|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Witam!
U nas też troszkę lepiej, Filip zjadł dziś oprócz mleka troszkę kaszki i nawet herbatkę pije. Troszkę jest płaczliwy, mam takie wybuchy płaczu i wciska wtedy piąstki do buzi tak więc nie ma wątpliwości że to zęby, zresztą kupki już robi ładne. Przed chwilą wróciliśmy ze spacerku i teraz Filip śpi. Wczoraj miał dwie drzemki jedną 45 minutową a drugą 3,5 godziny. Dziś też pierwsza była taka krótka wiec mam nadzieje ze ta będzie dłuższa. Tun1a super że Olcia dziś lepiej. Czoornoo jak Ci zazdroszczę takich przespanych nocek. Sandra współczuje Ci my właśnie pożegnaliśmy jelitówkę. Emilka Adrianek śliczny solenizant i piękny tort.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#4772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
Cytat:
Od czwartku 11.03 w Lidlu wszystko dla najmlodszych My byliśmy w zeszłym roku w Rabce Zdroju i mieszkaliśmy tutaj - bardzo przyzwoite warunki i plac zabaw dla dzieci jest. Dziecko przebywa gratis (niestety nad morzem płaci połowę ceny - nie znalazłam innych ofert). Jako, że Klaudia miała wówczas 3 m-ce to z atrakcji zaliczyliśmy tylko Skansen. Co do wyżywienia to nie wiem bo nie kupowaliśmy (być może gdzieś można wykupić niedaleko), są różne pizzerie, restauracje - ja wtedy prawie nic nie jadłam bo byłam na diecie to nie pamiętam nawet jak z cenami było. Joasia cieszę się że i u Was wszystko wraca do normy
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
witam
dzielna Olcia, dzielny Filip i Nikoś też dzielny chłopak. zdrówka moja Kaja nadal nie stoi sama a o chodzeniu to tylko za rączki jest mowa - nie kumam czemu
|
|
|
|
#4774 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nieeeeeeeeeeeeee! Cytat:
![]() Cytat:
A ty jak ja karmisz to sama, czy ona je? Julka od 6 miesiaca sama sie karmi, wysypuje jej na tacke rozne roznosci i ona wcina, az jej sie uszy trzesa, bo dumna z siebie jest. Skoro Olenka tak reaguje na sam widok lyzeczki to moze po prostu pokroj jej na przyklad banana w kawaleczki i daj na tacce. W tym wieku dziecko lapie i wklada do buzi wszystko co podniesie, moze akurat jej sie spodoba? Jule strasznie smieszy makaron, wczoraj gniotla w kulki serek Ricotta i jadla, slodki ziemniak itd. Zamiast karmic moze sprobuj, zeby to byla zabawa. Ola jest madra dziewczynka, sprobuj zabawe w 3 kubki (schowaj np. cheerio pod kubkiem, zeby jak podniesie to znalazla, potem mozesz zamieniac miejscem kubki, wiesz o co chodzi) Cytat:
Sto lat Adrianek !!! Cytat:
Jak bedzie gotowa to stanie i nawet pojdzie. Jula tez chodzi tylko za raczke albo z pchaczem, normalny wiek na chodzenie jest do 18 miesiaca, wiec mamy czas |
||||
|
|
|
#4775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jestem ale i tak uciekam bo od wczorajszej kłótni mam mega doła...odechciało mi się wszystkiego...nawet iść na tą imprezę |
||
|
|
|
#4776 |
|
Zadomowienie
|
Tez sie usmialam, wyobrazilam sobie Zanke z glowa za oknem pociagu i z wywalonym jezykiem
|
|
|
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
ehh ale mojego poj...nego męża mi nie zastąpicie.czasem to mam tak dość, że lepiej nie mówić...
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Oczywiscie nadal nadasana na TZta, ale zeby widzial jak radosna bryluje w towarzystwie raz na jakis czas tylko przerywajac, zeby ukradkiem rzucic mu wsciekle spojrzenie... Ehhhh... i zaspiewajmy razem "Byc kobieta, byc kobieta... " |
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie...w teorii sposób (spisek
) dobry ale ja kompletnie nie mam na to nastroju...czuję się sama ze sobą okropnie. Po wczorajszym wieczorze mam wrażenie, że jestem w tym domu zbędna, że jestem mu potrzebna tylko do tego żeby miał co zjeść etc...no i żeby zająć się dzieckiem....mam naprawdę dośc!dawno nie miałam tak wielkiego doła ![]()
|
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Alinka nie bądź wapniak! Idź na impreze i baw sie dobrze!
Gabi (jak to było...) Wyluzuj matka! Sama sie nie zorientujesz jak Ci dziecko wstanie i pójdzie. Tylko najpierw musi chcieć a widocznie jeszcze nie chce ![]() Ola kiedyś świetnie jadła łapkami ale teraz jedzenie kojarzy jej sie z bólem i boi sie zaryzykować. Posadziła ją na klanie i wkładałam do buzi banana, którego miała na blacie. Zjadła jakieć 1/3 banana. Wiem, ze to mało, ale jak na kilka ostatnich dni patrze to jest to już poprawa.... |
|
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odkad Jula nie je cyca w ciagu dnia zaczelam sie wymykac w weekendy, oznajmiam, ze np. jade na sklepy na kilka godzin i on sie zajmuje dzieckiem |
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany, ale mi wczoraj dowiało mam katar po pas, boli mnie gardlo i ogluchlam czesciowo
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzieki za pamiec o Antkowych urodzinach.
Antek chodzi do zloba,2 x juz chorowal, ja troche pracuje u lek rodzinnego. Specjalnie dla Was przerwalam moj odwyk ![]() Tunia jak przeglodzisz Olke dni to nie umrze. pic jej za to dawaj, male porcje, po lyzeczce co 5 min. powodyenia w diagnostyce
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
Witaj ! I dziekujemy za przerwanie odwyku
Czy ktoras w ogole zauwazyla moje nowe 'ciuchy' na wyspie??? NIE!!! A niby kolezanki
|
|
|
|
#4787 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki Memi. Zmuszłam ją tylko do picia, ale mleczka takiego, ze prawie sama woda Nie róbcie już ze mnie potwora. Przecież jedzenia na siłe jej nie podaje. I tak by sie nie dało ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Ide spojrzeć. Szacun Spice! Odjazdowa kieca, tylko góra jakaś skąpa, kasy nie starczyło
Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-03-04 o 19:38 |
||
|
|
|
#4789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gora skapa, bo na wyspie mam super cycki, a nie takie obwisle wymoczki od karmienia ![]() nikt nie mowi, ze wmuszasz w nia jedzenie. Dopoki nie jest odwodniona i cos tam jednak je, to ja bym sie nie martwila. Nie wyglada na wychudzona, po prostu drobniutka jest i niejadek i tyle. poza tym przeciez normalnie funkcjonuje, madrutka jest, wesola, super dziewczynka. A najbardziej lubie, jak wpadam do ktorejsc na wyspe, ona radosnie do mnie macha, a ja siup! - prosto w grzadki rabowac |
|
|
|
|
#4790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie luzuje tylko trochę mnie już męczy 7 godzin pracy powrót, obiad-mycie garów (bo wszytsko inne mąż zrobi ale garów myć nie chce ba nie to że nie chce tylko po prostu nie myje)- a potem bieganie po domu (znaczy mieszkaniu całe 50 m2) zgiętej w pół z Kają za rączkimogłaby zacząć sama próbować ![]() Cytat:
i potrzebna tylko "do garów" ??? eeeeeeeeeeeeeeeeeeee nie sądze Cytat:
![]() banan najadliwy to dobre i 1/3 a może tak "niepedagogicznie i niezdrowo" daj jej kostki czekolady, niech bierze w łapki i zjada jak "chyci przynęte" zamień szybko czekoladę na jabłuszko czy cos tam "wartościowego"? moja Kaja np ostatnio uwielbia chleb-bułki, trzyma to to w ręce i ciamka-ciamka "godzinami"
|
|||
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a już nie mój mąża propo jabłka Kubek też lubi tak bułkę "ciamkać" ![]() dziecko śpi...narazie dałam mu Viburcol...zobaczymy co to będzie
|
||
|
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ej nikt nam zębola nie gratulował! A dużo ich nie mamy. Jak ktoś taki nieśmiały, to informuje: można gratulować
|
|
|
|
|
#4794 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki, no zupełnie się nie spodziewałam
Na serio chyba mam gorączkę, bo mi pada na czerep
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
nie ma za co a właśnie mi się przypomniało...co do moich tortów.Pisałam na początku, że ludzie to by chcieli za darmo wszystko...mama dzisiaj takiej babce w aptece pokazał bo była mowa, że może zamówi no i wszystko fajnie itd..tort się podobał (samochód) bardzo ale jak usłyszała, że 60 zł kosztuje to powiedziała, że za dużo...hmm...no kur.a mać przecież tort ma prawie 3 kg!!
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 16 miesiaca zycia ma czas na samodzielne chodzenie wiec daj jej czas.....bo ona nawet jeszcze roku nie ma a ty cudow od niej wymagasz i na sile probujesz znaleźć sobie problem tam gdzie go nie ma
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Tunia gratulacje!
Spice ja utknęłam przy kociołkach, gotuję cały czas i nie mam czasu na odwiedziny... ale skoro zapraszasz to idę. Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- fiu fiu ale pomysłowy Dobromir z Ciebie - staniczek z kokosa! Normalnie nie ma szans na oklap!
|
|
#4798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
alkamor kupilam wczoraj te pieluchomajtki z pampersa (z hagisa nie bylo) zaplacilam 50,99 zl za paczke jumbo pack sztuk 52, drogo ale postanowilam wziac na probe i uzywac ich tylko wtedy kiedy nie dam rady ja albo moja mama sama zalozyc mu pampersa, tz jakos sobie daje rade bo go przytrzyma, my z moja mama niestety slabeusze jestesmy i nie mamy sily sie z Dawidem silowac, przedwczoraj silowalam sie z nim 20 minut! I nie potrafilam zalozyc mu pampersa przez ten czas, przez co obsikal tapczan a ja spalilam makaron
gabriellao a co ja mam powiedziec??? ja pracuje po 8 h w tym do pracy musze dojechac 2 autobusami i pracowac fizycznie 8 h na stojaco, po powrocie do domu nosic Dawida ktory wspina sie po nogach i na sile chce na rece i chce byc noszony, chodzic tez jeszcze nie chce sam, za rece zrobi kilkanascie krokow i siup na kolana, do tego co chwile mam pelny kubel prania (nie wiem cholera skad to sie bierze) bo ze 3 razy w tygodniu piore po 3 pralki....do tego obiad, garow pelny zlew bo tz sie garow tez nie ruszy, gotowania tez nie....a tyle obiecywal jak nie mielismy jeszcze swojej kuchni!! posprzata z wierzchu jak ma wene, czyli zadko a do tego ja pracuje na 3 zmiany, wiec ja obecnie majac 1 zmiane i wracajac do domu o 15 do wieczora ledwo chodze i walcze ze zmeczeniem Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-04 o 21:32 |
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja tez sie czasami musze silowac.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

Takie bystre psotne oczyska ma 
a o chodzeniu to tylko za rączki jest mowa - nie kumam czemu 
Nieeeeeeeeeeeeee! 

) dobry ale ja kompletnie nie mam na to nastroju...czuję się sama ze sobą okropnie. Po wczorajszym wieczorze mam wrażenie, że jestem w tym domu zbędna, że jestem mu potrzebna tylko do tego żeby miał co zjeść etc...no i żeby zająć się dzieckiem....mam naprawdę dośc!dawno nie miałam tak wielkiego doła 

gora skapa, bo na wyspie mam super cycki, a nie takie obwisle wymoczki od karmienia
ba nie to że nie chce tylko po prostu nie myje)- a potem bieganie po domu (znaczy mieszkaniu całe 50 m2) zgiętej w pół z Kają za rączki