Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 11:45   #3571
Sternchen_7
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Dzisiaj drugi dzień bez aparatu, trochę za nim tęsknię Po jakimś czasie tak się do niego przyzwyczaiłam, nawet twierdziłam, że słodko w nim wyglądam
A dzisiaj takie "łyse" ząbki...Ale jestem super super zadowolona!
Wklejam fotki, przed i po.
Sternchen_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:27   #3572
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
ale ja pamiętałam! tylko jak już zlazłam z fotela to mi wyleciało

nie szkodzi poczekam i tak aparat bede miala dopiero w maju najwczesniej na koniec jak nie w czerwcu

moze jestem inna ale majac taka wadae to bym wogole aparatu nie zakladala
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 13:12   #3573
milutek
Wtajemniczenie

ja też pomyślałam o tym że gdybym miała takie zęby jak Perfekcja czy Sternchen_7, to bym aparatu nie zakładała. ale nie ma co gdybać, może też bym miała kompleksy, chociaż w to wątpię.

moje zęby nie są nawet po 10 miesiącach noszenia aparatu tak "proste" jak zęby ww dziewczyn sprzed leczenia hehe...
Stary 2010-03-03, 13:18   #3574
Wenja
Zadomowienie

eh.. ciekawe co orto powie na moje...narazie usilnie je lecze... w piatek do dentysty znow...tyle ich do leczenia ze nie wiem kiedy ja to zrobie i za co... kazda plomba jasna tyle kasy pochlania ale no nie wyobrazam sobie miec ciemnych... dla mnie to wyglada jak prochnica a ja walcze o piekne zeby wyrwalam bym jeszcze dolne 8 przed wyjazdem do orto bo napewno bedzie trzeba ale na NFZ musze miec skierowanie bo oni nie usowaja jak ktos od tak o z siebie chce to zrobic
Stary 2010-03-03, 13:24   #3575
Perfekcja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
ja też pomyślałam o tym że gdybym miała takie zęby jak Perfekcja czy Sternchen_7, to bym aparatu nie zakładała. ale nie ma co gdybać, może też bym miała kompleksy, chociaż w to wątpię.

moje zęby nie są nawet po 10 miesiącach noszenia aparatu tak "proste" jak zęby ww dziewczyn sprzed leczenia hehe...
nie zebym miała od razu kompleksy ale za proste one też nie są. Wampirza trójka, dwójka wchodząca pod jedynkę i wypychająca ją do przodu, przesunięta astymetria.... Moze w porównaniu z inymi moja wada jest mniejsza ale przeszkadza mi w uśmiechu "pełną gębą"... Dół jest o wiele prostrzy i nawet się zastanawiam nad zakładaniem aparatu. Ale to już musi orto zadecydować.
Perfekcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 13:27   #3576
verkaaxd
Raczkowanie

GG do verkaaxd

ojej , jestem godzinę po wyrywaniu jednej górnej piątki . znieczulenie już chyba puściło . nie boli . wyrywanie zęba też nie , najbardziej mnie bolało znieczulenie . nienawidzę strzykawek . ;( ale to i tak tylko przed 2 sekundy . jeszcze godzina i będę mogła coś nareszcie schrupać .

W śmiechu może być dużo czułości. Bo poczucie humoru bywa cudownym filtrem do znieczulania smutnej rzeczywistości.
verkaaxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:50   #3577
milutek
Wtajemniczenie

ja po wyrwaniu górnych 5 nic nie chrupałam, wolałam poczekać do nastepnego dnia żeby zrobił się skrzep, bo bałam się że jak by wleciało tam jedzenie to bym musiała tam grzebać i rozgrzebała bym sobie ten skrzep.
Stary 2010-03-03, 15:51   #3578
natewa
Rozeznanie

rudo-zielona, milutek, Laity - dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi
Kupiłam te gumki pod wpływem impulsu, ale chyba jednak przemęczę się i poczekam na wizytę, bo mam ją już w piątek.
Chyba bardziej od złamanego zamka boję się reakcji mojej orto na wiadomośc, że bez jej zgody coś majstrowałam przy aparacie...
Ona jest symapatyczna, ale bardzo stanowcza i już widzę oczyma wyobraźni, jak na moje pytanie odpowiada, że nie ma takiej możliwości, bo .................. (i tu wymienia mnóstwo argumentów językiem tak medycznym i niezrozumiałym, że nie jestem w stanie z nią polemizować).
Ale skoro już kupiłam te gumki, to chyba się odważę, tylko może jeszcze nie teraz.

Sternchen_7, gratuluję zdjęcia złomka
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:36   #3579
ejef
Przyczajenie

GG do ejef

hej dziewczyny
nie pisałam tu jeszcze, ale (jak zresztą wiele osób) śledzę wątek od jakiegoś czasu
byłam dziś na konsultacji i będę mieć aparat na obie szczęki ogólnie pani jakaś taka dziwna... gdybym nie zapytała o bezligaturowy, kosmetyczny i pół-kosmetyczny, to by mi nic sama nie powiedziała
najgorsze w moich zębach jest to, że nie mam zawiązka górnej dwójki
ogólnie zdziwiły mnie różnice w cenach... między metalowym ze zwykłymi zamkami a kosmetycznym ceramicznym 600 zł różnicy, a między ceramicznym i szafirowym tylko 100 zł ale może jakaś źle poinformowana byłam czy coś i nie powinno mnie to dziwić
11. marca będę miała separacje, a aparat na górę 17.03 tak samo zresztą jak verkaaxd
ejef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:40   #3580
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
eh.. ciekawe co orto powie na moje...narazie usilnie je lecze... w piatek do dentysty znow...tyle ich do leczenia ze nie wiem kiedy ja to zrobie i za co... kazda plomba jasna tyle kasy pochlania ale no nie wyobrazam sobie miec ciemnych... dla mnie to wyglada jak prochnica a ja walcze o piekne zeby wyrwalam bym jeszcze dolne 8 przed wyjazdem do orto bo napewno bedzie trzeba ale na NFZ musze miec skierowanie bo oni nie usowaja jak ktos od tak o z siebie chce to zrobic
ja płaciłam 50 zł za plombę

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ejef Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
nie pisałam tu jeszcze, ale (jak zresztą wiele osób) śledzę wątek od jakiegoś czasu
byłam dziś na konsultacji i będę mieć aparat na obie szczęki ogólnie pani jakaś taka dziwna... gdybym nie zapytała o bezligaturowy, kosmetyczny i pół-kosmetyczny, to by mi nic sama nie powiedziała
najgorsze w moich zębach jest to, że nie mam zawiązka górnej dwójki
ogólnie zdziwiły mnie różnice w cenach... między metalowym ze zwykłymi zamkami a kosmetycznym ceramicznym 600 zł różnicy, a między ceramicznym i szafirowym tylko 100 zł ale może jakaś źle poinformowana byłam czy coś i nie powinno mnie to dziwić
11. marca będę miała separacje, a aparat na górę 17.03 tak samo zresztą jak verkaaxd

witaj

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:41   #3581
fantasiowatowana
Przyczajenie

GG do fantasiowatowana

Halo! ja będę mieć wkrótce aparat na zęby, tylko się boję. Czy to boli? jak się zęby prostują?
fantasiowatowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:47   #3582
Laity
Wtajemniczenie

natewa, ja bez zgody mojej orto też chyba nie odważyłabym się grzebać przy aparacie. Na szczęście do piątku niedaleko

I jestem po wizycie. Na dole wymiana druta na grubszy + podwójne owinięcie gumeczką zamka na prawej dwójce, a na górę dostałam wyciągi. A myślałam, że mnie one ominą
W każdym razie mam je zakładać po obu stronach na noc i po lewej stronie na 1-2h w ciągu dnia.

Nie zapytałam orto tylko o jedną kwestię - czy te wyciągi są jednorazowe, czy mogę zakładać te same gumki po kilka razy?

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:51   #3583
Wenja
Zadomowienie

ja tez tyle betti place ale.. ja mam z 10 zebow do naprawy
Stary 2010-03-03, 16:55   #3584
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
natewa, ja bez zgody mojej orto też chyba nie odważyłabym się grzebać przy aparacie. Na szczęście do piątku niedaleko

I jestem po wizycie. Na dole wymiana druta na grubszy + podwójne owinięcie gumeczką zamka na prawej dwójce, a na górę dostałam wyciągi. A myślałam, że mnie one ominą
W każdym razie mam je zakładać po obu stronach na noc i po lewej stronie na 1-2h w ciągu dnia.

Nie zapytałam orto tylko o jedną kwestię - czy te wyciągi są jednorazowe, czy mogę zakładać te same gumki po kilka razy?

ja nie mam jeszcze wyciągów ale one są jednorazowe... wymieniasz je codziennie albo kilka razy w ciągu dnia jeśli po jedzeniu nie chcesz zakładać tych starych

Cytat:
no ja też miałam z tyle zębów... za całość zapłaciłam ok. 1100 zł

Stary 2010-03-03, 17:18   #3585
Nusia_15
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rok temu przez pół roku leczyłam 9 zębów .. ale i tak musze jeszcze na górze jednego wyleczyć No a później na dole ..
I jak wyżej napisałaś o tej szarej plombie .. i wiesz co, jak weźmiesz sobie szara plombe na górne zęby (chociaż na te z tyłu) to i tak nie bedzie tego widać jak będziesz sie uśmiechać a zaoszczędzisz 50/60 zł ale też z drugiej strony boje sie, że może pęknąć lub wylecieć .. Ale moja przyjaciolka na górze brała sobie same szare i chyba na kilka zebów jedna jej wypadła a tak to było ok . Tak w sumie to nie wiem po co ja to mówie jak teoretycznie jest to oczywiste ale chciałam coś powiedzieć
A to sie cos zapytam przy okazji .. bo tak : jak ja miałam usuwaną szóstke na górze to chyba nie bede miała z jednej strony separatorów ? No bo jak juz i tak jest miejsce na pierścień ?

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:40   #3586
Wenja
Zadomowienie

no ja mam na gorze jeszcze 8 do leczenia a na dole 2 ... albo 4 zalezy czy czworki tez mam chore ale ja tego nie widze bo one sa w paszczy w srodku i nie mam jak zajrzec :p a juz wyleczylam 4
Stary 2010-03-03, 18:21   #3587
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Cytat:
hello hello
zaliczyłam wizytę u orto, gumki jasnoniebieskie (wyglądają na sine! na metalu to jednak lepiej wygląda, na kosmetycznym tak se), fotki jakieś marne mi wyszły telefonem, no ale zgodnie z obietnicą wrzucam
dostałam wyciąg, póki co taki sofciarski, boli standardowo ale zobaczymy o poranku
pytałam o moją koślawą szczękę (widać na fotce jednej) ale orto stwierdziła, że to jeszcze duuużo czasu i wszystko się poukłada i mam nie schizować. i dialog:
-no bo, no bo, no bo ja bym chciała juuuż!! w końcu 9 miesięcy! urodzić bym już zdążyła, a tu dalej nic!
-no bo to musi trwać. jak ciąża!.. tylko że u słonia
i z tego wszystkiego zapomniałam zrobić fotki ligaturkom-myszkom miki...

ogólnie ludzie już mi często mówią, że przecież już mam proste zęby i po co jeszcze to noszę. fakt, w takim normalnym funkcjonowaniu wyglądają już w miarę ok. no ale jak patrzę w lustro to widzę spooooro do zrobienia-asymetria, krzywa dwójka, koślawy dół itd. zresztą same widzicie aparatki-maniaczki
O no ząbki już całkiem ładne, ale zawsze znajdzie się coś do poprawy xD. Mi też mówią, że już proste, ale wiem swoje .
A co do wyciągów to można ta paszczę otwierać? Bo ja je do snu zakładam i mam prawie zupełnie zęby złączone xD. W nocy trochę się z bólu właśnie budziłam a teraz już śladu po wyciągu nie czuję . No, ale za 4 godzinki...
W ogóle to co ile sobie te wyciągi zmieniacie? ;>

Perfekcja
masz trochę podobne ząbki to moich poprzednich. Mi właśnie ten kieł odstawał. Powoli dwójka się cofała a jedynki powoli nachodziły na siebie. I wtedy powiedziałam sobie: Teraz aparat albo nigdy xD. No i jest . Hyhy.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość

Ktoś tam pisał, że są one jednorazowe. A mi ortodontka powiedziała, że dopóki się nie rozciągną zbytnio, to mogę je nosić. Tak, więc są wielorazowe. Przynajmniej moje. Może to zależy od trwałości gumki? Hmm xP.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 18:38   #3588
rudo-zielona
Zadomowienie

Nie marudzić, że leczenie tyle kosztuje tyle kasy. Pomyślcie, że to inwestycja na lata
Tak na marginesie przed aparatem wymieniłam wszystkie plomby a dodatkowo za ratowanie dwójki musiałam wydać tysiaka.

Mój fotograf się poprawił, jeszcze dzisiaj wrzucę fotki Ach Ci faceci, nie pokrzyczysz, nie będą pracować
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 18:56   #3589
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja mam na gorze jeszcze 8 do leczenia a na dole 2 ... albo 4 zalezy czy czworki tez mam chore ale ja tego nie widze bo one sa w paszczy w srodku i nie mam jak zajrzec :p a juz wyleczylam 4

ja wszystkie zęby wyleczyłam w 8 dni... a było ich ok 10-12

Stary 2010-03-03, 18:57   #3590
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Sincarne - ładne masz już te ząbki, rzeczywiście jeszcze trochę ta szczęka zwichrowana, ale byle do wiosny no nie? a gumki na fotce wyglądają jak lekko przybrudzone przeźroczyste
darujmy sobie kurtuazję, zwichrowana jak szlag no co zrobić, dobrze że to się w oczy nie rzuca, bo bym w szaliku na twarzy cały rok chodziła
i wcale nie są przybrudzone!! nie wjeżdżaj mi na ambicję ty podstępna wymieniaczko ligatur, nie dam się

Cytat:

dokładnie!! też tak myślę. powiększam te fotki i nie widzę różnicy przed i po ciekawe, laski przyznać się, perfekcjonistki z was co? bo ja to tak jak milutek, z taką hehe wadą to bym nawet o aparacie nie myślała, ale najwyraźniej jesteśmy niechluje
ot taka tania psychologia, efekt ćpania febrisanu i 10 godzin w pracy

Cytat:
Napisane przez fantasiowatowana
Halo! ja będę mieć wkrótce aparat na zęby, tylko się boję. Czy to boli? jak się zęby prostują?
momentami boli. ale tu każdy staje się sado-maso po pewnym czasie i ten ból lubi zresztą co to jest w porównaniu ze skrępowanymi stopami chinek albo milionem obręczy na szyjach babek w jakimś plemieniu w afryce, taki aparat to pikuś

Cytat:
Napisane przez Laity

to nas razem uszczęśliwiono wyciągami
mi orto przykazała nosić na noc plus ile się da za dnia. jak to ja, buntowałam się, że do pracy w tym nie pójdę-orto nie miała uwag, luz, mogę po pracy założyć. ale nie widać tego aż tak bardzo, może kiedyś i w tym pójdę
a co do wielorazowości, moje ponoć 2 doby działają, potem mam zmieniać.

Cytat:
Napisane przez Natalka_92
A co do wyciągów to można ta paszczę otwierać? Bo ja je do snu zakładam i mam prawie zupełnie zęby złączone xD. W nocy trochę się z bólu właśnie budziłam a teraz już śladu po wyciągu nie czuję . No, ale za 4 godzinki...
W ogóle to co ile sobie te wyciągi zmieniacie? ;>
ja mam chyba takie najbardziej mięgutkie, bo gadam i ziewam bez problemu
a pierwszej nocy skapitulowałam o 3 nad ranem i wyciąg zdjęłam, bo bolało. ale chyba bardziej przez to, że miałam tego samego dnia zakładany pierścień na dole i wyciąg od razu na nim, chyba to trochę za dużo tak na raz...

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:07   #3591
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

momentami boli. ale tu każdy staje się sado-maso po pewnym czasie i ten ból lubi zresztą co to jest w porównaniu ze skrępowanymi stopami chinek albo milionem obręczy na szyjach babek w jakimś plemieniu w afryce, taki aparat to pikuś

a mnie znowu zaczęły ząbki krzywe boleć na dole... ale jak na razie nie widzę żadnej różnicy

Stary 2010-03-03, 19:13   #3592
dwi071
Doncia

Ja ostatnio naprawiałam górną 6 i zapłaiłam za białą plombe 140 zł, to te wasze 50 czy 60 to jest nic, gdzie sie leczycie ... ja we wroc nie znalazłam nic poniżej 100-120 pln bez znieczulenia.

Odnośnie amalgamatu czy jak ten szary materiał do plomb się zowie ... to te plomby czasami trzymają się lepiej i dłużej od białych - te są może estetyczne ale i łatwiej je uszkodzić.
Stary 2010-03-03, 19:26   #3593
rudo-zielona
Zadomowienie

Załączam aktualne fotki.
Niestety mój Mężczyzna zaszalał. Na jednym zdjęciu miałam za dużo śliny więc chciał wstawić mi łódkę, świrus i tyle. Dostałam więc fotkę rentgenowską. Wybaczcie, lepsze to niż pływający w ustach statek
Dla porównania zaraz po założeniu http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2472

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2010-03-03 o 19:27
Stary 2010-03-03, 19:28   #3594
Nusia_15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio naprawiałam górną 6 i zapłaiłam za białą plombe 140 zł, to te wasze 50 czy 60 to jest nic, gdzie sie leczycie ... ja we wroc nie znalazłam nic poniżej 100-120 pln bez znieczulenia.

Odnośnie amalgamatu czy jak ten szary materiał do plomb się zowie ... to te plomby czasami trzymają się lepiej i dłużej od białych - te są może estetyczne ale i łatwiej je uszkodzić.
Tak ? a to nic mi nie wiadomo .. to chyba dobrze Nie chcem palnąć głupoty ale u nas te szare są darmowe ..

Stary 2010-03-03, 19:51   #3595
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość

ja leczę się ok 30 km od Warszawy w stronę południowego-wschodu

Stary 2010-03-03, 20:32   #3596
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
darujmy sobie kurtuazję, zwichrowana jak szlag no co zrobić, dobrze że to się w oczy nie rzuca, bo bym w szaliku na twarzy cały rok chodziła
i wcale nie są przybrudzone!! nie wjeżdżaj mi na ambicję ty podstępna wymieniaczko ligatur, nie dam się

dokładnie!! też tak myślę. powiększam te fotki i nie widzę różnicy przed i po ciekawe, laski przyznać się, perfekcjonistki z was co? bo ja to tak jak milutek, z taką hehe wadą to bym nawet o aparacie nie myślała, ale najwyraźniej jesteśmy niechluje
ot taka tania psychologia, efekt ćpania febrisanu i 10 godzin w pracy

to nas razem uszczęśliwiono wyciągami
mi orto przykazała nosić na noc plus ile się da za dnia. jak to ja, buntowałam się, że do pracy w tym nie pójdę-orto nie miała uwag, luz, mogę po pracy założyć. ale nie widać tego aż tak bardzo, może kiedyś i w tym pójdę
a co do wielorazowości, moje ponoć 2 doby działają, potem mam zmieniać.

ja mam chyba takie najbardziej mięgutkie, bo gadam i ziewam bez problemu
a pierwszej nocy skapitulowałam o 3 nad ranem i wyciąg zdjęłam, bo bolało. ale chyba bardziej przez to, że miałam tego samego dnia zakładany pierścień na dole i wyciąg od razu na nim, chyba to trochę za dużo tak na raz...
widzisz, sama przyznałaś że się w oczy nie rzuca
jak powiększyłam fotkę, to rzeczywiście gumki wyglądają na błękitne a nie na przybrudzone przeźroczyste - zwracam Ci honor, ja - podstępna wymieniaczka ligatur

ja jakoś jeszcze nie jestem maso i nie cierpię jak mnie boli, a boli zawsze po wizytach i to mocno ....

ciekawe czy ja będę miała wyciągi ??? no kurde, wszyscy mają - Ty masz, Laity, a ja?? poczciwy stary milutek???

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Załączam aktualne fotki.
Niestety mój Mężczyzna zaszalał. Na jednym zdjęciu miałam za dużo śliny więc chciał wstawić mi łódkę, świrus i tyle. Dostałam więc fotkę rentgenowską. Wybaczcie, lepsze to niż pływający w ustach statek
Dla porównania zaraz po założeniu http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2472
ej no nie!! super łuczek u góry. dół "nieco zwichrowany"

Cytat:
Napisane przez Nusia_15 Pokaż wiadomość
Tak ? a to nic mi nie wiadomo .. to chyba dobrze Nie chcem palnąć głupoty ale u nas te szare są darmowe ..
u nas na NFZ szare są darmowe, a białe kosztują 50-60 zł.
a prywatnie białe kosztują ok.100 zł.
Stary 2010-03-03, 20:34   #3597
Nusia_15
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas wlasnie prywatnie szare sa darmowe

Stary 2010-03-03, 20:40   #3598
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
ej no nie!! super łuczek u góry. dół "nieco zwichrowany"

thx Liczyłam, mineło 4,5 m-ca od założenia dołu. Niestety efety nie są takie jak zakładała orto. Mam przekrzywioną 3. Na którą miał być założony po 3 m-cach zamek. Wcześniej jedynki i dwójki miały stać w szeregu. Niestety są tak uparte, że dostałam na nie metalowe ligaturki. Mam nadzieję, że do czerwca zęby będą stać w szeregu.

Ale masz racje teraz są po wicherku, wcześniej był huragan

Ja prywatnie za plombę płacę 80 zł, chyba że jest na stycznej wtedy 160 zł bo za każdego zęba 80 zł.
Stary 2010-03-03, 20:56   #3599
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nusia_15 Pokaż wiadomość
a u nas wlasnie prywatnie szare sa darmowe
hmm nie rozumiem. to jak idziesz prywatnie i życzysz sobie szarą plombę to nic nie płacisz?? jak to możliwe? a za pracę? przecież prywaciarze nie robią tego charytatywnie mój dentysta nawet nie ma opcji szarej plomby, prywatnie tylko białe. no i 100 zł kosztuje materiał + robota.

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
thx Liczyłam, mineło 4,5 m-ca od założenia dołu. Niestety efety nie są takie jak zakładała orto. Mam przekrzywioną 3. Na którą miał być założony po 3 m-cach zamek. Wcześniej jedynki i dwójki miały stać w szeregu. Niestety są tak uparte, że dostałam na nie metalowe ligaturki. Mam nadzieję, że do czerwca zęby będą stać w szeregu.

Ale masz racje teraz są po wicherku, wcześniej był huragan

Ja prywatnie za plombę płacę 80 zł, chyba że jest na stycznej wtedy 160 zł bo za każdego zęba 80 zł.
ja miałam też dosyć oporny dół, ale jak orto zapodała mi mocny drut, to w mig się poustawiały. także jak orto zastosowała cięższe działa, powinno być ok
Stary 2010-03-03, 20:59   #3600
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
widzisz, sama przyznałaś że się w oczy nie rzuca
jak powiększyłam fotkę, to rzeczywiście gumki wyglądają na błękitne a nie na przybrudzone przeźroczyste - zwracam Ci honor, ja - podstępna wymieniaczka ligatur
no. brudne taka ci powie!

Cytat:
ja jakoś jeszcze nie jestem maso i nie cierpię jak mnie boli, a boli zawsze po wizytach i to mocno ....
tak? czemu ja mam wrażenie, że każdy tu się chwali "boli czyli działa"?

Cytat:
ciekawe czy ja będę miała wyciągi ??? no kurde, wszyscy mają - Ty masz, Laity, a ja?? poczciwy stary milutek???
od razu miałam wizję jakby osła ze shreka "ja! ja! weź mnie, mnie!"- jak skacze milutek "ja! ja! ja chcę wyciągi! mi daj mi!"
a byłaś grzeczną dziewczynką? pewnie nie to i prezentów nie ma
mogę ci swoje opchnąć przyczep se do czego chcesz

Cytat:
ja za plombę i znieczulenie fkors płacę zazwyczaj ok. 80zł. taka przeciętna cena, choć u różnych dentystów zdarzało się płacić i 50 i 150..

rudo-zielona - a co z twoim przesunięciem w prawo? bo w tym poście z marca o tym pisałaś, poprawiło się? nie było to tak widoczne, żebym po fotach zdiagnozowała, a mnie to intryguje, bo mi orto przesuwa po jednym zębie w lewo cały czas, jestem na trójce jak to u ciebie było? samo się robi?

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

Edytowane przez sincarne
Czas edycji: 2010-03-03 o 21:01
sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości