![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć, Marzec.
Jasne
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17596374]Bardziej na podwieczorek niż na kolację ![]() http://vitalia.pl/index.php/mid/49/f...4/w_id/1051736 ![]() ![]() Czemu na podwieczorek? ze względu na wegle? To jednak ten nieszczęsny ser zostaje na kolację? A np. sałatka z wędliny i warzyw na kolację nadaje się chyba co? Nic nie widać w tym linku, bo trzeba się zalogować.
![]() |
#182 |
Mother of Cat
|
![]() Ze względu na chorobę za bardzo ćwiczyć nie mogę, ale wczoraj pół godzinki ćwiczyłam i to był błąd - jakby skurcz mnie złapał, mięsień w prawej nodze poniżej łydki cały czas jest spięty ![]() Dziś jadłam: drożdżówkę (nie bijcie! Musiałam... A, że musiałam, to zjadłam na śniadanie, żeby szybko spalić ![]() 1/3 woreczka kaszy gryczanej z odrobiną sosu i mięska z gulaszu (dosłownie odrobina mięsa, bo było gumowe i wyplułam ![]() ![]() Planuję jeszcze mieć 2 posiłki, ale kompletnie nie wiem co zjeść. ![]()
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuję sałatkę z wędlin + warzywa + przyprawy - jak dla mnie bomba. A na kolację nieszczęsny biały ser plus coś, co lubisz, mogą być orzechy albo warzywka np. szczypiorek, ogórek itp.
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Mother of Cat
|
Cytat:
![]() Zastanawiałam się nad kanapką z ciemnego pieczywa z chudym serkiem białym, kiełkami rzodkiewki i szczypiorkiem ![]() a na kolację... Ja wiem? jabłko? Za wędlinami nie przepadam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Witam Was Dziewczynki dziś
![]() Zaczęłam się odchudzać 2 tyg temu, jak już pisałam wcześniej. ćwiczyłam i mało jadłam i najpóźniej o 18 zjadałam ostatni posiłek, a mimo to moja waga nie spadła nawet o 0,5 kg... Może to jeszcze za mało czasu żeby były jakieś efekty... ale przecież całkowicie zmieniłam moje nawyki, a szczególnie te żywieniowe na wydawało mi się lepsze... Dlatego dziewczęta jeśli znacie jakieś ciekawe i godne polecenia stronki dotyczące ćwiczeń i racjonalnych diet oraz sposobach dobierania składników żywieniowych, a może macie jakieś smaczne przepisy na pyszne, zdrowe i nietuczące to wrzucajcie je tutaj, bo powoli tracę moją motywację i nabieram takiego wstrętu do jedzenia czegokolwiek i ćwiczeń... Pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jutro tez bedziesz musiała i pojutrze tez? ![]() ![]() ![]() kasza gryczana fajnie ale po co ten sosik? i lepiej jeść mięsko z warzywami ... łaczenie kaszy sosiku mieska i surówki nie jest najlepszym pomysłem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
a może po prostu jesz za mało i nieregularnie lub coś i metabolizm zwolnił i odkłada zamiast spalać ![]()
![]() |
#187 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kanapka na podwieczorek wydaje mi się, że może być. Na kolację ser biały plus coś, co lubisz, wyżej pisałam co może być. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Posiłek najpóxniej o 18 to nie jest dobry pomysł, bo możesz się nabawić katabolizmu mięśni czyli ich spalania, a przecież chodzi o spalanie tłuszczu, nie mięśni...
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Mother of Cat
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
ale drożdzówka to jest dodatek, a raczej słodka pokusa, ktorej wcale nie trzeba jeść ![]() ![]()
#190 |
Mother of Cat
|
szkoda tylko, że tak o to trudno
![]() Znaczy o samokontrolę ![]() Bo jak są krówki w domu, to nie przepuszczę... jedyna słodycz, której za nic nikt mi nie odbierze ![]() ![]()
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
nie minal 1 dzien a tu juz 3 strony wpisów
![]() Ja dzisiaj zaczelam od 100 g serka wiejskiego wasy , a na obiad z braku czasu podjadłam bratu 10-15 frytek i zjadłam 2 kanapki razowe z wędliną i kubek kakao , do konca dnia planuje zjesc jabłko i wystarczy o 17.00 lece na fitness ![]()
![]() |
#192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jajka na twardo Wieśniak z chlebem razowym Sałatka z tuńczykiem Ser ![]() Jak mi się coś przypomni to dopiszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeżeli chcesz sie odchudzac i faktycznie schudnąć to niestety ale musisz podejsc do tego poważnie ![]() nie uda sie to na pewno z drożdzówkami i krówkami ![]()
![]() |
#194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A u mnie dziś na obiad rybka z sosem czosnkowym i kiszoną kapustą ![]() Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 Czas edycji: 2010-03-03 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
wszelakie;p a pistacje najbardziej to co proponujecie na kolacje?
![]() |
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze twaróg z orzechami, lub jaka, albo zrób sobie omlecik ze szczypiorkiem, może rybka jakaś ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- moze sie przyda ![]() Zarówno przy diecie redukcyjnej jak i masowej niezwykle ważnym jest aby dobierac takie produkty, które są jak najblizsze swojej postaci naturalnej, czyli nie przetworzone. Dla wielu jest oczywistym o jakich produktach mowa, ale dla pewności zaznacze ze z diety powinny zostac wykluczone: Kupne wędliny, pasztety inne mielonki, w których nie wiadomo co jest. Wszystkie produkty zawierajace konserwanty, utrwalacze, przedłuzacze ważnosci. Produkty zawierajace zwykły cukier(jogurty owocowe) batony, fast foody, margaryny i inne mieszanki, które nie maja prostego jednolitego składu! Podsumowujac jedz tylko takie produkty, których składniki są ogolno dostępne i pochodzą z naturalnego źródła. Kolejny element wspólny to jedzenie tylko tego co przynosi Ci korzyść!!! Co ma na celu zjedzenie kilograma cukru dziennie? Mozesz te kalorie lepiej wykorzystać!!! Zamiast batona zjesc porządny pyszny,pełnowartościowy obiad!!! A zatem: Kazdy posiłek musi zawierac pełnowartościowe BIAŁKO(zawierające aminokwasy rozgałężione, ktore wpływaja zbawiennie na budowe twojej tkanki miesniowej oraz utrudniaja jej utrate podczas redukcji!!) Żródła Białka Oczywiscie nieprzetworzone. Zródłami takiego białka są: Mięso : w kolejnosci od najlepszego : Cielęcina, Jagnięcina, Wołowina, Mięso ptactwa oraz Wieprzowina Ryby : Najlepiej morskie, głębinowe i nie zapuszkowane jedz je 2-3 razy w tyg. czyli co 2 dzien, Dlaczego? jesli was to obchodzi to poszukajcie w postach podwieszonych ![]() Jajka : To doskonały produkt zawierajacy mnustwo dobrego tłuszczu oraz białka. Możesz rozdzielać żółtko od białka wowczas osiagniesz niemal 100% białka. Przyządza sie szybko i MOZNA jeść ile się chce- bez obaw o klopoty z plodnoscia i inne tego typu bajki. Sery : Najlepiej ser biały(nie jest taki tłusty jak zółty, feta czy pleśniowy) i najlepiej półtłusty(najmniej przetworzony) jest doskonałym produktem na noc bowiem białko z sera wchłania sie przez około 8h. czyli tyle ile śpimy, a podczas snu jestesmy najbardziej narazeni na utrate naszych ciennych miesni a nie tłuszczu!!! Pamiętaj aby kazdy twój posiłek zawierał ktoryś z tych produktów w dominujacej ilosci. Nie jedz 50g piersi z kurczaka do 150g ryzu bo to troche bez sensu. Głównym budylcem mieśni jest białko i przyspiesza ono metabolizm. Dobre Węglowodany Tutaj sytuacja jest troche bardziej skomplikowana bowiem musmy podzielić ww na proste i złożone. Proste: Jedz je tylko po treningu i do śniadania. Są to takie ww które mają wysoki indeks glikemiczny i powodują skoki insuny przez co lepiej chronią twoje mieśnie przed spadkami i ulepszaja transport "dobrego" białka. Takie ww zawarte sa w owocach, miodzie, i innych wodnistych produktach które bardzo szybko sie trawia(przyswajaja) najlepszymi ich zródłami są banany, rodzynki, jabłka, ananasy, avokado, mango, miód, wafle ryzowe rozgotowany ryz, pire ziemniaczane... PAMIETAJ JEDZ TO TYLKO PO TRENINGU I NA SNIADANIE DA CI TO POWERA NA CHWILE w przeciwienstwie do ww złozonych Węglowodany złozone to ww, ktore powinny znajdowac sie we wszystkich posiłkach oprocz tych przed snem(chyba ze przed senm jesz posiłek po treningowy) doskonałym ich zrodłem sa kasze ryze ziemniaki, ziarna, chleb razowy, pełnojajeczne razowe makarony(nie kupuj zwykłego makaronu ktory w składzie ma wode i mąke....to sie mija z celem) Pamiętaj na redukcji powinienes ograniczyc nieco ww na masie powinno ich byc troche wiecej zatem redukcja 2-3g na kg masy ciała masa 4-5g na kg masy ciała
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
hm troszeczke mi sie pozmienialo.
snaidanie:2 grzanki z serkiem białym i kawa tak jak mialo byc 2snaidanie: banan obiad: 2 wasy wieloziarniste z ogrokiem i serkiem bialym podwieczorek: 7zbóż (jogurt) kolacja: może być ryba z kapusta kiszoną i ryżem (oczywiscie o wiele mniejsza porcja)? bo dzisiaj w domu bedzie na koalcje wiec chyba sie skusze, a skoro nie moge to sobie daruje, wiec jak myślicie? ![]()
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ryba to białko wiec jak najbardziej moze byc a moze sama rybka z kapustą bez ryżu? ![]()
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
chłopcze na jedną noc. : mrał : Edytowane przez oranzadkawproszku Czas edycji: 2010-03-03 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem, że nie Ty, ale równie dobrze drożdżówkę może zjeść inny członek rodziny, proste. Ale to Twoje odchudzanie...
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;17600377]Sałatka z wędliną i warzywami Jajka na twardo Wieśniak z chlebem razowym Sałatka z tuńczykiem Ser ![]() Jak mi się coś przypomni to dopiszę ![]() Chleb razowy na kolację? czyż nie ma być białkowa?
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie Ona napisała ze chcleb razowy na kolacje? :P ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- swoją droga dziewczyny jadłyście pomelo? jeżeli nie to polecam ![]() ![]()
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Z tego, co czytam, jecie bardzo mało. Czy to nie jest tak, że najpierw schudniecie, a potem będzie efekt jojo, bo organizm będzie chciał "zaoszczędzić" na gorsze czasy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
swoją droga dziewczyny jadłyście pomelo?
jeżeli nie to polecam ![]() ![]() http://vitalia.pl/index.php/mid/64/f...2/cid/9/part/0 ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
jeżeli ktoś je bardzo mało to tak własnie jest i to jest złe, bo metabolizm zwalnia a organizm odklada zapasy i nici z chudnięcia, albo szybkie chudnięcie a potem kazdy wiekszy posiłek zostaje natychmiast na brzuchu udach czy pupci ![]() ![]()
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam, gdzie ją zacytowałam, bo rozmawiamy o kolacjach. Czytaj uważnie.
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Ja np. dzisiaj jadłam tak:
śniadanie: kefir i jabłko w szkole: kanapka z chudą szynką i Almette (chleb pełnoziarnisty, razowy, bez masła), jabłko, serek truskawkowy obiad: gotowany kurczak, brokuły, marchew, kiszony ogórek, sos śmietanowy (wyjęłam ze śledzi Lisnera) niezadługo po obiedzie: Activia wiśniowa Nie jem po 18. To trochę dużo w porównaniu do Was. Ale inaczej jestem po prostu głodna! A boję się efektu jojo. Kiedyś...kiedyś to byłam zbrodniarzem: potrafiłam jeść lody po północy lub całą tabliczkę czekolady w 1 dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szkole - dobrze moim zdaniem Obiad - elegancko, no ale ten sos to nie bardzo chyba Po obiedze - activia ma sporo cukru, więc chyba też nie za bardzo, a jesli jest inaczej to niech mnie ktoś poprawi Gdzie kolacja? i dlaczego nie jesz po 18? chcesz popalić mięśnie?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wystarczylo wytłumaczyć a nie od razu byc niemiłym ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
wcale nie więcej ![]() ![]() pamietaj tylko, że sniadanie powinno być najbardziej wartościowym posiłkiem, wiec kafir i jabłko to tak nie za bardzo ![]() ![]()
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.