobolewa i jajnik a to dopiero 22-23 tc, czuję, że bez ginekologa się nie obędzie...
No, pożaliłam sie...
Współczuję,mój tata od lat ma dyskopatię,bardzo uprzykrza mu życie aleTy jesteś jeszcze młoda,może da się zaleczyć?

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
Umuzykalniony chłopak

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Hej.
Co do testów owu, to ja właśnie zamówiłam... same ciążowe Postanowiłam nie sprawdzać, czy mam owulację. Nie chcę się spinać dodatkowo. Znam siebie i wiem, jaki byłby dramat, jakbym miała test pozytywny (czyli "trzeba" się kochać w ciągu najbliższej doby), a mąż by nie miał ochoty... Po prostu będziemy się nadal kochać tak jak dotąd - czyli wtedy, kiedy mamy ochotę. Jak zajdę, to się dowiem, czy owulacja była
I ja wychodzę z takiego założenia chociaż już od paru cykli "idę na żywioł"...z miernym skutkiem...jak widać

Mój mężuś przyjeżdża 9 marca,najprawdopodobniej, w poniedziałek ma mi potwierdzić czy na 100% będzie...bilety ma kupione ale urlopu nie chce brać,planuje iść do lekarza norweskiego z nadzieją że da mu zwolnienie bo ma problemy z barkiem,boli go bardzo
Miałąm się nie nastawiać na jego przyjazd ale nie umiem,wiem że jak to nie wypali to będę miała doła
Jeszcze 13 marca mój Oliś ma 4 urodzinki,wyprawiam mu 12 w takim "małpim gaju" jak ja na to mówie,wiecie,taki dom zabaw z tunelami,kulkami,malowani em buziek i innymi tego typu atrakcjami i on codziennie mnie pyta czy tatuś przyjedzie jak on będzie dmuchał świeczkę??
Bidulek mój,Dawidek też tęskni ale Oliś po prostu mnie rozbraja czasami aż chce mi się płakać
Stary 2010-03-02, 20:59   #2210
aldii
Zakorzenienie

Abz tez mi sie wydaje,ze za malo pijesz
Elcia niezly przeboj sobie wybral
Kretencja fajnie,ze mialas udany dzien
Stary 2010-03-02, 21:16   #2211
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

virginia

ostatnio mało się udzielam, bo ślęczę nad mgr, chce jak najszybciej napisać i sięobronić
Cytat:
Ja w 7 miesiący starań czuję się jak gin samouk

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 21:45   #2212
kretencja
Zakorzenienie

Scio, witaj w klubie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-03, 00:07   #2213
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Ooo, przepraszam, wiedziałam, że jest tu jeszcze ktoś 'z mojej branży' ale zapomniałam kto . Pytałaś mnie o kwalifikacje do takich kursów - ja mam po prostu mgr anglistyki, podyplomowych na razie nie robiłam, ale wydaje mi się, że jak na swój wiek mam dość spore doświadczenie, bo uczyłam już i w gimnazjum, i w LO, i w szkole wyższej, w prywatnych. Prowadzę/prowadziłam też przeróżne kursy: dla dorosłych, dla firm, dla bezrobotnych, dla rolników (projekt z UE), no i oczywiście kursy/korepetycje dla młodzieży, dzieci, maturzystów.
Do tych konkretnie kursów wymagali kogoś z dyplomem, doświadczeniem i swoją firmą.
dziękuję, masz rzeczywiście spore doświadczenie, aż się skręcam z zazdrości i złości, bo ja zamiast zdobywać doświadczenie siedzę na tej przeklętej Wyspie. Z drugiej strony pocieszam się, że choć będę 'starą' stażystyką to będę 'stażystką' z własnym domkiem i bez kredytu

Cytat:

Pływanie to w zasadzie najlepszy sport na takie problemy. Po @ (która po cichutku marze, żeby nie przyszła) poszukam basenu w mojej okolicy.

Cytat:
Współczuję,mój tata od lat ma dyskopatię,bardzo uprzykrza mu życie aleTy jesteś jeszcze młoda,może da się zaleczyć?
To współczuję. Mam nadzieję, że zmiana trybu życia pomoże. W podczas wyjazdu do Pl zamierzam przeprowadzić serię niezbędnych badań.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ja w 7 miesiący starań czuję się jak gin samouk
Dzięku Bogu za Internet

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
Stary 2010-03-03, 07:31   #2214
Ollliwka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

ostatnio mało się udzielam, bo ślęczę nad mgr, chce jak najszybciej napisać i sięobronić
i ile już napisałaś ?

popijam kawkę... za 1,5 h wychodzę i jadę na praktyki..
i chyba jutro zdecyduje się po długiej przerwie oddać krew dla chłopaka , który miał wypadek i potrzebuje , tylko nie wiem czy nie tam
Stary 2010-03-03, 08:56   #2215
Tity
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
marthinisa oj basen też mi się marzy, bo też mam problemy z kręgosłupem, ale u nas nie ma basenu. Słyszałam, że dopiero jest w planach.
Ollliwko za oddanie krwi, nie padnisz
U mnie piękna pogoda. Namówiłam mamę na kosmetyczkę, dzisiaj idziemy się umówić

L
J
Stary 2010-03-03, 09:14   #2216
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Oliwko 15 stron
Do poniedziałku chcę skończyć drugi rozdział

Kretencja

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:14   #2217
kretencja
Zakorzenienie

Hej.
U mnie też dziś ładnie za oknem, ale chłodno znów, termometr pokazuje 0 stopni...
Siedzę jeszcze w piżamce, bo przedpołudnie mam wolne, ale potem będzie trzeba obiadek podszykować, a na 17-tą idę na radę pedagogiczną do przedszkola... Ble. Na szczęście u nas rady nie trwają długo, jak do tej pory 2 godziny to max.
Słuchajcie, mam takie pytanie. Choć stara baba już ze mnie (do trzydziestki niebezpiecznie blisko ) , w sztuce makijażu wciąż jestem początkująca. Podkładu, pudru, tuszu do rzęs używam od dawna i mam swoich faworytów, natomiast dopiero niedawno (rok temu?) odkryłam dobrodziejstwo (i potrzebę stosowania ) korektora pod oczy. Dwa razy z rzędu miałam rozświetlający w pędzelku Oriflame, teraz chciałabym spróbować czegoś nowego. Poczytałam sobie opinie o różnych korektorach w KWC, ale chciałabym uzyskać opinie od Was, nie od przypadkowych, anonimowych dla mnie użytkowniczek. Ufam Wam bardziej Czekam na Wasze typy (zależy mi, żeby był w rozsądnej cenie, zatem Lancome czy YSL raczej odpadają )
Z góry dzięki za porady

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-03, 09:26   #2218
Tity
Zakorzenienie

Oj to ja za dużo nie pomogę, ale chętnie też się dowiem. Ja tylko maluję się podkładem pod okiem, ale sińce i tak widać. Z resztą też chyba ważne jaką masz skórę, czy suchą czy tłustą. Ja mam suchą i obawiam się, że podkreślę zmarszczki, ale może to kwestia dobrego korektora.

L
J
Stary 2010-03-03, 09:29   #2219
kretencja
Zakorzenienie

Dobre pytanie - jaką mam cerę. Moja cera jest nie do określenia Pod oczami ma raczej tendencję do przesuszania się, ale bez dramatu.
Zauważyłam, że z wiekiem coraz mniej wystarcza sam podkład pod oczy. Skóra robi się w tym miejscu cieńsza i sińce są coraz bardziej widoczne... Już dużo razy pisałam, że mało po mnie widać wiek, ale to akurat moja słaba strona. Zmarszczek mam bardzo mało, ale obwódki pod oczami coraz wyraźniejsze...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-03-03, 09:33   #2220
abz
Zakorzenienie

kretencja gratuluję zakupu testów ciążowych, muszą się niedługo przydać, tzn mam nadzieję, ze 1 wystarczy
Korektorów pod oczy nie używam, kiedys jak miałam jakis korektor i chciałam cos na twarzy zamaskować, nałożyłam go, na to podkład i automatycznie mi ten korektor rozmazywał sie razem z podkładem więc nie używam. Też czasem czytam opinie na kwc, ale prawda jest taka, że każda cera inaczej reaguje i dopóki człowiek sam czegoś nie spróbuje to się nie przekona.

Cytat:
Ojjj,to nie macie lekko
No czasami to iskry lecą ostro. Ciekawe tylko jakie będzie nasze dziecko, jak tez takie nerwowe to ja nie wiem jak to będzie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
i chyba jutro zdecyduje się po długiej przerwie oddać krew dla chłopaka , który miał wypadek i potrzebuje , tylko nie wiem czy nie tam
Ja tyle razy myślałam zeby oddać krew, u nas jest centrum krwiodawstwa, ale jakos nigdy sie nie odważyłam, a przecież wielkiej odwagi do tego nie trzeba.

Słuchajcie ja już zauważam wiosnę. O 6.30 rano jest już jasno! Tylko co mnie dziś zaskoczyło? Napadało sniegu, cienka wartswa, ale jednak, ale pewnie słoneczko (choć sie jeszcze troche wstydzi) go roztopi.

Porady gina co do większych dawek tabletek chyba pomagaja, bo dziś czuję sie o niebo lepiej Fajny ten mój lekarz (wiem, ze się powtarzam)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości