|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
Bejko czy mogłabym do Ciebie prosić o poradę w sprawie karmienia kotka?
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios
Cytat:
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie że coś złego sie dzieje z wątkiem
Dziewczyny co raz mniej się udzielają. Dymki nie widziałam, Mony też ostatnio nie było, Motylek, Narka to już ho ho nie ma, Anika mało pisze, Modraszki z 1 miesiąc nie ma, Malinka ma mniej czasu. Hej dziewczyny! Nie zostawiajcie nas tak
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tego Worda więc jak coś to pisz
![]() Cytat:
![]() Wróciłam własnie do domu, byłam z koleżanką u ginekologa ja też muszę się wybrać ale prywatnie bo na NFZ sami faceci u nas Później oczywiście połaziłyśmy po sklepach Zaszłam do Rossmanna, nic włosowego nie kupiłam, za to kupiłam sobie herbatę malinowo waniliową, bardzo dobra właśnie popijam Wpłaciłam też kasę na kosmetyki |
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, spoko, podczytuje Was
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mnie wkurza w tych czasach zwalanie winy za złe wychowanie dziecka przez szkołę na rodziców. Wiadomo, że dziecko zrobić każdy głupi umie, wychować już niekoniecznie, dlatego szkoła powinna zadbać o to, żeby nic złego się nie działo i nie czekać na moment, żeby tylko poinformować prokuraturę. Moje rozumowanie jest takie: skoro szkoła odpowiada za bezpieczeństwo dziecka w trakcie lekcji i przerw, ma swoje wewnętrzne prawa, którym dziecko musi się podporządkować i nie może np. wyjść ze szkoły kiedy chce, albo nie iść na lekcje, to powinna też dbać (szkoła), żeby dziecko nie robiło innym krzywdy, przykrości i żeby jednocześnie nie czuło zagrożenia ze strony nauczycieli, a tak niestety nie jest ![]() Jeśli kiedyś będę miała dzieci, to wyjadę z nimi do Finlandii, żeby tam mogły się uczyć, nie zafunduję im piekła, które sama przeszłam tutaj. Ale pewnie nie będę miała ![]()
|
|
|
|
|
#2227 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Oj tak, cięte kwiaty do mnie za bardzo nie przemawiają. Chociaż też są fajne, nie powiem
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek
A jeszcze dodając do wcześniejszej wypowiedzi: dziewczynki niestety uczy się bycia grzecznymi i miłymi i to potem tak procentuje Mnie tak uczyli i teraz jestem nieśmiała i milutka, nie potrafię się po chamsku odezwać nawet do starego podrywającego mnie oblesia, w takich chwilach tylko na płacz mi się zbiera. Moi rodzice mówią, że to dobrze, że mam dobre serce, sumienie i wrażliwość, ale ja tak tego nie odbieram, tylko trudności przez to mam. Moi koledzy, którzy np. odpowiadają bezczelnie na obelżywe słowa nauczycieli mają lepiej niż ja, bo ja tylko obdzieram skórki do krwi a potem płaczę
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Miki niezle zakupy
u mnie pusta lodowka, wykonczylam ostatnia makrele
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spadam do angielskiego, jeszcze ok. 150 słówek mi zostało do nauczenia
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie, że tęsknicie za mną
bylam dzis u lekarza (nie z mojego rejonu), na NFZ i przeżylam szok pozytywny hehe
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
O makrele zjadłabym
Ja zaraz będę wcinać pierożki ruskie Chyba bierze mnie choroba, źle się czuje, wszystko mnie boli i nie mam siły
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh zamowilam wazeline poziomkowa, a mama dzis przywiozla wazeline kosmetyczna ziai
nie ma to jak wyczucie
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Zaszłam jeszcze do zoologicznego po drodze, jakie piękne chomiki widziałam
|
|
|
|
#2236 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Miki to zamienmy sie, ja bym zjadla chrupki z wieeelka checia
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Chatul TŻ mowi, ze podwedzi poziomkowa Ogolem ma duze usta i ostatnio ma suche, to dam mu ta z ziai, ale zaloze sie, ze pewnie bedzie lezec na polce i zbierac kurz Ale fajna jest, bo bezzapachowa, a ktoras straszyla, ze wazelina smierdzi
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku cieszę się że nas podczytujesz
I super, ze zostałaś zaskoczona pozytywnie NFZ![]() Miki ja właśnie chciałabym takiego, ale na razie to nierealne.
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może na studiach będzie łatwiej, ludzie w starszym przedziale wiekowym.Wy tu o jedzeniu, a wiecie, że ja na nic nie mam ochoty? Nażarłam się jabłkiem i kubkiem galaretki jeszcze płynnej, a to dobrze, bo postanowiłam coś zrobić z tyciem i obżarstwem Nawet Wasze rozmowy o jedzeniu nie robią na mnie wrażenia![]() Ale z drugiej strony to może być źle, bo może przyszedł okres braku apetytu. Muszę poczytać, czy to aby nie są jakieś zaburzenia. |
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Króliki też oglądałam
Pomyśl, że makrela dużo zdrowsza od chipsów Madziu ja miałam kiedyś długowłosego, taki piękny był
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ma strasznie suche usta. Żadnych pomadek nie chciał, a Tisane używa z chęcią i bardzo mu się poprawiło |
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, ze jednak nie kupisz tam królika
|
#2243 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam witam i coś tam Was juz nadrobiłam dzisiaj
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mona też się bardzo dawno nie odzywała ![]() Cytat:
więc kurtki sobie odpuszczam ale inne czesci garderoby to już nie musze sobie rzeczy pokupować![]() Cytat:
![]() oj u mnie na studiach też się tak mówi zwłascza o jednej prowadzącej ![]() widocznie wizaż jest u Was w szkole bardzo modny ![]() Cytat:
![]() a wogole tobede Was jeszcze rzadziej odwiedzać na razie mam na studiach tylko zajęcia a już od przyszłego tyg zaczynają mi się kolokwia w przyszłym tyg mam 4, najlepszye jest to ze bede musiała nauczyć się z 200 stron na nie - dzisiaj dziewczyny xerowały materiały
|
||||||
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam 2 dżungarskie. Pierwszy był świetny, taki oswojony, biegał sam po pokoju, brałam go na dwór, chodził sobie po trawce i potem grzecznie wracał. 2 był strasznieee dziki, zupełne przeciwieństwo tamtego, gryzł itd.
Teraz chciałabym albo syryjskiego, albo długowłosego.
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
jyyli, ja mam podobne odczucia.
![]() Tż był, oglądaliśmy studniówkę. Znaczy, ja sie starałam oglądać, TŻ coś się skupic na filmie nie mógł ![]() Ale obydwoje stwierdziliśmy,ze jakość fatalna nagrania. A teraz szybko cos zjeśc, glodna jestem i do nauki.---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Szotta, nie mogę mamy zagnać żeby mi dałą ten numer konta :/
|
|
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a i widziałam ze pisałyscie o znieczuleniu ja lecze zeby bez znieczulenia no chyba ze cos wyglada paskudnie to wtedy tak naszczescie takich sytuacji nie ma za czesto ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- a teraz pobede z Wami wcinajac kolacje - makaron z miesem i z jakimś sosem - nie wiemm dokaldnie co to jest - mama to zrobiła a wogole to musze spr swoja wage bo chudne w oczach |
||
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
1) rejestracja - panie tam pracujące są MIŁE naparwde 2) poślizg czasowy jest bardzo maly, w sumie tylko kilka minut czekałam, wołają nazwiskami 3) lekarz równiez jest mily 4) rozbieramy sie w osobnym pokoiku w gabinecie, nie jak w innych przed gabinetem z obcymi ludzmi ![]() 5) sam pokoi ma wc, bidet, umywalkę, ręczniki papierowe 6) w gabinecie caly czas jest przyciemnione swiatlo i jest intymnie, tylko na fotelu swiatlo jest skierowane na czesc badaną, w pozostałej czesci jest nadal przyciemnione 7)USG jest super, lekarz ma swoj monitor, ja swoj, widzialam swoja macice i jajniki ![]() 8) fotel ginekologiczny jest zasłoniety taka scianą, nie ma absolutnie mozliwosci ze wchodzi pani z recepcji i ludzie w poczekalni mnie widzą na fotelu, jak to mialo miejsce wczesniej ![]() 9) recepte jak i zalecenia wypisuje na kompie i drukuje, wszystko szczególowo jak i kiedy brac leki, nie ma juz domyślania sie co tez lekarz napisal
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
a wogole to sie wkurzylam bo na jedne zajecia przyszła do nas opiekun praktyk dzisiaj i zakomunikowała ze mamy siedziec na praktykach po 8 h (od 7-15 w wakacje
) i najlepsze jest to ze za bardzo nie da sie sklamac bo mamy kntrole praktyk w tamtym roku chodziłam na praktyki od 9-13 i naszczescie kontrola trafila mi sie przed 12---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
okolo 3 tygodni, mialam możliwosc isc szybciej, ale mialam okres, wiec wiadomo
![]() z przyjemnoscią pojde tam na kontrole ![]() Zapisalam sie tez tam do dermatologa (tam kolejki juz dluzsze, na koniec kwietnia dopiero), moze on cos wymyśli nowego w mojej sprawie. Odebrałam dzis wyniki badan ze szpitala - nie mam łuszczycy
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pewnie iz do innego dermatologa bo Twoja lekarka raczej nie wi co Ci jest i takie leczenie w ciemno moze przyniesc wiecej zlego niz dobrego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013
Dziewczyny co raz mniej się udzielają. Dymki nie widziałam, Mony też ostatnio nie było, Motylek, Narka to już ho ho nie ma, Anika mało pisze, Modraszki z 1 miesiąc nie ma, Malinka ma mniej czasu. Hej dziewczyny! Nie zostawiajcie nas tak
Zaszłam do Rossmanna, nic włosowego nie kupiłam, za to kupiłam sobie herbatę malinowo waniliową, bardzo dobra właśnie popijam
Wpłaciłam też kasę na kosmetyki 

Mnie tak uczyli i teraz jestem nieśmiała i milutka, nie potrafię się po chamsku odezwać nawet do starego podrywającego mnie oblesia, w takich chwilach tylko na płacz mi się zbiera. Moi rodzice mówią, że to dobrze, że mam dobre serce, sumienie i wrażliwość, ale ja tak tego nie odbieram, tylko trudności przez to mam. Moi koledzy, którzy np. odpowiadają bezczelnie na obelżywe słowa nauczycieli mają lepiej niż ja, bo ja tylko obdzieram skórki do krwi a potem płaczę
Ja zaraz będę wcinać pierożki ruskie
Ogolem ma duze usta i ostatnio ma suche, to dam mu ta z ziai, ale zaloze sie, ze pewnie bedzie lezec na polce i zbierac kurz
ja miałam kiedyś długowłosego, taki piękny był
Nie ma Dymki, Motylka i Blondyny
kiedyś sąsiad opowiadał nam, że wraca do domu patrzy, a ten adaś okłada matkę pięściami przy samochodzie, więc złapał go za ucho i opieprzył a matka jeszcze na niego naskoczyła