Odchudzanie czas zacząć, Marzec. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 12:55   #181
niczka87
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie czas zacząć, Marzec.

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
mogę dołączyć?
Jasne witamy
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17596374]Bardziej na podwieczorek niż na kolację

http://vitalia.pl/index.php/mid/49/f...4/w_id/1051736 jak ona to zrobiła[/QUOTE]
Czemu na podwieczorek? ze względu na wegle? To jednak ten nieszczęsny ser zostaje na kolację? A np. sałatka z wędliny i warzyw na kolację nadaje się chyba co?

Nic nie widać w tym linku, bo trzeba się zalogować.
Stary 2010-03-03, 12:55   #182
Anemone
Mother of Cat

Ze względu na chorobę za bardzo ćwiczyć nie mogę, ale wczoraj pół godzinki ćwiczyłam i to był błąd - jakby skurcz mnie złapał, mięsień w prawej nodze poniżej łydki cały czas jest spięty

Dziś jadłam:
drożdżówkę (nie bijcie! Musiałam... A, że musiałam, to zjadłam na śniadanie, żeby szybko spalić )
1/3 woreczka kaszy gryczanej z odrobiną sosu i mięska z gulaszu (dosłownie odrobina mięsa, bo było gumowe i wyplułam ) i surówką (mała miseczka) ze startych marchewek i jabłek

Planuję jeszcze mieć 2 posiłki, ale kompletnie nie wiem co zjeść.
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:59   #183
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś jadłam:
drożdżówkę (nie bijcie! Musiałam... A, że musiałam, to zjadłam na śniadanie, żeby szybko spalić )
1/3 woreczka kaszy gryczanej z odrobiną sosu i mięska z gulaszu (dosłownie odrobina mięsa, bo było gumowe i wyplułam ) i surówką (mała miseczka) ze startych marchewek i jabłek

Anemone - musi to na rusi hehehe

Proponuję sałatkę z wędlin + warzywa + przyprawy - jak dla mnie bomba.

A na kolację nieszczęsny biały ser plus coś, co lubisz, mogą być orzechy albo warzywka np. szczypiorek, ogórek itp.
Stary 2010-03-03, 13:01   #184
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
Anemone - musi to na rusi hehehe

Proponuję sałatkę z wędlin + warzywa + przyprawy - jak dla mnie bomba.

A na kolację nieszczęsny biały ser plus coś, co lubisz, mogą być orzechy albo warzywka np. szczypiorek, ogórek itp.
no nie wyrzucę przecież

Zastanawiałam się nad kanapką z ciemnego pieczywa z chudym serkiem białym, kiełkami rzodkiewki i szczypiorkiem
a na kolację... Ja wiem? jabłko?
Za wędlinami nie przepadam
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2010-03-03, 13:04   #185
Malinka_eM
Przyczajenie

Witam Was Dziewczynki dziś
Zaczęłam się odchudzać 2 tyg temu, jak już pisałam wcześniej. ćwiczyłam i mało jadłam i najpóźniej o 18 zjadałam ostatni posiłek, a mimo to moja waga nie spadła nawet o 0,5 kg... Może to jeszcze za mało czasu żeby były jakieś efekty... ale przecież całkowicie zmieniłam moje nawyki, a szczególnie te żywieniowe na wydawało mi się lepsze...
Dlatego dziewczęta jeśli znacie jakieś ciekawe i godne polecenia stronki dotyczące ćwiczeń i racjonalnych diet oraz sposobach dobierania składników żywieniowych, a może macie jakieś smaczne przepisy na pyszne, zdrowe i nietuczące to wrzucajcie je tutaj, bo powoli tracę moją motywację i nabieram takiego wstrętu do jedzenia czegokolwiek i ćwiczeń...
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Malinka_eM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 13:07   #186
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:

Ze względu na chorobę za bardzo ćwiczyć nie mogę, ale wczoraj pół godzinki ćwiczyłam i to był błąd - jakby skurcz mnie złapał, mięsień w prawej nodze poniżej łydki cały czas jest spięty

Dziś jadłam:

a jutro tez bedziesz musiała i pojutrze tez? nie ma słodyczy KONIEC trzeba silnej woli i musisz ją ćwiczyć
kasza gryczana fajnie ale po co ten sosik? i lepiej jeść mięsko z warzywami ... łaczenie kaszy sosiku mieska i surówki nie jest najlepszym pomysłem

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_eM Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczynki dziś
Zaczęłam się odchudzać 2 tyg temu, jak już pisałam wcześniej. ćwiczyłam i mało jadłam i najpóźniej o 18 zjadałam ostatni posiłek, a mimo to moja waga nie spadła nawet o 0,5 kg... Może to jeszcze za mało czasu żeby były jakieś efekty... ale przecież całkowicie zmieniłam moje nawyki, a szczególnie te żywieniowe na wydawało mi się lepsze...
Dlatego dziewczęta jeśli znacie jakieś ciekawe i godne polecenia stronki dotyczące ćwiczeń i racjonalnych diet oraz sposobach dobierania składników żywieniowych, a może macie jakieś smaczne przepisy na pyszne, zdrowe i nietuczące to wrzucajcie je tutaj, bo powoli tracę moją motywację i nabieram takiego wstrętu do jedzenia czegokolwiek i ćwiczeń...
Pozdrawiam i życzę powodzenia

a może po prostu jesz za mało i nieregularnie lub coś i metabolizm zwolnił i odkłada zamiast spalać
Stary 2010-03-03, 13:14   #187
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wyrzucę przecież

Zastanawiałam się nad kanapką z ciemnego pieczywa z chudym serkiem białym, kiełkami rzodkiewki i szczypiorkiem
a na kolację... Ja wiem? jabłko?
Za wędlinami nie przepadam
To nie kupuj, nie będziesz musiała wyrzucać

kanapka na podwieczorek wydaje mi się, że może być.
Na kolację ser biały plus coś, co lubisz, wyżej pisałam co może być.

Cytat:
Napisane przez dirtyy Pokaż wiadomość
a jutro tez bedziesz musiała i pojutrze tez? nie ma słodyczy KONIEC trzeba silnej woli i musisz ją ćwiczyć
hehehe dieta bułeczkowa

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_eM Pokaż wiadomość
Po 2 tygodniach już powinnaś cokolwiek widzieć i waga powinna drgnąć. Tak mi się wydaje, tym bardziej, że napisałaś, że całkowicie zmieniłaś żywieniowe nawyki. Podaj swój przykładowy jadłospis dnia to zobaczymy, bo może faktycznie zbyt mało jesz i metabolizm poszedł spać.

Posiłek najpóxniej o 18 to nie jest dobry pomysł, bo możesz się nabawić katabolizmu mięśni czyli ich spalania, a przecież chodzi o spalanie tłuszczu, nie mięśni...
Stary 2010-03-03, 13:25   #188
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
kasza gryczana fajnie ale po co ten sosik? i lepiej jeść mięsko z warzywami ... łaczenie kaszy sosiku mieska i surówki nie jest najlepszym pomysłem
Cytat:
To nie kupuj, nie będziesz musiała wyrzucać
Właśnie o to chodzi, że mam 16 lat i nie ja robię zakupy w domu
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2010-03-03, 13:29   #189
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:

ale drożdzówka to jest dodatek, a raczej słodka pokusa, ktorej wcale nie trzeba jeść popros by CI nie kupowali slodyczy bo ich po prostu nie chcesz
Stary 2010-03-03, 13:31   #190
Anemone
Mother of Cat

szkoda tylko, że tak o to trudno
Znaczy o samokontrolę
Bo jak są krówki w domu, to nie przepuszczę... jedyna słodycz, której za nic nikt mi nie odbierze Dobrze, że są rzadko, bo bym była znacznie grubsza
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2010-03-03, 13:58   #191
karolinkaa77
Raczkowanie

nie minal 1 dzien a tu juz 3 strony wpisów

Ja dzisiaj zaczelam od 100 g serka wiejskiego wasy , a na obiad z braku czasu podjadłam bratu 10-15 frytek i zjadłam 2 kanapki razowe z wędliną i kubek kakao , do konca dnia planuje zjesc jabłko i wystarczy o 17.00 lece na fitness Dziewczyny jak myslicie moge sobie pozwolic na jablko wieczorem? Wiemz e moze to nei ejst super dietetyczne jedzenie ale ja che stopniowo zmineiac przyzwyczajenia bo wiem ze nie esjtem w stanie pozegnac sie od razu z "wszystkimi nie dokonca zdrowymi kaloriami" bo wiem ze raczej nie dam rady na dluzej i jak zgrzesze to bede sie objadala bo wyjde z zalozenia ze nie ma sensu dalsze "zdrowe jedzenie" na poczatek rezygnuje ze slodyczy orzeszków ,napoji gazowanych i postaram sie jesc do 19.00 Licze ze w przeciagu miesiaca uda mi sie zdrowo schudnac ok.5 kg

She wants to change her world !

karolinkaa77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:09   #192
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Jasne witamy

Czemu na podwieczorek? ze względu na wegle? To jednak ten nieszczęsny ser zostaje na kolację? A np. sałatka z wędliny i warzyw na kolację nadaje się chyba co?
Sałatka z wędliną i warzywami
Jajka na twardo
Wieśniak z chlebem razowym
Sałatka z tuńczykiem
Ser
Jak mi się coś przypomni to dopiszę
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:19   #193
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
szkoda tylko, że tak o to trudno
Znaczy o samokontrolę
Bo jak są krówki w domu, to nie przepuszczę... jedyna słodycz, której za nic nikt mi nie odbierze Dobrze, że są rzadko, bo bym była znacznie grubsza

jeżeli chcesz sie odchudzac i faktycznie schudnąć to niestety ale musisz podejsc do tego poważnie
nie uda sie to na pewno z drożdzówkami i krówkami
Stary 2010-03-03, 14:26   #194
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolinkaa77 Pokaż wiadomość
nie minal 1 dzien a tu juz 3 strony wpisów

Ja dzisiaj zaczelam od 100 g serka wiejskiego wasy , a na obiad z braku czasu podjadłam bratu 10-15 frytek i zjadłam 2 kanapki razowe z wędliną i kubek kakao , do konca dnia planuje zjesc jabłko i wystarczy o 17.00 lece na fitness Dziewczyny jak myslicie moge sobie pozwolic na jablko wieczorem? Wiemz e moze to nei ejst super dietetyczne jedzenie ale ja che stopniowo zmineiac przyzwyczajenia bo wiem ze nie esjtem w stanie pozegnac sie od razu z "wszystkimi nie dokonca zdrowymi kaloriami" bo wiem ze raczej nie dam rady na dluzej i jak zgrzesze to bede sie objadala bo wyjde z zalozenia ze nie ma sensu dalsze "zdrowe jedzenie" na poczatek rezygnuje ze slodyczy orzeszków ,napoji gazowanych i postaram sie jesc do 19.00 Licze ze w przeciagu miesiaca uda mi sie zdrowo schudnac ok.5 kg
Owoce powinno się jeść do popołudnia więc na kolację to nie pasuje, bo za późno poza tym za mało a orzeszki to jakie?bo jeśli nie są solone to możesz śmiało jeść, bo to nnkt i powinny być w każdym jadłospisie

A u mnie dziś na obiad rybka z sosem czosnkowym i kiszoną kapustą

Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Czas edycji: 2010-03-03 o 14:27
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:31   #195
karolinkaa77
Raczkowanie

wszelakie;p a pistacje najbardziej to co proponujecie na kolacje?

She wants to change her world !

karolinkaa77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:04   #196
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinkaa77 Pokaż wiadomość
wszelakie;p a pistacje najbardziej to co proponujecie na kolacje?

moze twaróg z orzechami, lub jaka, albo zrób sobie omlecik ze szczypiorkiem, może rybka jakaś

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

moze sie przyda

Zarówno przy diecie redukcyjnej jak i masowej niezwykle ważnym jest aby dobierac takie produkty, które są jak najblizsze swojej postaci naturalnej, czyli nie przetworzone. Dla wielu jest oczywistym o jakich produktach mowa, ale dla pewności zaznacze ze z diety powinny zostac wykluczone:
Kupne wędliny, pasztety inne mielonki, w których nie wiadomo co jest. Wszystkie produkty zawierajace konserwanty, utrwalacze, przedłuzacze ważnosci. Produkty zawierajace zwykły cukier(jogurty owocowe) batony, fast foody, margaryny i inne mieszanki, które nie maja prostego jednolitego składu!
Podsumowujac jedz tylko takie produkty, których składniki są ogolno dostępne i pochodzą z naturalnego źródła.

Kolejny element wspólny to jedzenie tylko tego co przynosi Ci korzyść!!! Co ma na celu zjedzenie kilograma cukru dziennie? Mozesz te kalorie lepiej wykorzystać!!! Zamiast batona zjesc porządny pyszny,pełnowartościowy obiad!!! A zatem:

Kazdy posiłek musi zawierac pełnowartościowe BIAŁKO(zawierające aminokwasy rozgałężione, ktore wpływaja zbawiennie na budowe twojej tkanki miesniowej oraz utrudniaja jej utrate podczas redukcji!!)

Żródła Białka
Oczywiscie nieprzetworzone. Zródłami takiego białka są:

Mięso : w kolejnosci od najlepszego : Cielęcina, Jagnięcina, Wołowina, Mięso ptactwa oraz Wieprzowina

Ryby : Najlepiej morskie, głębinowe i nie zapuszkowane jedz je 2-3 razy w tyg. czyli co 2 dzien, Dlaczego? jesli was to obchodzi to poszukajcie w postach podwieszonych

Jajka : To doskonały produkt zawierajacy mnustwo dobrego tłuszczu oraz białka. Możesz rozdzielać żółtko od białka wowczas osiagniesz niemal 100% białka. Przyządza sie szybko i MOZNA jeść ile się chce- bez obaw o klopoty z plodnoscia i inne tego typu bajki.

Sery : Najlepiej ser biały(nie jest taki tłusty jak zółty, feta czy pleśniowy) i najlepiej półtłusty(najmniej przetworzony) jest doskonałym produktem na noc bowiem białko z sera wchłania sie przez około 8h. czyli tyle ile śpimy, a podczas snu jestesmy najbardziej narazeni na utrate naszych ciennych miesni a nie tłuszczu!!!

Pamiętaj aby kazdy twój posiłek zawierał ktoryś z tych produktów w dominujacej ilosci. Nie jedz 50g piersi z kurczaka do 150g ryzu bo to troche bez sensu. Głównym budylcem mieśni jest białko i przyspiesza ono metabolizm.

Dobre Węglowodany

Tutaj sytuacja jest troche bardziej skomplikowana bowiem musmy podzielić ww na proste i złożone.

Proste: Jedz je tylko po treningu i do śniadania. Są to takie ww które mają wysoki indeks glikemiczny i powodują skoki insuny przez co lepiej chronią twoje mieśnie przed spadkami i ulepszaja transport "dobrego" białka. Takie ww zawarte sa w owocach, miodzie, i innych wodnistych produktach które bardzo szybko sie trawia(przyswajaja) najlepszymi ich zródłami są banany, rodzynki, jabłka, ananasy, avokado, mango, miód, wafle ryzowe rozgotowany ryz, pire ziemniaczane... PAMIETAJ JEDZ TO TYLKO PO TRENINGU I NA SNIADANIE DA CI TO POWERA NA CHWILE w przeciwienstwie do ww złozonych

Węglowodany złozone to ww, ktore powinny znajdowac sie we wszystkich posiłkach oprocz tych przed snem(chyba ze przed senm jesz posiłek po treningowy) doskonałym ich zrodłem sa kasze ryze ziemniaki, ziarna, chleb razowy, pełnojajeczne razowe makarony(nie kupuj zwykłego makaronu ktory w składzie ma wode i mąke....to sie mija z celem)

Pamiętaj na redukcji powinienes ograniczyc nieco ww na masie powinno ich byc troche wiecej zatem
redukcja 2-3g na kg masy ciała
masa 4-5g na kg masy ciała
Stary 2010-03-03, 15:12   #197
oranzadkawproszku
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje mi sie ze to troche za mało
a gdzie warzywa i chude mięsko?
hm troszeczke mi sie pozmienialo.
snaidanie:2 grzanki z serkiem białym i kawa tak jak mialo byc
2snaidanie: banan
obiad: 2 wasy wieloziarniste z ogrokiem i serkiem bialym
podwieczorek: 7zbóż (jogurt)
kolacja: może być ryba z kapusta kiszoną i ryżem (oczywiscie o wiele mniejsza porcja)? bo dzisiaj w domu bedzie na koalcje wiec chyba sie skusze, a skoro nie moge to sobie daruje, wiec jak myślicie?

chłopcze na jedną noc.
: mrał :
oranzadkawproszku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:31   #198
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oranzadkawproszku Pokaż wiadomość
hm troszeczke mi sie pozmienialo.
snaidanie:2 grzanki z serkiem białym i kawa tak jak mialo byc
2snaidanie: banan
obiad: 2 wasy wieloziarniste z ogrokiem i serkiem bialym
podwieczorek: 7zbóż (jogurt)
kolacja: może być ryba z kapusta kiszoną i ryżem (oczywiscie o wiele mniejsza porcja)? bo dzisiaj w domu bedzie na koalcje wiec chyba sie skusze, a skoro nie moge to sobie daruje, wiec jak myślicie?

ryba to białko wiec jak najbardziej moze byc a moze sama rybka z kapustą bez ryżu?
Stary 2010-03-03, 15:39   #199
oranzadkawproszku
Wtajemniczenie

Cytat:
ryba to białko wiec jak najbardziej moze byc a moze sama rybka z kapustą bez ryżu?
też o tym myślałam, skoro tak będzie lepiej to oczywiśce ryż odstawie

chłopcze na jedną noc.
: mrał :

Edytowane przez oranzadkawproszku
Czas edycji: 2010-03-03 o 15:42
oranzadkawproszku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 15:46   #200
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oranzadkawproszku Pokaż wiadomość
też o tym myślałam, skoro tak będzie lepiej to oczywiśce ryż odstawie
zazdroszcze dobrej kolacyjki
Stary 2010-03-03, 15:50   #201
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, że nie Ty, ale równie dobrze drożdżówkę może zjeść inny członek rodziny, proste. Ale to Twoje odchudzanie...

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17600377]Sałatka z wędliną i warzywami
Jajka na twardo
Wieśniak z chlebem razowym
Sałatka z tuńczykiem
Ser
Jak mi się coś przypomni to dopiszę[/QUOTE]

Chleb razowy na kolację? czyż nie ma być białkowa?
Stary 2010-03-03, 15:55   #202
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja rozumiem, że nie Ty, ale równie dobrze drożdżówkę może zjeść inny członek rodziny, proste. Ale to Twoje odchudzanie...

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

a gdzie Ona napisała ze chcleb razowy na kolacje? :P

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

swoją droga dziewczyny jadłyście pomelo?
jeżeli nie to polecam połaczenie grapefruita z pomarańczą pyszne
Stary 2010-03-03, 15:58   #203
ProfessorXs
Przyczajenie

Z tego, co czytam, jecie bardzo mało. Czy to nie jest tak, że najpierw schudniecie, a potem będzie efekt jojo, bo organizm będzie chciał "zaoszczędzić" na gorsze czasy?
ProfessorXs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:01   #204
dirtyy
Wtajemniczenie

swoją droga dziewczyny jadłyście pomelo?
jeżeli nie to polecam połaczenie grapefruita z pomarańczą pyszne

http://vitalia.pl/index.php/mid/64/f...2/cid/9/part/0

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ProfessorXs Pokaż wiadomość
Z tego, co czytam, jecie bardzo mało. Czy to nie jest tak, że najpierw schudniecie, a potem będzie efekt jojo, bo organizm będzie chciał "zaoszczędzić" na gorsze czasy?

jeżeli ktoś je bardzo mało to tak własnie jest i to jest złe, bo metabolizm zwalnia a organizm odklada zapasy i nici z chudnięcia, albo szybkie chudnięcie a potem kazdy wiekszy posiłek zostaje natychmiast na brzuchu udach czy pupci odchudzać trzeba sie z glową, 4-5 posiłków w regularnych odstepach czasu. to nie znaczy ze trzeba 5 razy jesc jak słoń, porcje mniejsze ale wazne by były wartościowe, a suchy chleb, woda i marchewka przysporza tylko klopotów
Stary 2010-03-03, 16:05   #205
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli ktoś je bardzo mało to faktycznie będzie jojo.

Cytat:
a gdzie Ona napisała ze chcleb razowy na kolacje? :P
Tam, gdzie ją zacytowałam, bo rozmawiamy o kolacjach. Czytaj uważnie.
Stary 2010-03-03, 16:09   #206
ProfessorXs
Przyczajenie

Ja np. dzisiaj jadłam tak:

śniadanie: kefir i jabłko
w szkole: kanapka z chudą szynką i Almette (chleb pełnoziarnisty, razowy, bez masła), jabłko, serek truskawkowy
obiad: gotowany kurczak, brokuły, marchew, kiszony ogórek, sos śmietanowy (wyjęłam ze śledzi Lisnera)
niezadługo po obiedzie: Activia wiśniowa
Nie jem po 18.
To trochę dużo w porównaniu do Was. Ale inaczej jestem po prostu głodna! A boję się efektu jojo. Kiedyś...kiedyś to byłam zbrodniarzem: potrafiłam jeść lody po północy lub całą tabliczkę czekolady w 1 dzień
Stary 2010-03-03, 16:16   #207
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:

w szkole: kanapka z chudą szynką i Almette (chleb pełnoziarnisty, razowy, bez masła), jabłko, serek truskawkowy
obiad: gotowany kurczak, brokuły, marchew, kiszony ogórek, sos śmietanowy (wyjęłam ze śledzi Lisnera)
Nie jem po 18.
To trochę dużo w porównaniu do Was. Ale inaczej jestem po prostu głodna! A boję się efektu jojo. Kiedyś...kiedyś to byłam zbrodniarzem: potrafiłam jeść lody po północy lub całą tabliczkę czekolady w 1 dzień
Śniadanie za mało. Powinnaś dołożyć węgle np. płatki owsiane, pełnoziarniste pieczywo.
W szkole - dobrze moim zdaniem
Obiad - elegancko, no ale ten sos to nie bardzo chyba
Po obiedze - activia ma sporo cukru, więc chyba też nie za bardzo, a jesli jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi
Gdzie kolacja? i dlaczego nie jesz po 18? chcesz popalić mięśnie?
Stary 2010-03-03, 16:22   #208
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli ktoś je bardzo mało to faktycznie będzie jojo.

Tam, gdzie ją zacytowałam, bo rozmawiamy o kolacjach. Czytaj uważnie.

wystarczylo wytłumaczyć a nie od razu byc niemiłym

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:

Nie jem po 18.

wcale nie więcej mam wrażenie ze zjadłam więcej
pamietaj tylko, że sniadanie powinno być najbardziej wartościowym posiłkiem, wiec kafir i jabłko to tak nie za bardzo zamieniłabym pierwsze sniadanie z drugim
Stary 2010-03-03, 16:27   #209
ProfessorXs
Przyczajenie

Cytat:
Gdzie kolacja? i dlaczego nie jesz po 18? chcesz popalić mięśnie?
Żeby mi w żołądku nie zalegało w nocy...a to źle? Zawsze wszyscy mówili, że ostatni posiłek najpóźniej o 18.
Stary 2010-03-03, 16:33   #210
Konto usunięte

Cytat:

Sprawdzałam na jadłospisach i dziewczyny właśnie popierały serek z chlebem na kolacje, a one znają się lepiej ode mnie w tych klockach więc skoro tak mówią to widać można
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości