![]() |
#1321 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
Idź do Paryżanki - tam pani naprawdę super dobiera suknie do figury. Możesz iść nawet po to żeby poprzymierzać i zobaczyć w jakim fasonie Ci dobrze. Ja miałam nie kupować w Paryżance sukni bo tam jest drogo, ale chyba jednak będę właśnie tam kupować. Bo mają tam najlepszą obsługę, dla mnie rewelacja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() Namiary na skoki 0413737434 i kom 603509467
![]() |
#1323 |
Raczkowanie
|
Panie w salonach tylko ak pospieszają żey szybko decydować się na zamówienie, ale przecież np parę postów wczesniej ewelkafly mówiła że może jeszcze zamówić sukienę na ślub w maju, więc gdzie tu logika. Ja swoją sukienkę zamówiłam 3 miesiace wcześniej, a do października zdaje mi się ze zotało znacznie więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1325 |
Raczkowanie
|
a ta suknia jak wam sie podoba
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do świadkowania to w kwietniu znów z TZ obejmiemy tą funkcję ![]() ![]()
![]() |
#1327 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że w miarę logicznie to napisałam ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1329 |
Przyczajenie
|
trooskava ja tez poprosze o namiar na cukiernie skoro ciasta zachwalone a cena mało powiedziane ze cieszy oko
![]()
#1330 |
Raczkowanie
|
Ja też mam ślub w październiku, a suknie to sobie na razie oglądam tylko w internecie i w najbliższym czasie nie zamierzam jeszcze chodzić po salonach, myślę, że nie ma co panikować
![]() A dzisiaj za to oglądaliśmy z Tż obrączki - nawet się dogadaliśmy co do wzoru i obyło się bez wielkich kłótni, zdecydowaliśmy się na białe złoto łączone z żółtym, proste, bez wzorków i brylancików. Tylko mamy tak chude palce, że na mnie wszystkie przymierzane były za duże, a Tż przymierzał damskie i były na niego idealne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Przyczajenie
|
Hej! Potrzebuję informacji na temat domu weselnego "Czarek" w Strawczynku i sali w Skokach. Może któraś z Was tam była albo coś słyszała na ten temat? Nie wiem, na którą się zdecydawać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Gosi5 przemyślcie jeszcze raz decyzje o obrączkach z tytanu. Moja przyjaciółka/świadkowa ma takie już 3 lata i powiem CI że wyglądają paskudnie, zmatowiałe itd. Może i to trwały metal ale po tak krótkich okresie (jak na obrączki) prezentuje się fatalnie.
A co do obrączek to my raczej zdecydujemy się właśnie na całe w diamencikach drobnych przynajmniej moja z białego złota. Będzie pasowała do pierścionka zaręczynowego który też ma diamenty. Jak ja wybierałam suknie to nigdy w żadnym salonie mi się nikt nie pytał ile chcę wydać na suknię ![]() A co do zniszczenia suknie, ja w ogóle o tym nie myśl, jeśli mi się suknia podoba to najważniejsze a nie czy dotrwa do sprzedaży. Zwłaszcza że ja swoje suknie nie będę sprzedawać (jeśli zdecyduje się na tą co mam na myśli) tylko obiecano mi że zostanie przerobiona na suknie balową/wieczorową np na sylwestra ![]() ![]() Klaudia1983 zasypujesz nas sukienkami i może dlatego że jest ich tyle ciężko za każdym razem pisać która się której podoba ![]() ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-03-05 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Rozeznanie
|
Też się właśnie zastanawiałam po co Klaudia1983 wrzuca tyle tych sukienek
![]() A ja ze swojej strony dziękuję wszystkim za rady dotyczące wyboru sukienki ![]() ![]() Nie zdecydowałam się ostatecznie, bo mam mętlik w głowie. W listopadzie przymierzałam tą sukienkę w 4 salonach ( w 2 w Warszawie i w 2 w Kielcach - w Kiarze i w Paryżance) i w każdym panie mi powiedziały że pasuje na mnie idealnie. Ale teraz przymierzałam ją w 2 salonach ( w Madonnie w Warszawie i w Kiarze). W Warszawie pani mi powiedziała że mam do niej trochę za szerokie biodra a w Kiarze, że za wąskie biodra i brak talii. Ale jak mam mieć wcięcie w talii jak suknia była dwa rozmary za duża i prawie nie ściśniętaz tyłu ![]() I mam dylemat ![]() Szkoda że tego modelu nie ma w Paryżance ![]() A ja czuję że bardzo chcę tą sukienkę, czuję że to ta jedyna, ale nie wiem co robić. Czy kierować się własną intuicją? Bo żadna mi się tak nie podoba jak ta. Jak wyobrażam sobie swój ślub to tylko w tej sukience z długim welonem, bukietem z różowych róż w kształcie kuli i TŻ w srebrzystym garniturze ![]() Edytowane przez Meana1 Czas edycji: 2010-03-05 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Raczkowanie
|
Ta sukienka piękna, jeśli się w niej dobrze czujesz to nie ma problemu. Choć jedno tzreba zauważyć do tych sukienek trzeba być wysokim i smukłym i mieć jednak wąskie biodra. Ja też taką mierzyłam i choś mam dobrą figurę akurat w tej nie czułam się dobrze.Mam w biodrach 95cm a wyglądałam grubo( no cóż gruszka w końcu). Ale jeśli ty jesteś szczupła to czemu miałabyś nie zamówić? znalazłamta sukienkę.To Eddy K model aa46. Jest bardzo piękna ale kosztuje 4500
![]() ![]() Czy ten Czarek w strawczynku to taki długi biały i ma żwirowe podwórko? Jeśli tak to sala bardzo przyjemna tylko właściciel kilka razy do roku zmieniał wizję ceny za salę i moja kuzynka była zła. Ale ogólnie sala całkiem całkiem, klimatyzacja działa aż za bardzo nawet ![]() Aha i jeszcze te obrączki.. Gosi5 popatrz na obrączki koleżanek- po 2-3 latach wyglądają jak klasyczne. Wzorki się ścierają i nie widać już dwóch kolorów. Wiem bo sama chciałam ale koleżanki mi to wybiły z głowy ![]() Edytowane przez mroweczka21 Czas edycji: 2010-03-05 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
Maena1 jeśli tak bardzo Ci się podoba to ją zamawiaj. Ta koronka jest naprawdę śliczna. Ja się zastanawiam nad modelem White One 424 lub Sweetheart 5898. Dzisiaj muszę podjąć decyzję i nie wiem co zrobić, ta pierwsza ma dłuuugi tren i to mnie przeraża a w tej drugiej góra średnio mi pasuje za to reszta jest świetna
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 |
Przyczajenie
|
Chciałabym Was jeszcze poprosić o opinię na temat Hotelu Echo w Cedzynie, bo strasznie ciężko coś znaleźć. Może byłyście tam na jakimś weselu albo słyszałyście coś o weselach tam organizowanych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1338 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1339 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, my już wróciliśmy do szarej rzeczywistości... Jeszcze raz bardzo dziękuję za Wasze kciuki!!
Było cudownie ![]() Z fryzury byłam średnio zadowolona, bo chodziło mi o coś innego, no ale sama jestem sobie też winna ponieważ nie byłam na próbnej. Uważam jednak, że zanim ktoś zrobi mi z tyłu głowy warkocz - powinien się najpierw zapytać. Na szczęście zanim poszłam do makijażystki - pani Małgosia z Sandomierskiej - nie widziałam tego co mam z tyłu głowy bo chyba bym się rozpłakała, a tak było mi szkoda makijażu. Makijaż był ok, trzymał się dobrze, chociaż też nie do końca taki jak chciałam - był za mocny i po wyjściu stamtąd ścierałam chusteczką. Do tego jeszcze bukiet - totalnie nie to co chciałam, mial być malutki i skromniutki, białe róże poprzekładane małymi koralikami fioletowymi na malutkiej trójkątnej podstawce. Nie spodziewałam się jednak, że tą podstawkę zrobią mi wielkości mojej głowy, a zamiast koralików będą wielkie fioletowe dropsy:/ Także po takim wstępie i milionie smsów do tżcika i świadkowej, że nie przyjeżdżam i w ogóle nie chcę się nikomu pokazywać dotarliśmyy jednak na miejsce, no i oczywiście wszyscy zaczęli mnie komplementować, ale mnie dopiero przekonał zachwyt w oczach męża (mimo fryzury a la Zosia z Pana Tadeusza!) Pokrzepiona takim powitaniem zamknęłam się ze świadkową w łazience żeby założyć sukienkę, biżu i się przypudrować - i dopiero wtedy spojerzałam na siebie bardziej przychylnym okiem ![]() Po ochach i achach najbliższej rodzinki, wszyscy się zebrali, my, świadkowie i nasz znajomy - tego dnia kierowca ruszyliśmy do ratusza, ale okazało się, że jesteśmy za wcześnie więc Krzyś zabarał nas na rundkę po mieście ![]() ![]() Ślub minął nie wiadomo kiedy, w trakcie przysięgi najpierw obydwoje mieliśmy łzy w oczach a potem się smialiśmy -niesamowity moment ![]() Fajną pamiątką jest akt ślubu podpisany przez wszystkich gości - nie wiem czy w Kielcach jest taka tradycja, bo na ślubie cywilnym byłam dość dawno temu. Potem jeszcze był szampan dla wszystkic gości, sto lat, zdjęcia... Po wyjściu z urzędu okazało się, że świeci piękne słoneczko, znajomi zrobili nam niespodziankę, czekali na nas i sypnęli ryżem - bardzo fajne zdjęcia z tego wyszły ![]() potem odprowadziliśmy ich do znajomej knajpki, gdzie na nasz koszt zjedli obiad i napili się piwa, my natomiast poszliśmy na uroczysty obiad-kolację do rodziców męża, gdzie siedzieliśmy sobie i świętowaliśmy do ok. 22. Tak skończył się najpiękniejszy dzień mojego życia ![]() Generalnie mam mnóstwo wrażeń i gdybym chciała wszystko opisać to nie starczyłoby strony ![]() Acha, a po fakcie okazało się, że mój makijaż na zdjęciach było ok, bukiet też całkiem niezły, a warkocza praktycznie na żadnym nie widać ![]() ![]()
#1340 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1341 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Dziewczyny bardzo Was proszę, może u którejś z Was lub u znajomych fotografował Paweł Wójcik, będzie robił zdjęcia u mnie i zastanawiam się czy to był dobry wybór- doradźcie!!![/QUOTE] Nie masz się czym martwic, Paweł to znajomy z czasów licealnych, fotografią zajmuje się kupę czasu, poza tym fotografował na ślubach i weselach kilku znajomych i mojej siostry ciotecznej wiec spokojnie ![]()
#1342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oczywiście czekamy na zdjęcia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zadomowienie
|
Gosi5-obrączki tytanowe tak jak napisała Lowczyni wyglądają brzydko po jakimś czasie, bo ścierają się. Zainwestujcie w złoto lub platynę.
Ja uważam, że należy zamawiać suknię wcześniej(tzn. osobiście chciałabym żeby była taka możliwość, że zamawia się miesiąc przed ślubem). Pamiętacie jak honolinka musiała przyspieszyć swój ślub? I wtedy(nie w sezonie) miała tylko kilka modeli do wyboru w salonie(jeśli dobrze kojarzę), bo tylko te modele można było uszyć w tak krótkim czasie.Dlatego zamawiamy suknię wcześniej, żebyśmy miały wybór.Tyczy się to zwłaszcza PM, które biorą ślub w "sezonie". Chansons-moje gratulacje ![]()
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-03-05 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Raczkowanie
|
Ewelina ta sukienka jest swietna tak pięknie się b stałam wczoraj przed wystawą z oczami jak 5 zł
![]() kurcze a ja nie mam ochoty iśc ani na makijaż próbny ani na fryzurę, wymyśliło mi się że ciężko coś zrąbać jak mam kręcne włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
chansons aż mi łza w oku kręci jak się czyta twoją piękna opowieść o tym jedynym dniu
![]() ![]() A ja muszę się Wam przyznać że pierwszy raz w życiu śnił mi się mój ślub, oczywiście wszystko się waliło i było do du...... Ślub o 15 a ja godzina 14 nie umalowana, fryzjerka mi zdezerterowała ahhaahah ![]()
#1347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ten zwyczaj z podpisywaniem aktu ślubu przez wszystkich gości to super sprawa, u nas niestety tak nie ma (przynajmniej 2tyg. temu jak moja siostra brała cywilny to jeszcze tego nie było) ale zapytam może się da tak zrobić bo ja będę miała ok 18osób to może się zgodzą ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |
Raczkowanie
|
ok nie bede juz wystawiac
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.