Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-05, 15:44   #3841
kamilla123
Rozeznanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Witam!

Brombi byliśmy na weekend w Poznaniu (80km), jedna noc u siostry tż, druga u mojej siostry, bo miała urodziny. Mały prawie całą drogę spał, a tak poza tym to był grzeczny i spokojny i ciągle się rozglądał dookoła, bo w końcu jakies nowe ściany i sufity zobaczył

Ela
Szok z tym wózkiem! Strasznie współczuję Jak byłam teraz w P-niu to na klatce schodowej było ogłoszenie "w związku z kradzieżami wózków prosimy nie zostawiać ich na klatce....." Od razu sobie pomyślałam co by to było jak by nam ukradli i kto to w ogóle takie rzeczy robi?!?! A osiedle strzeżone i każdy blok z domofonem i wydawałoby się, że ludzie na poziomie tam mieszkjąNie wiem nawet jak można swoje dziecko do kradzionego wózka włożyć?
Ale też tak sobie pomyślałam, że może ktoś kradnie i potem na allegro je sprzedaje tak więc może sprawdzaj od czasu do czasu czy tam twojego wózka ktoś nie wystawił

Konspi ja też się czaję na te stroje na chrzest Bardzo mi się podobają. My chrzcimy 21 marca, zimy już nie będzie, ale w kościele zawsze jest chłodniej więc myślę, że będzie ok.

Madzia biedny Grzesiu, znowu mu się jakieś choróbsko przyplątało

Karenina i Agusia śliczne chłopaki! Ja też lubię takie wygłupy

Moniam u mnie Mały śpi pod kołderką i bez poduszki. Robię tak jak Ela

Agusia projekt jest super! Spełnia wszystkie moje wymagania - spiżarnia przy kuchni, salon z kominkiem, duży taras, oddzielna łazienka w sypialni i garaż łączony z domem

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Moja koleżanka dzis urodziła 2 córeczki klask i: Greta i Nina!!!
No to gratulacje dla koleżanki W którym tyg się urodziły, bo bliźniaki to przeważnie wcześniej. A jedno czy dwujajowe? Taka ciekawska jestem, bo moja koleżanka spodziewa się bliźniaków i tak mnie jakoś interesuje ten temat

aniulka współczuję

Domi głowa do góry wiesz jak to jest: umiesz liczyć? to licz na siebie najważniejsze, że masz tż i Polinkę, a resztą rodziny się nie przejmuj
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 15:51   #3842
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
No, jak się nią wczoraj ekscytowałam już w aucie, a potem rzuciłam ją na tylne siedzenie to za 5 sekund mi zawołał "a kuku, widzę Cię"
widzisz jaki madry szczeniaczek

a z noga sie nie chwalilam wczesniej ze boli to nie wiedzialyscie

Cytat:
Na szczęscie moja przyjaciółka pożyczy nam wózek na ten koniec zimy teraz już nie zostawię go na pół minuty...
Kropko- ale i tak nie znajdą złodzieja ... I wydaje mi się, że raczej nie potraktują mnie poważnie
fajnie ze macie od kogo pozyczyc a kradzierz bym zglosila mimo wszystko..

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Grześ wczoraj goraczkował i byłam rano w osrodku - i ma zmiany w oskrzelach
pojade jeszcze do naszej prywatnie - zobacze jaki ona da lek
wnerwia mnie to wszystko delikatnie piszac - kaszle niby mniej ale inaczej
co robie zle no co??????????????????????? ????????????????????????? ???????
mam doła
nic nie robisz zle

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Kropciu, ja wiem że rozmowa jest podstawą. Mój TZ jest kochany ale niestety jest też potwornym uparciuchem (skorpion...), ja też pewnie nie należę do najbardziej uległych i tak to się ściera czasami. Na pewno to nie jest jakaś tragedia, wiem że większość par przechodzi różne kryzysy a urodzenie się dziecka jest tak ogromną zmianą jak nic chyba innego (gdzieś czytałam, że na początku 90% związków się pogarsza po urodzeniu dziecka). A tak na marginesie - to żoną nie jestem
to Tomasz tez bedzie uparty skoropin ja i Adi jestesmy bardzo uparci i jak jeszcze Tomasz bedzie to tz ma przesrane
nie wiedzialam zes nie zona sorki

Cytat:
Kropciu, a co się ci w stopę stało??
.
boli mnie w stawie przy poruszaniu palcem duzym

Cytat:
Mój jak mu główkę przyciskam na lewą stronę ( bo prawą lubi) to się drze, ale nie z bólu tylko ze złości, bo po prostu nie lubi na lewej.
moj tak teraz wrzeczy ze zlosci ze mu siadac nie pozwalam bo sobie wymyslil ze on to chce juz byc siedzacym dzidziusiem

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
A z tz'tem tez tak mialam. ze mnie denerwowal i to jaaaaak ...on wracal do domu po pracy i zamiast "leciec" do malego zajmowal sie innymi rzeczami a mnie trafialo...ale rozumiem tez, ze potrzebuje chwili dla siebie i teraz grzecznie po pol godzinie czasu dla siebie zajmuje sie ladnie malym... Ale super z niego tatus, musze powiedziec
Andre fajniusi

a tz twojego ja np rozumiem bo sama jak wracalam z pracy to pol godziny musialam miec dla siebie aby sie wyciszyc, piwko wypic lub drinka, posiedziec i dopiero pozniej mozna bylo do mnie mowic

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
A czasami mam wrazenie, że jemu to się wydaje że ja to mam super bo przez cały dzień przecież nic nie muszę robić tylko "bawię się z dzieckiem"... Nie wiem, może się czepiam, ale miewam takie odczucia...
o skad ja to znam
tylko juz nie widzi tz ze jego bokserki czy skarpety nie znajduja w magiczny sposob sie czyste w szafce ale zbieram ze z podlogi, piore (pralka pierze, nie ja!!!!!) wieszam, susze, skladam i chowam do szuflady
ze obiad sam sie nie gotuje, zmywarke to mamy ale w mojej osobie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
zabawki rewelacyjne!
pozwolę sobie "odgapić" pomysły
i fajny ten sklep z zabawkami fishera, ja tylko to allegro i allegro a tu w jednym sklepie wszystkie zabawki
nic tylko kupować
ja i tak najbardziej lubie kupowac w normalnych sklepach bo sama sie przy okazji pobawie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 15:55   #3843
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam!

Brombi byliśmy na weekend w Poznaniu (80km), jedna noc u siostry tż, druga u mojej siostry, bo miała urodziny.

Ela
Szok z tym wózkiem! Strasznie współczuję Jak byłam teraz w P-niu to na klatce schodowej było ogłoszenie "w związku z kradzieżami wózków prosimy nie zostawiać ich na klatce....." Od razu sobie pomyślałam co by to było jak by nam ukradli i kto to w ogóle takie rzeczy robi?!?! A osiedle strzeżone i każdy blok z domofonem i wydawałoby się, że ludzie na poziomie tam mieszkjąNie wiem nawet jak można swoje dziecko do kradzionego wózka włożyć?
Ale też tak sobie pomyślałam, że może ktoś kradnie i potem na allegro je sprzedaje tak więc może sprawdzaj od czasu do czasu czy tam twojego wózka ktoś nie wystawił

No to gratulacje dla koleżanki W którym tyg się urodziły, bo bliźniaki to przeważnie wcześniej. A jedno czy dwujajowe? Taka ciekawska jestem, bo moja koleżanka spodziewa się bliźniaków i tak mnie jakoś interesuje ten temat
szkoda, że nie byłaś tydzień temu w P-niu, to byś napisała,że taka kartka wisi i dałoby mi to do myślenia

no właśnie, ciekawa jestem czy ktoś chce sprzedać czy własne dziecko włozyć do tego wózka
bosssszzzzzze mi sie w głowie takie rzeczy nie mieszczą!!!

w 36 tyg, Greta ma 2360 a nina 2090 g , i chyba jednojajowe ich ojciec jest bliźniakiem jednojajowym
chcielismy ich odwiedzić w ten weekend żeby zobaczyć brzuch i nie zdążyliśmy

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 15:58   #3844
moniam85
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie rozszalała się u mnie śnieżyca, dobrze że zdążyliśmy pospacerkować

Kurcze ja nie poszłam bo starsnie zimno mi się wydawało

Bez poduszki i pod kołderką, tak jak Agusia zakładam ją za materac i oczywiście łapki na kołderce
Tak już zrobiłam, mały grzecznie ucina drzemkę sobie pod nią
Cytat:
Ty mi tu dziołcha nie fandzol
Dominik jest zdrowym, wesołym chłopcem i jak przyjdzie jego czas to Cię jeszcze zadziwi

Domi
No napewno tak będzie, i tak czuje się szcześliwa mając tak cudownego zdrowego syna.

a właśnie żeby nie zapeszyć Mały się budzi w nocy jeden raz na karmienie a potem śpi do 6-7 a dziś wstaliśmy z łózka o 9.30 :P

Edytowane przez moniam85
Czas edycji: 2010-03-05 o 15:59
moniam85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 16:04   #3845
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
w 36 tyg, Greta ma 2360 a nina 2090 g , i chyba jednojajowe ich ojciec jest bliźniakiem jednojajowym
chcielismy ich odwiedzić w ten weekend żeby zobaczyć brzuch i nie zdążyliśmy
No to super że tak długo posiedziały w brzuszku Ta moja koleżanka też ma mieć jednojajowe i na 80% dziewczynki
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 16:07   #3846
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Wlasnie wybieram zaroszenia na slub.. ktore najladniejsze bo ciezko mi sie zdecydowac?:P
1.Załącznik 2921305 (te z biala kokardka)

2.Załącznik 2921306 (te z rozowa kokardka)

3.Załącznik 2921307( te z purpurowa? kokardka):P
mi sie podoba pierwsze ale ze zlota kokardka z 3go

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
ech faceci... ja na swojego narzekała nie będę bo mam wrazenie ze czasem czyta ten wątek ale wiedz mój Tż-cie że też mam czasem ochotę Cię a potem
ale fajnie to napisalas

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja jakos humoru nie mam, doła złapałam, wszystkie żale sie we mnie otworzyly i to wczoraj wieczorem...
masz prawo do baby bluesa
ty myslisz ze moja rodzina sie przejmuje?? moja mama i siostra i tyle ale lata mi to

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
eA jeśli twój tz uważa, że w ciągu dnia tylko "bawisz się z dzieckiem", to zostaw go na kilka godzin z małą (ja wiem, idź z koleżankami do miasta) i niech przy tej tylko "zabawie" ugotuje obiad, posprząta, wyprasuje i zajmie się tym czym chce.

moj tz jak lezalam w ciazy w szpitalu powiedzial ze teraz dopiero widzi ile robie w domu

Cytat:
wiem ze to przykre ale to swiadczy tylko o tych ludziach - ludziskach
jak to posel drzewiecki rzekl: dziki kraj, dzicy ludzie

ide obiad nastawiac
dzisiaj sola

Stary 2010-03-05, 16:08   #3847
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Grześ wczoraj goraczkował i byłam rano w osrodku - i ma zmiany w oskrzelach
pojade jeszcze do naszej prywatnie - zobacze jaki ona da lek
wnerwia mnie to wszystko delikatnie piszac - kaszle niby mniej ale inaczej
co robie zle no co??????????????????????? ????????????????????????? ???????
mam doła

Cytat:

...

Dziekuje kochane za kciuki, na was zawsze mozna polegac
Stal sie chyba cud i nie mam zadnych ubytkow!! A myslalam, ze tak ze 3 sie znajda...
Zabki mam ladnie wyszyszczone i jem wlasnie sniadanko

A malz dzisiaj od rana o tych Indiach nawija....

O matko - to na drugi koniec świata
Cytat:

Nie no Indie pod zadnym wzgledem nie wchodza w gre...brudno tam, cuchnie wszedzie, bieda....nieeeeeeeeeee... ...To ja juz chetnie to Chin z powrotem....

Masz swoja kawke, tez slodziuchna

A z tz'tem tez tak mialam. ze mnie denerwowal i to jaaaaak ...on wracal do domu po pracy i zamiast "leciec" do malego zajmowal sie innymi rzeczami a mnie trafialo...ale rozumiem tez, ze potrzebuje chwili dla siebie i teraz grzecznie po pol godzinie czasu dla siebie zajmuje sie ladnie malym... Ale super z niego tatus, musze powiedziec

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

A tutaj cosik dla was jeszcze:

http://www.youtube.com/watch?v=A9wlTt9eGcQ

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Nie, no to moj jeszcze butow nie sciagnie, a juz w progu biegnie do synka. Zawsze wtedy pytam czy za mna tez tak tesknił
A wiecie co dzis zrobił wychodzi do pracy o 7.30, ja wstaje przed 7 i widze ze cwicza z malym brzuszek na przewijaku. Przewinal go, przebral po akcji wielka kupa, wszystko kosztem swojego sniadania i zeby mnie nie budzic... az mialam wyrzuty sumienia, ale wiem ze to dla tz ogromna frajda.
Brawz dla Tż'ta
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
...
Filipek

http://www.youtube.com/watch?v=rt-AnOVVoHk

http://www.youtube.com/watch?v=14qCmXSGhNU
(wybaczcie za mojje wyglupy i odglosy ale on tylko wtedy sie tak ladnie usmiecha:P)

http://www.youtube.com/watch?v=gxpDGJ5PhzU tutaj tez wybaczcie mojej glupocie:P

wybaczcie ze troche nie w ta strone ale nie umialam zmienic;p
Boski
Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Po baaaardzo ciężkiej nocy i poranku wreszcie mam chwilę dla siebie... Nie wiem co się stało mojej Małej ale dziś od 3 w nocy nie spała
Obudziła się niby głodna więc ją nakarmiłam i odłożyłam do łóżeczka, zasnęła ale po pół godziny znowu był wrzask... Do 5 uspokajałam ją smoczkiem - który ona namiętnie wypluwała a potem się darła że jej "wypadł", więc wstawałam chyba z milion razy... Zdrzemnęła się potem dopiero z pół godziny przed 8, a ja... ledwie zdążyłam zamknąć oko to już było po jej spaniu... Więc generalnie czuję się dzisiaj i wyglądam tak Dopiero teraz po 10 padła i mam nadzieję że trochę pośpi...

...
Trzymamy kciuki za spanko
Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Mam pytanie czy wasze pociechy śpią już na poduszce i pod kołderką ???
jeszcze nie
Cytat:
oj no i pierw nie doczytałam bo Ola się obudziła i musiałam ją nakarmic a potem na spacerek wyszłyśmy bo piękne słońce dziś u nas teraz Ola spi. Zobaczymy jak długo. Muszę jeszcze włosy umyc bo dziś do dentysty jadę. Łączę się z Kareniną

...

to też czytałam DiTu DiTu?

my działki mamy i to nawet dwie i teraz nie mozemy się zdecydowac na której będzie lepiej... ja bym wolała na tej mojej a Tż na swojej i w ogóle ja chcę mały domek on większy... chyba każdy swój dom postawi
pokażesz projekt?

...
pewnie tak ale nie myslałam ze takie trudne - wybrac dom. jak nie kotłownia za mała to spiżarki w kuchni nie ma, albo balkonu albo jeden jest fajny ale klop na środku stoi i jakoś mi nie pasi... oj...

Projekt świetny Teraz gdybym budowała - to wybrałabym właśnie coś w tym stylu Niestety my skończyliśmy budowę 2 i poł roku temu - zawzięłam się i powiedziałam, że ze szpitala z Piotrusiem wracam tylko do nowego - i daliśmy radę. Piotrek urodził się w poniedziałek a w czwartek 20 września 2007r. mąż przywiózł nas do nowego domku
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 16:27   #3848
DiTu77
Zakorzenienie

Aguś- mi sie z czerwoną podoba

Cytat:
fajny fajny ale powierzchnia dachu 366 m to jest właśnie "urok" dmów parterowych. tez bym chciała żeby moje marzenia były marzeniami męża

przydadzą się bo mam zamiar nie brac znieczulenia

...
i zapomniałam sie pochwalic że byłam wczoraj na basenie oczywiscie siostrulka mnie wyciagneła - kochana moja. Na nartach wtedy też dzięki niej byłam krejzola moja

...
Za to nie będziecie musieli inwestować w schody - a to też kupa kaski...
Ja mam mniejszy dach i schody - teraz w życiu bym tak nie zbudowała - tym bardziej, że mam działkę hektarową

Kciuki za dentystę...

Basenu zazdroszczę...
Cytat:
dzieki za rade też rogi włoże pod materac.

aha...

Mój Dominik cały czas spał pod kocykiem i bez poduszki, ale zauwazyliśmy ze lepiej nam śpi jak jest w pokoju 21 stopni, ale zaczął pokaszliwać no i przy wstawaniu do niego zawsze był odkryty bo starsznie nóżkami wiwija, więc myśle nad kołderką jak powkładam różki pod materac to będzie przykryty-chyba??? No ale sprawdze to dziś w nocy...

Wchodze na wizaż czytam o postępach waszych dzidziołków i mi smutno jak cholera, więc już nic nie pisze ...
Monia - no co Ty przecież każdy dzidziolek ma swoje tempo - nie martw się...
Cytat:
nie smutaj się, kazde dziecko ma swój czas - ale o tym przecież wiesz. Głowa do góry
Ooo właśnie...
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

...
ja jakos humoru nie mam, doła złapałam, wszystkie żale sie we mnie otworzyly i to wczoraj wieczorem...teraz moja mama pojechala do Paryza i moja babcia (ta od strony mamy) podala cala torbe(ja nie oczekuje prezentow oczywiscie, ale we francji maja kase a tam im jeszcze by dokladala) ..moja coreczka sie urodzila, mowilam jej, zeby przyszla do nas, to nie byla jeszcze ani razu a potem mowia, ze ja ich nei zapraszam...
poza tym jak byla w srode u mojej mamy to nawet sie o Polcie nie spytala...taka mam rodzine
ze stronyTz same wiecie...od swieta...
tak jakby moje dziecko bylo jakies gorsze...wkur...mnie to na maksa...
i czsami mam wrazenie, ze tego nie "wyczymie" jak mowi waldus kiepski:/
wlasciwie jestesmy z Tz tylko zdani na siebie, sami musimy dac jak najwiecej milosci kruszynce oczywiscie moja mam przychodzi i sie dosc duzo zajmuje, ale na tym sie konczy
jeszcze jest moja chrzestna, ktora sie interesuje ale na odleglosc;(

nawet kolezanki mnie jakos "opuscily"... jedna ktora sie interesuje tez za granica a reszta to nawet nei spyta:/ ewentulanie jakies dalekie
Dziewczyny Ci już odpowiedziały i ja też tak myślę - najważniejsze, że macie siebie i Polusię
Cytat:
...

Moja koleżanka dzis urodziła 2 córeczki Greta i Nina!!!
Wow
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

Kochana - zapomniałas że masz jeszcze nas !!!!
no a forumowe ciotki wiesz że są jedyne, wyjątkowe, niesamowite...
O to to
Cytat:
No to rzeczywiście hmmm nie za fajnie - a ja narzekam kurczę!!! Tak to jednak nie jest - jak powiem to robi bez marudzenia. Ale to też nie powinno być tak, że trzeba wszystko mówić... Powiem ci, że przykro, że mimo takich przejsć jakie macie za sobą z Piotrusiem musisz się głównie sama z tym borykać

Ach ja to jestem niemal pewna że czyta! No i niech czyta - może sobie to i owo przemyśli... Kocham go ale czasami to też...

...
Niech czyta i wyciąga wnioski
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
WITAJCIE MAMUSKI

ZEBRA666 niewiem czy ci odpowiedziałam na te czopki? lekarka powiedziała że możemy używać czopków glicerynowych bo do nich dziecko podobno się nieprzyzwyczaja ale jak widać że jakoś zrobi tą kupkę to oczywiście niedawać a kupki może nierobić 3dni, a termometru nieużywać bo to można uszkodzić tam mechanicznie bo to jest wszystko delikatne,

MADZIU wy macie powroty z oskrzelkami i kaszelkiem mam nadzieje że to się wkoncu skonczy a my kurcze naokrągło z ta wysypką
ja juz też mam normalnie dość wiecznie coś się jej przykleja, było dobrze to znów wysypka coraz większa i w poniedziałek znów zasówam do lekarza z tym, jestem juz załamana co też robię wkoncu źle? ciuszki jak piore to już włączam super płukanie, zmieniam oliwke a chyba odstawie ją całkiem, przeciez niejest brudna dbam o tego mojego cukiereczka i ciągle coś się przyplątuje

I BYŁAM U LEKARZA EWIDENTNA PRZEPUKLINA BRZUSZNA

26kwietnia zasówam do chirurga i prawdopodobnie doktorka już mi mówiła że bedą chcieli wszyć jakąś siatke

a tak sie cieszyłam że urodziłam naturalnie fakt że z wielkim bólem ale niepocharatali mi brzucha a tu i tak chyba beda mi go nacinac

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusieWpadam tylko się przywitać bo nawet nie mam szans ani czasu na przelecenie. Jutro rano na uczelnie potem na urodziny teścia We wtorek mam trudny egzamin i siedze i zakuwam. I do tego przed egzaminem jeszcze do neurologa jedziemy więc stres podwójny. Jak ja Wam zazdraszczam tego wolnego czasu Jak ja skończę to szkołę to chyba na msze dam No nic uciekam bo góra prasowania i nauki czeka a za chwile się Wiki obudzi i będzie po nauce Oczywiśćie plis o kciukole ze egzam i neurologa. I nie produkucie tak dużo bo cały następny tydzień będę siedzieć i nadrabiać
Kciukasy ogromne.....
Stary 2010-03-05, 16:34   #3849
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Tak już zrobiłam, mały grzecznie ucina drzemkę sobie pod nią

No napewno tak będzie, i tak czuje się szcześliwa mając tak cudownego zdrowego syna.

a właśnie żeby nie zapeszyć Mały się budzi w nocy jeden raz na karmienie a potem śpi do 6-7 a dziś wstaliśmy z łózka o 9.30 :P
a widzisz
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
mi sie podoba pierwsze ale ze zlota kokardka z 3go

ale fajnie to napisalas

masz prawo do baby bluesa
ty myslisz ze moja rodzina sie przejmuje?? moja mama i siostra i tyle ale lata mi to

moj tz jak lezalam w ciazy w szpitalu powiedzial ze teraz dopiero widzi ile robie w domu

jak to posel drzewiecki rzekl: dziki kraj, dzicy ludzie

ide obiad nastawiac
dzisiaj sola
Nic dodać nic ująć

edit. Coś ja tu jeszcze chciałam rzec ale znowu nie wszystko mi się zacytowało. Tak to jest jak Was zostawić na trochę - pędzicie z postami aż miło...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-03-05 o 16:40
Stary 2010-03-05, 16:54   #3850
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
No to super że tak długo posiedziały w brzuszku Ta moja koleżanka też ma mieć jednojajowe i na 80% dziewczynki
moja druga koleżanka też bedzie miała bliźniaczki-ale 2 jajowe, i następna koleżanka 1 dziewczynkę
także wokół mnie saaaaaame dziewuszki się rodzą

DiTu- ale sie rozpiasałas ,
ale zazdroszczę Wam dziewczyny działek i domków! zawsze mi się marzyło, żeby miec własny domek, ale niestety chyba nasze wnuki jeszcze by spłacali kredyt

Karenina miałam sie pytac, bo na filmiku jak Andre leży na macie, to pod matą ma jeszcze jakis kocyk????

Stary 2010-03-05, 17:00   #3851
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
moja druga koleżanka też bedzie miała bliźniaczki-ale 2 jajowe, i następna koleżanka 1 dziewczynkę
także wokół mnie saaaaaame dziewuszki się rodzą

DiTu- ale sie rozpiasałas ,
ale zazdroszczę Wam dziewczyny działek i domków! zawsze mi się marzyło, żeby miec własny domek, ale niestety chyba nasze wnuki jeszcze by spłacali kredyt

Karenina miałam sie pytac, bo na filmiku jak Andre leży na macie, to pod matą ma jeszcze jakis kocyk????
od wczoraj nie zaglądałam - więc musiałam nadrobić...

Ja pod matę ze 3 kocyki kładę, że o dywanie nie wspomnę
Stary 2010-03-05, 17:06   #3852
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
od wczoraj nie zaglądałam - więc musiałam nadrobić...

Ja pod matę ze 3 kocyki kładę, że o dywanie nie wspomnę
no własnie ja też zawsze kładę na gruby dywanik, a nie mogę się dopatrzeć na filmiku kocyka,a Andre chyba lezy na płytkach-twardych i zimnych,, brrr, stąd moje pytanie

Stary 2010-03-05, 17:07   #3853
zebra666
Zakorzenienie

Elalank jak dajesz Bebiko a chcesz zmienić mleko to najprędzej na Bebilon, bo to tego samego producenta, a Bebiko jest słabe W porównaniu z innymi mlekami...

A ja zadzwoniłam do pani chirurg, która ma robić zbieg małemu i powiedziałam,że ostatnio nie widze tej pachwinowej przepukliny. Kazała obserwować z tydzień, jak się nie pojawi narazie nie zrobimy zabieguoby samo zniknęło! Niby mówią, ze pachwinwoa nie znika sama ale skoro u mojej znajomej dziecka znikła i u niektórych dziewczyn z forum o wcześniaczkach

No i kładziemy się na brzuszku Wolno namlicze, ze ta pępkowa a nuż wchłonie się ale jest chyba za duża

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 17:08   #3854
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

U mnie to specyficzny projekt, bo chcemy dom dwupokoleniowy
O taki, chociaż i tak musiałabym wprowadzić kilka zmian.
Ale to jeszcze długa droga przed nami i wcale nie wiadomo czy taki domek w końcu będzie.
http://pprojekt.pl/projekt376-amelia_iii.html

Jakie on ma duże i piękne oczka
A Ty masz bardzo przyjemny dla ucha głos, mogłabyś w radiu pracować
bardzo ladny domek tez na poczatky myslelismy o takim ale stwierdzilismy ze chcemy z tych nizszych ale sie usmialam jeszcze nikt mi takiego komplementu nie sprawil Brombi normalnie.. wreszcie ktos docenil moj piekny glos

Ja klade mate na rozlozone lozko zeby w dupcie mu bylo cieplo bo od podlogi jednak troche ciagnie

kurde ale mam usmiech od ucha do ucha przez ta Brombi... wpadlam w samozachwyt

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 17:12   #3855
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Agusia mniesię podoba fioletowa
Aha- i ostatnio miewam pdoobnie do Ciebie- wkurzam się jak Tz jest, jak go nie ma jestem spokojna... Dawniej jak go nei było mega tęskniłam... Mam andzieję, że zmieni swoje zachownaie... wtedy ja swoje bym zmeiniła ale tak nie da rady skoro on tak wszystko w mojej ocenie olewa...Pomógłby nam chyba brak prśdu przez miesiąc, może by przestał gapić się w ekran i znalazłby z nudów czas na wszytsko! Nawet jak na spacer poszedł z nami w niedziele to jęczał po 15 minutach żeby wracać!
Simpatica mój najwyrzej czasem przez ramie mi kuknie ale sam nie zagląda tutaj
bym ci powiedziała żebys zaczęła od zmiany swojego zachowania - ale po pierwsze wiem jakie to "łatwe" a po drugie - niby dlaczego to kobieta, która sama na głowie ma tyle problemów i trosk ma się uginać a koleś ma sobie siedzieć spokojnie przed kompem i w gierki popylać, więc ci tego nie powiem... nie wiem, co ci radzić - pogadaj z nim (to zawsze ważne) ale wydaje mi się, że też na zasadzie postawienia sprawy jasno i jakiegoś sensownego podziału obowiązków. Może on sobie nie zdaje sprawy jak bardzo TY jesteś zmęczona!

Domi, No co ty dziewczyno kochana - twoje dziecie jest prima sort! A ten kto myśli inaczej to d..pa wołowa i tyle... olej tych co się nie znają. Jak to mówią - z rodziną na zdjęciu najlepiej się wychodzi i wiele w tym na rzeczy.

Angelusia - nie obwiniaj teściowej (sorki) bo jeśli twój mąż poddaje się jej negatywnemu wpływowi to sam jest winny - w końcu to dorosły człowiek! Oczywiście rozumiem że nie chcesz z nią mieszkać, ale silnych fundamentów nikt nie zburzy- ona tylko mogła pomóc tym rozpadom ale nie je spowodować. Ale nie rozumiem, czemu on nie chce z wami mieszkać? I dlaczego tylko raz na tydzień się pojawia? strasznie to przykre... ja sobie tak nie wyobrażam zupełnie

Guciu przekichane z tym trzęsieniem... pewnie TZ w mega stresie.
Oby byli dalej bezpieczni!
A rzeczywiście może małego też zostawię z nim na jakieś 2 godziny nakarmionego i z dodatkową porcją odciągniętego na wszelki wypadek. I żeby tylko Bart nie przespał całego czasu hehe

A taki stary dom, jak w dobrym stanie - to może być super! ja to bym chciała...

Madziu, może to naprawdę w takim razie alergiczne. Biedny Grześ... A wielu lekarzy to najłatwiej antybiotyk i po sprawie, a potem dzieci mają rozwaloną odporność totalnie
A co ci z uszami?

A u mnie dalej niesnaski

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 17:20   #3856
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Elalank jak dajesz Bebiko a chcesz zmienić mleko to najprędzej na Bebilon, bo to tego samego producenta, a Bebiko jest słabe W porównaniu z innymi mlekami...

A ja zadzwoniłam do pani chirurg, która ma robić zbieg małemu i powiedziałam,że ostatnio nie widze tej pachwinowej przepukliny. Kazała obserwować z tydzień, jak się nie pojawi narazie nie zrobimy zabieguoby samo zniknęło! Niby mówią, ze pachwinwoa nie znika sama ale skoro u mojej znajomej dziecka znikła i u niektórych dziewczyn z forum o wcześniaczkach

No i kładziemy się na brzuszku Wolno namlicze, ze ta pępkowa a nuż wchłonie się ale jest chyba za duża
ja karmię piersią, ale raz kupiłam bebiko, zeby miec w sytuacjach awaryjnych lub jak chce gdzieś wyjść. Ale jak się skończyło to kupiłam NAN i 2x wystąpiła wysypka, dlatego chcę wrócić do bebiko. boję sie testowania kolejnych

A czemu niby to bebiko słabe jest? w końcu to dla dzieci produkują to nie może być gorszej jakości? co nie?

super ze znika przepuklina oby tak zostało!!

Stary 2010-03-05, 17:30   #3857
kropka241
Zakorzenienie

no wlasnie mnie tez zastanawia czemu niby bebiko jest slabe w koncu musi normy spelniac. my mamy NAN ale nie rozumiem czemu bebiko czy humana nie

Stary 2010-03-05, 17:35   #3858
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
ja karmię piersią, ale raz kupiłam bebiko, zeby miec w sytuacjach awaryjnych lub jak chce gdzieś wyjść. Ale jak się skończyło to kupiłam NAN i 2x wystąpiła wysypka, dlatego chcę wrócić do bebiko. boję sie testowania kolejnych

A czemu niby to bebiko słabe jest? w końcu to dla dzieci produkują to nie może być gorszej jakości? co nie?

super ze znika przepuklina oby tak zostało!!
Nie jest jakieś tam mega złe ale poprostu mnie pediatra powiedziała, że no cena nie bez powodu niższa od innych mlek. A Bebilon myślałam dlatego, że skoro Bebiko nie uczula małej to mleko tego samego wytwórcy może też nie będzie.

Belladonna troche dziś juz pogadaliśmy może będzie lepiej... Chciałabym... Wiesz czasem mi go brakuje i nawet bym poprostu pobyła z nim ale zawsze czymś mnie tak rozdrażni, że mi przechodzi...

Stary 2010-03-05, 17:38   #3859
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

jak się cieszę, że jest nadzieja... Piotruś trzymaj się
Stary 2010-03-05, 17:45   #3860
kachula27
Zakorzenienie

Czesc mamuski poczytam sobie i przelece , odezwe sie pozniej

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 18:32   #3861
kropka241
Zakorzenienie

Prawde powiedziawszy jak karmilam Adusia to pediatra powiedziala NAN albo bebilon. wtedy jeszcze nie bylo NAN active. NAN cenowo bardzo podobny do bebika
moim zdaniem cena mlek jest sztucznie pompowana bo NAN active w porownaniu do zwyklego ma dodatkowo 3 skladniki ktore tak naprawde pewnie kosztuja grosze. denerwuje mnie takie zerowanie na rodzicach bo tak wlasnie mysle ze firmy wykorzystuja lek rodzicow ze jak dadza dziecku taka a nie inna mieszanke to ich dziecko bedzie gorzej chronione. a zarobek na takiej psychologii strachu jak zloto..
no ale to tylko moja opinia..

Stary 2010-03-05, 18:52   #3862
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ja kładę pod matę izomatę

Sandra dziś odkryła, że leżąc na brzuszku może mieć coś w rączce i jak uderza tym o podłoge, to to wydaje dźwięki. A skupiona przy tym była, że aż cała się obśliniła
Stary 2010-03-05, 18:58   #3863
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Prawde powiedziawszy jak karmilam Adusia to pediatra powiedziala NAN albo bebilon. wtedy jeszcze nie bylo NAN active. NAN cenowo bardzo podobny do bebika
moim zdaniem cena mlek jest sztucznie pompowana bo NAN active w porownaniu do zwyklego ma dodatkowo 3 skladniki ktore tak naprawde pewnie kosztuja grosze. denerwuje mnie takie zerowanie na rodzicach bo tak wlasnie mysle ze firmy wykorzystuja lek rodzicow ze jak dadza dziecku taka a nie inna mieszanke to ich dziecko bedzie gorzej chronione. a zarobek na takiej psychologii strachu jak zloto..
ja myślę podobnie

Stary 2010-03-05, 19:33   #3864
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja kładę pod matę izomatę

Sandra dziś odkryła, że leżąc na brzuszku może mieć coś w rączce i jak uderza tym o podłoge, to to wydaje dźwięki. A skupiona przy tym była, że aż cała się obśliniła

Cytat:
Uwazam tak samo,sztuczne napedzanie ludzi

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Dziewczyny klikniecie w banerek?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-03-05, 19:40   #3865
asioczka
Zadomowienie

oj ale naklikalyscie
mialam kilka podejsc, zeby wszystko przeczytac ale udalo sie. wybaczcie, ze sie nie odniose do Waszych postow, ale za duzo tego i nie miesci mi sie, a tak bez cytowania to nie pamietam;/

filmiki boskie, nasze Maluszki takie rozgadane i piekne och ach!

a zaproszenia wybralabym z 1 czcionka i kokardka zlota lub ecru choc najbardziej mi sie ten ostatni fiolet podoba, ale niestety kolor kojrzy mi sie jakos tak "pogrzebowo";/

a wiecej to nie wiem co mialam pisac...
Majunia juz sie nie chce przewracac z brzucha na plecki;/

Kachulka klikamy klikamy. odzywajcie sie dziewczynki codziennie, to nie zapomne o zadnej!

aa mialam napisac, ze trzymam mocno kciuki za Piotrusia Zeberki, zeby nie trzeba bylo operowac i Grzesia Madzi i Blancia Oli tez mam nadzieje, ze juz zdrowiutka!
Maja dostala od cioci fajna bluze i slodko w niej wyglada, zobaczcie same Ciocie Wizazowe:

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-03-05 o 19:43
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 19:44   #3866
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
jak się cieszę, że jest nadzieja... Piotruś trzymaj się

A ja wiem, że wiele dzieci po Bebiku i zwykłym Nanie miewa problemy z kupką osobiście wole ich już nigdy więcej nie mieć.

Stary 2010-03-05, 19:46   #3867
asioczka
Zadomowienie

zeberka u nas po NANie nie dosc, ze kupy byly zielone i cuchnace, to jeszcze robione z wielkim trudem. i wzdecia okropne miala. potem uzywalismy bebilonu comfort, i sie unormowalo, teraz zwyklego bebilonu i tez jest ok choc kupki zielonkawe sie zdarzaja

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-03-05 o 19:49
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 19:58   #3868
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

A ja wiem, że wiele dzieci po Bebiku i zwykłym Nanie miewa problemy z kupką osobiście wole ich już nigdy więcej nie mieć.
A u mnie po nanie kupki juz sie umormowaly i sa codziennie no i czasami zdarza sie zielone ale tylko czasami

Dziewczyny bobaski slodkie a Fifik i Andrus świetnie sobie gugaja
Asioczka Majulka przesliczna a bluza kozacka

Jeny Ratunkuuuuu moje dziecie nauczyło sie piszczec i uszy mi wiednaaaaąąą

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2010-03-05 o 19:59
Stary 2010-03-05, 20:04   #3869
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Madziu, może to naprawdę w takim razie alergiczne. Biedny Grześ... A wielu lekarzy to najłatwiej antybiotyk i po sprawie, a potem dzieci mają rozwaloną odporność totalnie
A co ci z uszami?
ja jestem alergikiem, Tz jest alergikiem i dziadek miał astme - to Grzes ma "dobre" geny
a z uszami - to kiedys miałam zapalenie - jakies 2 lata - po grypie/przeziebieniu jako powikłanie bo chodziłam do pracy i od tamtej pory mam nawroty

Cytat:
no wlasnie mnie tez zastanawia czemu niby bebiko jest slabe w koncu musi normy spelniac. my mamy NAN ale nie rozumiem czemu bebiko czy humana nie
a własnie mam nan 1 i 2R - oddam za darmo
mam tez bebilon 1 - tez darmo
tylko adres na priv i wysle - bo mnie tylko zawalaja miejsce a w rodzinie nie mam komu dac
te mleka to mam po jednym opakowaniu

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2010-03-05 o 20:05
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 20:05   #3870
zebra666
Zakorzenienie

Asioczka
U nas podobnie- po Bebilonie kupki ładne codziennie. zielonkawe bywały ale jak zaczęłam dawać rumianek więc nie wiem czy nie po nim
Pięknie wygląda w tej bluzie

Kachula kliknięte no a dlatego pisze, że wiele dzieci a nie wszystkie. Są takie co ich nie rusza ale ogółem wiem, że sporo maluszków jednak ma problemy przy nich

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-03-05 o 20:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości