|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Abz, to już mój drugi zakup (Allegro). Poprzednio kupiłam chyba 8 sztuk, spodziewałam się, że to na pewno wystarczy
A co do korektora, to ja zawsze nakładam go NA podkład i się nie rozmazuje. Próbowałaś tak?
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie mam sprzętu - czepka, stroju nawet klapek![]() Ja kilka razy oddałam, na studiach na Wampiriadzie przeważnie ale byłam też w szpitalu. Jak tylko będę mogła (chyba pół roku po porodzie) to znów pojadę... Ja się lepiej czuję po oddaniu niż przed I tylko raz zdarzyło mi się, że słabo mi się zrobiło ale masakryczna pogoda była![]() U mnie też słoneczko... Ale już zimno ok 0st i tak jak u ABZ cienka warstwa śniegu leży...
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Witam staraczki
![]() My również się staramy z Mężem, dość krótko, bo 1 m-c. Nie mamy jakiejś schizy na punkcie zajścia w ciążę. Po prostu postanowiliśmy mieć w najbliższym czasie dzidziusia i do tego dążymy. A czy będzie za m-c czy za pół roku, to i tak będzie cudnie Życzę aby Wam się udało jak najszybciej ![]() I zapraszam do nas https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post17592521
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Na wątku do którego Lalkana podała linka jest Jasiulek... Pisze, że czuje się "niewidzialna" u nas... Oj
Pokaż mi się tu tylko.... A ja myślałam, że znów wpadła w wir pracy i nie ma dla nas czasu... Tak samo Pomidora zwiała (siedzi w domku na L4) to zajrzała by do nas częściej jak obiecała... Weruczek też gdzieś uciekł (wczoraj ją na nk przyłapałam - to napisałam, że ma wracać...) Ech... Kto jeszcze? BordAna!!! Po południu się wezmę za szukanie i niech ja którąś jeszcze znajdę na innym wątku a u nas nie![]() ![]()
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, laski, mam dziwne pytanie
Czy Wy też zaobserwowałyście zmiany w wypływie krwi podczas miesiączki, zależne od pory dnia? Bo ja zauważyłam, że najbardziej krwawię rano, jakieś 1,5-2 godziny po wstaniu z łózka. Wy też tak macie? ![]() A tak w ogóle to zauważyłam przy tej @, że jest obfitsza niż kilka ostatnich. I tak się zastanawiam, czy to bromek, choć wzięty pierwszy raz dopiero chyba w 19 dc, pomógł jeszcze troszkę endometrium narosnąć Cyklu na razie nie zdołał wydłużyć, ale kto wie?... Może coś już zdziałał...
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ciągu dnia to nie wiem, najbardziej chyba w godzinach około południowych![]() Muszę się wziąć za sprzątenie a tak mi się nie chce![]() 1. albo posprzątam 2.wpdne na wiz. 3. poćwiczę i wezmę prysznic i wyszoruję cellulit ![]() 4. wpadne na wiz 5. praca mgr Całe szczęście, ze obiadu nie muszę gotować, bo została nam z wczoraj zupa gołąbkowa
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też w nocy nie mam prawie nic. Zawsze właśnie mnie dziwiły kobitki, które się skarżą, że zalewają prześcieradła... Ze mnie prawie nie wypływa jak leżę
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() kretencja jeżeli chodzi o korektor, ja kupiłam na przecenie YSL taki jakby w długopisie z pędzelkiem, jest idealny, wydajny, pomimo ceny jestem z niego zadowolona. Moje @ trwają krótko, i największe krwawienie jest zazwyczaj w pierwszym dniu. lindslay bawisz się dzisiaj w detektywa, tak? Strzeżcie się dziewczyny ![]() Nigdy nie oddawałam krwi, ale nosze w portfelu deklaracje woli, czyli jeżeli coś mi się stanie, oddam narządy komuś kto je potrzebuje. U nas zimnooo, ale słonecznie
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lalkana witaj
![]() Cytat:
Weruczek pewnie wpadła w wir pracy BordAna juz kiedys niby wróciła i znowu jej nie ma, źle jej u nas? ![]() Cytat:
Ale jak widzisz różnicę to znaczy, że coś się zaczęło dziać, a to dobrze.
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka, no właśnie słyszałam, że ten korektor jest ekstra, ale jestem bardzo oszczędna jeśli chodzi o kosmetyki, zwłaszcza kolorowe. Ile kosztował?
Abz, ja się też szczególnie nie przyglądam, ale jak rano biorę prysznic, to po prostu widać, że dużo leci, a potem w ciągu dnia już nie (używam podpasek, więc mam dosyć dobry ogląd co do ilości )
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-03-03 o 11:04 |
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pobawię się wieczorem bo zaraz się zmywam po Tz-a i do US. Tylko muszę jeszcze dane Karolci od Nabuko poszukać, żeby przekazać 1% podatku - niewiele ale zawsze coś... Ja też noszę taką deklarację w legitymacji honorowego dawcy krwi - w razie co tam zawsze ktoś zajrzy... Tz trochę był zły jak mu pokazałam ale to moja decyzja...
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś w nocy też mi coś tam przemakało, ale rzadko. Teraz w nocy właściwie mogłabym spać bez wkładki, w dzień natomiast jest sporo i chyba faktycznie tak rano i koło południa najwięcej, ale nigdy się nad tym nie zastanawiałam szczerze mówiąc
W tym cyklu jakoś długo mnie brzuch boli bo aż 3 dni trwania @, a zawsze bolał tylko 1 dnia. Aha no i zwykle wystarcza mi jedna podpaska na dzień, rzadko dwie pierwszego lub drugiego dnia.lindsley przykro, że niektóre osoby źle się tu czują, ale z drugiej strony jak mają być zauważalne jeśli piszą raz na ruski rok, albo coś zdawkowego, no to co mamy pisać takiej osobie. Wychodzę z założenia, że chcę pisać co u mnie to piszę, a nie czekam, aż mnie 10 osób zapyta, bo wiem, że mogę się nie doczekać
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-03-03 o 11:07 |
|
|
|
#2233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja teraz widzę, ze cię cytowałam, ale chyba nie odpisałam. Otóż nie próbowałam korektora na podkład. Nie posiadam korektora i chyba nie zamierzam mieć
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, również się zgadzam.
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Słuchajcie, szok. Jakąś godzinę temu było słońce, niedawno zaczęło się chmurzyć, a teraz nagle pociemniało i jakaś zamieć śnieżna przyszła!
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
No to nieźle. U mnie na razie piękne słońce i trochę cieplej się zrobiło. Byłam z mamą u kosmetyczki, zapisała się na wizytę i zaraz siadamy z mężem do projektowania, pod warunkiem, że program nam się odpali, bo ostatni nie chciał
I przed chwilą uratowałam ryjówkę z paszczy mojego kota
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Odpadły mi korki więc mogę do Was zaklikać , bo później już raczej do Was nie zajrzę, chyba, że w nocy, zdać relację z wizyty u gina. Wysłałam wczoraj skany moich dokumentów i przed chwilą dzwoniłam do tej firmy upewnić się, czy doszły i przy okazji dowiedziałam się, że kursy w Sejnach zaczną się pewnie w kwietniu (rekrutacja w toku). Wtedy to już w ogóle będę dwoić się i troić .Zaczynam się też stresować trochę dzisiejszą wizytą u gina.. ![]() Przepraszam, że Wam nie odpisuję ale dopadło mnie chyba przesilenie wiosenne i pracuję dziś na zwolnionych obrotach.. ![]() Miłego dnia!!
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka, na Allegro widziałam za 80-parę złotych, generalnie cena rynkowa to chyba ok.130-140zł. Jak dla mnie masakra, nie wydam na korektor więcej niż 25zł
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest dzisiaj tak samo
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś jestem mega wkurzona na Tz-a
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, moja Mama mi pisała godzinę temu, wychodząc do pracy, że ją też grad złapał. Masakra. U mnie termometr szaleje cały dzień - od zera do piętnastu i z powrotem...
|
#2243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mam chociaż powinnam być oszczędna Ale na szczęście już troszke się uspokoiłam z takimi zakupami, bo TŻ się wściekał i miał racje. Lindslay...co się dzieje hormony, czy faktycznie TŻ się dziwnie zachowuje
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka, nie stać mnie po prostu, to główna kwestia
On ma z wydawaniem pieniędzy znacznie mniejszy problem. W jednej tylko kwestii oboje jesteśmy rozrzutni. Książki ![]() A co do tych korektorów za 130zł... Jakbym miała 130zł zbędnych, do przeznaczenia na kosmetyki, to bym sobie kupiła pewnie z mojego ulubionego Rimmella i to by starczyło na podkład, tusz do rzęs, pomadkę i błyszczyk
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-03-03 o 15:03 |
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś mnie wkurzył - pokazałam mu wielką pajęczynę w miejscu gdzie mi ciężko sięgnąć - nad schodami wysokość ze 3,5-4m i żeby wziął odkurzacz i wciągnął ją i wszystkie obok (a najlepiej odkurzył całą boazerię nad schodami, z resztą sama sobie poradzę) I że nie teraz natychmiast tylko później jak będzie miał chwilę... To wziął miotłę i zebrał na oślep tylko trochę i zadowolony To tak jak ja... Jak byłam na studiach utrzymywałam się w sumie ze stypendium, alimentów i korków i jak je skończyłam to miałam kilka tys na koncie... Koleżanki miały kredyty studenckie... Tyle, że ja nie imprezowałam, nie kupowałam markowych ciuchów i wgl mało kupowałam... Teraz trochę żałuję, bo kasa którą uzbierałam się rozpełzła jak zaczęłam z Tz mieszkać i na wyjazd do uk poszło... Tz nie umie oszczędzać wgl. Ja teraz też czasem sobie "zaszaleję" ale w bardzo drobnych sprawach...
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on cały czas oszczędza to dobrze dla naszego związku, ale czasami go gonie, żeby sobie coś kupił!!!! Nie kupuje, drogich rzeczy jeżeli na nie nie mam. Ale czasami fajnie jest mieć coś, co poprawia nasze samopoczucie, tak teoretycznie przynajmniej Oj Rimmela nie lubie, mam na niego uczulenie, jedyne czego używam z rimmela to lakiery do paznokci, mają fajne palety barw lubie Max factora Ostatnio miałam jakieś uczulenie na buzi, używałam różnych kremów tych drogich i tańszych, nic mi nie pomogło...kupiłam mały kremik rumiankowy ziaji i jest stworzony dla mojej cery a kosztował 6 zł czyli fakt, nie zawsze to co drogie jest dobre
|
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kretencjo obecnie nie używam żadnego korekora i nawet pudru ostatnio nieużywam bo mi się skończył i jakoś nie moge się zebrać by jakiś kupić A u mnie pada śnieg ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Umnie rano leci jak z kranu w ciągu dnia roźnie i czasami w nocy mam bardzo duże krwawienie tak co 3 miesiączkę
16.08.2008r. połaczenie dwóch serc Edytowane przez weronia83 Czas edycji: 2010-03-03 o 16:42 |
||
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski my mielismy dzisiaj ciezsza noc malego meczy katar i mu sie ciezej oddycha wiec sie budzil co godzine,kurcze u nas nie ma masci majerankowej wiec siostra ma mi z polski przyslac a poki co kolezanka miala wiec mi pozyczyla mam nadzieje ze mu pomoze i mu w miare szybko katarek minie.
|
|
|
|
#2250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj żeby ten niedobry katarek poszedł precz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

No i nie mam sprzętu - czepka, stroju nawet klapek
za oddanie krwi, nie padnisz
I tylko raz zdarzyło mi się, że słabo mi się zrobiło ale masakryczna pogoda była
Życzę aby Wam się udało jak najszybciej
Pokaż mi się tu tylko.... A ja myślałam, że znów wpadła w wir pracy i nie ma dla nas czasu... Tak samo Pomidora zwiała (siedzi w domku na L4) to zajrzała by do nas częściej jak obiecała... Weruczek też gdzieś uciekł (wczoraj ją na nk przyłapałam - to napisałam, że ma wracać...) Ech... Kto jeszcze? BordAna!!! Po południu się wezmę za szukanie i niech ja którąś jeszcze znajdę na innym wątku a u nas nie
Cyklu na razie nie zdołał wydłużyć, ale kto wie?... Może coś już zdziałał...
a tak w ciągu dnia to nie wiem, najbardziej chyba w godzinach około południowych